Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři

Autor Ivo 
Loni již po třetí dojedu kolem 21:00 do Posedarje, je to sjezd z dálnice za Maslenickým mostem. A hned na začátku vesnice jsou cedule sobe, neměl jsem nikdy problém sehnat ubytování na 1 noc. Cena bývala 25, loni už 30 EU za pokoj, kuchyňku a WC a sprchu mají společnou, ale za 1 noc je to velmi slušné. A když loni neměla "moje" paní domácí z minulých noclehů volno, tak mě vzala za ruku a odvedla ke kamarádce Márii. A ráno jsem za 3 hodiny na Makarské a odpočatý.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
15. 04. 2008 20:18
Jedeme z Hradce Králové a nemám představu o cestě přes Maďarsko vždy jsme zatím jeli přes Slovinsko tak se raději informuju předem o nějakém přespání. Třeba to taky zvládnem až do Chorvatska a tam někde na odpočívadle na chvilku schrupnem.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
16. 04. 2008 05:54
Market napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jedeme z Hradce Králové a nemám představu o cestě
> přes Maďarsko vždy jsme zatím jeli přes Slovinsko
> tak se raději informuju předem o nějakém přespání.
> Třeba to taky zvládnem až do Chorvatska a tam
> někde na odpočívadle na chvilku schrupnem.


Zdravim. Dle mapy CZ tomate z Hradce na Madarsko Chorvatske hranice 545km. Aměli byste to ujet za 7.15 hod. Což se dá zvladnout.Pokud pojedete po dalnici tak tam je odpočívadel dost.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
18. 04. 2008 19:59
Díky za propočet, akorát mě prosím napiš jakou trasu si zadal přes Slovensko, Maďarsko nebo přes Rakousko? Díky Market
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
19. 04. 2008 03:42
Market napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Díky za propočet, akorát mě prosím napiš jakou
> trasu si zadal přes Slovensko, Maďarsko nebo přes
> Rakousko? Díky Market


