Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na HVAR??? (2)

Autor admin 
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
14. 03. 2014 09:01
Fajne a dobre!!!!!!!!!!!!!
Zdarec
smileys with beer
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
14. 03. 2014 20:19
Díky moc všem za info. Bohužel se neurvu z práce. Přeju bezva vydařenou akci !!!!!! Tak někdy.....nebo na trase.....CROATIA smiling smiley
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
15. 03. 2014 09:27
... a nebo a samozřejmě ... tady na Foru ... koline ... yawning smiley
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
15. 03. 2014 12:20
JJ, jjasnýýýýý , Bessíku a spol.thumbs up
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
20. 03. 2014 10:44
Ahoj,

na Hvaru jsem již jednou byla, v ID ovšem pěkných pár let zpět.
Letos uvažujeme o sv. Nedjelji. Poradí mi někdo?
dekuji vsem
P.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
20. 03. 2014 18:46
Paja, zkus visit -hvar.com
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 03. 2014 20:46
Hezký večer všem,
prosím Hvaráky o informaci, zda někdo z vás nebyl v zátoce Torac na jižní straně ostrova pod obcí Gdinj. Chceme letos trochu změnit místo pobytu na část naší dovolené, abychom byli blíže k autu a cestě k silnici. Prošla jsem možné i nemožné varianty na internetu, v březnu se hrozně těžko hledá něco s přijatelnou cenou na sezonu pro dva lidi a našimi nároky na přírodu a čistotu moře. Západní část ostrova máme celkem projetou, ze severních zátok na východní části ostrova nám ubytování "nepadlo do oka". Ještě jsme uvažovali o ubytování ve Sv. Nedjelji, ale tam jsou malé apt. buď už obsazené, nebo pro nás cenově neakceptovatelné, raději volíme delší pobyt s jednodušším ubytováním. Do zítřka mám zamluvený apartmán právě v zátoce Torac, ale nejsem si vůbec jistá, zda je tato zátoka pro nás to pravé. Líbí se mi, že je asfaltová cesta až dolů k domům, vzdálenost k moři je také v pohodě, skromné ubytko se solární energii bez možnosti 220V nám nevadí, ale rádi bychom věděli, zda je možnost pěších procházek k vedlejším zátokám, nebo případně jestli je při moři cesta sjízdná pro auto a až kam? A hlavně jak to vypadá na pláži v hlavní sezoně, jestli je moře přístupné jen z té pláže, nebo se dá jít i kousek stranou na kameny. A také se mi zdá tato zátoka co se týká množství domů dost přelidněná a mám obavy, aby tam nebylo pobřeží "zabordelené".

Tady na foru určitě už nějaká informace o této zátoce byla, nemůžu to tu najít, tak uvítám každou bližší informaci od vás.

Díky mocsmiling smiley
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 03. 2014 21:17
Loni v září jsem byl o dvě zátoky vedle, v uvale Veprinova. Přes Torac jsme jezdili, ale moc ti k němu neřeknu, protože cesta je v tom místě dost vysoko a dolů není z cesty vidět. Zkusím pohledat nějakou fotku z vody, jezdil jsem okolo na člunu. Asfalt dolů do Torace je takový typicky hvarský, první usek je hodně rovný a pak to jde sešupem dolů se samou zatáčkou.
Jinak cestovat podél vody se dá z Torace po slušné makadamové cestě, západně až po uvala Skozanje, východně až za Mali Polivovnik, z kterého se dá vyjet nahoru do obce Bogomolje. Zátoky, které nejsou obydlené, můžou mít naplavený bordel, protože ho nemá kdo uklízet. Některé zátoky mají na vjezdu z cesty do zátoky uzávěru, např.řetěz se zámkem, takže se nedá zajet autím až k vodě a musí se nachat nahoře u cesty.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 03. 2014 21:37
Zahajskej, díky za info, koukám na Google mapu a ta cesta je tam dobře vidět. To, že jsou tam ostré zatáčky nám nevadí, jsme zvyklí, jezdíme z Bogomolje do Pelinoviku, kde vždy parkujeme. Asfalt je proti tomu makadamu perfektní, šlo nám o to, zda se do vedlejších zátok dá dojít i pěšky. A jestliže jste jezdili do Veprinova, tak jste museli přes Torac. My máme největší obavy z toho, že Torac a vedlejší Tvrdni Dolac budou přelidněné, takže budeme "utíkat" někam do klidnějších míst. Vepříkovou jsme měli vytipovanou, ale ubytko je už obsazené...sad smiley
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 03. 2014 22:26
Smáznuto. Waja, nic se neděje, asi jsem pochopil ne zrovna správně.

