Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Stará cestayawning smiley

Autor Lenka 
avatar Re: Stará cestayawning smiley
03. 08. 2010 19:53
Chcem sa opýtať, ako je to s kamiónmi na "starej ceste"? Je ich tam toľko ako na maďarskej 86, alebo je ich menej?
avatar
FAT
Re: Stará cestayawning smiley
03. 08. 2010 23:00
Veľká časť nákladnej dopravy má cez Plitvice zakázaný prejazd, sú tam značky Zákaz vjazdu vozidiel,, ktorých náklad môže spôsobiť znečistenie. Tých, ktoré tam jazdia je síce menej ako na HU 86-ke, ale... Po 86-ke jazdia kamióny MKD. Teda rýchle, silné autá, u ktorých sa predpokladá rýchla bezpečná jazda. Po "starej" v HR jazdí vnútroštátna doprava, to je zásobovanie a stavebníctvo. Autá môžu byť staršie, šoféri rizikovejší, náklad, ktorý nemusí byť najvhodnejší na rýchlu jazdu a občas môže odletieť aj nejaký ten kameň. (nezažil som to nikdy) aspoň ja mám takú obavu. Teda ak už tam nejaké nákladné auto stretnem, brzdí dopravu podstatne viac ako na HU 86-ke a predbehnúť nemám takú odvahu ako domáci. Zdá sa mi to riskantné. Ja mám skúsenosť väčšinou s nočným jazdením po starej a to som nezažil nejaké veľké problémy s nákladiakmi.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
27. 02. 2011 16:49
stará cesta je prostě klasika. lepší, než samo moře. a to finále, uvala Dubci, kde se otevře výhled na moře....
Re: Stará cestayawning smiley
27. 02. 2011 18:21
Za mě Stará cesta je HRŮZA.Nejsem závodník a jel jsem ji loni.Jezdím už 20 let denodeně,a rád dodržuju předpisy.Ale na Staré cestě je to magořina,v lese v úseku 5km snížená rychlost na 50km/hod,pak přijde vesnice a v ní je 70km/hod(upraveno značkou) a zas úsek se sníženou rychlostí kde není jediný dům.Prostě ma-go-ři-na!Loni to ale vyvážily Plitvice,ty za to stály.Ale letos zase dálnice.
avatar Re: Stará cestayawning smiley
27. 02. 2011 18:53
No já tam jel už v roce 96. pak skoro kazdoročně, někdy i v zimě, sníh od Peručka až ke karlovaci atd. 5ídím rád a byl to vždy dobrej adrenalim předjíždět na plný kamiony, dokonce i ve slunji na mostě :-). s policií skoro nikdy problém, jen na jezercícj jednou 20DM za mlhovky. a to byly mlha, jinak s tím nesvítím :-)
avatar Re: Stará cestayawning smiley
27. 02. 2011 19:04
jinak ale největší zážitek jet bosnou i herceg přez Banja Luku a pokračovat podle řeky Vrbas.
Nebo kolem Buška jezera, livno atd
avatar Re: Stará cestayawning smiley
27. 02. 2011 19:15
Hradec Králové- Mala duba se dala jet do 12 hod cesty. tedy ne v plné sezoně. To snad ani nejsou nejhorší nákladáky, ale turisti
Re: Stará cestayawning smiley
27. 02. 2011 19:27
to co tu píše srnec, srnec, srnec je tu již dávno popsané. Prostě nic nového pod sluncem. thumbs down
avatar Re: Stará cestayawning smiley
27. 02. 2011 19:32
No tak se nezblázni, jsem tu novej, tak nemám přečtený všechny témata
avatar Re: Stará cestayawning smiley
27. 02. 2011 20:28
srnec se chce stát rekordmanem v príspěvků za den...jede od rána jak mourovatejeye popping smiley
Re: Stará cestayawning smiley
27. 02. 2011 21:04
Již jsem to psal i v jiných vláknech, např. Rituál, já Starou cestu zcela nezatracuji, pravidelně vyjíždím z dálnice u Karlovacu, najíždím na ni, na první benzínce za Karlovacem tankuji, projíždím přes SLUNJ, kde jsou hezké vodopády a v motelu MARKO u Rakovice se najíme.Již tam znám i číšníky. Pak pokračuji kolem PLITVIC a u Udbiny se dáme na GORNJU PLOČU, kde znovu najedeme na dálnici a pokračujeme směrem na Split.Je to takové zpestření, vím, že je to zdržení, ale zase nějaká hodina mě nezabije, až tak nespěchám. O chaotickém značení rychlosti na Staré cestě vím, jedu raději pomaleji, ale nostalgicky si vždy připomenu alespoň část cesty, když ještě nebyla dálnice.Preferuji pohodovou cestu, ne soutěžit s časem, toho mám po celý rok až dost.Cesta je součást dovolené, tak se kochám a i častěji zastavuji.A to většinou jedu až do Černé Hory více než 1200 km.
