Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 07. 2025 13:39
No "len škoda", že jsem to nemohl řídit celý sám. sad smiley
Ale mám "eine jahre austria", tak se pokusíme nějaký víkend hodit ještě otočkou slovinsko. Takže ucpaný OL, BRNO, Mikulov, Viden, i Klagen nebo Graz určitě bude smiling smiley
11. 07. 2025 11:07
Zdravim. Info z cesty domu

Odjezd 10.7 v 7.20 Gradac nájezd na dálnici Šestanovac objezd Lučka/kolona skoro 1km/ směr Graz - tunely - Linz -Táborsko. Příjezd 19.10. trasa 1035 km čistá jízda cca 10h 30m zbytek tankování/ 2krát-malá nádrž/ 2 kávy + jídlo. 2 řidiči pruměr skoro 100km za hodinu. Vše v pohodě i ve všední den
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 07. 2025 16:49
Kudy jste objížděli Lučko? Demerje Vám nevyhovuje? Nebo i tam byla kolona?

14. 07. 2025 11:26
Letos jsme naši balkánskou road trip zkusili v předsezóně a opačným směrem než v minulých letech. Vyrazili jsme v sobotu 21.6. z Brna, cestou jsme si vyšli na hrad Grimmenstein v Rakousku, prohlédli si Bad Radkersburg a odpoledne dorazili do Ptuje, kde jsme přespali. Tam jsme se náhodou trefili do muzejní noci, takže všechny pamětihodnosti měly vstup zdarma. V neděli jsme pokračovali přes Cvetlin, Zagreb, Karlovac a dál po staré, se zastávkami Petrova Gora a Slunj do Grebaštice. Cestou jsme nenarazili na žádnou komplikaci, ale kolem Zagrebu a Karlovace byl ve směru od moře až překvapivě silný provoz. Po 5 nocích v Grebaštici jsme v pátek 27.6. pokračovali dále na jih mimo dálnici, stavili se na hradě ve Vrgoraci a přes přechod Orahovjle (kde jsme byli jediné auto) přejeli do Bosny, zastavili se v Peč Mlini a 2 noci strávili v Ljubuški. Potom přes Medžugorje a Mostar dorazili k Ramskému jezeru, kde jsme byli 3 noci a pak ještě 2 noci v Jajce. V pátek 4.7. jsme pokračovali na sever přes památník Mrakovica a Bjelovar k poslednímu přespání ve vesnici Gola na HR-HU hranici. V sobotu jsme si ještě prohlédli hrad Szigliget nad Balatonem a přes Gyor, Moson, Blavu a Malacky dorazili domů. Žádné komplikace na cestě nás nepotkaly, ujeto celkem 2200km.
14. 07. 2025 19:51
Já v pátek v 8:00 z Živogošče. Před Lučkem na tabulích Lučko 1hod a Demerje 1hod. Něco sjíždělo na Zdenčinu ale zůstal jsem a přes Demerje to bylo asi 0,5 hod zdržení. Pak kolem Záhřebu na Maďarsko dost husto a občas to stálo, na A4 volno. Starý Goričan, někde za Lenti hrozná bouře že jsem vůbec nic neviděl. Zastavil jsem na nějaký zastávce a přečkali jsme to. No alespoň to krásně umylo auto a rakev. Ve Velkých Pavlovicích 19.45. Vnučka vystoupila a povídá "dědo ta rakev je nějak divně" No až jsem se zhrozil byla půlkou mimo auto. Kdyby někdo uměl dát foto tak pošlu. Tak POZOR.
P.S. joseto, kudy objíždíš Lučko a má to smysl?
14. 07. 2025 22:38
joseta napísal: objezd Lučka/kolona skoro 1km/ směr Graz

Chlapi nebláznite, Demerie - Lučko sú 3 km, to určite myslel obrazne, že objel Lučko.
Samozrejme že išiel cez Demerje, okolo tej 1 km dlhej kolóny na Lučku grinning smiley
No ale keby to bolo plné aj pred Dem. aj na Lučku, tak by sa to dalo objet: [www.google.com] trošku je to teraz inakšie na mape, lebo v Zdenčine je uzávierka železničného priecestia.