Druga domovina Hvar - Zavala.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fous 57 (23. 03. 2014 17:51).
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
22. 03. 2014 23:20
Fousi, díky za snahu, doufám, že jsi neměl s tím vyhledáváním moc prácemoody smiley

Asi jsem svůj dotaz blbě napsala, nebo sis to špatně vysvětlil, ale já nehledám ubytko, to už mám zamluvené a za mnohem nižší cenu. Já mám právě pochybnosti o té konkrétní zátoce Torac, zda to je dobrá volba.
Za poslední týden jsem už "prošla" desítky, možná stovky ubytovacích nabídek a momentálně bych mohla dělat svým přehledem "agitku" spoustě cestovkám i soukromníkům. tongue sticking out smiley Porovnávala jsem severní i jižní zátoky ostrova Hvar, i jiné destinace v HR, místa na Brači a Korčule a zjistila jsem, že nás to nejvíc táhne na ten "zatracenej" ostrov Hvar. I z toho důvodu, že ostrov máme dost projetý, jsem hodně opatrná na to, abychom platili za něco, co k naší dovolené opravdu nepotřebujeme.

V každém případě díky, je vidět, že jsou tady na foru přátelé, kteří mají snahu pomoci. Já ale potřebuji někoho, kdo zátoku Torac navštívil a zná tam místní podmínky. Ale zřejmě nebudeme mít jinou volbu a díky informaci od Zahajského, že se dá autem zajet i do okolních zátok, zítra padne poslední rozhodnutí.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 03. 2014 12:15
Přes Torac jsem se jsem minulý rok občas chodil proběhnout z Veprinovy a myslím, že je tam tak asi osm domů, takže přelidněná nebude. Jestli si dobře pamatuju, tak je tam v čele zátoky malá oblázková pláž jako ve Veprinově a okolo klasika - ty skály. Jinak ty cesty přesně jak píše Zahajskej...
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 03. 2014 12:36
Romans díky, mám právě strach, když je zátoka Torac první příjezdová po asfaltu od Gdinje, že tam bude zajíždět spousty turistů jen tak na vykoupání a čumendu. Ještě bych ráda věděla, jak daleko pěšky je vedlejší Tvrdni Dolac, na mapě se to jeví jen pár desítek metrů. Je tam konoba, nevíš, zda se tam dá najíst bez předchozí objednávky? Prý by tam měl být i nějaký krámek se základními potravinami?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil waja (23. 03. 2014 12:37).
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 03. 2014 13:20
Nemyslím si, že by tam turisté houfně sjížděli na koupání. Do Tvrdni Dolac je to jedna zatáčka, takže opravdu pár desítek metrů. Konoby tam jsou určitě dvě, možná dokonce tři (ale ta třetí nevím, jestli byla otevřená). Docela jsme se tomu divili - na těch pár baráků. My jsme si tam dávali jen pivko, ale myslím, že tam jídlo měli normálně bez objednání. Krámek - viděl jsem tam takovou budku, kde asi před tím byl, ale loni tam nefungoval. Ale je v Gdinji - chleba na objednání na příští den.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Romans (23. 03. 2014 13:36).
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 03. 2014 16:05
S lidma na čumendu a na koupání strach mít nemusíš, to by si museli vzít auto sebou i do vody, protože míst k parkování tam moc není. Dolů si je domácí nepustí a podél cesty místa moc nejsou.
Chleba jsme v Gdinji kupovat nemuseli, ale jední lidičkové, co do Veprinový jezdí již léta říkali, že je lepší zajet do Pokriveniku a tam s chlebem problém nebyl, pokud ho měli, tak prodali.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 03. 2014 16:06
Do této oblasti(tvrdni dolac) jezdím již 10 let a jsem nadmíru spokojen lidí tam je každoročně víc a víc konoby tam jsou dvě a krámek který tam fungoval rok pro nevyjasněné majetkové spory je zavřeny ale v gdinji funguje (pečivo na objednávku) jinak je tam klid (jezdíme uvala mali Rapak)
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 03. 2014 17:10
Ve Veprinový nám chleba pekli domácí, třeba v Torac bude taky někdo péct...
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 03. 2014 19:04
... není to pro každého ... někdo se nechce zdržovat pečením, ale kdo je dál od civilizace a má 220 V ... je to alternativa a s automatickou pekárnou, např. Panasonic trvá příprava pečení 3 až 5 minut ... pak si míchá, hněte, peče ... za 4 hodiny vytahuješ čerstvý a dobrý chleba ...
... ale jak říkám, musíš vézt pekárnu, mouku, droždí, trochu octa, soli, cukru ...
smileys with beer
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
23. 03. 2014 19:24
Bessy, proboha to néééé eye popping smiley. Jednak nebudeme mít těch 220 a pekárnu nepoužíváme ani doma. S chlebem jste odbočili úplně jinam od mého dotazu. Pro případ nouze budeme mít dostatečné zásoby chleba tekutého a ten nám určitě bude ke grilovanému masíčku nebo rybám chutnat. Jak jsem výše psala, dáváme přednost přírodě před kvalitami ubytování, jsme dospělí a našemu psu skromné ubytování nevadí. yawning smiley Na ten krámek jsem se ptala jen tak doplňkově, dojedeme si do Jelsy a většinu zásob si stejně vozíme z domova. Šlo mi o to, zda dojdeme pěšky alespoň k vedlejší konobě, kde budeme mít možnost posedět v klidu u pivka a vínka a nebudeme se muset přesunovat na čtyřech kolech. V zátoce Torac to podle obrázků vypadá mnohem civilizovaněji, než jsme běžně zvyklí, a v našem "domečku" budeme mít k využití obrovskou terasu s grilovacím krbem.

