Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 06. 2024 20:44
Letos by jsme měli jet tam v sobotu 29.6. a zpět ve středu 10.7.
04. 06. 2024 05:23
My taky tak, som zvedavy na sobotny trafic, ci bude stahovanie narodov.
04. 06. 2024 11:01
Jedeme od Prostějova a poslední roky vždy přes Maďarsko. Zvažuji, zda to nezkusit zase po čase přes Rakousko. A pokud by jsme na této trase cestou zjistili problémy tak to jistí Ilz, Feldbach, Bad Radkersburg, Ljutomer, Ormož, Varždin a na Chorvatskou A4.
04. 06. 2024 12:39
To můžeš uhnout i na 111.km na Szombathely. Takhle jsem už také jel a vyplatilo se to, když byla na SLO/HR hranicích mela napravo i nalevo od Macelju.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 06. 2024 13:16
Kdosi tu přísahal i na možnost sjet na km 138A2 a místo doprava na Ilz to vzít doleva na Körmend. Nemám to vyzkoušené, ale už od odbočky 136A2 má být otevřených 16 km S7, kterou se dá vyhnout Fürstenfeldu, a na B65 najet až za ním. A na maďarské straně už se dá jet jak po staré silnici 8, tak po M80, na Körmend.
04. 06. 2024 13:47
Já nepřísahal, ale jezdím touto cestou déle, právě z důvodů otravných slovinců. Loni jsem již jel po novém úseku M80 a i letos je bez poplatku. Když jsem jel zpět, tak jsem koukal jak rakušáci budují...ale pak mne zmátly přenosné značky a vyjel jsem na A2 u Sebesrdorfu....pojezdil jsem kolem chat a zahrádek, ale nebyl jsem v tom sám...pár čechů a poláků se kochali také jízdou venkovem.
mdr
04. 06. 2024 15:09
A proč je M80 bez poplatku? Kvůli Rakušákům jezdícím k Balatonu?
04. 06. 2024 16:39
Na 136.jsem jednou sjížděl také, ale na HU straně jsem jel kousek po okresce a pak vesničkama dolů. Tolik dýní jsem neviděl nikdy v životěsmiling smiley
05. 06. 2024 11:16
mdr... tak to nevím, ale M80 je i letos bez poplatku.Pak dole jedu stejně na Dobri kolem M70 na Starý Goričan, kde tankuji na Ině LPG. Jo a cestu mám mínus 24 euro za měsíční známku, vlastně budu platit je Rak. denní známku 2x.
mdr
05. 06. 2024 11:59
Já tuto informaci nezpochybňuji, jen se divím, že je M80 bez poplatku. Před několika lety byla bez poplatku i M70 (když ještě nebyla M86 až po Szombathely).
05. 06. 2024 12:17
Takže Mikulov, Vídeň, A2, S7, M80 (bez poplatku), 86, Lenti a po 7538 na starý Goričan? Chápu nižší cenu za dálniční poplatky. Má to nějaký jiný benefit proti trase po dálnicích Bratislava, M15, M1, M86, 86, Lenti, M70? Časově to bude asi delší.
05. 06. 2024 14:35
Po delší době zkusím letos Olomouc, Brno, Břeclav, A5, Vídeň, A2, A3, Eisenstadt, S31, Koszeg, Szombathely a pak dolů. Rozhodnutí padlo po propočtu dálničních známek. Očekával jsem maďarskou jednodenní mnohem levnější a Slováci zatím nic. Při našem pobytu 12 nocí bych musel koupit obě měsíční. Takže volba 2 x jednodenní rakouská a uvidíme jak nám to bude chutnat. Už jsem tudy jel několikrát a kromě možné zácpy Vídně a horšího úseku Koszeg-Szombathely je to ok. Mikulov objíždím cíleně přes Břeclav. Jinak cesta po D2 přes Bratislavu a dolů na Czornou a Szombathely je pohodová. Tak ještě 2 měsíce a 2 dny hot smiley
05. 06. 2024 20:15
Na ty rakousky jednodenni si dej bacha na platnost

Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (06. 06. 2024 05:29).
mdr
05. 06. 2024 20:41
Všude, kde zavedli jednodenní známky, tak platí v daný den do půlnoci, takže kdo jede přes půlnoc, tomu nestačí.
07. 06. 2024 15:03
slovensko ani madar zatim jednidenní ne?
07. 06. 2024 15:24
madar ano! usetris tak 10% grinning smiley
07. 06. 2024 15:47
10 procent oproti čemu? Týdenní/10ti denní.
Jsem v té maďárské "otázce" totální "novic". Už tady "brousím" ty jejich fake weby a hledám origo stránky. smiling smiley
07. 06. 2024 16:23
couddy

