Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko

Autor mikar 
Re: Přes Maďarsko
29. 08. 2007 18:10
heyhombre napsal(a):
-------------------------------------------------------
> na odkaze :
> [www.motorway.hu] je
> napsáno že úsek " M7 motorway between Becsehely
> and Letenye ... ...pected along the whole length of the
> section."
> Doufám že jsem to správně přeložil a pochopil.
>
> Takže by bylo zajímavé předložit případné kontrole
> kopii jejich webu s výpisem toll free úseků -smiling smiley
> ale to bysme stejně asi neukecali.
> Radši pojedu mimo ten dálniční úsek.

To bych rád viděl Čecha, jak ukecává Maďara !!! thumbs up smiley A pochopil si to správně, bohužel.
V sobotu pojedu přes Maďary, ale radši to auto přenesu přes kopec, než bych těm hotentotům zaplatil známku za 9 km dálnice !!!

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
josefkn
Re: Přes Maďarsko
30. 08. 2007 12:13
Hopkirku,

přeneseš i moje auto ? thumbs up smiley...
Taktéž se budu v sobotu nad ránem pohybovat před Letenye..
Naštěstí je to pár kilometrů - ať si tu dálnici strčí někam.

Josef
Juraj
Re: Přes Maďarsko
02. 09. 2007 03:38
Usek Nagykanizsa - Sormas a Becsehely - Letenye su 2 odlisne useky.
Prvy, novy 12,6 km usek zacina na km 206. Druhy usek zacina na km 222.
Usek Nagykanizsa - Sormas nebol doteraz toll free, lebo oficialne neexistoval.
Juraj
Re: Přes Maďarsko
02. 09. 2007 04:17
Anglicka verzia stranky www.autopalya.hu v casti toll free roads ma datum aktualizacie 1.3.2006.
Madarska verzia stranky ma datum aktualizacie 27.8.2007 a usek M7 Becsehely Letenye sa tam uz nespomina. Je to zo zo strany madarov voci cudzincom nefer.
Takze uz sa da ist iba po M70.
Re: Přes Maďarsko
02. 09. 2007 07:02
Juraj napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Anglicka verzia stranky www.autopalya.hu v casti
> toll free roads ma datum aktualizacie 1.3.2006.
> Madarska verzia stranky ma datum aktualizacie
> 27.8.2007 a usek M7 Becsehely Letenye sa tam uz
> nespomina. Je to zo zo strany madarov voci
> cudzincom nefer.
> Takze uz sa da ist iba po M70.

