Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2008 15:03
Dnes jsme se vrátili z ostrova Rab. Cesta tam proběhla v pondělí takže na silnici jsme byli skoro sami. Jeli jsme z Prahy na Hatě dále přes Víden, Graz ,Maribor dále na Rab. Bylo to poslední den za mýtné ve slovinsku stihli jsme to tam kolem 22,hodiny z Prahy výjezd byl v 15,00. Moje největší můra HR hranice proběhli bez problémů a to tam nebyla ani noha takže nás klidně mohly prošacovatsmiling smiley- V Jablanaku u trajektu jsme byli ve 3 ráno skoro první a chrupali a čekali až začne jezdit trajekt. Zpáteční cesta byla v sobotu a bylo to znát , vyrazili jsme v 10,30 z Loparu a na pevnině jsme byli v14,00 velké zdržení a fronta na trajekt byla asi 6km a to jezdili 4 lodě moc jsem litovala přijíždějící protože fronta na ostrov byla mnohem delší končila až u hlavní silnice na Senj.Rozdávali tam ve frontě turistum vody. Další zdržení bylo u tunelu Malá Kapela fronta 5km stejně pak na mýtnici 5km takže ve Slovinsku jsme byli kolem 20,00. Nastalo rozhodování jestli koupit známku nebo to objet, nakonec jsme se rozhodli a pouze podle vytištěných map zde na diskuzi s přehledem projeli centrem Mariboru, a na dálnici najeli hned za starým přechodem Šentlij. Vřele doporučuji zdržení žádné jeli jsme tam skoro sami a cestu i když jsme nemehla bez problémů našli. Moc děkuji za rady k tomuto tématu jak objet dálnici byli vyčerpávající a najde to každý i bez navigace. Zbytek cesty přes Rakousko bez problémů normální provoz, v Čechách z Hatí do Prahy jsme jeli opět sami. Nejhorší bylo čekání na trajekt a kolony na HR dálnicích jinak cesta volná. V Praze jsme byli ve 3,00 ráno . V autě 4 děti tak bylo i spoustu přestávek.Počasí nám přálo i když předpovědi na netu strašili i 19 stupni a polojasnem a deštěm neviděli jsme ani kapku stále bylo azuro a vedra přes 30 stupnů . At se i vám cesta a dovča vyvede. Kurzy při výměně tam 3,40 kč za kunu nebo za 100eu 710 kuna .
Před týdnen jsem se vrátil z Makarske riviery a jel jsem po stare cestě přes Knin.Vyjížděl jsem v neděli večer a než jsem přijel do Karlovace asi na 7 místech měřili radarem,dál byla cesta v pohodě.Dálnice ve Slovinsku se dá krásně objet po vedlejší,která vede souběžně s dálnicí.Najede se na ni na kruhovém objezdu za Mariborem musíte odbočit na Šentijl na žluté směrovce na zelené je vjezd na dalnici když tak si kruh.objezd raději 2x objeďte.Na konci silnice odbočíte doleva podjedete dálnici a vyjedete na dálnici těsně před celnicí s Rakouskem nebo můžete pokračovat po vedlejší do Rakouska projet celnicí a tam po pár kilometrech najet na dálnici.šťastnou cestuyawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2008 17:01
Dnes ráno, taktéž z Rabu. Cesta tam ve středu 2.7. Chlum-Regensburg-Linz-Graz-Gersdorf-Mureck-Lenart-Ptuj-Draženci-Žetale-Rogatec-Dobovac-Zagreb-Jablanac. Cesta v noci bez problémů, pohoda džez. Vyjeli jsme v 23.30, na trajektu v 13.30. Cesta zpět, děs a hrůza. Dobře nám tak za sobotu. Výjezd z Suhy Punty v 13.00, čekání na trajekt v Mišnjaku jen hodinu, vedro, litování protistojících mířících na Rab. Nájezd na Žuta Lokva, provoz nepříliš silný, Mala Kapela, zdržení 45 minut, zipování, popojíždění v koloně. Zagreb-Lučko kolona asi 6 km, další hodina zdržení, pak už na Krapinu, sjezd na Durmanec, nákup, večeře, průjezd celnicí a hledání čerpačky, modlení se a dojezd až do Ptuje (po silnici 432 přes Majšperk) na Petrol (jinde zavřeno), provoz po Slovinsku minimální, připadalo nám, že to nikdo neobjíždí a všichni kupují známky. Cestu vřele doporučujeme, krásná příroda, pohoda. Dálnice v Rakousku i Německu v našem směru veget, místy žádné auto před námi ani za námi. Jen úsek od před Regensburgu až po sjetí na Tirschenreuth- žádná čerpací stanice cca 150 km. Takže nejet nadoraz! Dojezd domů v 5.15.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2008 18:28
