Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
cvt
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 07. 2024 14:11
valeri
no nevím údržba,
jelo to úplně normálně, najednou se to seklo, za námi se cpali dvě auta policajtů.
Možná tam něco udělala ta bouřka s kroupama a nejezdil ani protisměr.
Když jsme pak najeli na dálnici, tak už to v našem směru jezdilo ale proti to všechno stálo. Tak asi ta bouřka.
19. 07. 2024 20:27
Ráno návrat z Ruskamenu, chtěli jsme jet k Zadaru podle moře kvůli kochani, ale v Segetu Dojni v 20.30h hořelo, hasily to čtyři letadla a bylo to dost zasekane, tak jsem to vzal vnitrozemí. U nájezdu na dálnici v Zadaru na Shellce, chci natankovat klasickou naftu, dávám si sám aditiva a cena za tu lepší, bylo nás tam víc, co jsme na to koukali, jdu dovnitř a obsluha s úsměvem povídá že stejně za minutu zavírá. Tankování tedy Tifon Jasenice. Cesta pohoda, proti docela provoz, když jsme se míjeli před Macejlem, byl to samý Němec. Demerje ve 2 klid, Macejl celník jen mávl, to samé Rakušanda. Před Grallou IG-l až za Graz. V těch zuzenich v horách před Vídni jeďte tím levým pruhem, je rychlejší. Vídeň v 5.30 plná ale pořád 80. Tím že jsme vyjížděli dýl, tak nejhorší úsek Znojmo-Čáslav, šíleně aut, kamionů, traktorů, od půl 7 jsem to jel dvě a půl hodiny. Havl.Brod centrum zavřené, takže obchvatem, který ale není dodelany, hrůza. Všem přeji pohodovou cestu a dovolenou.
19. 07. 2024 22:25
ad zůžení v horách před Vídní směr ČR - já jel tím levým (užším) a bylo tam omezení na 60 km/h. naopak ten širší pravý pro kamiony byl 80 km/h. a to jsem se díval opakovaně na obě značky. na konci jsem čekal radar (nebyl)
19. 07. 2024 22:37
Jj, ale to zúžení je dlouhé a i do kopce a kolona jela místy i 40lm/h
19. 07. 2024 22:53
asi záleží na době průjezdu. já projížděl včera Vídní kolem 18:45 a naprosto v pohodě bez jediného zastavení (už léta nepamatuji něco podobného - vždy bouračka, stau a jiné komplikace). takže v tom zůžení (asi hoďku před tím) jsem projížděl a v pravém všichni včetně kamionů ujížděli těch 80 km/h. je to jen pár km, ale i tak jsem jel kolem těch 60 km/h ikdyž noha občas měla snahu přidat. než jsem dojel na konec, všichni z pravého byli daleko pryč
20. 07. 2024 11:14
Gigi3 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> V dubnu tady byla informace o problémech
> (omezeních) na M7. Ví někdo, jaká je situace teď?
Zdravím včera som sa vrátil, cesta úplne bez komplikácií. M7 je kompletne opravená, žiadne zdržanie, uzávery, paráda.
Hlavne úsek od HR hraníc smerom do HU kde bol pravý pruh zničený od kamiónov je už opravený.
20. 07. 2024 17:51
Tak navrat bez problemu odjezd včera ze Sreseru Pelješac v 12.45 hod a příjezd domu do Kuřimi u Brna v 23.10hod nikde jsme nestali jen par pauz na wc a ve Slovinsku 25 min MC Donald Petrol na dalnici.Za mě super cesta.
20. 07. 2024 18:28
Tielk: Předpokládám, že jsi jel v HR pouze po A1 a A2, v SI po A4 a A1 a v AT po A9, A2 a A5. Nebo jinudy? Je dobré popsat, kudy jsi jel.
20. 07. 2024 19:15
Sdílená trasa
Z místa Domov (Kuřim) do místa Sreser, Chorvatsko přes E71.

