Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
D33
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2009 09:59
Přeji pěkný den.
V loni jsem podcenil přípravu takže mě v noci a v bouřce docela zaskočila ta objížďka U Havl.Brobu kde jsem se motal asi hodinu abych vyjel v HB ná té křižovatce s tou boubou pro policajta ala Mrazík („K lesu vchod, k Ivanovi zády!“) .Podle internetu by mělo jít se tou křižovatkou protáhnou bez použití té objízdné trasy pro tranzit přes Ždírec-Ždár ulicema U Cihláře-Žižkova-Dolní-Humpolecká je to to tak??
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2009 10:01
Havlíčkovu Brodu, pokud přes něj nepojedeš v hluboké noci se vyhni úplně tím největší obloukem, jak jen to půjde. Dopravní situace ve městě je totiž opravdu tragická !!!!

Třebas tady, ač starší zpráva, ale pořád aktuální

[www.ct24.cz]

tady to je lepší, ale asi to máš prostudované

[www.muhb.cz]



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Alien (22. 06. 2009 10:13).
D33
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2009 10:21
To Alien

čemu říkás hluboká noc pojedu v 07. Čt-Pá v HB někdy kolen 22 - 23 hodiny bohužel z Nymburka moc jiných možností není když byla ta obj. u Želatavy jezdíval jsem z J. po dálnici na Brno a pak na Milkulov abych nemusel jezdit s kolama a vlekem po těch cyklostezkách.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2009 10:48
Jelikož jsme před týdnem dostali zprávu, že náše pobytové místo není ještě připravené, museli jsme cestu odložit. Nyní si říkám, že to bylo dobře. Teď je tam asi dost špatné počasí. Tornádo na Istrii v kempu Kažela, převrácené přívěsy, nějaké zemětřesení na jihu Chorvatska o síle 4,6 stupně, uzavření dálnice do Maslenice, podle mapky předpovědi počasí na tento týden chladno, bouřky, nic moc.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2009 12:06
To D33: protože jsem od Havl.Brodu takže radím - rozhodně se HB vyhni a jeď po D1 až do Brna. Za Ždírcem je úplná uzavírka obce Krucemburk a Vojnův Městec. Objížďka vede z HB přes Přibyslav. Není to tak nejhorší, ale samý kamion, vím o čem mluvím.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2009 13:02
Aktuální zpráva z cesty od Ajaxe:
Zdravim foristy. Sveti Rok uzavren. Prevracene auta. Pocasi hruza, silny vitr. Zdravi Ajax.
Tož tak...
sad smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 06. 2009 15:03
Včera dopoledne odjezd z Nemiry směr CZ: po celou dobu na dálnici silný vítr, tunel Sveti Rok obousměrně uzavřen, takže nás na Maslenici z dálnice odkloňovali, převrácené a rozmlácené přívěsy,motorkáři s rozbitýma motorkama na cestě (pět lidí drželo stojící motorku a stejně neudrželi - šílené), od vjezdu u Gospiče dešťové přeháňky, od Zagrebu trvalý déšť až domů,na HR - SLO hranicích čekačka 20 min,v Rakousku pár nehod vlivem hustého dešťě,Vídeň několikakilometrové kolony, od Vídně až na ten déšť už v pohodě - ale přesto vše příští rok vyrážím k Jadranu zas.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 06. 2009 18:26
Pravě jsem se vrátil z Chorvatska (21.6.). Před cestou jsem hledal informace jakou zvolit cestu atd. Nakonec jsem jel jako vždy trasu Mělník-Praha-Znojmo-Graz-Maribor-Zagreb-Split-Brela (Dubrovnik). Vzhledem k faktu, že mám rychlé auto a nejezdím v sobotu, přes den a v sezoně mi cesta celkem zabrala 10hod. (1150km). Kdo pamatujete opravu silnic ve Vídni, tak už je klid. Co se týče Slovinska, tak jsem bohužel nestihl týdení známky za 15euro (od 1.7.2009), takže na půlrok za 35euro (nadruhou stranu ji možná ještě využiju...). Dá se zakoupit již v Rakousku třeba na Shell-ce za Graz-em .Kdo si chce ušetřit nervy a čas, tak doporučuji zakoupit Slovinskou dal.známku a jezdit po hlavních trasách. Na hranicích SLO./CHOR. po vás můžou chtít doklady od auta/zelná karta (na 100% když máte audi,bmw,mercedes atd.) Jinak vše o.k. V chorvatsku zavedli cca 4pruhy (ne levé straně tam a na pravé zpět...) na placení dal.poplatků kreditní kartou. Funguje to rychle a super, ale bylo vidět že řidiči nejsou zvyklí... označené jako (TOLL CARD/ SMART CARD). Je to samoobsluha, do první dírky strčíte lístek, do druhé kreditní kartu (VISA,Master atd. a cca za 3sek. ji máte zpět a otevřenou rampu... smiling smiley fakt super NESTOJTE VE FRONTĚ S CASH !!! Kdo jedete až na dubrovník, tak bacha při cestě domů, doporučuji starou cestu po pobřeží. Chorvati totiž označili cestu číslo 513/512 z Polce do Split-u (Makarskej) jako dálnici. Bacha není to dálnice je to hrozná cesta!!! Držte sa D8/E65 (stará cesta po pobřeží). Jinak mám dojem že Chorvati zdraželi. Cola 0.25l je za 12kun, makrela za 55kun a chleba od 5-7kun. Moře už není tak čisté jako před 2 a víc lety a to vím o čem mluvím ... v hloubce 10m bylo vidět mušle a šlo tam šnorchlovat dnes to už nejde... počasí taky naní tak stuper. Když jsem odížděl tak dorazila rodina na 10dní, předpověd 7dní pršení... ta by mě je... tak příště asi Egypt nebo něco jiného když nebudou padat letadla...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mari (24. 06. 2009 10:35).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 06. 2009 21:59
