Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko

Autor mikar 
Re: Přes Maďarsko
21. 08. 2008 22:44
Tak již zítra vyrážím, trasa přes Maďarsko...směr Letenye. Konečně!
Re: Přes Maďarsko
21. 08. 2008 22:53
Asi tak- jezdil jsem několik let přes Slovinsko , Redics a na Mursko Središče ale letos po pátrání zdali je to zpoplatněný úsek či není, propo a že určo není , jsem dal na rady jiných , a jel Bessyho trasou na Goričan.Ta cesta od Zalabaksy do Tormyszentmiklosz nijak nevybočuje ze standartu Madarských cest a pak bezproblémová a bezpoplatková polodálnice k Goričanu. Jel jsem to tam 9 a zpět 20.8 a vše bezproblémů , na hraničním přechodu Goričan bez kontrol ač jezdím problémovým autem od VW.Co se týče KM je to asi o cca 30km dál ale vše vynahradí , jak méně celnic tak dálnice hned od přechodu Goričan , je tam non stop pumpa i občersvení , tak přeju dobrý výběr cesty.
Re: Přes Maďarsko
22. 08. 2008 08:59
to pavel626:
pumpa je hneď za hranicami HU/SLO vľavo, niekedy ju ani neuvidíš, je tam množstvo kamiónov sad smiley
keď som išiel prvý, tiež som si ju kvôli kamiónom nevšimol smiling smiley
aby si sa vyhol spoplatnenej dialnici (3km), treba odbočiť hneď na Dolga Vas (ak sa bude dať) cez Lendavu a potom smer Mursko Središče
hlavne nezablúdiť v Lendave smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
22. 08. 2008 11:44
Po ceste cislo 3 urcite nie, lebo ta sa napaja na dialnicu A5, ktora je od 14.8.2008 kompletne odovzdana do uzivania, takze spoplatnena.
m
Re: Přes Maďarsko
22. 08. 2008 14:14
Pri návrate z dovolenky z HR 31.7.2008 mi pracovníčka ČS- slovinskej v Redicsi povedala , že bude možné odbočenie v smere Dolga Vas a Lendava na kruhovom objazde hneď za hraničným prechodom Redics /bez poplatku/ . Možno sa tak už stalo .Táto cesta mimo diaľnice mi úplne vyhovuje pri ceste do Senja. V júli som ešte použil v smere do HR nedostavaný dieľničný privádzač. Pri ceste z HR som do Redicsa prišiel z D. Vsi cestou popri plote oddeľujúcom diaľničný privádzač až na spomínaný kruhový objazd pri ČS v Redicsi.
Ak niekto túto možnosť cesty cez Dolga Vas-Lendavu-Mursko Središče v posledných dňoch využil , prosím o aktuálne informácie pre "expedičných" cestovateľov mimo diaľnic. Mimochodom v Lendave je vraj fajnové termálne kúpalisko. Bol tam už niekto? Marian
Re: Přes Maďarsko
22. 08. 2008 15:02
My jedeme 24.8. taky na Senj, a tohle mi prijde jako nejpohodovejsi cesta mimo dalnice (Brno-Mikulov-Viden-Sopron-Szombathely-Lendava........). Myslim si, ze odbocka na Dolga Vas byla zakazana docasne, aby to zbytecne netahli vsichni pres mesto, kdyz je dalnice jeste rozestavena a bez poplatku. Od zpoplatneni bude podle me moznost odbocit, zni mi to tak nejak logicky. Kazdopadne jak dojedeme, tak napisu, jak to tam vypada.
