Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2007 07:07
Autor: hornet8 (IP zapsáno)
Datum: 29.07.2007 08:29

jen při zpáteční cestě OMV za Mariborem (před vjezdem na dálnici) ZAVŘENÁ!!! Byl jsem tam cca kolem 1:00 hod.a to mají deklarovaný provoz NON STOP

Ahoj

je tam ještě jedna těsně před hranicí a tam je non stop... si myslím
bob

To bioubi :
Cauky, ja tankuju mimo ČR jen u OMV a Shell, s jinymi značkami nemám dobré zkušenosti, 2x jsem se uz spalil.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil hornet8 (31. 07. 2007 07:10).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2007 08:33
Tak ani mi to nedalo abych se nepodelil o zazitky z letosni cesty na Jadran. Pro mne to byla cesta autem samozrejme prvni a v souvislosti s okolnostmi jsme si vybrali cestu pres Slovensko, Madarsko (na Slovensku jsme nabirali clena nasi pocetne skupiny). Vyrazeli jsme po dlouhem koumani a premysleni samozrejme v jak jinak nez v patek a jeste k tomu 13. Oproti planovanemu odjezdu v 16:30 jsme v celkovem poctu 3 aut vyrazili v 18:00 z Opavy smer Brumov-Bylnice, dale na dalnici na Slovensku (pauza Trencin a Bratislava), prvni cekani nastalo na SK-HU hranicich (cca 30min.). To jsem si rikal no to nam to pekne zacina, pres Madarsko jsme jeli v kolone celkem v pohode pres Csornou, Szombathely (pauza Tesco), dale na Redics. Benzinku ve Slovinsku jsme nasli bez problemu, hranicni prechody OK. Najezd na dalnici z Cakovce taky bez problemu. Dalsi zastavka na OMW u Zagrebu. Po prijezdu na plne Lucko jsem se nechal trosku ukolebat tim jak rychle jsme to projeli a to asi byla trosku chyba, pokud mne pamet neklame bylo to kolem 8-8:30 v sobotu rano. Asi kilometr za mytnici prvni stopka v kolone...no nakonec to nebylo az tak kriticke, ale asi 5 km pred kazdym dulezitym sjezdem z dalnice se to stosovalo na 30km/h. Mistem naseho 14 denniho pobytu se stalo Novi Vinodolski a tak jsme to vzali pres Ostrovicu, do Crikvenice (agentura) a hura do apartmanu...prijezd pred polednem...
Takze shrnuto cesta tam cca 18 hodin (nevim co na to vy, ale vzhledem k tomu, ze to pro dve osadky byla prvni cesta autem na Jadran, ja jsem byl v globalu spokojen). Jo jeste jsem zapomnel dodat, ze nemam v povinne vybave klimatizaci, navic jsem vezl 2 leteho prcka a svoji tehotnou zenu cool smiley.

Cesta zpatky probehla po nekolikadennich uvahach o den drive k planovanemu terminu ukonceni dovolene, a taky na popud prispevku tohoto fora. Proste jsme si rekli, ze po 14 dnech dovolene uz prece nebude vadit kdyz vyrazime v patek na vecer. A myslim, ze jsme udelali moc dobre, nikde po ceste zadny problem. Akorat jsme se uz nekodrcali zpatky na Crikvenici, ale vzali jsme to na Senj a k Ogulinu na dalnici. Jo a taky rovnou az na Gorican a pres Nagykaniczu a Zalaegerszeg (musim rict ze tento kousek Madarska navic byl fakt v pohode, mel jsem pocit ze i klidnejsi nez na Redics). Takze vyrazili jsme v patek ve 20:00 (dokonce planovanych spinning smiley sticking its tongue out) a doma v Opave jsme byli v sobotu v 11:00, takze pokud dobre pocitam tak to vychazi na 15 hodinek.

Muzu rict ze me celkove pocity z cesty na Jadran pres Madarsko jsou pozitivni a na presrok si to asi dam znova.