[www.jpeg.cz]

[www.jpeg.cz]
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
25. 03. 2014 11:24
V Pokriveniku je jen malý kiosek u hotelu, chleba se musí objednat den předem. A vedle v Zarače byl loni obchod zavřený.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
25. 03. 2014 23:16
pozdrav z Hvaru



Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
26. 03. 2014 08:56
Jituš, moc hezké...
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
26. 03. 2014 18:00
Jedeme v srpnu do Ivan Dolac. Chtěl bych se zeptat jak to tam vypadá s plážemi,jestli jsou moc přeplněné? A pak uvažovali jsme ,že vezmeme kola. Dá se tam případně na kole zajet na odlehlejší plážičky?

Zdenek
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
26. 03. 2014 20:24
V případě ID bych asi kolo nechal v garáži, pokud nejsi vysloveně biker. Stačí se podívat na satelitní mapu. K tomu ty krpály a teplo. Zvol jiný způsob přesunu, ale asi Ti poradí ti, co sem zajíždějí častěji. My jsme přece jenom kousek vedle. Na kole jezdíme, ale sem tedy ne.

Druga domovina Hvar - Zavala.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
27. 03. 2014 15:40
Opravdu móóóc krásný pozdrav z Hvaru, dikec, Jitko. Že by letos byla " nějak vylepšená" jadranská zmrzlina?spinning smiley sticking its tongue out

Nebo už tam sluní svítíčko a vlévá energii hvarským do žil...... nebo tamní vínko.....


dááálky volajíííí........ thumbs up
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
31. 03. 2014 20:48
Ahojte.smiling smileyR.

1. Tak letos by měl být vylepšený přístav ve Stari Gradu a taky okolí...[ihvar.cz]




2. Pláž v zátoce Dubovica - na Hvaru - se umístila mezi nejlepšími ve světě pro rok 2014... alespoň na tomto portálu... [www.huffingtonpost.com] [ihvar.cz]

3. Písčitá pláž Mina v Jelse slaví asi okolo 70 let... "Včera a dnes"... [www.total-hvar.com] [ihvar.cz]
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
01. 04. 2014 08:46
Vložila jsem video do dopravy, ale protože naše loňská cesta vedla jako vždy na ostrov Hvar, tak odkaz i tady:

[youtu.be]
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
01. 04. 2014 12:55
... Waja, Ty nám dáváš ... říkal jsem si ...
... na dvaceti minutové sekvenci ( sympatické kvality ) nemůže být kurňa fšecko ... ale v duchu jsem doufal ...
pokud jeli po A1 kolem ZIRu ( restautant Macola ) ... a pokud to stihli za světla, tak se tam třeba aspoň na moment mihne
ta magická skála ... kolem ní, když se projede, tak to už pak není tak daleko ...
navíc pro mě je to jeden z rituálů ...
... a vona jo ... byla tam a na několika snímcích ... a ještě před tím Matuška zpíval 1000 mil ... kterých už zdaleka tolik nezbývá do cíle ... no to nemá chybu ... thumbs upthumbs upthumbs up
... díky
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
01. 04. 2014 13:51
Bessy díky yawning smiley
To víš, že jsme na chorvatskou dálnici najeli až za hluboké tmy, už přes obce ve Slovinsku jsme projížděli za tmy, takže jsme kameru vypnuli. Noční vidění na ní sice je, ale video v noci nic moc. Tu VLČICI jsem si ale ve videu neodpustila, protože i pro nás je každoročním pozdravem blížícího se moře a cíle. Mám dostatečnou zásobu snímků z let minulých, takže JE TAM yawning smiley
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
01. 04. 2014 22:49
Jeste jeden pozdrav z Hvaru :-)

Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 197
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.