Re: Přes Maďarsko
28. 08. 2008 09:40
Ahoj,jel jsem 6.8 do Duce a vracel jsem se 14.8. Cesta přes Maďarsko naprosto v pohodě,pokud pojedu příští rok do Chorvatska,určitě zopakuju. Cesta tam v pohodě,vyrazili jsme v 18 hodin,první zastávka na poslední benzínce v čr,pak průjezd Slovenskem,taky v pohodě a Maďarsko,s jednou zastávkou průjezd za 3,5 hodiny. Ale cesta dobrá,jen některé ty kamiony bláznili. Silnice taky dobrá,lepší jak kolikrát u nás. Jel jsem přes Redics,Lendavu a na Varaždin. Tam na dálnici a až dolu ke Splitu. Kvůli dětem jsme měli víc zastávek,ale v 9 ráno jsme dojeli do Duce. Dovolená v pohodě,celý týden krásné počasí a za týden jsme jeli domů. Vyjeli jsme ve čtvrtek v 10 dopoledne a tou samou cestou,jen před tunelem Sveti rok jsme stáli asi 40 minut a pak před Záhřebem,tam asi 30 minut. Ale jinak v pohodě a v půlnoci jsme byli doma. Takže s cestou jsem byl spokojenej. Jel jsem VW Passatem 1,9 TDi a jel jsem tam za 4,8 l/100km a zpět s klima 5,2l/100km. Tankoval jsem až při cestě zpět.....takže spokojenost. Shrnuto,cesta přes Maďarsko je super a jinudy už nepojedu :-)
avatar Re: Přes Maďarsko
28. 08. 2008 23:13
Prosím, jedu 5.září a nějak jsem tady ztratil přehled, jestli je nutné platit za ten kousek dálnice v Maďarsku. Dle www.madarsko.cz - M15 - se neplatí, ale pak najíždím na M1 a sjíždím na Csornu - není tam žádné info.
avatar Re: Přes Maďarsko
28. 08. 2008 23:33
Kamile v klidu.......až po tu odbočku na Csornu je to pro vozidla do 3,5 tuny zadara.Tak šťastnou dovču.thumbs up
avatar Re: Přes Maďarsko
29. 08. 2008 10:03
Re: Přes Maďarsko
29. 08. 2008 10:30
Tak jsem se vrátil včera přes Maďarsko domů a jsem docela na vážkách, jak je to s placeným úsekem ve SLO. Tam jsem to mrsknul rovně dle rad již jedoucích ale koutkem oka jsem zahlédl, že Vignete je zřetelně vidět a asi bude potřeba. Tiše jsem před stresovací tchýni v druhém aute udržoval úmyslný rádiový klid i když se dotazovala, jestli nejsme náhodou na dálnici, ale jel jsem ten kousek jak o dušu. Na Kruháči na mostě jsem se ujistil, že Vignete ploče je zřetelně vidět i na sjezdu od Mursko Središče. Zpět jsem pro jistotu jel pohodovou cestou přes Lendavu. Jak to tedy je??? Jinak něco veselého. Kolega mne několikrát varoval, že Maďaři vytvořili na několika místech " Imaginární dálnici " a všechno olepili ceduleni, že je potřebná známka na dálnici. " Ty voe když jsem to zjistil, tak jsem na nejbližší odbočce sjel na polňačku a domů jsem se tomu vyhýbal několikrát ( Redicz - Rajka 4,5 hodiny )" Těch cedulí jsem opravdu viděl nekolik a opravdu je potřeba pro průjezd Maďarská známka. Ovšem ceduli 3,5t přehlédl.
Re: Přes Maďarsko
31. 08. 2008 07:27
Vcera jsme se vratili. Dalnice kolem Lendavy je udajne od dokonceni (nekdy kolem pulky srpna) s poplatkem, ale hned na prvnim kruhaci za hranici se da odbocit doleva na Dolga Vas a jet pres Lendavu. Zakaz odboceni tam uz neni.
Re: Přes Maďarsko
31. 08. 2008 13:03
roman77 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Vcera jsme se vratili. Dalnice kolem Lendavy je
> udajne od dokonceni (nekdy kolem pulky srpna) s
> poplatkem, ale hned na prvnim kruhaci za hranici
> se da odbocit doleva na Dolga Vas a jet pres
> Lendavu. Zakaz odboceni tam uz neni.


romane77 chystám se jet ve čtvrtek po této trase můžeš mi prosím podrobněji popsat tento úsek přes Slovinsko?? Děkuji Jde mi o to abych se tam nezamotal a najednou nebyl na placené dálnici. Jestli si jel Dolga Vas-Lendavu-Mursko Središče kde si mám dát pozor abych to nezmotal , kde natankovat.
díky
Re: Přes Maďarsko
31. 08. 2008 16:19
Jel jsem podle navigace, takze jsem sledoval spis navigaci nez cedule, ale ten prvni kruhac, kde sjizdis na Dolga Vas je asi 100 m za byvalou celnici. Je to dobre znaceny, velka cedule, doleva je Dolga Vas. Potom jedes nekolik kilometru pres Dolga Vas a Lendavu porad rovne a potom doprava po hlavni a asi 2 kruhace, kde se drzis prvne na Maribor a potom uz je tam myslim cedule na Cakovec. Kazdopadne najezd na dalnici je na te ceduli barevne odlisenej (ma myslim zelenej podklad, zatimco neplacena silnice na Cakovec zlutej).

