Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko

Autor mikar 
Re: Přes Maďarsko
23. 04. 2008 12:26
[www.madarsko.cz], ale nikdy jsem tam netankoval a ani nebudu. 1 litr vychází asi na 32Kč podle toho jak nakoupite forint (polatky za smenu). Kdyby nebylo smazané vlákno přes Maďary na Jadran, tam by jste se dočetli zážitky s placením kartou i hotově cizí měnou. Tím nechci říci, že je to tak problémové, ale naprosto zbytečné. Pokud vám nežere auto jako tank musíte dojet na hranice HR bez problémů a hned na hraničním přechodu Goričan je benzinka.
Re: Přes Maďarsko
23. 04. 2008 14:13
JAK CEZ NET? DAJ VIAC INFO...... DÍKY!!!!!!!

lachtan napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Přátelé cestovatelé.
> Přes Maďarsko jezdím pravidelně až od Miškolce. Je
> to paráda. Jen Budapešť je trochu vopruz - nemají
> dokončenou MO. Ale s navigací je to O.K.
> A krátký úsek od Balatonu po Nagykanizu - ten se
> staví (uvidíme jak to stihou do sezóny). Tento rok
> se už dá dálniční poplatek zaplatit přes net.
> Prostě pohodička a pohodlíčko. Přeju šťastnou
> cestu.
> yawning smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Přes Maďarsko
23. 04. 2008 18:50
Čauko.
Stránka je: www.autopalyamatrica.hu
Tam je i návod.thumbs up yawning smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil lachtan (23. 04. 2008 18:57).
Re: Přes Maďarsko
28. 04. 2008 13:24
Přátelé,doufám,že opět nezačne panika !!! angry smiley

O víkendu jsem byl v Maďarsku na "Dakaru". Jezdím jako obyčejně přes Mikulov a pak na přechod Nickelsdorf -Hegyeshalom.
S Nickelsdorfu na čáru je už ten kousek rakouské dálnice zpoplatněn /bohužel/sad smiley Ale !! rakouský grenzpoliš mi tvrdil,že je už zpoplatněná i dálnice od hranic v Maďarsku na Budapest.A taky všichni kupovali "vignete" v Hegyeshalomu.
Vím,že je tu popsáno,že je od hranic ze Slovenskem až ke sjezdu na Csornu - bez poplatku. Tak nevím - že by byl poplatek od Hegyeshalomu k uzlu Mosonmagy..., potom kus bez placení k Csorně - a znovu placená na Budapest ?
Jestli máte někdo cestu od Slovenska,koukněte po tom.
Takže prosím,žádnou paniku,sezona ještě nezačala.grinning smiley

Vojto62 a Istvan : na tu mapku jsem koukal,to je tedy ale šalamounské řešení -pročpak ta platební výlukagrinning smiley? Jsem zvědavý na jak dlouho...



Upraveno 2krát. Naposledy upravil brad (28. 04. 2008 15:09).
avatar Re: Přes Maďarsko
28. 04. 2008 14:18
Podle Motorway.hu je úsek od SK po odbočku na Csornu stále zadarmo:[www.motorway.hu]
Tak doufejme,že to tak zůstane i přes sezonu.
Re: Přes Maďarsko
28. 04. 2008 15:01
Pro uklidnění:
Úsek Hegyeshalom (státní hranice A/Hu) - křížovatka M1/M15 (166 km) poplatněná
thumbs upÚsek křížovatka M1/M15 (166 km) - křižovatka M1/86 (160 km) bez poplatkuthumbs up
Úsek křižovatka M1/86 (160 km) - Györ (129km) poplatněná
Ověřeno před 2 týdny.
asua
Re: Přes Maďarsko
01. 05. 2008 22:11
Měl by jsem dotaz na cestu přes Maďarsko. Chystáme se v létě do Chorvatska a občas si to tady pročítám, ale už mi z těch názvů měst přechází zrak. Koukal jsem na (dle mě nejkratší) cestu přes Maďarsko a to po cestě E65 : Bratislava - Rajka - Mosonmagyaróvár - Csorna - Szombathely - Kormend - Zalaegerszeg - Nagykanizsa - a pak uz směr M7 na Letenye.