10 h 30 min (1 046 km)
Pokud chcete vyhledat nejlepší trasu při aktuálním provozu, navštivte adresu [maps.app.goo.gl]

Máš pravdu zkusím to takhle.
20. 07. 2024 22:48
Tielk

...a kde máš tú možno 1,5 hodinu na prestávky? Cikpauzy možno 4krát po 10 minút, MC Donald píšeš 25 minút.
To je spolu minimálne 65 minút.
To znamená, že si musel niekde tú hodinku nadbehnúť, lebo 10hod 30min podľa Googla + 1 hod 5min pauzy = 11hod 35min.
Odchod zo Sreseru 12:45 hod + 11hod 35min = príchod do Kuřim o 00:20 hod. Ty píšeš o 23:10smoking smiley
Hneď ma to napadlo, lebo navi používam už len na to, aby som vedel či skracujem alebo odďaľujem príchod do cieľa.
Tiež robím do Chorvátska rýchle presuny (ale iba v rámci zachovania bezpečnosti). lebo potrebujem k bdelosti adrenalín a plný mechúr/měchýř. No a to mi tak vychádza že po cca 200-250km a vypitej 1l a viac vody nasleduje zastávka, raz ja, raz manželkagrinning smiley
a viac ako 10 minút aj tak neskrátim. Potom "musím" zase valiť aby som to dorovnal...thumbs up smiley
No to si išiel domov rýchlejšie ako jagrinning smiley, lebo:
Sreser - NP Karamatiči 53km/53minút tu moc času nenadbehneš
NP Karamatiči - NP Trakoštan 600km/5h 50min jedine tu sa dá skrátiť čas jazdy, ak by si išiel furt 15-20km/hod nad 130.
V Slovinsku a Rakúsku už toho veľa nenadbehneš.
Ja mám ešte výhodu, lebo chodím cez HU tiež takým trošku rýchlejším preletom. Tak väčšinou sa trafím aj so započítanými prestávkami do Google rozpisu smoking smiley
Ale prisahám, nie som žiadny pirát ciest, veď donedávna som vozil so sebou moje zlatíčka vnučky, predtým moje deti a furt aj moju ženugrinning smiley
A tá ma furt kontroluje či nejdem rýchlo, lebo sa vždy zobudí, keď uberiem zo 145 na 130 thumbs up smileythumbs up smiley

pozn.: tomu odkazu [maps.app.goo.gl] [www.google.com] never, lebo keď pozrieš na kamery [www.hak.hr] tak tam to vyzerá už úplne inak grinning smiley

smileys with beer
21. 07. 2024 11:33
Nevím co počítáš ale to co jsem sem dával není kvuli casu ale odpověd na otazku kudy jsem jel.Navigace ti ukaze pokazde jiny čas ted mi google ukazuje 10h3min a waza 9h 50 min.Jinak platí čas odjezdu a příjezdu co jsem napsal jezdim max tacho139 km/h.
21. 07. 2024 13:15
Tielk

Čo sa hneď urážaš.
Nikto Ti tu nenadáva ani neoponuje. Ja som tu napísal len môj postreh z dlhodobých osobných skúseností z presunov na a z dovolenky.
Samozrejme že tu všetci vedia, že časy na WAZE aj v Google mapách sa menia podľa aktuálnej situácie snímanej družicou z polohy mobilov v autách na trase, ale trvá to niekedy hodne dlho, kým sa to zmení aj na mape. Preto som spomenul aktuálne kamery, tam je aj presný čas snímania.
A verím aj tomu Tvojmu času, prečo nie? Veď sám píšeš jezdim max tacho139 km/h, no tak si to tak dal...aj s prestávkami.
A o tom píšem v mojom príspevku.
Sám som tu išiel "s kožou na trh", veď som napísal že jazdím aj 145...
A nie som žiadny vyblikávač ani kufrolepič, ako veľa iných vodičov.

