Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na HVAR??? (2)

Autor admin 
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
16. 02. 2014 20:47
Jestli se s námi ještě chcete projet po ostrově Hvar, tak tady je naše takzvaná "Cesta nejkrásnějších výhledů":

[youtu.be]
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
18. 02. 2014 19:37
... Waja ... hezké thumbs up

... pro Panďáka ...
... tihle Tě přivítají v přístavu Split ... [www.rajce.net]
... další anděl v přístavu ... [www.rajce.net]
... odměnou, pokud jedeš brzy ráno ... je svítání ... [www.rajce.net]
smileys with beer
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
18. 02. 2014 20:03
Bessy, díky, další video z ostrova je ve fázi "výroby".

Panďák: taky jsme měli vloni obavy, když jsme jeli poprvé trajektem ze Splitu (dříve jen z Drveniku), ale opravdu není problém. Jeli jsme v sobotu, což nás děsilo, ale první ranní trajekt byl bez problému. Paluba byla téměř prázdná a s autem jsme zajeli dovnitř trajektu a v pohodě stihli z auta vystoupit. Vše je v přístavu dobře označené, "regulovčíci" jsou ochotní poradit, akorát ta budka na prodej lodních lístků ráno nefungovala. Museli jsme do hlavní budovy Jadrolinijí, kde jsme lístky zakoupili. Měli jsme dost času do odjezdu trajektu, takže jsme si dali kávu z termosky a pak nastal trochu problém s hledáním té oné místnůstky. Veškeré cedulky, které nás směrovaly na veřejná místa, končily tím, že bylo zavřeno a v hlavní budově řvala ještě ráno diskotéka, kde se zdržovala podivná individua a tam jsme si netroufli vstoupit. Takže jsme prošli přístav a blízké autobusové nádraží se zavřeným vstupem do vestibulu a usoudili jsme, že raději vydržíme.

[www.rajce.net]
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
18. 02. 2014 20:05
Ahojtesmiling smileyR.
Wajo, až teď jsem si všimla. Super. A moc se mi líbí ty Tvé vtipné a zároveň orientační "vpisky". Říkala jsem té cestě "koblížková". Pod záminkou, že všichni chtějí ráno čerstvé koblížky/což fakt uvítali/ - jsme skoro každé brzké ráno s manželem tento okruh absolvovali/ Brusje - Stari Grad - Hvar/ + vždy nějaké místečko. Mám tedy nakoukáno do zásoby. Milá vzpomínka. R.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
18. 02. 2014 20:12
... Waja ... no vidíš ... umí thumbs up

... a tuť ... cesta Sv. Nedelja / Lućiste ... ( předjezdec Vojto62 )
smileys with beer

[www.youtube.com]
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
19. 02. 2014 15:15
Taky přidám zkušenost z trajektu Split - Stari Grad. Loni jsme touto cestou jeli poprvé, tak jsem si celou cestu přes Split "projel" pomocí Street View a nebyl žádný problém. Stejně jsou už od příjezdu do Splitu směrovky do přístavu.

Protože jsme ale měli asi 2 hodiny času (nestihli jsme poslední dopolední trajekt), hledali jsme místo k parkování - všude plno, až jsme našli takové malé parkoviště v jednom dvorku [maps.google.com] v uličkách, kudy se jede od trajektu.
Pak jsme šli pěšky k přístavu a lístky jsme kupovali tady: [maps.google.com]
Oproti na terase pod těmito slunečníky [maps.google.com] si dali oběd a pak jsme podle cedulí najeli na molo [maps.google.com] (vše dobře značeno). Tam jsme zjistili, že jsme mohli lístky koupit i tady.

Personál nás pak nasměroval do fronty. A tam jsme zjistili, že jsme tam mohli zajet hned a nechat tam auto ty dvě hodiny zadarmo, někteří domácí to tak udělali.

Na trajekt vjíždíme vždy všichni spolu v autě, kontrolorovi podávám všechny lístky. Zatím jsme neměli problém s vystupováním z auta. Při výjezdu z trajektu podle situace, ale obvykle si nastoupíme všichni do auta už když se blíží k molu, ještě předtím, než se všichni ostatní začnou valit dolů k autům.

