Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

POKUTY

Autor Bobila1 
cvt
Re: POKUTY
08. 05. 2024 10:12
Tak v roce 2016 jsme měli v A nehodu na motorce, srazil nás opilý rakušák. Na motce kamera vepředu a vzadu. Ta zadní kamera ulítla s kufrem a zůstala na silnici. Přijela asi kriminálka - civilisté s páskou - a jeden tu kameru ze silnice sebral, druhou viděl a nechal ji být. Ptal jsem se proč si ji odnesl a bylo mi řečeno, že kouknou na záznam. Kameru mi posléze vrátili. Záznam byl nečitelný. Doma jsem si trochu pohrál a ty stěžejní zábery z nehody jsem vytáhl. Vzal jsem je sebou k soudu do Salzburku, ale nebyly potřeba, viník vzal vše na sebe.
Tak nevím do dneška jak je to s tou kamerou obecně, asi jak na koho narazíte nebo při jaké je to situaci.
Každopádně kameru v A sundávám.
21. 07. 2024 12:32
Už sa mi to pomaly blíži a stránka [traffihunter.hu] s aktuálnymi polohami rýchlostných radarov v HU je už nefunkčná,
tak sem-tam pozriem radary v aplikácii WAZE, na ktorých miestach sa najčastejšie zobrazujú tie modré body(hliadky, radary) na trase Rajka, Szombathely, Lenti, Tornyiszentmiklós, Starý Goričan.
No a najviac bývajú na križovatke so stopkou na konci Tornyiszentmiklós za stĺpami na BUS zastávke [www.google.com] a ešte v dedine Lovászi na placi pred COOP predajňou, sú tam nové tabule so 40tkou [www.google.com] [www.google.com]
Na počudovanie som ich zatiaľ nezachytil na klasike - odbočka do lesa medzi Kormend - Szombathely [www.google.com]

Má niekto, kto chodí touto trasou a už sa vrátil, nejaké iné postrehy? thumbs upgrinning smiley
A nikto sa zatiaľ nepochválil drahou fotkou od HU Rendőrség alebo aj z inej trasy?

smileys with beer
mdr
21. 07. 2024 14:00
Drahou fotkou sa ti zatiaľ môžem pochváliť len z ČR (vlastne ani fotku neposlali) tu

Z Maďarska zatiaľ nič nemám, snažím sa vždy ísť tak, aby nebol dôvod.

Klasika je v Szombathely . Fotkou odtiaľto sa už niekoľko ľudí chválilo.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil mdr (21. 07. 2024 14:07).
21. 07. 2024 14:18
Tam bol radar a kamery už veľmi dávno, ešte tam ten železný HuGo nestál.
Hlavne poliaci tam chceli vždy prebehnúť tesne pred červenou grinning smiley

smileys with beer
22. 07. 2024 03:23
A co radary v Kálocfe a Zalabakse?
22. 07. 2024 09:16
rudla

Zalabaksa: funkčný, všetci vrátane kamiónov tadiaľ idú max 45 grinning smiley[www.google.com]

Kálofca: Píšu ho ako funkčný, má aj upozorňovaciu tabuľku na začiatku dediny: [www.google.com] [www.google.com] ale ja som v 6/2023 videl rozbité to štvorcové sklíčko
...toto je on: [www.google.com]

M85: HuGo označený je, ale všetci domáci tadiaľ letia 140 - je tam 110eye rolling smiley myslím si, že len kontroluje mýto [www.google.com] [www.google.com]

M86: HuGo dva-tri? roky dozadu bola pred ním tabuľa 90, teraz 90 už nie je, ale domáci pribrzdia na predpísaných 110 [www.google.com] [www.google.com]

Neskôr pridám aj ostatné na tejto trase, len teraz mám iné povinnosti.

smileys with beer
22. 07. 2024 10:04
Mám Sygic a ten mě hlásí všechny stacionární radary takže jsem v klidu.
22. 07. 2024 12:50
Stará od Karlovac hodně policejních hlídek cesta 15.7 ale tam jsou pořád . jinak radary jsou Tučepi Podgora atd.

