Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 04. 2025 08:30
Doufám, že přineseš na sraz fotky a povyprávíš.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 04. 2025 14:14
Sk@nes napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Odjezd ve čtvrtek 16.5.2025 v 15:30 hod. ze

Vy už máte na Slovácku květen? :-)
22. 04. 2025 14:56
čízek

Sorry, myslel jsem duben a napsal květen... chybička se vloudí... grinning smiley
22. 04. 2025 15:59
Ale stejně ve čtvrtek bylo 17. a ne 16.
22. 04. 2025 20:55
mdr

Měli jsme jet ve čtvrtek, ale nakonec vyrazili ve středu. Prostě jsem to pomotal. Takže konečná oprava ve středu 16.4.2025... yawning smiley Slibuji, že se budu snažit, aby se to už nestalo a nemuseli jsme místo obsahu probírat datum... grinning smiley
26. 04. 2025 15:38
Ahojte
zatiaľ len cesta TAM. Odchod 24.4.2025 z Košíc a smer Zadar. Nazval by som to ako jednu veľkú pohodovku čo sa týka hustoty premávky. V určitých momentoch ako za covidu. Predo mnou nič a za mnou tiež veľké nič. na základe predchádzajúcich príspevkov som bol prichystaný na veľké obmedzenia ako na M3 a aj na M7. Ja som vyrazil z Košíc o 22:00 a neviem si predstaviť ako to tam vyzerá v špičke. Tie obmedzenia sú naozaj dosť veľké. Manželka to skúšala spočítať no niekde za Balatonom zaspala. Mne to tak od brucha vychádzalo dokopy na nejakých 118 km spolu. Takže dúfam, že to maďari do náporu v hlavnej sezóny stihnú. Myslel som si že po poslednej ceste do chorvátska v Decembri 24 sa do takej rekonštrukcie pustia aj chorváti , nakoľko ich pravý pruh je dosť zničený od kamiónov. No tie obmedzenia síce boli ale len vo forme značiek na zníženú rýchlosť, väčšinou na 80 km no ako to už predo mnou viacerí spomínali, tak 99% percent vodičov na to prdelo a išlo sa plynule v ľavom pruhu cca 120 km. Takže super, len dúfam že nepríde nejaký dôverný pozdrav.............
Sme tu do 4.5. a zatiaľ turistov podľa domácej po veľkej noci ubudlo, počasie sa vyčasilo a vyzerá že bude super. Cena zmrzliny mimo centra 2,50 eur no a v centre ajajaj ako kde až do 4,0 eur.
30. 04. 2025 23:13