Když se připluje ze Stari Gradu do Splitu, podle značky je nutno odbočit doprava [maps.google.com] a pak uličkami [maps.google.com] podle šipek [maps.google.com]

--------------------------------------------------------------------------------

Hm, ty odkazy do Street View mi nějak nefungují, vždy se zobrazí stejné místo :-/



Upraveno 2krát. Naposledy upravil mdr (19. 02. 2014 15:25).
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
19. 02. 2014 18:28
už se opět letos v létě těšíme na Hvár do Stareho Gradu. loni jsme opět byli nadšeni. nádhera. čus
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
19. 02. 2014 19:04
Díky za informace. Cestu tam dáme asi ze Splitu a zpátky bychom jeli přes Drvenik. Nezkoušeli jste někdo rezervaci jízdenky přes internet?
Pokud se nic nezmění tak 8.8.2014 začínáme v Ivan Dolac.
Zdenek
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
21. 02. 2014 13:20
Zdravím, nemohu sehnat ubytování na Hvaru někde stranou od lidí v klidné zátoce co nejblíže k moři, něco jako je Smokvina, Tvrdni Dolac v termínu + - 21/7 - 2/8, nebo celé pro 5 osob, nemáte někdo nějaký tip?

Díky
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
21. 02. 2014 16:40
CK Valsa už jsi zkoušel?
My jsme přes ně byli v zátoce Tvrdni Dolac- dům Sabina a naprostá spokojenost.
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
21. 02. 2014 20:59
ESSER
Třetí zátoka od Tvrdni Dolac - Uvala Veprinova, Dva apartmana, Larisa Turkalj.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
28. 02. 2014 22:13
Zdravím přátele ostrova Hvar, i ty, kteří se na tento ostrov teprve chystají a ještě chronickou nemocí "hvarkou" nejsou infikováni a posílám odkaz na další video z našich cest. Tentokrát z té "civilizovanější" části ostrova a výhledů nad městem Hvar.

Tím děkuji Rero za tipy na vyhlídková místa a rady smiling smiley. Na mapě bychom je nehledali, ani nejsou nijak výrazně označená, většina směrovek u silnice turisty navádí do centra města, kde se předpokládá zisk z nabízených služeb.

[youtu.be]
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
28. 02. 2014 22:39
Waja , pěkné. Jezdili jste úplně stejnýmí místy jako my, takže jsem si to pěkně připoměl.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
01. 03. 2014 10:17
Waja, výborně, čím dál líp ... thumbs up
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
01. 03. 2014 13:42
Wajo, hezké. Večer nastuduji, jak k Napoleonovi. Križni rat - tam asi nebylo nic zajímavé, když jste hned jeli zpět? Usuzuji podle těch dvou lidiček, kteří se mihli v záběru cestou tam i zpět. Taky nějaké foto ze zátoky Vira? Jinak na pevnost Španjol se vyplatí dojít z města. Hezké rozkvetlé rostliny, chvílemi je to jak v botnické zahradě, jen ten krpál nahoru. A taky jsou z cesty hezké výhledy na město.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
01. 03. 2014 19:11
Bessy, díky, ještě něco z loňské dovolené mám v záloze natočené. Sice jsem na to zpracovávání naší dokumentace přišla docela na "chuť" a baví mi to, ale venku začíná být tak krásně a teplo, takže nezbývá už tolik času. A pro mne - absolutního Neználka PC programů a převádění něčeho neznámého do něčeho ještě neznámějšího je to "běh na dlouhou trať". Práce stylem pokus-omyl je dost zdlouhavá, a když se nedaří, tak mažu a zkouším tak dlouho, až NĚCO vytvořím. moody smiley

Zahajskej, na Križni rat jsem donutila jet manžela kvůli té piniové aleji, která na fotkách z googlu vypadala tajemně a exoticky. V reálu nic, co by na ostrově bylo neobvyklého, takže otočka a hned zpět. A pláž, kam jsme dojeli, není nic pro nás (hlava na hlavě). Ale máš opravdu postřeh, těch dvou lidiček jsem si vůbec ve videu nevšimla. V zátoce Vira jsme se také moc dlouho nezdrželi, a ze stejných důvodů (množství lidí na pláži) jsme se raději vzdali mořského osvěžení. Foto zátoky mám z vyhlídky Panorama. A na pevnost Španjol jsme se "zamlada" šplhali z města několikrát. Bohužel, teď už bychom si v tom poledním srpnovém vedru na takový výšlap netroufli, takže jsme byli rádi, že si naše zážitky můžeme zopakovat bez infarktových situacíyawning smiley. Ostatně těch pěších výšlapů do kopců jsme absolvovali za loňskou dovolenou i tak docela dost.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
01. 03. 2014 20:57
Ahojtesmiling smileyR.
Wajo, díky moc. Máš to super, stále jsi lepší a lepší.... a navíc známá místečka. Hned v úvodu jsme za tu závoru jezdilismiling smiley

Zátoka Vir na Hvaru je tak bokem...od Hvaru, a je tam kemp. Na fotce mám kemp a pláž za zády... [www.ihvar.cz] jezdí tam hodně cizinci/viděla jsem tam hodně Holanďany a Němce/. Výhodou tohoto kempu je blízkost města Hvar/asi 3 km/.