Nech si každý jazdí ako chce, hlavne s ohľadom na iných...

smileys with beer
21. 07. 2024 14:33
Jejda to nemelo viznít urážlivě to se omlouvám jen jsem chtel dat duraz na to že muj příspěvek s odkazem na mapu cesty není o čase ale o tom kudy jsem jel protože neznám čísla silnic a dálnic jak se ptal Petr a nechtělo se mi to hledat.smileys with beer
Kazdopádně to letos tam i zpět byla nejrychlejší a nejklidnější cesta za poslední roky a kdyby syna nepopalila meduza na obličeji tak by to byla i nejlepší dovolená za posledni roky ale to už je OT.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tielk (21. 07. 2024 14:35).
21. 07. 2024 17:17
Tielk

Ja sa tiež ospravedlňujem, ak som niečo zle napísalyawning smiley
A syna mi je ľúto, mal som ten istý zážitok v Tunise. Chytilo mi hornú časť ruky a plece až po krk.
Štípalo jak sviňa a fľak som mal pol rokaangry smiley
Ja sa už nemôžem dočkať. Naposledy som bol minulý rok v strede júla v Makarskej.
Septembrový termín Rogoznicu som potom zabil roztrhnutou achilovkou.
Na máj tohto roku som mal naplánované Tučepi po "starej" so zastávkou na Plitvičkách, pripomenúť staré časy.
Ale nakoľko sme mali so ženou 44tý výročník svadby a bolo jej furt zima, kúpil som lastminute Egypt.
Takže dnes už len za 5 týždňov na Krk, Šilo.
O tomto čase dúfam, že už budem vykúpaný, biely od soli, koštovať vychladené Ožujskothumbs up smiley
smileys with beer
23. 07. 2024 09:51
svantovit napsal(a):
> Gigi3 napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > V dubnu tady byla informace o problémech
> > (omezeních) na M7. Ví někdo, jaká je situace
> teď?
> Zdravím včera som sa vrátil, cesta úplne bez
> komplikácií. M7 je kompletne opravená, žiadne
> zdržanie, uzávery, paráda.
> Hlavne úsek od HR hraníc smerom do HU kde bol
> pravý pruh zničený od kamiónov je už opravený.

No keby som bol vedel že M7 je už naplno prejazdná, tak posledný piatok 19.7 by som šiel asi tadiaľ domov...išiel som na szombathely, M85,M86,M1 na Bratislavu a smer stredné Slovensko.... ináč by som šiel na Budapešť a Šahy....

ale ináč od Tornyszentmiklos bola cesta plynulá, nikto mi nezavadzal, takže to šlo super, ale 12km pred szombathely sme narazili na kombajn a ten 60tkou nás brzdil až pred mesto, kde sme ho konečne predbehli a potom nás o 1 minútu dobehol na semaforoch....

v jednej dedine som videl aj policajtov, odstavené auto a merali smer na chorvátsko ale fakt si nepamatam, ktorá dedina to bola.

v Záhrebe smer na Lučko, na pripájaní na obchvat A3 z A4 tesne za Ivanja Reka bol motorkár policajt a meral, obiehal som tam ku koncu kamion a bolo by to asi na pokutu, ale on sa rozprával s kolegom motorkárom, keď som ho zbadal, pribrzdil som a on asi 2 sekundy na to, vzal radar do ruky a začal merať smerom na začiatok pripájania, mal som šťastie.

cestou späť tiež na obchvate som videl merať policajtov, takže na obchvate Zagrebu si dajte pozor, inde som policajtov nevidel
23. 07. 2024 11:36
jaspa