Joseta, prosím rozlúskni tento rébus smiling bouncing smiley

smileys with beer
16. 07. 2025 07:20
Objíždět Lučko ? Kdysi jsem jel už od Karlovacu - 50/40 i 30 a místy se ani nedalo jet rychleji - cesta rozbitá,jedna obec končila a hned druhá obce začínala.
Demerje vidím tak na 10hod dojezdu a po jedenácté už začínal problém,Lučko bývalo vždy už dost fest zabité.
V loni zpět přes Plitvice na ubytko Karlovac v pohodě až na to objíždění Peručka a cestou přibylo dost radarů...
Takže pokud dožiji a přežiji - tak za 8 !
16. 07. 2025 08:27
Radary měli asi někde v akci, přibylo jich i na našich silnicích.
Nakonec i ta objížďka Peručka byla po jinak velmi pěkné silnici. Snad jen těmi drncáky v Brnaze a vesnicích z Trlje do Ruminu přes Obrovac mohli ještě trochu šetřit.
A objíždět Lučko jinudy, než přes Demerje, neušetří ani minutu, spíše naopak,
16. 07. 2025 10:38
Já jsem jednou sjížděl na Donja Zdenčina, když už před tímto výjezdem to stálo. Měli jsme ubytování v centru Záhřebu, tak jsme přijeli po D1.
16. 07. 2025 13:27
To lučko jsme sjížděli DOLNA ZDENCINA a pak kolem dálnice až do obce Lučko pak nájezd na dálnici
17. 07. 2025 10:50
Vraceli jsme se před týdnem, ve čtvrtek 10.7. Odjezd v 6h Split-Kaštela, Demerje bez zdržení, dále starý Goričan, Lenti, M86, Slovensko. Všechno OK, jediné krátké zdržení mezi Brnem a Vyškovem. V Prostějově jsme byli v 16h. Takže letos zcela pohodová cesta tam i zpět.
17. 07. 2025 14:32
Cesta z Karlovacu do Zagrebu je dnes už v perfektnom stave. V každej druhej dedine je však radar.
21. 07. 2025 18:17
18.7. odjezd z Ruskamenu v 17h. Kochací jízda podél pobřeží až do Zadaru s pár zastávkami. Nájezd na dálnici u Zadaru ve 22.30, plynulá jízda, na Demerje skoro sami, Lučko bylo to samé. Ve 2.30 průjezd Slo dálnici za nadrozměrem 90km/h až na A hranice, kde jen mávnutí. Nájezd na A2 u Grazu jen kousek IG-L. Při jízdě zúženími po cestě do Vídně proti velmi hustý provoz a skoro samé CZ značky. Vídeň v 5 bez provozu. Dále Znojmo, Jihlava přes město v klidu, Havl. Brod taktéž přes město, ti co jeli za mnou a odbočili na obchvat, se se mnou sjeli opět na konci města. Dále stále pár semaforů, ale trefil jsem zelenou. Stále objížďka Habry, prý se je nechá i projet, ale stojí tam někdy hlídka, protože je to jen pro místní. Příjezd domů v 9h, bez spánku, holt je člověk skoro po 3 týdnech odpočatý. Přeji všem taky takto pohodovou cestu a krásnou dovolenou. Mirek.
21. 07. 2025 22:51
Jak to vypadá na Spielfeldu směrem do Rakouska? Zastavují a kontrolují každé auto, nebo tam jenom zevlují a pomalu se projíždí? Na google mapách to tam bývá o víkendu tak 1km červené, ale podle toho nepoznám kolik času to zabere.
Uvažuji zda v neděli koupit SLO známku, nebo zůstat věrný Maďarsku.
22. 07. 2025 23:30
Ze včerejška na dnešek noční přesun z ČR do Chorvatska, k Plitvickým jezerům. Dovolená naplánována během pár dnů. Poslední dobou to mám pořád. Pár dnů na přípravu, ubytování přes internet a hurá jedem. Nejen do HR.