dnes sem se vrátil z Vodic 850km.z Třebíče kolony před tunelama jinak pohoda 12.00hod. výjezd a návrat 01.30
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2008 18:55
Odjezd sobota 12.7. 9:30 Brno. Přes Slovensko a Maďarsko po 86 na Redič, Lendavu a Mursko Središče, Prelog dálnice do Zagrebu. Přestávky celkem 140 minut. V Maďarsku po výjezdu z dálnice až do Janossmorji měli na silnici dostaveníčko traktory. Pak už to šlo rychleji. Ze Zagrebu (Lučko k moři prázné, od moře 7km kolona podle tachometru) jen do Karlovace a pak staré . Na Haku hlásili 2km kolonu Mala Kapela a Sveti Rok 7 km . Od Karlovace, až za Plitvice po Debelo Brdo v kolone cca. 15 aut max 70km v hod. První obytný přívěs vedl kolonu, který nebylo možno nikde předjet. Pak odbočil na Plitvice jenže toho využil Renault 4 "konzerva" (nebo se tak říkalo Citroenu ?!), který jsme předjeli až ve stoupání kde byly dva traky na Debebelom Brdu. Takže prakticky až po Udbinu mizerný průměr. OD Gračace (samozřejmě policajti na hlídce) to už šlo 100-130. Maslenický most 21:00 (přestávka 15min.). Napojení na Jadranskou magistrálu od přípojky z dálnice v koloně 80-90km/h do Zadaru. Příjezd na trajekt 21:50. Policajti : Maďarsko 2 auta. Chorvatsko 3x z toho 2x měření. Darebáci stáli ve Svete Heleně u mýtnice směrem od moře do Maďarska a meřili úsek 200-300 m, kde je těsně před mýtnicí snížená rychlost na 50km hod. Stáli schovaní za koncem dělícího pásu uprostřed (nebyli vidět) a zrovna kasírovali auto s českou značkou. Na Slovensku stáli policajti na hranicích s Maďarskem a kontrolovali dálniční známky. Havárka po cestě žádná, až na pár chorvatů s riskatním předjížděním ok.
Ahojky. Včera návrat z Rabacu. Odjezd 4.7. ve 21 hod. z JH. Cesta přes Vídeň,Graz,Maribor, Ljubljanu, Rupu, Rijeku , tunel Učka a Labin. Autem VW a nezletilou přítelkyní syna navíc jiným příjmením než máá její matka. Cesta naprosto bez problémů.Průjez Vídní bezproblémový, nejdelší čekání v Šentij a to 2 km kolona přes 1,5 hod. A to jen proto, že Slovinci neustili dál nikoho kdo neměl jejich dálniční známku. My jsme ji zakoupili v AUTOGRILU v Rakousku, ale kolonu jsme museli vyčkat. Avízované problémy s auty VW absolutně žádné, nikdo si nás vůbec nevšiml. Na Chorvatských hranicích také žádný problém s nezletilou, nikdo nechtěl vidět žádný souhlas zákonného zástupce ani jiný papír, jen pas a ani žádná kontrola dovozu potravin. Návrat včera , odjezd z Rabacu v 9 hod. a příjezd v 19 hodin. Kolony se tvořily jen Rijece, cestou nic.
Měli jsme ubytování So-So (5.-12.), takže jsem vyjel z Bruntálu radši už v Pá v 19hod. Cesta Olomouc - Brno - Bratislava -Mosonmagyarovar bez poblémů. Přes Maďarsko v noci pohoda, málo kamionů, ale dost sloveských autobusů, občas štrůdl a šílení Poláci. Přes Slovinsko (Lendava) jsem se chtěl vyhnout placenému úseku, ale byl tam takový zmatek, rozestavená silnice, kamiony, hluboká noc, že se mi to nepovedlo. Na SLO - HR hranici čekání asi 30min. Velmi nepříjemní SLO celníci, dělali bububu, že jsem jel bez viněty, ale nakonec nás nechali být. Dále na Varaždin, dálnice až do Karlovace - větší provoz, ale pořád v pohodě. Po staré přes Plitvice - Bihac - Knin -Sinj - Split, překvapivě téměř bez provozu, skoro žádní turisté ani náklaďáky. Ve Splitu v přístavu 8:30.
