Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko

Autor mikar 
Re: Přes Maďarsko
21. 05. 2009 09:35
Musím dát za pravdu Fidovi-ty sprostá slova si mohou slováci používat na svém internetu a nemusí chodit sem.
avatar Re: Přes Maďarsko
21. 05. 2009 09:51
Přátelé, trochu tolerance a klidu. Nechodíme se sem přece hádat. smiling smiley

Taky nemám ráda sprostá slova, ale přejdu je mlčky a jen si něco pomyslím o jejich pisateli. Vždyť úplně všechno se dá říct i slušně.

Ale fórum je, zaplaťpámbu, pro všechny, kteří si rozumí. Tak se místo hádání snažte psát čitelně pro všechny - já jsem naštěstí spinning smiley sticking its tongue out starší ročník a slovenštinou "jsem odkojená" yawning smiley, tak rozumím i bez interpunkce a háčků, ale pro mladší to fakt může být hodně nesrozumitelné. Myslete na to.
Re: Přes Maďarsko
21. 05. 2009 10:43
Luis,písal som že som prečítal poctivo všetkých dovtedy 38 strán tohoto vlákna. A aj tak som sa spýtal. Prepáč, nie každý to má obehané ako ty. Nie som taký hlupák že by som si nič neprečítal a hodil niečo do placu,nemám 17. snažím sa aby to bolo k veci,aj keď posledná debata bola off topic to viem. aj kopu iných vlákien som prečítal aj keď začínali v roku 2006 trebárs. lebo ma to zaujíma,aj ako sa veci menili. teraz je rok 2009,každý rok sa niečo zmení preto som sa spýtal. aby som mal čo najaktuálnejšie info. čítam toto fórum najmä preto,lebo som zakaždým aspoň trošku viac na dovolenke a nie v práci smiling smiley A dúfal som že sú tu tiež ľudia s podobnými pocitmi ako ja, teda z niektorých príspevkov som to aj tak vyčítal. Samozrejme že sa nájdu vždy aj rýpalovia,za takého sa ja nepovažujem smiling smiley Týmto sľubujem že sa budem snažiť vždy k téme a iba ak to bude nevyhnutné
Re: Přes Maďarsko
21. 05. 2009 18:01
Važeny toto je o tom že si ma predavat sskusenosti kto ake ma z cesty či dobre alebo zle a poucit sa co sa na ceste stava tak preco sa hadat ci je to tak alebo tak niekto prejde vsetko OK a druhy ma vela problemov na ceste ci na prechodoch tak nech to napise ako on prezil tu cestu.Porad me si navzajom aj teraz aky je problemovi Redič a Lendava . Ja pojdem tiez do Chorvatska ,ale uz urcite len cez Letenyie a Gorican nech Slovinci vvidia ze sa da poradit ked su taky nespolahlivy v unii. Tak pište len opravdu veci ktore su pravdive a zrzumitelne nech to chapu aj ty čo idu poprve do Chorvatska aby vedeli kadial maju dobru cestu a poradme im kludne ked sa pytaju aj dvakrat sme ludia .
Re: Přes Maďarsko
21. 05. 2009 20:39
Souhlas s Rosmarine. Budeme na sebe hodní!
Re: Přes Maďarsko
21. 05. 2009 21:21
když jsem začal navštěvovat toto forum ,tak hlavně pro to,že jsem hledal informace a zkušenosti od jiných
cestovatelů, popřípadě jsem něco sám napsal,abych se podělil o moje zkušenosti. Mám už z toho ale
úplně jiný pocit - na všech vláknech pořád ti samí frajeři. už žádné rady pro začátečníky......to jsou přece pitomci.......
.............nashle na jiném foru.........že ty debily co nikomu ani neporadí admin nevyjebe do prdele a toleruje je.
avatar Re: Přes Maďarsko
25. 05. 2009 10:29
Chcel by som Vás požiadať o odpoveď na moje otázky, týkajúce sa dopravy v Maďarsku.

1. Do Maďarska vojdem po starej ceste (nie po dialnici) cez hraničný prechod Rajka. Kde je možné sa pripojiť na tú Maďarskú nespoplatnenú diaľnicu ktorá sa pripája na cestu 86? Je to možné až v Mosonmagyarovaru? Alebo aj niekde skôr. Moja mapa - kúpená minulý rok hovorí iba o pripojení až v Mosonmagyarovare ale niekto spomínal, že sa dá prejsť niekde za hranicami na Maďarskej strane. Je to tak? Ako je to značené?

2. Chcem ísť cez Goričan, Maďarsko prejdem po ceste 86, ale tá by ma doviedla do SLOvinska. Odbočiť mám asi na obec "Lenti" a ísť smerom LETENYE. Na mape to vypada mierne šialeno, ako je to značené? Je od obce Lenti značený Letenye alebo je to značené nejakým číslom cesty?

