Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 06. 2024 22:26
Vlada ... takéto niečo? [auto.bazos.sk]
Paráda thumbs upthumbs up, to by som tú spotrebu neriešil ani ja thumbs up smileythumbs up smiley

Chodíš trasou ako ja. Tiež chodím D4 a aj v noci, štýlom maďarského pilota Pétera Besenyeia .
Ale po M1 potiahnem až po Gyor, nechodím cez Jánossomorja - to je pre mňa brzda, 90, 70, 50, stred obce 30 + vždy tam aj merali, 50, 60 okolo Csorna a ešte aj na pripojovaní na M86 tuším 70? grinning smiley Neviem či to tak ešte je, už véééľmi dávno som tade nešiel.

Ceny nerieš, už to tu dal Karel z HK v téme Hustota provozu.

Tak peknú dvojmesačnú dovolenku, ak som dobre pochopil poslednú vetu drinking smiley

smileys with beer
30. 06. 2024 05:55
Ahojte, tak my včera návrat z Drašnice na Moravu. Z Drašky v 6yawning smileyo a v Hranicích po 11,5hod. v 17:3ohod. Cesta přes SLO a A úplně v pohodě bez zdržení, jen Vídeň se místy popojíždělo ale nestálo. Ovšem co bylo v protisměru byla totální katastrofa. Všude to píšou, nejezděte první den ale jako když do beranů. No, však si to taky užili, možná to někdo má jako nutnost, těžko říctsmiling smiley
Od istarského ypsilonu až po Lučko souvislá řada vozidel pěkně v dvojřadu a dost často statická bez pohybuspinning smiley sticking its tongue out. Za Grazem asi 5km v omezení ale šlo to. Klasika po vjezdu do naší milované matičky, Mikulov opět nezklamal. Ucpaný bez důvodu, prostě velký provoz na malou dědinu. Dokonce i Brno bylo úplně bez zdržení. Tak zase v září.
30. 06. 2024 10:53
Vlado tt - jo, je to on, jen je červený, automat 2,7 l. Je to naše rodinné stříbro. Na STK mi radili, hýčkejte si ho, taková auta se už dnes nedělají. Jezdil jsem taky až k Györu, letos jsem to zkusil na Csornu, ale asi se vrátím na M85, je to tam fakt otrava.. Trávíme důchod celé léto na lodi, spotřeba motorů je násobně vyšší než u auta, takže to opravdu neřeším.
30. 06. 2024 12:23
2 Zahajskej- Chorvatsko jak ma byt. Na te uzasne romanticke ceste se vcera rano za Bogomolje objaly bokem dve auticka s olomouckou znackou, protoze asi nejsou zvykli z tech hanackejch sirokejch rovin jezdit po uzkych hradebnich zdech bez svodidel a urcite maji velikou radost, ze na to Chorvati serou kvuli te romantice, protoze to proste k Chorvatsku patri :-) (ale asi nic vazneho).
...
My odjizdeli v 8.15 trajektem ze Sucuraje, trajekt plny nebyl, ale v Drveniku uz fronta, takze predpokladam, ze zacal jezdit kyvadlove. Jednou jsme stali az na magistrale. V Makarske jsem nabral LPG a byl zacpa obema smery. Bavili motorkari propletajici se stredem mezi auty proti sobe. Od odbocky na Pag az do tunelu Sveti Rok kolona, ktera se sunula velmi pomalu, ale nevim proc vznikla, cekal jsem neco mimoradneho, ale nic, za tunelem se to rozjelo. Rekl jsem zene, ze to nemam zapotrebi a ze pojedeme na Plitvicky. Od sjezdu z dalnice je asi 10km usek vyfrezovany az do prasneho podkladu. V Korenici-Macola sileny davy, ale je to jak skolni jidelna, takze clovek na jidlo neceka. Medvidci nebyli k nalezeni, ale meli tam nasypane zradlo, takze asi porad jsou, jen se jim podarilo dokonale ukryt. A protoze se mi nelibil ani provoz na stare, tak jsem se rozhodl jet do Bosny. Vratili jsme se par km a v te restauraci naproti odbocce na Bihac jsme si dali kafe-libilo se mi tam
