Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko

Autor mikar 
avatar Re: Přes Maďarsko
15. 07. 2008 18:05
...Daniel32...to jsem rád...že jste to tak zvládli...potvrzuje to i Hopkirk a prof. Klaus...pověsit se na kamion a ...využít toho ...(kamionů) ...
...co nám může na "maďarech " znepříjemnit cestu...ve svůj prospěch...smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
16. 07. 2008 09:31
Ako to tu čítam tak čítam, ale stále som sa na 100% nedozvedel či je ten úsek v SLO okolo Lendavy spoplatnený a či sa vôbec dá odbočiť do Lendavy, lebo aj to som sa už niekde dočítal že je tam zákaz.
Môže mi niekto z Vás poradiť. Odchádzam v nedeľu večer smer DUCE.
Dík moc.
Re: Přes Maďarsko
16. 07. 2008 10:39
Ten kusok cez SLO Lendavu zatial nie je spoplatneny ani dostavany, v nedelu som sa pytal slovinskeho policajta, ale podla neho asi od septembra bude. Hovorili to aj u nas v Zakrute na SRo. Potom ale bude mozne dialnicu obist cez Lendavu, alebo celkom obist SLO cez Gorican, co je o par km dalej.
David
Re: Přes Maďarsko
16. 07. 2008 12:30
Takže radíte raději to 8.8. objet přes Lendavu město,vesnici DOLGA VAS a pak pokračovat na hranice Petišovci?
Re: Přes Maďarsko
16. 07. 2008 12:41
A je to bez rizika. Je to este dost dlho, ale myslim, ze to nedostavaju ani do vianoc.
Scout
Re: Přes Maďarsko
16. 07. 2008 13:00
Dá sa to obísť,ale pozor treba hneď za bývalou budovou colnice odbočiť vľavo na Dolga Vas ,prídeš do Lendavy a potom v Lendave sa ťahať na Mursku Sobotu a Maribor až prideš na kruhový objazd,ak by si pokračoval na Maribor je tam vľavo hneď čerpačka,ale my na ňom ideme smer Čakovec.Je tam výjazd vyslovene Čakovec a prídeš na novú Slovinskú colnicu a potom do Mursko Središte.Je to bez rizika
Mahatma
Re: Přes Maďarsko
18. 07. 2008 06:13
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ten kusok cez SLO Lendavu zatial nie je
> spoplatneny ani dostavany, v nedelu som sa pytal
> slovinskeho policajta, ale podla neho asi od
> septembra bude. Hovorili to aj u nas v Zakrute na
> SRo. Potom ale bude mozne dialnicu obist cez
> Lendavu, alebo celkom obist SLO cez Gorican, co je
> o par km dalej.


To mi hlava nebere. Jakto, že na mě teda dělal SLO celník bububu, že nemám vinětu? Že by ve směru HU - CRO byla zpoplatněná a zpátky ne?
host
Re: Přes Maďarsko
18. 07. 2008 07:44
> To mi hlava nebere. Jakto, že na mě teda dělal SLO
> celník bububu, že nemám vinětu? Že by ve směru HU
> - CRO byla zpoplatněná a zpátky ne?
Tak to Ti teda neviem vysvetlit. Ja ale mam asi take stastie od prirody, ze len vinimocne mam problem s komunikaciou aj s policajtami (doteraz, a dufam ze aj dalej). Asi podla prvehu pohladu na mne vidia, ze som clovek disciplinovany a ten priestupok som teraz spravil prvy a posledny raz v zivote. Sebakriticky priznavam, ze to vobec nie je pravda a som poriadny hriesnik.
Scout
Re: Přes Maďarsko
18. 07. 2008 22:06
Ten Slovinsky colník s tou vinetou si robil srandu,majú zvláštny zmysel pre humor a údajne ak niekoho kontrolujú,tak v jeho prítomnosti na dotyčného nadávajú,mysliac si,že aj tak im nerozumie.Hovoril mi to známy,ešte donedávna jazdil na kamione pre Slovinskeho majiteľa,akurat,že on im vtedy rozumel,lebo tam jazdil dva roky a skoro sa pobili.Sú drzí ako opice
Re: Přes Maďarsko
19. 07. 2008 12:15
Právě jsme se vrátili z Podaci.Obě cesty přes Maďary po E 65 v noci.Zkratky a odbočky jsem neřešil.Hustota provozu tak akorát,čili žádný problém.Tam 28.6. naprosto volná cesta -průjezd cca 3,5 hod čistého času,zpět 15.7. o něco víc.Doplnit zásoby doporučuji v Szombathely.Na prvním kruháči:když se dáte vlevo,asi 400m dál je Interspar,dáte se vpravo narazíte na Tesco.Oboje otevřeno do 22 hod.Zvlášť na zpáteční cestě se to hodí.(nakoupit domů.)Dá se platit kartou,ceny mírné.Doporučuji čabajky-byly levné a výborné..
