Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Omiš a okolí

Autor ivetaa 
avatar Omiš a okolí
07. 01. 2007 19:54
Do okolí Omiše jedeme třetím rokem-nikdy teda přímo do Omiše ale do některé z vesnic v okolí.
Nicméně si nedovedu představit že bysme ráno neskočili do auta a nejeli do Omiše na pečivo,zeleninu na trh,zmrzlinu.Nějak to patří k naší dovolené.
Mě se Omiš líbí-je to moje srdeční záležitost a každý rok již od Ledna máme u ck zabukovaný pobyt na 14 dní.
Předloni jsme byli v Mimicích,loni v Marušiči-letos máme zazálohované Staniši-Celina Zavoda.

Co se týká magistrály tak nemám větší problém-bydlíme vždycky pod magistrálou a hledáme apartmán co nejblíž k vodě-takže nikdy jsme nepřecházeli.
Nakonec myslím že podél celého pobřeží ta magistrála nějakým způsobem do života zasáhne-ale to prostě tohle místo Chorvatska obnáší-stejně jako to-že k vodě se chodí po schodech a apartmány jsou ve většině vesniček na skalách a ve svahu.

Já osobně mám ráda když bydlíme sami v apartmánu v klidu-a to ta vesničky většinou maj protože krom jedný dvou hospůdek a obchůdku tam není nic.
A když chci tak jedu mezi lidi-do Omiše,do Bašky vody(doporučuju s dětma zmrzlinový bar!!) na Makarskou apod.

Ale Omiš se mi líbí nejvíc.

Nějaký odkazy na Omiš-obrázky určitě někde mám-tak jestli chcete-ozvěte se na meil-pošluyawning smiley
Re: Omiš a okolí
08. 01. 2007 08:58
Súhlasím. Omiš a okolie je supeeeeeeeer cool smiley. Už sme boli dvakrát a ak sa podarí chceme ísť aj tento rok (Ruskamen).
Re: Omiš a okolí
11. 01. 2007 13:37
ahojte, tento rok by sme tiez chceli do oklia Omisu, mame dve male deti, takze hladame nieco blizko vody , s vhodnou plazou. neviete mi poradit nejake kontakty
na ubytovanie?
A este nieco, nemate skusenosti s hladanim ubytovania v tejto oblasti s ceskou Cestovnou agenturou Pavel Vávra?
Dik
Re: Omiš a okolí
11. 01. 2007 14:34
S Vavrou jsem byl ve Staniči v r. 2004 všechno bylo v pohodě až na to, že apartman byl 40 m od moře a k vodě po cestě a soukromých schodech, ale na místě z toho vylezlo 135 schodů, ale takových jak se jim povedly, tak to byl jediný pro mě dost velký problém. S dítětem na ruce to byl zaběr. Poté jsem na místě s Vávrou mluvil a on mi řekl, že příště se mám telefonicky informovat o přesné poloze apartmánu a přístupových poměrtech k moři a on vše podrobně popíše, coš se mi v roce 2005, kdy jsem sním byl opětovně potvrdilo a vše bylo v pohodě.
Re: Omiš a okolí
11. 01. 2007 17:23
Dakujem aj sa mu chystame zavolat, ale problem bol ten, ze v dnesnej dobe clovek uz musi vsetko preverovat, a na jeho strankach sme nikde nenasli adresu, len mail a telefon, a tak sme chceli vediet, ci cestovka naozaj existuje a kam vlastne posleme peniaze. este raz dakujem
avatar Re: Omiš a okolí
11. 01. 2007 18:39
My jezdíme právě s touto cestovkou pokaždé.Už po prvníím telefonu zjistíte že p.Vávra je velice ochotný člověk.Nikdy jsme neměli problémy-dalo se mu zavolat i z Chorvatska a opravdu nemůžu říct nic negativního.To že cesta k moři je pod Omiší většinou olympijský výkon-s tím se ale musí počítat.A také jsou lahůdkou sjezdy z magistrály k apartmánu-manžel byť velmi dobrý řidič asi zakoušel první dva dny opravdu dost.Pak si ale zvykl-ale já se dala pomalu na modlení.

