Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

POKUTY

Autor Bobila1 
08. 07. 2025 13:45
Dík taky jsem nic nenašel uvidím grinning smiley

Automechanik,Baška voda 5x ,Drašnice už ani nevím ,Rastoke5x? ,Pula2x,Čiovo Okrug Gornji 2x
Re: POKUTY
11. 08. 2025 19:47
Letos při vjezdu do Vídně, v místě odbočky na Schwechat, najednou blik. Tři pruhy na dálnici a úplně vpravo na nízkém sloupku radar. Já jsem jel prostředním fous pod limitem a v lévém to někdo mastil tak o 10 rychleji. Když to bliklo, tak byl skoro v zákrytu vedle mne. Doufám, že si to hoši umí správně přebrat, aby to nepřislo mě.
12. 08. 2025 21:00
Dnes přišel pozdrav z Madarska. Dálnice bez známky za 3500kč. Přestupek spáchán našim autem které měli pujčené naši mladí. Datum přestupku 8.9 2024. Tak jsem mu jenom řekl že je debil.
12. 08. 2025 21:22
ajax
... kurva, ale im to trvalo angry smileyangry smiley

smileys with beer
13. 08. 2025 12:16
13. 08. 2025 14:40
Jak jsme bez toho všeho vlastně předtím mohli žít? grinning smiley

P.S. Jsem rád, že jsem si značnou část života odřídil a užil v době, kdy byl svět ještě tak nějak normální...
13. 08. 2025 16:22
Zajímavé. Chybí mi tam počet dotazů ze Slovenska. Nebo ze Slovenska nechodí vůbec?
13. 08. 2025 21:18
Není to s Chorvatska. Dnes jsem jel na otočku do Velkého Mederu. 160km tam 160km zpět. Pár kilometru před Holíčem jsem to schytal za 40eček.A to se snažím v dnešní době zbytečně Poliše nedráždit. Akorát mě bylo řečeno že na 50ce jsem jel 63. Rad bych věděl jestli je za tak vysoké překročení jenom 40 éček.
14. 08. 2025 06:14
Prekrocenie v obci o 11km/h az 15km/h je za 40. Sadzobnik je z 2022 ale novsi som nenasiel, tak hadam stale platny. V tejto krajine si clovek nemoze byt nicim isty spinning smiley sticking its tongue out

[www.minv.sk]

[www.minv.sk]
14. 08. 2025 09:30
Citaci
Slavkov napsal(a):
Jak jsme bez toho všeho vlastně předtím mohli žít?
P.S. Jsem rád, že jsem si značnou část života odřídil a užil v době, kdy byl svět ještě tak nějak normální...

Lépe bych to nevyjádřil. Začínal jsem jezdit v době, kdy se skrz vesnice mohlo šedesátkou od 05:00 do 23:00, mimo tuto dobu omezení neplatilo. Samozřejmě, kde byla snížená značkou "Omezená rychlost", třeba na osmdesátku, tak tam platila osmdesátka ve dne v noci. Jednoduché a přehledné. Padesátka 24/7 přišla později (tuším se "stovkou vyhláškou" ).
Tu nálož v radaru u Varnsdorfu jsem původně nechápal, dokud jsem z něj s desetiměsíčním zpožděním nedostal taky vlastní fotku). Ještě v osmdesátých letech jsem tudy jezdil poměrně často a ty vesnice nebyly tak dlouhé. Dnes skoro kilometr porostu, nikde nikdo, jen asi dva rozpadající se baráčky... a dnes je to obec. Jo, moje blbost: neměl jsem jet zpaměti, jenže tak daleko před zástavbou jsem začátek obce fakt nečekal (značka, že se tam měří, tam před šesti lety skutečně nebyla). Po odečtení tolerance překročení o 7 km/h stálo tisícovku.
Ale o to nejde: ještě loni se tradovalo, že nemá smysl měřit na vjezdu do obce blíž, než 70 metrů za označníkem, skoro nikdo nemine označník obce předpisovou padesátkou a musel by proto dost intenzivně brzdit. Tak nějaké to překročení rychlosti policajti tolerují, po těch 70 metrech už jen odečtou toleranci měření.
Stacionární vybírací radar netoleruje. Proto taky opakovaně proběhly a probíhají nějaké tanečky právníků s poslanci a dalšími nezúčastněnými kolem toho, kdo všechno má práva měřit a trestat, a ještě se tančí a tančit se bude.

