Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Jak platit kartou benzín a mýtné ?

Autor celine 
Anonymní uživatel
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
29. 06. 2009 23:41
.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil in0x (15. 03. 2018 00:09).
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
29. 06. 2009 23:54
92671 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> no nerikej mi, ze tohle nekdo nevi........

No věř tomu, ale neví. Viž asi tři až čtyři řádky víše a další příspěvek. Prostě děs.
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
30. 06. 2009 00:16
> Mytny listok a platobnu kartu je treba vlozit v
> urcenom smere, alebo je to jedno? Niektore citacky
> su totiz obojstranne...

je to jedno rub, líc zleva nebo zprava, přečte všechno, jen nesmíte rvát platební kartu do prvního otvoru, který je pro dálniční kartu, jinak jak je libo je to blbuvzdorné.
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
30. 06. 2009 04:24
bioubi napsal(a):
-------------------------------------------------------
> zdravím
>
> u samoobslužné mýtnice jakým zpusobem pozná
> velikost auta ,
> popřipadě vlek ??? víte to někdo?
>
> dík bob


Ahoj,
na tohle tema jsem tu psal uz loni - ale uz to odval cas. POZOR pri platbe kartou na automaticke mytnici - je tam patrne kamerovy system, ktery nejak vyhodnoti vysku auta a z toho odovodi, kterou kategorii z ceniku pouzije. ALE MUZE UDELAT CHYBU!!! Takze jednoznacne byste meli mit zhruba prehled, kolik mate platit, a pri platbe kartou si vyjet kontrolni vypis (ucet = racun). Jedine pri okamzite reklamaci spatne ceny mate sanci, kdyz to zjistite az doma podle vypisu, ze vam nauctovali mytne podle ceniku za kamion, mate smulu. Osobne se mi to stalo, za Felicii Combi jsem zaplatil jako za nakladak, podarilo se mi to mailem reklamovat, reklamaci uznali, ale skoncilo to na tom, ze nedokazali udajne poslat penize do zahranici. Takze kartou neni problem, ale je potreba si vyjet ucet a zkontrolovat hned castku.
Omouvam se, ze je to bez hacku a carek, ale jsem toho casu v USA a tady je nemaji.

Pavel.
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
30. 06. 2009 12:42
Tak i já přidám trochu zkušeností do fóra,

placení kartou alespoň v roce 08 jsem měl bez problémů, jak na mýtnicích tak i na benzinách.
Mýtnice nejezdit do ENC, jinak jakékoliv okénko, dal jsem lístek s kartou a vždy se závora otevřela. ALE POKAŽDÉ "i molim račun, chvala" . Loni pokaždé bez nutnosti PIN. Letos poznáme.
U benzinek to samé, čerpám LPG takže jsem nahlásil jen co jsem tankoval a to bylo vše.
Není třeba se obávat jakéhokoliv problému, pokud si ste jisti zůstatku na účtu není problem.
Klidnou dovolenou všem
Radek Bene
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
30. 06. 2009 21:35
Pavel63: V USA maji na klavesnici presne tolik carek a hacku kolik u nas. I tam se da prepnout klavesnice na CZ jazyk, takze jako vymluva pro nepsani carek a hacku to neuspelo. Ja taky pisu bez diakritiky a to jen proto, ze na notasu mi to prijde pohodlnejsi.

Ale zpet k veci. To s tou reklamaci je zajimave. je tam treba na tom stojanu nejake tlacitko pro asistenci nebo neco takoveho? Ja jsem po tom moc nekoukal, takze ani nevim. Nedovedu si predstavit, ze pri provozu jaky v sezone je, tam nekde budu u mytnice vybihat ven z auta a pujdu nekde k terminalu kde je obsluha a budu se s ni dohadovat o tom, ze mi samoobsluzny terminal nauctoval vic. Fakt si to nedovedu moc predstavit.
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
01. 07. 2009 23:41
desar napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pavel63: V USA maji na klavesnici presne tolik
> carek a hacku kolik u nas. I tam se da prepnout
> klavesnice na CZ jazyk

Hm, tak jestli tady (USA) sezenes klavesnici s ceskym popisem - klobouk dolu. SW funguje samozrejme vsude stejne, takze i tady by se to dalo prepnout - ale nejsem na svem PC a nechci nikomu zasahovat do SW.