Bratislava Czorna Letenye.
To:market- Chorvatsko jsem jel několikrát jak přes Mad'arsko, tak i Rakousko. Například přes Rakousko do Brely jezdím z HK cca 11 hodin /po dálnici při dodržování rychl. limitů). Přes to Maďarsko to bylo časově +/-o 45 minut delší , záleží na tom který den jedeš a v jakou dobu. Cesta je o něco málo delší. Stav silnice je takový, že představ silnici z HK na Trutnov, takže to docela jde. Odpočinout si lze na odpočívadlech a pokud máš spolujezdce řidiče, tak bych si s dlouhodobým odpočinkem nelámal hlavu, pokud si nechcete prohlédnout ještě nějaké zajímavé věci cestou, tak ti stačí občerstvovací a relaxační přestávky na protáhnutí či kávičku. Užij si dovču.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
20. 04. 2008 09:55
To: Popino- díky za info myslím, že cestu tam by jsme ještě měli stihnout bez známky ve Slovinsku jedeme 27.6. takže se nás to Maďarsko bude týkat až cestou zpátky. jsme dva řidiči a přes rakousko Slovinsko jsme to vždy jeli na jeden zátah, ale ten první den u moře jsme byli k nepoužití, tak proto se ptám jak je to s odpočíváním. Ještě se septám nemáš v Brele nějaký kontakt na ubytko? Nebo někde v okolí. Máme první týden zajištěný v Podgoře a pak se chcem ještě někde ubytovat v soukromí. Díky a hezký den
Kontakt by byl, ale je to dva roky zpátky. Velmi hodná paní domácí, rozumí česky když hovoříte pomalu. Tomu kdo tam byl poprvé a choval se k ní slušně, udělala super večeři. Její manžel je myslivec a tak byla divočina a každý večer bylo víno. (před tím však padla nějaká ta lahvička s domácím).Jediný problém bylo to, že ubytování bylo nad magistrálou. Takže jsem musel jezdit autem k moři. To ani tak nevadilo. Byl jsem líny chodit pěšky. Ubytování bylo hezké. Pokud se ti bude chtít pátrat na google earth, tak je to v Brele vedle požární věže a "hřiště" .Jinak se jmenuje paní Andělka (příjmením Sokol - s tím si však nejsem jist))a tel. je +385989663298. Ještě na vánoce fungoval, neboť jsem ji posílal sms s přáním.
Odpočívat při cestě kolem tisíce km neboli i v případě jízdy do Dubrovníku cca 1150 km? Za 14 hodin i kdysy po staré, čím víc pauz, tím větší únava.Ne , tedˇ už 3 roky ( 4x ročně) jezdím po dálnici do Živogošče - z Vysočiny 109O km a to tak, že nonstop.maximálně pauzy na wc.A za 12 hoděk lážo plážo na místě .
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
25. 04. 2008 10:45
Ja by som bol v presvedčovaní za koľko a s akými prestávkami, či odpočinkom to môžu zvládnuť iní opatrrní.
Dalo by sa hovoriť v prípade napríklad Luboša ktorý je ťažký profesionál a títo už vedia včas rozoznať signál, že by bol vhodný oddych.
Túto schopnosť rozoznať skutočný varovný príznak a nepotlačiť ich však nemusí mať menej skúsený. Povedzme si tiež , že rady prijmu len noví čo nemajú za sebou viacero ciest. Tí, ktorí to už absolvovali viackrát rady typu - kedy , koľko a rekordy veselo ignorujú smiling smiley
Popravde nemôžem predpokladať idviduálnu bezpečnú výdrž iného, hustotu premávky ,to či nastúpil svieži, nie v predvýjazdovom zhone, či vo voze nevznikla stresová situácia . Jedna dobrá hádka alebo aj nebezpeční situácia na ceste ( nemusí byť ani jedno z našej viny ) vyčerpá niekoho viac než 200 km jazdy.
Spomínané rekordy zaujímajú len nás samých, na iných ( dokonca aj na ostanú posádku) nepôsobia .
A ešte jedno. Prestávka alebo zástavka nemusí byť braná len ako nutné zlo alebo zdržanie. Mnohí ju berú ako súčasť pohody , že sme konečne na dovolenke a užívame si smiling smiley
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
25. 04. 2008 11:37
To Chackal