Automechanik,Baška voda 5x ,Drašnice už ani nevím ,Rastoke5x? ,Pula2x,Čiovo Okrug Gornji 2x
22. 07. 2024 21:11
Tím v Podgoře si nejsem moc jistý. Je tam léta a místní pod ním jezdí jako utržení ze řetězu. Vypadá to jako dopravní kamera, ale nějaká destička pod tím je, to by mohla být mikrovlnná anténa. Já to raději nedrážním.

22. 07. 2024 21:48
V těch obcích na 86 jezdím lehce přes 50, nikdy žádný problém, radar neradar. Couraly vezmu na té čtyřproudovce a je zase klid, měřili před ní za poslední zatáčkou, takže se tam moc neženu. Prostě, žádný stres. Nevadí mi pravidelné, byť pomalejší tempo, ale když rozvolněný vláček začne brzdit, tak to rád nemám. Proto jezdím ve dnech slabého provozu.
03. 08. 2024 08:31
Prosím o radu. Byli jsme letos na Makarské a již loni jsme jezdili do jedné zatáčky, kde mimo cestu stávaly auta a šlo se dolů na pláž. Nebývalo tam moc lidí, jen tolik, kolik se nahoru vešlo aut. Letos ale změna, v zatáčce přibyla dopravní značka zákaz zastavení. No myslel jsem si, že zákaz zastavení platí jen na cestě, ale když budu parkovat mimo tu cestu (byl tam plac pro auta), tak se nic neděje, Odpoledne jsem přišel k autu a za stěračem pokuta 60 Euro. Nemilé. Zjistil jsem, že Chorvati mají pod označením značky (B36) zákaz zastavení a parkování!!! Byla tam přiložena i složenka, ale já to zaplatil bankou a uvedl jsem pouze IBAN. Nikoliv další číslo, asi pro správné spárování mé platby. Jak jsem to zjistil, tak jsem napsal e-mail na Opčinu Gradac, ale nikdo se mi neozval, neodpověděli. Teď řeším, jak je kontaktovat, aby si moji platbu správně spárovali a příště mě třeba nezastavili policajti a nechtěli mi napařit pokutu, že jsem tohle nezaplatil. Jak mám postupovat? napsat do Gradacu nějaký doporučený dopis?
08. 08. 2024 00:30
Jak to je s pokutami za rychlou jízdu v tunelech jel jsem s davem a ten jel skoro o 20km rychleji jen v těch dlouhých se dodržovala rychlost cca 95% aut bylo ze Zahřebskou značkou.

.
.

_________________________Jirka_________________________
08. 08. 2024 16:15
Nikdy jsem neslyšel, že by někdo dostal v Chorvatsku na dálnici pokutu za rychlost z nějakého automatického systému.
08. 08. 2024 18:22
Tak snad to bude dobré a nepřijde fotečka.

.
.

_________________________Jirka_________________________
08. 08. 2024 18:56
Založíš do alba s ostatními z dovči...smiling smiley
09. 08. 2024 09:17
Mozem potvrdit ze radar v Kalofca je funkcny. Mam odtial fotky z cesty domov 19.7.

Odfotili ma presne tu: [www.google.com]

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vpohodechalan (09. 08. 2024 09:24).
09. 08. 2024 09:37
a ake ciselko vygeneroval? :-))
09. 08. 2024 09:40
Není to ten stacionární radar kousek dál - tady?
Profláklý radar stojící vedle sloupové trafostanice?
09. 08. 2024 09:48
Zdravim,
nemate niekto skusenost, do akeho cca max casu posielaju pokuty z HR?
dik.
09. 08. 2024 10:54
@Slavkov Nie, bola to ulica Janos Utca 15. Potom som nasiel podla streetview dom, ktory mal rovnake rolety a spalety ako ten na "mojej" fotke, takze od toho stacionara dost daleko. Takze to musel byt bud nejaky novy, alebo docasny. Najprv som myslel ze to to bol ten preflaknuty, ale ked pozeram tu vzdialenost na mape, to by ma musel fotit nejakym teleskopom.