>
> Ale zpet k veci. To s tou reklamaci je zajimave.
> je tam treba na tom stojanu nejake tlacitko pro
> asistenci nebo neco takoveho? Ja jsem po tom moc
> nekoukal, takze ani nevim. Nedovedu si predstavit,
> ze pri provozu jaky v sezone je, tam nekde budu u
> mytnice vybihat ven z auta a pujdu nekde k
> terminalu kde je obsluha a budu se s ni dohadovat
> o tom, ze mi samoobsluzny terminal nauctoval vic.
> Fakt si to nedovedu moc predstavit.

Pokud dojde k chybnemu nauctovani ceny, jedina sance je bud zustat stat v prujezdu ( ti za mnou maji smulu), nebo prejet pres vsechny pruhy na pravy lebo levy kraj a tam nechat auto a jit to reklamovat na nejblizsi budku s obsluhou. Pozdejsi reklamace je pro cizince prakticky nemozna (aspon dle mych zkusenosti).

Pavel
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
02. 07. 2009 11:31
ak ma neukamenujete tak mozem jedno otazku trochu mimo?

vzdy som platil v chorvatsku za dialnicu priamo kunami, no nieco sa mi mari ze popri cene v kunach tam na displeji svietla aj cena v eurach
dobre si pamatam?
a ak je to pravda a bude tam svietit prikad suma 3,52 eciek mozem mu to dat pekne v drobnych eurach?
teraz s tym totiz problem nemam
dikes
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
02. 07. 2009 18:25
Ano, můžeš mu to vysázet v éčkách do posledního centu.
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
02. 07. 2009 22:12
No tak pár zkušenosti co mám já. Platba eurem:
Když jsem mu vysázel drobné přesně i s tím 3 na konci, tak řval jak pominutý, že drobné nechce, že jich má dost a že mu mám dát celou. Nechal jsem se ukecat a dal mu velkou. Pochopitelně vrátil v kunách ale nevím v jakém kurzu. Na další jsem byl ale už neoblomný a nasypal jsem mu tak hromadu železa. Na řvaní jsem já zařval to rovno a zařadil jsem. S brbláním otevřel a bylo to.
Jednou ještě za tolarů ve Slovinsku mi místo kun vrátil tolary. V noci si toho člověk nevšimne a navíc vás žene ven. Ráno jsem jenom skřípal zuby. Stálo mne to tehdy 60 Kn. Takže bacha. Dnes nevím čím by mne mohl nahradit kuny. Eurem? Rublem?spinning smiley sticking its tongue out
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
02. 07. 2009 23:54
Minuly tyden jsem vsude az na jedno myto platil kartou. A to jedno jsem platil eckama. Zpet drobny vysolil taky ecka.
avatar Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
03. 07. 2009 09:53
Letos na Lučku jsem platila mýtné eury a mýtný se mě zeptal, zda chci drobné zpět v eurech nebo v kunách - podotýkám, že se mi to stalo poprvé a bylo to tak nějak milé.
avatar Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
09. 07. 2009 19:54
... mně se stalo... a bez ptaní... že při platbě v eurech na mýtnici ...mi vrátil eura...smiling smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Bessy (09. 07. 2009 19:57).
avatar Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
10. 07. 2009 10:03
Letos jsme sjížděli v Pirovacu dvě auta za sebou. Měl jsem platit 197 HRK a dal jsem mu 207. Otevřel závoru a mrkala naznačoval abych jel. Když jsem chtěl 10 zpět a účet tak přestaly úsměvy a rozměnil mi těch 7 na totálku vše v O,50 lipa a s kyselým ksichtem mi to nasipal zpět. Řekl jsem nahlas to je debil a hodil drobný do schránky na brýle. Když jsem druhý den pro zajímavost kouknul kolik tam je byly to jen 6 kun rozměněných na šusťáky. Druhé auto zamnou obral o 4 HRK při platbě v Eurech. Jo hoši maj výš do žlabu a myslí si že budou holit každého jak to jde. Já prostě takovým banditům kartu nedám a na benzince tankuju jen na OMV a Tifon, kde zadávám PIN, na benzině INA zadat PIN nechtějí. Bohužel někdy bez ostychu koukají na ruku jakej zadáte a když sem si klávesnici zakryl peněženkou viděl jsem správně ohrnutej gesicht a pozdrav při odchodu se pak ze strany obsluhy vytrácí. Není to jen o Chorvatech v Londýně kámošovi bankomat sebral kartu a když ji hned zablokoval, tak stejně došlo k výběrům a 25000,- Kč mu banka dát nechce že za nic nemůže. Že ji spolkl jejich bankomat a pak ji někdo i s pinem zneužil neřeší. Byl to asi komplet falešnej bankomat.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Racetiger (10. 07. 2009 18:21).
