Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko

Autor mikar 
Re: Přes Maďarsko
06. 08. 2008 07:50
Jedna benzínka je přímo v Lendavě a druhá hned pod posledním kruháčem směr Maribor a Čakovec.Bral jsem letos u obou !!!
Re: Přes Maďarsko
06. 08. 2008 11:35
Díky moc za info, tak to je fajn!smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
07. 08. 2008 23:38
tady jsou ty slíbené fotky cesta tam [www.hvar.cz] až 12, cesta zpět [www.hvar.cz] až 37 . Doufám že je to dostatečně názorné , bez placení mýtného, včetně foto benzinky. U toho druhého dvojkruháče jsem zapomněl benzinku vyfotit.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil david (07. 08. 2008 23:40).
Re: Přes Maďarsko
08. 08. 2008 07:41
tak nevím, po otevření odkazu se objeví vždy jen jedna fotka, že by jenom mně ???
Re: Přes Maďarsko
08. 08. 2008 08:54
píšu tam přece : až lendavat 12 a lendavaz 37 tedy další je " ......lendavat02.jpg atd... vždy změnit číslo fotky. Nemám po ruce žadný sw pro galerii.
Re: Přes Maďarsko
11. 08. 2008 14:01
Tak som isiel cez Slovinsko po tej novej dialnici - je to zadarmo, ved to nie je vobec dokoncene, tak ako by za taky shit mohli nieco pytat. Je otvoreny len 1 pruh a max rychlost 50km/h.
Uz by som tade ale nabuduce asi nesiel. V Redicsi je dostavenicko kamionov, takze aj ked je hranica uz zrusena, caka sa. Cela ta trasa z Redicsa do Murskeho Sredicsa mi pripada strasne komplikovana, komplikovane sa obchadza, nadchadza a podchadza dialnica, mnozstvo kruhovych objazdov, na jeden kruhovy objazd sa zachadza len preto, aby sa na nom otocilo do protismeru a znova sa vracia nazad na nadjazd dialnice, potom som v jednej chvili nevedel, kadial dalej, lebo som sa dostal na kus prasnej cesty. Cely cas az po hranicu tam potom uz nebola ziadna tabula, takze som vobec nevedel, ci idem dobre. Na slovinskej hranici sa potvrdilo to, co tu hovoria vsetci - slovinski colnici kontroluju vyrobne cisla automobilov - takze sme zase stali. Strasne som nadaval, ale colnicka co isla okolo sa na mna usmiala - chvalabohu ani netusila ..
V Cakovci ma dostali ako skolaka - nechal som sa na kruhovom objazde zlakat zelenou tabulou Zagreb, napriek tomu ze viem, aka je to zachadzka a mapy poznam naspamat. To oni naschval, aby sa cim viac islo po dialnici. Treba ist az do Varazdinu a tam na dialnicu. Je to kusok.