Zpátky přes Bosnu a Maďarsko zase v So odjezd v 9hod, bez dálnic (Split - Livno - Bugojno - Jajce - Banja Luka - Bosanska Gradiška - Daruvar - Virovitica - Barcs - Marcali - Zalaegerszek - Kormend - Szombathely - Bratislava) úplná pohoda, krásná cesta, malý provoz až do Zalaegerszek, tam jsme byli večer a připojovali se turisti od Balatonu, ale žádná tragedie, jen občas jízda ve štrůdlu. Žádné kamiony a tentoktrát ani autobusy. Na hranicích bez front, ale dvakrát chtěli otevřít kufr. Moc pěkná cesta, až na ten čas, z Bratislavy dále po dálnici do Bytče, pak Makov, Bílá, F-M, Ostrava - Příjezd ve 2 ráno.
Opravdu jsem byl překvapen hladkostí obou cest, čekal jsem kolony, hlavně na hranicích, a ono nic.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2008 10:25
To Mahatma: Když chtěli na hranicích otevřít kufr, jak moc ho prohrabávali? Můžeš to prosím víc popsat, jestli chtěli ten kufr vyskládat........ptali se na maso, alkohol atd. Předem mockrát díky.
Nic tragického. Jednou jen koukli do auta a po druhé (na HR - H hranici v Bos. Gradisce) chtěli jeden kufr namátkově otevřít a ten prohrabali. Pochopil jsem. že jdou hlavně po cigaretách. Hned na vrchu jsme měli pršut a ten je nechal klidnými.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2008 10:46
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil anaxios (24. 03. 2010 15:41).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2008 11:17
Tak já jen opravdu stručně. Jel jsem 28.6. na noc, odjezd 19.30, v Podstraně jsem byl v 9.00 ráno. Spousta zastávek s dětma. Zpět z 10. na 11.7., odjezd 22.30, hned po výjezdu od baráku zácpa 1 a 1/4 hodiny kvůli bouračce jinak nic. Příjezd i s objížkama v Česku!, spaním a kafem ve 13.00 do Chrudimi. Cesta tam i zpět přes Vídeň, Graz, Maribor, Zagreb, Karlovac, Split. Naprosto bez problémů, žádný kontroly, žádný zácpy, až na pár drobných všechny platby v pohodě kartou. Přeji všem šťastnou cestu a šťastný návrat. Benzín INA 9.65kn, co se týče zásobování, tak třeba Kaufland ve Splitu spoustu cen jak u nás. Podrobnosti patří jinam.
Cílová destinace: Pelješac - Borak

TAM: 3.7. odjezd v 1:50, přes Mikulov, Vídeň, Graz, Maribor, Zagreb do Skradinu. Cesta bez problémů, provoz malý, příjezd do Skradinu cca 12:30 hod.
4.7. odjezd ze Skradinu, odbočka na Klis pak zpět na dálnici, do Šestanovace, pak po magistrále přes Makarskou riviéru, Ston do Boraku.

ZPĚT: odjezd 6:25 z Boraku, přes Ston, Ploče, Vrgorac, Zagvozd, Grabovac, Šestanovac - provoz minimální, po dálnici v pohodě až po Maslenici, kde nás stáhli z dálnice kvůli zácpám u tunelu Sv. Rok, pak na Gračac, Udbinu na Gornju Ploču, pak zase po dálnici až k tunelu Mala Kapela, kde jsme si vychutnali frontu cca 10 km, po projetí pak fronta až u cestariny Lučko. Potom v pohodě až do Vídně, kde jsme vjeli do pěkné bouřky. Příjezd domů 23:50. (Původně plánovaný podle navigace 22:30). Opět se potvrdilo, že zvláště v sobotu je cestování poněkud nešťastné.