Díky za podané informácie o meraniach rýchlosti thumbs up yawning smiley

smileys with beer
mdr
23. 07. 2024 11:56
Príjazd po A4 a obchvat Záhrebu je zradný, na mnohých miestach je obmedzenie na 100, niekde aj 80, ale bežne to tam valia až 130.
23. 07. 2024 13:19
Tiež tam dodržujem predpísanú rýchlosť, na obchvate sú minimálne tri radary krabice, ale netuším či sú aktívneeye rolling smiley
Tuto [www.google.com] som už videl merať z auta 2krát - na streche mali položené také delo foťák a na tom pľaci vstrede mali odstavené 2 autá, a aj motorkárov policajtov som tam zazrel, ale tí vtedy nemerali. Keď si to dobre priblížiš, je vidno vpravo aj vľavo tabule s 80tkou, zo zadnej strany, v tom oblúku. Perfektné miesto na meranie...preletíš okolo tej 80tky ešte 130tkou a zrazu zbadáš policajtov merať thumbs up smileythumbs up smiley

smileys with beer
23. 07. 2024 13:21
Vlado také mi je už smutno, takže ještě začátkem září ještě Krk. Výročí svatby tam smileys with beer
23. 07. 2024 14:21
To couddy. Tak se přeci přiznej kolikáté výročí. Nestyd se.thumbs up smiley My teprv 41 letangry smiley
23. 07. 2024 14:39
couddy

thumbs up smileythumbs up smiley však ste sa vrátili 6.7. o 23:59grinning smiley to sú dva týždnethumbs up smiley
Ty už máš chronický hrvatský syndróm, mal by si podstúpiť odvykačkuthumbs up smiley

Jak to tu čítam hore dole, tak skoro celá partia ste už dolu boli aspoň raz.
Len ja, ajax, Grizzly, mdr, Pavel.R... tu "slintáme" nad klávesnicou eye rolling smiley. Už aj LOVA to má len za pár 2...irate ide zajtra!.
Na koho som zabudol?

ajax 41... to je tiež už pekná kôpka nervov thumbs up smileythumbs up smileydrinking smiley

smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 07. 2024 14:51
Citaci
vlado tt napsal(a):
...Na koho som zabudol?

Tady, Hilli se hlásí! Ještě musíme vydržet do konce srpence.
23. 07. 2024 14:58
11 od svatby na Krku.
16. Celkem.
No 14 dní to asi bude a abstinenčního syndromu závislosti jsem se vychytal. Jadranshop.cz a Petr mi poslal grasevinu , jamnicu i Janu smileys with beer
mdr
23. 07. 2024 15:16
vlado tt, my sme tento rok už boli koncom mája a za 3 týždne ideme zase hot smiley
23. 07. 2024 15:21
Hill ,,, Karle sorrysmiling smiley ten môj kamarát Hosip (Ho.no si pamätámeye rolling smiley) je silnejší.

couddy ... to máš dobrého kamaráta, aj ja by som si dal taký dobrý orosený gemištthumbs up smiley Ale už za 33 budééé thumbs up smiley

smileys with beer
23. 07. 2024 15:22
mdr thumbs up smiley aspoň vidíš, že s tým Hosipom mám pravdu thumbs up smiley

smileys with beer
mdr
23. 07. 2024 17:56
Toho hosipa máš teda riadneho - Hill je Jarda!
23. 07. 2024 20:57
Taky musím vydržet do 15.9.
23. 07. 2024 21:35
Zahajskej napsal(a):
> Taky musím vydržet do 15.9.
Odjezd nebo nástup?confused smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 07. 2024 22:47
Vlado tt: je to tak, už jen za dva dny. Však už nemohu ani spávat, jak moc se těším!
Jinak jsem na internetu hledal sazby pokut za překročení rychlosti a mimo obec od 10 do 30km mi to vychází od 60 Eur do max. 260 Eur.
Do 9 km překročení rychlosti mimo obec bychom v podstatě v Chorvatsku řešit vůbec nemuseli.

Abych nebyl úplně mimo vlákno, tak v neděli jsme se vraceli z Rimini přes Rakousko a na četných místech se opravuje směr Vídeň dálnice. Dle svých zkušeností je rychlejší projiždět tyto zúženi v levém jízdním pruhu, i když zejména před Vídni je v levém pruhu 60km a v pravém 80.
Před zúžením se vždy tvořily krátké kolony.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 224
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.