Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Omiš a okolí

Autor ivetaa 
Re: smileys with beerRe: Omiš a okolí
14. 02. 2008 18:35
dobry den
chystam sa tento rok na hotel brzet omis
prosim o zaslanie fotiek z okolia hotela , popis stravy atd.
dakujem

romdo@zoznam.sk

romdo
Re: Omiš a okolí
15. 02. 2008 06:22
Ahojte lidičkové, schody jsou tak trošku doménou chorvatska, byli jsme kdysi v Rabacu a tam jsem šlapali přes 200 schodu den co den a pak ještě kilák na pláž, loni jsme byli v Baško Polje u Baška vody a taky to bylo do kopce a po schodech , i když jich bylo jen cca30.

Letos se chystáme také k Omiši, do Ruskamenu, v diskuzi všichni tvrdí, že je to tam jako vězní apod. Takže jestli jste tam někdo byly, napíšete mi svůj názor, prosím??smiling smiley Moc by mě potěšilo nějaké foto......předem všem děkuji za odpověď.
Martina41
Re: Omiš a okolí
16. 02. 2008 18:42
Ahoj Lidi Omiš a její okolí se fakt super, pokud má někdo zájem mohu zajistit ubytování u mojí domácí ( nebo dát kontakt] . Apartmán v Duče u Omiše, 4 minutky na písečou pláž s pozvolným vstupem do vody. Domácí mi bere 10 EUR za dospělou osobu, děti mají slevu. Do apartmánku 1+1 se vlezou 4 lidi. kdo má zájem ozvěte se na mail m.wawrzyczkova@seznam.cz
Re: Omiš a okolí
07. 03. 2008 21:04
Nazdar lidi, byli jste někdo v Suhim Potoku u Omiše. Zda ano,dejte vědět jaké to tam je. Dík
Re: Omiš a okolí
09. 03. 2008 18:04
ahoj chystáme se na dovču do Staniči do apartmánu Vakušič je poblíž vašeho apart. tak jsem chtěla poprosit o informace a fotky okolí. Jedeme s malými dětmi a mám obavy ze schodů a vzdálenosti pláže. Moc děkuji za odpověď .
jíra
Re: Omiš a okolí
10. 03. 2008 08:31
No, jestli je to nad magistrálou, je to docela záhul dojít tam a zpět s malými dětmi. Vzdálenost od magistrály dolů je aspoň 400 m, i víc. Ale dole se dá být i celý den. Je tam hospoda, zmrzka, a výborný vstup do vody pro děti. Někomu schody nevadí, mně by to s malými dětmi trošku přece jen vadilo. Staniči je príma, ale přece jen raději pod magistrálou. Jestli už máte pobyt domluvený nezoufejte, je tam krásně a trochu sportu neuškodí. Hlavně nepouštějte děti samy přes magistrálu, občas je to o život. Apartmán neznám, ale výběr místa je fajn. Nějaké fotky jsou na www.kacha.cz.
avatar Re: Omiš a okolí
10. 03. 2008 18:33
IRIS
Vakušič je od pana Vávry vid?Jezdili jsme s ním pár let-tam jsme sice nebyli ale znám ho z fotek.Je teda hooodně daleko od vody-ono ta vzdálenost nevypadá tak kriticky napsaná-ale ve skutečnosti je to fakt do kopce.Vakušič je podle mapky na stránkách CA nad magistrálou-
a to je fakt záhul i pro dospělého.Je to opravdu vzít děti-věci-sestoupit dolů-a být tam celej den.Rozhodně to není na nějaký vracení do apartmánu když něco zapomeneš.
Jinak já oblast pod Omišem miluju-akorát teda důkladně vybírám podle vzdálenosti.A proto jsem to dělala tak-že jsem napsala na CA kriteria(kolik rodin má být max. v apartmánu,kolik max. m od moře,uvedla jsem že jedu s malým dítětem atd atd.)A přišla mi konkretní nabídka míst co vyhovovaly.

