Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 22:39
to ablemenn- to dnes ve zprávách říkali ,že nás < ČR> zasáhly tropické lijáky , což možná i to Chorvatsko...Mě je taky 38 a slovo Balt mi říká tedy dost ... Warneminde u Rostocku a Dirhagenost U Riznitz nic příjemného, dodnes si na to pamatuji.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 22:41
Náhodou pro mě je dnes nové zjištění , že cesta ze soboty na neděli není zase tak hrozná jak by si člověk představoval. Viz ty Kamery
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 22:44
to hrvat , ale on tam píše že nejlepší počasí bylo právě tento den ... proto ten v Cirkvenici, navíc ta Cirkvenice je nahoře - Rijeka - Vinodolski .
tedy dost daleko od toho , kde byl ablemenn. Ikdyž webka na Pažinu 8st. ...?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 22:45
já vím,...,ale čekal bych že na severu bude hnusně.. a zima.. no uvidíme co napíše zítra...smiling bouncing smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 22:49
jj zítra tady , jsem zvědav, co bude hlásit ...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 23:15
to Hrvat Mishell
Slatina dnes 07.00 hod 21.5 stupňů . Já měřím teplotu ve stínu. Znám pár lidí co dají teploměr na slunce a v v 8 ráno se budou do krve hádat, že je 40, 50 popřípadě 60 stupňů a nechtějí pochopit, že měření teplot má dané pravidla. Dále někteří lidé neradi přiznají, že dovolená stála za prd. Můj švagr mě předloni v květnu (v době internetu) zásoboval smskami, jak je tam horko, že se musí schovávat před sluncem ,jak se to nedá vydržet, že musí být celý den zalezlí v domě aby se nespálili a že se proto asi neopálí .Tak jsem začal toho roku pochybovat o jeho rozumu.
Tímto se samozřejmě nechci dotknout pravdomluvnosti tvého kamaráda jen je mi to divné
[www.wetteronline.de]
[www.ingema.net]
[www.pocasi-chorvatsko.cz]



Upraveno 2krát. Naposledy upravil ablemenn (27. 06. 2009 23:47).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 23:34
jasně v pohodě..,ale říkal že to mají měřené v autě..bo ráno přijeli..
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 06. 2009 06:50
Popravdě řečeno ..... jste mě s tím počasím na další dny zase nepotěšili !!!
Vyrážíme dnes navečer ......a budeme doufat a věřit !!!! Vsadím přímo na Hrvati a snad bude platit předpověď z tohoto serveru :
[www.meteo-info.hr]

Všem šťastnou cestu a pěknou dovolenou thumbs upspinning smiley sticking its tongue out
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 06. 2009 08:43
Admine probuď se, tady se pár lidí zbláznilo!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 06. 2009 08:59
Prosím vás, najděte si jinej "Chat". Tade se čeká na seriózní info. A hlavně stručně, "bo" jak někdo bude chtít jet za rok, tak než se prokouše neaktuálními přízpěvky pro jejich četnost, tak už ani nestihne tu dovču...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 06. 2009 09:54
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 06. 2009 09:58
dada211 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> nejspíš tu zítra budu ....