Co Vy na to? Nejel nebo nejezdí tudy někdo? Je to dobrá trasa nebo, když tam pojedem v noci tak dobrá na zabloudění? A co zvěř - ta tady na této trase asi bude že?

Pokud zná někdo lepší trasu (nejlépe bez dálnice, ale pokud jinak nejde tak i s ní) tak prosím o radu a popisek přes které města a po jakém čísle cesty jet. Díky předem.
avatar Re: Přes Maďarsko
02. 05. 2008 02:23
Asuo!Už se to tu psalo několikrát projdi si vlákna na dané téma a najdeš tam vše co potřebuješ.
Trasy,mapky,plánky,rady o tom,kde je to takové a makové jen hledat.Vím,že je to hodně náročné
se tu zorientovat,taky jsem tu nový a pořád něco hledám.Ale kdo hledá tak najde!!!!!
Re: Přes Maďarsko
02. 05. 2008 08:36
Touto trasou jsme jeli loni. Jsme ze sev. Moravy, takže jsme jeli po slovenské dálnici ( paráda, v Bratislavě jsme byli natošup). V Maďarsku jsou cesty celkem pěkné, sem tam vyjeté koleje. Zvěř jsme nepotkali žádnou, ale jeli jsme odpoledne ( v pátek po vysvědčení). Zato jsme cestou potkali spoustu policejních hlídek, tak jsme raději dodržovali omezení rychlosti, často ve vesnici i na 30km/h.,mimo obce na pěkných a přehledných úsecích 70km/h. To byla jediná nevýhoda, ale jinak bych doporučila. Cesta v klídečku, málo aut.thumbs up
asua
Re: Přes Maďarsko
02. 05. 2008 12:36
Zatím díky za Vaše zkušenosti. Taky jsme ze Sev. Moravy a jak nejedeme na slovenskou dálnici tak až do Bratislavy to je paráda. No zkusím tu něco najít, ale jak píše "vojto62" bude to hodně náročné a pracné, jelikož jsou tady kolikrát popsány jen některé města a ty jejich maďarské názvy jsou děsné. Jednodušší je pokud mi někdo jako např. Bedýnka napíše, že je to trasa v pohodě a dá se po ní jet a nezabloudit.
Re: Přes Maďarsko
02. 05. 2008 19:36
Pre ASUA

Mas pravdu. Nazvy v Madarsku su take jazykolamy, ze ich snad clovek v triezvom stave (a to sofer vacsinou je) asi ani nemoze precitat. Ale staci kukat na asfalt a pripadne na znacky a ist podla cisla cesty. Po zideni z dialnice Mosonmagyarovari je to cislo 86, alebo E65. A si v Redicsi. Alebo kusok za Zalabaksou odbocis na Lenti, tam smer Tornyiszentmiklos a potom polodialnicou M70 a si v Letenye priamo na prechode. A co sa tyka spoplatnenych, ci nespoplatnenych usekov v HU. Informacie su tu a potom staci kliknut na odkaz INFORMACIA. Ja osobne som tuto trasu uz absolvoval 5 krat vzdy v piatok poobede az podvecer a absolutne bez problemov. Ale co clovek to iny nazor.
Re: Přes Maďarsko
03. 05. 2008 08:06
V Letenye je kruhový objezd a je důležité správně odbočit z M70 na hraniční přechod do HR.
Re: Přes Maďarsko
03. 05. 2008 08:32
Loni jsme napoprvé odbočili špatně( doprava místo rovně), ale nedalo nám to, kousek dál jsme to otočili, vrátili se a pak už jsme jeli bez problémů. Je pravda, že to tam je špatně značené. Nebo spíš vůbec.eye popping smiley
mirecek
Re: Přes Maďarsko
04. 05. 2008 17:43
Letos pojedu do Chorvatska přes Maďarsko poprvé, dívál jsem se na mapu a podle mě z M70 je v Letenye na hraniční přechod HR nutné odbočit DO PRAVA nikoliv je rovně!
Re: Přes Maďarsko
04. 05. 2008 18:05
Mirecek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> dívál jsem se na mapu a podle mě z M70 je v Letenye na hraniční přechod HR nutné odbočit DO PRAVA nikoliv je rovně!



