Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2024 16:40
No, to je konečně správná odpověď a moc děkuji, je rozhodnuto - uvidíme Peručko z druhé strany. thumbs upsmiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2024 16:41
Vikouš ... thumbs upyawning smiley
...všude byl asfalt a ke konci dost pěkná či nová cesta - byly vidět kraje, řekl bych, že nově sypané jakoby u nás makadanem vč. nového asfaltu, od "dotyku" s Peručkem jak se sjíždělo serpentínkou z kopce byla napravo dost velká plocha, řekl bych po kamenolomných pracích a ty se použili na cestu kolem...
Toto sme všetci potrebovali vedieť, že tie cca 2 km [www.google.cz] v tesnej blízkosti Peručka sú už asfaltovégrinning smileygrinning smiley
Ďakujem.

smileys with beer
20. 08. 2024 16:44
Rosmarine

Majka, Ty ma vždy predbehnešthumbs up smileythumbs up smiley, tento raz o minútkusmiling bouncing smiley

smileys with beer
20. 08. 2024 20:35
21. 08. 2024 08:02
jj.všude je asfalt i když někde letitý - tady mne překvapil zmíněný název šotolina - u mne je to jemný drcený kámen a ten tam nebyl,jen na krajnicích vyčuhoval tzv. makadan,tak zrnitosti 5 - 7cm - ale po té se nejezdí,
zaskočila mne ta minolovka - netuším,jak starý je to snímek a či jsem ji potkal nebo to byl zbytek tanku - někde ještě postávaly kolem cesty,ale tomu jsem nemohl věnovat pozornost.
Teď to manželku vyděsilo,když si vzpomněla na tu okolní krajinu,jenže tam jsme nezastavovali.
Měl jsem poslat nějaké fotky,jenže až tak dobrý na takové kejkle nejsem,ale bylo by někdy vhodné zjistit jak nato
a teď už zase mažu za povinnostmi.
Tak všichni dobře dojeďte.
21. 08. 2024 13:21
Tak v pondelok skoro ráno o 5:30 odchod z Malej Duby, príchod domov na stredné Slovensko popoludní o 16:00. Dve krátke zastavenia na cikpauzu a kávu na chorvátskej diaľnici (Zir, Ljubeščica). Cesta smerom od mora prázdna až po Bosiljevo. Potom až na Demerje stredná hustota premávky. ENC fungovalo, takže super.

Horšie to bolo na opačný smer k moru. Tým chudákom som teda nezávidel. O 10:00 čakačky na Lučku neskutočné, dlhé kolóny, ktoré sa tiahli až na obchvat Záhrebu. Navyše k tomu ešte v rovnakom smere k moru na obchvate Záhrebu nehoda, čiže plynule sa prechádzalo z jednej kolóny do druhej.

Maďarská diaľnica absolútne bez problémov a prejazdná. Na veľkej časti je vymenený nový asfalt. Okolo Balatónu žiadne zápchy. O 13:30 sme boli už v Zsámbéku na OMV pumpe. Prechádzali sme na SK cez Ostrihom-Štúrovo. Celkové trvanie cesty na jeden záťah 10,5 hod. S dvomi krátkymi prestávkami v HR, rýchly prelet Maďarskom a ešte krátke zastavenie už na SK.

Dovolenka super, more teplé 26-30 stupňov, teplota vzduchu do 36 stupňov. Sunčano i vruče. Bez klímy by na apartmáne vydržal len samovrah. V noci neklesala teplota po 26 stupňov. Tak zase o rok.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil figaro (21. 08. 2024 13:44).
21. 08. 2024 14:44
Vikouš - díky a thumbs up
22. 08. 2024 16:10
Jedu 4. září, dám vědět o cestě tam a pak i o cestě zpět.
23. 08. 2024 07:15
Pelješac ma zlákal túto sezónu tretíkrát, voda super teplá, cesta úplne bez problémov, cca 1200 km 12 hod. HU M7 na dvoch miestach zvedené do jedného pruhu pár km ale plynulé.
HU M3 majú špecialitu v smeru od Budapešti sa rozširuje o jeden pruh do protismeru tak aby boli 3 pruhy na výjazd, tam treba dať pozor ak plánujete výjazd z diaľnice pretože úseky sú pomerne dlhé a ak idete v treťom ľavom pruhu kde je zákaz pre nákladné autá tak nevyjdete z diaľnice a značené to nijako nemajú.
Tankovanie v HR nafta 1,41 ale na niektorých pumpách je málo stojanov kde je lacnejšia nafta a stalo sa mi že aj keď bol stojan kde bola lacnejšia tak jednoducho nešla, išla iba tá drahšia za cca 1,8-1,9 e. Spotreba cca 11-12 l.
23. 08. 2024 09:38
Jak vy to všichni děláte že máte takové rychlostní limity? 1200km -12 hodin to je pruměr 100km na hodinu.
23. 08. 2024 13:34
Cesta 13.8. Havířov - Lenti. 500 km - 5:30 hod.14.8.Lenti - Ražanj.525 km - 5:30 hod.
24. 08. 2024 09:47
ajax: řekl bych, že je to díky mírně nadlimitní rychlosti. Moje poslední cesta ve středu byla s průměrem pohybu 105 km/h.