Celkověyawning smileybčas vyjeté koleje od kamionů,jinak ŽÁDNÝ TANKODROM,značení slušné,ale nedovedu si představit,že bych tudy jel přes den.Naprosto nesmyslná omezení rychlosti přes některé vesnice na 30km/hod budí spíš úšklebek.Policajt ani jeden při obou průjezdech - tj mezi16-24 hod.Kamionů na zpáteční cestě přibylo až v severní části ¨Maďar,ale i to má svou výhodu.Ti chlapi snad vůbec nemají zabudovány omezovače rychlosti,tak si to vesele šustí stovkou i víc.Horší je to v kopci.Ale těch tam zas tolik není.
Shrnutí:cesta přes Maďary je levná(žádné poplatky),rychlá -tedy v noci,ale vhodná je spíš pro zkušenější řidiče.
APEL : pánové,pokud jedete v koloně třeba 5 aut 5 rodin,proboha nedržte se tak nalepený na sobě.Vždyť se neztratíte.Ztěžujete předjíždění na maximum.Podotýkám,že cestu jsme absolvovali ve Fabce.
Re: Přes Maďarsko
19. 07. 2008 13:16
Takže dálniční známka v Mad´arsku není třeba? Ve slovinsku taky ne? Moc prosím o odpověd´. Jedeme zítra do Orebiče.
avatar Re: Přes Maďarsko
19. 07. 2008 13:51
To Jane.........nenapsal jsi kudy přesně chceš jet,ale jinak obecně když pojedeš mimo placené úseky v HU a SLO tak dál.známku nepotřebuješ.V předchozích příspěvcích máš různé varianty tras bez poplatků.Vyber si která ti vyhovuje,myslím,že jsou popsány dost podrobně a kdyby jsi si nebyl 100% jistý tak napiš.
Re: Přes Maďarsko
19. 07. 2008 19:23
Po dlouhém rozvažování kudy,jsem se rozhodl jet přes Maďary,jel jsem tudy před dvěma lety,loni přes Slovinsko.
Už opravdu nikdy !!! Cesty katastrofa,koleje,díry,samé kamiony,jeli jsme přes Letenye hranice totálně zasekané i 10 km kolona z Maďarska,odbavování fakt pomalé a čuměli do kufrů každě cca 3 auto,Chorvati kontrolují taky,to jsem nechápal o co jim jde.
Dejte si pozor na zvěř,já dvakrát velice razantně zaměstnal elektronické systémy v autě,na cestách jsem viděl,časté čáry od brždění,při cestě tam 2 rozpůlené srny,běžně se pasou u cesty,sám jsem je viděl z očí do očí,takže k tomu pevné nervy. Včera k tomu ještě v noci mlha,že by se dal krájet a v těch lesích,fakt super. Po těch cestách fakt můžu jít měnit tlumiče.Jezdím hodně,ale tohle jsem nezažil.Velké plus je značení,to je paráda.
Loni přes slovince jsem zdolal 1100 km za 10 hodin s pauzama,letos přes maďary stejnou vzdálenost za 12 hodin a to jsem se snažil tomu šlapat,takže stejné to určitě není.
Na Slovensku bacha na dálnici i v noci,viděl jsem i za mnou jak se vám ve 3 ráno na prdel přilepí černý passat a zkouší vás vyprovokovat k rychlejší jízdě,audiny byly taky vidět,jsou to fakt rakety,má to neuvěřitelné zrychlení.Takže dá se tam jet i 200 km/h pohoda,ale jakmile se k vám začne něco blížit nebo přifrčíte k audině či černému passatu,nohu na brzdu a zařadit se za něj,dokud si člověk není jistý.
V chorvatsku zase naopak,sám jsem fičel hodně rychle a instinktivně mi přišla v noci podivné to auto před námi i manželka říkala,co je to za auto,policajti v oktávce tam jedou tak 80km/h a nechají se předjet,pak vystřelí,jsou označení avšak poznejte to v noci,měl jsem štěstí,tachometr ukazovat 160 km/h.Ještě ,že jsem nejel maximálkou 230 km/h moody smiley Ikdyž nevím zda jejich ochcávka tohle dá thumbs up smiley
Chtěl jsem přispět všem co se tama chystají,otec jel ve stejnou dobu cca -2 dny ode mne přes Slovince,objel dálnici a udělal to za 10,5 hodiny a říkal,že paráda,každý tvrdí,jak to tam bude ucpané,jel přes den a prý úplně normální provoz a objet se to prý dá velice pěkně,takže příští rok už jedu tama.
