Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Obuté pneu...??

Autor JAVI 
29. 08. 2024 09:25
dj.DEKL napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ja se nedivim, kdyz M+S je i na takovych pneu...

To spíš vypadá, že nějaký popisový ignorant místo MFS napsal M+S a pak už se to pouze kopíruje na další e-shopy.
smileys with beer
Re: Obuté pneu...??
29. 08. 2024 11:01
Videl sem tom osobne...

29. 08. 2024 17:02
Já jedu na Octě s Nexeny Nfera SU4. Za dobrý peníz ještě lepší vlastnosti. Kdo netouží po semislickách, vhodných tak pro okruhy, tak ideální letní pneu.
29. 08. 2024 19:04
Energožrouti jsou ultra clickbite. Hledají problémy tam kde nejsou. I na deset let starých pneu je ten kopec s vločkou.
31. 08. 2024 20:29
Dnes jsem pro jistotu mrknul na značení pneu.
Na Felicii mám Barum Polaris z roku 2013. Kopec s vločkou tam je.
Na vozíku mám Savy Eskimo S3 z roku 2009 a tam je to také.
Na novější co mám na normálních autech už jsem ani nekoukal.

Novináři opět dělají aféru z něčeho co vůbec nemusíme řešit.

PS: Neděste se, že jezdím s tak starýma pneu. Felicií tahám ten vozík pár kilometrů do staviv a zpět. Na sněhu, dokonce ani na mokru s tím nejezdím.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil atnarfus (31. 08. 2024 20:48).
22. 10. 2024 18:40
Takto vypadá práce novináře [www.auto.cz]
Trochu jiná informace, než když se do toho pustí bulvár.
12. 01. 2025 14:17
Budeme měnit pneu, tak dávám dotaz do diskuze: "Celoročky nebo zimní/letní?" Prosím o Vaše konkrétní zkušenosti, a děkuju za ně předem.
Citroen C4 - r.v. 2017. Ročně najedeme cca 20 tisíc, z toho minimálně 2/3 mimo zimu. Doteď máme letní Michelinky a zimní Kleber.
12. 01. 2025 14:35
Tak já zásadně letní i zimní, celoroční špatná zkušenost.spinning smiley sticking its tongue out
12. 01. 2025 15:46
Celoroční pneu (Nexen) bez problémů, znojemská oblast na hory nejezdíme.
12. 01. 2025 18:11
Celoročky jsem jedny odjezdil, česko čínské tomket. Dobrá zkušennost. Ušetří se za přezouvání nebo za druhou sadu disků a na naše zimy to bohatě stačí. Pokud bych bydlel někde v horách, tak jen letní a zimní.
Jen jakmile se dostaneš pod 4mm, nejdou použít jako zimní. A jako letnî ten použitelný zbytek za jedno léto neodjezdíš, takže buď přezout na zimu něco jiného, nebo je vyhodit. To je zase škoda.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zahajskej (13. 01. 2025 13:59).
12. 01. 2025 19:41
Díky, Michale thumbs up - i ostatním.
12. 01. 2025 22:46
Čerstvá zkušenost s celoročními. V pátek jsem jel z Jeseníku přes Červenohorské sedlo kdy bylo po ránu na cestě docela dost nasněženo a tak jsem měl trošku z těch celoročních obavy. Párkrát jsem zkusil jejich limit při brždění a musím říci, že mě překvapily. Chování auta velmi dobré, trakce výborná, brždění do zásahu ABS taky bez problémů. Doposud jsem jezdil jen letní a zimní, ale na novém autě byly od výroby celoroční a docela mile mě překvapily svým chováním na sněhu. Pozor, jsou to však značkové Goodyear. Za mě mohu doporučit.

Upraveno 2krát. Naposledy upravil resstless (12. 01. 2025 22:49).
13. 01. 2025 07:50
Za sebe mohu doporučit celoroční Michelin CrossClimate a i ty Goodyear co jsou napsané výš také mohu doporučit mají je známí.
Jediné co celoročky nemají rády tak je hluboký sníh.

.
.

_________________________Jirka_________________________
13. 01. 2025 10:41
No, ono to nepřezouvání má taky svoje mouchy, pochybuji, že si někdo nechá alespoň 1x ročně vyvážit kola , když už se nemusí přezouvat ...

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
13. 01. 2025 12:51
To každoroční vyvážení by nemuselo být až tak nutné. Hodně záleží na tom, jak kdo jezdí. Pokud někdo vymetá kanály a lítá přes díry jak idi*t, tak tam je to téměř nutné (možná i 2x za rok). V opačném případě by to mohlo stačit tak 1x za dva roky. A uděláš to úplně v klidu mimo sezónu.
13. 01. 2025 17:04
Ahojte
máme Mazdu CX 5 vzužíval som tak ako väčšina letné a aj zimné. Po čase mi išlo už na nervy stále absolvovávať tie peripetie s prezúvaním a uskladňovaním. Dal som na radu známeho a dal som tam Michelin CrossClimate a poviem Vám, že tak ako to povedal velmez max. spokojnosť. momentálne ich uz mám tretí rok a absolvoval som s nimi pred 14 dňami aj prechod Velebitu kedy som si myslel že to asi nedajú ( za hodinu a pol nasnežilo cez cca 15 cm snehu ) no bol so milo prekvapený, boli perfektne ako pri trakcii tak i pri brzdení. Nedám dopustiť - vrelo doporučujem. Áno musím súhlasiť aj s tým, že veľmi dôležitý je ten medzi kus medzi volantom a pedálom spinning smiley sticking its tongue out Keď budem najbližšie kupovať tak len celoročky ale kvalitné.
13. 01. 2025 17:12
A jak to pak řešíte když jsou ještě vhodné na léto a začíná zima ale na zimu již nejsou vhodné?
13. 01. 2025 17:18
Tyhle jsem si nechal dát na auto hned, když jsem ho před rokem a půl kupoval:
[www.pneumatiky.cz]
Včera Šerlich bez problémů.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil mirekxy (13. 01. 2025 17:19).
13. 01. 2025 17:28
Tak mě by vyšla jedna na 4400 když mám 235/45 R19 99 W XL TLspinning smiley sticking its tongue out
13. 01. 2025 21:07
Vlastní zkušenosti s Goodyear Season gen 2 a Falken AS210. Obojí celkem fajn, nikdy žádný problém. Goodyear bych řekl trošičku lepší, ale trochu více hlučnější. Teď mi to vyšlo pěkně, mají něco lehce přes 4 mm, přes léto je dojedu na tři a půjdou z baráku, to je limit kdy já gumy vyhazuji.
Osobně mě jen pořád překvapuje, že se lidi pořád děsí toho, co bude dělat celoročka v zimě a nějak je netrápí co bude dělat v létě při cestě do Chorvatska, mě pořád přijde celoročka více do zimní pneu než do letní. Mě netrápí nic, jak sníh tak letní pláž či dálnice naprosto bezproblémů.
16. 01. 2025 17:55
Díky vám všem za cenné rady. Rozhodli jsme se pro celoročky a zůstaneme u Michelinek - CrossClimate+ XL.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 171
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.