Ve Slovinsku jsem netankoval, v Chorvatsku me vysel benzin to co u nas, litr za 8.9kn krat 3.5 = 31kc.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil roman77 (31. 08. 2008 16:29).
Re: Přes Maďarsko
31. 08. 2008 17:43
Pavel 626 - Na benzinku narazíš při průjezdu Lendavou (na pravé straně ) a pak za posledním kruháčem (cca 80m )směr Maribor a po natankování se musíš vrátit na kruháč a pokračovat na Čakovec !! Zdar !!
Re: Přes Maďarsko
01. 09. 2008 17:02
pavel626 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> roman77 napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Vcera jsme se vratili. Dalnice kolem Lendavy je
> > udajne od dokonceni (nekdy kolem pulky srpna) s
> > poplatkem, ale hned na prvnim kruhaci za
> hranici
> > se da odbocit doleva na Dolga Vas a jet pres
> > Lendavu. Zakaz odboceni tam uz neni.
>
>
> romane77 chystám se jet ve čtvrtek po této trase
> můžeš mi prosím podrobněji popsat tento úsek přes
> Slovinsko?? Děkuji Jde mi o to abych se tam
> nezamotal a najednou nebyl na placené dálnici.
> Jestli si jel Dolga Vas-Lendavu-Mursko Središče
> kde si mám dát pozor abych to nezmotal , kde
> natankovat.
> díky
Do HR. Jakmile vyjedeš z celnice tak po cca 400 metrech je konec dědiny a hned za posledním barákem je kruháč. Na tom se dáš doleva. Potom jedeš přes Dolga Vas a Lendavu stále rovně. V Lendavě sjíždíš z kopce okolo středového ostrůvku ke kruháči, na kterém je doleva slepá ulice. Ten projedeš doprava a na dalším se dáš opět doprava. Je to značené na Mursko srediště. Vyjedeš nahoru na začátek mostu, kde je poslední kruháč, na kterém se dáš doleva na HR a to už jseš na staré cestě. Celkem v pohodě i když to neznáš. Jinak nejlepší cena je na tankování v HR. Asi pátá dědina za čárou je Mačkovec. Na konci dědiny je pumpa nevím značku ale pravidelně tam tankuji a kvalita bez problémů. Je to nonstop. Jinak plyn ve Varaždinu směrem na Gornji Kneginěc. Na kruháči u OMV doprava a je to ve směru na dálnici.
Přeji pěknou cestu
Re: Přes Maďarsko
01. 09. 2008 20:23
.



Upraveno 4krát. Naposledy upravil Rohal (05. 02. 2009 15:09).
Re: Přes Maďarsko
01. 09. 2008 23:33
Vcera vecer som sa vratil z HR ... cez Bratislavu sa da ist stale po dialnici na Gyor az po odbocku z Madarskej dialnice pri Mosonmagyarovar na Csorna ... je to bez poplatkov ...info mi dala hliadka policie na SVK - HU hraniciach ... a realne to tak aj bolo na znackach,vignetu potrebovali len nakladaky a autobusy ... potom sme isli cez Redics a hned za HU-Slovinskymi hranicami na prvom kruhaci do lava na Dolga Vas ... zakaz odbocenia tam uz nebol... od kruhacu uz bola Slovinska dialnica,kde bola znacka,ze potrebujete vignetu ... popri plote vedla dialnice az do Dolga Vas ...Lendavu a Mursko Sredisce do HR ... v HR cez Čakovec,Varazdin na dialnicu smerom Zagreb ... je to o 20km kratsie (podla navigacie) ako ked nabehnete na dialnicu hned v Čakovci... naspat po tej istej trase cez Lendavu ... Dolga Vas a Redics ... a pred Mosonmagyarovarom sme zisli na dialnicu ... tiez bola vigneta len pre busy a nakladaky ... az do Bratislavy
Re: Přes Maďarsko
02. 09. 2008 17:40
Pánové děkuji za podrobný popis hlavně Rohalovi to je super
Re: Přes Maďarsko
03. 09. 2008 14:17
to pavel626:

išiel som cez SLO v piatok 22.8.
- hneď za hranicami je vľavo benzínka (ak by si chcel tankovať) pokračuješ rovno.