když ještě nejste s přítelíčkem na facebooku, abyste mohli klábosit, tak přímo zde je tlačítko CHAT a tam se spolu můžete vyřádit ! angry smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 06. 2009 10:10
omlouvám se,ale slíbil sjem to..
kamarád z Crikevnice právě psal že mají 26 stupnů.. a bura se jim uklidnila..
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 06. 2009 10:37
Hrvate a dado, jste rekordmani!! Téměř dvě stránky soukromých keců , které ostatní nezajímají. To neznáte jiný způsob komunikace? Tohle forum už jde opravdu do kytek!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 06. 2009 12:12
for všichni : omlouvám se.. kdyby to šlo..tak to smnažu...,ale nejde to..
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 06. 2009 22:28
Tak dnes v 01:30 hod. jsem se vrátil po 14 nocích v Chorvatsku ( Podgora , Baško Polje ). Cesta tam přes Slovensko, Maďary - starý přechod Goričan ( poprvé v životě ) , vždy jsem jezdil Lendavu, ale letos jsem to vzal raději tudy. Časově to není o nic moc delší, jen jsem měl strach, že jsem už přejel odbočku na Lenti, nečekal jsem, že je až 12 km od Maďarsko - Slovinských hranic. Cesta tam 12.06. pátek večer v 19:00 hod. cesty liduprázdné, Maďarsko jsem jel po cestě skoro sám, až jsem měl chvílemi ´´strach,, že jedu špatně. Cesta č. 86 v Maďarsku zpočátku pěkná, některé úseky úplně nový povrch, ale některé úseky byly takové díry ve vozovce, že ji trefit, tak dovolená končí. Pro upřesnění velikost těch děr byla místy i 60 x 60 cm a do hloubky i takových 30 cm. V noci jsou vidět na poslední chvíli, tak ti co tama pojedete dávejte secsakra na to bacha. Ty úseky s těma dírama jsou spíše v poslední třetině cesty směrem na HR. Jinak HR cesta tam celé po dálnici, provoz minimální, celková délka cesty 15 hodin. Počasí první týden - Podgora krásné, jedna malá přeháňka v noci, jinak pořád teploty kolem 30 stupňů ve stínu. Na výletě do Bosny - Mostar byla teplota i 34 stupnů, málem jsme v autě umřeli - nemáme klimu. Další týden - Baško Polje přišel v sobotu silný vítr a s ním od neděle i citelné ochlazení a déšť. Z tohoto týdne byly 4 dny deštivé, teploty bych odhadoval na cca. 20 stupňů a 3 dny polojasno, kdy jsme se normálně koupali a ženské i opalovaly to bylo cca 24 - 26 stupňů. Cesta zpět - sobota v 09:00 hod. pro změnu po staré, ale opět přes Maďary a Slovensko. Celková délka cesty zpět rovněž 15 hodin, ale jeli jsme přes den, tak jsme nedělali tolik přestávek. Cestou tam jsem totiž ke konci dělal pauzu každou hodinu, byl jsem dost unavený. Jinak i cesta zpět žádný velký provoz, na to že byla sobota, tak se jelo v poklidu. Pro ty co jezdívali přes Lendavu a letos chtějí jet raději přes Goričan, tak cestou zpět pokud chcete jet přes starý přechod ( je to pěkné místo na pauzu, několik parkovišť, restaurace, benzina, místa kde je stín ) tak odbočka na starý přechod není označena žádnou směrovou tabulí, žene vás to na nový přechod, kde nic není, pouze celnice. My jsme hledali odbočku, ale nic nenašli, tak sme se těsně před celnicí otáčeli a vraceli, ale odbočku jsme našli pouze na vesnici Goričan, kterou jsme si celou projeli a vraceli se zpět. Takových bloudících aut nás tam bylo více. Nakonec jsme tu odbočku na starý přechod našli, ale je označena směrovou značkou pro nákladní vozidla, takže jsem tam odbočil a čekal jsem kde vyjedu, nakonec to bylo správně. Ta odbočka na starý přechod je cca. 500 m před novým přechodem. Pro ty co pojedou - šťastnou cestu a pro ty co se jako já vrátili a smutní, tak co příští léto je za 365 dní a to uteče jak voda, no né ?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 01:58
Ahoj,
dneska jsme se vrátili z Pagu. Cesta až na slejváky byla v pohodě, jeli jsme po již několikrát zmiňované cestě Mureck-Lenart-Ptuj. Za Mureckem trochu horší cesta jinak v pohodě, minimální provoz a určitě rychlejší než loňská cesta přes Maribor.
Přeji všem co pojedou šťastnou cestu za sluníčkem.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 09:10