Poprvé jsem to vzal přes Maďary, načteno z příslušného tématu, takže přes Szombately, Letenye atd. Sice dříve jsem se po Maďarsku pohyboval, ale spíše po M6. Cesty krásné, jsem nadšen ! Jen to počasí...Od hranic HR až téměř k Plitvičkám střídavě neuvěřitelné slejváky, jestli někdo v tu dobu byl na vodopádech, tak ho upřímně lituji. Zítra celodenní vycházka, počasí má snad být rozumnější.
25. 07. 2025 09:30
my sme šli 23.7 cez Spielfeld, bolo cca 13hod a mali tam prejazdný dva pruhy, na úrovni búdky bolo veľké STOP. Každé auto predomnou tam zastavilo a šlo dalej...no každé...boli dva a šlo to ihneď, tak som zastavil aj ja, stiahol som okienko a pozrel na colníčku či policajtku čo tam sedela...iba niečo zašomrala, pýtam sa jej či môžem ísť ďalej, ona mávla rukou a šiel som, neviem načo to robia?? ani pasy som jej neukazoval vôbec nič.
25. 07. 2025 09:40
Tak sme aj my už naspäť doma. Po prečítaní pár riadkov ohľadom cesty cez Rakúsko som sa rozhodol, že smer Graz pôjdem nie po A2...ale za Wiener neustadt som odbočil na S6, potom S35 ktorá sa napája na A9 smer Graz. S6 robia asi 3 tunely, ale zápcha nebola len sa šlo 80 obojsmerne - cesta úplne super, je síce viac zákrut ako na diaľnici býva zvykom, ale premávka je tak akurát. Potom na S35 sme odbočili a ihneď bola kolóna, na vedľajšej ceste sa vybúral motorkár a prišiel po neho vrtulník, ktorý samozrejme musel pristáť na našej strane diaľnice, tak 40min zastavili premávku kvôli tomu. Potom sa to pohlo a šlo sa super, po napojení na A9 už bola premávka hustá, tiež tam robia niečo na ceste ale boli stále 2 pruhy. Potom nasledoval tunel Plabutsch, tých 10km v tuneli je zaujímavé....žena po 5 km už taká nadšená nebola, ale zase nemala z toho stres, deťom sa páčilo. Od Grazu po Villach cesta po A2 v pohode, len Klagenfurt býva dosť zapchatý kvôli miestnej doprave, diaľnicu využívajú ako bežný obchvat mesta....za Villachom smer Karavanke tunel za 8.80EUR a už sme boli v Slovinsku. Od Lublany po Koper robia asi 10km diaľnicu, ide sa v zúžených dvoch pruhoch, mierna kolona bola...na sobotu to nebolo také zlé.

Naspäť sme šli od Koperu po Lublanu v pohode, ale pred Mariborom robia stále tunel a tam sme sa zdržali asi 15 minút. Od Mariboru smer Graz v pohode, opäť som šiel na A9 cez Plabutsch na S35-S6 a potom po A2 do Viedne, následne smer Bratislava - vôbec žiadne zdržanie, aj keď pred Viednou tie 4 pruhy boli všetky plné no.

Cesta cez to Rakúsko sa mi páčila oveľa viac ako cez Maďarsko kade chodíme bežne....tie M85-86 sú rovné a nudné, následne od Szombatheli mimo diaľnice...urobili sme si zmenu keďže sme šli na Istriu a bolo to fajn...

Diaľničné známky som kupoval cez internet... asfinag.at - 1 dňové a slovinská cez dars.si som kúpil samozrejme rovno mesačnú....
27. 07. 2025 09:29
Zatím tam
OV - PR přes Trnávku se nepovedlo,nová D 55,Skalica,Kúty pak D2,BA,Janossos..,M 86,Szombíci,Lendava Petrol,Mursko Srediště a už byl problém do HR - kolona jako za mlada cca 200m a někteří se otáčeli,po 10-15min,když v proti přejelo jen 4-5aut a ještě před čárou se vmísivala další auta z boku - patrně semafory - jsem to taky otočil na M.Sobotu,jenže v hlavě mi zůstalo "něco " jak jsem se na to koukal někdy před třemi léty - jen kolem sil a pak kolem plotu a Křížové cestě na Sv.Martina a pak se napojit na cestu původní.Cedule k odbočení žádná nebyla a následná cestička -uzoučká.Další názvy vesniček se mi už nevybavily,ale nakonec jsem se trefil.Varaždin,Novi Marof,Paka až na Svetu Helenu,nájezd na dálnici do Zagrebu.Místy dost výtluků a plno lat.V proti kolony a dost fest.Lučko - kolona od sjezdu od Mariboru,ale šlo to rychle,snad 15 min.Karlovac ubytko.
Ráno od Karlovace nejprve,že se to rozjede,ale nakonec i někdy to stálo.Auta mlaďochů ve svodidlech.Pak se zase jelo,ale jen chvíli.Stále pršavo i když pak už jen mžení,ale takyřidičiči po předjetí skoro myšky a okno zamarasené.Pak ještě jedna havárečka a znovu - zase to jelo a tak pořád dokola.V proti desetikilometrové kolony hóódně daleko.Tunely a někde už od Sv.roku to místy stálo až k Posedarje.No prostě maras.Něco takového jsem už móóc dlouho nezažil.Zagvozd,Mararska - popotahování někde od Svetišče.Živ.Blato - na jiném vlákně. Zlaté Plitvice zpět určitě.
27. 07. 2025 11:21
Celé Německo je na kolech. angry smiley
Půlce končí prázdniny a druhé začínají !!! eye rolling smiley
27. 07. 2025 11:31
Cesta tam:
V pondelok 14.7. na Lučku totálna zápcha. Okolo 13:00 popoludní kolóna v dĺžke cca 12 km. Waze ma poslala namiesto po obchvate Zagrebu priamo cez mesto Zagreb. Možno sme niečo ušetrili časovo ale aj tak sme na mýtnici Lučko čakali minimálne 45 min. bez akéhokoľvek posunutia sa. A stáli totálne všetky pruhy a autá. Neviem či mali nejaký softvérový výpadok na mýtnici alebo v čom bol problém. Do Ogulinu (tam sme prespávali) sme prišli s 2,5 hodinovou stratou. Ešte sme tak zapchaté Lučko nezažili. Neviem či v pondelky to býva pravidlom? Na druhý deň cesta do Malej Duby už na pohodu. Cestou sme sa zastavili v Zadvarje, keďže bol utorok, deň keď sa konajú tradičné trhy.

