Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

TUNEL MALA KAPELA

Autor kenad 
TUNEL MALA KAPELA
31. 07. 2006 16:24
V sobotu jsem se vrátil s HR a stále jsem nepochopil proč uzavírají tunel Mala kapela směr sever a směr jih jede normálně.Ta objížďka za kamionem se dřevem do kopce 30km/hod nebyla moc příjemná.Dík za odpověď.
Re: TUNEL MALA KAPELA
31. 07. 2006 16:40
pretoze smer juh ide ovela viac turistov ako smerom spat preto oba tubusy idu smer juh, vracajuci sa to obchadzaju, je to myslim lepsie riesenie ako tam urobit niekolko km kolony ktore sa tam aj tak tvoria.yawning smiley
Re: TUNEL MALA KAPELA
31. 07. 2006 16:50
Jo,dík za odpověď,je to celkem logické,v tu sobotu směr do HR to byla hrůza,hlavně ve Slovinsku.ČAUsmoking smiley
Re: TUNEL MALA KAPELA
31. 07. 2006 20:06
až pojedeš skrz ten tunel třeba v neděli odpoledne nebo ve všední den, příjdeš dokonce i na to, proč se chorvatský vládě ještě hodně dlouho nevyplatí zprovoznovat ten druhej tubus. eye popping smiley
Re: TUNEL MALA KAPELA
31. 07. 2006 20:33
Tak to platí pro celou dálnici ne? Když jsem jel loni, tak jsem tam místama byl sám, to v čechách teda na dálnici neznám.
Než se lopotit s tunelem, to by bylo lepší zapracovat trochu na logistice. Zrovna řeším, proč mne nikdo nechce ubytovat jinak, než od soboty. Když by to trochu rozhodili, tak by byla dálnice průběžně rozumě vytížená.
Re: TUNEL MALA KAPELA
31. 07. 2006 20:37
atnarfus napsal(a):
> ... Zrovna řeším, proč
> mne nikdo nechce ubytovat jinak, než od soboty.
> Když by to trochu rozhodili, tak by byla dálnice
> průběžně rozumě vytížená.

Chápu, že si nakrklej, ale to by pak měli dost nevyužitejch (nezaplacenejch) dní. Asi by to řešili tím, že by zdražili, nebo by se vrátili k původnímu ubytovávání - from sobota to sobota. smoking smiley

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: TUNEL MALA KAPELA
31. 07. 2006 20:55
zkoušel jsi to v Podgoře u Jakiče ?
Re: TUNEL MALA KAPELA
31. 07. 2006 23:15
A co to má společného s Malou Kapelou ?
Re: TUNEL MALA KAPELA
31. 07. 2006 23:58
U nás taky byl na jednu malou kapelu udělán tunel a nermálně je ubytovali i ve středueye popping smileyhot smileysmoking smiley
Re: TUNEL MALA KAPELA
01. 08. 2006 05:58
jirkaK napsal(a):
-------------------------------------------------------
> zkoušel jsi to v Podgoře u Jakiče ?


Nezkoušel, máš nějaký kontakt? Napsal jsem asi na patnáct mejlů a jenom čtyři mi odpověděli. Včera jsem zkusil ještě čtyři kanceláře, tak uvidím co ty vyšťouraji.

S tunelem to má společné asi to, že všichni jezdí jak ovce na sobotu. Bohužel nás k tomu chorvati nutí.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil atnarfus (01. 08. 2006 10:29).
Re: TUNEL MALA KAPELA
01. 08. 2006 11:30
atnarfus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> jirkaK napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > zkoušel jsi to v Podgoře u Jakiče ?
>
>
> Nezkoušel, máš nějaký kontakt? Napsal jsem asi na
> patnáct mejlů a jenom čtyři mi odpověděli. Včera
> jsem zkusil ještě čtyři kanceláře, tak uvidím co
> ty vyšťouraji.
>
> S tunelem to má společné asi to, že všichni jezdí
> jak ovce na sobotu. Bohužel nás k tomu chorvati
> nutí.