Já osobně jsem hledala vždycky do 50m od vody-ale je fakt-že někdy i pokud to bylo 50m vzdušnou čarou(např. Mladen v Marušiči)k vodě to bylo 100m po skále.To byl taky rok kdy jsem byla opravdu unavená-když malá něco chtěla v Ap-tak jsme jak kamzík šphala nahoru.
S tím se musí pod Omiší trochu počítat.Rozhodně bych ale zvážila jestli ta vzdálenost je pro malé děti.Aby vám to zbytečně nezkazilo dovču.
Re: Omiš a okolí
10. 03. 2008 22:50
Už jsem to tu psal, ale je třeba si ještě zjistit o jakou cestu se jedná tím mýslím hlavně schody, protože některé jsou opravdu obtížně schůdné, 30 cm vysoké a někdy nášlap jen 10 cm, prostě jak to vyšlo na skále. Já to měl 40 m k moři, ale vzdušnou čarou a vyklubalo se z toho 138 schodů a před nimi pořádný kopec a to jsem byl pod magistrálou a dceři v té době bylo přes dva roky, tak to byl docela záběr. V době když jsem byl ve Staniči, tak tam přijel pan Vávra a když jsem na schody nadával, tak mi řekl, že příště se mám přímo na přístup k moři optat a hlavně mu sdělit, že mám malé děti, nebo že jsme méně pohyblivý atd. a on přímo doporučí apartmán, což potvrzuje IRIS. Ještě přidám zážitek přímo z malé plaže na kterou jsme chodili a kde byli většinou češi a pláž byla opravdu malá, tak dcera zakřičela, že se jí chce kakat, většina lidí na nás začala koukat a tak jsem jí chytil do náručí a těch 138 schodů + kopec vyběhl a nakonec v apartmanu mi řekla, že jí to přešlo, tak první co mě napadlo, že až se vrátíme, tak do půl hodiny se to bude opatovat, ale naštěstí to bylo v pohodě. Jinak první dny jsem se do těch schodů zadýchával, ale po 14 dnech to bylo bez problémů, ale od té doby si raději připlatím a chci být ce nejblíže moři s pohodovým přístupem.
avatar Re: Omiš a okolí
11. 03. 2008 10:47
Lami má pravdu v tom-že p.Vávra dokáže opravdu reagovat na požadavky podle toho-co mu napíšete.Samozřejmě v rámci nabídky.A taky je potřeba zavčasu-my od něj měli dovolenou vždycky už od listopadu a v Lednu zazálohovanou-.Před vánocemi ještě bylo vždycky co vybírat.
Jinak nedělám mu tady reklamu-ale psala jsem to tady asi před dvěma lety.Když jsme jeli poprvé s(2004)s jeho CA(našla jsem si ji náhodou na netu)tak jsem si vybrala AP podle vzhledu(typický ženský kriterium bylo-aby byl hezký a pohodlný-nějaká vzdálenost k moři mě byla celkem ukradená.)A když jsem mu řekla o jaký apartmán se jedná-zeptal se mě-jak starý děti máme.Holka měla tehdy 18 měsíců,Hned mi ten apartmán rozmluvil s tím-že by to byla dovolená za trest pro mě i pro děti-protože ap je na skále-u prudkých schodů a relativně daleko od vody.Doporučil mi jinej v Mimicích-kde to bylo k moři pár m a po chodníčku.Moc se mi na obrázkách nelíbil-ale říkala jsem si-asi to zná líp.A byla jsem mu za dobu pobytu 100% vděčná-když jsem viděla odkud lidi šlapou k vodě s dětmaeye rolling smileyTakže my s ním byli opravdu mimořádně spokojení-a zatím jsme s ním byli 3x a vždycky pohoda.Letos s ním nejedeme-jsme domluveni přímo s majiteli kde jsme byli loni a kteří už u CA nejsou.Ale pokud bychom jeli s cA-vždycky jen s ním.
Re: Omiš a okolí
14. 04. 2008 23:20
Ahoj všem,neznáte někdo pobytové místo Mutogras u Splitu?Jedeme prvně do Chorvatska,máme 2 děti (6 a 3),jak tady čtu tak všude je spousta schodů.V prospektu od CA Eliška o tom není ani čárka,tak začínám mít obavu aby děti k tomu moři vůbec došli.Předem dík za odpovědi.eye rolling smiley
Re: Omiš a okolí
14. 04. 2008 23:41
Mutogras je součástí střediska Podstrana, cca 10 km od Splitu ve směru na Omiš. Zadej do vyhledávače Podstrana a najdeš určitě hodně informací.
A nebo hledej kopec zde : drinking smiley