Já jsem letos po M70 jel. Nebude už příští rok zpoplatněna?
Juraj
Re: Přes Maďarsko
02. 09. 2007 14:11
Vsetko vysvetluje nemecka verzia stranky,
usek Becsehely Letenye bol bezplatny az do terminu otvorenia useku Nagykanizsa Becsehely, co nastalo 24.8.2007.
M70 zatial medzi spoplatnenymi dialnicami nie je, koniec koncov, je to polodialnica.
Najaktualnejsi zdroj informacii je asi PDF tabulka spoplatnene cesty su podla nej M1,M3,M30,M35,M5,M6,M7.
linda2
Re: Přes Maďarsko
02. 09. 2007 14:32
Takže je asi dobré, že se nám na tu dálnici u Bescshely nebo jak se to píše z Letenye nepodařilo najet. Vždyť se tam jedná jen o kousíček silnice a v porovnání s třemi hodinami jízdy v HU se jedná o prkotinu. Jelikož jsme jeli při cestě tam přes Lenti, zjistila jsem, že trasa byla kratší o přibližně 10 kilometrů. Nevýhodou byly rozestavěné silnice ve Slovinsku, ale dalo se to zvládnout.
Juraj
Re: Přes Maďarsko
02. 09. 2007 18:39
Jasne ze to je zachadzka, ale dalo sa tym dostat rychlejsie na chorvatsku dialnicu, lebo cesta do Cakovca mi pride dost na prd, ale uz to nejak vydrzime tych par km.
Problem je hlavne na ceste spat, lebo kolonu kamionov pred prechodom Redics nie je kade predbiehat, kedze rozkopali cestu.
Tak snad to do buduceho leta dokoncia.
A ked postavia M86 Csorna - Szombately, tak sa do Madarska urcite zase vratim
smileys with beer
FAR
Re: Přes Maďarsko
12. 09. 2007 09:26
V neděli jsme se vrátili, obě cesty přes Maďarsko. Blbý je, že se ve Slovinsku staví a je to tam rozkopané. Pozor, je nový obchvat Čakovce. Když přijíždíte do Čakovce první odbočka vpravo, nejede se tedy přes město. Cedule je zastíněná bilbordem, pak už je nájezd na dálnici značen. Správná cena cestariny na sv. Helenu by měla být 29 HK a ne 36HK jak nás vtipně natáhli. Na zpáteční cestě pozor na rozkopané přechody ve Slovinsku, najeli jsme omylem do protisměru-Slovinci nechali cedule po staru, čáry na silnici po novu- tak všem Sretan Put!
Re: Přes Maďarsko
12. 09. 2007 09:48
Ten obchvat je tam už delší dobu.Řádově roky a je to hned za obcí Mačkovec vpravo.Spíše bych upozornil při cestě ZPĚT,když budete chtít na tento obchvat najet tak při vjezdu do Varaždinu je tam myslím zákaz odbočení vlevo nebo dvojitá čára. Za 14 dnů tama pojedu tak to upřesním.
Anonymní návštěvník
Re: Přes Maďarsko
11. 02. 2008 20:55
Jako každý rok jedu zas přes Maďarsko díky Schengenu by měl být hladký průjezd až po bývalou slovinsko-chorvatskou hranici Mursko-Središče doslechl jsem se ale že by snad tento přechod měl fungovat jen pro chorvaty a slovince a ostatní turisty budou odkazovat na hlavní přechody nevíte o tom někdo něco? Díky za každé info.
avatar Re: Přes Maďarsko
02. 03. 2008 16:11
Do Chorvátska jazdím posledné roky cez Maďarsko a Slovinsko po trase: Bratislava-Rajka, Csorna, Szombathely, Kormend, Redics, Lendava, Čakovec...
Vy čo jazdíte na Goričan, ktorú trasu (napr. z Kormendu) odporúčate?
- cez Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Letenye to totiž vyzerá ako zbytočná zachádzka a od cesty cez Lenty - Letenye ma odrádzajú nekvalitné cesty cez dediny.
Ďakujem za info.
avatar Re: Přes Maďarsko
02. 03. 2008 17:34
nejsem znalec cesty přes Maďarsko, loni jsem tam jel poprvé a určitě ne naposled. Z tohoto fóra vím, že cesta přes Redics je proti Goričanu pomalejší (nevím, zda to nebyla jen specialita minulého roku, kdy tam byly nějaké stavební práce). Cesta přes Nagykanisu není zas tak moc vhodná, kromě uvedeného zejména z důvodu, že v srpnu minulého roku zpoplatnili i ten poslední kousek dálnice před přechodem Goričan.
Já jsem jel trasou Lenty – Lentye. Ano je tam kousek horší cesty, jede se částečně přes nějaké vesnice, ale poměrně velký kus „polodálnice“ M70 Ti to vynahradí. A v Goričanu najedeš na dálnici, ze které sjedeš až téměř v cíli…. spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Přes Maďarsko
02. 03. 2008 17:45
Prof.Klaus - spomínananá "polodiaľnica" je určite bezplatná?
avatar Re: Přes Maďarsko
02. 03. 2008 18:18
jel jsem tam minulý rok koncem srpna a tehdy jednoznačně pro osobní vozy byla bezplatná. Na druhou stranu v termínu mé zpáteční cesty zpoplatnili i zbytek dálnice z Goričanu směr Nagykaniza a kdosi tady psal o chrabrých maďarských policistech ve funkci výběrčích
Před necelým rokem tady na dané téma proběhla jakási diskuse a jsou tam linky na příslušné maďarské stránky. Před cestou doporučuji na nich ověřit situaci.
avatar Re: Přes Maďarsko
04. 03. 2008 15:04
Z Goričanu do Nagykanizse sa dá ísť okrem novej (asi spoplatnenej) diaľnice aj po starej E65-ke do Letenye a Nagykanizsa. Treba ísť cez dedinu Letenye a neísť na diaľnicu. Ale je pravda, že lepšia je skratka Kormend, Zalalovo, Zalabaksa, Lenti, Tornyiszentmiklos-diaľnica podľa všetkého bezplatná, hraničný priechod Letenye-Goričan. Túto trasu som zatiaľ neskúšal, nakoľko týmito miestami prechádzam okolo polnoci a ako sa hovorí: zvyk je železná košeľa.
Re: Přes Maďarsko
08. 03. 2008 16:26
Taky na sobě pozorujete chvění při čtení příspěvků? Způsobují to letité zážitky a očekávání něčeho nového - už za několik měsíců. Taky přemýšlíte, co uděláte letos lépe, čeho se vyvarujete, co si sebou budete brát a co ne? Když teď jedu po suché silnici a svítí sluníčko, tak mám skoro už cestovní horečku. Mám ty pocity jen já, nebo vy taky?
Re: Přes Maďarsko
08. 03. 2008 22:31
Se nemožu dočkat.
Světlana
Re: Přes Maďarsko
11. 03. 2008 09:05
Taky už bych nejraději uvařila kávičku do kovového maxihrnku, pohodlně se usadila, poškrabkala mojeho za ouškem a hurá přes Maďarsko do druhého domova. No už aby to bylohot smiley
Re: Přes Maďarsko
11. 03. 2008 13:11
Už aby som bol na ceste. z domu, večer o 17-tej, cez Zvolen, Šahy, Budapešť, Balaton, Letnye-Goričan, A doléééééééééééé ráno o 5,30 raňajky na odpočívadle Krka.
Mimochodom Maďarská diaľnica za 240,-Sk je fajn. Škoda že chýba kúsok za Balatonom. A hraničný prechod Letenye bez problémov.
Re: Přes Maďarsko
13. 03. 2008 12:28
Přátelé, jezdím přes H asi 6 let a pro noční jízdu se mi osvědčila následující trasa: klasika: Rajka, M/magyarovár, Csorna, Szombathely, Zalaegerszeg, pak ale sjedu směrem na Bak dále Söjtör, Borsfa, Becsehely a do Letenye dojedete po staré, tudíž žádná platba. Ta zkratka je to trošku šoférka, ale ty cesty zas nejsou tak hrozné, aut je minimum, takže na dálkové skoro furt a vyhnete se Nagykanizse a potenciálnímu nutkání vjet omylem na dálnici. Jednou jsem to jel i přes den a taky vcelku good. Při cestě zpátky jde o to trefit tu odbočku v Becsehely směr Borsfa, ale je to označené. Při cestě tam je před Bakem myslím kruhák - rovně pokračování po E65, vpravo pak Borsfa atd.