to si nemyslim.. letos jsme byli jiz po 6 za Omisi ve stanice tice.. co je dalnice kompletni jezdime po ni. vzdy vyjizdime v nedeli 18.00 tam cheb-passau-graz-maribor-zagreb-split-omis. cesto naprosto v pohode nikde zadne stani jak na hranicich tak v tunelech. to same cesta zpet jezidime ve ctvrtek po 17.00h neni uz takove vedro a na dalnici je prazdno.. proste pohodova jizda. A nikdo me nenuti jezdit v patek a sobotu.. ani chorvati.
FF
Re: TUNEL MALA KAPELA
01. 08. 2006 11:58
Pokud se najde domácí, který trvá na sobota-sobota,tak se sním už dál nebavím a najdu si jiného.A není to problém. Jsou oblasti jako Istrie, kde na tom trvají, ale v severní Dalmácii jsem se s tím nesetkal.
Ale abych se vrátil k tématu tohoto vlákna. Důvod, proč uzavírají tunely vjednom směru zde byl již správně vysvětlen. Otázka ale je zdali to dělají Chorvati citlivě. Myslím, že ne, protože se stává, že vás pošlou na objížďku a auto za vámi již pustí po dálnici.Objíždět Malou Kapelu není takový problém protože objížďka vede po celkem slušné silnici po které se jezdilo když tunel nebyl. Ale horší je, že uzavírají i Sveti Rog. A tady už je to horší o to, že musíte klikatými silnicemi přejet Velebit. Kdyby dostatečně informovali již při vjezdu na dálnici od Splitu po Zadar, zvolila by většina rovnou jízdu po staré silnici přes Plitvice, což by bylo výhodnější.
V sobotu jsem sledoval chorvatskou televizi, kde ve zprávách byl živý příspěvek od tunelu Sveti Rog. Na otázku reportérky zástupci HAKu, kdy se otevře druhý tubus tento odpověděl, že vláda počítá s otevřením nejdříve v roce 2010. Řekl, že provoz jednoho tubusu stojí ročně 300 miliónů Kun a to se kvůli 5-6 víkendům nemůže vyplatit.
Takže jediné co nám zbývá nejezdit na sobotu i za cenu, že bych jel o den dříve a tu jednu noc přespal na pláži. Lepší jak ten čas trávit v koloně na slunci.
Re: TUNEL MALA KAPELA
02. 08. 2006 06:44
to by museli mít informační systém řešenej tak, aby nějaká digitální tabule stála ve vnitrozemí na křižovatce, kde máš možnost odbočit na dálnici nebo na Plitvice. Jinak ti bude kulový platný, když se u mýtnice dovíš, že je nějakej tunel zavřenej. To už je pozdě. Jedině ještě, že bys z tý dálnice sjel včas, na vhodnějším místě.
Re: TUNEL MALA KAPELA
02. 08. 2006 09:36
Nevím jestli tomu dobře rozumím.... Ten jeden směr je zavřený stále, nebo to řídí dle situace?
FF
Re: TUNEL MALA KAPELA
02. 08. 2006 10:05
Ten jeden směr (vždy směr Zagreb) uzavírají jen dle situace, převážně v sobotu brzo ráno a podle situace na směru k moři ho zase otevírají. Rozhodně se s uzavřením nesetkáš od pondělí do pátku večera. Také se stává, že jeden tunel uzavřou a druhý ne. Jak jsem již psal Malá kapela se objíždí celkem snadno, horší je to s objížďkou tunelu Sveti Rog.
Pro JirkaK: Pro mnohé by stačilo, kdyby se dozvěděl na mýtnici, že tunel je uzavřen. Na příklad při nájezdu na dálnici Zadar 2 nebo Benkovac by stačilo vrátit se asi 500m m od mítnice zpět a pokračovat po staré. Zrovna tak by mohly odbočit dříve na vhodnějším místě jak píšeš i ti co najíždí jinde.Rozhodně by se to rozložilo alespoň při výjezdu na Velebit.A to je právě o tom přístupu Chorvatů.
Před lety jsem to zažil v Itálii, kdy část dálnice pod Alpami (na Klagenfurt) postihla záplava a policajti informovali před každou mýtnicí a dávali doporučení, podle toho kam kdo směřoval na nejvýhodnější objížďku.
prosebnice :)
Re: TUNEL MALA KAPELA
04. 08. 2006 18:22
K atnarfus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tak to platí pro celou dálnici ne? Když jsem jel
> loni, tak jsem tam místama byl sám, to v čechách
> teda na dálnici neznám.
> Než se lopotit s tunelem, to by bylo lepší
> zapracovat trochu na logistice. Zrovna řeším, proč
> mne nikdo nechce ubytovat jinak, než od soboty.
> Když by to trochu rozhodili, tak by byla dálnice
> průběžně rozumě vytížená.