Takhle to tam zobrazuje podrobná mapa - i s nájezdy. Fialová je tvoje trasa, směr HR.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
avatar Re: Přes Maďarsko
04. 05. 2008 18:36
...Nejen pro Hopkirka...když přijíždíte do Letenye od Tornyiszentmiklós po nezpoplatněné ( do 3,5 tuny ) polodálnici, tak správně jak píše Hopkirk ...hlídat...Goričan ...HR...po prvé jsem to taky přejel, ale to bylo pár metrů a napravil jsem to ...yawning smiley
Re: Přes Maďarsko
05. 05. 2008 09:14
asua: opravdu je to v pohode. Jezdime touto cestou uz nekolik let. Staci jen sledovat 86-ku - znacene je to opravdu velmi dobre. Co je "omezujici", tak to jsou jejich oblibene tricitky v obci, ale i tak Vsetin - Cakovec v pohode za 5 hodin. Pak na dalnici a uz to fici....Co se tyka zvere, tak jsem mel tu "cest" ji v noci parkrat potkat (sef se dokonce z Madarska vratil na odtahovce se srnkou v chladici eye rolling smiley ). Posledni dva roky ale jezdim rano a to je klid. Je to o nahode. Deset lidi tady napise, ze v Madarsku nevideli ani bazanta a ja to malem oprel do rodinky divokych prasat a srnu minul jen o kousek. Kazdopadne ale Madarsko doporucuju (v noci se zvysenou opatrnosti - zvlaste na jihu) Toz tak...drinking smiley
Re: Přes Maďarsko
05. 05. 2008 09:52
Plně souhlasín s Radkem a doporučuji jet za některým posledně jedoucím maďarským kamionem a valit to za ním.
Re: Přes Maďarsko
05. 05. 2008 10:43
Přilepit se (samozřejmě s bezpečným odstupem) za kamion je vzrušující. Když takhle sami rozrážíte noční prosvětlený vzduch, máte čelní sklo za chvíli polepené můrami. Kamion vás od toho zbaví. Jen vidíte ty bílé okřídlené potvůrky, a jsou jich tisícovky, jak je proud vzduchu odfoukne do stran. To samé platí o zvířatech. Kdo dosud žádné nepotkal, měl štěstí. Jednou jsme viděli stát na cestě velkého jelena. Nebyl to přelud, byl živý. Tu trasu od severu na jih jsem ještě nikdy neviděla ve dne, jelikož Maďarskem projíždíme každým rokem vždy v noci. Cestuji pouze jako spolujezdec na předním sedadle s očima na stopkách. Ač mám řidičák také skupiny C, nemám na řízení nervy. Můj muž je řidič profesionál, když řídím já, tak musím stále poslouchat jeho pokyny a rady, nesnáším to. Tak ať si jede sám. Ale i já mu radím. Ikdyž je cesta na dovolenou vyčerpávající (nejen pro řidiče), určitě všichni, kdo se na ni připravujeme také letos, pociťujeme už nyní takové příjemné chvění po těle a duši. Každý den pročítáme jaderské fórum, sledujeme teploty vzduchu i moře a žasneme, jak ten čas letí.
avatar Re: Přes Maďarsko
05. 05. 2008 14:09
V loni jsem taky profrčel za maďarským kamionem a úplně v klidu.Řidič měl určitě hlášky přes vysílačku,kde jsou chlupatý a valil i přes dědiny kolem osmdesátky a to jsem vjel do Maďar přes Rusovce asi o půl 9 večer a na CH hranicich kolem půlnoci.
Re: Přes Maďarsko
05. 05. 2008 18:23
Nejlépe je "nalepit se" za kamiony z Běloruska. Ti jezdí v obci (přes noc) i 90km/h. Loňská zkušenost.
mirecek
Re: Přes Maďarsko
05. 05. 2008 18:56
Raadek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> asua: opravdu je to v pohode. Jezdime touto cestou
> uz nekolik let. Staci jen sledovat 86-ku - znacene
> je to opravdu velmi dobre. Co je "omezujici", tak
> to jsou jejich oblibene tricitky v obci, ale i tak
> Vsetin - Cakovec v pohode za 5 hodin. Pak na
> dalnici a uz to fici....Co se tyka zvere, tak jsem
> mel tu "cest" ji v noci parkrat potkat (sef se
> dokonce z Madarska vratil na odtahovce se srnkou v
> chladici eye rolling smiley ). Posledni dva roky ale jezdim rano
> a to je klid. Je to o nahode. Deset lidi tady
> napise, ze v Madarsku nevideli ani bazanta a ja to
> malem oprel do rodinky divokych prasat a srnu
> minul jen o kousek. Kazdopadne ale Madarsko
> doporucuju (v noci se zvysenou opatrnosti -
> zvlaste na jihu) Toz tak...drinking smiley