Tak my taky zatím jen cesta tam, dnešní a jen do poloviny cesty, tj. Durmanec a sutra druhých 500km do Drašnice. Aby mně nevyloučili z fóra, tak se zdržím vulgarismů. Ale věřte mi přátelé, že dnes jich bylomoody smiley. První půlhodina vymotání se z Olomóca. Druhé Brno a třešinka Vídeň a ta tedy požehnaně. Sečteno dvě a půl hodiny někde. K tomu otřesný provoz po CELÉ trase - uf. Rakušáci asi vyhlásili soutěž, že kdo uteče vyhraje a bylo jich plné cesty v obou směrech. Kolizních situací nespočet. No konečně v deset večer unavené vypadnutí z auta a dokonce i žena uznala, že ty soupravy si můžu dát dvěsmileys with beer. Tož zítra jsem zvědavý na druhý poločas puti. Dám report. Jo a ne že na těch Kysucích budete zapalovat ohnědrinking smileyspinning smiley sticking its tongue outsmileys with beer Snad nám to příště výjde taky.
01. 05. 2025 08:16
Rozsáhlé opravy M7 by měly být dokončeny v polovině června.
01. 05. 2025 18:30
Tak dnes druhá polovina utrpení. Po sedmé odjezd z Durmance. Na prvním mýtu zablokoval jednu bránu na placení kartou strýc ve flanelce s pražskou spz diskutoval s obsluhou, že to má blbě. Na Lučku jsem čekal půl hodiny a po projetí Lučka potom hodinu popojíždím v koloně. A závěr na výjezdu Zagvozd další půlhodina. Jízda takřka zážitkovádrinking smileyyawning smiley Ale co by.
11. 05. 2025 13:20
Tak včera cesta zpět. Z Drašnice odlazak 4:40hod. a po 11 hodinách a 1090km v cíli. V garáži nějaká ta soupravasmileys with beer, bo jsem zasloužil ne?
Cesta po HR úplně na pohodu bez provozu, Slovinsko totéž a ve Vídni se jelo pomalejší ale jelo. Za Mikulovem odbočka na Strachotín a Hustopeče. Pumpičkářů (kolařů) jak blázen, největší hustota samozřejmě u sklípků, kde jinde a potom rozšafná jízda po cestě nejlépe metr od krajniceangry smiley, takže člověk musí zpozornět. V Hustopečích nájezd na dálnici a dokonce i Brno bylo průjezdné, dobré to bylo. Toš tak, za měsíc znovu.
12. 05. 2025 07:50
12. 05. 2025 10:21
Já jel ve čvrtek ráno Ol- Moravské Toplice, kde jsme měli bůknuté ubytování až do neděle. Cesta přes Víden, ta byla až na jednu zácpu kolem 10.00 celkem dobrá. Před Zobernem i za Zobernem průběžně vždy nějaké zúžení rakouské dálnice, ale jelo to a vypadá to, že to tam není na pořád. Google jsem si půstil u Furstenfeldu (přehlasované u). A táhlo mne to na Heiligenkreuz im Lafnitztal, Szentgotthárd, pak neuvěřitělně hnusný asfalt přes nějaké "prdelky" v HU, cesta 7458, až do Budinci, Dolenči, Křiženči (SLO), Moravské Toplice. Tam parkovaní v pohodě. Domací zařídila kartu.