Re: Přes Maďarsko
20. 07. 2008 06:01
Včera večer jsme se vrátili z Korčuly. Po staré cestě a s noclehem ve Slunji. Cesta prázdná ( v místních trafic informacích hlásili až 10 km kolony na dálnici před tunely a paltidlech ) a přez HU a SK. Celá cesta naprosto bez problémů. Nevím, kam se pořád ženeme, na jeden zátah. A unikají krásy vnitrozemí Ch. Nocleh byl za 13 Eu na osobu a byl velmi dobrý. A co se týká peněz za benzín a kde jej koupit levněji? Kolik ušetříte za jednu plnou nádrž? Jestli má rodina padesátku na dovolenou, tak dvě stovky na nádrži ji nevytrhne. A řízečky na cestu ? Po cestě v Hu se dá velmi slušně najíst v restauracích v Hu a za rozumné ceny. Tak kdo jedete, šťastnou cestu.
Re: Přes Maďarsko
20. 07. 2008 06:06
No jestli z rakouska najíždíš na českou D1 tak jsi stejně na tankodromu jak prase. ( cesta z Ostravy do Brna je katastrofální )
avatar Re: Přes Maďarsko
20. 07. 2008 10:06
...Kvido...nač se honit a riskovat...
ani u nás... v Rakousku, Maďarsku či HR...to nestojí za to...
...mluvil jsem někdy na podzim s dálničníma, kteří přijeli do lékárny ve Vyškově s Passatem B5...tehdy 2... dnes...3 generace za nejnovějšíma...
...pravda měl myslím ke 3 litrům a V6...ale docela nenápadný (modrý)...tak jim zrovna ...z hecu ...chtěl 230ti kilometrovou rychlostí kolem Ivanovic na Hané ujet " bavorák " když ho přes 250 vzali a vyhodili blinkr se zadní STOPkou...teprve si prý frajer uvědomil ...že je to dálniční policie...[/b, že prý myslel, že s ním chce soupeřit veterán...
...no a v HR je známo, že kolem 250 jezdí černí Superbové...s rezatýma železňákama (kolama)....smiling smiley
Když jsme se letos vraceli domů z Chorvatska...tak po rakouské A2 chytali " rychlíky "...dva nenápadní Superbové ...rakouské dálniční Policie...
P.S. ...J.Mádlová...z Brna na Vyškov...v Passatu se to dá přežít...ale v Ibize...je to o zuby....zlatý maďarský okresky...



Upraveno 5krát. Naposledy upravil Bessy (21. 07. 2008 15:58).
Re: Přes Maďarsko
20. 07. 2008 21:38
Není třeba platit dalniční známky v Bratislavě od stupavy směr Hungari je bez poplatku dá se jet až na výjezd E65v Madarsku bez poplatků jinak madarsko je skvělá zemně jsou to především farmáři je třeba je podle toho i brát a ta cesta je fakt rozbitá od kamionů oprava je nákladná a z prujezdu aut po té cestě madarsko nemá ani vindru
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 10:17
To kvido: vcera jsem se vracel Z drasnic pres Gorican, pak na Lenti, Kormed ..... Rajka, Brno, Olomouc, Opava. minule roky jsem jezdil vzdy pre Slovinsko, letos jsem zkusil Madary a zadna katastrofa to rozhodne neni (krome cca 2-3 useku radne oznacenych 30), spis jsem byl prijemne prekvapeny, casove nastejno a jeste jsem usetril naftu, kdezto drive jsem musel v Mikulove dobirat. Kvalita nasi "dalnice Brno Olomouc " to je opravdu zazitek.... , zlate Madarsko ...
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 11:20
nemáš pravdu dálniční známka je potřeba od mostu přes Dunaj ( odbočka na Petržalku ) po přechod Rajka
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 15:01
Lidi, můžete mi říct, kde asi se nachází mýtnice Lučko? Je to před Zagrebem,. nebo až za ním, když pojedu od Goričanu směrem dolů k moři. Díky za info.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil duran (21. 07. 2008 15:03).
Fabia
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 15:05
Cestarina Lučko je jižně od Zagrebu , takže když jedeš k moři tak za Zagrebem. B.
Juraj
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 16:37
Kvido: jazdim na Slovensku kazde 2 tyzdne 200 km tam a spat, a nikdy som sa na dialniciach nestretol s tym, co pises (ze by policajti naschval niekoho tlacili, aby ho donutili prekracovat rychlost). Ty ides cez Slovensko raz za rok a hned mas takuto skusenost. Trochu zvlastne.
Policajti idu vzdy 130, aj menej, takze ked clovek dodrzuje rychost tak nemoze mat problem. Myslim, ze na dialnici sa vzdy najde dost blaznov, takze policajti maju dost prilezitosti, aby si museli takymto sposobom nadhanat job.