....
V serpentinach na Bihac nulovy provoz, jedna policejni kontrola (stanoviste asi kvuli migrantum). V Dolni Lapac je pekny pravoslavny kostel, byl otevreny, pekny. Prujezd do Bosny bez zdrzeni, chteli videt i technicak. Chtel jsem videt vodopady na rece Una, ale to nebylo realizovatelne. Zkusim v tom narodnim parku pristi rok stravit par dni. U mostu pres Unu ve vesnici Ripac je hospoda Sojenica. Dali jsme si kavu z dzezvy, ovocny talir a kolac a meli to s konzumaci na lodicce. To je tam takova atrakce, zavezou vas k malym vodopadum, tyrkysove zelenou vodou-pekny. Brali eura.
...
Nezkontroloval jsem navigaci mapy.cz, takze mne poslala do sotolilny a jeste ignorovala hranice, takze jsem se musel vratit na Dolni Lapac (cca hodka zdrzeni). Tam je vse pri strarem, tj asi hodinova fronta na hranicich. Povecereli jsem a pak to bylo priserny-desitky kilometru dlouha vesnice, jedna skoncila a druha zacala, baraky pusobily opustene neomitnute neosvetlene, proste nekonecna rada baraku do Zagrebu samozrejme s klasickou padesatkou obcas s radarem. Cca 30km pred Zagrebem jsme najeli na dalnici, zrusili poplatky a asi zahrnuli usek do bezplatne zony okolo Zagrebu. Pak uz byl provoz temer nulov vcetne prujezdu Vidni. Domu jsme dorazili za svitani. Shrnuto byla to blbost ala Cimrman: Tudy (takhle) ne vazeni pratele. Ale zaver: Ten narodni park si Una si ujit nenecham, ta mala ochutnavka byla uzasna. Preji vsem hezkou dovolenou
30. 06. 2024 20:18
My včera odjezd v 18h od Pardubic. Za Kámenem dva semafory, přes Havl Brod centrem,jinak do Znojma pohoda. Kontrola dokladů od Rakušáků jinak nikde.Známka online 11.50eur. Před Vídní zúžení, za taky, před Grazem opět, za směr Maribor taky. IG-L jen před Grazem. Na hranicích o půlnoci, známka online 16eur. Průjezd Slo Hr v pohodě to samé Lučko. 3hodinová chrupka na Vukove Gorici. Od 5h provoz mírný, zpátky určitě větší. Sjezd a tankování nafty Dugopolje Schell 1.37eur. Dále Split a průjezd nad Omišem novými tunely a mostem, moc pěkně udělané, a prijezd do Ruskamenu v 9h. Za mě po letech návrat na klasiku přez Graz a Maribor místo Maďarska dává smysl. Všem přeji krásnou dovču Mirek.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
30. 06. 2024 20:51
My jsme včera vyrazili nějak kolem oběda (taky od Pardubic), směr BA, Szombathely, Mursko središte, Varaždin, kde jsme přespali. Jediné zdržení (očekávané) bylo v Brně, cca 10min. Jinak celou cestu mi přišlo, že je daleko míň aut než jsem na tento první prázdninový víkend čekal.
Ráno jsme pokračovali dál, Lučko úplně bez čekání, trochu to houstlo za Lučkem, ale nic výjimečného. Obecně cesta dost v pohodě.
30. 06. 2024 21:52
Vrgada
"....Od odbocky na Pag az do tunelu Sveti Rok kolona, ktera se sunula velmi pomalu, ale nevim proc vznikla, cekal jsem neco mimoradneho, ale nic, za tunelem se to rozjelo. ..."

Totez jsem mel ja minulou nedeli. Bylo to kvuli větru.

Jinak klobouk dolu, to bych psychicky ani fyzicky nedal, 20h v aute. Ja se to snazim urychlit jak to jen jde. Prvni zastavku delam az za Luckem. Letos hned za mytnici na Croduxu, loni az ve Vukove Gorici.
mdr
30. 06. 2024 21:54
mirekpce: Kudy přesně jste jeli od Splitu do těch tunelů nad Omišem? Zadem přes Žrnovnici, Srinjine, Tugare? Jinou možnost podle mapy nevidím.