Inak prvýkrát som skúsil cestu cez Maďarsko po M86 s napojením sa na chorvátsku diaľnicu cez starý Goričan. Pre nás zo stredného Slovenska je táto trasa nevýhodná (Zvolen - Bratislava - Szombathely) a do budúcna pôjdem mojou osvedčenou trasou Zvolen - Štúrovo - Zsámbék - M1 Balaton - Letenye. Jednak je to pre mňa o cca 60 km kratšie a aj rýchlejšie.

Cesta späť:
V piatok 25.7.úplne na pohodu. Vyrazili sme z Malej Duby skoro ráno o 5:15 a domov do Zvolena sme dorazili o 15:45, za 10,5 hodiny, ale už osvedčenou trasou popri Balatone, Zsámbék a Štúrovo. Mali sme tri krátke prestávky na wc, kávu a tankovanie. Na maďarskej M1 asi 4 úseky, kde sa opravuje cesta, ale nič dramatické.
Zase o rok.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil figaro (29. 07. 2025 09:56).
27. 07. 2025 21:29
: Vikouš
Pochopil jsem správně, že řeč byla o dnešku ? Se synem jsme se váleli u vody někde u Posedarje, na dohled dálnice a snad i špiček "naplatne rampe". Divili jsme se, že nejen kamiony, ale i osobáky jely jak s hnojem, v dálce, kdy kvůli putarině ještě
nemusely. Ale auta tedy nebyla nalepena jedno na druhé. S velkými mezistupy. Tipovali jsme, jelikož opět byla prognóza na déšt a obloha nebyla hezká, říkali jsme si, že třeba už od Sveteho Roku se žení čerti a auta mají sníženou povolenou rychlost. Nás ty útrapy čekají pozítří. Směrem od moře .sad smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil ircavoj (28. 07. 2025 08:42).
27. 07. 2025 22:59
V Mursko Središće, resp. na SLO straně mezi celnicí a mostem přes Muru tady rekonstruují most, který tam je a do teď jsem o něm nevěděl, a jezdí se kyvadlově po boční provizorní komunikaci bez asfaltu.
28. 07. 2025 21:40
Sobota 26. 7. z Pagu v 9.00 (plán byl o hodinu dřív, ale nepodařilo se). Nájezd na A1 Posedarje, sotva jsem se zařadil do pruhu a už to stálo až zhruba na další sjezd na druhé straně Maslenického mostu, Rovanjska. Příčina – zavřený kousek krajnice, asi kvůli tomu někdo zpanikařil, a "zastavil" celou dálnici. O kilometr dál znovu zavřený kousek krajnice a znovu gužva. Docela jsem se orosil, jestli to tak půjde až k Zagrebu... Nicméně se to rozjelo, oba pruhy naprosto zaplněné až ke sjezdu Sveti Rok, takže jsem čekal, kdy se to znovu kousne. Naštěstí se to ale docela roztrhalo, i když u dalšího sjezdu to zase zastavilo, ale jen na okamžik. Dál to šlo lépe, i když to kolikrát hodně zpomalilo. Protisměr na tom byl o dost hůř. Takhle to šlo až skoro k Jastrebarsku, odtamtud to už bylo spíš popojíždění až na Demerje, kde to bylo tak na 30 minut (placeno v 12.45, zdržení od startu celkem tedy nějakých 50 minut). Na Macelji/Gruškovje kratší kolona, skoro bez zdržení, nezastavovalo se, celníci zalezlí v budkách. Spielfeld obdobně s tím, že odmávli. Dál do ČB "nezajímavé" spinning smiley sticking its tongue out