JEZDÍME Z DOMU V PONDĚLÍ VEČER, V ÚTERÝ RÁNO JSME NA MÍSTĚ, NIKDY NEMÁME ZAJIŠTĚNO DOPŘEDU, PO DÁLNICÍCH JEDEME TÉMĚŘ SAMI A CCA TŘETÍ AŽ ČTVRTÝ ČLOVĚK NÁS VŽDY UBYTUJE...DOMŮ V ÚTERÝ RÁNO...POHODIČKA POHODA....kdyby CK přemýšlely, tak si určitě některé dokáží domluvit konkrétní místo třeba od středy do středy... nebo úterý-úterý...ale chtělo by to mozek a vstřícost všech tří stran (CK,dovolenkáři a ubytovatelé smiling smiley smiling smiley všem přeji šťastné cestování
Re: TUNEL MALA KAPELA
04. 09. 2006 09:32
ahoj,
my odjizdime v patek do stanici tyce. mohla bych poprosit o nejake tipy?
stravovani, nakupovani, vylety, zabava, sport, atd.
6 lidi a 2 psi

diky
dita cernohlavkova
PP
Re: TUNEL MALA KAPELA
04. 09. 2006 10:10
OMG,a to budete ubytovaní v TUNELU MALA KAPELA? eye popping smiley
Zbyněk V.
Re: TUNEL MALA KAPELA
14. 01. 2007 15:02
Na letošní sezónu budou zprovozněny i druhé tubusy tunelů Mala Kapela a Sveti Rok.
Re: TUNEL MALA KAPELA
14. 01. 2007 15:57
A pak jsi se probudil a měl jsi ruku v nočníku.

Sorry, ale ty si z nás snad děláš prdel.
Re: TUNEL MALA KAPELA
14. 01. 2007 17:11
TO: Zbyněk V.- moc by mně zajímalo odkud máš uvedenou informaci nebo je to tak jak uvádí "atnarfus".Napiš Zbyňdo.
avatar Re: TUNEL MALA KAPELA
14. 01. 2007 18:50
Píšou to třeba tady [www.motorways-exitlists.com] ale nevím,nakolik se tomu dá věřit.eye rolling smiley
Re: TUNEL MALA KAPELA
14. 01. 2007 19:52
Vazne to tam je, to by bola divna novinka chorvati to neplanovali este par rokov.Moc neverim.
JIRKA Z RI
Re: TUNEL MALA KAPELA
14. 01. 2007 21:27
JO, ANO...DRUHY TUBUSI BUDOU...V LETE...SE MAJI DODELAT, ALE PROZATIM JEN PROJEKTY VNITRNIHO UPRAVENI...A PAK SE SEŽENOU PRACHY...300 MILIONU KUN ČILI 1000 MILIONU KORUN...NO A PAK SE TO K LETU 2008 SLAVNOSTNE PROJEDE...(VŠECHNO PODLE RESORNIHO MINISTRA KALMETY - K TOMU SE VYJADRIL PRED TYDNEM...PREJ, I KDYŽ JE PROVOZ JEN PAR VYKENDU V ROCE HUŠČI...CHORVATSKO JAKO EVROPSKA ZEME MUSI CIZIM HOSTUM RUČIT BEZPEČNOU DOPRAVU...I KDYŽ TO BUDE NECO VIC STAT...TAK, ČAUKY!
Re: TUNEL MALA KAPELA
15. 01. 2007 06:06
Tak to se Zbyňkovi omlouvám. I když nepřesně, tak přesto nositel dobrých zpráv.
Zbyněk V.
Re: TUNEL MALA KAPELA
15. 01. 2007 20:01
...... dobry podvecer damy a panove. nekdy se nestacim divit co vsechno lze v takovem diskuznim foru rozebirat. napriklad v rubrice Fotografie z valky se dohaduje nekolik lidicek. duvodem jejich ostrych nazoru jsou jen etnicko-socialne-vlastenecke citeni. a ja myslel,ze je tohle forum o mori,dovolene,odpocinku,prirode,atd. v jinych rubrikach se dotazuji pravdepodobne dospeli lide,jestli si vzit o jednu konzervu vice,ci mene. dalsi dobrodruh jede na dovolenou autem kde ma v kufru 65 litru nafty v kanistrech,jen aby usetril. nekdy je to legracnejsi pocteni nez jsou Trnky Brnky. a nez jsem se vubec dostal k temto strankam,tak jsem si jen precetl oficialni stranky chorvatskeho turistickeho zdruzeni pri chorvatske ambasade v Praze. dale stranky hrvatskeho autoklubu a dalsi jine. zni to mozna divne,ale dokonce jsem si precetl jaka bude povolena rychlost ve druhem tubusu tunelu Mala Kapela. staci jen alespon na chvili chvilinecku odejit z dohadujicich se a urazejicich se diskuznich for a precist si nektere z patricnych oficialnich stranek. i kdyz jsem dost znechucen , preji vsem dobrym lidem krasne a nicim nerusene leto 2007 na chorvatskem Jadranu.
Re: TUNEL MALA KAPELA
18. 01. 2007 03:09
Neuveritelne!

