Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko

Autor mikar 
Re: Přes Maďarsko
09. 07. 2008 20:48
Ta cesta zpoplatnena jeste neni. Nevim kolikrat to mam jeste psat, ale napisu vam to vsem jeste jednou.
8.7.2008 jsem posilal email na tri ruzne instituce ve SLO.
Dve me okamzite odpovedeli, ze to zpoplatnene neni.

Tuto informaci jsem dostal jako odpoved na muj email od www.promet.si
MOTORWAY COMPANY IN THE REPUBLIC OF SLOVENIA

Thank you for your question.
As July 1st 2008 the vignette in Slovenia is obligatory for motorways and expressways operated by Motorway company in the Republic of Slovenia (DARS) (www.dars.si) That means roads that are signed as A1, A2, A3, A4, A5 and H2, H3, H4, H5.
The roads you will be traveling between bordercrossings Redics/Dolga vas and Petisovci/Mursko Sredisce are signed as main roads with numbers 3 and 109. That means they are main roads (not motorways or expressways) and you don't need the vignette for this roads.

Jeste nez jsem stihnul dopsat tuto zpravu, tak mi prisel druhy email primo od www.dars.si
Traffic information centre for bublic roads

From Redisc to Mursko središče you don't need a vignette.
thumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs upthumbs up
Romales
Re: Přes Maďarsko
09. 07. 2008 21:25
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rohal (05. 02. 2009 15:12).
Re: Přes Maďarsko
09. 07. 2008 22:15
to Romales:
mne sa to tiez nejak nezda....

odchadzam zajtra a pojdem tou trasou co siel aj Mildouse ...takze krasnu dovolenku a stastnu cestu..baaj
Re: Přes Maďarsko
09. 07. 2008 23:47
Rohal napsal(a):
-------------------------------------------------------
> to Romales:
> já bych jim nevěřil a spíše dal na Houstona. V ten
> pátek to objíždím po trase kterou jsem tu popsal.
> Je to logické kdo jede tam tak si musí známku na
> ten jeji kousek cca 5 km koupil jelikož "už ji
> stihli" alespoň v jednom směru udělat a zpět to už
> jich nezajímá.


Nemám to vyfocené tak to nedokážu, ale není to dostavěné. Zúžené místy do jednoho pruhu. Ještě jsem se pro jistotu ptal chlapíka v prodejně v Lendavě, řekl mi že zatím není zpoplatněná , až to dostaví. Navíc v Lendavě je to zbytečná zajížďka jak jsem psal výše. V sobotu tam jedu znovu jestli to půjde, tak to vezmem kamerou i foťákem (pro nevěřící Tomáše) a v neděli až se připojím v HR na net tak sem hodím fotky.
Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 07:26
Sice tam tudy nejedu,ale dle Mladé fronty a ptal jsem se i na UMKA a Global assistance,jelikož jsem tuto trasu taky zvažoval,tak dokud nebude dálnice dokončena NENÍ ZPOPLATNĚNA,dokonce i na stránkách autoklubu ve slovinsku ji vyznačují jako plánovanou pro dálniční známku.
Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 10:22
sad smiley toto je smutná správa

[www.cas.sk]

...... ani nemám slov sad smiley
Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 11:30
Mrknite sa sem
[www.avtoceste.si]

je tam plán dostavania diaľnice dva úseky A5 Beltinci - Lendava a Lendava -Pince ( súčasťov týchto úsekov je aj spomínana cesta okolo lendavy) sa majú odovzdať do užívania koncom augusta 2008 dovtedy nie je úsek spoplatnený lebo diaľnica nebola oficiálne odovzdaná do užívania
Termín oficiálneho odovzdania zverenia na www.dars.si v sekcii aktuality ( pozrite si späť v histórii ktoré úseky boli odovzdané)
Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 11:43
eye popping smiley Beltinci-Lendava Lendava-Pince ....... veď to je úplne od veci ... Rédics-Mursko Središče sa s touto trasou akurát "križuje" tak za čo by sme mali platiť ak ju aj otvoria confused smiley
avatar Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 11:51
nechapu jak mohli na M70 prehlednou protijedouci nakladak je to krasne prehledna cesta. no a jestli to byli blazni co si mysli ze to stihnou .........
Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 12:00
Pozor : Na M70 se několikrát dálnice zužuje na klasické dva pruhy . A když to nepostřehneš tak se můžeš lehce srazit s protijedoucím kamionem.
Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 12:08
smutný, velmi smutný příklad toho, co Rudla napsal. Bohužel....
[zpravy.idnes.cz]
Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 12:24
Omlouvám se, Nepřečetl jsem si předešlé příspěvky. Dávám si "červenou"
avatar Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 12:35
to zuzeni je vzdy dostatecne dopredu zvyraznene a kdyz dochazi k zuzeni tak tam jsou takovy ty velke cedule se sikmymy pruhy. jestli se spis nepokusily predjizdet v miste ktere uz je zuzene ale tam je to dost nezodpovedne, nemluve o tom ze je tam 80 a na velke casti i plna cara.
mimochodem projizdel jsem tam minuly tyden cestou tam i zpet z dovolene.
Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 13:20
to je mi veľmi ľúto

