Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 07. 2024 20:25
dalsich 30 stazeni, fotky Brac-Hvar
[www.uschovna.cz]
08. 07. 2024 21:08
Ono je rozdíl v autě jet(3 hrnky) nebo se v autě svézt(šestivál).
Coudy, baví mě tvé příspěvky číst....taková směs chaosu a dramamatičnosti.
08. 07. 2024 22:02
Zahajskej. Díky moc za kompliment. Dramatičnost jsou emoce, chaos neurovnané myšlenky a změť všeho. Nejsem úplně "systémový" typ. A zrovna koukám, že notebook najednou píše fajn. Na mobilu to bylo tradičně horší a ta jejich android T9 je prostě k nakopnutí někdy. Sám vím, při VŠ, že nemám rád texty bez diakritiky nebo správných slov... a sámotnému se mi to děje "imr vére" smiling smiley

Jinak k těm třem hrnkům, jsem nechtěl napsat takovou tu frázi: "a teď tu o popelce".... mám souseda, co jezdí OL - PV a tříhrnek mu bere hodně přes 9...
10. 07. 2024 09:49
V dubnu tady byla informace o problémech (omezeních) na M7. Ví někdo, jaká je situace teď?
10. 07. 2024 17:34
M7 popod Balaton je na pár miestach premávka zvedená do jedného pruhu, išlo to celkom v pohode, je tam 80 ale všetci tam idú 100. Posledný úsek v rekonštrukcii pred hranicami HR už bol vyasfaltovaný takže možno už je hotový / išiel som tade pred dvomi týždňami/. Cesta úplne v pohode, plná je len v úseku pred hlavným mestom.
10. 07. 2024 21:39
tak jeste jedenkrat sada fotek Brac-Hvar a preji vsem hezkou dovolenou
...
[www.uschovna.cz]
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 07. 2024 08:05
Díky, jsou nádherné - a pro nás čekatele pohlazení po jadranomilském srdíčku smiling smiley
11. 07. 2024 23:35
Zdar všem.
Krátký souhrn dnešní cesty.
Gradac odjezd cca po 8 hod. Chorvatsko bez kolon - Lučko 13,hod asi 10 aut na každé bráně. Pak vše v poho až na Rakouskou hranici. Policajt to kontroluje a za ním hned zužení. Víden klasika na 80 se jelo30 až 40 ale jelo. No a přes Horn po 12+ hodce v poho doma. OKR TA
12. 07. 2024 12:39
Spíš je potřeba napsat co je to za třihrnek, jestli klasická 1.2HTP nebo nová 1.0TSI, ta totiž kamarádovi jezdí kolem 5.5l v Octavii.
12. 07. 2024 14:14
V roce 2023 cesta do Chorvatska tří hrnek Fabia 70 kW TSI. Rok výroby 2022 průměrná spotřeba 4,5 litrů benzínu na 2000 km.
12. 07. 2024 14:15
mirekpce napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Spíš je potřeba napsat co je to za třihrnek,
> jestli klasická 1.2HTP nebo nová 1.0TSI, ta totiž
> kamarádovi jezdí kolem 5.5l v Octavii.

Super ale má to nějaký vliv na klíčení brambor?
12. 07. 2024 18:04
A Karkulka sežrala vlka, vzala si za manžela draka a teď spolu jezdí v načipovaný fabce s dvouma hrnkama za 2,3 litrů vody na 1000km.
P.S. S naklíčenejma bramboramasmoking smiley
12. 07. 2024 19:24
Joseta: já jsem se jen snažil narovnat ty velké rozdíly ve spotřebě a brambory bych nechal ve sklepě
13. 07. 2024 09:37
Vázení. Ono by to chtělo taky napsat jestli ta spotřeba byla podle PP nebo tankování až po hrdlo. Té spotřebě moc nevěřím. P.S. Mám benzín i naftu.
13. 07. 2024 10:59
Již v minulém tisíciletí jezdilo Lupo 1,2 TDI štreky pod 3 litry nafty smoking smiley
13. 07. 2024 13:05
Štvrtok Starigrad Paklenica 5.00 odchod, 11.00 príchod Holíč cca 700km, 1x káva, bez tankovania. MB GLA 155 kW.
13. 07. 2024 13:37
Včetně zastávky na kávu, 700km za 6 hodin... Což je cca průměr (vč. zastávky, nikoli pouze jízdní) 117km/h... To už je slušné thumbs up smiley
13. 07. 2024 20:53
Len sa chcem spýtať, či nebude náhodou nejaká súťaž - kto bude najrýchlejší doma resp.na dovolenke .