Vseobecne mi pride dost rozpravka vsetko, co pises, taky tankodrom zase v Madarsku urcite neni, isiel som tade aj ja, a tlmice som este nemenil, a to jazdim denne po Bratislave, co je naozaj tankodrom, a mam uz najazdenych 200 000 km. Tridsiatka je len v niekolkych dedinach a je to skor subjektivny dojem, lebo dedin je celkove na trase Csorna - Szombathely viac ako by bolo prijemne (11). Kamiony tam v Madarsku naozaj su, lenze ide skor o opacny problem - idu strasne rychlo a tlacia sa na vas. Zver je tiez pravda, takze keby ste dodrzovali max rychost (80) tak by ste na tom boli ovela lepsie.
A tie reci o 200km rychlosti, proste no comment ...
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 17:15
Hmm,zajímavé,Tady nikdo nemůže napsat svůj názor,tohle fórum není jen o chvále,prostě jsem byl nespokojený.Přes Slovensko jezdím často i po dálnicích,mám je za humny,netvrdím ,že mě tlačili ,abych zvýšil rychlost,prostě se na pár km přilepil na kufr a čekal,zda nebudu zrychlovat,stím se setkávám i zde v ČR,určitě nejde o záměr. Daleko divičejší jsou v Chorvatku,policisté tam jezdí i přes plné čáry bez majáků a nedejbože ,že ho ohrozíte ačkoliv nic neuděláte,hned vám to spočítá,tam to beru jako schválnost,často se tím dá setkat ve vnitrozemí Chorvatska.
Všiml jsem si ,že Slovenští řidiči jsou na dálnicích mnohem opatrnější a pomalejší,všichni po dálnici jezdí 110-130 km/h,nikdo mě nepředjel.
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 17:52
Ahoj, jeli jsme 12.7. domů přes Goričan a fakt to hrůza byla. Přes Maďarsko cesty celkem dobrý, asi jako u nás, zvířátka jsme potkali jen přejetý na silnici.
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 18:08
nemohu nikde najít kolik se platí za dálnici Goričan - Záhřeb, všude je pouze jedna cena z Goričanu. Když najedu na dálnici u Varaždinu tak budu také platit plnou cenu? Nemají tam nikde mýtnice?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Puamik (21. 07. 2008 18:14).
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 18:25
tak už jsem to našel. Ale ještě jedna otázka k cestě přes Maďarsko. Navigace mně nechce projet trasu Lendava - Mursko Sredisce. Vede tam přímá cesta, ale ona to naviguje někde kolem s 30 km zajížďkou. To se těch cca 8 km skutečně nedá projet?
avatar Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 18:52
...Puamik, našel jsi Goričan ...Zagreb...36 kuna...?smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 19:26
To Paumik: navigaci nevěřsmileys with beer Dá se to projet a zadarmo. Já posledních 12 let jinudy nejezdím. Jen mne štve, že se to profláklo. spinning smiley sticking its tongue out Kdysi jsem tady jezdil pomalu sám. Jen stará cesta z Varaždinu do Zagrebu byk záhul. Ale i tak jsem měl slané plavky za 12 hodin. Dnes mohu každému doporučit. Malý postřeh za ta léta. Dříve jsem tolik srnek na cestě nepotkával.
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 20:17
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Cestarina Lučko je jižně od Zagrebu , takže když
> jedeš k moři tak za Zagrebem. B.

fabio dík za info.Jak vidím ty fronty na mýtnici v Lučku, tak si říkám, jestli by se ta mýtnice nedala objed a najet na dálnici trochu dál.Zkoušel to už někdo?Já tam budu v sobotu 26.7 kolem 16.00 hod. a to tam určitě ztvrdnu pár hodin.confused smiley
Re: Přes Maďarsko
21. 07. 2008 20:40
Do Chorvatska jsme jeli v sobotu 6. červnence Bessyho cestou přes Maďarsko. Cesta byla v pohodě, nikde žádné fronty. Zpět jsme se vraceli minulý týden ze středy na čtvrtek v noci, jeli s námi známí, kteří měli koupenou dálniční známku přes Slovinsko, takže v Zagrebu jsme se rozdělili. Cesta přes Maďarsko nám trvala o půl hodiny déle než jim a najeli jsme o 30 km víc. Jen pozor při průjezdu z Körmendu na Rakouskou dálnici, v Rakousku jsme potkali asi 3 policejní hlídky s radarem. Jinak doporučuju mít kuny na poplatky za dálnice. Z Goričanu do Zagrebu stála dálnice 36 kun nebo 5,04 Euro, neberou centy, takže zaplatíte 6 Euro.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil IvčaN (21. 07. 2008 20:43).
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 115
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.