Policie, celníci:
a) tam - pouze na hranicích, žádné kontroly kufru, jen někde chtěli pasy
b) zpět: Chorvatsko - u jedné nehody (pražská SPZ) na dálnici, pak zpomalovali dopravu před tunely,
Slovinsko - na čtyřech místech běžné kontroly a měření rychlosti,
Rakousko - 0

Přeji všem šťastnou cestu.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2008 12:52
Zdravím všechny. Tak jsme se dnes vrátili z Pelješacu. Nechci psát pořád to samé - cesta v pohodě. Jen bych poukázal na jednu věc po cestě, a to hrozné značení trasy Ptuj - Lenart - Mureck. Jeli jsme v noci - v Ptuji jsme se drželi směru "Centar" a až za konci bylo téčko a jediná směrovka Lenart doprava. V Lenartu pak bylo opět téčko - Maribor vlevo a dvě neznámá místa vpravo. Jel jsem doprava a na další křižovatce byl ukazatel "Avstria" doleva. Pak se dalo dojet až do Murecku a připojit se na dálnici na Graz. Silnice je kombinací naší 2. a 3. třídy, ale dá se. Slovinské policajty jsme nepotkali, ono totiž bylo po vydatné bouřce. Jinak přeji všem příjemnou cestu a "Dobro došli".
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2008 15:07
tak jsme se dnes vratili z Bibinje (Zadar). bylo porad krasnejch 35°C.

tam jsme vyjeli v patek asi kolem 19.00 na Mikulov, Vídeň, po A2 až nad Graz ...na 138 km na HU..Kórmend, 120 km po maďarsku podél SLO hranic včetně polodálnice (zdarma) na Lenti..Letenye...Goričan...t.j. Maďarskem bez poplatku za 1,5 hodiny... a platíte jen 10denní rakouskou známku...neplatíte ani slovenskou, ani maďarskou...časově to vychází jak přes Slovinsko. dale na Zagreb-Karlovac-Zadar. Provoz uz od Mikulova, odpocivadlo po cele trase byly precpane. Ceho jsem si vsimnul, tak cesti autobusaci jezdi jako hovada. ve Vidni kde je 80, sem jel tak 90 a ceskej autobus me predjizdel a takovejch jsem po ceste potkal vice. Madarsky cesty jsou horsi nez nase a je tam desnejch lisek, takze bacha a znaceni taky nic moc. Na hranicich me nechali normalne projet, jen koukli na obcanky a to mam cernou audi s cernejma sklama, vezli jsme hodne jidla. v madarsku chtela jen,at stahnu zadni okenko, aby koukla dovnitr. jinak ceny v marketech podobne nasim, jen voda za 5kn me prijde dost. Pred tunelem kapela jsme rano cekali asi 45min, zpet volno.

zpet jsme jeli v nedeli kolem 20.00 stejnou trasu a taky dobry. provoz vetsi az kolem zadaru a pak volno az do vidne. asi 40km pred vidni sem musel zastavit a lehnout 2hodky, protoze takovej lijak jsem jeste nevidel a asi kazdejch 5km se mi auto stacelo na vode, jak lilo a voda byla na ceste. tak jsem neriskoval a cekal az to prejde.

jel jsem podle tomtoma a naprosta spokojenost!!

jel sem takto poprvy do chorvatska autem a zvladnul jsem to odridit sam. kdyz se delaji kazde 2 hodky pauzy a jedna vetsi na slofika, tak to jde.
Včera jsme se vrátili z Istrie, konkrétně z Umagu. Rád bych vám napsal něco zajímavého nebo důležitého, ale když tak přemýšlím tak není co. Cesta tam i zpět po dálnicích, Vídeň - Graz - Maribor - Ljubljana - Koper a zpět. Jeli jsme v noci, cestou tam jsme si trochu pospali kdesi ve Slovinsku zastrčení na parkovišti mezi kamiony. Cesta naprosto v pohodě, žádné kolony, nehody, policajti, prostě nic. Na přechodech pusto, všichni jen mávali ať jedeme.
Takže z celé cesty je nejhorší úsek Mikulov - Vídeň, kdy co 200 metrů stojí značka zákaz předjíždění a co 400 metrů cedule omezující rychlost. Naprosto neskutečná pruda, rovné a široké úseky se projíždějí šedesátkou, cestou zpět už mi z toho tekly nervy.