Prosím, kde najdu ten sjezd Živogošče ???? A je tam nějaký kemp ?? Dík za odpověď Dalibor
Anonymní uživatel
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
25. 04. 2008 11:48
Doky, mluvíš mi z duše. A´t už tím, že je to ryze individuální záležitost, kdy na koho přijde únava, tak i v tom, že i ona cesta na dovolenou je součástí dovolenkové pohody.
Jsem ze severu Čech, z Lužických hor a cesta k Jadranu mi trvá 2, někdy tři dny. Prostě jezdím delší trasu přes Slazkammergut, stavím se na půl dne na Mondsee, pokoukám, mám rád Slovinsko( já vím, teď to přehnali s dálničními známkami), k rituálu mých cest patří přejezd přes přechod Wurzenpass(rateče) do Kranjske Gory a návštěva cukrány v Kranjske Goře.To že rád jezdím jadranskou magistrálu, je taky pravda. A to cigárko ke kafi na pumpě taky patří, když chci. Prostě- nejsem sprinter za každou cenu. Ovšem zpátky zasprintovat umím. jednoujsem v klidu ráno v pátek odjel z Rabu, stavil se na Bledu, oddtamtud odjížděl v půl deváté večer a ráno v sedm seděl v kanclu na židli. Ale není důvod to opakovat.
Jezděme tak, abychom dojeli, odpočívejme podle toho. Co víc říci?
DADA - asi je myšleno sjezd Šestanovac, to je asi půl hodky od Živogošče.Kempů je tam dost, krásnej a velmi lacinej hotel s all inclusive, spoustu privátů..A hlavně za zády hned Biokovo resp. Rilič.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
25. 04. 2008 13:04
To Tomm :
Napísal to aj preto , že keď ako veterán pozriem späť nie som hrdý na svoje " rýchlovky " ani " vytrvalostné " trasy. Mohol by som byť hrdí na čas keď som krútil volantom a radil so Škodu 120 bez klímy. Keď som sa spúšťal vždy inou trasou cez Bosnu. Teší ma to čo som videl a nabral do svojich zážitkov. Ľúto mi je za tým čo som nestihol a už nevidím, pretože čas keď chodili ľudia v bosniackom kroji žili v pomalom rytme a atmosfére zastaveného času už odišiel.
Práve tak dnešní jazdci budú o pár rokov spomínať čo zažili na starej ceste a čo zmizlo len o tom ešte nevedia smiling smiley
Anonymní uživatel
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
25. 04. 2008 13:32
Doky, na to se nedá napsat vlastně nic- s tím nelze jakkoliv polemozovat.thumbs up
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
25. 04. 2008 16:00
Zdravím, má někdo zkušenosti s ubytováním na 1-2 noci ve Slovinsku - Bled, případně Rakousko - Klagenfurt?? Uvítal bych nějaký kontakt. Jedem na Krk a rádi bychom si cestu zpříjemnili nějakou zastávkou. Díky
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
25. 04. 2008 16:34
Já si tahám apartmán s sebou, takže se spaním, záchodem a vařením po cestě není problém. Vidím to letos dojet k Balatonu, tam den pobudem a potom dorazím přes noc zbytek. Výhoda je, že když to na mne přijde, zastavím na kterýkoli benzínce a čeká na mne postýlka. Nevýhoda je, že to odsejpá pomaleji a stojí dost penízků. Něco za něco.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
18. 05. 2008 21:41
Aj tento rok sa chystáme do Chorvátska. Ideme na Istriu do Rabacu. Doteraz som odjazdil cestu z večera do rána, ale teraz rozmýšlam o prestávke a prenocovaním niekde medzi Karlovacom a Rijekou. Aby sme nemuseli ist na noc a hlavne sa vyhli pripadných piatko-sobotných prepchatých ciest. Má niekto informácie o možnom príjemnom prenocovaní v tomto úseku?
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
18. 05. 2008 21:55
...Mílo...i my jedeme do Rabacu...
...od 86tého...jsem jezdil do Jugo a později do HR v noci...letos chceme v pátek ráno a schrupnout někde z pátku na sobotu na Istrii...prohlédnout si dopoledne Rovinj..neboť v Rabacu máme nástup až v sobotu ve 14,00...smileys with beer
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
20. 05. 2008 08:48
4 all

Rozhodl jsem se, že si letos udělám zastávku při své cestě na Jadran v termálech v Zalakarosi v Maďarech, poblíž chorvatských hranic. Pokud jste tam někdo byl, budu povděčen za jakékoli info o místu či osobní zkušenost. Přečetl jsem si sice oficiální stránky, ale osobní zkušenost je osobní zkušenost. Sretan put a dobro došli. smoking smiley
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
20. 05. 2008 14:08
pro Sk@nes.
Skvělá volba!!! My to takto řešili 2x a letos chceme opět. Zalakaros je asi 50 km od Chorvatských hranic – přechod Goričan. I když nám moc nevyšlo počasí, tak kryté bazény jsou tak rozlehlé, že se zde dobře zabavíte. Velmi vhodné je mít župánek a koupit si vstupenku „alles“, kdy dostanete náramek a pustí vás téměř všude. Za dva dospělé to vyšlo asi na 500.- Kč. Už si přesně nepamatuji.
Jezdíme už bez dětí – já a manžel, a to začátkem září. Jsme od Uh. Brodu, takže ráno v 6 odjezd, kolem 11 hod. v Zalakaros, ubytování, pak bazény, no a my měli štěstí na slavnosti vína (Grape harvest fun), které se tady tou dobou konají. Nocleh v Zalakaros jsme objednávali vždy přes net. Trošku byl problém s tím, že chceme jenom jednu noc, ale vždy jsme sehnali velice slušné ubytování asi za 900.- Kč/apartmán.
Ráno před osmou po malé snídani vyrážíme (dálnici se dá v pohodě vyhnout – tedy aspoň loni), na Goričanu musí být kafíčko a po 13 hod. jsme pod Omiší (Staniči, Marušiči). Jezdíme po „staré“.
Taky doporučuji cestu přes Maďarsko přes den. Nemusíte se tolik bát srážky se zvěří (dříve jsme jezdili v noci a potkali jí spousty – srnčí, lišky, jelen jak kráva uprostřed cesty) a můžete se kochat krajinou.
Stránky o Zalakaros najdete snadno, jsou i v češtině a nabídek na ubytování je na netu taky spousta.
Přeji Vám krásné počasí a spokojenost. Z. thumbs up smiley
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
22. 05. 2008 09:37
4 Zdenka