Holt náhoda tomu chtěla, že jsme již druhý den i třetí den pobytu jezdili z východu slovinska na západ. Po dálnici A1 tam i zpět. Najel jsem za dva dny ve SLO cca 1000km a musím říct, že kdo nezná jejich dálniční sít, zbytečně se rozčiluje nad cenou známky. Kéž u nás tak by vše fungovalo a kupodivu vrčelo... Vingar soutězka nešla již objednat, Pokljuška super, Bled normál.

Cesta zpět jsme si chtěli "zpravit chuť" v Thermálech Bad Radkesburg. Plus centrum městečka. Thermály hodně hodně hodně v nás zanechali, tak má fakt vypadat dovolená. Krásné a hlavně čisto, útulno, klid.
Jen celníci AUT už zase chtějí pasy, než Tě pustí "do říše".

Zpět přes Ilz, samozřejmě nedělní dávka jízdy se všemi, kdo se vracel odevšud, takže ve Vídni +20 minut.
Za Vídní, už to byla klasická dávka adrenalinu na moravském asfaltu od Mikulova, naštěstí cyklistů moc na dálnici nebylo a kupodivu ani poláků. A ani PČR.

Nejeto tam a zpět, plus 1000km po SLO. Se spotřebou jsem psal v jiném vlákně Ajaxovi, jsem nadmíru spokojen v dálničním letu.
13. 06. 2025 07:26
Přijeli jsme včera do Trogiru s přespání v Mariboru, tj.odjezd ve středu odpoledne. Vše bylo volně průjezdné včetně Vídně, kde se to trochu seklo až na konci asi kvůli požáru vedle dálnice. ALE, tolik opravovaných úseku dálnice už jsem dlouho neviděl.Dokonce mají i novou značku Stauzone. Třeba stihnou do začátku sezony část dat do kupy. Pokud ne, tak to bude masakr a Maďarska trasa asi bude lepší varianta. IGL bylo až na pár km vypnuté. Dálniční spojka Zagreb-Karlovac by si zasloužila víc pruhu. Od Karlovace jezdím na Plitvicky,medvědí v Kořenící stále jsou.Napojuji se zpet na dálnici před tunelem Sveti Rok. Hodně foukali a tak jsem nechtěl riskovat s koly na střeše dálniční větrnou planinu nad Zadarem a jel po magistrale. Ale i ta je místy rozkopana. I tam byl provoz nulový. Ale úplně stačí dojet elektromobil jedoucí ekoralye, protože předjíždět se tam nedá. Řešení je zastavit a dát si kafe. Tenhle byl totiž extra,najel naprostredek a plnou čáru měl pod sebou jako napájecí trolej. Trogir máme jako aklimatizačním zastávku a budeme pak pokračovat jako každý rok na Hvar. Přeji všem šťastnou dovolenou
13. 06. 2025 11:40
IGL je v celém Štýrsku zrušeno.
13. 06. 2025 13:14
Lépe by znělo, že jen ve Štýrsku je zrušeno.
13. 06. 2025 14:26
To je možné,ale v těsném okolí Grazu bylo rychlostní omezení a ještě bych upozornil na zradu,za Plitvickami frézovali vozovku,člověk minul stroje a dělníky a začal se rozjíždět a následně prudce brzdit, protože následovalo několik vyfrezovanych oddílu bez jakéhokoliv upozornění a v tom bílém asfaltu to úplně dobře vidět není.A na magistrále je několik semaforovych úseku a s upozorněním si taky nelámou moc hlavu. Tam se sice rychle nejezdí,ale stojící kolona na červenou těsně za zatáčkou je docela nepříjemné prekvapeni
14. 06. 2025 19:41
Tak jsme na Hvaru, před Splitem jsme se vyšplhali na dálnici,provoz byl mírný,ale na mytnici k tunelu sv Eliáš jsme čekali 18 minut. Lepší by bylo najet do pravého pruhu,protože ten se dělil na Cash a ENC, takže tam to odsypalo rychleji. Makarská byla ucpaná,ale za půlkou se to uvolnilo a jelo to normálně. Trajekt z Drveniku jel skoro hned a vešli jsme se, protože jezdí větší loď než dřív. Ale organizačně je to horší než předchozí bárka. Auta jsou natěsno,vedle mne bylo větší SUVecko a nedokázal jsem vystoupit. Naštěstí to jede rychle. Na Hvaru silnice zatím prázdné. Přibyly svodidla,ale úzké je to pořád stejně a s těmi svodidly pocitově ještě užší než předchozí řešení hradební zdi. V naší zátoce už je hodně lidí, čekal jsem to vzhledem k termínu prázdnejsi. A je hodně komaru
15. 06. 2025 14:17
thumbs up

16. 06. 2025 20:59
Díval jsem se v neděli na dopravní situaci a před mýtnicí Trakoscan směr moře byly většinu neděle slušně kolony. Takže v neděli 29.6. Žádné experimentování zkusit opět po letech přes Rakousko a opět pojedeme přes Maďarsko.
16. 06. 2025 23:02
jj, koukal jsem na to taky v sobotu ráno cca. mezi 8-9 hod, a to už tam byla kolona 6,5 km. Ale dle kamer to vypadalo, že tím nejužším hrdlem byla hned první cestarina, což je poslední roky klasika