Jel jsem to poprvé v životě a měl jsem trochu obavy, ale jak říkám v pohodě. Nejsou potřebné žádné navigace či mapy, jen pečlivě sledovat značení...hlavně kolem Mariboru mi přišlo zbytečně komplikované.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2008 13:01
pozri na www: dole na ľavo: [www.adriatic.hr]
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2008 13:37
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil anaxios (24. 03. 2010 15:36).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 07. 2008 12:56
Včera večer, 17.7. návrat z Omišu. Cesta tam Prešov, 20.30 hod. - Budapešť - dialnica po koniec Balatonu, odbobočka na juh, Barcs - Daruvar - Banja Luka - Jajce - Livno - Aržano - Omiš. Za poznámku stojí Bosna - krásna krajina, ľudia super, cesty v pohode, je to hornatá krajina, preto samá zákruta a obmedzenia. Lacný benzín, 95ku som v Gradiške tankoval v prepočte za 32,40 Sk, na juhu už to bolo o čosi drahšie (cca 34,50), (pri výlete do Dubrovníka v Neume 36,50). Na benzínkach v BiH. som platil Eurom. Cesta späť bola dlháááááá. 13.30 hod. Omiš - Trogir (prehliadka mesta, trh-nákupy, kúpanie, snaha o stretnutie so známymi). Odchod z Trogiru 20.30 hod. Vybral som si cestu na Drniš - Knin atd. V kopčekoch však bol "obilazak" a po doslova rally cestách sme sa veľmi zdržali. Nechcel som celkom veriť tým, kt. tu písali o pokutách, policajtoch a pod., ale za Gračacom na Udbinu zmerali aj mňa. Aspoň mi to ukazoval na pištoli. Bolo okolo polnoci. Nakoniec som to akosi ukecal, bolo to bez pokuty, popíšem to v prísl. vlákne. Keďže som sa cítil u ťahaný a kôli deťom (3,11 a 15r) som stál často. 40 km pred Karlovacom o 2.00 v noci som v jednom motoreste vzal izbu so 4 posteľami a spali sme. Izba nás stála 59 euro. Ľutujem, že som z fóra nevzal kontakt na ubytovanie na súkromí. V noci som niekomu doma zvoniť nechcel aj keď tabuliek o ubytovaní bolo dosť. O 11.00 hod. sme pokračovali, ale len do Karlovacu, pretože tam zvracala 3ročná. Odbočil som a... rovno k novému Lidlu, kt. práve otvorili. Nízke ceny, Karlovačko sa čapovalo grátis, tak som využil možnosť obsahu alkoholu do 0,5 promile. Ďalej už to šlo. Po dialnici z Karlovacu, to isté v HU. Čím bližšie k domovu tým viac som tlačil na plyn. Príchod o 21.45 hod. Hranice boli v pohode, prešli sme ich spolu 6krát, HU-HR, HR-BiH a opačne, šengen nepočítam. Myslím, že 2x dali deťom razítka do pasov. Ja a manželka sme šli na OP - aj v BiH žiadny problém.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 07. 2008 14:01
Správa Eifela ktorý je z toho sitého mesta ako ja ma ponúka k porovnaniu. Ja som sa vracal v nedeľu čo je z hľadiska záťaže zrovnateľné zo strerdou resp. štvrtkom. Kým on volil jednak BiH a potom " starú cestu " ja som zvolil diaľnicu v nezapchatom stave. Bez zdržania na tuneloch a mýtniciach sa javí že diaľnica je skutočne podstatne rýchlejšia. Split - Prešov som robil od 8,00 do 20,00 čiže 12 hodín, vrátane obeda a zastávok ( predtým trajekt nepočítam ) ,čiže ten poplatok za diaľnicu je z hľadiska časovej úspory namieste .

PS : Na ceste ma po toľkých cestách už málo čo prekvapí. Tentoraz sa tak stalo . Kdesi na území Liky v mojej rýchlosti 140 Km/h ma asi 170km/h predbehol motorkár . Nič zvláštne. Až na to , že veľmi výrazne klopil zákruty ako pretekár na veľkej cene . Po čase som ho dobehol (keď spomalil ) a videl , že motocykel riadi len jednou rukou . Asi telefonuje.... napadlo ma a snažil som sa odpratať na druhú stranu cesty. Po čase ma znovu dobehol a vtedy som to videl . Ľavý rukáv na kombinéze mal zašitý. Chýbala mu ľavá ruka takmer od pleca !! . Bol som v šoku a hľadel byť preč od motocykla a jeho majstra .
.Vyrazili jsem 3.7. z Brna v 19.30 hod. do Veli Lošinj přes Vídeń, Graz, Klagenfurt (po dálnici). pak průsmykem Loibltal,Ljubljan,Postojna (podél dálnice). Na celnici bez problémů.