Zdeni, díky za info. Tvých rad určitě využiju. Jó holt osobní postřehy jsou k nezaplacení. Taky vyrážíme už v 6.00 hod. Už se těším jak si v termální vodě pořádně proladím krkovičku a vyhřeju kostru opotřebovanou sedavou rachotou. I když hlavní relax bude až ten v Drveniku. Sretan put a dobro došli. smoking smiley
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
22. 05. 2008 20:18
---



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ivak (05. 08. 2008 14:38).
Anonymní uživatel
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
23. 05. 2008 09:27
Já odpočívám a schrupnu si neoplánovaně, když to na mne zrovna přijde. neplánuju, nestresuju se.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
23. 05. 2008 13:05
My nikde nenocujeme, vyrážíme o půlnoci, k ránu toho bude mít přítel plný brejle a vystřídám ho u volantu. Teda pokud mi to půjčí, on je na toho svýho boučičínka nějakej háklivej grinning smiley
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
23. 05. 2008 13:25
Lenis dobrý,
jenom dávám na zváženou postup, který zvolila moje dcera. Ta příteli odrovnala auto tak, že to byla téměř totálka, pak koupila jiné a milého přítele pustí za volant akorát když moc žadoní, případně když má prázdnou nádrž spinning smiley sticking its tongue out
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
23. 05. 2008 21:04
Bessy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...Mílo...i my jedeme do Rabacu...
> ...od 86tého...jsem jezdil do Jugo a později do HR
> v noci...letos chceme v pátek ráno a schrupnout
> někde z pátku na sobotu na Istrii...prohlédnout si
> dopoledne Rovinj..neboť v Rabacu máme nástup až v
> sobotu ve 14,00...smileys with beer


to aj my máme nástup o 14,00 a prave preto by som chcel tiež vyraziť piatok rano a niekde prenocovať, možno pri Rijeke, alebo tak. Ináč Rovinj je fajn..boli sme tam 2x a ja tam kam ist...len na pláž sme to mali trochu od ruky ale zas sa dalo večer kam ist...ozaj a nejdeme nahodou v jeden termín?...my by sme mali byt v Rabci od 9.8....
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
23. 05. 2008 22:49
...Mílo...14.06.08...smiling smiley
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
23. 05. 2008 23:44
Prof. Klaus, tak to bych nerada, neb na nové bych vážně neměla grinning smiley

Ale počítám s tím, že ho vystřídám v Chorvatsku na dálnici. Pojedu-li pomalu (rozuměj 130) a nebudu-li mít smůlu jako hrom, měla bych to zvládnout smiling smiley
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
24. 05. 2008 20:31
neodpočívám/teda nespím /nikde-1000 km za den,od časného rána do pozdní noci v pohodě ujedete.Mám to 8x vyzkoušeno. Dáchnu si až u moře,při čekání na trajekt,je to parádathumbs up
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 295
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.