Re: Stará cestayawning smiley
28. 02. 2011 08:41
Naprostý souhlas se vším co píše Karel M., poslední dobou tak jezdíme také, po staré jsem jel asi dvacetkrát a bez problémů, nyní část dálnice
a část po staré - Karlovac-Udbina.
Ve Slunji nocleh - lůžko 11 Eu, krásné apartmány na konci městečka, velký dvůr s elektrickou bránou a klid.Zajdeme na vodopády, večeři a pivko
a ráno odpočinutí dále - Pelješac, či MNE.Nic nás nežene, zastavuji kde se nám zamane a netrháme rekordy, shonu máme přes rok dost.
Re: Stará cestayawning smiley
28. 02. 2011 15:17
také jsem zastáncem staré cesty od Karlovace dolů "po staré"
v klidu a pohodě to jde projet
má to něco do sebe co na dálnici nespatříme
avatar Re: Stará cestayawning smiley
28. 02. 2011 15:25
jj rozstrielané opustené domčeky poprio ceste , stopy vojny v samotnom karlovaci.. žial aj to patri k chorvatsku.
krasna priroda, serpentiny ake u nas niesu smiling smiley ale ja osobne preferujem dialnicu aj takto mi to dava asi hodinku a pol po starej na trajekt v prizme.
Anonymní uživatel
Re: Stará cestayawning smiley
28. 02. 2011 19:53
Moje stará cesta je směr Josipdol a Senj a po č.8 po pobřeží. Říkalo se tomu Jadranska magistrala a je to v postatě silnice po které jedete ze Rijeky do Splitu a dál až do Dubrovniku.
Tady když jel člověk 100 tak to byl kvapík. A těch bouraček. Auto co spadlo dolů k moři se ani nevytahovalo. Vrak tam zůstal.angry smiley
V Itálii něco podobného - Autostrada del Sole ale to bylo jiné kafe. Bologna, Firenza, Roma a dál na jih. drinking smiley
Jo,jo !!!! Vzpomínky mi nikdo nečajzne.smileys with beer
avatar Re: Stará cestayawning smiley
28. 02. 2011 20:14
srnec 27.2. 18:53hod
"No já tam jel už v roce 96. pak skoro kazdoročně, někdy i v zimě, sníh od Peručka až ke karlovaci atd. 5ídím rád a byl to vždy dobrej adrenalim předjíždět na plný kamiony, dokonce i ve slunji na mostě :-). s policií skoro nikdy problém, jen na jezercícj jednou 20DM za mlhovky. a to byly mlha, jinak s tím nesvítím :-)"

Teda nic ve zlým, ale doufám, že Tě nikde po cestě nepotkám.
Anonymní uživatel
Re: Stará cestayawning smiley
28. 02. 2011 20:25
srnec - super! Jako v jednom filmu (známém)
skáču rád a skáču s chutí !thumbs up
Na mostě přes plnou a předjíždět kamiony ? Skutečně adrenalin. Co na to chorvaté? Vždyť jsou horší jak naši šoféři! A to jsi ještě živ?angry smiley
avatar Re: Stará cestayawning smiley
28. 02. 2011 21:08
vole :-) to mi bylo 20!
