Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
Re: ENC krabičky pro placení mýta
23. 07. 2024 14:55
...a kdesi som čítal, že ENC už bude neprenosné, že sa bude musieť v účte ENC doplniť, zadať aj ŠPZ ako v HU, SK, SLO...

smileys with beer
mdr
23. 07. 2024 15:13
Čítali sme toho "kdesi" už veľa, uvidíme, aká bude skutočnosť a odkedy to vlastne bude.
23. 07. 2024 15:37
mdr

...no ale naozaj som to niekde čítal a viem že v nejakom chorvátskom denníku.
A kdesi je v Pravidlách slovenského pravopisu uvedené ako spisovné slovothumbs up smileydrinking smiley

smileys with beer
23. 07. 2024 18:41
Mame nekoho v Praze, kdo by vymenil baterku ?

[www.drive2.ru]

Upraveno 1krát. Naposledy upravil dj.DEKL (23. 07. 2024 18:52).
23. 07. 2024 18:47
Díky, tak snad jí to klapne,ještě nejela s krabičkou bez dobití
23. 07. 2024 21:01
Ale je.to jen názor. Uvidíme, jak to bude ve skutečnosti.
24. 07. 2024 09:19
Juraj0 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Nie, podľa mňa to bude fungovať úplne inak.
> Nebudú už žiadne brány.
> Brány na výjazdoch sa zrušia, premávka sa bude
> načítavať vnútri diaľnice. Vybudujú sa nové
> portály medzi výjazdami, tak ako to máte v ČR na
> prevádzku mýta pre kamióny.
> Nikde sa už nebude zastavovať ani spomaľovať. Na
> portáloch budú technológie, ktoré budú čítať ŠPZ
> alebo snímať ENC za plnej rýchlosti.
> Poplatok sa bude odčítavať z kreditu na ENC alebo
> z platobnej karty podľa počtu prejdených brán (asi
> sa tie transakcie budú diať v nejakých dávkach,
> nie po každej prejdenej bráne).
> Na načítanie ŠPZ netreba spomaľovať, aj na SK sú
> načítavané za plnej rýchlosti, za dažďa, za tmy,
> pri preraďovaní sa z pruhu do pruhu, tieto
> technológie sú už dneska vymakané.

no ak bude snímať ENC za plnej rýchlosti, prečo teraz musíme úplne zastaviť? podľa mňa by problém nebol s bránami pre ENC ako doteraz, lebo aj domáci chorváti veľmi málo použivajú enc čomu ako vážne nerozumiem...a preto by to enc predstavovalo možno 20% premávky a to by nezaťažilo dopravu.
24. 07. 2024 09:30
@jaspa
proto se píše, že ENC bude vázáno na SPZ. Na dálnicích bude osazen systém pro čtení SPZ bez omezení rychlosti. A pokud systém vyhodnotí připárovanou ENC krabku k dané SPZ, tak se to z toho odečte. Takhle to chápu já. Buď bude přímé odečítání po registraci SPZ = dnešní casch platba bez slevy, nebo propojení SPZ s ENC a tam by nadále byla ta sleva 20%.
Než se s tím Chorvati sami pochlubí, budou to vše jen naše domněnky. smiling smiley
24. 07. 2024 10:19
Pivisek

thumbs up proto se píše, že ENC bude vázáno na SPZ.

Presne o tomto som písal vyššiegrinning smiley
Čítal som to v chorvátskom denníku, ale neviem v ktorom. Hľadal som to v histórii prehliadania v Probooku, ale to by bolo na dva dni.
A písali tam, že sa bude musieť každý majiteľ krabky prihlásiť (asi) do svojho účtu a tam zadať svoju ŠPZ.

smileys with beer
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
24. 07. 2024 10:28
V okamžiku čtení SPZ postrádá jakékoliv další ENC (zařízení) smysl...
mdr
24. 07. 2024 10:54
Jedině že by pro majitele ENC zůstala sleva... ale ta sleva je nyní proto, že majitelé ENC nepotřebují obsluhu v budce (pokud jim funguje). Proto po zavedení automatického čtení SPZ tato sleva nebude mít smysl.
24. 07. 2024 17:56
pavel72 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Gigi3: Tak to jsem nevěděl, že je tam taky ENC,
> ale pokud je Lučku kolona, tak v ní stejně uváznu,
> než se to rozdělí, ne?

Je to tak, hodí tě to zpět do kolony.