zitra vyjíždíme tak uvidíme co si na nás připravili.Za14 dní napíšu jaké to bylo.Jedeme do Neumu v Bosně.Tož sa mivajte Čehuni:-Dthumbs up smileyhot smileygrinning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 06. 2009 00:54
Blbý a blbější,tak bych nazval příspěvky těch chytrých a chytřejších.Fakt nechápu, proč má fórum tématické sekce a podsekce, proč mám možnost zadat sledování příspěvků na vlákně, když na otázku KDO UŽ JSTE SE LETOS VRÁTIL........ čtu blbé kecání o situaci kolem Brna, nebo že jája a pája zítra jede do zmrzlého Chorvatska.
Takže, ať se držím zavedených zvyklostí, ten kdo bude chtít třeba logo fóra, dostane obratem fotku celníku z hranic BIH/SRB.
A mimochodem, meruňky, jaká byla letos úroda?????angry smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 06. 2009 09:02
HavlBrod je v poho průjezdný, jen při směru na Jihlavu musíte přijet od Ždírce n.D. Pokud jedete od Prahy a neznáte to, tak na začátku Brodu odbočte vlevo na obchvat a na kruháku směr centrum. V klidu se tou křižovatkou prosmýknete.
V sobotu ráno jsme jeli na Hvar, dnes už jsme doma. HB-okolo Jihlavy-Mureck=úplná pohoda, Rakousko za 3 hod, jen asi 2 stavby na dálnici. Mureck-Macelj=1,25hod, byla sobota, provoz jak na našich silnicích, už si to našla i spousta Němců a hlavně ti co tahají lodě. Bacha - držet rychlost, na tomto kousku 5 policejních hlídek-jel jsem tudy už pokolikáté a dokud nebude přes Slovinsko komplet dálnice tvrdím, že to je jistota nejrychlejší průtahu. Jo a mají fakt nejdražší naftu. Chorvatsko bez problémů, kromě počasí. Od Jihlavy po Krapinu jsem nadával, že prší; od Krapiny po Split průtrže mračen, že jsem to nezažil. Stěrače to nebraly, v autě nebylo nic slyšet. Zpočátku jsme jeli všichni tak 80, pak se to zvrhlo a v průměru 110. Dvě a dvě auta vedle sebe, přitom ti zadní neviděli ani koncová světla předních, jenom jsem viděl dva gejzíry vody kus před sebou. Raději ztratit minutu v životě, než v minutě život - držte rozestupy! Naštěstí všichni šoféři byli disciplinovaní - díky - takže se i v tomto počasí přes Chorvatsko nechalo bezpečně jet. Nejhorší úsek kolem Svetiho Roku, omezena rychlost na 40, silné nárazy větru -přišlo mi, že most Maslenica se trochu kýval. Od Splitu 29, jasno, ale na trajektu z Drveniku nás dohnala bouře a ze Sucuraje do Ivan Dolac je fakt úzká cesta. V neděli se nechalo koupat, večer silné ochlazení, předpověď do soboty zima a od soboty ještě hůř, tak jsme to včera zabalili. Nebyli jsme sami, před trajekty dlouhé fronty. Cesta už v poho, jen zase a opět - držet rychlost. Chorvatsko i Rakousko má dobrý info systém, omezení rychlosti a výstrahy na vítr apod. na světelných info panelech nejsou pro srandu. V Chorvatsku dvě převrácená auta s přívěsy (asi vítr) a třikrát policie (asi hlídali omezení rychlosti). Jinak na Makarské v poledne 16 st., u Jihlavy před půlnocí 17 st. - není proč si v Čechách stěžovat na zimu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 06. 2009 09:42
to Podgoranin : na meruňky je ještě brzo zatím jsou zelené grinning smiley . Jinak díky za logo thumbs up . A teď zpátky k problému , každé fórum čím je starší tím je to horší. Pamatuji si na odborné fórum poradna zive.cz o PC. Všichni erudovaní odborníci do něj přestali přispívat založili vlastní fórum poradna.net a zamykají nevhodné příspěvky mažou je nebo přesunují do správných vláken, dokonce se dbá i na pravopis (tedy když někdo záměrně píše špatně zkracuje atd..) . Jenže tohle všechno chce čas, spoustu času je tam min. 10 lidí s právy admina. Tady když v zavařování o jídle se někdo ptá na cestu tak se mu holt odpoví , co se dá dělat. Náš admin by nedělal nic jiného než seděl u netu a opravoval příspěvky, to opravdu nejde, každý máme své zaměstnání a tato služba stojí spoustu času i vás. Vaše příspěvky jsou také velmi hodnotné a důležté pro ostatní, tak to musíte bohužel překousnout.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil david (24. 06. 2009 14:03).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 06. 2009 13:44
To: david