Jo a v neposledni rade...samozrejme dekuji i foru....Sam



Upraveno 1krát. Naposledy upravil samos (31. 07. 2007 08:49).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2007 12:56
Ahoj,tak už mám konečně trošku času , tak píšu smiling smiley
Původně jsme měli vyjet v pátek 13.7,ale protože nás jelo ve čtyřech autech 14 lidí a někteří jsou hodně pověrčiví,vyjeli jsme v neděli 15.7 v 02.00hod ráno z Opavy.
Sobotu jsme předem zavrhli, kvůli kolonám a zkušenostem lidí z tohoto fora.
Jelo se nám opravdu dobře, jeli jsme v pohodě,už jsem si říkala, jak jsem to dobře s tou nedělí vymyslela.Jeli jsme přes Slovensko-Makov, Maďarsko-Lenti, Letenye, Goričan a dále po dálnici směr Split.Potom jsme ale dojeli k prvnímu tunelu Malá kapela a v tu chvíli jsme si uvědomili, že to tak jednoduché asi nebude.5 km před tunelem jsme zůstali stát a potom už se jenom přískokem posunovali vpřed.Týden před naší cestou jsem se dívala každou chvilku na webkamery a nic , všechno v pohodě a najednou taková zácpa.eye popping smileyNejhorší ale bylo to , že jsme neměli jako jediní ze všech čtyř aut klimatizaci, takže si dokážete představit to horko uvnitř auta.
Ještě jsme jeli naši zlatou feldičkou-felicii.thumbs up smileyPořád jsme sledovali teplotu na autě, manžel feldičku hladil po palubní desce a prosil jí ,aby jenom ještě vydržela.Naštěstí opravdu vydržela,nejenom tyto kolony, ale i cestu zpět domů.
Když jsme projeli,no spíš popojeli Malou kapelou, už jsem si mysleli, že je všechno dobré, ale to už hlásili , že před Svetým rokem, jeto to samé.Takže zase přískokem vpřed,jenom s tím rozdílem, že kolona už nebyla tak dlouhá, asi 3 km.
Přes to všechno, jsme dojeli tam asi za 17 hodin,i když i s čůracíma přestávkama to jinak jezdíme v pohodě za 12 hodin.
Cesta zpět už byla úplně v pohodě.Po zkušenosti ale s nedělí, jsme raději místo v pátek vyjeli už ve čtvrtek(v 07.00hod) a bylo to všechno úplně super.Stejná, jenom opačná trasa,dálnice ,směr Goričan,Letenye, Lenti ,Csorna,Bratislava atd.
Jenom v Bratislavě přes město byl trošku hustší provoz,zrovna jsme projížděli asi když končily směny v podnicích atd (16.00hod)
Domů jsme přijeli s menšíma přestávkama a jednou větší(hodinovou) na večeři na Zavadilce na Prostřední Bečvě , asi kolem 21.00hod.Takže cesta trvala 13-14 hodin.
Ještě se musím pochlubit, že jsme s manželem byli s naší felicií vůdčí vozidlo, za náma jela žihadla jako nový seat, nová captiva,mitsubishi carisma a my jsme jim v pohodě stačili, na dálnici jsme jeli 140km/h a celou dobu jsem je hlídala, neztratili se ani jednou!Někteří totiž jeli do Chorvatska poprvé.
Ale po příhodě s tunelama jsme s manželem uznali, že budeme muset šetřit a naše autíčko příště vyměnit za nějaké s klimatizací, to horko bylo opravdu šílené.
Jenom je nám to líto, když tak dobře šlapethumbs up smileysmiling smiley
Takže zatím ahoj , jsem ráda, že jsme se vrátili ve zdraví zpět a těm co teprve jedete přeji ŠŤASTNOU CESTU.Danny.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2007 14:30
Vcera pri ceste zpet domu kolem 11 hodin 6km kolona u Svetiho roku, tam 6,5km, Mala Kapela v pohode, Lucko 3km , Slovinsko a uzavirku u Gratzu, i Viden kolem pul osme v pohode ...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2007 19:30
Ahoj,
15.7. jsme odjížděli z Prahy ve 14:00 přez Hatě-Vídeň-Graz_nové dálnici až do Šestanovac-Dubrovník-Budva, s pár přestávkama na čůrání a na Chorvatské dálnici skoro tříhodinovou pauzou na odpočinek jsme dojeli do Budvy v 9:30 v pondělí ráno.
Cesta byla naprosto bez problémů, nikde žádné čekání, prostě nádhera, jen v Kotoru na trajekt.
Domů jsme jeli ve čtvrtek 26.8. v 11:00 dopoledne stejnou cedtou jen obráceně, taky bez problémů a bez čekání.A do Prahy jsme přijeli kolem 9:00 ráno s tří hodinovou pauzou na odpočinek.
Všem co teprve pojedete ....PŘÍJEMNOU CESTU
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2007 15:31
Zdravo,
odchod 20.7. 19.30hod. Prešov, Miskolc, Budapest (piatok o 23.30 prepchaté mesto), Goričan (o 02.30 fronta na hranici 3Omin.), dialnica po Sveti rok (Lučko - 15 min., Lučko - Karlovac dve zápchy, neviem dôvod, spolu cca hodina, Vukova Gorica - havária 30min.), pre Svetim rokom odpočka na Gračac, Knin, Sinj, Split, Omiš (Split - Omiš 100min. - križovatka v Omiši). So zápchami a obdivovaním prírody 18 hodín. Dovolenka bola super. Cestu späť opíšem nabudúce, nestíham. Všetkým, kt. ešte len pôjdu aspoň takú super dovolenku ako sme mali my.
Chci se letos vracet z Omiše v pátek 24.8.odjezd okolo 20.00.Máte někdo zkušenosti jaký bývá v tuto dobu provoz po A1 na Zagreb a Vídeň?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 08. 2007 20:52
To Eifel :