Hlavně opatrně a dojeďte OK!
PetrM.
Re: Přes Maďarsko
17. 03. 2008 12:43
Toto jsem našel na stránkách Maďarsko.cz:

V Maďarsku existuje celkem 5 zpoplatněných dálnic.
Na těchto dálnicích M1, M3, M5, M6 a M7 se používá jednotná dálniční známka.

UPOZORNĚNÍ: Od 1. ledna 2008 po zaplacení dálniční známky NEOBDRŽÍTE žádnou "nálepku", máte pouze virtuální dálniční známku, tj. nemusíte ji již nalepovat na čelní skol a pak ji zase pracně odstraňovat...


Popis tras dálnic M1, M3, M5, M6 a M7:
M1: Hegyeshalom (Rusovce)-Mosonmagyaróvár-Győr-Budapest
M3: Budapest-Füzesabony (směr Eger, Mezőkövesd, Bogács)-Polgár
M5: Budapešť-Kecskemét-Kiskunfélegyháza (ve výstavbě až do města Szeged)
M6: Érd (předměstí Budapešti) - Dunaújváros (ve výstavbě až do města Pécs)
M7: Budapest-Siófok-Zamárdi
Na okruhu M0 kolem Budapešti se neplatí.
M0 můžete použít, pokud jedete do jižního Maďarska a nechcete projíždět centrem Budapešti, tj. z M1 na M0, která Vás dovede až na M5.)

Jak zakoupit dálniční známku?
M1, M3, M5, M6 a M7: Doporučujeme zakoupit virtuální dálniční známku ihned na hraničních přechodech (prodejní místa jsou vyznačena dopravními značkami s nápisem "Vigneta" nebo "e-Vigneta"winking smiley.
Platit je možné ve forintech i v cizí měně (EUR, USD, atd.) či platebními kartami. Řidič automobilu sdělí SPZ vozidla, která je ihned zanesena do počítače, což řidič potvrdí svým podpisem. Obdrží doklad o zaplacení.
Pozor! Na dálnici je existence známky kontrolována kamerovým systémem a občas provádí kontrolu i policie při svých běžných kontrolách. Kontrolovat však může i speciální skupina provozovatele dálnice za asistence policie a ta se provádí odkloněním dopravy na parkoviště anebo kontroluje vyjíždějící vozidlo.