[sk.mapy.cz]
01. 07. 2024 08:36
Tak se zpožděním zatím cesta tam. Odjezd v pátek 28.6. odpoledne kolem 14h od Prostějova, směr Brno, před Vyškovem kolona, navigace nás vedla přes Drysice a Ivanovice na Hané na D1, zdržení minimální. Před Brnem před sjezdem na D2 kolona, zdržení do 10 minut. Potom již cesta v pohodě, bez zdržení, tankování MOL za Brnem, Bratislava, M15, Jánossomorja, M86, první polovina M86 nezvykle hustější provoz, potom to bylo OK, zastávka TESCO Szombathely, Lenti, starý Goričan, tankování. Příjezd na ubytování u Varaždinu kolem 20:30, takže OK. Odjezd v sobotu 29.6. od Varazdinu kolem 5:00, na A4 docela hustý provoz, na Sv. Heleně kolony, ale díky ENC bez čekání. ENC z roku 2011 fungovala, baterie vyměněna před několika lety. K Lučku cesta OK, jen před Lučkem zdržení pár minut, jinak OK. Tam jsme byli po 6h. Zastávka hned za Lučkem Crodux, WC zdarma. Vadí mi placené WC. ne kvůli ceně, ale ne vždy máme 5 x 50 centů pro celou posádku. Někde se ale dá WC platit kartou takže OK. Od Lučka po Bosiljevo hustý provoz, ale jelo se pořád rychlostí kolem 110 km/h. Od Bosiljeva provoz celkem mírný. Tankování INA Zir. Tam bylo WC taky bez placení, sice turnikety, ale mimo provoz. Tam se dalo WC platit i kartou. Krátká zastávka na starém maslenickém mostu, příjezd Vrsi kolem 10h. Takže cesta OK díky rozdělení na dva dny a vhodné načasování. Průměrná spotřeba obou etap cesty 5,9 l/100 km benzínu, Octavia Combi bez střešního boxu, posádka dva plus tři, kufr naložený po střechu motor 1,5 TSI DSG e-tec. Takže spotřebu hodnotím velmi pozitivně. Ve středu bude přesun do Drveniku. Benzinky a odpočívadla v HR přeplněná, kromě Goričanu, tam byl klid a na ZIRu jsme taky tankovali bez čekání a v pohodě zaparkovali.
01. 07. 2024 08:56
Vrgada: trochu se ztrácím v tom popisu cesty yawning smiley Takže po staré do Korenice, odtam zpět dolů do Donji Lapac, nahoru do Bosny přes Ripač a dál potom kudy?

Jinak ta oblast kolem řeky Una v BiH je nádherná, byli jsme tam loni, jednu noc v Bihači a další dvě v Kulen Vakuf. Je tam toho spousta k vidění - Bihač, hrady Ostrožac na Uni, Sokolac, Orašac, Ostrovica nad Kulen Vakuf a hlavně vodopády Štrbački buk a Martin Brod.
01. 07. 2024 09:44
Driv jsem jezdival dlouhe trasy bezne, ale posledni roky prespavam cestou a nejezdim to naraz (stari). Neni to jen kvuli bezpecnosti, ale i kvuli tomu, ze to cloveka tak rozhodi, ze dalsi den stejnw za nic nestoji. Neplanoval jsemvto, byla to takovy chvilkovy napad a i snaha se presvedcit, ze na to jeste mam, mam, ale byla to samozrejme kravina. A navic jsem necekal, ze se to protahne az tak moc.
...
Trasa z Korenice kousek zpatky na Bihac, k rece Une, Ripac-Bihac, a pak po extempore s bloudenim na a na Zagreb pres Veliku Kladusu k Sisaku (napsal jsem to predtim blbe)
01. 07. 2024 09:45
Poslu fotky, az to zpracuji, ted jsem hlidaci dedecek (zavrena skolka
01. 07. 2024 10:59
MIMO téma jen jako k příspěvku Vrgada
Una je krásná z obou stran .A Štrbačky Buk jak v Bosně tak i na Chorvatské straně je pěkná vyhlidka. Jak podél řeky, tak i cestou lesem je vysoká vyhlídka na Chorvatské straně.
No a dali jsme rovnou i pramen řeky Uny ať je to komplet. Jen Martin Brod byla děsná šotolina a opravy na cestě, tak to jsme vzdali a mi
ísto toho se mrkli v Kulen Vacuf na zríceninu hradu. Určitě to tam stojí za podívání.