Zajímavé místo je taky Hvar Podstine...Podstine proto, že jsou tam na pobřeží nádherné skály, je tam taky hotel Podstine, který je opravdu velmi soukromý, ale taky velmi drahý... Kousek od toho hotelu jsme bydleli v apartmánu v 2009. Za tím hotelem vede cesta takovým tunelem ve skále - /romantické/ k hotelu Sirena. Je to hotel v moc pěkné zátoce - jako jediný, ani apartmány už tam nejsou...ale chtělo by to rekonstrukci. Jednu dobu tam ani nebyl provoz, teď asi částečně. Ale pro klídek v zátoce - obsazení minimální - je to tam fajn.
Podstine:
Tady je vidět rychloloď, která pluje dost často na trase Split - město Hvar a zpět. Tak kdo přiletí letadlem, vlakem - do Splitu, tak se opravdu rychle přemístí do města Hvar.
Co doporučuji...kdo bydlí dál od města Hvar/ID a podobně/...najít si tam ubytko ve městě Hvar tak na 2 - 3 noci...Nejkrásnější je totiž město Hvar brzo ráno, nebo pozdě večer... a přes den výlet na Pakleni ostrůvky. Procházka po ránu...
Super jsou taky zátoky okolo Pokriveniku, klidné a dost teplejší moře než v jižní části Hvaru...a hlavně super klídek.

avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 03. 2014 09:57
Kdo má zájem, může se ještě jednou s námi projet přes ostrov, tentokrát s procházkou ve Vrbosce, Stari Gradu, Jelse a opět se zajížďkou pro "dotankování" vína ve Svirće. Při zpáteční cestě do Bogomolje jsem vložila několik snímků z osady Humac a ke konci videa je procházka starou částí obce Bogomolje, která zůstává projíždějícím po hlavní hvarské silnici ukryta.

[youtu.be]
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 03. 2014 11:43
Se nedělá, takhle dráždit 4 měsíce před odjezdem. Zase vyhlížím, kdy se mezi prsty začnou vysouvat plovací blánygrinning smiley.
Ale video super. připomínka toho, co nás čeká. Díky moc.

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 03. 2014 12:26
... Waja Waja Waja ... Ty by jsi zasloužila pětadvacet ...
... tak tohle se kamarádům dělá v zimních měsících ... ? ... tohle ? ... tak tohle, mít ten filmový materiál ... tak to udělám taky ... hot smiley

P.S. ... ale jinak ... jinak je to kouzelné ... smileys with beer
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 03. 2014 14:33
Naštěstí to mám už "jen" za 99. Ale pořád mi to při každém takovém zkouknutí videa připadá za dlouho.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 03. 2014 16:50
Ještě nedám pokoj, mám rozpracovanou cestu do Sučuraje, chtěla bych to stihnout dřív, než to bude pro Hvaráky aktuální v reálu.
Zahajskej, ten čas tak letí, když se probírám naší loňskou dovolenou, připadá mi, že jsme tam byli před pár týdny.
Už se dočkáme...snad. moody smiley

Bessy, myslím, že zrovna ty máš toho materiálu jak filmového, tak obrázkového o dost víc, než já yawning smiley. A díky za pochvalu, to potěší.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 03. 2014 17:03
Ještě jedno takové video, a požádám admina.,aby..eye rolling smileyUž jsem se jednou dotazoval a odpověděla jsi, ale nedá mi to. Máte vůbec čas na koupčo? Furt na cestách. Mám takový pocit, že letos necháme kameru doma, škoda času, zde je vše.thumbs up