Zase ale musím uznat-že když jsme hledali s tehdy 18měsíšní dcerou ubytování-právě mi jedno rozmluvil kvůli schodům.A pravda je-že jsme to měli k vodě kousíček.Bohužel další rok už majitel cestovce apartmán nepronajal.
Loni jsme byli v Marušiči-a těch schodů bylo teda požehnaně-ačkoli od moře k apartmánu jsme to měli opravdu asi 50m vzdušnou čarou.
Ale i to se dalo zvládnout.
Letos jedeme do Staniči-a k vodě je to po schodech 20m.Poučena loňskem jsem spíš připravená na pěkný sportovní výkon.
Ale myslím že vám můžu s klidným srdcem doporučit CK p.Vávry.
Dostanete velice kvalitně udělané papíry sebou-popsanou a nafocenou cestu-zatím u nás velká spokojenost.
Nakonec o tom svědčí i to-že jiné nabídky nehledáme-a vždycky v púrosinci už si rezervujem pobyt s ním.
Re: Omiš a okolí
20. 01. 2007 08:12
Milá Iveto,
taky se chystáme s partou známých na dovolenou k Omiši. Budeme mít s sebou ale spoustu malých dětí (celkem 10 do 4 let), aproto bych Vás moc ráda poprosila o nějaké tipy na bezproblémové ubytování a cestu na pláž, jestli by to pro Vás nebyl problém. Eventuelně kontakt na nějakou solidní CK. Předem moc děkuju za odpověď.
Anonymní návštěvník
Re: Omiš a okolí
20. 01. 2007 15:31
Asi pred tromi rokmi sme tiez boli v jednej dedinke za Omisom,byvali sme hned pri mori,ale tie schody by som uz nechcela zazit.Naozaj uprimne obdivujem Ivetu,ze jej to nerobi problem,to my sme asi veeelmi zpohodlneli.smiling smiley
Mam tel.kontakt na na domacich,ale problem je v tom,ze nemaju apartmany len izby.Dva a dva izby maju spolocnu kuchynku a socialky,vybavenie izieb nic moc,len postel a skrine(nie vsetky,ale opisujem tie nase).Vyhlad sme sice mali na more aj terasku maju celkom fajn,ale celkovy dojem no neviemconfused smiley.Cena tomu vsak zodpovedala.Platili sme na osobu 8 az 10 euro podla terminu.Domaci boli fajn,nosili nam cerstvu zeleninku,ovocie,robili take grilovacky morskych potvoriek a rano nam sam od seba nosil karimatky na plaz.yawning smiley
Je to ubytko pre absolutne nenarocnych a fakt vhodne pre vacsiu partiu,kvoli tym spolocnym socialkam a kuchyni
avatar Re: Omiš a okolí
20. 01. 2007 22:03
sasenka:já jsem sebe taky upřímně obdivovala-zvlášť když předloni jsme měli k vodě po chodníčku asi 30m-a žádné schody.To co jsme viděli loni po příjezdu do Marušiči-to mi vzalo elán do života asi na půl hodiny.To jsem prohlásila že já teda k moři chodit nebudu!A to jsme byli apartmán nejblíže k moři(asi 50m vzdušnou čarou)Nakonec jsem to pojala jako výzvu a fakt se do těch schodů drápala i 2X denně.Ale měla jsem toho první dny dost.Kupodivu za týden jsem se divila proč nově přijíždějící lidi kolabují přo pohledu na sráz se schodama.
Jak píšu-náš apart. byl hned na začátku těch schodů-jiní lidi chodili ještě kopec-dobře 200m k magistrále a pak i nad ni.Ty jsem zase fakt obdivovala já.

