Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
Re: ENC krabičky pro placení mýta
21. 07. 2024 16:07
Díky všem za info o prodeji ve Varaždinu . Formulář si určitě vyplním doma v klidu a určitě tam budu v pracovní dobu. No a za jak dlouho bude funkční uvidím někdo tady psal že 30min. a někde jsem zahlédl že až 2 hodiny.No ale když si vezmu lístek a na výjezdu dám lístek s krabičkou tak mě to odečtou už z toho né?

Upraveno 1krát. Naposledy upravil zbynaz (21. 07. 2024 16:17).
mdr
21. 07. 2024 16:29
Já jsem koupil krabku ve Varaždinu a hned fungovala. Pokud nebude fungovat, tak se na velkém červeném displeji objeví nápis UZMITE KARTICU, zmáčkneš tlačítko(je i v ENC bráně právě pro případ, že krabka nereaguje), vezmeš lístek, závora se otevře a frčíš. Na výjezdu pak pojedeš přes bránu s obsluhou (ne přes ENC), krabku a lístek podáš obsluze a oni ti to odečtou.
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
21. 07. 2024 20:03
Já mám za to, ale nepamatuju si to přesně, že nová fungovala buď hned nebo minimálně v Záhřebu, což je cca hodina max. Dlouho trvalo, když jsem krabku měnil, než se na na novou přepsal kredit (nebo se to nějak spárovalo). To bylo fakt dlouho, ty 2 hodiny to mohly být určitě.
21. 07. 2024 20:13
Ano, nová byla funční hned. Sotva jsem vylezl z kanceláře na Lučku, krabičku hodil na palubku a hurá skrz bránu.
Jak jsem ale již psal, letos ani nepípla. Je z roku 2018 a napájecí článek má 0,02V. Integrovaný obvod co je uvnitř jsem nikde nenašel, takže nevím jakou to má paměť. Článek měnit nebudu, protože by to stejně asi nefungovalo.
Za novou ji měnit nebudu. Na příští rok se to nevyplatí. Když pojedu, tak budu krabičku zase podávat s lístkem. Letos s tím nebyl problém. Dokonce se na mne nikdo ani nemračil. Prostě to popadli a za pár sekund mi krabičku vrátili. Jen jsem si musel vystát frontu na Lučko.
22. 07. 2024 09:28
Dostanu se z Demerje, kdyz mi krabka nebude fungovat ? spinning smiley sticking its tongue out Na FAST ENC nejezdim...
mdr
22. 07. 2024 09:40
Zazvoníš na obsluhu.
22. 07. 2024 09:44
Snad tam nekdo nekde bude grinning smiley Samozrejme tam nepojedu, kdyz mi nepujde vjet na dalnici pres krabku... to vezmu na Lucko rovnou, v 6 rano tam snad nebude velka fronta...
22. 07. 2024 10:16
Mám za to, že tam býval jeden pruh, kterým ses mohl dostat na Lučko. Úplně ten vlevo.
Ale nejsem si zcela jistý. smiling smiley
22. 07. 2024 11:07
Úplně vlevo je "únik" od fastenc, když neotevře bránu.
mapa

Upraveno 1krát. Naposledy upravil pavel72 (22. 07. 2024 11:10).
22. 07. 2024 11:50
Jel jsem na Demerje přes rychlý pruh. Krabka pípla, ale za mnou se někdo lepil tak, že mě to dál nepustilo a musel jsem vlevo na Lučko. Tam je úplně vpravo pro tyto případy pruh taky ENC. Tam krabka pípla podruhé. Při kontrole jsem doma zjistil, že mám opravdu s dvouminutovým odstupem odečteny dva průjezdy. Napsal jsem mail s popisem situace a obratem jsem dostal odpověď, že to mám napsat do reklamačního protokolu. Částka mi byla obratem vrácena na účet.
22. 07. 2024 12:05
Gigi3: Tak to jsem nevěděl, že je tam taky ENC, ale pokud je Lučku kolona, tak v ní stejně uváznu, než se to rozdělí, ne?
22. 07. 2024 12:12
Proto je dobré nejezdit tím úplně vlevo, který tě případně vyhodí na Lučko... smoking smiley
mdr
22. 07. 2024 14:48
Já taky jezdím tím pravým FASTENC, který by mě vyhodil vpravo, kde je ještě normální ENC. Ale nikdy se mi to nestalo.
22. 07. 2024 15:39
mne tiež tento rok enc už nešlo, tak som ho podával obsluhe, bral som normálne lístok na výjazde. Cestou naspäť som však mal plán zísť na donja zdenčina, tam zaplatiť enc ručne a potom hneď vyjsť naspäť na diaľnicu a ísť na demerje kde by som to 1 euro zaplatil kartou.... no ale ja blbec som minul výjazd zdenčina lebo je to hlupo označené, tak som si vystál 10min rad na Lučko, šli sme štvrtok pred obedom tak nebola veľká fronta...
22. 07. 2024 19:44
Ahoj, jde dobít ENC na benz.pumpě INA na starém Goričanu? Dcera má stav konta 0,- Eur a už neví přístupové údaje pro dobití. Kde popř.dobít při cestě z Maďarska přes Goričan?
22. 07. 2024 20:15
Při nájezdu veme lístek, při výjezdu podá s krabkou obsluze i peníze. Obsluha jimi dokrmí krabku a hned strhne mýto.
22. 07. 2024 21:56
@mdr fastenc veme mi to moje "obyčejné" ENC nebo musím mít nejaké speciální?
mdr
22. 07. 2024 22:13
ENC je jen jedno a pokud není vybitá baterka, tak funguje na normálním i fast enc.
22. 07. 2024 22:25
..a proc se to jmenuje "fast" kdyz to je obyč? eye popping smiley
22. 07. 2024 22:35
"fast" je v preklade rýchly... keď dodržíš tú 40tku čo je tam predpísaná a rozostupy 20 metrov, tak by mala čítačka ENC rýchlo reagovať a okamžite otvoriť rampu, no a ty by si mal tadiaľ "preletieť" (tou 40tkou) čo tie obyčajné nestíhajú, lebo snímače majú oveľa bližšie ako na fast grinning smiley