Upraveno 2krát. Naposledy upravil vranka (01. 07. 2024 11:01).
01. 07. 2024 11:52
Silnice mezi Kulen Vakuf a Martin Brod je takové svérázná. Pěkná široká asfaltka kolem řeky a najednou značka "Kraj asfalta", následuje několik km šotoliny a pak zase asfalt pokračuje. Přitom je to jediná spojnice Martin Brodu směrem od Bihače.

01. 07. 2024 17:37
mdr: nevím přesně ty vesničky ale dole ve Splitu jsem nejel na Podstranu ale poslední světelnou jsem uhnul doleva. Ale to jen kvůli tankování na Shell v Dugopolje (místo Octavie 1 mám Hondu Cr-V, tak se jí snažím hýčkat), už se mi nechtělo na dálnici a sjíždět na Blato na Cetini, i když tam už jsem jednou jel a manželka mi to pro příště zatrhla kvůli úzkým silnicím, takže jinak až Šestanovac, ale když bude Split průjezdný jako dnes, tak určitě je to tudy nejrychlejší.

Upraveno 2krát. Naposledy upravil mirekpce (01. 07. 2024 19:42).
02. 07. 2024 22:07
A po dnešním výletu do Splitu a zpáteční cestě podél pobřeží a popojíždění Omišem, tudy budu jezdit pořád i když ty zpomalovací pásy v těch vesnicích nahoře jsou otravné.
03. 07. 2024 07:49
Když tam cáráme,taky tam jezdím 😉
Už v tom Omisi pohnuli s tím břehem ?
03. 07. 2024 09:44
Mají udělané betonové molo, ale ještě tam dost koukají dráty všude, takže práce asi dost ještě.
04. 07. 2024 18:15
Tak odjezd dnes ve 4,10 hod z Kuřimi a příjezd do Sreseru Pelješac po 10h30min.
Cesta přes Vídeň vše bez problémů a čekání až jsme byli překvapeni jak to šlo hladce.
avatar yawning smileyRe: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 07. 2024 21:14
Ahojte, tak report z cesty do Podgory dosť nudný ...
Odjazd ráno 26.6 cez HU -až na pár kamiónov, cesta odsýpala v pohode-HR bez zdržania,cestariny 2-3 autá pred nami.
Späť 3.7. podobne, premávka plynulá, trochu zhustenie pri Zagrebe, cestariny opäť bez zdržania-jediné obmedzenie pár kilometrov na HU diaľnici pred Rajkou,práce na ceste...
Všetkým, čo to máte pred sebou "Sretan Put"...
05. 07. 2024 21:35
Odevzdal jsem vnucku, tak zepar fotek z letosni dovolene. Tak jak mam zvykem jsou trochu netypicke se snahou zachytit co nejmin lidi. Byli jsme par dni na Braci a pak na Hvaru. Mel jsem se sebou sice slusny fotak, ale temer jsem ho nevytahl, takze je to jen z mobilu. V exifu jsem nechal GPS souradnice, takze mista fotek lze lokalizvat na mape. Predpokladam, ze uschovna funguje porad stejne, 30 stazeni a pak chce zaplatit. nic neplatte, pokud bude zajem, dam tam dalsi varku. Jsem tyden doma a uz se mi zacina po mori styskat.
...
[www.uschovna.cz]
06. 07. 2024 12:58
Už je tam platba yawning smiley
06. 07. 2024 22:18
[www.uschovna.cz]
dalsich 30 Brac a Hvar
07. 07. 2024 17:55
Tak jsme včera 23.59 dojeli.
Trajekt z St.Grad příjezd 7.15, byli jsme 5ta řada. Jízda a dění na moři super. Jelo to nějak rychle. Propletačka Splitem, tankování na Ina. Diesel nejlevnější na petrol. Ina před Macelj 1,95. Tankovali jsme i za 1,45. V Bosně asi i levnější,ale také jen INA.
Na Hr2 hlásili celkem sobotní peklo. Pro google havarku jsme za Gospic sjeli na starou, směr Plitvice. Bistro Old Sheterhand Burger ala dva chleby a pljeskavica.