Kazbunda:my jezdíme přes CA a vybíráme si apartmány pro jednu rodinu(pokud jedem sami) nebo pro dvě-ale ne pro víc.Takže já vám nemohu doporučit nic pto tolik lidí.Přece jen je rozdíl dva dospělí a dvě děti-co do prostoru atd.
Ale pod Omiší opravdu počítejte v 85% že k vodě se chodí když už ne po schodech-tak aspoň do ukrutného kopce.My ačkoli jedem zase k Omiši-tak opět máme schody-snad jen pár-ale budou.Zase ale máme apart. jen pro jednu rodinu s klimatizací a jsem ochotná za to i trošku potýrat své tělo!
Ale vždycky vybíráme do 50m od vody-ať už tam jdem po schodech-nebo ne.
Re: Omiš a okolí
20. 01. 2007 22:45
Tedy zcela a totálně O.T. K Omiši nic... ale ty schody...
Leta jezdím každý podzim na týden s kamarádkami na "aerobic u moře". Vždycky na sobě ten vliv týdenního cvičení poznám, ale že by to bylo vidět i navenek, to se tedy říct nedá...
Akorát jeden rok jsme měli ubytování nad schody. Pod schody byla nejen pláž, ale i restaurace, kam jsme chodily na polopenzi a terasa, kde se cvičilo. Takže denně jsme šli minimálně čtyřikrát 150 schodů dolů a poté 150 schodů nahoru... Po tom jediném týdnu mi na vypracovanou postavu koukala závistivě i dcera :-)
Re: Omiš a okolí
22. 01. 2007 09:24
Ja sa už teším ako budem šliapať po tých 250 schodoch 2 x denne aj tento rok (teda dúfam, že aj tento rok smiling smiley ) smiling bouncing smiley.
Mne to teda vôôôôôôôôôôôôôôôbec nevadííííííííííííííííí hot smiley
Re: Omiš a okolí
22. 01. 2007 12:34
Ahojky, letos jedeme do Ruskamenu poblíž Omiše, neznáte někdo blíž tuhle lokalitu? Loni jsme byli v Primoštenu, nemělo to chybu, už teď odpočítáváme....
avatar Re: Omiš a okolí
22. 01. 2007 13:06
Deni-já se tada vůůůůbec netěším na schodyangry smiley ale jak už jsem psala holt něco za něco.Alespoň moje celulitida dostane zabrat!!
Ale bude-li jich víc než 30(myslím ks schodů) tak budu asi pěkně eye popping smileymoody smiley