Vopred ďakujem za odpoveď
Re: Přes Maďarsko
25. 05. 2009 10:40
symbol

1. pozri toto:

[maps.google.com]

ty normalne ides po ceste a drzis sa na smer budapest (dialnica)
prides na dialnicu, budes tam mat jednu benzinku, a nasledne z nej ides prec
je to iba par km, mozes pozriet aj na www.motorway.hu
nezlakni sa znacky vinglette (ci ako sa to pise) pod nou je dodatok ze iba nad 3,5 t

2. tadial som este nesiel, ale spravne pises
sielene je to asi len par km a potom prides na cestu M70
tam ale zase davaj pozor nech omylom nebudes pokracovat na platenu M7

podla mna to ze prides na platenu cestu v madarsku alebo slovinsku je take iste
Re: Přes Maďarsko
25. 05. 2009 11:53
Z Blavy je pohodlnejšie ísť po dialnici na maďarskú hranicu. Pokiaľ nemáš známku, tak po starej ceste prídeš na starú hranicu (hoodne rozbitá cesta priamo pri búdkach), po pár sto metroch môžeš odbočiť na ich polodialnicu. Ona sa potom pripája na dialnicu z Viedne, po nej prejdeš tak ako je tu už spomenuté po odbočku na Csornu. Tento úsek je pre autá do 3,5t bezplatný. Ja chodím po 86 len po križovatku s 84, tam odbočím na Sárvár, ten obídem obchvatom, kúsok za mestom idem doprava cez Sótony na Kám, Vasvár, Zalaegerszeg a pri meste Bak zídem na také dedinské cesty cez Sojtor, Pusztaszentlaszlo, Borsfa a výjdem pred Letenye. Z blavy to mám nejakých 250km a premávky v noci akceptovateľná. Čo sa týka zveriny tak ako poľovník sa celkom pokochám :-). Je jej tam celkom dosť, lepím si na auto plašič a neviem či pomáha, ale zver sa držala mimo cesty.
Re: Přes Maďarsko
25. 05. 2009 12:17
AD1

je to úplne jednoduché, hneď za starým prechodom je po 200 metroch odbočka vľavo na diaľnicu. značka síce žiada vignetu, ale pod ňou je tabuľa len autobusy a autá nad 3,5t, aj na tej polodialnicy je veľka oranžová tabuľa, ktorá žiada vignetu. ak nemáš auto nad 3,5t, tak je to OK.
táto pozor obojsmerne vedená dialnica ťa dovezie až na dialnicu Budapest-Wien, ideš smerom Budapest. minieš benzínovú pumpu a odchádzaš s dialnice smerom vpravo na 86 smer Csorna.
BTW totuo diaľnicou sa dostaneš aj k Tescu v Mosoni... (je to jediná zatiaľ funkčná) odbočka na tomto úseku.

AD2
povedal by som, že pred odbočkou na Lenti sa môžeš rozhodnúť podľa aktuálnej situácie či ideš na Goričan a volíš Smer Lenti, alebo do Slovinska na Lendavu (smer Redics)

prečítaj si celú tému a nájdeš do podrobna rozpísané obidve varianty.

tak som to našiel napr. tu:
[www.ihvar.cz]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jfk30 (25. 05. 2009 12:19).
Re: Přes Maďarsko
26. 05. 2009 14:34
Dnes je v SME príloha o Chorvátsku a tam som sa dočítal, že na novom diaľničnom hraničnom prechode Letenye- Goričan nie sú toalety ani zmenárne a ani kávu si nemáte kde kúpiť. Práve tu som robil každý rok prvú prestávku na oddych a management telesných tekutín. Nevie niekto z vás ako sú toho roku dobudované odpočívadlá na M7 smerom na Hr pred hranicou? Keď som šiel min.rok, tak čím ďalej od Budapešti, tým menej možností na zastavenie. A schádzať mimo diaľnicu by som nechcel...
avatar Re: Přes Maďarsko
26. 05. 2009 18:07
...nevím, jestli je něco na M7čce zespodu do Letenye, ale ze severu na nezpoplatněné M70 pár minut před Letenye ( ve směru od Lenti )
...je klidné odpočivadlo s čistými, pravidelně udržovanými WC ...včetně vozíčkářských...smiling smiley
...oranžová dodávka je zrovna ...vozidlo dálniční údržby...můžu odpovědně napsat, že právě na tomto odpočivadle, přestože zde není restaurace...je WC rozhodně čistější ...než WC většiny rakouských a chorvatských dálničních odpočivadel ( s restauračními zařízeními )
P.S. na tomto odpočivadle na... M70 zastavujeme pravidelně... ( a to je prosím ve slangu tohoto fora označována jako ...polodálnice či quasidálnice...)