Vše v pohodě, dorazili jsme v 13.00. Zpátky pak 12.7. (zdržení na trajektu cca 1 hod.). cesta přes slovinsko naprosto bez problémů. Rakousko jsme zkusili Villach Salzburg podél dálnice a nelitovali jsme. Průjezd alpami stál opravdu zato.Pak Mnichov, Cheb a domů K. Vary . Nepotřebovali jsme slov. dál. známku ani poplatky za průjezd tunely a cestu jsme si užili.
Dnes brzo ráno jsme se vrátili z Brače po trase Split-Bugojno-Jajce-Banja Luka-Virovitica-Barcs-Marcali-Siofok-Kisbér-Komárno-Nitra-Trenčín-Ostrava, cesta byla v pohodě, dokonce jsme si dáchli na 2 hodinky v noci u Tesca, jen od Balatonu byl velký vítr, následně déšť, kdy i stěrače měly co dělat, abychom něco viděli, cesta byl v pohodě, ona objížďka u Jajcí je pořád, ale není to nic hrozného, je to dobře značené, takže celkem pohoda, všude chtělo vidět pasy, jen při výjezdu z chorvatsko-maďarských hranic si borec Maďar asi chtěl udělat ego, tak celé naší koloně (5 aut) lezl do kufru, nechal otevřít ledničky atd., aby se následně usmál a řekl, že můžeme jet.... Cestou do Chorvatska, taky lezli do kufru chorvaté, samozřejmě se jim kartony piva moc nezamlouvaly, ale nakonec nás pustili s varovným prstíkem :-)) Cesta zpět nám trvala se spánkem mezi 2-4 hodinou dohromady 24 hodin a to jsme se zastavili na delší zastávku v Bosně, konkrétně blízko Jajcí v restaurantu ,,U vazače" kde jsme ochutnali místní opekáné ovečky a mohu jen doporučit!!!! nikomu nic nebylo a bratru porce 1/4 kg masa za 3 eura jen tak někde neseženete :-))) Letos jsme jinak měli poprvé problém při půrjezdu Bosnou, když jsme brali benzín, tak téměř nikdo nám neměl jak vydat eura, otázka je, jestli nám chtělio vnutit BAM, ale často jsme muselu tankovat až třeba na 3.-4. benzínce, kde měl jak vydat zpět a to jsme třeba brali za 30 euro a platili 50-ti eurovkou, ale třeba to byla jen náhoda, těžko říct..... Radary byly úřed Splitem, ale šikovní řidiči nás vždy blikáním upozornili, takže pohoda. Všem kteří se teprve chystají přeji příejmnou a hlavně šťastnou cestu!!! :-)
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 07. 2008 21:12
Ešte zareagujem na Dokyho. Čo sa týka cesty po dialnici, napadlo mi presne to isté. Iste by som ušetril veľa času, možno by som ani nepotreboval nocľah. Najlepšie na tom je, že mi to omieľal do ucha asi hodinu 11r syn, poďme podialnici, poďme po dialnici....
Cesta tam cez Bosnu bola cielená, chceli sme spoznať ďalšiu krajinu. A sme radi, že sme cez ňu šli.
Mňa prekvapilo v HU na dialnici 170 kou idúce auto s prívesom. Keď som videl ako príves pobehuje zo strany na stranu radšej som pribrzdil nech je rýchlo preč.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 07. 2008 22:29
Ahoj,dnes o tretej ráno sme sa vrátili z Hvaru-Ivan Dolac.Odchod v nedeľu 6.07.-večer o siedmej.Trasa cez Rajku,diaľnica M15 a M01 bez poplatku,pri Mosonmagyováre z diaľnice doprava na cestuč.86(E65) smerom na Csornu.Szombathely,Zalaegerseg,Nagykanisza,Letenye a Goričan.Dalej diaľnica až po Sestanovac.Cesta v pohode,minimum áut.V HU jedna líška,ktorá prebehla cez cestu a jeden jazvec pri ceste,čo to mal už za sebou.Kontrola na Goričane žiadna,kedže sme ledva zatvorili na našom kombíku kufor,tak som sa obávala.S hollywoodskym úsmevom som podala pasy,dcérkin pas navrchu.yawning smileyColník sa tiež len usmial a kývol,že môžme ísť.Diaľnica tiež poloprázdna,ráno sme okolo deviatej boli v Drveniku.Išlo nás 5 áut,takže sme sa dosť zdržali na odpočívadlách.A cesta zo Sučuraju do Ivan Dolac,to bolo iné kafe.Veľa som o nej na fore čítala,ale treba zažiť.Nám sa zdala celkom v pohode,ale bol medzi nami šofér,ktorý mal traumu asi celý pobyt.Tunel Pitve tiež super zážitok,hlavne prvý krát.Nám sa podarilo v Pitve oškrieť