niečo podobné sa udialo medzi Rajkou a BA. bolo to už dávnejšie, keď bola spojazdnená iba jedna strana diaľnice.
boli to 4 nemci, ktorý sa rozhodli predbiehať kamión v domnení, že ide o diaľnicu (dva pruhy v jednom smere) a oproti nim sa rútil kamión.
Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 15:38
Nekrižuje ale časť cesty ide po tejto diaľnici ,ja len toľko križuješ ju vtedy keď ideš cez obec odbočka hned za hranicov
Re: Přes Maďarsko
10. 07. 2008 22:12
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rohal (05. 02. 2009 15:13).
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 00:45
Jako asi každý, kdo čte nebo přispívá do tohoto fóra, přežívám celý rok jak se dá s vidinou toho, že strávím s rodinkou a v pohodě nádherných 14 dnů na Jadranu. Posledních 10 let klasika - přes noc, pokud se dalo ne pátek a sobota - Brno-Mikulov-Vídeň-Graz-Maribor a dále různá místa po staré nebo po dálnici.
Pokud někdy (asi v polovině případů) nastaly nějaké problémy, většinou to byl průjezd Slovinskem. Zácpy, kolony, počínaje hraničním přechodem, často celé Slovinsko (60 km!) krok sun krok. Kvůli nesmyslné stopce, semaforu na opuštěném místě v noci(!), nedej bože kvůli havárce (to se klidně může stát na jednom místě i hodiny, než se to opět rozjede a smysluplných alternativ to objet není). Když k tomu připočtu letošní známku 900 Kč za 15 km dálnice, rozhodl jsem se změnit trasu.
Myslím, že jsem pozorně pročetl příspěvky na tomto i jiných fórech, ale každá trasa má (samozřejmě kromě výhod) i určité nevýhody:
1. Nevýhody klasické cesty jsem popsal výše.
2. Přes Maďary - špatná cesta (rozbitý povrch, koleje, hustý provoz, náklaďáky, omezení rychlosti a radary, zvěř a dokonce místní hází po projíždějících autech kameny?). Toto fórum zahrnuje celkem dlouhý časový úsek - asi 1 rok, takže od prvních příspěvků se mohlo něco změnit k lepšímu - třeba se zlepšil (opravil) povrch vozovky na 86? smiling smiley
3. Bessyho trasa - horší cesta z důvodu výstavby nové silnice mezi Mikulovem a Vídní, a také přituhuje na hraničním přechodu Goričan.
Proto se sám za sebe přikláním ke 4. variantě: Bessyho cestou, ale přes Rédics, Lendavu, Mursko Središče, Čakovec, kde si myslím, že nebudou větší zácpy než v Goričanu, možná méně problémů s celníky, průjezd tímto cípem Slovinska nevyžaduje dálniční vinětu a dá se snad nejvýhodněji dotankovat.
Mohl by někdo, kdo jel tuto trasu, pokud možno v době nedávno minulé, vyvrátit či potvrdit výše popsané?
Jinak přeji všem, kteří to mají ještě před sebou, ať si vyberou tu nejlepší trasu, bez problémů dojedou, na výsost užijí těch nejkrásnějších 14 dní v roce a hlavně, ať se šťastně navrátí zas domů!!!thumbs up
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 05:48
Carlos. ja chodim cele roky na lendavu super cesta takze pojdem i tento rok tade.Madari maju dobre znacene cesty, ale chodim tadial tu ich 70-ku
strach mi viac nedovoli skoda penazi za pokuty
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 08:22
Také chci jet tuto trasu přes Lendavu, byla mě doporučena, stím že tudy minulý týden tam i zpět projížděl kamarád švagra a říkal, že obě cesty byly naprosto bez problémů, krásně průjezdné a bez jakéhokoliv zdržení a buzerování na hranicích. Původně jsem chtěl jet na Goričan, ale zřejmě se tam díky zvýšené průjezdnosti celníci naštvali a tak se jim raději vyhnu. Jinak příjemnou cestu a krásnou dovolenou. Odjíždím přístí týden v pátek v 10.00 hod.
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 08:31
Nezlobte se,ale vy tady pořád obviňujete celníky,že kontrolují a podle vás buzerují.Celník nejsem a nepracuji ani ve státní správě,ale to co jsem viděl na celnicích,celník v okýnku mává,kouří,směje se,čumí na televizi a další věci.
Lidi ti celníci jsou placení !!! A byli placení za naše penize !!! Vy tohle v práci děláte taky ? Tohle nepovažuji za buzeraci,jen za to ,že dělají svou práci za kterou berou plat ! Pak tu nemáme mít v zemích magory,vrahy,devianty,zloděje,úchyly,kriminálníky,drogy,nelegální přistěhovalce,kteří vám berou práci.
Pak je rozdíl jaký ten celník má přístup,zda zdržuje opravdu záměrně nebo je jen poctivý.
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 08:34
uvažujem podobne ako Carlos
ísť cez Lendavu, nakoľko na Goričan pôjde viac aút, je to veľká colnica oproti Mursko Središče, colníkov je viac,
v SLO sa dá výhodnejšie dotankovať
napojenie na diaľnicu za Varaždinom - ušetríš nejaké bubáky za diaľnicu
dnes treba pozerať webkamery smiling smiley
avatar Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 08:40
konecne mam trochu casu tak popisu jak se nam jelo pres madarsko(tam i zpet)

