Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
Re: ENC krabičky pro placení mýta
26. 03. 2025 16:29
Podla infa od HAC budu ENC podporovane aj v novom systeme

2016 Poreč, 2017 Rijeka / Krk, 2019 Nin , 2020 Krk , 2021 Živogošče-Porat , 2022 Omiš-Nemira , 2023 - Vodice-Srima , 2024 Vodice
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
02. 04. 2025 15:35
Jak to bude se Smart kartou někdo netuší?
02. 04. 2025 18:37
Dobijal som min T. enc na centrale HAC Lucko a dla pani za prekážkou t.r a asi aj budúci všetko po starom. Btw,ako napreduje spoľahlivosť, prvá ENC unit mi vydržala 8-9 rokov, druhá cca 5 posledná najmenšia ani celé 3.. a chrlime plasty a chrlime...
03. 04. 2025 11:38
Měl jsem krabku půjčenou od ÚAMK (Autoturist). Nalepit nešla, tam už dávno lepící páska nebyla. Ani na jedné mýtnici krabka nefungovala tak jak měla. Ani vedle zrcátka, ani zvenku auta, dokonce při zpáteční cestě na Lučku musela obsluha krabku zadat ručně. Při půjčování mi na Autoturistu bylo řečeno, nechte ji klidně v šuplíku, ona funguje i tam. Nefungovala a museli jsme mávat.
03. 04. 2025 12:30
Asi se tomu ani nedivím. Takhle se dnes v Čechách vydělává. Oni moc dobře vědí, že krabička není v nejlepší kondici, ale taky vědí, že když nebude fungovat, tak ji obsluha zadá ručně. Tak proč pořizovat novou a platit za ni. smiling smiley
Ten, kdo s tím pak nemá zkušenosti, tak má akorát nervy v kýblu.
03. 04. 2025 13:28
Sally a jeden rozumný důvod, proč si krabičku takhle blbě půjčovat? Ještě za minimálně 400Kč? Vždyť koupě krabky je tak jednoduchá.
03. 04. 2025 13:57
Rozhodně nejsem pro pronajímání krabičky, ale že je koupě jednoduchá, bych úplně netvrdil. Sám jsem ji koupil v roce 2013 v sobotu kolem 6. ráno na mýtnici Čakovec. Bylo nás tam ve frontě asi 5 a byl tehdy velký "krabičkový boom", tak to asi měli všude. Ale když před dvěma lety umřela a loni jsem chtěl koupit novou, prostě jsem se nikde po cestě netrefil do otvírací doby. A když už, tak jsem až na místě (mýtnice Zadar istok) zjistil, že je státní svátek (22.6.). Tož letos 18.7. to zkusím znovu, ale kdo ví, jestli už bude otevřeno, až pofrčím kolem. Varaždin, Ogulin - tam budu určitě před 7. a 8. hodinou, ten Zadar bude na hraně a na Dugopolje se mi nechce, ta je moc velká. ;-) No a cestou do Igrane už žádné prodejní místo, kde mi krabičku vymění, není. Aspoň podle webu hac.hr.
Chci tím říct, že důvodů může být mnoho. Osobně bych raději jel bez krabičky, než si ji pronajímat a tím vynulovat slevu.
03. 04. 2025 14:25
Já ji kdysi kupoval přímo na mýtnici na Lučku. Jak je budova mezi ENC a Cash. Teď už je tedy ENC pomalu všude. Původně jsem šel pro SMART kartu a to na mě čuměli jak z jara. Pak sáhl do skříně a vyndal krabku s největším kreditem. Zaplatil jsem tam kartou. Tak nevím, jestli i teď se to tam dá koupit pořád nonstop.
03. 04. 2025 17:28
Kupoval jsem krabek několik, všechny na Lučku, všechny v noci. Ani jednou žadný problém.
03. 04. 2025 19:57
Myslím, že je rozdíl koupit nový packet (krabička včetně kreditu) a pouze výměna vybité za nový kus. Aspoň na tom jejich webu je to rozlišené.
04. 04. 2025 06:40
Obojí je jen administrativní úkon.
04. 04. 2025 07:21
Jako člen ÚAMK to mám levnější než 400,- Kč a pokud jedu do Chorvatska jednou za "uherský" rok tak se mi to nevyplatí. A navíc jsem ji vloni zkoušel poprvé. A dá se říct že to bylo jedno jestli krabička nebo bez. Mýta byla prázdná, spíš jsem čekal v pruhu ENC. A ušetřil jsem jen pár korun. Je tedy fakt že člověk nikdy neví, na jaký provoz narazí. Pokud jedu, tak jedu přes Maďarsko a přes přechod Letenye/Goričan
04. 04. 2025 13:51
Jsem zvědav jak to bude za rok za dva s ENC. Asi zůstane ale bude vázána na SPZtku a pokud ne bude se muset pomalu projíždět pomalu pod čtečkou. A ostatní kteří budou mít předem předplaceno nebo souhlas s inkasem jen poletí.
06. 04. 2025 19:34
Nestahoval bych kalhoty tak daleko před brodem.
Stejně zatím nevíme tu nejdůležitější věc a to je, jestli zůstane sleva oproti novému systému. Já o tom dost pochybuju. Pak bude nesmysl mít ENC krabičku. Prostě přeleješ peníze a účet na nový systém.
08. 04. 2025 11:03
dvoukvitek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Myslím, že je rozdíl koupit nový packet (krabička včetně kreditu) a pouze výměna vybité za nový kus Aspoň na tom jejich webu je to rozlišené.