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
10. 07. 2009 13:08
Dobrej, hodně dobrej postřeh.
Zatím se chovám doposud obdobně.
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
10. 07. 2009 19:34
pri tech platbach na mytech se nebojte v klidu zkontrolovat ucet a vracenou hotovost. Oni se ti za vami neposerou a kdyz uvidi ze vylezete z auta a budete neco reklamovat, bude jim jasny ze neco nesedi a ne vasi vinou. Nebojte se ze stejny mineni o HR mytnicich nemaji i v ostatnich statech. Jde jen o to nebejt snazivej a urychlovat prujezd, vzpomente si na nedavny prujezdy hranice A/SLO
avatar Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
10. 07. 2009 22:59
Ono je to všude stejný, nejde jen o chorvaty. Brácha dostal v Rakousku místo 5 EUR jen 5 Slovenskejch korun. Prostě si v noci ani neuvědomil že 5 EUR je jen papírovka a ne mince. Chvátáš domu a seš zvyklej na svou měnu a tak, prostě to mýtnýmu v Rakousku vyšlo. Já sem neměl chuť se po 11 hodinách jízdy se 4 letýma dvojčatama dopočítavát jestli mám všechny Kuny. Ovšem nenechal jsem si to pro sebe a doma napsal Chorvatskému velvyslanectví mail, aby si pána pohlídali a poděkovali mu za dosavadní činnost a poslali ho do vnitrozemí pást ovce.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Racetiger (11. 07. 2009 09:13).
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
10. 07. 2009 23:08
k té platbě v hotovosti...., tak když tam mají cenu v Eur, a zaplatím v Eur, mají povinnost také vrátit v Eur???
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
13. 07. 2009 22:27
Ahoj.Letos jsem poprvé zkusil platit kartou.Na benzínkách a v obchodech v pohodě,ale hned první mýtnice před Záhřebem mně lízla napočítala mi 3 skupinu,místo 2 za auto a karavan.Vzal jsem si účet,ale nevracel jsem se. Další mýto od Lučka do Sukošanu správně.Při zpáteční cestě na Lučku v pořádku.Pak jsem si dával pozor a na mýtnici před hranicemi zastrčím lístek a čekám...skupina 3,tak jsem zazvonil a čekám...
po krátkém rozhovoru skočila menší cena,tak jsem zaplatil a hurá domů.Všechny platby jsem doma zkontroloval.Mile mě překvapila i cena za výběr z bankomatu
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
14. 07. 2009 08:56
Ahoj Vočko. Chcem sa Ťa spýtať či si zadával aj PIN a či sú zreteľne označené terminály na pladbu kartou doteraz sme chodili len autobusom tak som to nesledoval , aby som tam zbytočne nezdržoval.
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
14. 07. 2009 17:00
Letos na Lučku jsem hlídal nějaký symbol jako placení s obsluhou dal jsem kartu, dostal účet a už jsem pokračoval na Záhřeb. Nevím jestli jsem při jízdě zpět nějak zazmatkoval ale ze Záhřebu jsem se chystal platit na Lučku kartou a nabízeli tam dvě možnosti: vlevo několik nájezdů , kde bylo napsáno volně přeloženo "placení hotovostí"( velká fronta) a já odbočil vpravo, kde ukazovali symboly placení kartami -opět mnoho nájezdů. Tam jsem zajel a byl jsem tam uplně sám . Borec stál venku ,vzal mi kartu, strčil ji sám do otvoru na karty a během několika sekund mi mji vrátil, otevřela se závora a já jel. Akorát jsem si nevzal lístek, tak čekám na výpis, jestli je všechno OK. Akorát nevím, jak ta mašinka pozná, že jsem jel s karavanem. Nevím jestli to bylo to nové samoobslužné placení, myslím si že ano a nechápu že všude fronta a tam nikdo- asi to moc lidí neumí a bojí se. Máte podobnou zkušenost?
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
14. 07. 2009 17:45
