Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko

Autor mikar 
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 13:50
Hopkirk .: když se chce Junek vyhýbat poplatkům,nebude potřebovat slovenskou dálniční známku pro ten kousek v Bratislavě k přechodu?Jestliže tedy nepojede po jejich dálnici od našich hranic.
Osobně používám Mikulov nebo Břeclav a po rakouské straně za Zurndorfem křížím A4 /na prvním obrázku/ potom přechod Pamhagen - malý a prázdný, dál na Fertod, Simasag a k Szombathely.
To je moje trasa - přes Mikulov to mám blíž...
avatar Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 14:22
...jak bylo výše řečeno, M 70 zpoplatněna není, takže bez poplatků pouze s rakouskou známkou je nejkratší a nejrychlejší cesta ze 138 km rakouské A2 na Kórmend a dolů na Lenti a Tórnyiszentmiklós, nejede se ani přes Slovinsko a ani přes Slovensko a jen 115 km a 1,5 až 2 hodiny (dle charakteru jízdy) po Maďarsku a rovnou na Goričan...jet na Lendavu....je zpět do Slovinska...Upřímně řečeno...slovince mám rád čím dál tím méně...za to co dělají pro cizince...(resp. s dálnicí nedělají)...Nicméně pro západní Čechy to není....smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 15:23
Variant kudy jet do HR je snad bezpočet. Když si průměrně gramotný a průměrně inteligentní Čech veme do ruky atlas (movitější navigaci grinning smiley ), tak si vyberou trasu, která jim nejvíc vyhovuje.

Bessy - Junek se ptal na trasu maďarskem bez poplatků, chtít se vyhnout poplatkům (asi 200,- Kč) přes Slovensko už hraničí s masochismem. Že by se našel takový magor, co se vyhybá poplatkům v Rakousku, Slovensku i Maďarsku a pak vítězoslavně najede na dálnici v HR a zaplatí za ni ranec? Ale nakonec - když to někoho baví ...

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 16:05
Myslím, že to tak není, protože ono vybrat si dálnici a nebo státovku, když stojí za jedno nebo druhé za prd je velký rozdíl, nezlob se ale není nad zkušenost a když máš jet přes Slovinsko a platit 900Kč je dost uhozený a stará cesta tam to bude porod. Původně jsem tak chtěl jet, ale zřejmě varianta Rakouskem dálnice a pak Maďarsko je skvělá.
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 17:24
Junek - jestli to teda dobře chápu, chceš dát cca 250,- Kč buď za slovenskou nebo rakouskou známku (objedeš jednu z těchto zemí). Pak to není až tak špatný nápad, to je trasa co doporučuje Bessy, zkrátí se trasa přes maďarské státovky. Ta je fakt otravná a já si jí loni užil vrchovatě - kamarád z Bratislavy si zapoměněl doklady a přišla na to až Maďarka na HR hranicích. takže otočka, celé Maďarsko zpátky do Bratislavy pro doklady (už bylo ráno) a pak opět naspátek přes celé Maďarsko. Tohle by ale asi patřilo do veselých příhod, jenže kdo to Maďarsko jel, ví, jaký je to "vopruz", takže moc humorné mi to tenkrát nepřipadalo.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
avatar Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 18:03
...Hope, ...vo fo de...?...když nejde vo život...myslím, že Junka, tak jako ostatní trápí Slovinci...a šukat přes Maďary, abych nenajel na placenou dálnici by se mi nechtělo...takže jsem si vyzkoušel něco, co by mohlo někomu pomoci něco ušetřit...já původně začal přes Kórmend z A2 kousek nad Grazem jezdit kvůli debilům ve Slovinsku, kteří se tváří že jsou v Schengenu, ale pak Ti v 01,00 hodin vyhodí s malým děckem ven z auta vyhází kufr, prošmejdí VINy...nechají Tě naložit se řvoucím děckem a ani se Ti neomluví...jen proto, jestli není Passat kradený ...
...jestli je toto cesta do Evropy tak ať jde celé Slovinsko do ......
...všem členům fora se omlouvám, když jsem se v den svých narozenin nachal takto unést...smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (30. 03. 2008 20:38).
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 18:11
Všechno nejlepčí, dlouhá léta, živijó ... Hlavně se nezdělej "pod vobraz", ať z toho něco máš ... drinking smiley