Letos při návratu jsem si vyskákal frontu na Demerje, "riskl" levý FAST ENC, krabka pípla, ale závora stávkovala. Takže couvačka a s nervama poskakování na Lučko, kde je vpravo ENC. Paní mi s úsměvem řekla, že to byl jejich error. Nervy jsem měl jak ..... smiling smiley
mdr
24. 07. 2024 18:13
A nestrhlo ti to dvakrát z účtu?
24. 07. 2024 18:40
Ne ne, při poskakování na Lučko jsem sledoval appku, že bych to hned u okýnka reklamoval. Tak nějak jsem to totiž předpokládal, když mě to na Demerje "píplo".
mdr
24. 07. 2024 18:57
Tobě to hned strhne? Mně to trvá klidně i hodinu, než to vidím na účtu.
24. 07. 2024 19:00
Hned ne, je to vždy pár minut. Byl jsem někde u letiště, když mi appka hlásila opuštění dálnice na Lučku. Goričan mi pípl, když jsem byl ještě na M70.
24. 07. 2024 19:06
Tak mě bylo strženo, když už jsem byl dva měsíce doma. Radoval jsem se, že jsem je grátis.
Ale mám i několik průjezdů, které nemám strženy dodnes.
24. 07. 2024 19:22
Já se svezl grátis v roce 2018 (Zagvozd - Demerje) a to jsem zjistil až další rok, když jsem se chystal dobít účet smiling smiley.
Každopádně pokud někdy zase FAST ENC, tak už nikdy ten levý pruh.
25. 07. 2024 08:43
Ahoj, paměť už tolik neslouží,tak pro osvěžení: když dobijim, zadám např 100E,strhne se 80E ?Nebo zadávám částku po slevě (pokud nechci nějaký zůstatek na enc účtu)?

Karel
25. 07. 2024 08:56
V apk vidis ze dobijes 25,56€ a dole tlacitko pay 20€
25. 07. 2024 09:21
Děkuji, opakování je matka moudrosti.

Karel
25. 07. 2024 20:09
Já v tom mám taky pořád zmatek. Začínal jsem u ARZ, kde to fungovalo tak, že k dobité částce přidali bonus. Pak to převedli na HAC a tam si zadáš kolik chceš dobít a oni ti o ten bonus strhnou méně.
25. 07. 2024 22:06
U HAC je to tak, že zadáš kredit co chceš dobít, napočítá ti to slevu a vidíš částku, kterou dobíjíš.

Př. dobíjím 25,56 EUR, sleva je 21,74%, tedy platíš 20,00 EUR.

[img.onl]
26. 07. 2024 10:04
Tak kredit navýšen,je to opravdu přehledně a blbuvzdorně udělané.Loni jsem byl jen jednou a úplně sem mi to vykouřilo z hlavy .

Karel
05. 08. 2024 09:01
Minimalna suma na dobitie cez web / apku je 20€ .... da sa nejako dobit nizsia suma ?

2016 Poreč, 2017 Rijeka / Krk, 2019 Nin , 2020 Krk , 2021 Živogošče-Porat , 2022 Omiš-Nemira , 2023 - Vodice-Srima , 2024 Vodice
05. 08. 2024 15:06
Pokud ještě nejsi na cestě (min částku dobití hotovostí bys mohl vyzkoušet na mýtnici), tak zkus poslat třeba euro na jejich IBAN.

IBAN: HR1523400091502010330 where the first 12 digits from the ETC device are entered under position number
05. 08. 2024 19:24
Při sobotním návratu mám dosud nezažitou zkušenost. Nájezd na dálnici v Zagvozde něco po 7:00. Provoz k moři byl takový, že všechny čtyři brány otevřeli na sjezd. Pro nájezd byla jen ENC brána a aby to urychlili, tak tam maník u otevřené brány rozdával lístky. Já mám krabku, tak mi ten lístek nenutil. Jenže pak jsem sjížděl na cestarině Jastrebarsko, tak brána řvala, že na dálnici nejsem. Ale obratem tam u mě byla osluha že odkud jedu. Říkám že z Makarské, vzal si krabku a během pár vteřin se na displeji objevilo, že jedu ze Zagvozdu. Vrátil mi krabku, zvedla se závora a OK. Měl jsem předjezdce, který ve stejné době popojížděl na Demerje. Proto jsem odbočil na to Jastrebarsko. A opravdu jsem se orosil při představě, že bych na Demerje řešil stejný problém.
05. 08. 2024 21:54
Podobná zkušenost Lučko ve čtvrtek k moři.Otevrená závora na Enc a rozdávali lístečky.Když jsem ukázal na krabičku,tak zavřeli závoru a pak mě to načetlo.Jo,mohl jsem vzít lístek a na konci ho podat s krabičkou.Nějak mi to nedošlo.

Karel
06. 08. 2024 10:59
Na Zagvozdě se ta závora nespustila, prostě to bylo otevřené natvrdo. Ale myslel jsem si, že je to tak dobře, protože na Lučku už jsem to zažil dvakrát, tedy rozdávání lístků a přesto jsem byl vždy načtený. Ale při pátrání v paměti si uvědomuji, že tentokrát displej vůbec nesvítil (asi úplně vypnuto), ale dřív na tom Lučku ano.
06. 08. 2024 11:15
codyPV .... ale ako oni identifikuju ze platba je odo mna ? .... zadam cislo krabicky ?

2016 Poreč, 2017 Rijeka / Krk, 2019 Nin , 2020 Krk , 2021 Živogošče-Porat , 2022 Omiš-Nemira , 2023 - Vodice-Srima , 2024 Vodice
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 78
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.