Upraveno 1krát. Naposledy upravil ptace (28. 07. 2025 22:22).
29. 07. 2025 09:01
ircavoj
výjezd v pátek 25.7. do Karlovacu,pokračování v sobotu 26.7. v 7 40hod,Zagvozd mýtnica až ve 13hod - tak hnusnou cestu jsem ještě nezažíl.I když časově i dnově jezdím stejně.Naproti tomu,jiní jeli tuto trasu JEN v jiné hodině a tak rychle a bez problémů cestu ještě nezažili - takže opět je v načasování - asi to okopírovalo více lidí.
Takže 9.8. zpět přes Plitvice
29. 07. 2025 13:30
@figaro
Já jel asi 3 roky zpátky taky v tenhle čas v pondělí a taky už nikdy více. Lučko kolona min hodina. Když jsme projeli a mysleli si, že to máme za sebou, tak až skoro na konec dálnice pořád někde nějaké zácpy. Pak nám tedy domácí(v Brele) říkali, že snad měla probíhat nějaká stávka, ale jak tak koukám, tak ty pondělky jsou asi pořád ucpané. Teď jedeme v neděli nad ránem a na Lučku bychom měli být +/- v 10h.
29. 07. 2025 14:12
Jezdíme 20 let ze soboty na neděli, vyjíždíme tak ve 22 hod od Slavkova a zatím vždy žádné kolony, Slovinskou dálnici objíždíme.smileys with beer
29. 07. 2025 21:17
V pátek 18.7. v 16:00 start z vysočiny. V sedm večer ve Vídni hustá ale plynulá doprava. Za Vídní na Szombathely již provoz minimální. Kolem Szombathely a kousek za ním takový běžný páteční příměstký mumraj. Dále po silnici 86 skoro prázdno. Stejně tak úplně volno dál přes Mursko Središče, Čakovec na dálnici A4. Po A4 sem tam auto. Lučko přesně o půlnoci bez čekání. Dálnice A1 provoz minimální, postupně až žádný. Kolem čtvrté ráno jsme byli u Šibeniku. Po pauze už po rozednění dále na Šestanovac, Gornja Brela, Makarská (nákup v Kauflandu). V devět ráno v Podgoře.
Záměrně jsem vyrazil brzy a vyplatilo se to. Ještě po půlnoci z pátku na sobotu je kolem Záhřebu klid.

Zpět jsme jeli v neděli 27.7. v 6:00 úplně stejnou cestou. Provoz po Zadar minimální, pak to postupně houstlo ale pořád se jelo 130. Od Ogulinu po Záhřeb průtrže mračen. Jel jsem 80. Zvažoval jsem opuštění dálnice v Jastebarsku, ale navigace hlásila na Lučku 25 minut, tak to v takovém počasí nemělo smysl. Ve skutečnosti jsme čekali 30 minut. Dále provoz plynulý až domu. Příjezd fous po osmé večer.
V neděli už je v Chorvatsku provoz srovnatelný se sobotou. Směrem k moři to dopoledne popojíždělo od Záhřebu až po Jastebarsko.
01. 08. 2025 06:00
31.7. odjezd z Vlašiči na ostrově Pag ve 3:10 .Příjezd na Lučko v 5:49.Bylo úplně prázdno.Potom na Goričan, Lenti, Szombately, Csornu a obchvatem Bratislavy po D4 na D1. V Bytči odbočení na E 442 přes Bumbálku až do Zubří. Dojezd 13:10. Celkem 897 km.
03. 08. 2025 08:48
to atnarfus
jak časově na M. Središti - byly tam semafory a co se jak dělo ?Já kolem 16hod a dost maras.Takže proto raději objíždka.
03. 08. 2025 13:09
Vikouš

... niekto to tu už prešiel a opísal stav.
Opravujú ten druhý menší most, nie ten hlavný na Murou: [www.google.com] tuším písal že je tam jednosmerná premávka riadená semaformi.
Ale zdržanie určite závisí na tom, kedy tadiaľ pôjdeš.

smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 70
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.