Edit: Nedokážu posoudit možnosti rakouské dálnice, kolik dovolí, ale předpokládám, že je tam dost omezení IGL.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil pavel72 (24. 08. 2024 09:49).
25. 08. 2024 14:47
Ajaxi nevím taky,ale mojí známí jezdí Olomouc Gradac Maďarskem taky za 12.
Podle mě ani nejí po cestě.
25. 08. 2024 18:32
V pondělí 19.8. Promajna-Olomouc přes Maďarsko, 1009 km, 12 hod celkem. Zastávky 3 x Brinje INA 30 minut, Sesvete McDonalds oběd 1 hod, Hustopeče D2 MOl cca 30 minut. Byla i zácpa u tunelu Sv.Rok a u Bosilijeva kvůli bouračce. Takže těch 12 hod je reálných i při rozumném rychlostním průměru.
26. 08. 2024 10:35
Hoši, nevím čemu se divite?
Průměrná rychlost 100 km/hod se dá v pohodě "udělat".
Např . vyjedeš z Brna, nebo Prahy (i jiná města) .... dálnice, i když jedeš jen povolených 130, určitě se to dá. Dálnice kromě pár kilometrů, např. kolem moře, začíná u "baráku" a v tom HR vede taky skoro až k apartmánu. Samozřejmě kdo jede po okreskách, nebo nebydlí "u dálnice" tak se diví. I ten I-GL na pár kilometrech se dá zvládnout stanovenou rychlostí.
Když je zvolený dobrý "termín", nejsou zácpy nebo nehody, zbytečně se nepromenáduješ na parkovištích, tak průměr 100 je ještě málo.
26. 08. 2024 20:43
To by se to jelo, kdybych neměl k nejbližší dálnici 35 km (a pak zkvasil v zácpě na Černém Mostě), k další to mám 40 km, ale ta vede napříč a je mi cestou do HR k ničemu... na kterýkoli hraniční přechod v ČR od Dolního Dvořiště po Mikulov to mám v ideálním případě tři a půl hodiny cesty. Do toho tři čtyři uzavírky buď s objížďkou, nebo semafory, a čtyři hodiny se probojovávám do světa. Tuzemský průměr (podle planeru) 70 je teoretická hodnota, obvykle mi to nedá ani na 60.
A pak to mám ještě od konce dálnice k apartmánu 52 km, to už se dá s průměrem 65 jet.
To berte jen jako připodotknutí, že pro některé z nás je tuzemská část cesty ten nejhorší a nejpomalejší zážitek. Těch zbývajících asi 1000 km je proti tomu už celkem pohoda.
27. 08. 2024 08:02
Ahoj, při cestě do Podgory a mám stejné zkušenosti, Hille. Jezdím od Chrudimi a Maďarskem, na dálnici to mám cca 75km. Občas nějaká objížďka, ale to ještě jde. Nejhorší Brno, to je opravdu tragedie. Do Podgory to mám 1080 km, asi 230 km mimo dálnici, ale jakmile jsem za Brnem tak vím, že bude zbyrek cesty v pohodě. Je dobré načasovat den a hodinu na průjezd kritickými body. Těmito body myslím Brno, někdy Bratislava a Lůčko. Mirek
27. 08. 2024 14:26
Hill: To ste ešte dobrý. Ja to mám z domu po najbližšiu dialnicu-M7(Szekesfehervar) 150 km.Niečo u nás a niečo v HU. Ale zas v noci som zatial ani na HU okreskách zácpy nezažil. Iba naposledy pri ceste z dovolenky na ich okresnej a neskutočne vymletej 81ke celkovo 3krát ten ich rendorség s radarom schovaný v tme. Jednému som aj trocha prisvietil diaľkovými (tak mu treba nemal sa schovávať v tme).
Tak snáď som mu cez kameru nevypálil oči. smiling smiley
Môj priemer býva tak 75km/hod.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dovla (27. 08. 2024 14:26).
27. 08. 2024 16:44
Asi jsem se nevymáčkl dost jasně: k nejbližší efektivně využitelné dálnici to mám 240 km (Hollabrunn), kteroukoli tuzemskou si buď dost zajedu, nebo zkvasím v zácpě (a je jedno, jestli na kraji Prahy, Brna či Pasohlávek). I když naši dálniční známku mám, využil jsem ji při návratu z HR jen dvakrát a nadšením jsem nesršel.
Cestou tam ani jednou.
Ony ty dálnice všechny vedou jinam, než chci já.
27. 08. 2024 19:06
Jak psal Jarda, první využitelná dálnice je pro mě ve Freistadtu.....254km.
Nebo Krems.....308. Případně za Mikulovem...303. D1 (to snad nebyla dálnice nikdy), D10 (před Prahou a skrz Prahu parkoviště), D3 (chvíli je a chvíli není, protože ji staví napřeskáčku). Minimálně 3,5 hodiny, než najedu na "dospělou" dálnici. Člověk, pokud by nebyl natěšený, tak je otráven z cesty dřív, než opustí ČR.
mdr
27. 08. 2024 20:03
Soucítím s vámi... to já mám dálnici 8,7 km od baráku.