Pro Prochyho - pokud neobtěžuji, mohu poprosit o přesnější definici těch rozbitých úseků v tom Maďarsku, prosím? Pojedu tudy v hluboké noci zítra, tak abych na to byl trochu připravený. Moc díky.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 10:01
Zdravím všechny vespolek.
Vyrazili jsme 19.6. po deváté večer přes Mikulov do Vídně. Na staveništi před Vídní jsme dojeli kolonu vytvořenou za autobusem, takže jsme to staveniště proskákali max. padesátkou. Normální déšť se postupně proměnil v přívalák. Přes Vídeň jsme jeli cestou od "midaxe" zpestřenou kamiónem, kterej se pral s kruháčama. Až po 100 km na Graz byl pořád přívalák, ve kterém se strašně špatně jelo a nešlo ani zastavit, protože by člověk byl durch hned na prvním metru po vystoupení. Protože jsem měl obavu, jak bude vypadat provoz mezi Ptujem a Maceljem, tak jsem sjel na 138 km na Ilz, Bad Radkesburg, Ljutomer, Ormož, Varaždin. Od dálnice k dálnici dvě hodiny cesty, prakticky žádný provoz - předjížděl jsem jediný auto. Musí se ale počítat se zatáčkovitou "tratí" a s vesnicemi. Kolem Varaždinu už je perfektní obchvat, který vede přímo k cestarině. Od Varaždinu klasika po dálnici až do Šestanovace, která proběhla až na jedinou drobnost bez problémů. Tou drobností myslím částečně úspěšný pokus o ošizení chorvatským mýtařem. Ten mi na podanou VISA kartu řekl "neradi" a chtěl hotovost. Dal jsem mu padesátku, protože jsem neměl nachystaný na přesno a on mi zpět vrátil 14. Já jsem cukl autem k ceníku, protože se mi to nezdálo - cena z Varaždinu na Sv. Helenu je 23 kun a jak jsem zařadil zpátečku, tak ho vidím v zrcátku, jak běží ještě s prachama za mnou. Dal mi ještě desítku a řekl sorry, tak jsem vyrazil a až po pár kilákách mi došlo, že mu ještě 3 kuny zůstaly za prsty. To mne až do cíle udrželo v bdělém stavu. Nejlepší na tom celém bylo, že mi dal při placení do ruky letáček HACu, ve kterém je výslovně uvedená možnost platit kartou. Ostatní platby proběhly v chorvatsku bez problému. Počasí v Baško polje už výstižně popsal prochy, zmrzlina po večeři v dešti nemá chybu.
Cesta zpět proběhla bez problémů až na časté omezení rychlosti na dálnici kvůli dešti. Na mýto jsem měl nachystané přesně - zbavoval jsem se lasiček. Lučko v sobotu po jedenácté večer úplně bez fronty. Ta nová mýtnice zřetelně funguje, protože od Karlovace byl celkem hustý provoz. Dál jsem pokračoval na Varaždin, jediný co mne překvapilo, že o půlnoci nefungovala OMV za Zagrebem. Předání směn bylo nějaké delší než obvykle. Dál jsem frčel z Varaždinu na Ilz a sledoval značky na těch pár autech do protivky a kromě několika našinců si to tamtudy šinuli i nějací poláci a němci - cesta je o něco populárnější než předloni, kdy jsem ji vyzkoušel poprvé.
Brno - Baško polje tam i zpět za 12 hodin s pár přestávkama a při dodržování povolené rychlosti.
Obě cesty až na občasný přívaláky byly perfektní, už aby byla dálnice aspoň z Mikulova do Vídně.
Všem přeji dovolenou bez deště.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 11:02
Sice jsem se zatím navrátila, ale popíšu zatím cestu tam.
Jeli jsem 26.6. Morava, Mikulov,Videň. Poprvé jsme letos jeli Midaxovu trasu. Podotknu jen že je potřeba kvůli tomu staveništi dávat dobrý pozor na odbočku za EISBRUNEM na Seyring. Zahlédli jsme ji na poslední chvíly, myslela jsem že bude více vidět. Rakouská dálnice super. Na 138 km sjezd na Madarsko na Bessyho trasu. Ve vesnici Csakanydoroszlo pokus o odbočení na zkratku do Nadasd. Odbočka je naproti vlakovému nádraží, a je značena jako hraniční přechod do SLO. Bohužel po pár metrech uzávěra kvůli podmáčné silnici a domorodec co nám objasnil že musíme pokračovat na Kormed. O problému v Kormedu se dále nebudu šířít. Myslím že to už není aktualní. Cesta M70 nás krásně navedla na nový přechod Goričan. Kontrola pasů, otevření kufru, dotazy na cigarety a alkohol.....Viděla jsem tam stát paní s 2 kartony cigaret pod paží, nevím jaký je limit....takže doporučuju kdo jede přes Goričana chce vézt cigára a alkohol at si zjistí limity. Hladký nájezd na dálnici, super kávička na odpočívadle Ljubeščica, mýtné Sv. Helena, nebrali karty. Průjezd Zagrebem. zastávka na odpočivadle Dobra. Ráda bych pochválila chrvatskou dálnici a odpočivky. Jsem moc spokojená s čistotou a ochotou.