Pozri na tú vzdialenosť od prvého čítacieho zariadenia [www.google.com] keď ťa nestihne načítať - ty ideš rýchlejšie alebo bližšie k autu pred tebou, neotvorí sa ti tá malá rampa, budeš mať červenú a musíš preto ísť cez obyčajné ENC vpravo [www.google.com] yawning smiley Keď ideš v tom ľavom pruhu a nenačíta ťa, ideš tým druhým ľavým bez zaplatenia, naspäť na diaľnicu na Lučko.

smileys with beer

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vlado tt (22. 07. 2024 22:51).
22. 07. 2024 23:45
No já s Fast ENC "bojuju" a když to stihnu, vyhýbám se mu (ji).
23. 07. 2024 06:43
Já jsem si myslel, že na FAST ENC musím mít jinou krabičku a ono to je jiný snímač :-)))).
Díky za vysvětlení!
23. 07. 2024 07:43
Kdysi jsem projel Fast ENC 60 , ale to byl klid dnes bych to raději už nezkoušel.
Letos uvidím jestli krabka bude fungovat po 13letech. Nabitá Eurama je a když ne tak lupen to jistí.

.
.

_________________________Jirka_________________________
23. 07. 2024 08:00
patrikHR

...nemyslím si, že iný snímač. Podľa foto je rozdiel len v jeho umiestnení.
Na Fast ENC je ďaleko vpredu (hore pod zelenou šípkou) [www.google.com]
na obyčajnom ENC je až na konci [www.google.com]

smileys with beer
23. 07. 2024 08:36
Tak moje krabka ENC z 07/2014 už letos ani nepípla. Sloužila poctivě 10 sezón i 3x ročně si zajela k moři. Na Goričanu jsem s ní mával jak na "prvého mája" a nic ... dokonce přiběhla dívčina z obsluhy, vzala mi ji úplně ke snímači ale nic. Vrátila mi ji se slovy, že "bateria kaput". Tak mi dala lupen a fičeli jsme dál, ještě na Lučku jsem podniknul pokus o spojení a tam jsem musel uznat, že je fakt po smrti.
Teď je otázka, jestli se oplatí kupovat novou za 15 EUR na 1,5 cesty k moři ?
23. 07. 2024 09:39
fast enc má snímač hneď na začiatku a rampa je ďalej ako bežne, preto on keď zosníma otvorí rampu v diaľke a netreba zastavovať - v tom je to kúzlo fast

na 99% by malo ENC zostať fungovať naďalej aj keď zavedú novú sústavu mýta - ja osobne predpokladám, že teraz ako sú mýtnice, tak tie búdky dajú väčšinu preč a budú tam snímače ktoré budú podľa špz strhávať peniaze z konta ktoré si každý založí a natipuje tam svoju špz.

ale zostanú možno 1-2 rampy kde sa bude dať prejsť ak máš ENC. Nejako po boku pre tých, ktorý to vyslovene budú chcieť použiť.

My budúci rok plánujeme ísť na istriu, takže zo Slovenska pôjdem cez Rakúsko a Slovinsko, istarski ypsilon sa naším enc platiť nedá...takže budúci rok moje vybité enc bude aj tak nevyužité a rok 2026 sa uvidí, ak ozaj enc zostane, tak si kúpim druhé, celý paket - meniť za iný prístroj sa mi neoplatí dávať 15eur, zostal mi tam kredit 0.30EUR. paket za 50eur obsahuje kredit 50eur a krabička vyjde asi 3 eurá, je to výhodnejšie
mdr
23. 07. 2024 11:46
Takže kto bude mať ENC, bude musieť zastaviť (bežné brány) alebo spomaliť na 40 km/h (fast enc) na rozdiel od ostatných, ktorí prejdú bez spomalenia?
23. 07. 2024 12:13
Stejně jako to je před tunely v Rakousku.....ti co mají předplaceno, jedou "svým" pruhem, kde je omezena rychlost na 40km.
Asi je to hraniční rychlost pro spolehlivé načtení RZ.
23. 07. 2024 14:29
Nie, podľa mňa to bude fungovať úplne inak.
Nebudú už žiadne brány.
Brány na výjazdoch sa zrušia, premávka sa bude načítavať vnútri diaľnice. Vybudujú sa nové portály medzi výjazdami, tak ako to máte v ČR na prevádzku mýta pre kamióny.
Nikde sa už nebude zastavovať ani spomaľovať. Na portáloch budú technológie, ktoré budú čítať ŠPZ alebo snímať ENC za plnej rýchlosti.
Poplatok sa bude odčítavať z kreditu na ENC alebo z platobnej karty podľa počtu prejdených brán (asi sa tie transakcie budú diať v nejakých dávkach, nie po každej prejdenej bráne).
Na načítanie ŠPZ netreba spomaľovať, aj na SK sú načítavané za plnej rýchlosti, za dažďa, za tmy, pri preraďovaní sa z pruhu do pruhu, tieto technológie sú už dneska vymakané.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Juraj0 (23. 07. 2024 14:31).
23. 07. 2024 14:51
Juraj0

thumbs up tiež môj názoryawning smiley

smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 262
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.