Naproti tomu na výjezdu z obce platí dál úzus: kdo se nechá chytit, že minul značku "konec obce" osmdesátkou a víc, odevzdá papíry do čistírny, zatímco tomu, kdo tu značku mine pětašedesátkou, to může i úplně projít, protože "to nestojí za řeč, jdeme jen po těch jasných..." I tady roste obliba úsekových měření a kasičkových radarů na výjezdech daleko za zástavbou (pamatujete starou silnici skrz Moravské Budělovice na Znojmo?), obcím to pořád vynáší.
14. 08. 2025 12:02
Já jsem dělal autoškolu přesně před 50 lety a pamatuji si, že mimo obce se jezdilo bez omezení. Pak když přišlo plošné omezení mimo obce na 90 km/h, tak nějakou dobu platila v obci devadesátka mezi 23. a 5. hodinou.
14. 08. 2025 14:42
Tak se do té historie trochu podíváme, je to na wiki, samozřejmě to, o čem se tu bavíme, platilo pro celé Československo, ale je zbytečné to detailně rozebírat, čas nevrátíme. A, kdo chce, ať si to v odkazu přečte.
Mezi těmi vyhláškami je pozoruhodná novela 42/1971, kterou byly zrušeny rychlostní limity na dálnici a silnici pro motorová vozidla (takových silnic jsme tedy stejně tak moc neměli).
A, jak jsem uvedl, vyhláška 100/1975 zvedla rychlost v obci na 60 km/h ve dne. V noci bez limitu, ale, jestli byla rychlost upravená značkou, platilo to ve dne i v noci.
Až vyhláškou 99/1989 byly zavedené limity zejména mimo obec, v obci pak zůstávala šedesátka, zato pořád. Noční průlety zrušeny.
Ale to tam v tom odkazu všechno je.
Jen ten kalendář, ten kalendář je na nás mrcha, roky nám splývají. Ještě pamatuji, že do roku 1997 u nás byla spousta krátkých průjezdů obcí (řekl bych tak do 500 m od tabule k tabuli) s limitem 80 km/h. Ty osmdesátkové značky najednou v tichosti zmizely a začalo se tam měřit... přitom dodnes by se vůbec nic nestalo, kdyby tam zůstaly.
21. 08. 2025 17:31
Tak mě přišel doporučený dopis z Maďarska.31.7.2025 mě naměřili ve vesnici Lovászi rychlost 64 km na čtyřicítce. Bylo přesně 7 hodin ráno .Vůbec si neuvědomuji že by tam někde 40 byla .Pokuta 50000 forintů.
21. 08. 2025 18:31
Bohužel tam je... sad smiley
A ty jsi docela dost tlačil na pilu - 64 km/h (po odečtu), to je cca 70 tacho...
21. 08. 2025 22:26
Minulý rok som to tu niekde písal. Je tam tá 40tka novinka, asi dva roky dozadu. Z obidvoch strán, kvôli tomu obchodu, škôlke, miestnemu úradu, vývarovne a jedálni a je tam aj policajná stanica, cca v strede tej 40tky: [www.google.com] a o 100 metrov aj opakovaná [www.google.com] smoking smiley A z opačnej strany: [www.google.com]
A pozor! Na konci Tornyiszentmiklósa veľmi často kontrolujú STOPku [www.google.com] stoja vľavo na tom rozšírenom asfalte - Bus zastávke [www.google.com] .
Radary sú v Zalabaksa, Kálócfa a z auta alebo aj malej trojnožky merajú na začiatku Kozmadombja z Bus zastávky na fotke vľavo [www.google.com] a cvaknú ťa až do úrovne toho domu s roletami vpravo thumbs up smiley. Pohľad z druhej strany, merajú v tom mieste čo je ten biely kamión smoking smiley No a aby sa nezabudlo tak aj medzi Szombathely - Kormend skoro na konci lesa z bočnej cestičky vľavo tu: [www.google.com]
Takže bacha! Mne tam tiež veľmi oťažieva noha na plyne a musím sa kontrolovať thumbs up smiley
A počítam, že nejako zdraželi 50000HUF = 126€ , mne poslali foto za 36000 = 90€ moody smiley
No za dva dni v nedeľu, tade fičííím. Tak mi Pán Boh pomáhaj. V sobotu na večeru samú mrkvu, aby som mal ráno ostrejší zrak...

smileys with beer
22. 08. 2025 13:10
vlado tt - přidej i borůvky (čučoriedky) thumbs up smiley a šťastnou cestu.
22. 08. 2025 15:24
Majka, tie ja milujem thumbs upyawning smiley
Už sa mi raz podarilo prežrať sa nimi, až mi bolo zle eye popping smileyeye popping smiley
A moruše sú pre mňa ako droga grinning smiley

Ďakujem za prianie šťastnej cesty. Posúvam aj ja ďalším, čo idú ešte po mne smiling smiley

smileys with beer
26. 09. 2025 17:03
Nepozornost, spíše zvyk, mě stály příspěvek € 50,- ve prospěch hejtmanství ve Feldbachu, včera jsem ho posílal. Dojížděl jsem k Haagu a ceduli jsem minul ještě rovnou šedesátkou (po odečtení tolerance). Před hospodou byli zašití s radarem a měřili rychlost přímo u cedule.
No, moje blbost.
S fakturou ale byli asi 14x rychlejší, než je zvykem u nás...