jeli jsme pres Brno-Bratislava-Rajka-M1(neplacenych par kilometru)-Csorna(86)-Szombathely-Körmend-Lenti-M70(neplacena)-Goričan-Zahreb-Karlovac(odboceni na starou)-Split tam i zpet. termin odjezd patek 27.6. prijezd 6.7.nedele.
Co se tyce cest v Madarsku tak to nebyla zadna hruza nektere nase 1tridy vypadaji i hrozneji. jedine co bylo neprijemne ze po trase je spousta vesnic v kterych byva casto omezeni rychlosti i na 30 angry smiley kamionu bylo celkem dost ale dalo se to prezit.
Prujezd pres Gorican cestou tam byl bez problemu asi 30vterin(jenom koukli do pasu a mavli) smiling smiley cestou zpatky uz bylo videt ze vice lidi voli cestu pres madarsko takze tam bylo vic aut ale porad v pohode.
Postrehy + tipy:
v madarsku se drzte kamionu - kdyz pred vesnici zpomali tak zpomalte taky, davaji si totiz echa kde stoji policajti samozrejme to neni 100%.
Madarsti policajiti jsou v noci krasne videt uz zdalky(pokud nejsou zamerne zamaskovani) maji totiz na autech reflexni znaceni.
V madarsku jsou dva extremy ridicu(domorodcu) jedni jezdi extremne slusne(nevim jak ale ty tricytky dokazou dodrzet confused smiley ) a druhy extrem je schopny predjet i 4 tiraky najednou pred horizontem(nebo zatackou) a zaradit se zpet tesne pred protijedoucim autem.
Cestou tam jsme nepotkali zadne policajty, ani v jednom state. Ale zato cestou zpatky se vyrojili(chorvatsko+madarsko) smiling smiley

