Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
Re: ENC krabičky pro placení mýta
24. 09. 2024 19:19
Letos mi krabka cestou dolů fungovala, ale až po zastavení u závory a řádném mávání. Nedivím se jí, už má hodně přes deset let. Uvidíme jak příští rok, dle výherce nového mýtného v HR by měly být krabky kompatibilní s novým systémem, tak asi už novou, nebo zkusím experimentalně vyměnit baterku.
mdr
24. 09. 2024 21:10
Otázka je, jestli v novém systému zůstane sleva na ENC. Když budou všichni jen projíždět a nebudou potřebovat obsluhu, tak ta sleva nedává smysl.
01. 10. 2024 12:08
sami chorváti nevedia, diskutujú o tom na forach ale tiež sú skeptickí, či zostane zľava...navyše od 01.10.2024 nezlacnelo mýto, zostáva jeho cena na úrovni letnej sezóny
01. 10. 2024 17:38
Mě spíš hlava nebere to, že my bez ENC dáme na SPZ souhlas s inkasem nebo si složíme určitou částku pofrčíme 130 a kamery nás načtou tak ENC bude muset pomalu projet nějakou boční bránou. Proč by to dělali? Proč dva systémy? Proč sleva ENC? Mnoho otázek!
01. 10. 2024 18:21
Na pár otázek se ti dá odpovědět hned.
Kamiony projíždějí všude v Evropě přes brány s ENC bez zpomalení, tak proč by se takto nemohlo i v HR? Závory tam byly kvůli cashákům, aby jim neprojížděli bez placení.
Na průjezd na RZ(SPZ) by se měl nabíjet kredit stejně, jako u ENC, takže žádný souhlas s inkasem.
Teď mají ENC a Smart karty slevu proto, že nepotřebují drahého zaměstnance na kase a dávají peníze předem. To se v budoucnu srovná, všichni budou dávat peníze předem a nebudou potřebovat kasu, takže sleva nedává smysl, možná plošně zlevní myto, protože se sníží náklady na mzdy. Ale to je jen úvaha.
ENC krabka bude mít význam jen tehdy, pokud budu jezdit častěji s vícero auty (na tomto vyhořel ENC systém pro osobáky u nás, státní kasa by přicházela o peníze). Jinak nedává smysl, pokud budou oba systémy za stejné peníze, kvůli baterii s omezenou životností.
A určitě půjde u systému na RZ změnit RZ už jenom kvůli tomu, že auto vyměním za jiné. Jak by se jinak řešili zůstatky na účtech?
Necháme se překvapit, až to bude, tak to bude.
01. 10. 2024 22:50
To vše beru, ale když čtu příspěvky jak musí mávat krabičkou z okna, jak mu no nečte na rychým ENC. A pochybuju že nechají krabičky bez vazby na SPZ to by jim počítač zblbnul. Ale jak píšeš necháme se překvapit, protože jestli to půjde jako u nás smileys with beer
02. 10. 2024 08:01
Já jsem musel s krabkou mávat z okna od samotné koupě. Nevím proč. Minulý tyden jsem ji ani nestačil z okna vystrčit a pípla. Asi v ní mám skřítka.
02. 10. 2024 18:21
Michale. Taky jsem mával. Před dvěma lety jsem ji nalepil tak jak má být a bylo domávané. To je tak když nečteš návod k použití.thumbs up smiley
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
02. 10. 2024 19:31
Ajax správná rada taky to tak mám a pohoda při průjezdu branami.

.
.

_________________________Jirka_________________________
02. 10. 2024 21:08
Ano, rada dobrá, pokud chceš něco lepit. Pokud nechceš nic lepit....
Zkoušel jsem při průjezdu krabku dàt taky jak by byla nalepená. Nic. Tak jsem mával. Samozřejmě natočenou správnou stranou k bráně. Minulý týden poprvé, co ji mám, a to je hodně přes deset let, mi krabka otevřela bránu skrz sklo, když jsem ji chtěl vyndat ven a mávat. A to jsem ji neměl ani natočenou správným směrem.
Cestou tam mi krabka reagovala až u závory, když už ten za mnou troubil, ať vypadnu. Holt je krabka asi nějaká náladová.
03. 10. 2024 08:33
Před dovolenou nalepím. Po dovolené odlepím a stále mám původní lepící pásek.

.
.

mdr
03. 10. 2024 10:56
Taky jsem zpočátku mával. Teď vždy spolujezdec podrží krabičku vedle zpětného zrcátka v poloze, jako kdyby byla nalepená. A funguje bezvadně.

Krabičku mám 7 let s původní baterkou.
21. 11. 2024 16:32
Nemá někdo fotku nebo video z letoška při průjezdu ENC brány na výjezdu z dálnice potřebuji info co je na tabuli ohledně transakce.

.
.

21. 11. 2024 17:44
Třeba tady?
[m.youtube.com]
Když to stopneš ve správném okamžiku....já jsem to na mobilu nerozluštil. Každopádně je tam částka, kterou to strhlo a zůstatek.
21. 11. 2024 19:53
Dík, ale potřebuji letošní průjezd.

.
.

22. 11. 2024 07:16
A v čem se to liší?
22. 11. 2024 08:27
Trošku změnili text a i něco přidali.

.
.

22. 11. 2024 12:00
tady: [youtu.be] je můj průjezd
mdr
22. 11. 2024 12:26
Ale toto není ENC brána. I tak je zajímavé přečíst si to v klidu.
22. 11. 2024 13:01
ááaaa to jsem přehlíd, enc nemám

tady je trochu vidět na vedlejší ENC bránu: [youtu.be]

Upraveno 1krát. Naposledy upravil dj_Paul (22. 11. 2024 13:05).
22. 11. 2024 13:59
Dík to je ono. První čitelná tabule a dokonce více průjezdů.hot smiley

.
.

Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 157
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.