@maarly celkom slusne, 39000 uhorskych dukatov
09. 08. 2024 11:26
vpohodechalan

Ten starý, ako píše aj Slavkov, je už niekoľko rokov nefunkčný - má (mal) rozbité to štvorcové sklíčko. Aby som si to potvrdil, išiel som okolo neho v júni 2023 krokom, a bolo stále rovnaké, teda nebolo tam žiadne, len čierna dierathumbs up smiley.
Funkčný bol okolo roku 2017/18? Vtedy bol aj celý natretý na šedobielo vrátane stĺpika, až tak žiaril aj vo dne aj v noci.
Skontrolujem za 16 dníspinning smiley sticking its tongue out
Pred tým ako zrušili aplikáciu pohyblivých radarov [traffihunter.hu] robili kontroly v tých miestach, ako si zadal GPS pri osade Kozmadombja, ale to tam stáli pekne kolmo na cestu tu: [www.google.com] a bolo ich vidno už z tej zákruty [www.google.com].
No asi vedeli prečo tam stávali. Na podobnom spomaľovači - ostrovčeku ma predbehli v rovnom ľavom páse dva menšie kamióny DAF alebo MAN aj s vlečkami, len taký fukot, možno aj 90tkouangry smiley. Mali značku Litvy LT. Na to sa nedá zabudnúť eye rolling smiley

To si išiel 30 nad? Keď 39000 HUFeye rolling smiley

smileys with beer
09. 08. 2024 11:49
09. 08. 2024 11:59
vpohodechalan ...tak to zvýšili cenu tých fotiek do albumugrinning smiley ja som to dostal pár rokov dozadu za 30 nad, ako píšem dolu na odbočke do lesa. A cvakli ma medzi idúcimi kamiónmi popred nich, v medzerethumbs up smiley

Píšeš že to bolo pri ceste domov. A tá fotka je z predku auta, alebo od zadu?
Lebo je to točené autom Google v 6/2024 pre aktualizáciu Street View a nie je nikde vidno nejaký stacionár, okrem nejakých visiacich káblov na stĺpe - že by príprava na nový radar na stĺpe? No budem mať oči na stopkách ako slimák a pôjdem aj ako slimák.
Tiež robím zrýchlené presuny cez HU, ale Kalofca a Zalabaksa [www.google.com] , ako aj tá odbočka do lesa medzi Szombathely - Kormend, tam teda len predpisovo smoking smiley

smileys with beer
09. 08. 2024 12:38
kua, to nepotesi, ale asi to beru vazne, lebo uz aj kamionisti chodia tade 40 +/-
09. 08. 2024 12:39
smerom domov, fotka zozadu. [drive.google.com]
09. 08. 2024 13:30
Každopádně byl radar na druhé (západní) straně silnice a vyfotili tě hned za tou křižovatkou (kde v minulosti stávali na východní straně od silnice - kolmo v té vedlejší, jak psal vlado tt), u toho pole s kukuřicí.
Na té tvé fotce je krásně vidět ta šikmá trubka značky Dej přednost v jízdě, a že to bylo ještě před tím Zákazem předjíždění NA...
09. 08. 2024 13:35
Slavkov

... ako vždy thumbs upthumbs upyawning smiley

Podľa mňa stáli na tej bus zastávke [www.google.com] z tohoto pohľadu na pravej strane a fotoobjektív to krásne zoomoval.
Technika ide dopredu moody smiley

smileys with beer

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vlado tt (09. 08. 2024 13:50).
09. 08. 2024 14:03
Vlado, to jsem si nejprve myslel také (nabízelo se to), ale nějak mi to nesedí na úhel na té fotce (oproti středové přerušované čáře)...

Nicméně je to jedno, podstatné je, že toto jejich v minulosti oblíbené místo je stále aktivní. Možná to jenom přesunuli dočasně na druhou stranu, neboť jim aktuálně zacláněla ta vzrostlá kukuřice... thumbs up smiley
09. 08. 2024 14:23
Tak hadam to toto leto este niekomu pomoze, ked uz som to zaplatil spinning smiley sticking its tongue out.
Ja si tam dam pozor znova az buduci rok, ak sa nevratim k rakuskej trase.
10. 08. 2024 07:38
@vpohodechalan používáš waze alebo googlemaps? tam ten radar nebol?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 165
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.