- pri prvom kruhovom objazde nejdeš na dialnicu, ale odbočíš až za odbočkou na diaľnicu smer Dolga Vas, nebola tam žiadna značka na smer Dolga Vas !!! podľa klasickej križovatky ideš vľavo
- ideš súbežne s dialnicou, s ktorou ťa oddeľuje len plot
- prejdeš Dolga Vas následne sa v Lendave držíš smer Maribor (nie Pince), prejdeš niekoľko KO (nepamätám sa koľko ich bolo) a až na tom rozhodujúcom - podľa Rohala KO 9,2 a 9,3 je zakreslená odbočka na Varaždin, Čakovec. rozhodujúci KO (ideš vpravo a potom ďalší vľavo - po pravej strane by si mal mať zasa diaľnicu) je ten, keď prejdeš rieku Lendava a ešte nejaký potok.
-bolo to komické keď sa autá v Lendave točili na KO a nakoniec skončili na parkovisku nejakého supremarketu smiling smiley
- v Lendave je značený smer Maribor, Pince a Murska Sobota. pozor Murska Sobota je smer Maribor a nie Mursko Središče !!
Re: Přes Maďarsko
03. 09. 2008 21:39
Zdravím Vás,
ještě než se prokoušu tímto velice zdlouhavým tématem a tuny dalšíma spinning smiley sticking its tongue out chtěl bych se ve zkratce zeptat...
Stále ještě nejsem rozhodnut mezi cestou přes Slovinsko ( s objetím placených úseků dálnice ) anebo přes Maďarsko...
Navíc vyjíždíme v dost blbý termín tj. v Pátek večer - a co jsem tak četl tak ty kolony hlavně v Chorvatsku jsou šílené - ale co naplat když v Sobotu musíme být do 15:00 hod na místě...
Mě by spíše zajímalo: Jestli se dá čekat i v období od 12.9. takové kolony jako v letních měsících anebo už je to takový odvar a nehrozí 20 km kolony? spinning smiley sticking its tongue out
A dále jestli to po Maďarských cestách je opravdu tak hrozné - rozbité, pobíhající zvěŕ hlavně v noci a nalepení kamioňáci za zadkem pekně svítící do zrcátek... díky a nezlobte se za dotaz - jdu se teprve prokousat tématem... smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
03. 09. 2008 22:54
V polovině září to už tak divoké určitě nebude, zvláště když budeš vyjíždět až večer. Maďarska se neboj, jezdím tam už řadu let a vždy bez problémů. Na rychlosti nad 130 ty cesty nejsou,ale jedeš na dovču a né závodit s časem. Pokud se objeví kamion za zadkem, tak mu blikni blinkrem a pusť ho před sebe,aspoň Ti bude svítit na cestu před Tebou a povede Tě.Kluci to frčí kolem 100 km, znají cestu,znají nástrahy,tak se jich drž ! A zvěř ? Kamion je vyleká a Ty jsi OK. Jó,když pojedeš sám kolem 2 - 4 hod. ranní,tak si holt musíš dát pozor! Já za ty roky viděl jen lišku v příkopě,jak na mně koukala a pak vzala roha do lesa. To jsem ale před sebou neměl kamion. Po půlnoci jsi ve Varaždíně,zdřímni a ráno těch 500 km do Splitu po dálnici je brnkačka. Tak si to užij a pamatuj na pravidlo šťastného návratu!! Září má být nadprůměrně teplé !!!!!
Re: Přes Maďarsko
03. 09. 2008 23:07
Díky Mildousi - velice jsi mě potěšil - určitě se Tvými rady budu držet a držet se kluků kamioňáckých je taky dobrej nápad smiling smiley určitě nikam závodit nebudeme - jedeme ve čtyřech a navíc budeme dva řidiči ( tedy teoreticky 4, ale holky mají každá najeto tak 500 km spinning smiley sticking its tongue out ) mno a s nadprůměrnou teplotou Září to je velice potěšující informace... ;-)
Mimochodem - mohl bys jen naznačit velké města resp. trasu kterou jezdíš a jen dodat jestli potřebuji známku? Zkontroluji to s navigací jak mě táhne ona...dik
Re: Přes Maďarsko
04. 09. 2008 11:00
Taky jedu v pátek 12.9. přes Maďarsko a pak po dálnici přes Chorvatsko na Makarskou a nečekám cestou žádne kolony. Já jedu z UH na Nové Mesto, tam po dálnici (SK známka) přes Blavu na maďarské hranice Rajka, po dálnici k sjezdu na Csornou (není potřeba známka), dále na Szombathely, Körmend, Nagykanisza (omlouvám se maďarům za komolení názvů) a pak Goričan a tradá po dálnici (placené) až k moři. Jo a přes to Maďarsko taky doporučuji držet se za TIRem, ale v rozumné vzdálenosti :-))
Re: Přes Maďarsko
04. 09. 2008 20:28
Premek 84 - trasa jak je výše uvedeno, jen já jedu po 86 až do Redicze,pak na Dolga Vas, Lendava,Mursko Srediště, Varaždín a pak huráááá po dálnici až k moři.Tak ať Vám to kluci vyjde a krémy sebou !!!!