Reagujem na tvoj správu. Vyrazil si v piatok o 19,3o namiesto pôvodne plánovanch 17,oo. Možno to bolo dobre. Globík tu niekde spomínal haváriu octávie taktiež v východného Slovenska z Vranova n/T kde na 16 km diaľnice Zagreb- Karlovac prerazilo vozidlo zvodidlá a zletelo do kanála - ťažko zranený vodič a mŕtva šesťročná dcérka, zranené dve staršie deti a manželka. Zdánlivo nepochopiteľná havária na rovnom úseku po O1,oo hodine. Zdá sa ale , že vozidlo vyrazilo práve pred 17,oo a išlo v čase prudko zapadajúceho slnka neustále 250 km stále rovno na západ proti nízko zapadajúcemu slnku ( je to len špecifikum cesty z východného slovenska do Hr ) . Nakoľko takáto jazda "vyťahá oči " a unaví si vedia skúsení predstaviť. Tvoj pneskorený výjazd bol preto možno aj dobrý.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2007 06:53
Ahoj , já byl v Novim Vinodolskim od 26.7 . To tam myslím foukal pěknej vítr a byli pěkný vlny . Je to malá vesnice tak jsme se tam možná potkali.spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 08. 2007 21:17
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (08. 03. 2008 21:11).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 08. 2007 00:16
Sľúbil som dopísať cestu späť. Teda odchod z Omišu v nedeľu 29.7. o 14.30 hod. Flákali sme sa po pobreží, Split - Trogir (zastávka) - Primošten (zastávka) - Šibenik - Vodice (dlhšia pauza). Odchod z Vodíc cca 2O.30, pri Benkovaci na dialnicu, Sveti Rok v pohode, Gornja Ploča odbočka na Udbinu, Plitvické, po Karlovac cesta v rade áut, ale dosť rýchla. V Karlovaci po polnoci kríza, manželka za volant, po 45 min. zase ja. Po hranice v pohode, na Maďarskej strane začal dážď a toho sme sa nezbavili až po Prešov. Budapešť ranná špička, dalo sa prejsť, ďalej nás už ťahala blízkosť domova, preto som sem tam aj švihal rýchlosti. domov sme dorazili o 11.OO hod. Čo nám vadilo a podpísalo sa na zdraví, bol teplotný rozdiel HR-SK vyše 15oC.
Na prestávkach som strávil cca 3,5 hodiny. Prejazdy mýtnic a hraníc bez zdržaní.
Ešte raz všetkým vám, ktorých dovolenka ešte len čaká, veľa šťastia.
K těm, co se už vrátili. Platili jste mýto v kunách, eurech, nebo kartou? Naposledy v rozhlase říkali, že se platí v eurech, ale zpátky vrací kuny. Tak nevím, čeho si vyměnit víc. Teď jsem stále na fóru a dychtivě čtu, kdo co napíše.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 08. 2007 13:03
Byl jsem tam v červnu a platil jsem v kunach a taky kartou. Určitě je možnost platit i v eurech, ale vrátí ti v kunách.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 08. 2007 13:12
Odjížděli jsme v neděli 22.7.2007 ve 21:00 hod. ze Žamberka směr Svitavy-Brno-Mikulov. V Brně jsme měli obavu z provozu (závody motocyklů, koncert Rolling Stone) ale Brno bylo naprosto prázdné. Od Vyškova přijeli kolony Poláků, na Mikulov byl provoz již hustý. Na hranicích jsme byli ve 23:15, od hranic jsme jeli v koloně na Vídeň. ¨Nekonečná kolona vpředu, nekonečná kolona vzadu, samí Poláci. Před Vídní v jedné obci jsme uhnuli doleva projeli několik obcí a přijeli do průmyslové zóny Vídně a za pár kilometrů se napojili na dálnici na Graz (tato cesta je popisována na tomto fóru). Zatímco kolona pokračovala na Vídeň, mi jsme na dálnici přijeli po prázdných ulicích. Cesta po dálnici v pohodě, ráno ve 3:00 hod. jsme překročili hranice do Slovinska, kde jsem tankoval na OMV a platil kartou Visa Elektron. Chorvatské hranice jsme překročili v 5:00 hod.. Od Záhřebu byl silný provoz až po Karlovac. Okolo 8:00 jsme přijeli k tunelu Mala Kapela, kde byla zácpa. Asi 1,5 hod. jsme jenom popojížděli. Za tunelem jsme na sjezdu Žuta Lokva sjeli k moři do města Senj a po 10km zakotvili v městečku Sv. Juraj. Cesta trvala 12hod. i s pauzami. Kromě tunelu žádný zádrhel.Celkem 773Km. Ten den bylo 38C.
Cesta zpět v sobotu 28.7.2007 v 8:00 odjezd ze Sv. Juraje směrem k dálnici. Tunel Mala Kapela byl pro provoz od moře uzavřen a museli jsme jet 60km po objížďce. Jinak až do Krapiny nebyl žádný problém. Za Krapinou, poslední tunel před hranicemi jsme vjeli do stojící kolony. Asi po půl hodině jsme začali popojíždět. Do tunelu byl zakázán vjezd semaforem, protože o pár km dál byla totální zácpa na mítnici asi proto aby auta nestáli v tunelu. Po vystání nekonečné fronty na placení mítného jsme na jedničku popojížděli k hranicím. Z chorvatské hranice jsme popojížděli na slovinskou celnici a pak se to jakž takž rozjelo. Úsek 10Km jsme popojížděli 3 hodiny!!! ve vedru 32C(zlatá klima). Další zácpa na slovinsko- rakouské celnici a pak už se to rozjelo. Domů jsme dojeli ve 23:00 hod., celkově 15hod. Směrem do Chorvatska popojížděli nekonečné kolony turistů od chorvatské hranice až po Maribor absolutní zácpa asi 40km. V sobotu přes den už nikdy!!!
Zatímco doklady při cestě tam nikoho nezajímali, při cestě zpět v těch zácpách nám je detailně zkoumali na všech hranicích. Já jsem měl pas a v něm zapsané dítě, manželka jela na OP. Mýto jsme platili hotově i kartou (Visa elektron). V Chorvatsku při platbě eurem vraceli kuny.
Byla to moje první cesta autem za hranice a tolik km v jednom zátahu. Až na ty kolony mám z jízdy pozitivní pocit. Jinak kolegové z práce se vraceli dva dny před mým odjezdem a jeli přes Maďarsko a prý nikdy víc. Kolony kamionů, které se nedali předjet, vedro přes 40C a bez klimy.