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 16:32).
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
14. 07. 2009 18:31
Pin jsem nezadával.Brány jsou označené CARD,pozor nevjížďej do brány označené ENC
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
15. 07. 2009 06:07
ladis, to v Lucku si tu velku frontu videl uz pri plateni kartou?
lebo hotovost sa vybera o celkom pekny kusok dalej
ja som isiel tadial 12.7. (nedela) okolo 22:00, ked som prichadzal v Karlovaci na dialnicu bola totalne plna, no v Lucku som platil hotovostou a na branu som prisiel sam, nikde ziadny rad
ked som pozeral platby kartou tak tambolo naoko viac ludi ale tak max. dve pri jednom stojane
ostal som milo zaskoceny lebo som sa chystal ze tam zase stravim niekolko desiatok minut
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
18. 07. 2009 00:31
Můžete sem napsat vaše osobní zkušenosti, které karty jsou na benzínkách a mýtnicích akceptovatelné? Mám kartu Maestro a embosovanou MasterCard, systém placení kartou chci vyzkoušet už za 14 dní a nerad bych si zakopal všechny prostředky na kartě, aby mi to pak nefugovalo.
Moc díky předem.
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
18. 07. 2009 06:22
zatim jsem neslysel, ze by nejakou kartu odmitli. Pocitej ale s tim, ze muzou mit poruchu, nebo jine problemy s nactenim tve karty a pak je vhodny mit nejakou hotovost
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
19. 07. 2009 11:34
Už třetí rok platím v Chorvatsku dálnice, benzín, v obchodech a letos dokonce i první restaurace kartou (Mastercard i Visa Electron) bez jediného problému. Pokud není automatický terminál, podám kartu obsluze s lístkem, během pár vteřin mi ji vrátí s účtem. Letos bylo spousta zmatkařů na první mýtnici před Záhřebem (Zaprešič), asi pět terminálů nalevo označených nápisem CARD, přesto si tam najedou a pak napříč frontami přejíždějí doprava... Naštěstí to tam trochu rozháněli dva maníci z obsluhy.
Při cestě zpět jsou na mýtnici Záhřeb-Lučko letos nově kartové terminály v samostatném sjezdu napravo, ještě před hlavní mýtnicí (už je to tady několikrát napsané), všechno je dopředu několikrát značené na tabulích.
Paradoxně jediný problém byl když jsem chtěl na malé rakouské pumpě před nájezdem na dálnici zaplatit kartou známku, musel jsem popojet k další pumpě (Esso) kde to bylo bez problému.
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
19. 07. 2009 12:58
Kedže ma pred dvomi rokmi na svetej helene ten lump zlodejský okradol o par kun tak som si tento rok chcel na to dat pozor a zistil som si do predu že z Varaždinu stoji dialnica 23Kn a z Čakovca 29Kn. Pretože už u nás platia euráče tak som nemal najmenšiu 200€ bankovku ako pred tým, ale pekne pripravené centíky. Neuveritelne ale ten zlodej ma oklamal zase. Dal som mu listok z Varaždinu a on že 4€ (na tabuli naskočilo 23Kn a 3,17 alebo 3,12€ asi na 1/4 sekundy a hned to zmyzlo). Ja mu hovorim že nejdem z čakovca ale z varaždinu. A on že ano 4€ a naskočilo to aj na tabuli zasa na 1/4 sekundy. Bloček mi samozrejme nedal a moja chyba bola , že som si ho nevypýtal. Ale dva krát som mu hovoril že idem z Varaždinu a dvakrat ma presviečal že to stojí 4€.
V šestanovaci som chcel platit s kartou, ale 2 karty mi to nezobralo (pravdepodobne to bol problem banky, pretože s kartami som v ten deň platil benzín aj potom fungovali bez problémov. Platil som s 200€ bankovkou. Panička si vypýtala pas, vypočítala kurz 7,27Kn za 1€ dala mi doklad o výmene peňazí a zaplatil som s Kunami.
Naspäť už pred Lučkom bol nápis cash 0,45 hodiny, nocash 0 hodin. Tak sme to šupli na Demerje. Predbehli sme celu kolonu. Pri tom automate stala panička a pomáhala vkladat listky a karty do toho automatu. Prejazd bol úplne plynulý.
V Čakovci znovu bez problémov. Na dyspleji naskočilo 29Kn 3,99€. Aj s računom.