Cesta pěkná. Radary nějaký. Policie jen na obědě. V dedine Točak mne na prostřední čáře mezi auty malém sundal motorkář na hajabuze.... hnusný zážitek . Jeho sebevědomí bych chtěl mít.
Zpět jsme se napojili za Karlovacem na Lucko.
Do té doby jsem měl v hlavě všechny plány cest. Varazdin, Metliku, Cvetlin...
Nakonec se ukázalo, že delší fronta byla na kartice Demerje. Tak jsem se prosmikl nejrychlejší řadou k cash, zaplatil jsem paní Smart kartou, poprali jsme si fajn den a trada.
Nicméně rada a info hozená na fb hr skupinu, už druhý rok po sobě zbytečně... škoda hodnotit.
To bylo cca 16.30 tuším
Hustota aut celekm dost,ale jelo to.
Z mobilu placeno online dars.si.
Na posledním petrolu asfinag známka na deset dní.
Trochu guzva na kontrole eurozóny.
Drobné omezení u Grazu,ale jelo to.
Ale mě spadlo auto do nouzaku a tak jsme jeli kolem 100km v hodině. Jednou stačilo vypnout motor. Ale pak se k blikající kontrolce spirály žhavení pridala kontrolka motoru. Kraj, svodidla, vesty. V ruce jsem měl telefon s mechanikem a v druhé číslo na autocare.
Rada byla,jestli to jede, jeď. Nehon to.
Na Zobern jsem se vyplazil 70. Takže jestli jsem vás někoho zdržoval,tam pardón.
Zobern od 19.30 zavřeno. Takže místo guláš zuppe jen shelka a bageta.
No pak audina vyhodnotila že spirála už doblikala, ale motor ještě svítit bude. Kupodivu to už i přidávalo. Jeli jsme tedy dál cca 107km za h. Nebyl jsem sám, kdo předjížděl pomalejší ještě.
Vídeň pořád rovně, oe3 pak hlásilo z oamc vrtulníku stau na S23. Tak pohoda. Hustota provozu ano dost. Pořád jsem si říkal, že pristte už sobotu, tuto exponovanou ne.
Za Vídni peklo v podobě různých uspanych Poláků. Chvíli 100, najednou 150. Docela jsem se jich jako vždy bál. Jenže když jim mohu ujet je to jiný pocit... než, když jedu 107...
Google kvůli dojezdu, nicméně probral se u hranic a předvedl objížďku na Břeclav, Lednici a Brno. Nevím proč,ale Nové mlýny ukazovaly stau a že to nejede.objizdka pak byla i značená. Nejel jsem sám,ale první v koloně objíždějících. Netuším co dělali ti, kteří pokračovali dál na Mikulov.
Brno rohlenka jsem to po 15ti hodinách a 940km dal ženě a koupil si Plzeň, která mi po 14 denní kure karlovacka vůbec nechutnala.
Dojjeli jsme 23.59

Kladně hodnotím Sarajevo, Bosnu, Pyramidy, ... Skoro Medzugorje. Jadroliniu Drvenik. Cesta přes ostrov, samo hvar, st.grad prodejnu šatů, bar za ivan dolac a tunel. Jelsa zmrzlina a zelinar. A celou vrbosku po letech, taxikáře lodi Marcelina, který nás vtáhl po tři večery do kultury Vrbosky. Tuňákový steak. A bielo bevandu. Jo a naše oblíbené místo na fkk. Balkón s výhledem na lodě.
Stval me jen protiproud, pro který jsme se synem moc často nedávali ty dva km. Na pláž na paddleboardech.
A uřvaní Poláci s rádiem. A včera pět slovenek s dítětem.

Auto jdu řešit zítra. Vlastně to zvladlo dobře. To turbo ci co mohlo jít kdykoli. Třeba to bude jen blbost.
Cisla tankování vam nenapíšu neb jsem to ještě nenašel ale. Horách mi to z Bosny do ploce zralo skoro 11 nafty.
Nyní cesta zpět porad do 110, 7.8 což vzhledem k váze vozu, quattro a xxl rakev, 18 papuče 245 a klima, považuji za krásný číslo.