Tak po zkusenostech z tohodle fora jsem si rekl, ze lepci je jet, nez nekde stat (sierra z roku 86 2.3d, co je to klima?, rychlost 110-130kmh po dalnici), akorat ze jsem musel jet v patek na noc tam a v sobotu zpet, coz je asi nejhorsi kombinace.
Kdyz si odmyslim cestu pres Cesko, tak Ceske Budejovice - Seline cca 10-11 hodin, pokud se jede porad. Cili cca 10 vecer CB - Linz - A9 az na St.Michael kreuz - Neumarkt - Klagenfurt - Lojblpass - Ljublana - Novo Mesto - Metlika - Crnomelj - Basilevo (nedoporucuju prejet v Metlice a jet na Karlovac, silena vlasenka a zajizdka) - po dalnici dale. Cca v 8 rano v sobotu pousteli jeste Kapelu i Sveti rok obema pruhy k mori, cili prijezd pohoda, zespoda pod Sv. Rokem jely nahoru 2 policajtsky auta krokem a za nima kolona do nevidim. Cekali jsme akroat 2x cca 10min na mytnicich ve Slovinsku (1,6 a 1,7E) a pak chvilku na silnici H1 pred Novym mestem (14km neni dalnice), protoze touto trasou jelo milion Nemcu po trase Karavaken - Bregana.
Zpet jsem jel v sobotu v 8 vecer, pred Sv.Rokem jeste byla kolona cca 2km, ta trvala neco pres pul hodiny, pak uz to jelo, Kapela bez problemu zbytek jsem jel stejne, Slovinsko uz bylo bez problemu.
Ale neni to pro kazdeho, to uznavam, poplatky 4.5E Bosrucktunel, 1,6+1,7E ve Slovinsku, 73Kn Basilevo - Maslenica yawning smiley) Radsi jedu nez cumim, ale musi clovek umet trochu jezdit v noci a nebat se hor... Kolega jel to samy +- jako my, ale pres Viden a Graz a Slovinsko projel za 4 hodiny.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 08. 2007 16:13
takže srdečne Vás zdravím. Vrátili sme sa v sobotu ráno z krásnych Tučiep. Boli sme tam už po tretí krát, ale teraz sme boli po prvý krát na vlastnom aute. Ešte, že existuje toto fórum, odkiaľ som čerpala najviac informácii. Takže teraz ten opis cesty.
Odchádzali sme vo štvrtok 26.7.2007 z Trnavy presne o 18:20 smer HU-HR /Tučepi/.
Prejazd Bratislavou bol bez problémovi,málo áut, pohodička. Na hranicu sme sa dostali o 19:15. išli cez dosť často spomínaný úsek po diaľnici M1 - len dúfam, že je naozaj bezplatný hot smiley . Odstavili sme to na obvyklej zastávke na čerpačke MOL - bol tam akurát jeden český autobus a pár českých /resp. moravských/ áut.
Z odpočívadla sme vyrazili asi tak po pol hodinke a hurá na Maďari smiling smiley. Prejazd Maďarskom bol veľmi zaujímavý. Miestami vyjazdnené koľaje, z ktorých ma išlo šľak trafiť a tie ich 30, to je na zbláznenie. Ale prežili sme a na budúci rok pôjdeme tadiaľ opäť. Išli sme dole na Lenti, kde sme na kruhovom objazde zle odbočili a dostali sme sa na diaľnicu /myslím, že je to M7 alebo M8 / čo už 20 km som mala stiahnutý zadoček, že čo bude ..... eye rolling smiley na Goričan sme sa potom dostali cca o 23:15. to znamená, že Maďarsko s dodržovaným rýchlosti spravíte za 3,5 hodiny. Ešte poznámka čo sa týka maďarskej lesnej zvery, tak je. Mali sme takmer "blízke setkání" so srnkou, ale holka si to rozmyslela a postála na kraji cesti. Horšie to bolo s jedným zajacom /doteraz sa hádame s manželom či to nebola náhodou mačka/ tak ten to už nerozchodí. Inak na jednom odpočívadla v HR sme stretli jedného Slováka z Trebišova a ten pri Balatone sa zrazil s diviakom. Preto sa mu dovolenka skrátila o dva dni. Inak bol dosť šikovný keď všetko, opravu a poistky, stihol povybavovať za 1,5 dňa.
Príchod na Goričan 23:15, tam sme si dali Semtexíky, povinná cik a fajči pauza a vyrážali sme o 23:50. Ešte sme si zamenili chorvátske "skunky" a hurá na diaľnicu. Môžem fakt povedať, že celá tá ich diaľnica je úžasná. Na prvom mýtnom sme boli 0:55 kde sme zaplatili 36 kun a potom v šestanovači zvyšných 171. Na prvom nedali blok ale pri výjazde v Šestanovači tak tam pekne blok dali. Na mýtnom sme nikde nečali ani 20 sekúnd. len sme zmáčkli čudlík vyskočil lístok a ako tu raz jeden napísal tak na dvojke rýchlosti sme prefrčali. Inak to môžem potvrdiť na oboch hraniciach. Úplne bez čakania.
Na diaľnici som mala pocit, že do chorvátska ideme len my sami. Boli miesta, kde sme nestretli ani živého človeka. Išli sme aj 5 kilometrov, ani oproti nám auto, ani prednami a ani za nami. Na odpočívadlách boli samozrejme autá, ale nič brutálne. Tunely sme tým pádom prešli opäť bez čakania a v úplnej pohodičke.
Príjazd do šestanovaču bol tak o 6:30 krásne označený smer na Makarsku, prejazd Brelou tak 7:00, tam trošičku doprava zhustla ale pohoda, a príjazd do Tučiep 7:30.
Cesta späť bola v piatok o 20:30 odchod z Tučiep, dá sa povedať, že to isté ako pri príjazde. Vôbec žiadne čakanie na mýtniciach ani v tuneloch ani na čiarach. Ale jedno viem, keď som sa pozrela na smer do HR tam to bolo husté a určite si nevyberiem piatok odjazd do HR. Na goričan sme prišli o 3:00 s tým, že sme mali 3x pauzu /10-15 min./ tam sme si 2,5 hodiny pospali a vyrazili sme z Goričanu o 6:00. prejazd Maďarmi bez problémov. zavesili sme sa za jeden kamion a ten si to šľahal 100 tak len dúfam, že nás nikde nebleskli, aby mi neprišiel žiaden pozdrav. Slovenskú zem sme vybozkávali o 9:15. a príchod do trnavy cca 10:30.