...část M 70 má 2 jízdní pruhy...
...část 4 jízdní pruhy...smiling smiley smiling smiley



Upraveno 6krát. Naposledy upravil Bessy (26. 05. 2009 22:51).
Re: Přes Maďarsko
27. 05. 2009 08:30
Ktora trasa je podla vas lepsia, rychlejsia, pohodlnejsia?

Gyor-Szekesfehervar-a delej do HR
alebo
Gyor-Csorna-Keszthely
raz sme isli aj takto tusim
Gyor-Csorna-Szombathely.lenti

Co je lepsie?

Pojdeme z BA



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Pascal (27. 05. 2009 08:31).
Re: Přes Maďarsko
27. 05. 2009 14:12
mamutv napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dnes je v SME príloha o Chorvátsku a tam som sa
> dočítal, že na novom diaľničnom hraničnom prechode
> Letenye- Goričan nie sú toalety ani zmenárne a ani
> kávu si nemáte kde kúpiť. Práve tu som robil každý
> rok prvú prestávku na oddych a management
> telesných tekutín. Nevie niekto z vás ako sú toho
> roku dobudované odpočívadlá na M7 smerom na Hr
> pred hranicou? Keď som šiel min.rok, tak čím ďalej
> od Budapešti, tým menej možností na zastavenie. A
> schádzať mimo diaľnicu by som nechcel...

V Goričane je dáky nový prechod od minulého leta? Ak má niekto dáke podrobnosti nech sem niečo dá, lebo aj my sme každoročne využili prechod Goričan, kde sa dalo aspon trochu odpočinut po madarskej cestnej ture. Aby sme sa vedeli pripraviť na prípadné zmeny...
avatar Re: Přes Maďarsko
27. 05. 2009 16:06
tady máš info. Stačí číst příspěvky pár stránek zpátky - je tam vše popsané. Pokud přijedeš po M70 od Lenti, tak není nutný dálniční poplatek. Starý přechod slouží jen pro kamiony a zem. stroje.


Od 23. října 2008 je v provozu poslední úsek na dálnici A4 Záhřeb - Goričan, který zahrnuje most přes řeku Muru a 1,4 km dálnice. Dálnice nyní končí na hraničním přechodu do Maďarska - Letenye a tam navazuje na dálnici M7 do Budapešti. Slavnostního otevření se zúčastnili oba ministři dopravy - Chorvatska, Božidar Kalmeta i Maďarska, Palo Szabo.

Most "Mura" je dlouhý 216 metrů a skládá se ze dvou mostů, přičemž šířka každého je 15 metrů. Oba mosty mají vlastní konstrukci a jsou od sebe vzdáleny 80 cm. Na financování stavby se podílela jak společnost "Chorvatské dálnice" (Hrvatske autoceste), tak maďarská stavební firma "Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő".

Otevřením toho úseku je současně dokončena výstavba významného evropského koridoru Vb, který spojuje Budapešť, Záhřeb a Rijeku. Dálniční koridor o celkové délky 496,2 km vede 263,7 km chorvatským územím a 232,5 km územím Maďarska.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Kamil (27. 05. 2009 16:09).
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 08:19
Bessy chcem sa ta spytat ci je to z M70 dobre vyznacene na Gorican tzv. na prechod lebo su tam ze dva prechody jeden pre osobnu a druhy nakladna. Tak preto aby som tam nebludil alebo nezasiel na M7 potom ak budes taky dobry popis mi ako sa tam da najlepsie dostat na prechod, lebo uz zachvilu cestujem . Dakujem
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 12:34
Ahoj mohl by mě prosím vás někdo poslat soukr. zprávou itinerář cesty přes Madarsko nějak se v tom tady neorientuju.
Díky moc J.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil socha.j (28. 05. 2009 12:36).
elo
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 12:53
Až přečteš všech 1187 příspěvku tak jako já, budeš specialista na cestu přes Maďarsko. A to myslím vážně, několikrát je to tam popsané.
avatar Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 13:05
...limexx......správný dotaz...když najedeš na kruháč za Tornyiszentmiklos a na prvním výjezdu z něj vyjedeš na M 70 ...( nelekneš se cedule s Vignette ( dálniční známka ) ta pro Tebe neplatí...leda, že bys měl víc jak 3,5 tuny... tak...
...po cca 18 ( 19 km )...ještě před Letenye je první, dobře značený výjezd s obrazem nákladního auta Goričan HR...kousek dál už na úrovni Letenye je další, druhý výjezd pro osobáky Goričan HR...nemáš se čeho bát...máš přece hlavu na správném místě...smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (28. 05. 2009 13:07).
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 14:43
Dakujem za odpoveď. Ešte malý dotaz ako to vyzerá na tom novom prechode pre osobáky, je tam aj možnosť odpočinku alebo treba sa radšej rozhodnúť zastaviť radšej na M70 ako je vyššie uvádzané? V Goričane sme zvykli dať dlhšiu prestávku...
avatar Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 14:58
...na dotaz Miloslava...doporučuji všem, kdo jedou od Lenti po M 70 ...udělat přestávku na výše uvedeném odpočivadle
na M 70...viz. výše na tomto vláknu ( fotodokumentace )...čisto, WC i vozíčkáři a bez tlačenice v Schengenském prostoru... pravda...Schengen začíná a končí na všech hranicích Chorvatska do SLO a HU...ale zaplať Pánbůh taky pro letošek končí kontroly tetiček a babiček se soudně ověřenými povoleními pro dovoz jejich vnoučat na pláže Jadranu ...a " plný kufr paštik " můžeme do HR převést s úsměvem nejen přes Goričan ...a na celnici si při tom ...nonšalantně oprášit smítko z ramene ...( celnicí myslím místo kontroly...ne aby jste se oprašovali na celnici )
...20 let po " revoluci "...tomu říkám...úspěch...smiling smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Bessy (28. 05. 2009 18:13).
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 16:30
Já jsem ještě novým nejel ale podle spotu tam neni vidět žádné odpočívadlo jak na starém. A už naříkají dle tohoto článku [www.medjimurje.hr] jak přijdou lidi o práci ze starého Goričanu, kde bylo perfektní zázemí, i hompačky pro děcka.



Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 18:12
A co ked pridem na stary hranicny prechod? Vyhodia ma? eye rolling smiley
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 18:17
Jurajjako turistu ( s osobákem, na motorce) Tě otočí.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil europe (28. 05. 2009 18:18).
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 18:24
Nevadi, aspon si tam oddychnem na odpocivadle smiling smiley
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 19:16
Bessy dakuje ti pekne za vysvetlenie teraz je to uz ok. Po dialnici od Goricanu sa da potom niekde tam odbocit na Cakovec nechcem ist po dialnici.
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 19:39
pre limexx: čo keby si si pred tým ako položíš otázku na ktorú už poznáš odpoveď (myslel som tým, či sa dá zísť z dialnice, lebo ešte som dialnicu bez zjazdu na nejakú inú cestu nikdy nevidel) kukol google maps, máš to velmi pekné a priehladné a cestu si tam naplánuješ jak xceš nie je tam vobec žiadny problém.
Mimochodom hned za prechodom sa dá ísť na vedlajšiu cestu ani nemusíš vstúpiť na dialnicu, otázne je či by som takou cestou šiel



Upraveno 1krát. Naposledy upravil 2rik2 (28. 05. 2009 19:55).
jo
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 21:17
Výborně! Hlavu máme, mapu nového úseku dálnice mezi Letenye a Goričanem také. Ale straší tam dálniční nálepkou i pro lidi, co na prvním exitu (Letenye) najedou nebo sjedou z maďarské dálnice. Co je na tom pravdy?
avatar Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 21:36
jo napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Výborně! Hlavu máme, mapu nového úseku dálnice
> mezi Letenye a Goričanem také. Ale straší tam
> dálniční nálepkou i pro lidi, co na prvním exitu
> (Letenye) najedou nebo sjedou z maďarské dálnice.
> Co je na tom pravdy?


Taky by mě to zajímalo. Sice je zde od kolegů kteří tudy osobně jeli snad 100x psáno že nikoliv, ale to bylo loni. Ten článek mě však malinko zviklal. Navíc jak koukám tak bývalé odpočívadlo s čerpací stanicí INA je jaksi od nového dálničního přechodu odřízlé a já jsem počítal s tím že právě tam bude moje větší přestávka a hlavně že tam po cestě přes Rakousko/Maďarsko natankuji. Bývala to moje oblíbená zastávka když jsem několikrát použil maďarskou trasu.
Takže se zatím rozhoduji jakou objížďku slovinské dálnice zvolit, asi Maďarsko vynechám a pojedu Mureck-Lenart-Ptuj....

** Petr **
jo
Re: Přes Maďarsko
28. 05. 2009 22:07
Právě na té stránce [www.medjimurje.hr] brečí Chorvati z Goričanu, že budou muset kupovat vinjetu při cestách na vinohrady a chatky, které mají na maďarské straně hranic. Viz citát:
Sad naši ljudi koji žele samo do Letenya ili svojih vinograda i kuća za odmor, moraju kupiti vinjetu za svaki prelazak u Republiku Mađarsku. Vinjeta koja vrijedi četiri dana košta 40-ak kuna!

Jedu 10.6. přes Goričan a proto je tato informace pro mne aktuální. I když ty 4€ za jednu cestu 1,5km - no nekup to!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jo (28. 05. 2009 22:21).
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 227
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.