Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

POKUTY

Autor Bobila1 
Re: POKUTY
10. 08. 2024 09:46
Pouzivam Waze. Nespominam si ze by daco hlasilo, vzdy ked upozorni tak spozorniem a skontrolujem rychlost. Tak zrejme hliadka v civilnom aute ktora este nebola nahlasena.
10. 08. 2024 11:28
Mě přesně z toho místa příšel "pozdrav" minulý rok v prosinci, když jsem jel domů z Plitvic. Podle fotky to bylo z protější strany, než je ta zastávka.

Musí to být něco mobilního, protože jsem se letos pořádně díval a nic pevného jsem tam neviděl.
29. 08. 2024 22:04
Já jedu podle místních a nikdy jsem nic neplatil. Většinu trasy jezdím stále stejně a znám místa, kde lze měřit. Vím, kde předjet couraly a pak si užívat příjemné svižné plachtění s minimální spotřebou.
09. 09. 2024 16:58
Zrejme ten novy "prenosny" radar, Tucepi smer Makarska, na sloupu... asi 200m je predem upozornujici displej s rychlosti...
09. 09. 2024 21:01
Moje navigace Sygic mě na něj upozornuje.hot smiley
29. 11. 2024 13:13
Jen aby tě tvá chytrá navigace upozornila i na toto:
[autosalon.tv]
Tedy kdyby náhodou jsi se v těch "končinách" nacházel.
mdr
29. 11. 2024 17:08
Může vůbec nestátní subjekt dávat pokuty? A na základě čeho má přístup do registru vozidel?

Další důvod nejezdit přes Rakousko.
29. 11. 2024 21:01
Más to v tom článku vysvětlené.
mdr
30. 11. 2024 07:38
Podle nadpisu článku a fotky jsem nejdřív myslel, že je to tato pumpa. Tam taky řidiči často objíždějí kolonu.
30. 11. 2024 10:27
Na obrázku je čerpacka TankOno ve Štěrboholích v Praze. Je dost profláklá, často ji používají redaktoři ve zprávách, pokud žvaní o cenách PHM. Zde by si poliši také smlsli, protože se zde mnoho řidičů jedoucích od centra otáčí do protisměru, protože se k ní v tomto směru nedá odbočit. V opačném směru zase čekající ve frontě na palivo blokují pravy pruh.
30. 11. 2024 12:46
Je divné, že v tak ekologicky posedlém Rakousku nevybírají vodárny stočné za dešťovou vodu (je to v městě, voda nemá, kde vsáknout, tak musí kanálem). A, jestli se za vjezd či výjezd musí platit, je to prostor k soukromému podnikání a vodárny za odkanalizovanou plochu krát srážky podle nejbližší meteostanice požadují stočné. Nevybírá se jen tam, kde dešťová kanalizace ústí přímo zpět do přírody; u smíšené, kde jak splašková, tak dešťová voda odtéká společným řadem do čističky, se platí.
Za bezplatně veřejně přístupné parkoviště či komunikaci, třebas i v soukromém vlastnictví, a za objekty k bydlení se nevybírá. Teda alespoň u nás. Už vím o parkovištích, kde po první výzvě od kanálníků přiznat plochu k podnikání, označení "soukromý pozemek" i závory zase zmizely. Mnohé přešla chuť vybírat jakékoli výpalné za průjezd či parkování na jejich soukromém pozemku, zvlášť, jestli se nevybralo ani na to stočné. Mají na výběr - vybírat a platit, nebo nevybírat. Přesto to někteří opakovaně zkouší a nějakou dobu jim to prochází. Není žalobce, není soudce.
Jak to řeší Rakušáci, nevím, ale řekl bych, že našli nejasnost či přímo díru mezi zákony, takže pomoc advokáta bych neodmítal. Třeba by přišel na podobný lapsus mezi dvěma legislativními oblastmi, o jejichž vztahu se obecně neví, a soud by nařídil už zaplacené pokuty vrátit.
26. 02. 2025 16:56
Na odkaze níže je k dispozici mapa Chorvatska s přibližně 500 místy, kde byly instalovány dopravní kamery.

Kamery jsou umístěny na státních, okresních a městských silnicích a také na dálnicích.

Některé kamery zaznamenávají pouze rychlost, ale letos policie v celém Chorvatsku nainstalovala více než stovku nových nejmodernějších kamer, které dokážou současně sledovat 34 vozidel v šesti jízdních pruzích, interiér kabiny vozidla a kromě rychlosti dokážou odhalit i dopravní přestupky, jako je jízda bez bezpečnostního pásu nebo používání mobilního telefonu za jízdy. Mohou také zaznamenat nedovolené předjíždění a nedovolený pohyb vozidel na vozovce. Tyto kamery měří rychlost v odchozím a příchozím směru, za denního světla nebo v noci pomocí vyvinutého systému záznamu SPZ.