Re: Stará cestayawning smiley
28. 02. 2011 21:11
To jsme taky jednou jeli po staré (cestě) no a v jednom městečku ve 3 ráno taky řidič s Ostravskou SPZ se dal na mostě předjíždět přes plnou. Dokončil manévr no a kluci Chorvačtí vyskočili spoza rohu a měl po ptákách. Co ušetřil za dálnici zaplatil za flastr. Tak mu třeba. A proto od jisté doby jezdím pouze po dálnici protože na staré nikdy nevíš kdy tě lapnou.
Re: Stará cestayawning smiley
28. 02. 2011 21:28
Šatava napsal(a):
-------------------------------------------------------
> srnec - super! Jako v jednom filmu (známém)
> skáču rád a skáču s chutí !thumbs up
> Na mostě přes plnou a předjíždět kamiony ?
> Skutečně adrenalin. Co na to chorvaté? Vždyť jsou
> horší jak naši šoféři! A to jsi ještě živ?angry smiley


To snad nelze ani komentovat, ale jak to vidím někdy u nás, tak se vůbec nedivím. Stalo se mě nedávno kousek od mého bydliště, že mě jeden magor předjel v naprosto nepřehledné zatáčce za "břeh", kdy neviděl ani 10m před sebe.Když by se zabil sám, je to jeho volba, ale asi by zabil nevinné.Abych se bál vjíždět do nepřehledných zatáček, navíc tady jezdím denně do práce.Ale i tak si někdy zde připadám čím dál víc jako v Chorvatsku, každý spěchá, předjíždí i po těch největších jamách, o kterých letos v celé republice není nouze.A pak ho dojedu buď v koloně nebo na semaforech...Alespoň já se slušně chovám nejen k ostatním, ale i k autu, proto mě spolehlivě slouží a já si ho nemohu tím pádem vynachválit.Mám k technice vztah, tak asi proto tak konám a přemýšlím.
Jinak si však myslím, že obecně jsou Chorvati lepší řidiči než Češi, přesto, že nedodržují předpisy.To bravurní předjíždění a odhad situace mezi dvěmi zatáčkami, je opravdu mistrné, jak jim to vše vychází a nějaké větší množství nehod jsem nikdy nezaznamenal.Je vidět, že vědí, co si mohou dovolit, na rozdíl od mého příběhu.To opravdu žasnu, ale nechtěl bych v tom autě sedět, na to opravdu nemám nervy!
Anonymní uživatel
Re: Stará cestayawning smiley
01. 03. 2011 09:03
srnec, neblbni.
Vždyť já nejsem kastrát. Tak mi neříkej vole, jenom proto, že jsem napsal svůj názor. To se nesluší. No a na bejka jsem už zase za zenitem ?
Já jsem jenom suše konstatoval, že se mi ten způsob jízdy nelíbí. Za to zaplatilo již spousta nevinných a slušných lidí i životem. Na věku to bohužel vůbec ale nezáleželo - viz Lacina, Trpišovský. To již byly takové vrcholy toho ledovce. Jeden již za soudem a ten druhý čeká. No a v jejich věku by člověk čekal rozumnější jednání.
Podle mne - základní vojenskou službu na Vás - mladíky.angry smiley I když ani tam se někteří kluci nesrovnali !!!!confused smiley

Tahal jsem težké a nadměrné náklady. Měl jsem v autě i zpětná zrcátka. Viděl jsem auta za sebou a sám od sebe jsem zastavil po určité době a nechal ostatní aby mne předjeli. Je na tom něco špatného? Z Brna na Svitavy by toto mělo být samozřejmostí. Jenže opak je pravdou. Když tam vletí srnec a nasere kamioňáka a ten zase jiného a již to jede jak lavina. Průser na dosah ruky.