pokud mate nejake dotazy ptejte se
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 08:41
Nevím jak vy,já taky dneska v noci vyrážím,od rána sleduje webku na Goričanu,já tam budu taky tak okolo 6-8 hodiny ráno,ty hranice jsou v tuhle dobu naprosto prázdné nikde nikdo.
Jestli něco ušetříš nevím,já po té dálnici budu mít mnohem menší spotřebu a časově to bude taky rozdíl a to mýtné finančně zase tak hrozné není.
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 11:03
To carlos:
jezdíme do Hr taky 10 let a před dvěma lety jsme jeli tuto trasu ( Brat,. Redics, Čakovec ) poprvé-bez jediného zastavéní kvůli zácpám( odjezd z FM v pátek cca 13,15 . Loni jsem zvolil variantu Mikulov, Vídeň pak na 139 km odbočení na HU a opět Redisc-znova bez kolon. Letos volím kvůli stavby silnice z Mikulova na Vídeň ( dík všem přispěvovatelům tohoto fóra ) opět HU. Takže tak jak je psáno výše - kdo chce stát nebo se tlačit ve SLOVINSKU, tak stejné tam pojedesmiling smiley LA P.s. Jedu zítrááááááááááááááááááááá
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 12:03
ve středu 9.7. jsme se vrátili z Hr. Jeli jsme jako obvykle Rédics, Lendavu, Mursko Središče, Čakovec a obráceně, tankujeme vždy v Slo nejlevnější benzín. Dálniční známku nepotřebujete i když dálnici křižujete. Ptali jsme se přímo dopraváků kteří tam něco řešili. Cesta jako vždy v poho tam i zpět, vyjeté koleje od kamionů zůstavají nespravené, ale člověk zvykne na všechno. Akorát nevím, čím to je, ale vždy před Csornou máme obrovskou bouřku, ale teda takovou, že jedem krokem. Kousek před náma se vysypal kamion, loni to bylo obrácený auto v příkopu. Začínám si myslet, že bouřky mají na svědomí ty větrné elektrárny, co se od Csorné táhnou. Taky ubylo českých aut v protisměru. Zdá se, že jich hodně letošní dovolenou v Hr vzdalo.
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 12:26
Dnes jsem se dozvěděl,že kratka dalnice ve slovinsku u vesnice Dolga Vas bude zpoplatnena od 2.8.2008.Informace je od slovinskeho policistu,pri vcerejsi kontrole na hranicich.
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 14:19
drinking smiley tak to je určite "100 %" informácia" smoking smiley
mňa by skôr zaujímal ten "kúsok diaľnice", ktorý sa tu stále spomína eye rolling smiley odkiaľ a kam vedie, lebo si myslím, že pre tých čo idú trasu "Rédics-Mursko Središče" nie je zaujímavý, ak sa dá obísť (už sa tu o tom písalo)
eye popping smiley ja už tomu asi prestávam rozumieť confused smiley
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 15:10
igra napsal(a):
-------------------------------------------------------
> konecne mam trochu casu tak popisu jak se nam jelo
> pres madarsko(tam i zpet)
>
> jeli jsme pres
> Brno-Bratislava-Rajka-M1(neplacenych par
> kilometru)-Csorna(86)-Szombathely-Körmend-Lenti-M7
> 0(neplacena)-Goričan-Zahreb-Karlovac(odboceni na
> starou)-Split tam i zpet. termin odjezd patek
> 27.6. prijezd 6.7.nedele.
> Co se tyce cest v Madarsku tak to nebyla zadna
> hruza nektere nase 1tridy vypadaji i hrozneji.
> jedine co bylo neprijemne ze po trase je spousta
> vesnic v kterych byva casto omezeni rychlosti i na
> 30 angry smiley kamionu bylo celkem dost ale dalo se to
> prezit.
> Prujezd pres Gorican cestou tam byl bez problemu
> asi 30vterin(jenom koukli do pasu a mavli) smiling smiley
> cestou zpatky uz bylo videt ze vice lidi voli
> cestu pres madarsko takze tam bylo vic aut ale
> porad v pohode.
> Postrehy + tipy:
> v madarsku se drzte kamionu - kdyz pred vesnici
> zpomali tak zpomalte taky, davaji si totiz echa
> kde stoji policajti samozrejme to neni 100%.
> Madarsti policajiti jsou v noci krasne videt uz
> zdalky(pokud nejsou zamerne zamaskovani) maji
> totiz na autech reflexni znaceni.
> V madarsku jsou dva extremy ridicu(domorodcu)
> jedni jezdi extremne slusne(nevim jak ale ty
> tricytky dokazou dodrzet confused smiley ) a druhy extrem je
> schopny predjet i 4 tiraky najednou pred
> horizontem(nebo zatackou) a zaradit se zpet tesne
> pred protijedoucim autem.
> Cestou tam jsme nepotkali zadne policajty, ani v
> jednom state. Ale zato cestou zpatky se
> vyrojili(chorvatsko+madarsko) smiling smiley
>
> pokud mate nejake dotazy ptejte se

A v kolik hodin jsi byl na hranici lenti-goričan? V kolik jsi projížděl tunely?Neměl jsi tam zácpy?
Díky za info.
Kapi
Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 15:55
duran napsal(a):

>
> A v kolik hodin jsi byl na hranici lenti-goričan?
> V kolik jsi projížděl tunely?Neměl jsi tam zácpy?
> Díky za info.


Na hranici jsme byli něco málo po půlnoci..V Karlovacu jsme sjeli na starou právě kvůli tunelům a obavám ze zácpy (byli jsme vázáni na trajekt ve Splitu), za Záhřebem na dálnici byly parkoviště benzínky celkem plná a provoz vyšší. Na staré jsme cestou tam potkali auto tak co půlhodinu, takže se jelo naprosto v pohodě. Cestou zpět v sobotu odpoledne na staré provoz o poznání hustší, ale nic hrozného.

to Igra: ještě ses měl švagře pochlubit, že jsi i s navigací minul odbočku z 86 na Lenti..yawning smiley Kdo tudy pojede v noci, tak si dávejte pozor..
avatar Re: Přes Maďarsko
11. 07. 2008 16:03
...odbočka...na Lenti...je z komunikace 86 cca 3 km za Zalabaksou do leva....a je tam dokonce odbočovací pruh...!!...kdyby jste pokračovali dále přijeli by jste do Redicse a dále...do Slovinska...(přes Lendavu) ...
...od Lenti...prakticky nová kvalitní komunikace až k Tornyiszentmiklós...perfektní černý asfalt ...krajnice cca 0,5 metru a více ...z drobného bílého štěrku...ten někde kamiony naberou ...no a od Tornyiszentmiklóse...po Letenye...M70...
...prosím Vás dávejte pozor (na M70 byla černá středa)...smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (11. 07. 2008 16:12).
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 220
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.