Re: Omiš a okolí
15. 04. 2008 20:54
My jsme byli v roce 2003 v ap. JOŠKO v Mutograsu. Nevím do kterého jedete vy.
Re: Omiš a okolí
15. 04. 2008 21:34
IVETA
psala jsi o pár příspěvků výše že jste byli v Mimicích , my máme letos objednanou dovolenou v Mimicích , konkrétně -Villa Venera- , jestli je to možné rád bych poprosil o nějaké informace a i nějaké fotky pokud je to možne, třeba i na můj mail - tosiko@seznam.cz . Předem děkuji.
Re: Omiš a okolí
16. 04. 2008 09:24
Ahoj, jasne Omis ja na rovine a jeste vesnicka vedle Nemira je taky v pohode. Mezi Omisi a Nemirou je perfektni plaz pod hotelem Brzet (ono to vypada spis jako ubytovna). My sme byli ubytovani ve vesnici Stanici a tam sice schody byli ale dalo se to prezit apartmany jsou na srazu mezi morem a silnici.
Kouknete na fotky.
Ubytovaní Staniči
avatar Re: Omiš a okolí
16. 04. 2008 10:01
Tosiko:v Mimicích jsme byli před 3 lety.Ten název vily kam jedete mi vůbec nic neříká.My byli tenkrát v Matasu(ale ten rok nato zmizel z nabídky-snad ho majitel prodával nebo co)Záležet bude kde bude vaše ubytování.(my měli k vodě cca 40m po chodníčku-ale lidi chodili i docela hezký schody a svah.)Jestli budete POD magistrálou-tak to ještě jde.NAD je to teda dost daleko.Jediný pozitivum(což není zase až tak v oblasti vesniček pod Omiší pravidlem)je to-že pod magistrálou vede tunel-ztakže ji bezpečně přejdete-pokud byste bydleli až nad ní.
Já bohužel zrovna ten rok nefotila-měli jsme sebou jen kameru-takže fotky nemám skoro žádné a když tak ne na netu.

Jinak to tam je taková klasika jak to asi v těch vesničkách ve všech je.Nějaká ta restaurace(u magistrály je jedna s výhledem na moře)potom tuším je nějaká dole u mola.Obchody spíš taková ta obdoba naší Jednoty,a u obchodu prodávaj zeleninu.
Já osobně moc ty jejich obchůdky nemusím-takže nakupujem v Omiší ve Studenacu(obdoba našich hypermarketů) a je to v pohodě-jednak je tam dětský koutek(kam odložím dítko a mám klid na nákup)-velký výběr zboží ,směnárna a nějaké butiky-je to takové kulturnější.A pečivo a zeleninu na trhu v centru Omiše.
Jinak v Mimicích ve vesničce nad magistrálou je taky nějaká hospoda a jsou tam sochy nějakého jejich umělce,kostel-celkem se to jako procházka vyplatí zkouknout.
Mě osobně se asi z těch vesniček nejvíc líbí Staniči(kam jedem letos stejně jako loni)ale hned druhé by byly MIMICE.
(naopak mě zklamalo Marušiči)
JInak pokud bys chtěl něco víc-tak klidně napiš na meil-at to tady moc nezaplácávámyawning smiley
avatar Re: Omiš a okolí
16. 04. 2008 15:55
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj všem,neznáte někdo pobytové místo Mutogras u
> Splitu?Jedeme prvně do Chorvatska,máme 2 děti (6 a
> 3),jak tady čtu tak všude je spousta schodů.V
> prospektu od CA Eliška o tom není ani čárka,tak
> začínám mít obavu aby děti k tomu moři vůbec
> došli.Předem dík za odpovědi.eye rolling smiley