[www.jutarnji.hr]
mdr
26. 02. 2025 17:54
Tak jsem si projel letošní cestu na Pag a vidím tam 2 kamery na obchvatu Záhřebu (jestli je to v místech, kde je omezení na 100, tak tam vyberou hodně) a pak 2 kamery na silnici na Pagu. Tam už byly i loni, takže o nich všichni vědí.
26. 02. 2025 18:12
A proto již delší dobu jezdím na spotřebu. Ty časy kdy se dalo přes Chorvatsko valit hlava nehlava jsou pryč. Holt pokrok nezastavíš. Zlatá devadesátá léta.thumbs up smiley
26. 02. 2025 20:32
Chlapi, nestrašte!

Toto je už z minulého roka, už sme to tu preberali...
Na obchvate Zágrebu tie dva radary už boli dávno. A dokonca tam chýba ten najnovší z minulého roka niekde blízko za nájazdom z Maďarska okolo Naplatna postaja Goričan - je na pravej strane na nejakom stĺpe, taký ten čo vyzerá ako reproduktor...
Na celej diaľnici na tej mape nie je ani jeden radar thumbs up smiley a minulý rok v septembri/září ani nebol.
A všetky nové z minulého roka sme tu už riešili.

smileys with beer

doplnok:
[www.jutarnji.hr]
[autonet.bug.hr]

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vlado tt (26. 02. 2025 20:35).
mdr
26. 02. 2025 22:40
Máš pravdu Vlado, už si spomínam, že mi ich navigácia hlásila.
27. 02. 2025 13:37
mdr

... ja sa len teším na ten pocit, keď už konečne "preletím" LUČKO aspoň 80tkou thumbs up smileythumbs up smiley

smileys with beer
27. 02. 2025 14:03
vlado tt

Někde jsem zahlédl článek že dodavatel mýtného systému letos plánuje spustit zkušební provoz. To jsem zvědavý jestli to do toho roku 2026 ten česko - slovenský spolek opravdu stihne.
27. 02. 2025 17:53
Dejff

... thumbs upyawning smiley máš úplnú pravdu!
Pôvodne som tam mal za smajlíkmi dodatok - keď sa toho dožijeme, ale radšej som to zmazal.
Nepochopím, ako toto "konzorcium" mohlo v Chorvátsku vyhrať!!
Všetko jedna mafia s väzbami na politikov (začal to Počiatek...)

smileys with beer
27. 02. 2025 20:44
...pozerám na tú mapu s radarmi, a zdá sa že na dialnice im už radary nezostali (naštastie) spinning smiley sticking its tongue out
28. 02. 2025 08:19
patrikHR

On ten malý počet radarů na dálnici může mít logické vysvětlení.
Na velké části dálnice je dynamicky upravovaná rychlost elektronickýma značkama. Takže vymahač pokut by musel dokazovat nejen rychlost vozidla, ale i to jaká rychlost byla zrovna na značkách nastavená. Což bude technicky a hlavně důkazně docela problém.
A nechat tam nastavené hlídání jen 130 km/h jim asi zatím připadne jako blbost.
28. 02. 2025 08:31
To je dobře :-). A asi ani nechtějí nasírat půlku evropy když se valí dolů... spinning smiley sticking its tongue out
02. 03. 2025 19:03
Dejff: dynamicky nastavovat pevný radar podle proměnného dopravního značení včetně vložení aktuálního limitu do fotky naopak technicky není nic těžkého. Třeba Rakušáci to určitě mají nějak vyřešené na svých proměnných IG-L omezeních, kde jsou navíc vyšší pokuty než při běžném překročení rychlosti.
02. 03. 2025 19:54
Překračování rychlosti na dálnici není takový problém jako ve městě. Dle mého názoru na dálnici stačí dohled policie. Chorvati si asi myslí to samé. Mimo obce se tam měří asi minimálně.
02. 03. 2025 20:18
Změnu limitu měření podle proměnného značení máme i v pražských tunelech, to vyřešené je.
Na dálnici A1 v HR měřívalo nad tunely, mimoto tam bývá k vidění kobra.
13. 03. 2025 20:34
Asi vás pobavím. Byl jsem se podívat na "svěťáku v Kitzbýle". Zpět do Ol jsem z oprávněných důvodů fak letěl kvapíkem. Ale nic hrozného. No tak už jsem v tom celkem za 100E.
Cesta Kitzbuhel - OL: 5.15min. No nevyplatilo se... spěchej pomalu.
14. 03. 2025 06:16
Rakušané tě změřili?
14. 03. 2025 06:26
rudla napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Rakušané tě změřili?

Ze by Slovinci?hot smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 69
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.