Takže asi tak v skratke spinning smiley sticking its tongue out smileys with beer hot smiley A inak ak by sa dalo tak sa hneď zbalím a idem naspäť.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 08. 2007 16:24
ahoj, takže taky pár poznatků z cesty:
cesta tam pondělí 23.7. v 17"00 z UH, směr Poštorná přechod bez čekání, Wien průjezd směr Seyring, Geransdorf (viz příspěvek od MIDAX ve vláknu Průjezd Vídní 2007 )super rychlé doporučuji,směr Graz - Maribor celnice bez čekání, čerpání PHM na první benzínce OMV ve Slovinsku platba kartou. Dálnice platba hotově 0,75eur. Chorvatsko celnice bez čekání dále po dálnici směr Split, oba tunely bez čekání, celá dálnice platba kartou, ráno 4"00 přístav Split v 5"00 odjezd trajekt na Hvar (pozor jezdí zásobovači, osobáky naloďovali až poslední, dostali jsme se tam jako předposlední!!!),platba kartou, V 8"00 na místě - Ivan Dolac, město Hvar nákup PHM platba Kartou........
cesta z Hvaru-ID v pátek 3.8. v 7"00 (pozdě - trajekt v 8"00 plný čekali jsme další 2,5hod) směr NP Krka dálnice v pohodě, NP Krka platba kartou
cesta z NP Krka v sobotu 4.8. v 10"00 směr ČR, dálnice v pohodě až po tunel Sveti Rok (8km kolona), sjezd na posledním sjezdu Maslenica před tunelem na starou silnici směr Plitvice - Zagreb, hustý ale plynulý provoz až k Zagrebu, neuvážený nájezd zpět na dálnici před Zagrebem v Jastrebarsko (fronta u platidla Zagreb), po dálnici dále plynule až do Krapiny (cílená prohlídka města a poslední útrata veveřiček), tady opět výjezd z dálnice na starou cestu až k přechodu (na dálnici 6km fronta u platidel), plynule Slovinsko, Rakousko ve Vídni se nenechat zblbnout první značenou odbočkou na CZ ale směr Favoriten a až za Dunajem směr Brno...příjezd UH v 02"00.