Všem co jedete přeji sretan put
07. 07. 2024 20:39
Tvl couddy dlouho jsem se tak nenasmál, i když pro tebe to asi k smíchu nebylo, hlavně že jste to zvládlithumbs up smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil mirekpce (07. 07. 2024 20:39).
07. 07. 2024 21:00
couddy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ... Rada byla,jestli to jede, jeď. Nehon to.
smoking smiley

To je ještě v pohodě, horší je, nezastavuj a rozhodně nechcípej motor...
V Mongolsku jsem jel přes 400km na pět válců (občas i na čtyři) z šesti. Vozím "půl dílny", ale tohle jsem na cestě nebyl schopen vyřešit...

> Kladně hodnotím Sarajevo, Bosnu, Pyramidy, ...
thumbs up

> Cisla tankování vam nenapíšu neb jsem to ještě
> nenašel ale. Horách mi to z Bosny do ploce zralo
> skoro 11 nafty.

Za to jedu s naloženým Transportérem s vlekem... a nemusím se "mačkat" v A6 s rakví thumbs up smiley

Peťane, vítej doma!
V jednu chvíli jsem při čtení toho tvého příspěvku měl málem infarkt...
Tak hlavně, že jste zpět doma a že jste si to v HR užili
smileys with beer
08. 07. 2024 12:26
Mirekpce, čemu tož? Já tam mám asi chyby vlivem mobilu. (kdy je nemám,že?). Ale moc do smíchu mi nebylo chvílema. Měl jsem z toho nerva.

Slavkove, Pavle, díky za ohodnocení smajlama smiling smiley
Když už ty 6ti válce znáš, tak mám ještě nechat kontrolovat vstřiky? Nebo to nechat chipnout (ve 300tis?. Ale olej dělám do kolem 10 - 12tis). ... totiž, ať sleduji fóra a hodnocení k tomu autu. Ono ta spotřeba bude asi fakt taková.

Jasně, kdybych měl v T5 klimu, tak jedu taky asi za 9,5 smiling smiley
Užili díky.

Já měl málem infarkt z toho motorkáře, to celkem prdel nebyla. Nečekal jsem, že může být někdo tak "vymázlej" a poslat to mezi zdrcátka.

|Dneska diagnostiak ukázala Turbo, takže jdeme objednávat BorgWarner uff a hodnotit opici s bedny banánů.

ps: jo ještě takové info. U Jablanice je v podstatě jedno z mála míst, kde je sypané parkoviště a dole pod ním pláž a bar. Nicméně všichni mají pocit, že to parking není a že je to fotopoint a zastavují tam. Vyskočí borec bez trička s ledvinkou a chce ty jejich "unos markos konvertibelos". Povídám mu "máš karticu"? smiling smiley Čučel na mě jak znamení. Tak jsem mu vrazil Krušovice Bohém, co si vezla manželka a on že dobrý. Něco dostal a my jsme se tam šli podívat na déle než "5 minut".

ps2 pro pivaře - v centru Sarajeva vám pivo moc nenalejou smiling smiley
08. 07. 2024 13:14
6 válců a 11 litrů naftyconfused smiley Mě stačí 3 válce a jedu za 5,3l/100 benzínu. Kufr 530l + 350l široká rakev. Jedu na dovolenou, no spíš jedu k moři, dovolenou mám už tři roky 365 dní v roce. Kochám se a nespěchám.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Karel z HK (08. 07. 2024 13:30).
08. 07. 2024 13:34
@couddy Aký si mal dojem z tých pyramíd v mestečku Visko? Oplatí sa to vidieť, či to nestálo za nič? Aby sme sa držali témy, môžeš krátke info napísať v téme K Jadranu přes Bosnu a Hercegovinu
08. 07. 2024 15:06
Karel HK
Chápu rypnuti,ale nejsem skodovkar ani trivalecnik a váhově a prostupnosti v zimě to auto bude jinde. Mám lš se obecně ví.
Figaro můžu. Večer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 71
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.