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 18:15
Taky přeji všechno nejlepší,hlavně ale neblbni s výbušninama...smileys with beer
avatar Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 18:22
...chlapi díky...a pokud jde o APX...na ten jsem nesáhl ode dne...co tehdy neřízeně chytl na topení...P.S. ku..a, ...to byla ale šlupka...
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 18:41
Bessy, z toho si nic nedělej. Já ho zamlada, v podstatně menčím množství, taky dělal, dal jsem ho (blbec) sušit na el. plotýnku. Jak to dopadlo je jasné. Plotýnka se vrazila do stolu a pro vaření už se použít nedala (stůl taky ne). Byl jsem šokován, jak opravdu mizivé množství dokáže udělat paseku.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 19:59
Pánové, do července jsou ještě 3 měsíce, nechejme tomu volný průběh, ono se to nějak vyvine, pokud si Slovinci pod sebou podříznou haluz, je to jejich problém, doufám, že tak blbí nejsou. Řešme cesty až v červnu, podle toho, jak to dopadne. Toť můj názor.
Pro Bessy - když už jsi se prolátnul, že máš dnes narozky, tak samozřejmě přeji to, co se obyčejně přeje, a navíc ať se Ti vydaří letošní dovolená v Rabaci (tím myslím i celé Tvé rodině). A to APX, nech doma, aby se z Tebe na stará kolena nestal terorista!
avatar Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 20:03
....hahahahaha...a dík, Lubine, kdych je dnes neměl, tak se ani neobjevíš, co ?....chybíš....drinking smiley
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 20:18
Pro Bessy - asi máš pravdu, ale své názory jsem Ti psal na soukromo ( teď jsem si všimnul, že ten můj předchozí příspěvek byl jubilejní - 100).
(Apropo - nevím, jestli chybím, nejsem znalec). Tak ještě jednou... jdu si otevřít jedno na Tvoje!
Re: Přes Maďarsko
29. 03. 2008 22:09
To Bessy:
Já Ti přeju tolik, ať Ti stojí kolík
ve dne, v noci, třeba dneska o půlnoci !!!
Mirus thumbs up smileysmileys with beer
jíra
Re: Přes Maďarsko
30. 03. 2008 15:04
Bessy vše nej, zpožděně.
Já byl včera pozván do rodinného pivovaru, tak jsem pil i na Tvé zdraví. Aspoň mám důvod jak to zdůvodnit.
avatar Re: Přes Maďarsko
30. 03. 2008 20:25
...Přátelé děkuji všem ...hezký večer...smileys with beer
Re: Přes Maďarsko
30. 03. 2008 21:42
Přátelé cestovatelé.
Přes Maďarsko jezdím pravidelně až od Miškolce. Je to paráda. Jen Budapešť je trochu vopruz - nemají dokončenou MO. Ale s navigací je to O.K.
A krátký úsek od Balatonu po Nagykanizu - ten se staví (uvidíme jak to stihou do sezóny). Tento rok se už dá dálniční poplatek zaplatit přes net.
Prostě pohodička a pohodlíčko. Přeju šťastnou cestu.
yawning smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Přes Maďarsko
30. 03. 2008 21:44
no jo -eye popping smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil brad (02. 04. 2008 06:49).
Re: Přes Maďarsko
30. 03. 2008 21:53
Chodím sem pravidelně, ale jen jako pozorovatel. Letos valím na Pag.spinning smiley sticking its tongue out
Re: Přes Maďarsko
01. 04. 2008 21:06
bessy, čím dál to tady všechno studuju, tím víc mne láká trasa jakou popisuješ, t.j. A do HU a Goričan, atd.,atd možná už to tady bylo, ale prosímtě mohl bys ji před dovolenou připomenout??? Nerad měním navyklý věci, ale ze SLO mi je čím dál víc blbě. Dík
Re: Přes Maďarsko
01. 04. 2008 21:38
Sem zrušil Slovinsko před 5 ti lety. Jedine Madary.
Re: Přes Maďarsko
03. 04. 2008 08:44
lachtan napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Chodím sem pravidelně, ale jen jako pozorovatel.
> Letos valím na Pag.spinning smiley sticking its tongue out