.
27. 08. 2024 20:39
To já mám na D10 na 17.km, kde najíždím, 25km. Jenže mnohdá 17km do Prahy pak jedu i přes půl hodiny. Přes Prahu na D1 ani nemluvě, Štěrboholská parkoviště, poslední dobou i před nájezdem na D1. Začátek D1 až za napojení JZ obchvatu couračka, která se kolikrát rozjede až za odbočkou na Benešov. Blbých 80km a ve špatnou dobu i 3 hodiny. Když to vemu přes Brno, tak k tomu ten maglajs na dálnici před ním a v Mikulově po pěti hodinách přejíždím hranice do Rakouska. To už jsou mnozí na hranici s HR.
27. 08. 2024 22:01
Tak já to mám na ''dálnici'' D46 asi kilometr. Nicméně si člověk oddechne v okamžiku opuštění prostoru ČR. Pak už je to na pohodu, ať už jedete kudykoliv....
27. 08. 2024 22:12
Nó, je takový folklór nadávat na naše cesty (a mnohdy oprávněně), ale opravdové oddychnutí mívám po projetí úseku cca Záhřeb - cca Světi rok.
V posledních letech jsem viděl kolony jako prase v tomto úseku (většinou v prostisměru) a bohužel v jedné, pomalu jedoucí, i 3 hodiny "zkysl". A to jezdím výhradně mimo víkendy.
27. 08. 2024 23:13
Za folklor bych to označil, až nerozeznám rozdíl mezi cestováním u nás a v zahraničí. Zatím to tak prostě je.
A teď, prosím, zpátky na starou ličkou D1:
zatím stále platí střídavý provoz kolem Plitvických jezer, bez časového omezení, a úplná uzavírka D1 od Vrliky po pravém břehu Peručského jezera.
Docela se těším na oblížďku po levém břehu.
mdr
28. 08. 2024 06:34
Kolem Plitvických jezer jsme jeli před 4 dny a žádné omezení tam nebylo.
28. 08. 2024 11:25
Neni nejaka novinka ohledne moznosti sjeti ze SLO dalnice na okresku hned na hranicnim prechodu Macelj x Gruskovje ? Smer Maribor...
28. 08. 2024 12:03
Jel jste teď někdy někdo trasu Jihlava - Znojmo a dál? Čeká nás nějaká omezení? Díky.
28. 08. 2024 13:04
Ahoj, právě jsem se koukal na sazby na chorvatských dálnicích a byl jsem překvapen jak oproti červnu přidražili. Zaregistrovali jste to? Mirek
28. 08. 2024 13:09
Letos již obvyklá sezónní přirážka, jako bývala běžně před Covidem, ne?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 243
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.