Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na PELJEŠAC???

Autor Pavel 
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
24. 03. 2014 21:11
Ahoj Romansi i tobě díky za info o tankování.
Zdraví Lukáš
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
24. 03. 2014 22:59
Jestli budete v Žuljaně poslední víkend v srpnu, tak se tam potkáme.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 08:23
Ďakujem za radu, myslel som si, že na Korčulu sa dá ísť len trajektom. Autom nechcem ísť v žiadnom prípade. Rád by som videl len staré mesto Korčula. Takže lode idú priamo z Orebiča?
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 08:51
Ano, jezdí přímo z Orebiče, nastupuje se hned poblíž trajektu.
Ale dej pozor na jednu věc. Z Orebiče jsme jeli hned ráno, asi to byl první převoz. Ten nás zavezl při pohledu na Korčulu z Orebiče do přístaviště vlevo. Asi si zkrátil o pár metrů plavbu. Mysleli jsme, že odtud budeme i odjíždět. Ale ouha, ve stanovenou dobu "plavebním" jízdním řádem loď nikde. Lítali jsme od jednoho přístaviště k druhému (odjížděly odtud lodě na jiné okolní ostrovy) ale směr Orebič , kde nic tu nic.
Až po drahné chvíli nás jeden "starý mořský vlk" poslal na druhou stranu Korčuly, že lodě na Orebič odjíždějí odtud. A měl pravdu.
"Ztratili" jsme tím jen asi hodinu, neboť nám "ujely" dva spoje do Orebiče.
Korčula však stála za prohlídku. Já osobně ji řadím na první místo mezi "historickými" chorvatskými městy. Je pravda, že všude jsem ještě nebyl, ale na Korčulu a do Korčuly se ještě vrátím.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 09:36
Na Korčulu a zpět z Orebiče jezdí tři lodě. Velký trajekt, co bere i auta, ten se tě netýká. Potom menší bílá loď, v které se dá sedět uvniř i nahoře venku a pak ještě menší dřevěná, kde se sedí jen uvnitř. Ty malé dřevěné jezdí do toho přístavu vlevo při pohledu od moře na staré město. Bílé jezdí do přístavu vpravo a stejně jezdí i zpět. Lístky se kupují přímo na palubě lodi. Je třeba být včas u odjezdu zpět, hlavně pokud budeš chtít jet až poslední lodí. Může být hodně lidí a nevemou tě, což u poslední lodě je asi průšvih.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 10:02
Hille, zdravím, ano poslední víkend v srpnu tam určo budem..... Vyrážíme 27.8 večer a vracíme se 9.9. ráno....:-) Akorát teda doufám, že už se paní Leko ozve, že jí přišla záloha....jsem z toho celá nervózní. Určo Vás poznáme podle fotky, nebo si můžem domluvit něj. poznávací znamení :-)
Hezký den přeje Janča (žena Ruzi01)thumbs up smiley
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 10:59
Ahoj Kabinete302.
Kde jsi v Orebiči nechával auto,když jsi jel lodí na Korčulu??
Jak často jezdí lodě tam a z5,kolik stojí lístek pro dospělého a kolik pro děti, 10 a 13 let, kolik stálo parkovné v Orebiči??
Lukáš
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 12:09
ceny lodního lístku za osobu z Orebiče na Korčulu jsem již psal. Je to 16kn pro dospělého a 8 pro děti. Ale už si nepamatuji limitující věk dětí. Je to jedna cesta. Zpět to samé. I ty malé dřevěné loďky, o kterých se tu již psalo mají stejnou cenu.
auto se nechá parkovat přímo u kotviště na hlavním parkovišti za 5kn/hodina. Jaká je oficiální cena při dlouhodobějším stání nevím, ale s pohunkem co to tam vybírá se nechá domluvit. Já osobně parkuji na Orebičském parkovišti, které je gratis, ale není přímo u kotviště. Cca 200m procházky po promenádě.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 12:24
My jsme byli ubytovaní v hotelu, takže s parkováním nebyl problém. Byli jsme tam ale už poměrně dost dávno (2008), takže ceny za služby si nepamatuji. Lodě jezdily na Korčulu tak přibližně po půlhodině.
Ještě si tak matně vzpomínám, že přímo v přístavu bylo malé parkoviště, ale naplněnost jsem moc nesledoval. Třeba poradí někdo jiný, kdo tam byl později a má čerstvé vzpomínky a informace.
Tady jsou ceny trajektu : [www.chorvatsko.atour.sk]
My jeli osobním převozem, který jezdí do jiného přístavu než trajekt, co převáží auta.(Rozdíl 5km) Ceny za lístek odpovídaly přibližne cenám tam uvedeným.
A tady je fotka taxi i s cenou:
[www.galerie-jadran.net]
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 15:29
Díky za supr odpověď.
to orbičské parkoviště asi najdu....
díky Lukáš
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 17:19
Ahoj Hille , jak už psala moje žena, tak to se těšíme na setkání!!!!!smileys with beer
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 18:58
Jenom drobnost.
Když si dáte Google street a hodíte si panáčka na Korčule do přístavu k hradbám, máte tam tu loď jako na dlani.
Jenom nastoupit!
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 19:43
Díky Véno mrknu na to.yawning smiley
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
25. 03. 2014 23:22
Ďakujem všetkým za odpoveď, som rád, že "fórum" tak výborne funguje!
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
27. 03. 2014 07:23
Jestli máš na mysli apartmány Darka Sekula, tak můžu jen doporučit. Darko s celou rodinou jsou moc milí lidé. Mluví dobře česky a s Darkem se dá i dobře popít yawning smiley V lokalitě je božský klid. V místě sice není obchod, hospůdka, ani nic jiného, ale ten klid za to stojí. Ideální dovolená pro rodiny s dětmi. Kdy tam jedeš? My jedem na začátku srpna.