A kam jedeš? Já jsem tam byl v roce 2007 poprvé a super. Krásné pláže a klid.
Re: Přes Maďarsko
03. 04. 2008 10:49
Děkuji Hopkirk, že konečně udělal to úplně nejlepší co se dalo, aby přesně ukázal kama je nejlepší se dostat přes maďary k moři! Tato diskuse na tomto vlákně se mi zdála nekonečnáwinking smileyPokud jsem nejel na Istrii, tak mě ani nenapadlo, abych jel Vídeň, Graz,Maribor,Zagreb.Jsem Vsetín a i tu Istrii valím přes Bratislava,Eisenstadt,W.Neustadt,Graz,Klagenfurt na Kranj atd.Vídeň jsem jel jednou z pátku na sobotu a eye popping smileyeye popping smileyeye popping smiley.Letos jedu zase přes ty naše zlaté Maďary po E65 až do Letenye/Goričan(tam vynechám M7, ale je to škoda).
Lendavu jsem kvůli náklaďákům dávno odpískal.
Akorát se teď Hopkirk bojím, že nám asi díky Slovincům docela zhoustne provozangry smiley.No uvidímesmileys with beer
pepe
Re: Přes Maďarsko
03. 04. 2008 12:27
Ještě, že každý jezdí jinou trasou. Dovedete si představit, že všichni pojedou stejnou cestou a to jen proto, že to vyjde o něco levněni nebo o něco rychleji. Kdysi jsem taky několikrát jel přes Madˇary a dojel (celkem v pohodě). Už ale nemusím a to hlavně proto, že v noci na rovném úseku stála přenosná značka s omezením rychlosti na 30 km/h a samozřejmě policajti. Čekali na tranzitující čechy (slováky). Pokuta mi přišla za půl roku v přepočtu asi 5tis Kč. Dále mám strach ze srážky s nějakým zvířetem na cestě, což je v noci v Maďarsku bežné. Ať každý jede jak chce, podle své chuti nebo potřeby, hlavně ať se k moři všichni šťastě dostanou a rovněž v pohodě dojedou domů. Věem příznivcům Chorvatského pobřeží přeju sluníčko, pohodu a šťastný návrat.
Re: Přes Maďarsko
03. 04. 2008 18:17
Pepe doufám že jsi jim nedal ani fenyk!Tak mě napadá, že teď už asi ani přes maďary jet nemůžeš.Já si vždycky jel tou svou cestou kterou jsem si sám vykoumal a nikoho se neptal kde je to lepší a kde načepovat za míň a kde si to zkrátit o Xkm. a kde platit kartou a kde ne a kde a v kolik stoji policajti a na kterých hranicích jaké berou auta a jestli je lepší sever nebo jih a kde da domaci slevu , nebo večeři atd. atd. atd.
Prostě si vyberu místo dle rodinného mínění ,objednám a zaplatím a pak se jenom zeptám jiných jaké to tam je a na co se mám připravit.
Celý ten život je tak trochu o štěstí. Někdo má problém tam, jiný zase tamhle a někdo problém nemá, to je normální.
Přeji Všem co se letos vydají na Jadran pohodovou cestu , příjemnou náladu u moře s nádherným počasím a poklidný návrat k té své rodné hrouděyawning smiley
Re: Přes Maďarsko
07. 04. 2008 10:55
Jedu na Pag do Vidaliči. Nemáš nějaké fotočky?smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
21. 04. 2008 18:25
Možná se budu opakovat, ale kdo nechce žádné kamiony nebo téměř žádné, tak je lépe jet :

směr Goričan na Söjtör a Borsfu , už to tady někteří diskutující psali. Je třeba si dát pozor u Baku (nesmíte vjet do něj) a špatně neodbočit , jen kousek vpravo po 75 a pak zase doleva dolů. Je tam sice pár dědin, občas les ale žádný provoz.

Směr Redič jet na Bak, Nova, Lenti po 75 . Na 86 kde všichni jezdí jsou hlavně před hranicemi vyjeté koleje a loni jsem také škrkal o zem. Ovšem částečně můj problém neměl jsem gumy nafoukané na max zatížení. Takže tomu poslednímu úseku cca.2km se stejně nevyhnete.
Luko
Re: Přes Maďarsko
23. 04. 2008 07:05
Zdravím,
asi letos poprvé pojedu přes Maďarsko. Chtěl jsem se zeptat zkušených cestovatelů, jak to vypadá v Maďarsku s čerpacíma stanicema, jaká je hustota, jesli jsou otevřeny nonstop, možnost placení kartou, atd...
Díky za informace...
Re: Přes Maďarsko
23. 04. 2008 08:42
V Maďarsku jsou čerpací stanice jako všude jinde. Přes Maďarsko pokud jedeš od nás, tak je to pouze 200 km a pochybuji, že bys jel "na suchou" nádrž. U každého přechodu na této trati je vždy v blízkosti přilepená čerpací stanice a ty jedou nonstop. Ať už je to SK,SLO,HR.
avatar Re: Přes Maďarsko
23. 04. 2008 11:49
Kolik stojí v Maďarsku benzín - jinde kupujeme Eurosuper 95. Díky za odpověď. yawning smiley
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 209
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.