Ahoj, pozeral som ich web (www.hac.hr) a nikde to tam nevidím. Vieš mi dať link?
08. 04. 2025 11:21
Vycházel jsem z těchto odkazů:
koupě paketu
koupě a dobití zařízení

V odkazu koupě paketu je např. na A4 uvedena Sveta Helena 0-24 a Varaždin 6-22, ale pro koupi zařízení je tam na A4 jen Varaždin prac. den 7-20 a sobota 7-12.

Pro zmiňované Lučko je tam pro koupi paketu 0-24 a pro koupi zařízení prac. den 7-20 a sobota 7-12.

koupě paketu nerovná se koupě zařízení

Možná to chápu špatně, tak mě klidně opravte.
08. 04. 2025 18:59
Mam totiz starku krabicku este od ARZ. Bohuzial uz babicka dosluzila a posledne cesty absolvovala iba podavanim do okna obsluhe mytnej brany.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Markox (08. 04. 2025 19:02).
08. 04. 2025 19:02
Uz som to nasiel
08. 04. 2025 19:07
A dá se na Lučku ještě někde normálně zaparkovat, zastavit, když se tam člověk staví koupit nebo vyměnit vybitou krabičku? Já jsem tehdy stál ve směru do HR napravo před mýtnou bránou, bylo tam takové menší parkoviště, ještě před tou závorou, za kterou je ta budova s prodejnou. Ale teď teda nevím, asi tam nikde moc místa není. Poradíte někdo, kde nechat auto na chvilku?
08. 04. 2025 21:08
Já jsem ho vždy nechával u svodidel na blikačkách. V noci.
08. 04. 2025 21:44
Mě ta výměna čeká letos a jelikož jezdíme ve všední den na noc,tak na Lučku jsem kolem 3 ráno a tam nikdo . Podle mapy i provozních hodin to snad v klidu stihnu na Dugopolje. Podle map je tam velký kruháč i parkoviště. Nemáte s tímto místem někdo zkušenost?
[mapy.cz]
08. 04. 2025 22:18
Este par otazok:

Ako prebieha samotna vymena starej krabicky za novu? Skuma niekto tu staru karbicku v akom je stave? Pytam sa preto, lebo ta moja je totiz "vykuchana" (t.j. bez baterky) od neuspesneho pokusu s pripojenim externej baterie.

Mate niekto skusenosti s predajnym miisto vo Varaždine?
09. 04. 2025 06:51
Nikdo nic nezkoumá. Jim je to v podstatě jedno. Jen dostanete novou krabičku(bez kreditu), kterou si připárujete do svého účtu. Pravděpodobně při prvním projetí ještě nebude fungovat. Takže lístek a na sjezdu lístek s krabičkou obsluze.
09. 04. 2025 09:35
zdravim,
nie je tam moc miesta, ked je traffic,
treba na drzovku na parkovisko pre zamestnancov a zakaznikov HAC / do zakazu/ , je tam rampa, ale asi to niekto sleduje, vzdy mi ju zatial otvorili, aj pri odchode.
09. 04. 2025 09:39
Takže starú krabičku ani netreba odovzdávať? V mobilnej aplikácii / na webe potom uvidím dve krabice alebo tú starú oni automaticky deaktivujú?

PS. Prečo by nemala krabička pri prvom prejazde fungovať?
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
09. 04. 2025 09:49
Nebude fungovat (vysoce pravděpodobně), mně to trvalo skoro 2 hodiny - "přenášel se kredit".

Upraveno 1krát. Naposledy upravil pavel72 (09. 04. 2025 09:50).
09. 04. 2025 10:07
Tak toho sa nebojím smoking smiley O tri týždne idem motorkou po Europe a tak si cestou "odskočím" do Varaždinu pre krabičku. Do leta sa zaktivuje smileys with beer
09. 04. 2025 14:32
Na Dugopolje jsem starou krabičku měnil už je to pár let. Zaparkoval jsem na tom parkovišti vpravo od příjezdu. Ta výměna byla v kanceláři vlevo od bran. Musel jsem tedy přejít všechny pruhy v obou směrech a pak kousek k těm branám.
Pak se tady řeší jak rychle to začne fungovat. Byl jsem upozorněn, že to bude až za půl hodiny. Tak jsem si vzal lístek a při sjezdu v Zagvozdu jsem podal lístek i krabku a bylo to OK. Že bych dělal nějaké párování s účtem si nejsem vědomý. V nové krabce mi "nahráli" zůstatek na účtu. To asi bylo to párování. V každém případě si starou krabku nechali a protože byla úplně mrtvá, tak asi nebude vadit, když to bude důsledek pokusů.
To že to nefunguje hned, přičítam rychlosti systému. Ostatně ze zkušenosti vím, že když navazuji s nějakou krátkou prodlevou, tak obvykle ještě nebývá odečteno za předchozí úsek. U mě je to sjezd Demerje a nájezd Sv.Helena, když je volno na obchvatu Zagrebu.
09. 04. 2025 19:14
Vďaka za odpoveď. To som potreboval počuť. Keď to absolvujem, napíšem ako som pochodil.
27. 05. 2025 16:41
Již je možné použít ENC i v Srbsku a naopak.

[www.hac.hr]

Info lze dohledat i na webu [www.putevi-srbije.rs]
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 36
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.