Níže uvedená kapitola potěší majitele osobních automobilů:
V Maďarsku lze na výše popisované dálnice zakoupit i 4-denní známku, která platí ode dne zakoupení nezávisle na dni v týdnu.
Cena 4-denní známky (platí libovolné po sobě následujícíc 4 dny v týdnu):
1 170 Ft (cca 5 Euro) od 1.1. - 30.4. 2008
1 530 Ft (cca 6 Euro) od 1.5. - 30.9.2008
1 170 Ft (cca 5 Euro) od 1.10. - 31.12.2008

Ceník dálničních známek M1, M3, M5, M6 a M7:

Kategorie Týdenní Měsíční Roční
D1: motocykly a motorová vozidla, která nepřesahují hmotnost 3,5 t 2 550 HUF 4 200 HUF 37 200 HUF
D2: motorová vozidla o hmotnosti 3,5-7,5 t 6 600 HUF 12 600 HUF 106 500 HUF
D3: Všechna motorová vozidla nezahrnutá do kategorie D1 a D2 10 200 HUF 18 000 HUF 159 000 HUF


NEZPOPLATNĚNÉ ÚSEKY MAĎARSKÝCH DÁLNIC

Pro úsek označovaný M15 - Rajka/Hegyeshalom NENÍ dálniční známka potřeba.
A dále pro úseky:
-Dálnice M1 mezi Budapeští a uzlovým bodem rychlostní silnice M0 (5,6-16,3 km)
-Dálnice M1 ve směru na Budapešť mezi nájezdem Biatorbágy a uzlovým bodem M0 (17,6-16,3 km)
-Dálnice M1 mezi uzlovými body Tatabánya óváros a Tata (55,5-66,8 km)
-Dálnice M1 na objízdném úseku kolem města Győr mezi uzlovými body hlavních silnic č. 19 a 85 (106,0-129,4 km)
-Dálnice M3 mezi Budapeští a uzlovým bodem rychlostní silnice 2/B (10,1-13,1 km)
-Dálnice M3 mezi uzlovými body Kerekharaszt a Hatvan (51,3-54,7 km)
-Dálnice M5 objízdný úsek kolem města Kecskemét mezi hlavními silnicemi č. 5 a 54 (73,7 – 90,4 km)
-Dálnice M30 mezi uzlovými body Emőd a Miskolc Jih
-Dálnice M5 mezi Budapeští a uzlovým bodem Gyál (13,0-21,7 km)
-Dálnice M7 mezi Budapeští a uzlovým bodem Érd (5,6-17,7 km)
-Dálnice M7 na objízdném úseku kolem města Székesfehérvár mezi uzlovými body hlavních silnic č. 7 a 63 (56,4-63,8 km)
-Dálnice M7 mezi Becsehely a hraničním přechodem Letenye (222,5-231,2 km) až do předání úseku mezi Nagykanizsa a Becsehely

POZOR: V místech výstavby nových úseků dálnic je třeba sledovat jejich postupné uvádění do provozu a s tím spojené jejich zpoplatnění ! Nutnost dálniční známky je viditelně vyznačena před každým nájezdem na dálnici.
Zdroj: www.autopalya.hu

Nový systém silničních poplatků v Maďarsku V Maďarsku je poplatek za použití dálnic hrazen prostřednictvím dálničních známek (vignette). Maďarská vláda svým usnesením č. 1008/ 2007 (II.28) rozhodla, že od 1. dubna 2007 dojde k úpravě (rozšíření) tohoto systému následujícím způsobem: * Motorová vozidla do 3,5t (D1) budou platit silniční poplatek na dálnicích. * Vozidla s celkovou povolenou hmotností od 3,5t do 7,5t (D2) budou platit silniční poplatek na dálnicích a hlavních silnicích (od 1. ledna 2008 rovněž na některých silnicích 1. třídy). * Motorová vozidla s celkovou povolenou hmotností od 7,5t do 12t (D3) budou platit silniční poplatek na dálnicích a hlavních silnicích (od 1. ledna 2008 rovněž na některých silnicích 1. třídy). * Vozidla s celkovou povolenou hmotností nad 12 tun (D4) budou platit silniční poplatek na dálnicích, hlavních silnicích a na některých silnicích 1. třídy.
Přejeme Vám šťastnou cestu!