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
05. 03. 2014 17:41
Fousi,
to víš, že máme čas na koupání, já osobně si nedovedu představit ani jeden den u moře, kdy bych si nezaplavala. Ale jsme tak trochu akční rodina už od mládí a nevydržíme dlouho na jednom místě. Nejsme "plážoví povaleči" yawning smiley, to nás nebaví, raději ten čas využijeme poznáváním okolí. A co se týká "rochnění" v moři, tak se mi každý rok všichni smějí, že se v tom moři rozpustím (kéž bytongue sticking out smiley). Ten čas, kteří ostatní tráví na pláži, já jodisuji ve vodě. Nikdy dřív jsme o dovolené nejezdili na stejná místa, až ten "zatracenej" Hvar, a tak ten čas musíme proložit nějakým výletem. Vloni první týden jsme byli opravdu hodně na cestách, ale pak nastalo čtrnáct dní odpočinku v domě kousek od pláže, takže koupání nebyl žádný problém. A kameru máme v autě a ta "hlídá" každý náš pohyb. Na Hvaru jsme byli už sedmkrát, tak i té fotodokumetace mám hodně.
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
06. 03. 2014 13:29
Vidím, waja, že stále jezdíte k Franjovi do zátoky Ladjena - my jsme tam byli asi před třemi lety, takže tu cestu z Bogomolje znám. Tenkrát tam ale nebyla šipka Uvala Ladjena tam, kde se sjíždí z asfaltu a je tam Uvala Kozja, Smrska a Pelinovik, takže jsme tam trochu zabloudili, jeli jsme rovně po asfaltu a skončili jsme u někoho ve dvoře. Ta dopravní značka "Práce na silnici" tam byla už tenkrát a vypadá to tam pořád stejně. Do samotné zátoky jsme radši šli stezkou lesem, velice se nám líbila. Jen se zavazadly jsme se nechali odvézt člunem. Franjo i jeho žena Snježanka jsou velice fajn lidi, možná se tam ještě někdy podíváme, i když my radši vždy na jiné místo. Už aby tady bylo léto.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
08. 03. 2014 09:22
Krásné sobotní dopoledne,

už dám s tím cestováním po ostrově konečně pokojyawning smiley, víc natočeného videomateriálu z cest po Hvaru nemám. Mám něco málo z místa našeho pobytu, ale to si nejsem moc jistá, zda se to dá publikovat, no uvidíme.tongue sticking out smiley

Takže poslední naše loňská cesta z Bogomolje přes méně civilizovanou část ostrova k trajektu do Sučuraje, pak ještě procházka přístavem a nakonec smutné loučení s mořem.

[youtu.be]

Pro Fouse a ostatní "šťouraly" eye rolling smiley dodávám, že ty snímky Sučuraje nejsou všechny z loňské dovolené. To bychom v žádném případě nestihli. Vložila jsem je tam jen jako zpestření a proložení videa. V Sučuraji jsme byli v minulých letech několikrát během dovolené, a jen ta procházka kolem majáku nám zabrala víc jak půl dne. Vloni jsem fotila jen snímky kolem přístavu v době, když jsme stáli nekonečnou frontu na trajekt.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
08. 03. 2014 10:18
.... Waja ... to víš, že to sem patří
... za sebe říkám ... publikuj grinning smiley

... podvečerní cesta ...
smileys with beer


Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
13. 03. 2014 10:22
Wajo, náádherné videjko. poprvé jsem ho ani celé nedokoukal. Jak jsem zahlíd ty jejich borovice, sytě modré moře a azuro oblohu, tak mě to tak "podráždilo" smiling smiley, že jsem to musel rozdýchat na zahradě a až teprve večer při poslední flašce vína z Hvaru pořádně prohlíd. Manželka se jenom usmála a pronesla: " Zas jezdíš po Hvaru?" a koukala taky. Jsme akční jak vy, líbilo se mi, jak "jodisuješ" ve vodě . thumbs up My vždycky testnem i nějaký ten termál v SK nebo HU.
Jak to jenom vydržíme? Až v srpnu..... možná i vlakem / děcka ještě nikdy nejely lehátkem/ nebo zas rozšíříme řady fabiatiků.

Kde to na tom Mácháči bývá, my jezdíváme k příbuzným na Bezděz.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
13. 03. 2014 19:19
avatar Re: kdo se chystá na HVAR??? (2)
13. 03. 2014 20:27
Díky Martine, byl jsi rychlejší yawning smiley než já, ale nikoliv než Zahája smiling smiley Ten je jak "namydlený blesk" a už je s kolinem v kontaktu thumbs up

Lidičkové, je ten Hvar ale krásný ... smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

mdr
Hosté: 215
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.