poznámka ke zpáteční cestě - známí vyjíždělí z NP Krka shodou okolností ve stejnou dobu jako my ale jeli stále po dálnici, potkali jsme se opět v Mariboru, my viděli chorvatské vnitrozemí se zastávkami v Plytvicích (ne prohlídka!!!), Karlovacu a Krapině, oni pouze dálnici confused smiley
Všem pohodovou cestu a užití dovolené smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil hopetr (07. 08. 2007 16:29).
luciask, zbytocne si stahovala tvoj pekny zadocek, lebo usek M7 Becsehely Letenye je bezplatny smiling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 08. 2007 10:12
to Juraj: vôbec som nevedela, že je bezplatný, tak ďakujem za info smiling smiley ale aspoň som si ho trošku spevnila, aby bol ozaj pekný yawning smiley
Odjezd 22.7.2007 až do Karlovace OK. Dále po steré cestě děs a hruza nepřehledné značení, bezdůvodné omezení rychlosti, 3 x policie s radarem (nikdy více). Cesta zpět 30.7.2007 po dálnici. Tunel Sv. Rok 1,5 hod kolona asi 15 - 20 uvařených aut (37C za tunelem 16C) jinak OK. Do Dubrovníku a zpět ani jedna kontrola na hranicích. Chorvatský řidiči jsou prasata.
Hezkou dovolenou. R
Zdravím všechny cestovatele. Tohle fórum mi poskytlo spoustu užitečných (i neužitečných smileys with beer ) informací, tak se letos připojím i já:

Vyjeli jsme v pátek 13.7. z Třebíče v 19:00. Hatě OK, Vídeň OK, Dálnice do Gratzu OK, Maribor přesně o půlnoci. Tankování u OMV hned za dálnicí (v Mariboru je OMV taky, ale zavírá o půlnoci), platba kartou.
Průjezd Slovinskem OK. Kolonka vždy po deseti autech - jelo se v pohodě 50-80km až na hranice cca po 45 minutách. Tam zádrhel, který byl způsobený přesně nevím čím, nicméně jsme se tam zdrželi asi půl hodiny. Nájezd na dálnici, v Záhřebu opravdu za chvilku - platba kartou VISA u levých turniketů-automatů (velmi rychlé - rychlejší asi o 5-10 min oproti obsluze, kde se samozřejmě tvořily fronty). Na Splitskou dálnici bez čekání - tunely oba bez čekání, žádný velký provoz. Kolem Zadaru jsme projížděli za svítání. Do Šestanoviče to byl jeden velký kvapík, sjezd do Brely byl rovněž bez problémů. Na magistrále začal být větší provoz a větší teplo. Do Živogošče (20km jižně od Makarské) jsme dorazili cca o půl deváté, po cestě bylo pár velmi krátkých zastávek.

Cesta zpět proběhla přes den v úterý 24.7. a byla tak hladká, že ani nestojí za to ji popisovat.
Ve všech úsecích jsme dodržovali rychlost, raději jeli pod limitem.
Tak šťastnou cestu!

Kamil
Odjezd 23.7.2007 17.00 po trase Plzeň, Ž.Ruda,Degendorf dále po dálnici A9 směr Graz,Maribor,Macelj,A2 Záhřeb,A1 až do Šestanovace,Makarská.Ston,Žuljana (poloostrov Pelješac) celkem 1252km cesta bez nejmenších problémů. Příjezd do Žuljany 07.30 za dodržování dopr. předpisů a krátkých zastávek na cigáro. Zpět 06.08.2007 postejné trase v 05.30.,zastávka v Makarské asi 2hod. a jediný problém zdržení na dálnici u Passau kvůli nehodě ca.1.5hod. příjezd do Plzné 22.00hod. Jezdím touto trasou již 5let předtím okolo Vídně a tato trasa pro mne ze západních Čech se zdá nejlepší a jezdím zásadně v pondělí.Přeji Všem kdo se do Chorvatska teprve chystají krásnou dovolenou pevné nervy a cestu bez problémů. A všem kteří ji mají již za sebou příští rok v Chorvatsku ČAU!!!
Ahojte,
my jsme se vrátili z Makarské riviéry - Tučep - 16.7.
A cesta byla super. Zvláště Chorvaté se snažili.
Sice si to pořádně zaplatíme,ale stojí to za to.
Navíc je to komplet ( jen druhé tubusy u Male Kapely a Svety Rok chybí). Z duvodu začatku prazdnin a sezony jsme jeli Bratislava, Mosonmagyarovar, Nagykanisza, Letenye, Zagreb a A1 až dolů na do Šestanovace.
Odtud je to už jen 10km na magistrálu nad Brelou a jsme dole. ¨
Benzínky, stav vozovky, odpočivadla - všechno fajn. Je tam radost jezdit. Odměnou je moře.Takže hurá do Chorvatska.Ale asi bych zvažovala krizové dny:
tj. pátek večer ve směru TAM a sobotu odpoledne ZPĚT,pokud to jde, trošku s těmi termíny hněte.