Po průjezdu Malou Kapelou časté přívalové deště a to tak že nebylo vidět na krok, stěrače nestíhali. Bylo to skoro až do Splitu. Tankování ve Vrpolje a sjezd v Dugopolje.
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 11:53
To Alien:
Přesné úseky , kde jsou ty díry ti neřeknu. Není to tak, že mezi např. 150 až 170 km je třeba dávat pozor, ale spíše v poslední třetině cesty přes Maďary se ty díry objevily několikrát a byly třeby i tři napřeskáčku za sebou, až jsem nevěřil, že jsem kolem nich ve 100 bez následků prokličkoval. Nejvíce velkých děr co jsem si stačil všimnout bylo kolem toho úseku, jak se projíždí několika serpentinami lesem. Takový úsek je tam na celé cestě pouze jeden, tak pokud tama jezdíš tak už budeš vědět. Já jel tama pozdě v noci, provoz byl minimální, tak jsem chvílema jel pro jistotu i úplně uprostřed cesty, ty díry jsou spíše tak kolem 1 metru od krajnice. A ještě na závěr několik velkých děr jsem zpozoroval i na úplně novém povrchu, odhadl bych jeho stáří tak na 1 rok, což bylo dost zrádné. Člověk s tím dost nepočítá, že na nové vozovce bude díra. Ale jinak jet se tama dá bez problémů, projel jsem to tam i zpět bez následků, jde spíše o to, že v noci ty díry vidíš opravdu na poslední chvíli, tak je lepší o nich vědět. Ať štastně dojedeš a máš hezkou dovču, čau Prochy.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 13:33
Nejvíc rozbombardovaný mi příjde tradičně úsek za Czornou jak se jede takovou topolovou alejí.Pak bacha,tuším
to bylo v Zalalovo na tom železničním přejezdu,je jáma,že by do ní zahučelo celé auto.Jinak na novém Goričanu
dělali celníci důležité borce a prohlédali každého jim "podezřelého".cool smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 13:42
to jsou mi teda věci..
nás nikdy na Goričanu nekontrolovali..tak nvm..jinak všechny kontrolovali..smiling bouncing smiley
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 15:17
Na starém Goričanu cesta tam i zpět zcela bez kontroly, pouze koukli do pasů, čekací doba žádná. Na novém přechodu, ale stály auta v řadě a celníci je obcházeli a koukali i do vnitř. Takže pokud je na výběr jako tady, tak bych neváhal a jel přes starý přechod. Navíc je to i pěkné místo na odpočinek a natankování PHM ( benzina INA ).
Dan
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 15:41
Ahoj všem, taky plánuji cestu pře HU, letos po deváté, cca za 14 dní, o rozbité cestě pře HU vím, dosud to bylo rok od roku horší, "opravují" ji značkami s omezením rychlosti, je potřeba s dát pozor, díry i mimo sníženou rychlost - jak píše Prochy. Ale mám špatnej zážitek z chorvatských celníků, pokud jsem jezdil přes Lendavu, v pohodě, ale vloni mi u Goričanu otvírali kufr auta, v něm krabice a poté i rakev na střeše. Tenkrát jsem se zařek, že už tam nepojedu, takové ponížení... No a tak po roce se chystám zas, tentokrát s obytným přívěsem. Máte někdo zkušenosti, jak se takovému vozidlu hoši letos věnují? Případně prosím o zkušenost s celníky z Metkoviče, zvažuji i cestu přes Bosnu. Je mi z nich smutno... dík za případnou zkušenost
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 15:57
Co jsem včera na Goričanu viděl,řekl bych,že se ti budou určitě věnovat.Nejdýl si tam podrželi lidi s obytňákama.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 19:45
2 Dan. Nešiel som síce karavanom, ale kombíkom. Šli sme cez prechody Barcs (HU - HR), Stará Gradiška (HR - BiH), Aržano (BiH - HU). Všade nás len odmávali, niekde ani nepozreli OP (dospelí) a pasy (deti).
Dan
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 20:15
Díky Eifel, Jak vypadá přechod v Barcs, taky jsem o něm uvažoval...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 22:14
Dnes o 04:00 som sa vrátil.
Cesta tam: 18/6 v noci, cez Maďarsko, cesta 86, Goričan. V Maďarsku iba pár kamiónov, na ceste nebola zrazená žiadna zver, ale hneď pri ceste sa pásli srny, bolo vidieť líšky, zajace, sovy, ... zvery je tam dosť, premávka minimálna aj na dialnici v HR. --: cesta tam úplne príjemná.