jozef1: Hmmm dobrý výkon ! Dokonca ste aj o cca 1,5hod. prekonali aj google plánovač - najkratšia/najrýchlejšia cesta 7:28 hod (bez zastávky) javascript:editor_tools_handle_smiley()
13. 07. 2024 21:00
Tak včera 7.30 z Živogošče, v Makarský tankován 100 oktanový benzín za 2E/l, cesta dobrá, Demerje 12.52 zdržení asi 5 minut. Pod Záhřebem na A3 se to zasekalo ale jelo to. Na A4 dobrý, starý Goričan, tankováno v Lenti 100 okt. za 666 HUF. Ve Velkých Pavlovicích 18.50 tam nachystáno spaní, večeře, Plzeň. Dnes jsem to chtěl vzít středem Brna na Svitavy trošku jsem bloumal ale dalo se. Z Brna do Hradce milion aut a to nejely kamiony. Do VP napsal PP 930km, 89km/hod, 5,8l/100.
cvt
13. 07. 2024 21:09
Zdravím,
tak včera odjezd z Baška Vody ráno na sedmou. Skoro celou cestu v pohodě se dvěma vnoučaty, takže nějaké pauzy navíc. Bohužel pohodovou cestu zatrhli rakušáci. V jednom tunelu se asi něco stalo, tak sjezd na Klaus a přískokem vpřed objet pár kopců, navíc pěkná bouřka a spousta krup. Zdržení asi hoďku a něco.
Potom v čechách véču a ve 20.45 jsme byli ve Zdicích.
Cesta tam také v pátek ale na noc a naprosto bez problémů.
13. 07. 2024 22:56
Jazdím to niekoľko krát ročne, ale väčšinou tak za 7,5 hod, som skúsil za koľko sa to dá, ale to už je o hubusmiling smiley
14. 07. 2024 01:42
Cvt
Asi se tam nic nestalo, protoze nas 23.6. odklonili uplne stejne. Zdržení asi hodina, z toho pulhodinu jsme stali uprostred nejakyho tunelu, zrejme tunelu Klaus. Takze spis nejaka akutní údržba nebo porucha
14. 07. 2024 11:23
to Karel z HK: proč tomu dáváš 100 oktan? Tím že budeš ratlíka krmit loveckým salámem, tak z něk taky loveckýho psa neuděláš. Už jenom dávat 50 korun za litreye popping smiley
14. 07. 2024 13:19
Protože nic dražšího nebylo!hot smiley A trápit toho ratlíka 10% lihu nechci. Na dálnici s tou širokou rakví uháněl i 150 s velice sympatickou spotřebou. Mirekpce asi Míra z jižního předměstí Hradcespinning smiley sticking its tongue out se ptal na motor je to 1l/70kW a najeto 30 000km.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Karel z HK (14. 07. 2024 13:25).
15. 07. 2024 08:20
Cesta tam v pátek 5.7. ve 4 ráno z Moravy přes Slovač, Maďároš, Slovinsko do Spodnje Gorje (SLO) s 5 denní zastávkou u Bledského jezera před cestou do Pakoštane. Na místě kolem poledne. Cesta v pohodě jen na slovinské dálnici kvantum kamiónů a nějaké opravy jak na D1 u nás. V úterý 9.7. v 9h dopoledne cesta ze Spodnje Gorje do Pakoštane přes Novo Mesto, Bosiljevo. Na místě o půl třetí odpoledne. Cesta na pohodu pomalým tempem. Včera o půl čtvrté ráno zpět přes Zagreb, Goričan, Szombathely, Györ, Blavu. Cestou se mně blokla ploténka, tak vynucený oddych na odmorištu Liško Lešće a pomalá jízda po Zagreb. To co se dělo od Bosiljeva do Zagrebu v opačném směru na neděli pro mě nevídané. Sezóna, no. A to do Chorvatska nikdo nejezdí jak je tam draho atd. grinning smiley Jelo se v obou pruzích pomalu v kolonách. Nehoda a omezení tam nebylo. Nezáviděl jsem těm co jeli v koloně za autobusem, který dýmil jak koksovna ve Vítkovicích, a nebylo za ním téměř nic vidět. Dál už v poho až do Györ, kde asfaltovali dálnici. Takže pomalé popojíždění půl hoďky v koloně. Naproti na tom byli mnohem hůře. Rozsekaná dodávka a kolona téměř k MOL u odbočky na Csornu. Dál už bez komplikací až domů.
15. 07. 2024 12:37
K té spotřebě: Octavia 4 1,5 TSI DSG e-tec. Posádka 2+3, kufr naložený po střechu. Cesta tam, rychlost dle rychlostních limitů, spotřeba 5,9 na sto benzinu. Cesta zpět rychlost limit plus 10 až 20 na poloprazdnych dálnicích minulou středu, spotřeba 6,3. Takže docela věřím, že třívalcová litrova Fabia to může dat s ještě nižší spotřebou.
15. 07. 2024 14:38
@MartinR - neznas rychlostni prumer te cesty? to by bylo vcelku vypovidajici... resp. popis prosim te vic tech +10 az +20; jestli jsi jel vicemene dle predpisu, jen sem tam jsi to prekrocil o tech +10 az 20, nebo si de facto temer vkuse + tech 10 a sem tam + 20...
Ptam se protoze mne zajima spotreba benzinaku. Cely zivot jsem mel diesel ale premyslim jestli jeste budu kupovat nekdy diesel nebo pujdu do benzinu nebo do nejakeho hybridu.
15. 07. 2024 15:14
Bohužel ostatní údaje jsem nezaznamenal. Pamatuji si jen tu spotřebu. V podstatě celá dálnice od tunelu sv. Ilja po Bosiljevo byla rychlost 140 km/h, někdy 150. V Maďarsku po M86 120 km/h. Podle mě už dnes diesel proti modernímu benzinu nemá smysl. Ale to auto je služební, motorizace nebyla moje rozhodnutí. Myslím, ze dynamiku a spotřebu ovlivní pozitivně to, ze je to mild hybrid, to je to e-tec.
15. 07. 2024 15:22
Teď jsem se díval na dlouhodobě údaje. Jezdím mix okresky, město, dálnice. Ujeto 5814 km, 95:02h, průměr 61 km/h, průměrná spotřeba 6,3 l/100 km, ale převážně jezdím sám bez nalozeneho kufru.
15. 07. 2024 17:35
@MartinR diky moc za info! Musim rict, ze mas docela hezkou spotrebu.
Vetsi diskuzi ohledne vyhodnosti diesela vs benzinu si radsi necham na nejake jine vlakno at tady nespamujeme toto vlakno eye rolling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 123
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.