A možná 4tý rok přehodnotím svůj citový vztah k Omišismiling bouncing smiley


Ne-vím že tam schody jsou skoro všude-netěší mě to-a snažím se vybírat podle co nejmíˇschodů a blízko vody.Loni to moc nevyšlo-ale předloni jsme měli asi 10 schodů a kousek chodníku na pláž.
Uvidíme co letos-na obrázku je jich pár-jaká bude realita nevím.
Zatím nejsme tak staří abysme je nevyšlápli-ale zase chce to fakt zvážit-nad magistrálu bych nešla ani náhodou.
Potřebuju aspoň vědět že sebou na pláž nepotáhnu dětem půl apartmánu a nůžou si zajít sami pro co chtěj přímo od vody.
Re: Omiš a okolí
22. 01. 2007 13:49
Boli sme dva roky po sebe v Ruskamene a veľmi sa nám tam páčilo. Ja môžem Ruskamen odporúčať. My chodievame až koncom sezóny a zatiaľ ešte neviem kedy to bude tento rok, tak ešte neodpočítavame confused smiley
Re: Omiš a okolí
22. 01. 2007 18:50
Já jsem v Ruskamenu byl loni, ale můžu říct, že co platí pro Staniči, tak platí pro Ruskamen, neboť Ruskamen plynule navazuje na Staniči ve směru od Omiše a není ani poznat, kde co končí a začíná, je to jedná dlouhá vesnice pod a nad magistrálou, takže schody, ale pár apartmánu je přímo u moře.
Re: Omiš a okolí
25. 01. 2007 17:45
Ahoj, byl jste někdo v Mimicích? Ráda bych zjistila od vás nějaké dojmy a fotky. Díky.P.S. JEdu s CK Dezka do Vily Kennedy.
Ira
Re: Omiš a okolí
31. 01. 2007 11:24
Ahojka, chystáme se letos do Staniči-Vela Luka apartmány Milan a budu vděčná za jakékoli informace. Máme s sebou babičku a 2 malé děti takže mě velmi zajímají schody. Nejsme rozmazlení pár schodů nám neva, ale 15O by jich být nemuselo. Dále by mne zajímalo jestli se tam dá dojet ze Splitu nějakou místní dopravou. Jedem totiž vlakem. Díky předem.
Re: Omiš a okolí
01. 02. 2007 12:16
Byli jsme ve Staniči loni a letos pojedeme znovu. Loni jsme jeli s CK Pavel Vávra a byly jsme naprosto spokojeni. Letos už jsme se ale domluvili napřímo s majitelkou penzionu, přestože to je za stejnou cenu. Chtěli jsme zase do toho samého apartmánu i pokoje, protože to je jen 30 schodů na pláž. Jestli si dobře pamatuji na apartman Milan, tak je hned na začátku vesnice poměrně vysoko hnedka pod magistrálou, takže těch schodů tam samozřejmě pár je. Párkrát jsme po nich šli nahoru a byl to nářez. Ale na druhou stranu jsou docela pravidelné a když se po nich jde pomalu, tak se to nechá. Jako problém bych ale viděl tu dopravu ze Splitu. Místní autobusy jezdí nepravidelně, nikde nejsou vyvěšeny ani jízdní řády ani nic jiného. Musí se prostě čekat, dokud něco nepojede. Někdy se čeká i hodinu. Ale asi se to dá taky nějak vydržet, protože jsme takhle viděli cestovat dost turistů. Tak ať se vám tam líbí.
Iris
Re: Omiš a okolí
01. 02. 2007 21:25
pro Ira
Byli jsme loni v app. Milan ve Staniči ..na pláž to je 60 schodů,nad ním jsou ještě app.takže Milan je tak uprostřed.Není to vůbec daleko od pláže,ráno jsme šli k moři nechali tam věci šli jsme na oběd a uplně v pohodě....moře krásně čisté a lidí málo,chodili jsme pod schodama na pravou stranu.Moc se nám tam líbilo i domácí byl v pohodě,pokoje nově zařízené a čisťounké.Můžu poslat foto na Váš email...máte zájem??Rozhodně se máte na co těšit ale s tou cestou neporadímyawning smiley
Ira
Re: Omiš a okolí
02. 02. 2007 11:58
Diky za zprávy, docela jste mě potěšili. Na schody se psychicky připravuji a na autobus takyyawning smiley Jen máme změnu ap. Milan to nebude. Nakonec z toho vyšel ap.Danijel,ale mělo by to být někde blízko. Taky to máme přes CK Vávra a velmi mě uklidňují pozitivní reference na tuto CK. Ještě jednou dík.
Re: Omiš a okolí
02. 02. 2007 13:26
Tak my jsme byli v apartmánu Danijela a letos tam jedeme znovu. Nemělo to chybu a byly jsme naprosto spokojeni. Na pláž je to asi 30 schodů, pod apartmánem je hned taková menší klidnější pláž a kousek dál je velká pláž Vela Luka.Domácí je taky fajn, takže už se těšíme, jak 16.7. vyrazíme.hot smiley
Re: Omiš a okolí
20. 06. 2007 06:55