Re: Přes Maďarsko
04. 09. 2008 20:50
My budeme vyjíždět z Frýdku a navigace mě chce táhnout: Lanžhot - Bratislava - Rajka - Csorna - Szombathely - Kormend - Lendava - Čakovec - Karlovac - Makarska - čili jestli to dobře chápu máme společný cíl a taky podobnou cestu až na to, že se rozcházíme u té Lendavy... proto má otázka zní - proč jedeš dále na Nagykanisza ? A taky se chci zeptat:

- dá se v Maďarsku platit v eurech benzín?
- na mnou výše popsaném itineráři - předpokládám potřebuji dálniční známku ? ( není to problém ... )
- jak se dívají Chorvati na placení v eurech? Kartu samozřejmě s sebou mám, ale mám VISU od mBank tak se jistím....

díky za rady spinning smiley sticking its tongue out

PS: budeme dva řidiči takže pohoda - o těch kamionech dík za rady... každopádně od kdy končí dálnice a začíná ta "rozbitá cesta" ?
Re: Přes Maďarsko
04. 09. 2008 20:53
A ještě - je lepší natankovat na Slovensku anebo raději až v Maďarsku - vím, že na SVK je cena benzínu pomerně vysoko - jak to řešíte Vy co jezdíte přes HUN? Platby kartou bez problému popř. V eurech?
Re: Přes Maďarsko
04. 09. 2008 21:13
Topremek 84
Určitě si nechej tankování až do HR kde vyjde laciněji. Z FM to máš do Varaždinu na OMV 550 km a to snad dojedeš. Pokud se týká Lendavy tak se jedná o Slovinskou placenou dálnici, tak bacha na peněženku. Plynulý objezd a možná i kratší máš popsaný o pár příspěvků výše. Jinak pochopitelně potřebuješ Slovenskou dálniční známku ale ta je za pár halířů. Platby kartou jsou úplně bez problému. Placení mýta v eurech je docela problém, protože se všiváci vymlouvají na vracení a nechtějí drobné ale jen celé mince. Nebo alespoň takovou mám letošní zkušenost. Jinak trasu máš ideální.smileys with beer Pěknou cestu
Re: Přes Maďarsko
04. 09. 2008 21:18
Tvá trasa je správná, pokud nechceš přes Goričan.(proto na Nagikaniszu) Takže po 86 až do Redicz,Slovinsko (Dolga Vas,Lendava , Čakovec,Varaždín a dál dálnice)Dá se najet na dálnici už v Čakovci, ale je to dost zajížďka. Proto pokračuj do Varaždína a pak na dálnici. Já beru naftu u nás ve Valmezu( 65 l),pak až ve Slovinsku hned za přechodem Redicz, nebo v Lendavě a pak až v Chorvatsku u benzinek INA (nejlevnější) S Maďarama se do dizkuzí nepouštím. Dálnice ( neplacená)je až po odbočku na Cornou, pak po 86 až do Redicze po jakž takž silnicích. Je tam pár vesniček s 30 km omezením,ale dá se to přežít. 3.11.večer jsem v Polešovicích u p. Míši ve sklípku, dojeď !! Jinak kontakt přes osobní zprávy. Zdarec !!
avatar Re: Přes Maďarsko
04. 09. 2008 23:46
To Premek84....a není pro tebe výhodnější jet přes Makov na Bytču a po slovenské dálnici do Bratislavy?Určitě je to i blíž,ale nechci ti do toho kecat je to jen takový nápad.Slovenskou dálniční známku asi stejně budeš kupovat když jedeš přes Lanžhot nebo ne?
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 198
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.