Chci se zeptat, co je rychlejši cesta do HR - přejet přes přechod Redics, nebo Letenye. Z toho, že Radeek napsal Vsetín -Čakoves vidím, že pro něj je to Redics. Proč ? Když většina tady píše o přechodu Letenye? Chci si nechat poradit. Díky.
Re: Přes Maďarsko
05. 05. 2008 19:22
Mirecek- vyhneš se Slovinsku a případným problémům a s Maďarama se stejně nedomluvíš a po chvíli Ti mávnou rukou a valíš po dálnici až do Splitu, či dále !!! " nem tudum" , tranzit Crna góra !!! a jedeš !!!
spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Přes Maďarsko
05. 05. 2008 19:36
Mirecku,do loňského roku(vlastně do zavedení dáln.známky ve Slovinsku) hodně lidí preferovalo přejezd do CH přes Slovinsko,kvůli levnějšímu benzínu ale letos bude jednoduchší to vzít přes Letenye a vyhneš se případným problémům
s dál. známkou jelikož se stále přesně neví,kde všude ji budou vyžadovat.Já mám jasno - jedu přes Letenye!!!!!!thumbs up smiley
Re: Přes Maďarsko
06. 05. 2008 09:30
to mireček:
Jezdím Redics - Mursko Srediště je to cca 11 km přes Slovinsko. Nikdy jsem tam neměl žádný problém.Uvidíme jak to tam bude letos vypadat. Počkám si na info od těch, kteří tama letos pojedou.Loni tam opravovali cestu. Je fakt, že tam stála nekonečná řada kamionu.Benzínka hned po vstupu do Slovinska po levé straně.
avatar Re: Přes Maďarsko
06. 05. 2008 10:06
Rovnako aj ja jazdím cez Redics - Mursko Središte , Čakovec a na diaľnicu sa pripájam vo Varaždíne. Je to najkratšia trasa.
Zatiaľ som mal vždy šťastie a s kamiónmi som nemal problémy.
Ako písal Rohal, vlani Slovinci opravovali cestu, ale snáď tento rok to už bude OK.
Re: Přes Maďarsko
06. 05. 2008 10:59
Jet až do Varaždína je dost zajížďka, lépe jet z Čakovce rovnou na dálnici mýtnicí Čakovec.
avatar Re: Přes Maďarsko
06. 05. 2008 11:46
Raz som sa pripájal na diaľnicu aj v Čakovci, ale zdalo sa mi, že nájazd na diaľnicu bol veľmi dlhý, obchádzal celé mesto.
Re: Přes Maďarsko
06. 05. 2008 13:28
No právě, vtip je v tom, že když přijedete do Čakovce, tak vás cedule ženou na objížďku. Ovšem pokud pojedete směr do města, tak druhé křížovatce jste už na výpadovce směr dálnice. Už to tady někdo detailně popisoval. Tak se nebudu opakovat.
Re: Přes Maďarsko
06. 05. 2008 13:48
Mirecek: Jezdim na Slovinsko, protoze mam z prechodem v Goricanu spatne zkusenosti. Pokazde nas komplet kontrolovali, byli neprijemni. Driv jsme jezdili v noci tak nam vzbudili malou, ktera potom spatne usinala atd... Pres Slovinsko pohoda, na celnici jen pribrzdit a jeste se usetri par "kuňáků" za dalnici. Treba jen na jedno pivko drinking smiley Toz tak....
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 248
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.