Ahoj, tak nevím jestli se mám na Omiš-Nemiru těšit, či naopak. Měli jsem se rozhodnou pro Podstranu či Nemiru, ale z důvodu, že hledáme klidnější místo a ne tak přeplněné pláže, jsme zvolili Nemiru. Ale zarazilo mě, že tam jsou také pláže přeplněné a malé, jak tu někdo psal.Je to opravdu tak? A je tam přístup k moři všude jen po schodech? Byli jsme v Brele, tak tam jich bylo požehnaně a s malým dítětem je to dost náročné. Budeme bydlet v Apartmánu Ivka, Nemira VI. Prý asi 120 m od moře. Nebyl tam někdo? Může mě někdo napsat blíže o tomto místě? Děkuji za odpověď!smiling smiley
Re: Omiš a okolí
20. 06. 2007 07:54
Markéto na prakticky to samé ses ptala včera v jiném vlákně.
Re: Omiš a okolí
30. 06. 2007 18:46
Ahojky,
Omiš je moc hezké město, ale pokud chcete klid pro plechového miláčka co Vás tam doveze tak říkám ne. Děcka hrající fotbal na ulici u auta, ukradené čepičky na kolech nesvědčí jak autu tak klidu na dovolené. Ubytovaný jsme byli ve vile Čoso. Ubytování dobrý, ale domácí moc komunikativní nebyli, a to jim člověk přiveze peníze smiling smiley). Příště radši někam jinam.
Re: Omiš a okolí
30. 06. 2007 22:36
ZDRAVÍM. smiling smiley. Jedeme poprvé do Omiše do bungalovu RUSKAMEN. Jedeme s dětma, máme ten větší bungalov s přist.. Mohl by nám někdo poslat nějaké fotky okolí (pláž, bungalov atd.) ? Jedeme přes Vítkovice tours. Rádi bychom uvítaly nějaké rady, tipy, prostě jak se vám tam líbilo ? Jak jste byli spokojení s bungalovem ? Jestli se dá zaparkovat auto u bungalovu ? Jak to tam vůbec je s parkováním ? Prostě co vás napadne, přivítáme veškeré informace. Předem děkujeme.
Re: Omiš a okolí
30. 06. 2007 23:07
Ahoj,
mi jsme bydleli ve vile Čoso. Parkování bylo na ulici pod balkonem apartmánu. Vila byla tak 200m od moře, cesta do kopce pro auto byla malé dobrodružství, pojede za tou zatáčkou někdo další-pojede jako prase-kam se vyhneme (máme octávku), když tu je místo tak pro jedno auto a na jednom úseku sráz dolů. Ale naštěstí vše dopadlo oki. nejlépe jet ve čtvrtek, přespat na trase v klidu např. Plitvice, a druhý den dorazit těch cca 400km. Magistrála Split-Omiš byla v pátek po 14 hodině zasekaná a těch posledních 5 km jsme jeli hodinu, ale to měli svátky a dlouhý víkend. Město je hezký, starobilí, plno hospůdek a mi jsme chodili skoro každý den na picu, nevzpomenu jak se to tam jmenovalo, ale na jídelním lístku měli dva rozměry pic: big a jumbo. Big nám pro nás 2+2 stačila k večeři-cena 150kč a pivo Karlovač 10kun, studený, dobrý.
Ať se Vám tam líbí a lepší místo na parkování Vám přeji na závěr.
Vája
Re: Omiš a okolí
04. 07. 2007 09:20
Ahoj,
my jsme jezdili dlouhé roky do Omiše, pláž jsme měly asi 30 m od moře, zkrátka super. Bydleli jsme v soukromí hned vedle hotelu Brzet, je to na vedlejší cestě pod magistrálou. Minulý rok jsme už byli ale víc na jihu, protože Omiš začíná být přelidněná. Kdyby tam bylo míň lidí, tak se tam budeme vracet stále, je to prostě srdeční záležitost. Vřele doporučuji.
ezu
Re: Omiš a okolí
04. 07. 2007 11:37
Letos jsme se během putování po Chorvatsku stavili na pár dní v Omiši, bydleli jsme přímo v místě v jedné z uliček na Put Borka, koupali se na městské pláži (cca 200schodů), ubytování 11 Euro na osobu v apartmánu s terasou a výhledem na moře. Návštívili jsme i hrad nad městem, stojí to za to , ráno je po cestě stín, cesta je značená červenou značkou.Na městské pláži nebylo minulý týden ještě moc lidí a nebyl problém najít pěkné místo pod stromem. Taky jsme udělali výlet do Imodski na modré a červené jezero, doporučuji.
avatar Re: Omiš a okolí
04. 07. 2007 11:46
Kurnik kde je v Omiši na městské pláži 200 schodů??? V levo je přístav a vpravo dlouhé molo s navigačním majíčkem, ale schody...???? Hmm to nevím...confused smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jarda Cimrman (04. 07. 2007 11:47).
Ezu
Re: Omiš a okolí
04. 07. 2007 11:55
Neříkám že je na pláži 200 schodů ale že z apartmánů k moři je to 200 schodů spinning smiley sticking its tongue out
plus samozřejmě kousek podél pobřeží. Put Borka je ulice v kopci na jih od pláže .
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 110
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.