Re: Stará cestayawning smiley
05. 03. 2011 09:50
avatar Re: Stará cestayawning smiley
06. 03. 2011 05:17
Šatavo.. jako člověk s protektorátním rodným listem, máš také moje sympatie thumbs up*
Re: Stará cestayawning smiley
06. 03. 2011 09:35
Sem byl přesvědčený, tedy až doteď,že tímto glejtem se moho chlubit jen já.Milošhr můžeš zveřejnit jen poslední dvojčíslí z Tvého RL?Abych se vyjadřoval k Šatavovi,to bych Tě jen kopíroval.smiling smiley
avatar Re: Stará cestayawning smiley
06. 03. 2011 10:04
ahoj Vašku..1945 moody smiley
avatar Re: Stará cestayawning smiley
06. 03. 2011 15:10
Opravdu stará cesta...!!! Zajímalo by mě, proč se sem dávají takové příspěvky, které s tématem nemají nic společného.
Já vím, můj příspěvek spíš patří do "Co mě dnes nasr...., ale tak je to ve většině příspěvků...absolutně mimo mísu....takže doporučuji, od teď....držet se tématu. A týká se to i mě, abych tady zase neměl vyjmenováno, co jsem kdy napsal i nenapsal.....a hlavně kde.
No a aby to bylo k tématu: Já letos pojedu do Karlovace a pak starou cestou až na Makarskou. Budu si užívat a kochat se, už jsem nebyl dole na jihu 3 roky. Doufám, že tam mají stále tak skvěle vyasfaltované silnice.
Anonymní uživatel
Re: Stará cestayawning smiley
06. 03. 2011 15:27
Klucíííííí,
takový pamětník zatím ještě nejsem. Já jenom naplno žiji. Proto několikrát rychleji a prožívám to velmi intenzivně. Jinak můj r.v. dle platného TP - ještě před únorovým vítězstvím. Já tam mám 47. Ale já fakt slávu v r. 1948 neprovolával.
kabinet 302
zde se skutečně řešila stará cesta ale potom srnec ............ řídím rád a byl to vždy dobrej adrenalim předjíždět na plný kamiony, dokonce i ve slunji na mostě :-).
A začaly reakce. A myslím oprávněné.

P.S. všiml jsem si, že letos nikdo oslavy února moc neprobíral. Ani v TV ne.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Šatava (09. 03. 2011 18:45).
avatar Re: Stará cestayawning smiley
06. 03. 2011 15:37
Pánové, sice protektorát nepamatuju, ale zase ze mě dělat mladíka nemusíte. akorát jsem napsal co jsem v 90 letech na starý cestě zažil. jako by jste nikdy nedělali pitomosti. Tak se mi akorát zdá, že na tomhle fory je hodně moralistů :-)
avatar Re: Stará cestayawning smiley
06. 03. 2011 15:38
Jasně, ordung muší bejt..ale k věci, jezdím po staré vždycky, zvláště když jedeme domů se starou babkou Feldovou. Jedu-li tam využiji někdy dálnici abych byl u slané vody o něco dříve. Na staré trase se toho až tolik nezměnilo, kvalita silnice až na malé výjimky dobrá, ale co je důležité, provoz je rozhodně daleko menší..dálnice to stáhla. Ale i jako rituál s několika krátkými zastávkami, Slunj - Knin, někdy i Drniš a potom už hurá na M.rivieru
Rád experimentuji a tak jsem loni při zp. cestě vyjel v Jastrebarsku a souběžně po staré zleva dojel k předměstí Zagrebu, vyhnul jsem se tak hrůznému popojíždění ve vedru ještě daleko před Lučkem. Potom tak jako tak se už najede na dálniční přivaděč a obvyklou trasou domů. Tohle samozřejmě nebrat jako návod - spíše možnost, těch pár desítek km je poněkud pomalejších o průjezdy vesnicemi.smoking smiley
avatar Re: Stará cestayawning smiley
06. 03. 2011 16:47
taky jsem to tuším v roce 2002 vzal přez Jastrabarsko, to bylo myslím v 7 měsíci. nejel jsem na dovolenou, pouze něco zařídit. Nechápu, jak milovníci HR musejí za každou cenu vyrazit zrovna o prázdninách. To si potom na pobřeží musí připadat jak u Mácháče. Samej čech, hluk, přelidněno. Všichni naloží basy piva a paštiky a jedou.
Umíte si představit ten klid třeba v prosinci, o vánocích, v březnu? pohoda, klid, sice to není na koupání, ale HR přeci není jen o moři.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 194
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.