Cesta späť... odchod z Pagu, trajektom o 18:30 (nedeľa), na trajekt čakalo dosť aút, na jednu loď sa nezmestili, poslali hneď druhú aj keď ďalšia mala ísť až 20:00. Cesta na Senj a ďialnicu v pohode aj keď pršalo. Na dialnici veľmi hustá premávka, ale išlo sa 130 až do Karlovaču kde sa to po mýtnice Lučko/Demerje tiahlo vo veľmi hustej premávke cca 60 km/h.
Išiel som na Demerje, tie automaty nefungujú spoľahlivo. Aj keď su plne automatické, pri každom stál zamestnanec. Obsluha je síce maximálne jednoduchá a zrozumitelná, ale aj tak mi zamestnanec musel pomáhať... kartu mi to zobralo až na druhý pokus a potom sa zasekol účet - rampu to dvihlo až keď obsluha niečo urobila vo vnútri búdy.
Kartu to overilo hneď - prišla SMS.

Na ceste boli samí miestny zo značkou ZG - Zagreb... Za mýtnicami Lučko sa to rospustilo a cesta pokračovala na Goričan v minimálnej premávke skoro žiadnej....

Na hraniciach na vstupe do HR- zbežne pozreli občianske preukazy - opýtali sa "Kam Putujete"...
Cesta späť - nakukli kolko občianskych podávam - skontrolovali s počtom ľudí v aute a iba mávali dalej....

Do Maďarska som vstúpil krátko po polnoci - veľmi som sa bál kamiónov ktoré začnú po polnoci chodiť - ale ešte lepšie ako keď som išiel na ceste do HR. Išli za sebou z odstupom rýchlosťou 90-100km/h a to aj v dedinách kde bola obmedzená rýchlosť 30km/h. Zver žiadna, vyplašená kamiónmy. Išlo sa oveľa lepšie ako na prázdnej ceste keď som musel dávať pozor na zver na prázdnej maďarskej 86tke.


Trošku mimo dopravy: Počasie na dovolenke moc nevyšlo, chorvátska mentalita sa mi ale zdá že sa mení... kamaráti sú s turistami iba keď dávajú peniaze. Všade si treba prepočítať vydanú hotovosť... Neviem či si oni myslia, že nevieme počítať ich peniaze, alebo si myslia, že výdavok v kope mincí nikto neprepočíta... 2x ma chceli okradnúť v markete, jeden krát na benzínke a raz v pekarni (tam jej to prešlo). Na mýtniciach som už bol nahnevaný, a keď som platil 36kn, podal som 50kn bankovku so slovami ja dam tebe 50kuna a ty mne vrátiš 14 kuna.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 06. 2009 23:15
2 Dan, šiel som cez Barcs 2x, obidva razy nad ránom ešte potme. Nič veľké, v noci bola celá vybavenosť okolo zatvorená, benzínku som si tam nevšimol. Ak pôjdeš cez Marcali, Nagyatád odporúčam medzi Nagyatád a Barcs v noci opatrnejšie, pokocháš mnohým zverstvom. Stretol som jeleňa, srnky, líšky, kopec zajacov. Je to len v úseku cca 30 km.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

PH
Hosté: 267
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.