Naspat som isiel cez Gorican, lebo som isiel smer Budapest - Sahy. Zase sa potvrdilo, co tu o tomto hranicnom prechode hovoria vsetci. Madari tam prehrabavali nejake auto - kompletne bolo vylozene, veci rozhadzane po celom prechode. Na hranici sa nikde neda kupit dialnicna znamka. Hlavne ze su vsade zmenarne. Tak som sa vydal podla rady tuna po starej ceste (ze vraj pumpa 2km) ale nikde nic len zas dalsia zmenaren. Tak som to uz nevydrzal a vratil sa naspat na dialnicu, ze tam snad bude pumpa. Omyl! Pumpy na dialnici M7 takmer nikde nie su, az od Balatonu. Ale mytna policia na kazdom kroku. Uz tam mali odstavene nejake auto, uplne ma zamrazilo. Tak som na prvom exite Becsehely opustil dialnicu, lenze tam bolo tiez na druhej strane auto s kamerou. Dufam, ze tocili len opacy smer a ze ma nezachytili. Rychle som si kupil vignetu na najblizsej pumpe - neviem, ci sa tym zachranim. Proste parada, clovek si kupi vignetu a ide po starej ceste. Az k dalsiemu exitu.
Na dalsom mieste zase stali policajti s kamerou na nejakom moste a tocili SPZ-ky.
Pred Budapestou husta premavka, ale su tam 3 pruhy, takze sa to tam pekne vali do mesta.
Prejazd Budapestou som zvladol s 1 chybou, takze uz si to budem pamatat do buducna. Inak uplna pohoda. Nocna Budapest je nadherna, Erzsebet hid, siroke ulice, len tym ich smerovym tabuliam nerozumiem dodnes.
M2 je taky nedorobeny shit, na ktory tiez treba vignetu, cesta pred hranicou trochu uzsia a klukatejsia, ale v Sahoch clovek hned spozna, ze je na Slovensku - cesta sice siroka, ale same vymole, miestami chybaju ciary, proste Madarske a Chorvatske cesty su proti Slovenskym Amerika. My mame 3 dobre kvalitne cesty, a zvysok je ako v Rumunsku. Madari maju sice menej uplne dokonalych ciest, ale zvysok je aspon dobrej kvality. Ani ta cesta c. 86 by nemusela byt taka rozbita, keby nakopali niekam tie slovinske kamiony. Uplne sa im cudujem, ze to tam dovolia, tak na jednej strane slovinci robia uzeru na dialnicnych znamkach, a na druhej strane ich vlastne kamiony nicia madarske cesty, aby usetrili na mytnom cez Rakusko.
Cestu tam som isiel v piatok, tak to bolo uplne hrozne, ale utrpenie je len medzi Csorna - Szombathely. Potom je to uz pohoda. Polnohospodarske stroje, ratal som dediny z dlhej chvile, ale slovinski kamionisti su najozaj neuveritelne arogantni - trubia na vas ked dodrziavate rychlost v dedinach. A to cez den sa meria rychlost pomerne casto. Oni proste maju priplatok na pokuty a osobne auta ich nezaujimaju. Proste balkan ...
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 10:34
zajtra vecer (13.8.) idem na dovolenku do Omisu (CRO) - a som uplne zmeteny.
Uz som tam tento rok bol - 15.6. sme isli do Zadaru cez Redicz-Mursko Srediste - bolo to v pohode bez poplatku (akurat navigacia iGO6 nemala v podkladoch tu obchadzku (kvazi dialnica) okolo Lendavy - tam aj spet sa to dalo.

Teraz tu citam, ze jeden tvrdi, ze to platene este nie je, druhy, ze treba vignetu ale da sa to obist cez Lendavu, treti pise, ze sa tam neda na Lendavu odbocit a dokonca ani cez kruhac sa neda ani vratit spet (z kruhaca Slovinci spravili trojstvrtovy kruhac s nemoznostou prejst ho dookola a su tam zakazy do Lendavy !)...

Co mam teraz spravit - ist cez ten kusok Slovinska so strachom, co bude, alebo to obist cez Gorican, alebo je este nejaka moznost?

Uz len z principu sa branim poplatku 35 eur za tych 9km "kvazi" dialnice!

Ak mate cerstve informacie, skuste mi pomoct.

BTW - toto forum mam precitane dokonale (uz sem chodim denne od juna), len v poslednom case sa tu objavuju protichodne informacie, preto sa pytam hlavne tych, co tade isli nedavno...
Ak sa ten usek da prejst legalne cez Lendavu (nie odbocit do zakazu na KO), tak sa potesim.

vdaka.