Upraveno 1krát. Naposledy upravil jardys (16. 06. 2025 23:05).
17. 06. 2025 07:12
Posledních pár let se mnoho cestovatelů snaźí posunout odjezd dolů k moři o den, aby se vyhnuli sobotě. Tak vyrobili soboty dvě po sobě.
Také nepoučitelnost a držení se jednoduchých tras pro lenochy bez otáčení volantu je zavede do jednoho z "hlavních" vstupů do HR.
17. 06. 2025 14:42
však ať si to tam ti netočiči užijí. My točiči to v klidu objedeme. Raději pojedu hodinovou oklikou než hodinu stát v koloně
17. 06. 2025 15:39
Tam jezdíme obvykle vždy první prázdninovou neděli ráno. ČR, SR a HU je prázdné, vždy INA Gorican, první mýtnice taky ok, Sv. Helena taky, s ostatníma se potkáme až na Lucku.
18. 06. 2025 13:01
Já se ještě nevracím, ale pár rad bych napsal:
Dívejte se kdy jsou chorvatské státní svátky, po cestě tam i zpět to poznáte na mýtnicích. Třeba když se vrací od moře v neděli.
Protože jezdím přes HU, tak vyjíždím tak, abych byl v Bratislavě kolem poledne, nejsou žádné kolony projedu jako nůž máslem.
Podotýkám, že odjíždím vždy ve všední den, podle toho jak nám to vyjde, nemáme pevný nástup. Jak přijedeme, tak jsme tam.
Zpátky jezdím většinou po několika špatných zkušenostech v sobotu ráno. Dálnice v pohodě, Maďary v pohodě, Blava v pohodě a odpoledne pivo doma.
Vím, že většina cestovatelů je zkušenějších, ale někdo třeba váhá...
18. 06. 2025 17:28
Jel jsem vcera do Gradacu pres Linz. Nevim co se delo u tunelu Klaus ale dalnice zavrena a snad pulhodinova objizdka po vsech rakouskejch kotarech. Myslel jsem ze objedeme i tumel Bosruck ale ne Jinak cesta dobrá az na ty kvanta kamionu. To jsem jeste nevidel. Hranice, mytnice vsechno napohodu

Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (18. 06. 2025 17:30).
18. 06. 2025 18:41
valeri zdravim mi jedem 28,6. a chtel jsem taky zkusit tuto trasu ale ted nevim. No zkusim v pátek sehnat nějaké info a pak se rozhodnem. Přeju hezkej pobyt a pěkné počasí a už se tam taky moc těšímesmileys with beer
18. 06. 2025 19:46
MartinR napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Díval jsem se v neděli na dopravní situaci a před mýtnicí Trakoscan směr moře byly většinu neděle slušně kolony. Takže v neděli 29.6. Žádné
experimentování zkusit opět po letech přes Rakousko a opět pojedeme přes Maďarsko.

Mohu potvrdit v neděli 15.6. dopoledne začínala kolona od slovinské celnice až k mýtnici Trakoščan. Jak jsme poskokem dojeli k chorvatské celnici ihned do odbočovacího pruhu na Durmanec. Měl jsem zapnutý Waze, ale i tak bych tam jel podle sebe. Prakticky to bylo jediné krátké zdržení na cestě k moři.

Odjezd brzy ráno v neděli 15.6. ve směru silnice I/38, Znojmo, Vídeň, SLO dálnice, HR dálnice, Pelješac. Silnice I/38 prázdná a také bez náklaďáků, Znojmo, v 6 ráno ještě nejsou zapnuté semafory, takže rychlý průjezd. Vídeň v 7 ráno dálnice přes město prázdná, pár aut, za Vídní v Rakousku na dálnici několik zúžení (3 z toho jedno delší, lepší se řadit v zúžení do samostatného pruhu vlevo je tam 80 km v pravém je na části 60 km). IGL je, ale jenom krátký úsek kolem Grazu, takže taky dobrý. Na Lučku krátké zdržení. Bývá silný provoz i kolony od Lučka do Karlovacu, ale v neděli nebyly. Jelo se rychle. Dálnice od Zadaru ve směru Split a dále na Dubrovník docela prázdná.
18. 06. 2025 19:48
Mel jsem pusteny Waze a ta o objížďce nebo uzavere dalnice nevedela. Takze me neustale tahala zpatky. Značení umleitungu veskery zadny, takze jsem jel tak nejak na instinkt.
22. 06. 2025 16:54
Tak my včera z Drašnice v sedm ráno a v šest večer po 1100km doma. Klasika přes Graz ( opět IGL na 100km ale asi jen 10km), Vídeň obchvatem a Brno taky v pohothumbs up. V protisměru ale něco šílenéhoangry smiley V podstatě od Istarskeho ypsilonu až po Macejl souvislá dvojřada aut. Asi ty štvavé články hladových pisálků mají opačný efektspinning smiley sticking its tongue outsmileys with beerthumbs upthumbs up
22. 06. 2025 17:12
Tomáši, 100km průměr, to byl přízemní let......eye popping smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 38
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.