Mutogras bych rozhodně nedoporučoval.Je to předměstí Splitu periferie,špinavé a dost neudrřované pláže /periferie/
Hned vedle apartmanu je cca 50 metru magistrála,sakra ani se nedalo přejit,pro malé děti rozhodně nedoporučuji.
Apartmán sice krásně a moderně zařízen satelit,klima ale protohle snad člověk nejede k moři.
Venkovní posezení taky žádne,no skoro žádné malý balkonek,o ohništi terase grilu si nechá člověk jen zdát.
A na internetu nic nemůžete najít protože mutogras neni žádná vesnička nebo letovisko ale je to jen vlastně větší ulice,výpadovka po magistrále ven ze splitu.
Pokud bude zájem mám i foto a video.
Vydrželi jsme tam jen 4 dny a z toho jsme byli dva dny na výletě ve Splitu,koupat se nebylo kde.
Potom jsme se přesunuli dále k Omiši do Marušiči a to byla jiná káva.Ohniště,gril velké posezení venku pro všech 10 lidi.
Hlavně klid a krásné koupání.
Re: Omiš a okolí
16. 04. 2008 23:35
My jedeme do ap.NINO,podle plánku to má být někde poblíž.Můžu Vás poprosit o nějaké informace ohledně přístupu k moři,atď?Četla jsem tady vzkaz,že je to hodně špinavé,tak nevím.Budu vděčná.Můj email: slunicko.top@seznam.cz
sveťa
Re: Omiš a okolí
16. 04. 2008 23:43
Milan Hubner napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Anonymní návštěvník napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ahoj všem,neznáte někdo pobytové místo Mutogras
> u
> > Splitu?Jedeme prvně do Chorvatska,máme 2 děti (6
> a
> > 3),jak tady čtu tak všude je spousta schodů.V
> > prospektu od CA Eliška o tom není ani čárka,tak
> > začínám mít obavu aby děti k tomu moři vůbec
> > došli.Předem dík za odpovědi.eye rolling smiley
>
> Mutogras bych rozhodně nedoporučoval.Je to
> předměstí Splitu periferie,špinavé a dost
> neudrřované pláže /periferie/
> Hned vedle apartmanu je cca 50 metru
> magistrála,sakra ani se nedalo přejit,pro malé
> děti rozhodně nedoporučuji.
> Apartmán sice krásně a moderně zařízen
> satelit,klima ale protohle snad člověk nejede k
> moři.
> Venkovní posezení taky žádne,no skoro žádné malý
> balkonek,o ohništi terase grilu si nechá člověk
> jen zdát.
> A na internetu nic nemůžete najít protože
> mutogras neni žádná vesnička nebo letovisko ale je
> to jen vlastně větší ulice,výpadovka po magistrále
> ven ze splitu.
> Pokud bude zájem mám i foto a video.
> Vydrželi jsme tam jen 4 dny a z toho jsme byli dva
> dny na výletě ve Splitu,koupat se nebylo kde.
> Potom jsme se přesunuli dále k Omiši do Marušiči a
> to byla jiná káva.Ohniště,gril velké posezení
> venku pro všech 10 lidi.
> Hlavně klid a krásné koupání.