Bol som až v Čiernej hore a všetky platby kartou na pumpách aj v obchodoch úplne bez problémov.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil rado (20. 07. 2009 00:06).
avatar Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
19. 07. 2009 13:11
bioubi napsal(a):
-------------------------------------------------------
> zdravím
>
> u samoobslužné mýtnice jakým zpusobem pozná
> velikost auta ,
> popřipadě vlek ??? víte to někdo?
>
> dík bob

ODPPOVĚD :
Ahoj,
na tohle tema jsem tu psal uz loni - ale uz to odval cas. POZOR pri platbe kartou na automaticke mytnici - je tam patrne kamerovy system, ktery nejak vyhodnoti vysku auta a z toho odovodi, kterou kategorii z ceniku pouzije. ALE MUZE UDELAT CHYBU!!! Takze jednoznacne byste meli mit zhruba prehled, kolik mate platit, a pri platbe kartou si vyjet kontrolni vypis (ucet = racun). Jedine pri okamzite reklamaci spatne ceny mate sanci, kdyz to zjistite az doma podle vypisu, ze vam nauctovali mytne podle ceniku za kamion, mate smulu. Osobne se mi to stalo, za Felicii Combi jsem zaplatil jako za nakladak, podarilo se mi to mailem reklamovat, reklamaci uznali, ale skoncilo to na tom, ze nedokazali udajne poslat penize do zahranici. Takze kartou neni problem, ale je potreba si vyjet ucet a zkontrolovat hned castku.
Omouvam se, ze je to bez hacku a carek, ale jsem toho casu v USA a tady je nemaji.

Pavel.

Ahoj

Pavle díky za info a mame dovču za sebou , uteklo to asi jako každému ....
Platil jsem jen kartou a když byla možnost tak na samoobslužné.
Vždy jsem si přečetl kolik bude obnos a jen si to kontroloval,
je to rychlé placení, kartu to vrátí za vteřinu , jen se kouknu na účet.
A je to chytré vyhodnotilo to pokaždé dobře, čekal jsem že to neuvidí lod chachacha
Takže se nebojte a nebudete čekat vubec. doporučuji

bob
Re: Jak platit kartou benzín a mýtné ?
19. 07. 2009 23:57
Cesta tam - první mýtnice kartou na somoobsluze, druhá mýtnice značně protivný člověk, který mi kartu vrátil s tím, že nefunguje a znovu to zkoušet nebude, tak jsme mu vrazili kuny s tím, že 4 kuny chceme zpět - tak nám je teda s nějakým kecáním vrátil.

Cesta zpět - nájezd na samoobslužnou mýtnici, ale bylo to nějak zvláštně značený, dokonce se před náma sami zvedaly závory - skončili jsme na uzavřené mýtné budce, ale hned přiběhl nějaký zaměstnanec, ať chviličku počkáme, že to dá do pořádku, volal na kolegu, který mýtnou budku odemkl a zprovoznil a my projeli - platba samoobsluhou kartou. Druhá mýtnice samoobsluha a v pohodě. Je to fakt chvilička, dost to urychlí cestu..

Na benzinkách platíme pouze PK (letos 2x Makarská a 1x Rakousko). Kurz je výhodnější než při placení v hotovosti a navíc nám na zpáteční cestu nikdy žádné peníze nezbudou.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 227
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.