Mapa s vyznačením nezpoplatněných úseků (po odkliknutí "Díjmentes ap. szakaszok (D1) " dole vlevo v nápovědě): [www.autopalya.hu]

Odkaz na nezpoplatněné úseky dálnic: [www.autopalya.hu]

Příjemnou cestu PetrM.
zj
Re: Přes Maďarsko
24. 03. 2008 08:04
Ahoj všem,
v příspěvku PetraM ohledně poplatků na maďarských dálnicích chybí pro všechny,kteří jezdí přes Maďarsko:
NEZPOPLATNĚNÝ úsek dálnice M1 od křižovatky s M15 po křižovatku se silnicí 86.Dálniční kilometr 160-166 okolo města Mosonmagyarovar.
Jezdím tudy často a mnoho lidí tady stojí a váhá,takže se nebojte jet 6 km na Budapest a pak odbočit na Csornu.
Krásné cestování.
zj
zj
Re: Přes Maďarsko
24. 03. 2008 10:41
Ahoj všem,
kteří jedou do HR a nespěchají:
Udělejte si přestávku případně přenocujte-my nocujeme- v překrásném lázeňském městečku Hevíz,kde je největší termální jezero v Evropě.
Teplota vody je 33 stupňů,areál je celý po rekonstrukci-super.
Ubytování seženete na "blind" od 8EUR/osoba/noc,strava v typické "Csardě" vč.polévky,hlavního jídla,salátového bufetu a dezertu 5 EUR,zmrzlina super.
Když je hezky zůstáváme déle,pokud počasí nepřeje-přespíme a jedeme dále na Letenyi.

zj
Re: Přes Maďarsko
25. 03. 2008 06:02
Ahoj zj,
my sme si vybrali trasu cez Hevíz, len som mala strach aké sú tam cesty.Či to nie je nejaká dedinská cesta, prosím ťa opíš trasu, ktorou chodíš. Tam je aj nejaký národný park, alebo čo to je, či tam nieje väčší výskyt zveri(aj keď sme zatiaľ žiadnu v Maďarsku na cestách nestretli). Ináč som si myslela, že sme asi jediný, čo sme chceli ísť tou trasou. Dík za info. siska
Re: Přes Maďarsko
25. 03. 2008 09:34
Třeba to bude někoho zajímat :

Od letoška platí v Maďarsku povinnost obléci si reflexní vestu při vystoupení z vozu a pohybu po vozovce mimo obec za snížené viditelnosti.
Nařízení se vztahujenejen na celou posádku automobilu ale také na chodce a cyklisty.Pokuta za porušení předpisu - v přepočtu 3000 kč.

Svět motorů 12/2008.
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 10:40
Máte někdo vyzkoušenou cestu přes Maďary když pojedu z Brna dálnicí přes Slovensko a potřebuji popis cesty, na které se dá alespoň trošku jet a bez poplatků. Je to kvůli tomu Slovinsku. Předem děkuji.
ouje
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 12:03
No my jsme jeli z Bratislavy, furt dál, sjedeš u Mosonmagyarovár, po E65 přes Csorna, Szombathely, Kormend, Přechod Redics, Lendava, Čakovec, Varaždin a z něho na dálnici E71/A4 na Zagreb.

Silnice je v poho.
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 13:26
Junek - tady je horní úsek cesty přes Hu (předpokládám že do Bratislavy se každý gramotný dostane)



tady je detail objezdu Mosonmagyaróváru (to se nedá ani napsat, natož vyslovit !!!) - je zaručeně bez poplatku



tohle je spodní část trasy přes Hu - někdo to jezdí za Körmend na Lendava



a tohle je detail objezdu dnež již placeného úsečku dálnice mezi Nagykanizsa a Letenye (v provozu je i ten čárkovaný úsek) - bacha na cedule, navádějí automaticky na dálnici !!!



Šťastnou cestu všem !!!

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 13:28
Díky moc, prostuduji.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 245
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.