Dík za info,moc nepotěšilo.Jestli si najdete čas,prosím o foto na mail: slunicko.top@seznam.cz .Děkuji.
Re: Omiš a okolí
17. 04. 2008 12:27
Tosiko.
Také máme letos na srpen zamluvený apartmán ve vile Venera v Mimicích.
Ještě jsme tam nebyli, ale zjistila jsem, že se nachází pod magistrálou a co se týká
přístupu k moři vzdušnou čarou 40m a údajně tam není ani moc schodů.
Re: Omiš a okolí
17. 04. 2008 17:00
Byli jsme loni v Pisaku a jezdili po výletech omišské a makarské riviéry. Stavěli jsme se také mimo jiné v Mimicích a moc nás to nenadchlo.
Nechci tady někoho odrazovat, nebo kazit těšení se na dovču, ale sem bych nemusel. Pláž je tam pěkná, dlouhá, ale přímo u pláže dva staré vymlácené prázdné baráky ještě se značnými pozůstatky z války. Alespoň nám to tak přišlo.
Je to spíše malé klidné místo, kde toho moc není na koukání. Jsou lepší místa kousek vedle Mimic, jako je Pisak nebo Stanici.
Ale tím nechci nikoho odrazovat, co se nelíbí mě, jinému třeba ano.yawning smiley
Re: Omiš a okolí
17. 04. 2008 23:59
Klára.
Taky jedeme v srpnu , tak se možná potkáme , my to máme od desátého , na deset dní. Ten apartmán vypadá dost slušně je asi dva roky starý a přístup k moří je celkem dobrý , aspon podle fotek na netu které jsem dohledal.

Jared.
Netvrdím nikomu že Mimice jsou tím nejlepším místem v HR , ale je dost míst kde jsou u pláže rozbořené továrny ,nebo polorozpadlé přístaviště, a jestli je tam klid tak jsme si vybrali správně, hlavně klid , chceme si odpočinout, a k tomu stačí nějaké hospudky či malé restaurace .