Rozdiel 1denná / 10dňová je 1250 HUF, to je 3,15 € ... alebo 1 čapované Karlovačkothumbs up smiley. Tak si vyber podľa dĺžky pobytuyawning smiley

[ematrica.nemzetiutdij.hu]

smileys with beer
07. 06. 2024 16:27
couddy Tu máš aktuálne podrobnosti.

maďarská jednodenná osobný automobil:
D1 – DENNÉ NÁRODNÉ (2024) 5150 Ft
Kód krajiny: SK
Evidenčné číslo:TT.....
Začiatok a koniec doby platnosti:
2024. 06. 08. - 2024. 06. 08. 23:59:59

maďarská desaťdňová osobný automobil:
D1 – TÝŽDENNE (10-DNÍ), NÁRODNÉ (2024) 6400 Ft
Evidenčné číslo:TT.....
2024. 06. 08. - 2024. 06. 17. 23:59:59

maďarská mesačná osobný automobil:
D1 – NÁRODNÝ MESAČNÝ (2024) 10 360 Ft
Evidenčné číslo: TT.....
2024. 06. 08. - 2024. 07.08. 23:59:59

kurz HUF/€ [www.google.com]

doplnil som mesačnú

smileys with beer

Upraveno 2krát. Naposledy upravil vlado tt (07. 06. 2024 17:58).
07. 06. 2024 18:37
Peťo, nakupuješ tady (v angličtině, případně si vpravo nahoře přepni němčinu):
https://ematrica.nemzetiutdij.hu/en/vignette-purchase/vehicle-data-vignette-selection

Pokud se vlezeš do "týdenní" (platí 10 dnů), tak není co řešit a kup týdenní.
Ostatně za cenu dvou denních (NIKOLI 24h !!!) +60 HUF ("=" 0) už máš měsíční a klid.
Pro trasu M1 - Pešť - M6 nemá smysl řešit župní známky...

Jinak pojďme do vhodnějšího "Hungároš vlákna"
smileys with beer

P.S. SZ jsem zaregistroval, jenom nestíhám...
07. 06. 2024 18:41
Jasně.jdeme s tím do hungaros vlakna. 🙂
07. 06. 2024 20:53
Za pár hodin odjíždím na Pag. Brno-Bratislava-Szombately- a klasika Záhřeb -Slunj-Prizna-trajekt Žigljen- Novalja. Pag jsem zvolil proto, že je zde vyborné klima na dýchací cesty. Pokud věda zrychlí a bude se brzy létat na Mars , je to ta nejlepší průprava.hot smiley
07. 06. 2024 23:22
No ty dýchací cesty, nevím, nevím.Všude kouř z těch pouličních grilů, následně ještě zvýšený cholesterol...😁. Závidím,jedu až za 50 dní.😠 Šťastnou cestu!