Kdo chce ušetřit a chce se mu, ani stará cesta není špatná - také vyzkoušená (navíc nehrozí zácpy před tunely), nikdo tam nejezdí. Benzínek pomálu, ale i to se dá zvládnout. Šťastnou cestu. Silva
Jel jste nekdo letos vlakem do Splitu a zpet ?? Zajima me servis - obcerstveni, v lehatkovem voze ... dejte mi prosim vedet.
Tak mi to nedá a taky se přidám...
Odjezd 22.7. Z HK do Orebiče cesta klasisická - Znojmo Wien Graz Maribor Krapina Zagreb Split Orebic. Cesta absolutne bez problemu za 13hodin cisteho casu jsme byli na miste.

Zpet jsme jeli v nedeli 5.8 v poledne z Orebice. Hned za Bosnou nas zmerili policajti... 73km/h na 50ce. Ale nakonec to pojali jako klasickou kontrolu dokladu takze jsme nic neplatili...smiling smiley Asi 80km za splitem jsem na posledi chvili uvidel radar u dalnice kde zrovna byla snizena rychlosz na 100km/h. podarilo se mi to zbrzdit ze 150 na 120 vic uz ne ale zdalo se ze mi to proslo... (treba mi prijde domu jeste nejaka fotkasmiling smiley) A nekde kousek pred zagrebem me predjel civilni cernej trojkovej bavorak s majakama na predni kapote a za oknem se mu rozsvitilo slow down (zpomal) asi se jim nelibilo ze jsem jel porad okolo 160ti... jinak cestovani fakt super a bez problemu.. cesta zpet mi trvala taky 13hod cisteho casu.... zdar a silu
dobrý den mohla by jste mi poslat tu trasu jedu 29.8. na makarskou a ješte nemam jasno kudy a kam. Moc diky
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 08. 2007 22:49
Ti, kteří jste zvyklí tankovat ve Slovinsku - Lendava, je momentálně zavřená- vraceli jsme se v pátek 10.8. Jak dlouho to bude zavřené, nevím. Staví tam kruháč tak zřejmě dělají příjezdové cesty.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2007 07:59
To Sonja - díky, občas jsem tam nabral.
To Mamartin - to nás zkoušíš?
P.S. Tak sorry, to jsem se splet, přes Lendavu nejezdím...eye rolling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Pašák (12. 08. 2007 08:04).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2007 08:49
Vrátili sme se včera z Chorvatska a teda, co se dělo v pátek na hranicích i na dálnici to byla síla.Jeli sme po staré a pak kousek po dálnici a ještě, že tak, jelikož i ta hodina čekání před jedním tunelem nám stačila.Takže můžu konstantovat pátek odjíždět na ČR nikdy více nebo sme chytli nějakou špičku, jelikož tam se dost zkazilo počasí.Tam sme jeli v sobotu odpoledne a průjezd čistý.Zpět v pátek navečer a hrůza a děs anebo sme chytli nějakou špičku.Jo a byli ohromné fronty směr do Chorvatska při průjezdu Slovinskem cca 20km.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2007 15:56
To jsem se toho, děvče, dozvěděli. Jediná Tvá konkrétní informace je, že jste jeli po staré. Odkud, přes co, přes který přechod, v kolik hodin - to jsou důležitý informace. To, že jste stáli v zácpě je sice zajímavý zážitek, a jsme rádi, že se o něj s námi podělila, ale zde se vyměňují zkušenosti a my bychom se právě zácpám chtěli vyhnout. A proto se sem píše - rady a zkušenosti pro druhéeye rolling smiley
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 105
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.