Js13 Pelješac Blaževo
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
31. 03. 2014 20:37
Díky JS13,jedeme k Darkovi od 14,června na čtrnáct dnů a chtěl bych se zeptat jestli se s ním dá vyjet na ryby,nebo půjčit loďka,nebo jestli se tam dá sportovně rybařit,vybrali jsme si tuto lokalitu právě kvúli klidu a moc se těšíme na jistě krásné večerní a ranní výhledy na mořskou zátoku.Máme apartmán ve 2p. přímo u vody.Víťa smileys with beer
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
01. 04. 2014 07:14
Co já vím, tak se s Darkem dalo vždy domluvit. Hodně lidí s ním jezdí v noci na ryby. Má takovou malou bárku, tu ale půjčit nemůže, na tu je zapotřebí mít zkoušky. Rybařit se u něho taky dá, teda aspoň si to myslím. V životě jsem na rybách nebyl a ani po tom netoužím :-)
Z druhýho patra, z terasy je nádherný výhled na moře a v dálce na pevninu.
Jarda

Js13 Pelješac Blaževo
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
01. 04. 2014 19:20
Jardo dík a jestli se mohu ještě zeptat kam jezdíte nakupovat potraviny,Darko je prý také vinař,chovatel ústřic a vyrábí sýr,pršut a já nevím co ještě dobrého,dá se od něho ty dobroty nakupovat?Poraď prosím kam na výlety,máme v plánu Dubrovník,Korčulu a Mljet,tak uvidíme Víťa smiling smiley
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
02. 04. 2014 15:19
S tím parkováním v Orebiči grátis, mohu doporučit, neboť jsem tak celý minulý rok parkoval, parkoviště v místě, kde se hlavní cesta, která vede přes celý Orebič stáčí vlevo směrem na trajekt, nebo se může pokračovat rovně na Viganj. Je to takové štěrkové plato po pravé straně, poměrně velké, vleze se tam cca 10-15 automobilů. Nám se tam vždy podařilo úplně v pohodě zaparkovat, ať už ráno, nebo večer.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
02. 04. 2014 19:53
Ahoj Totti.
Díky za odpověď k parkování v Orebiči ,chtěl bych tam ráno nechat auto a zajet se s rodinou podívat lodí na Korčulu do Korčuly.
Díky Lukáš
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
03. 04. 2014 08:35
Parkovat se dá i na několika místech nahoře na hlavní silnici a pak to seběhnout mezi vilkami do přístavu. Zpět je to pak poněkud do kopce.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
03. 04. 2014 12:52
nebo u staré školy - pod hřištěm, které na hlavní silnici v Orebići vidíte po levé straně. Kdykoliv tam bylo místa na výběr.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
03. 04. 2014 17:02
Nechá se dojet po cestě podle moře až do Dingače???spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
03. 04. 2014 18:55
Jestli myslíš cestu z Trsteniku, tak dalo se. Jednosměrku z té cesty snad ještě neudělali, tak se, doufám, ještě dá. Cestou z Trsteniku na Podobuće je první vesnička pod cestou Zaškolj, druhá Borak, třetí Potočine, čtvrtá Borje. To vše je oblast Dingać.