Peter
avatar Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 10:57
...a co Ti brání v tom, aby jsi z 86ky odbočil za Zalabaksou na Lenti...na Tornyiszentmiklos...a po nezpoplatněné M70 dojel na Goričan...Radomír, Ribac, balu23, pepe, maros a mnoho dalších... ad., kteří tudy jeli a někteří mi psali sms přímo cestou ... bez problémů...sem tam je zmínka i o Těch, které si vybere aktivní celník...ale to je na každém přechodu...( s vyjímkou Mikulova a podobných... hahaha)...smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (12. 08. 2008 11:19).
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 11:01
pmajco: normalne prides na kruhak za hranicami H/SLO (a za pumpou PETROL), a das sa na smer Dolga Vas, exit je uz otvoreny, bez zakazov. Paralelnou cestou s dialnicou sa dostanes do Dolga Vas, a potom uz len sledujes smer HR (najprv myslim Petisovci a potom Mursko Sredisce). Ja som sa pytal pumparky na spominanej cerpacke PETROL o nutnosti pouzitia dialnicnej znamky na tej novej dialnci, a hovorila, ze bude spoplatnena asi od 14.8.2008. Takze ak sa chces vyhnut problemom, obid dialnicu tak ako som pisal. Sretan put.
P.S.: Do HR idem tento rok este raz, ale po skusenosti s cestou cez H, volim jednoznacne rakusku dialnicu a v SLO obchadzku dialnice na Mureck-Lenart-Ptuj.
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 11:11
tak, tak ........ treba ísť cez Goričan smiling smiley aj my sme sa tak rozhodli. Chodievali sme vždy cez Rédics ale pre istotu pôjdeme tentokrát (prvý krát) cez Goričan ........neviem či som to vyrátala presne eye rolling smiley ale vyšlo mi to asi o 30 km viac yawning smiley
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 11:56
Ja som isiel normalne po tom kusku dialnice aby som usetril 15km cez Gorican, a nakoniec som tych 15km aj tak stratil, ze som odbocil uz v Cakovci smerom na dialnicu. Takze to nema vyznam sa tam motat po tych kruhakoch v Slovinsku, a cakat kym sa kamionom v Redicsi uraci vas pustit dalej ..

A tu je konecne rozhodujuca informacia z www.dars.si (slovinsky inak vobec nerozumiem :-) ale da sa z toho pochopit, ze 14.8. bude dana do uzivania a tym aj spoplatnena cela A5).

"(29.7.2008)
Vlada z uredbo omogočila cestninjenje pomurske avtoceste
Vlada je na današnji dopisni seji izdala Uredbo o dopolnitvi Uredbe o cestninskih cestah in cestnini. Veljati bo začela dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Hkrati je vlada dala soglasje k dopolnitvam Cenika cestnine za uporabo cestninskih cest. Z uredbo je vlada za cestninske določila novozgrajene odseke pomurske avtoceste A5 med Mariborom in Lendavo (konkretno med Pincami in Dolgo vasjo), kjer se ta avtocesta navezuje na cestno omrežje sosednje Madžarske. več

Povezava bo vzpostavljena sredi letošnjega avgusta z odprtjem odsekov, od obstoječih med Vučjo vasjo mimo Murske Sobote do Lipovcev, od tu dalje pa preko Lendave do meje z Madžarsko. Cestninjenje obstoječih in novih odsekov se bo skupaj s koncem maja 2008 odprtim odsekom med Mariborom (Dragučovo) in Lenartom izvajalo na začasni cestninski postaji Dolinsko, vzpostavljeni ob počivališču Dolinsko. Po dograditvi celotne prekmurske avtoceste A5 na njenem preostalem delu med Lenartom in Vučjo vasjo se bo cestninjenje te avtoceste za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, izvajalo na cestninski postaji Dragotinci, začasna cestninska postaja Dolinsko pa se bo opustila.

Našteti odseki se bodo začeli cestniniti 14. 8. 2008, ko bodo predani prometu. Iz navedenega razloga je vlada na današnji dopisni seji tudi dala soglasje k dopolnitvam Cenika cestnine za uporabo cestninskih cest, ki vključuje višino cene cestnine navedenih novozgrajenih odsekov.

Vir: Ministrstvo za promet"
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 12:38
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rohal (05. 02. 2009 15:09).
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 13:17
Odkaz pre HOPKIRKa

....no vidíš, ani som nemusela čakať na dlhé zimné večery tongue sticking out smiley a už je to tu smiling bouncing smiley ........ 14.8.2008
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 18:00
deni napsal(a):
> Odkaz pre HOPKIRKa - ....no vidíš, ani som nemusela čakať na dlhé zimné večery tongue sticking out smiley a už je to tu smiling bouncing smiley ........ 14.8.2008
Deni, jsi svědkem vzácné chvíle (pouze 1x za 10 let), že jsem zrovna neměl pravdu smiling bouncing smiley ( angry smiley )