Karel
09. 06. 2024 15:16
Zatím jen cesta do Chorvatska - Podgora.
Výjezd v pátek ráno - z ČR přes Mikulov, po dálnici Rakouskem po ILZ - tady sjezd a plán cesty do Bad Radkersburg. Tady jsme strávili odpoledne v termálním parku. V 19 odjezd do Varaždinu - tady ubytování. V restauraci večeře pro 4 lidi i s pitím 66 €. No žádná láce. V sobotu ráno odjezd z Varaždinu po dálnici až skoro do Podgory. Příjezd cca v poledne a nyní užíváme tepla a nečekaně i teplého moře. Nevím kolik má stupňů, ale všichni se koupou a dá se s přehledem ve vodě vydržet hodně dlouho. Provoz byl mírný až místy téměř žádný. Jen na chorvatské dálnici mě nějaký šílenec podjel zprava což nebylo úplně příjemné, letěl jak kámen, no asi jsem mu zavazel v rychlém pruhu, nestačil jsem se zařadit a už tam byl. Jel rak 150 - 160 protože mizel dost rychle. Tak to nebylo moc OK. Ceny nafty. Rakousko cca 1,55, Slovinsko cca 1,45, Chorvatsko cca 1,35.
11. 06. 2024 06:42
Preji vsem hezkou dovolenou. Dost veci se u mne zmenilo, takze uz nejezdim nekolikrat rocne. Takze zatim jen pul cesty tam. V Brne nas po obede chytl lijak, ktery s prestavkami vydrzel az za Viden. A prselo i po tom. Uz davno nejezdim naraz a tak jsme prespali (uz po treti) v Rastoke (Slunj). Ve Vidni byla zacpa, za ni provoz mirny. Klasicky stavime asi 100km na benzince Loipersdorf, kde tankuji LPG a jime. Ten plyn je ale lepsi vzit az ve Slovinsku, kde je vyrazne levnejsi. Ovsem karofelen salat maji stale nejlepsi na svete a rizky nesidi. Jen je to zhruba na dvojnasobku ceny, co pamatuji. Velky usek zde opravovali, dalnice temer stala a vypadalo to, ze volny vyjezd bude jen zpet na Viden. Ale nez jsme dojedli, tak to asfalteri zablokovali opacne a asi na chvili pritom uplne zastavili dalnici, tak jsme jeli nejakou dobu sami a jen dojizdeli kamiony. V okoli Grazu IGL na 100km/hod,ale to nevadilo, stejne se kvuli lijaku jet rychleji nedalo. Cesta byla s mirnym provozem a do Zagrebu dost oprav a rychlostnich omezeni. Na posledni Tifon benzince kafe a manzelka byla znechucena toaletami, coz nebyva. Za Karlovacem je docela kus nove silnice. Ale jinak vse pri starem. Tj. dvojita plna, neprehledna rychlostni omezeni, vesnice tvorene stromy a hodne policejnich hlidek, jen radary pribyly. V Rastoke zmizela drevena lavka pod betonovym mostem a je to ted reseno jednosmerne. Jsem stastny, ze jsem zase tady
11. 06. 2024 10:05
@vrgada Hezkou dovolenou i tobe! A dej vedet pls i ohledne zbytku cesty.
12. 06. 2024 03:17
Takze zbytek. Rano jsme si objednali fotogenickou snidani na mostku s hucici vodou a plastovymi labutemi v pozadi :-). Uvazoval jsem o navsteve letecke zakladny Zeljavy (Klek). Na netu uz jsou nabidky i organizovanych prohlidek cca litr za osobu s pruvodcem a silnou baterkou. Ale tentokrat byla touha videt co nejdrive more silnejsi. Provoz byl naprosto minimalni ale jeli jsme za Plitvickami v mlze. Vynechali jsme i medvedy v Korenici. Ta cesta uz je dost rozbita a pred najezdem na dalnici dlouhe useky frezovali. A malem jsem to zvoral, vyhybal jsem se protijedoucimu nakladaku a nastesti jen lehce lizl hranu (disk i pneu nastesti nic). Nemeli to vyfrezovane v cele sirce a ja tu hranu v tom svetlem asfaltu prehlidl. Tunelem Sveti rok ctyricitko jednim pruhem (asi udrzba) a prislo mi, ze i povrch dalnice uz je hrbaty. S LPG jsem to samozrejme zvoral, protoze rakousky Loipersdorf je nejen drahy, ale i daleko, takze dost km i na benzin. Navic Tifon pod tunelem plyn nemel, takze az Grodux za Zadarem (opet hnusny toalety, to driv nebyvalo). Provoz az do Splitu byl mirny, ale ve Splitu normalni blazinec jak v sezone. Trajekt nam ujel, takze Dioklecoanuv palac, strasny davy lidi a lepive horke dusno. Ted jsme na Braci a tady je svet v poradku, je tu prijemne a mimosezone bez lidi. Za tyden prejizdime na Hvar
12. 06. 2024 06:36
Tak užívej a dej vědět z Hvaru. Za týden už budu mít na střeše rakev 🙂
12. 06. 2024 15:06
Připojím také nějaké info - zatím jen cesta do Chorvatska - Podgory
v prvé řadě zdravím všechny zdejší fóristy, těm, co se už čachtají krásnou dovolenou ... těm, co je to teprve čeká, pohodovou cestu i následný pobyt ...
vidím, že nejsme sami, kdo se vypravil na Makarskou riviéru ... odjezd z BK v sobotu 8.6.2024 ráno 6,20 h., nějak to vázlo smiling smiley, ale cesta super. Jezdím stále klasiku (20 roků, akorát 2x byl trochu problém, z toho jednou při tragédii u Gospiče, podruhé také při DN), tj. Mikulov-Vídeň-Graz-Maribor - a dál celé HR po dálnici. Do cíle jsme dorazili v 16,40 h. Jedeme v podstatě nonstop, střídáme se s manželkou v řízení, já jezdím ty složitější úseky (Vídeň, Lučko atd.), ona "mastí" roviny. Tradiční rituál - dotankovat v Mikulově plnou (36,50 Kč/lt NM), abych se nemusel dál sledovat spotřebu a hlídat dojezd, další tankování vždycky v Makarské. Celou cestu jedu na tempomat, nastaveno 137 km/h, což dle GPS je rovných 130 km/h. V Makarské nafta za 1,38 eur, tankováno do plné, placeno 59 eur. Cesta bez kolon, uvidím, co bude 22.6.2024, až se budeme vracet. A masakr mě asi čeká 29.6.2024, až to budu točit podruhé.
12. 06. 2024 20:06
Taky jedeme 29.6. Ráno. Přes SK a HU. Tak snad aspoň po Zagreb by to mohlo být snad OK.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

mdr
Hosté: 114
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.