Pred pár dňami som sa vrátil z Chorvátska, svoje postrehy som umiestnil do vlákien, kam tematicky patria.
P.S.: marhule (meruňky) už na tržnici v Murteri predávali - a boli zrelé.

Leonard Maed
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 11:33
dnes sem přijel z Rabacu už nikdy bych nejel tou přímořskou cestou strašny a to sem jel večer .rozkopaná cesta to se jelo krokem pak 30km a 40km.s slovinskem na ljublanu tak to je sebevražda to sem řadil největší rychlost 3 málo 4 ....tma mlhy jezefci a cedule pozor zvěř na silnici už nikdy........tam sem jel na Coper a sjezd črnikál jenže se mito zdálo dost malejma vesničkama ale bylo to rozhodně lepší..někdo psal krásná cesta kolem pobřeží jenže ten šofér má co dělat aby čuměl do předu než na moře dost to láká.....celou cestu mě pršelo když sem jel do Rabacu za Wídni uzávěrky z úžení pruhu
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 12:18
hezkej prispevek.... takovej optimistickej. Ja kdybych jel na Istrii, tak si tu SLO znamku koupim. Tohle by mi za to nestalo. Dovolenou chci mit bez stresu. Cos myslel tou primorskou cestou? To je ta cesta po Istrii smerem na Rabac? Jednou jsem tam kdysi (r.2000) byl a tahle silnicka me docela bavila :grinning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 16:48
jo ta cesta z dálnice za ljublanou sjezd pastojna na rijeku a dolů kolem moře na rabac blázen kterej tudy pojede..............
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 16:58
no byla "trochu" tocita ale asfalt dobrej. Ted uz neni?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 19:22
Gimiku, nepij tolik.
To je místo červené.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 20:15
Tak vážení jaká byla cesta a co kolony a zácpy???
Nyní už to bude dost husté, je začátek prázdnin a cestovatelé budou k tomu ještě chtít využít nadcházející svátky.Ikdyž to počasí ....... nějak nic moc .
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 20:59
Právě jsem koukal teď v sobotu na Webcamery co jsou směrem na Chorvatsko očekávaje vysokou hustotu provozu. Jenže webcamery ukazují nízkou hustotu provozu. Že by opadal zájem o Chorvatsko, nebo už všichni vyjeli v pátek a už jsou na místě ??? Jediná fronta byla na hraničním přechodě z Bosny , tam byla kolona......??? Na to že je sobota , tak jsem čekal neskutečné kolony, ale nějak jsem to neodhadl.....???Nechápu
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 21:17
Zdravím tě...,
taky sleduji kamery..návaly už byli i včera..dnes to odjíždělo trochu... jinak zájem je snad dále stejný... a větší..
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 21:24
Ahoj a není tedy lepší jezdit v tu sobotu , dle těch kamer to tedy vypadá , že všichni jezdí už v pátek, aby tam byli v sobotu? Já tedy vždycky jezdil ze čtvrtka na pátek , abych se tomu vyhnul. Navíc dle těch kamer se dá usuzovat, dle blýskyvých silnic , že tam muselo pořádně pršet, navíc takový Pažin tam hlásí třeba 8st . což se mi zdá poněkud málo.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 21:31
No..my taky jezdíme ze čtvrtku na pátek..kdyby náhodou..,ale ono by se to mělo teprve nahnat...jinak jak říkáš pršelo.. a mají i omezení podle kamery u Svetiho roku..kde je momentálně 80tka..
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 21:32
to hrvat a ty jsi už tam ?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 21:37
to dada211: ne..proč..?
já jedu 2.7..tak tu pak napíšu..
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 21:45
no jenže jsi tma psal o tom dešti ... tak jsem se domníval, že jsi tam už jel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 21:47
zajímavý jsou ty webcamery, že ze soboty na neděli tam nevidím žádné zácpy po cestě nic. Vždy jsem se domníval , že tenhle termín ze soboty na neděli je nejvíc vytížený. Nechápu , nebo že by vliv toho počasí, či ekonomické krize ????
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 21:50
já to vidím spíše na to počasí ještě..,ale víš jak..je začátek prázdnin.. a někomu teprve začnou až ve středu víš jak..
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 21:52
jak jsem psal..jedu 2.7..tak podám info.. a ty jedeš kdy..?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 06. 2009 21:54
já jedu až 17 července , ale jsem tak natěšený že už na forum chodím teď. ta cesta a to moře to je nádhera.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 223
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.