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 19:33
grinning smiley ďakujem
az
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 19:46
Maďarská známka se dá na Goričanu koupit v malém dřevěném stánku na konci parkoviště restaurace po levé ruce po výjezdu z celnice. Po dotazu zda je potřeba na M70 nám bylo chorvatsky vysvětleno, že ne.
Cestu podle Bessyho jsme absolvovali tam v sobotu večer-naprosto bez problémů, zpět v sobotu v poledne- dost pomalé.
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 20:59
Vrátili jsme v sobotu z Chorvatska. Tam jsme jeli přes Szombathely - Lentye - Slovinsko. Cesta byla slušná i když přes Mad'arsko pomalá, přes
obce byla skoro všude 30 - 50 km. Silnice jsou ve slušném stavu. Cesta nám trvala asi 4 hodiny. Nazpět jsme si zakoupili dálniční známku přes Hu asi za 160,- Kč a jeli jsme kolem Balatonu - Budapešt - Bratislava. Na dálnici byl plynulý provoz nechalo se jet 130 km (Maďaři jsou na dálnici
ohleduplní řidiči). Cesta z Biogradu na Moru do Děčína nám trvala 13 hod. + přestávky. Měly jsme štěstí tunely v Chorvatsku směrem od moře
zavřeli až za náma. Kdyby nebylo panelky (D1) z Břeclavy do Prahy byla by cesta ve větší pohodě, a asi i rychlejší. Je to o 100 km dál, časově
je přejezd stejný a s vozem TDI se spotřebou kolem 6litrů se to nechá akceptovat.
Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 22:02
Tak ještě týden studování mapy a čtení příspěvků fóra a vyrážím. Co myslíte z pátku na sobotu 22-23.8. bude klid, menší provoz směrem na Zadar? Už se těším ale mám obavy z Maďarských celníků ...
avatar Re: Přes Maďarsko
12. 08. 2008 22:46
...Batuline...klid...já před 4 roky taky kroutil hlavou nad těmi co jezdí na Maďarsko...a vyřešili mi to " bratři " Slovinci...smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
13. 08. 2008 12:16
az:
ta drevena budka co spomias, je uz spominana zmenaren (chlapik vie trochu po chorvatsky) a vignety nepredava, a povedal, ze mam ist 2 km na nejaku pumpu.
Kurzy maju uplne uzernicke, za 200Sk mi dal 1300Ft.
Vzhladom na to, ze Madarska hranica je teraz schengenska, tak sa da ocakavat prisnejsi rezim, ale myslim ze skor voci obcanom z mimo EU ..
Re: Přes Maďarsko
16. 08. 2008 21:31
to Batulin: tiež vyrážame v piatok 22.8. vyraziť v rozumný čas a máš pohodovú cestu. Z čoho máš obavy pri maďarských colníkoch?
Re: Přes Maďarsko
17. 08. 2008 22:08
Tak jsem se vrátil vlastně dnes asi v 0:15 z Ninu(u Zadaru).Jel jsem tam i zpět po D1 na Slovensko do Maďarska po Hegyeshalom po dálnici pak Csorna,Szombathely,Kormend,Lenti,Letenye,Goričan,do Karlovacu dálnice pak po staré až přes Gračac a cesta celkem v pohodě.Časy jízdy asi 16 h obě cesty jel jsem jako na dovolenou a ne na závod.S prckem 5 let zastávky většinou co 2 hodiny.Přes Maďarsko cestou tam celkem silný provoz,ale stále 80-100(vesnice pomaleji),zpět takřka prázdné silnice.Chorvatská dálnice super cestou tam silný,ale plynulý provoz,minimální fronty(do 10 min),zpět asi 15 min Lučko jinak provoz v pohodě(za Sv.Helenou jsem se chvílemi bál jak jsem byl opuštěný).Stará cesta přes Plitvice střední provoz a pohodový průjezd jen cestou tam skoro hodina zdržení-spravovali 20 m krajnice cestou zpět průměr Gračac Karlovac přes 70 km/h.Česká D1 děs běs,provoz by šel,ale ta ne-kvalita vozovky no hnus.Cestou zpět z D1 přes Vysočinu do Východních čech déšť,samá uzavírka,mizerně značené objížďky.Prostě se máme za co stydět,jednoznačně nejhorší silnice byly v ČR.Jinak dovolená super a už budem skrblit a za rok zas.
Re: Přes Maďarsko
18. 08. 2008 07:32
Vloni jsem jel prvně v noci ten úsek dálnice Varaždin-Sv.Helena a normálně jsem chvíli fakt s manželkou uvažovali, jestli jsme nevjeli do nějaké nějaké výluky, protože jsem tak 20 minut nepotkali ani v jednom směru auto. Na druhou stranu jet v noci po pěkné dálnici s dálkovými světly je moc příjemné svezení thumbs up
avatar Re: Přes Maďarsko
18. 08. 2008 15:06
...po takřka hodinovém čekání na Lučku...21.06.08 ( sobota odpoledne) balzám při cestě na Moravu... to samé...jak píše Kaspi ...
na Maďarsko naprosto volná chorvatská dálnice A4...také dolů na Chorvatsko...nejelo nic moc...
...pravda...je to dva měsíce...smiling smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Bessy (18. 08. 2008 18:21).
Re: Přes Maďarsko
18. 08. 2008 20:59
Já jel po A 4 v sobotu z kraje odpoledne 16.8. proto mne udivilo,že těch aut bylo minimum.Na Lučku byly asi 2 km,ale cvrkot a za 15 minut se jelo dál.Cestou tam v noci z 1-2.8.postupně od Goričanu zesiloval provoz,ale jelo se tak 100-110 a Lučko do 10 minut.
Re: Přes Maďarsko
20. 08. 2008 10:34
Včera kromě chybějícího úseku M7 (Zalakomár - Nagykanizsa) byl také předán úsek M70 Tornyiszentmiklós - státní hranice H/SLO. Současně už je v provozu také úsek dálnice A5 ve Slovinsku (státní hranice H/SLO - Maribor). Pozor při návratu, ať nekončite ve Slovinsku!!
M70 nadále zůstane bezplatné. (stav 21.8. 12 hod)