Edit: nemohl jsem to zaplatit osobně, i když zítra pojedu kolem - v sobotu mají pokladnu zavřenou.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (26. 09. 2025 17:09).
26. 09. 2025 17:46
Jaká poštovní společnost je odesílatel? Mladýmu teď přišel příspěvek € 50 do AT rozpočtu a poslala to Maltapost plc.
26. 09. 2025 21:17
Mně to přišlo přes Österreichische Post AG, na obálce je hlavička s erbem s oheň chrlícím panterem a nápisem Das Land Steiermark / Amt der Steiermärkischen Landesregierung A-8010 Graz (Země Štýrsko / Úřad zemské štýrské vlády Graz).
Uvnitř jako odesílatel je Bezirkshauptmannschaft Südoststeiermark, Bismarckstraße 11-13, 8330 Feldbach (Okresní hejtmanství jihovýchodního Štýrska ve Feldbachu).
Tyto adresy existují, uvedené telefony taky, rovněž datum a čas, kdy jsem se blížil k Feldbachu, tak předpokládám, že souhlasí i vše ostatní.
27. 09. 2025 10:36
tady je k tomu něco na xichtoknize
[www.facebook.com]

Obsah obálky už je standartní AT
06. 10. 2025 12:50
No, sice to sem nepatří ale včera jsem se tak kochal krásou Terchové a okolí, že jsem deb.l najel v Čadci na dálnici. Sice jsem hned, co to šlo sjel na Svrčinovec ale asi pozdě. Nemáte s tím někdo zkušenost??thumbs up smiley
06. 10. 2025 14:06
Už to tady padlo, musí tě údajně chytit na místě. Mě se povedlo takhle jezdit bez DZ před nedávnem pár dní. Prostě jsem si myslel, že mám DZ stále ještě platnou. Dříve jsem točil tři auta a DZ mělo jen jedno a taky jsem občas na dálnici najel. Bez ztráty kytičky.
06. 10. 2025 21:55
Michale, předmětem dotazu je neoprávněné užití dálnice na Slovensku a nikoli v ČR eye rolling smiley

Osobně bych očekával, že přijde "pozdrav"...
Dle NEOFICIÁLNÍCH informací se na Slovensku porovnávají databáze videokontrol a dálničních známek (za účelem zaslání "pozdravu" ) až po půlnoci daného dne a zaplacení v daný den je tolerováno (možná pouze berou přesnost na den)...
Nicméně, reálně to vyzkoušené nemám, ani nikoho takového osobně neznám. Navíc, Tomáš69 nezaplatil ani následně...
V Maďarsku je na zaplacení tolerance 60 minut po najetí na dálnici (mají to takto přímo v zákoně). To již reálně vyzkoušel kolega a nic mu nepřišlo (cestou projel několik bran videokontrol)...
07. 10. 2025 00:57
I Slováci dělali minulý týden ve čtvrtek velký zátah na tomto místě. Odkláněli k benzínce všechna auta a kontrolovali dálniční známky - a odstavovali hříšníky. My měli vše ok, tak nás jen přibrzili. Bylo tam "kontrolorů" jako máku. yawning smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rosmarine (07. 10. 2025 09:25).
07. 10. 2025 05:32
Sekule? A Maďaři?
07. 10. 2025 07:29
Že by už opět Felső-Magyarország (Horní Uhry) grinning smiley
07. 10. 2025 07:38
Tomáš69. Cekej pozdrav ze Slovenska. Madaři poslali pozdrav našemu mladému po roce. Letos mu došel pozdrav v hodnotě45 ojro za rychlost.
07. 10. 2025 09:25
Chybička se vloudila - bratia Slováci. yawning smiley
07. 10. 2025 12:36
to Ajax: OK, udělal jsem chybu a je potřeba zaplatit, to se nedá nic dělat. Co jsem zjišťoval, tak mají taxu za jízdu bez známky v rozmezí 150 - 500jůro, nabízí ale slevičku, že když zaplatíš do 14ti dnů bez keců, tak "enem" 100euro. Tak uvidíme. Už jsem přišel o vícdrinking smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 94
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.