Ivetaa
Jestli by to nevadilo rád bych více informací , přes mail , ale nevím jaký je tvůj mail , anebo ho tady neumím najít , načež se za to omlouvám. A pokud můžeš napiš na můj mail tosiko@seznam.cz předem děkuji.
petrc
Re: Omiš a okolí
28. 04. 2008 23:05
Musím jen říct co tady psala Iveta je naprostá pravda, já jsem byl také s panem Vávrou ( teda on mám to zajistil ) ve Staniči a jednou v Pisaku. Obě místa nám doporučil a byl jsem spokojen i cena byla dobrá.
Re: Omiš a okolí
13. 06. 2008 13:36
Ahoj, já byla v Nemiře loni poprvé. Nevím, jestli je to tam běžné nebo to byla náhoda, ale schody tam byli asi jen 15m.... zbytek těch 100m se bohužel šlapalo do kopce. Ale vůbec mi to nevadilo. Ráno se šlo dolů tedy mnohem líp než navečer zpátky, to už toho člověk měl plný zuby i ze sluníčka, ale je to pár minut, který se dají přežít!
A co bych viděla jako obrovský pozitivum na tomhle šlapání - ten úžasnej výhled z apartmánu! Přímo na moře, na celou cestičku, po který jsme šlapali.... měli jsme tuto část k plážičky a Nemiry úplně na dlani. Nádhernej pohled!!! Těch pár minutek do kopce přeci nikoho nezabije ne?
Re: Omiš a okolí
13. 06. 2008 15:49
Marně hledám nějaké informace o výletu lodí po řece Cetina.Můžete mi někdo něco sdělit,kde parkovat po .př.finanční náležitosti.Díky
Re: Omiš a okolí
13. 06. 2008 16:32
To Vašek :
Musíš upresniť čo si pod výletom loďkou po Cetine predstavuješ. Ak ide o výlet menšou motorovou loďkou ktorá ide na trase Omiš - Radmanove Mlinice, tak po príchode z Tučep najľahšie zaparkuješ ak odbočíš smerom Cetinu. Mesto Omiš končí pred krátkym asi 100 m tunelom . Hneď za tunelom je voľné parkovisko bez poplatku. Vrátiš sa 200 m späť a na Cetine sú zakotvené lodičky ale aj kancelárie pre rafting. Do Radmanových Mliníc čo je výletné miesto rakúsko - uhorského štýlu v duchu "retro" kde v rozsiahlom parku je veľké pohostinské zariadenie s pečením chleba"iz pod peke " a iných špecialít, umelých jazierok s rybami ktoré slúžia aj na pokrm , cez víkend večer z koncertmi atď. Dá sa tam dosať aj autom ( v RM veľké parkovisko , turistickým " vláčikom " bicykom alebo spomínanou loďkou .
Silnejší zážitok z Cetiny máš pri raftingu. Treba povedať , že z Radmanových Mliníc už cesta nevedia popri rieke a po rovine ale kľukatí sa , stúpa a klesá vysoko a bokom nad riekou . Znamená to , že z rieky po ceste a kaňonu tam nevidíš skoro nič .
Poplatok za rafting na osbu je asi 200 kuna a je v tom preprava z Omišu do miesta nalodenia , vybavenie ( prilby, vesty, člny) ako aj skúsení " skipery " Po smrteľných nehodách voľne na Cetinu tu nevpúšťajú samých vodákov , pretože kto ide sám nevie kde začína krátky úsek ( ktorý osádky prechádzajú jaskyňou z vodou) kde z obťažnosti II stupňa je zrazu VI stupeň cez ktorý splavujú prázdne rafty. Naopak, zo skiperom môžu ísť aj úplní začiatočníci s mladšími deťmi a majú zážitok ktorý stojí za tie peniaze . Dá sa dohovoriť , že nastúpiš na raft až v Radmanových Mliniciach a po rafte si dáš večeru a pivo . Neviem či to trochu zodpovedalo tvoju otázku .
avatar Re: Omiš a okolí
13. 06. 2008 19:12
My jsme využili vláček,který jede na mlýnice podél řeky s kempu Geleb.Asi 20kn tam i zpět.Pěkná projížďka,hlavně průjezd kolem zaparkovaných aut ve městě,že by tam člověk ani prst nedal.Jinak jsem to prubnul i na kole,na mlýnice v pohodě,ale pak nahoru to jsem myslel,že je to moje poslední hodina,vedro a stoupák jako prase.Nedoporučuji,jen snad otrlým sportovním typům.Na zpět pohoda,ale zase hořely brzdy.Řeku jsem neviděl,jen dole ke mlýnům,pak se někam ztratila,zbyly jen cedulky se šipkami rafting a baby sedící u cesty ze stolkem na vstupné.Jinak klidek,sem tam auto a cvrlikání přírody.

MirekŠi
Re: Omiš a okolí
14. 06. 2008 15:17
....doky1 a tvsat díky, já tam byl před léty a to se to teprv uvádělo všechno do provozu a víceméně nikdo nic nevěděl.
Re: Omiš a okolí
07. 07. 2008 13:02
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Marně hledám nějaké informace o výletu lodí po
> řece Cetina.Můžete mi někdo něco sdělit,kde
> parkovat po .př.finanční náležitosti.Díky

Třeba
[ochorvatsku.cz]
Re: Omiš a okolí
12. 07. 2008 16:11
Ahoj,letos jedeme do app.Milan a zajímá nás vybavení app,wc a koupelna,slunečník,sporák,lednička je?Díky
Re: Omiš a okolí
17. 07. 2008 09:55
VILA TONĆICA, 5 km jižně pod přístavním městem Omiš, na hranici osad Stanići Tice a Čelina-Zavode
Nemáte někdo nějáké bližší informace k tomuto app a jeho pláži. Něco málo je na tomto vláknu ale spíše obecně o Stanići. Moc fotek k tomu nenabízí a nemáme ani představu kde ve vesničce leží. Vůbec bych řekl že k této vesničce na netu moc infa není.
Děkuji za jakékoli info



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Lukas (17. 07. 2008 09:57).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 279
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.