nárazník,ked sme sa vyhýbali jednému extra rozbehnutému Nemcovi-pri čakaní na zelenú to bol manžel obzrieť-jeho milovanú Astričku oškreli!Taký bol z toho vytočený,že ked naskočila zelená a vošli sme do tunela hovorí-"Do pr...,nič nevidím."Tak som mu poradila-"Daj si dole slnečné okuliare a rozsvieť svetlá!"thumbs up smileyPani Jitka skonštatovala,že na počet ľudí ,áut a cestu to bola škoda naozaj minimálna.Cesta domov 17.7. vo štvrtok večer tiež fajn,na Goričane sme boli dokonca jediné auto.Po polnoci v Madarsku už trochu kolony smerom k moru.Boli sme autom prvýkrát,ale všetko dopadlo super,ak zdravie bude slúžiť a budú money -o rok znovu!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 07. 2008 13:22
já se vrátil v pátek ráno...myslím že není co dodat že když pojedete jinej den než s pá na so tam a ze so na ne spátky tak cesta bude bez jakýchkoli zdržení!!!!!!!!!!!!!!!! dálnice v pohodě......v rakousku myslím dbvě omezeni...jedno asi 6km a druhé nevím alůe ne tak dlouhé..jede se 100km hod a je to po cestě domu...jinak nic jiného
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 07. 2008 20:06
cesta NMn/V - Drašnice = piatok 4. 7. 2008 - odchod 22.00, smer BA-Rajka, Mosonmagyarovar, ..., Kormend po 86-ke. Cesta absolútne v pohode, postupne sa vytvorila kolóna asi 20 áut, žiadny problém, išlo sa plynule, bez zádrhelov, dalej cez Redics/SLO. V SLO tankovanie (benzín 1,217 Eur). potom cez Dolga Vas, Lendava (bez platenia), Mursko Središče. hraničný prechod SLO/HR : slovinský colník ani neotočil hlavu, rozprával sa s kolegom a ten druhý len mával rukou, aby sme išli ďalej. v HR colník podobne, najskôr nechcel ani pasy, potom (keďže mu ich manžel ponúkal) pozrel do nich, videl 4 pasy z toho 2 deti, tak som povedala dcéram, aby stiahli okienko, pozrel do pasov a na ne, vrátil nám ich a išli sme ďalej. Nič nekontrolovali, žadnu batožinu. (bolo niečo málo po 03.00 nad ránom). ďalej cesta do Čakovca. Tam veľa áut chaosilo a vracalo sa naspäť lebo nevedeli či dobre idú. Čakovec sa vlastne obchádza, resp. po vjazde do Čakovca sa odbočuje do ľava a idete jeho krajovou stranou. stále treba sledovať ukazovatele smerom na Budapešť, Prelog, Goričan. tá cesta sa zvažuje a zdá sa ako keby ste sa vracali naspäť, lebo tam nikde nie je písaný smer Zagreb, ale je to veľmi šikovné a v noci úplne prázdne, lebo tou cestou sa dostanete na diaľnicu A4 a pochopiteľne že odbočíte doprava na Zagreb. Na diaľnici absolútny kľud. Na cestarine Sv.Helena cca 04.30 hod kolona asi 1 km, zdržanie asi 15 min. Lučko v pohode. Na odmorišti Vukova Gorica pauza (doporučujem - priestranné bistro, kaviareň, veľmi slušné umyvárky a tolalety, príjemné prostredie), oddych. Pred Malou Kapelou cca o 07.30 kolóna 20 km. my sme stáli asi na 15 km pre MK. našťastie Chorváti reagovali veľmi pružne, sprejazdnili oba pruhy funkčného tubusu len pre smer k moru a dopravu v smere od mora odklonili po starej ceste. išlo to rýchlo, stratili sme tam tak 35-40 min. (stále tam krúžili policajne helikoptéry, a jazdili policajti na motorkach). Sveti rok dtto, prejazdný v oboch pruhoch pre vjazd k moru, prejazd bez zdržania. dalej absolútny kľud. zjazd v Šestanovaci, hned v prvej dedinke na križovatke dopravu riadili dve policajtky, ale vedeli to. nasledovali kolony až k moru. cesta v serpentinkach skoro krokom. v Makarskej neviem či nešiel semafor alebo prečo, dopravu riadili policajti - 6ti a to bol totálny chaos. kolóna bola cez vcelú Makarskú, išli sme to 1 hodinu. tí chalani vôbec nevedeli koho pustiť, ktorý pruh zastaviť, no katastrofa. Príchod do Drašnice po 13.00. celkove zhrnutie - cesta z Pi na So = pokus o samovraždu. Bolo veľmi teplo, decká nervózne: kedy tam už konečne budeme ? a pod.