Upraveno 1krát. Naposledy upravil István (21. 08. 2008 12:55).
avatar Re: Přes Maďarsko
20. 08. 2008 17:26
...Istváne...píšu jedna...je vidět...že víš...thumbs up
Re: Přes Maďarsko
21. 08. 2008 12:16
Pekne nám spájajú úseky diaľnic. Kedy to bude takto fungovať aj u nás?
Most pri prechode Goričan-Letenye bude otvorený koncom októbra.

Keďže odchádzam zajtra, zisťujem nové info a na oficiálnych stránkach motorway.hu sa nespomína nič nové.
Tak sa chcem len uistiť odkiaľ-pokliaľ je M70 bez poplatkov. Aj na tých mapách je to vyznačené všelijako.
zaujímajú ma len nové info. nie to čo, tu bolo už niekoľkokrát napísané.
Re: Přes Maďarsko
21. 08. 2008 12:52
Celém úseku v Maďarsku (0km -19 km) = od kruháču u Letenye (prozatímní odbočka na Goričan) až k státní hranici H/SLO (Zdroj deníky Népszabadság, Kisalföld, www.index.hu)



Upraveno 1krát. Naposledy upravil István (21. 08. 2008 12:54).
Re: Přes Maďarsko
21. 08. 2008 21:41
tak už v tom mám totální guláš Může mi někdo napsat jak to je když jedu přes Madarsko tak od Mad/slo
hranic směrem do Chorvatska na přechod Mursko Središče??
tudíž Rédisc-határ --- Dolga Vas --- Lendava----Mursko Središče ???? zajímá mě kudy jet jestli po silnici č. 3 a pak se normálně napojím na silnici 109 či musím nějak jinak a kde se nachází ve Slovinsku pumpa??? samozřejmě bez potřeby kupovat Slov. dál známku děkuji všem trpělivým a pomoceschopným
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 238
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.