Tady ten Zbynek nejdriv jen tak napsal senzacionalisticky text, ze se letos oteviraji druhe tubusy tunelu - ale ve stylu nejhorsiho bulvaru BEZ JAKEHOLIV ZDROJE te informace!

Na coz ho Atnarfus opravnene zkritizoval za takove podani zpravy. A pak nekdo sice vystrahal nejaky nechorvatsky zdroj te zpravy. A nas Zbynek porad mlcel. A pak Jirka z RI napsal, ze se to v Chorvatsku mozna planuje az v r. 2008. A mimochodem v rubrice Informacije na www.hac.hr neni ani zminka o tom.

A presto se presprilis korektni Atnarfus omluvil Zbynkovi za opravnenou kritiku. eye popping smileyconfused smiley

Coz drzemu Zbynkovi nestacilo a kdyz videl, jaci slabosi jsou na tomto foru, tak mu to dalo vitr do plachet, aby se nicim vyzvan pustil dokonce i do tema Fotky z valky na "Doprave". O tom vam vsem, kdo myslite stejne jako Zbynek, jsem prave pred hodinou napsal svuj znechuceny a konecny stav o tom.
Tam placa o strance HR-turistickeho sdruzeni (to jeho Cecha i ja Chorvat mam poucovat, ze se cesky pise "sdruzeni", nikoliv "zdruzeni" thumbs down) - www.htz.hr nebo HR-auto-klubu (www.hak.hr)... A tam zadne info o otevreni 2. tubusu nejsou videt?!! Kde to tam videl?? confused smiley
Re: TUNEL MALA KAPELA
18. 01. 2007 06:52
www.... nástup v pátek- super. Měj se. zettik@seznam.cz
Zbyněk V.
Re: TUNEL MALA KAPELA
19. 01. 2007 22:06
Antarfus se alespoň omluvil,což se nedá očekávat od mimozemšťanů,kteří neumí,nebo nechtějí číst předešlé příspěvky. Takže ještě jednou. www.motorways-exitlist.com/index.htm HOME - EUROPE - CROATIA Po takovém polopatickém návodu to najde i můj osmiletý syn. To je první zdroj. Druhý zdroj je přímo ortodoxně chorvatský. Chorvatské turistické sdružení, Iblerov trg 10/IV, p.p.251 , 10000 ZAGREB / Chorvatsko. www.chorvatsko.hr Navíc vydali tištěnou mapu ve které jsou znázorněny úseky dálnic,které budou otevřeny ještě v prvním pololetí letošního roku. A nyní něco pro mimozemšťany. Oba zdroje mají původ chorvatský. Já jen cituji zdroje! Nejsem vztahovačný,ale budu rád,když mě jeden chorvat neznechutí mnou milované chorvatsko. Původně jsem chtěl přispět dobré věci dobrou zprávou. A i kdyby byla pravdivá,nebo ne,je prostě optimistická. Pane Mimozemšťane,mám tam nějakou pravopisnou chybu?
Re: TUNEL MALA KAPELA
24. 01. 2007 20:38
Ty, Zbynku V., jsi asi opravdu nemocny...sad smiley

Zaprve, vzdyt jsem o tom www.motorways-(...) tam i napsal "A pak nekdo sice vystrahal nejaky nechorvatsky zdroj te zpravy.". Protoze jsi tu stranku nenasel ty!

Zadruhe, i ta tvoje www.chorvatsko.hr i ta moje stranka www.htz.hr odkazuji na tu stejnou - www.croatia.hr --> a tam ZREJME NIC NENI o tunelu Mala Kapela!! (Tam jsem i napsal, ze zadne info NEJSOU VIDET.) Jestli ty to tam vidis, tak proc nedas primy link s presne tou strankou?? confused smiley

Zatreti, Zbynek pise: "A i kdyby ta zprava byla pravdivá,nebo ne,je prostě optimistická." To by ti jen Goebbels ohodnotil tohleto!
Cesi ti treba takhle uveri, v lete tak pojedou a pak necekane uviznou v zacpach, protoze 2. tunel bude stale uzavren. Pak ale misto tobe vynadaji Chorvatum, ze v lednu napsali jedno a v praxi je porad neco jineho.. Ale tobe je to jedno; tobe je dulezite, ze tvoje lziva info o tebou "milovanem" Chorvatsku aspon byla optimisticka...

Zactvrte, jestli nevidis svoji pravopisnou chybu (zdruzeni/sdruzeni) ve svem predchozim prispevku, tak ti to jako nemocnemu - prece nezazlívam..
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 178
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.