pobyt fantázia, teploty prvý týžden neznesiteľné, dcéry odmietali opúšťat pred 16tou hod. klimatizovaný apartmán. ja po troch dňoch tiež. druhý týždeň sa trochu schladilo, bolo príjemných 29-30 stupňov, povieval vetrík (2 noci bol silný vietor). teplota mora 25-27 stupňov.

cesta späť Drašnice - NMn/V = 19. 7. 2008 odchod pre 20.00 hod. žiadny zádrhel, nijaká kolóna, cesty prázdne. počasie príjemné. príchod domov sobota ráno 08.30. (cca 1 hoďka prestávka Vukova Gorica, cca 30 min prestávka v HU). dĺžka cesty 950 km.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
21. 07. 2008 08:04
ahojky, právě jsem se vrátila z Chorvatska - Baška Voda. Jela jsem 4.7. cesta super, jen Chorvati "rabovali" busy!!! 6 autobusů před náma, stáli jsme na hranicích hodinu. Nás a dva před náma pustili bez problémů. Cesta z Kalových Varů 18h
Týden po mě jel muž (taky busem) a cestu měli za sebou za 16h.
Dneska jsme přijeli, řidiči skvělý, nikde žádné dlouhé stání. Zpátky Slovincům a Chorvatům stačilo, když řidiči oznámili, že v buse jsou jenom Češi! Pokud by byl asi cizinec, prolezli by autobus, tomu jsme nějak nerozuměli. Pár autobusů bylo odstavených!
Počasí první týden - nebe bez mráčku, pařáky, teplota stále nad 32°C, voda cca 28°C.
Druhý týden dva dny vítr jak blázen, ale stále teplo, i na koupání. Dva dny polojasno, teplota stále kolem 30°C.
Kurz:
za 1000kč - 282 kuna - tzn. kurz 3,54
výměna euro - kurz 3,38 - teď ještě výhodnější, zase posílila koruna
Mírně některé potraviny podražili, ale dá se říct, že je levněji než vloni
Pokud vám z Čech někdo volá, vy máte prvních 30 minut zdarma, jeho stojí hovor 5,95kč
pak platíte stejně (za příchozí hovor)
Některé ceny v supermarketu KERUM (v kunách)
perlivá voda Jamnica 4,98
stejně tak i Studenac
5l demižon vody 12,88
pepsi cola 11,98
džusy např. Pfaner 2l 14,50-19,40
Rauch 11,70 - 16,20
obyč limo perlivá 2l 8,28
limo Runke oranž nebo citron 5,98
- dál třeba zmrzlina - kopeček 6 kuna
Parkování většinou na den 30 kuna
na jedné recepci jsme se dostali na internet - 1 minuta = 1 kuna
To Sylvia :

- Vy jste asi odjížděli z CH v sobotu 19.7 ve 20hod.- píšeš bez problémů. My chceme odjíždět ze Zadaru v sobotu 9.8 ráno ( kolem 5-6hod).
Myslíš, že je to dobré řešení? Děkuji za Tvoji odpověď - případně díky za zkušenosti od dalších účastníků vlákna.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
21. 07. 2008 10:06
Opava-Drašnice, odjezd 8.7. 21hodin zpet 20.7. v 9 rano, cesta opava-Olomouc-Brno-Bratislava-Rajka-Csorna-Szombately-Kormed- Lenti-Gorican-Sestanovac-Drasnice, pres madarsko prazdne cesty tam i zpet, na Goricanu nas znudene odmavli, zadne kontroly ....
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
21. 07. 2008 10:14
Ahoj,za "20"jedu do Drašnice,byl jsem tam minulý rok a obroská spokojenost.Pokud jsi tam taky nebyl poprvé,tak pověz co nového v Drašnici.smiling smiley
My jsme takhle jeli a již byl zavřený tunel Mala Kapela - cca 40 min zdržení dle GPS a dalších cca 20 min čekání na hranici (celníci bez problémů), jinak cesta v pohodě
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 187
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.