Mezi Borkem a Potočinami ústí tunel Dingać z Potomje, tam je vlastně centrum prodeje vín.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
04. 04. 2014 07:39
Dá se dojet z Trsteniku do Boraku po slušné asfaltce. Z Boraku do Potočine už to není žádná sláva, hlavně tedy od tunelu dolů do Potočine. Dál do Podobuče sice vede kamenitá cesta (začíná kousek pod odbočkou k vodárně), dá se po ní asi jet i autem, ale neprojedeš. Nenapojuje se na další cestu kvůli sporům o pozemky v Podobuče. Dá se projít pěšky.
Aby nedošlo k mýlce - ty cesty nevedou po břehu moře, ale docela velký kus nad ním. To jen pro upřesnění.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
04. 04. 2014 08:58
HonzaD napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dá se dojet z Trsteniku do Boraku po slušné
> asfaltce. Z Boraku do Potočine už to není žádná
> sláva, hlavně tedy od tunelu dolů do Potočine. Dál
> do Podobuče sice vede kamenitá cesta (začíná
> kousek pod odbočkou k vodárně), dá se po ní asi
> jet i autem, ale neprojedeš. Nenapojuje se na
> další cestu kvůli sporům o pozemky v Podobuče. Dá
> se projít pěšky.
> Aby nedošlo k mýlce - ty cesty nevedou po břehu
> moře, ale docela velký kus nad ním. To jen pro
> upřesnění.

Jen pro doplnění ještě dodám, že ve směru od pevniny se nechá už jet dokonce od minulého jara ze Žuljany. Ale i tam to není přímo u moře, ale ve svahu nad mořem.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
04. 04. 2014 17:43
Ahoj Hille.
Já jsem ale tele já nenapsal odkud !!!!!hot smiley
samozřejmě jsem myslel ze Žuljany do Boraku,Dingače.......
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
04. 04. 2014 17:47
Ahoj Honzo,díky za info.
Neměl jsme na mysli po pláži či v její nejbližší blízkosti,ale tak, abych se nemusel vracet tunelem a objíždět ze Žuljnany.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
04. 04. 2014 17:49
Ahoj Radku,jo to přesně jsem měl na mysli ,děkuji za odpověď!!!!!!!
Chci cestu tam zkusit právě po svahu nad mořem,protože kdybych jel z Dingače do Žuljany po pobřeží ,tak to by asi Janča na sedadle spolujezdce nepřežila....:-)))))
Takže když budu u moře já coby řidič ,tak to možná dá......spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
04. 04. 2014 18:23
Ale co by nepřežila: ještě fotit z okénka bude!
Tady je hezky vidět cesta mezi Žuljanou a Trstenikem a vlevo taky trochu cesta z Trsteniku úbočím Čućinu na Dingać:

...a tady je "od vody" ještě jednou, v pozadí čouhá hora Ulenje

(ostatní fotky té cesty si už pořídíte sami).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 225
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.