Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 04. 2009 23:17
No,taky si ohřeji polívčičku.Vždy při projíždění Slovinských hranic mám dojem,že teprve čekáme,až budeme v Unii.Mám stejný pocit,jako v minulém století,když jsem se klepal,jestli mi celník NDR najde ty super džíny(tuším rok 1986),stejný pocit,jako když jsme vyráželi do Belgie pro první "lepší" auto a český celník nám převrátil obytnou Avii na ruby a nakonec vítězoslavně objevil v peně ženkách našich manželek dohromady asi 50 Kčs které nebyly uvedeny v Celním prohlášení tehdy ještě stále nutném (rok 1990 ?).Podotýkám,že naše auto si ještě žádný Slovinec nevyhlédl,ale viděl jsem toho už dost.Pak už opravdu nezbývá,než použít trochu ostřejší slova.

Karel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?hot smiley
16. 04. 2009 00:28
ty problemy na hranicich jsou vzdy na Velikonocni pondeli, kdy se vraci chorvati pracujici v Rakousku a Nemecku. Ja to jezdila lety a parkrat jsem si na hranicich vystala ( spis popojizdela) celkem 3 hod. Jednou to stary Forman nevydrzel a pred rakouskym celnikem zcela provaril, takze se kourilo snad i ze me . Pocit dobry to nebyl kdyz jsem mela v aute 3 deti a sama.
No nastesti to byla posledni tecka ze je treba koupit nove auto. Naposledy jsem to po hodinovem cekani otocila a jela zpet a pres Madarsko, tama jsem pak jezdila pokazde. Letos mam tydenni zpozdeni, tak hranice prejedu v pohode.
Jinak je perfektni jet na centrum Mariboru a vyjedu u kruhace a pak po stare a vyhnu se nesmyslnemu placenemu useku.
tak jeste par dnu a hrnu k Brnuhot smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?hot smiley
16. 04. 2009 07:40
Dekuji za podporu, uz jsem vychladl, takze strizliveji. Ten problem neni jen o velikonocich, kde se opravdu da ocekavat napor chorvatu pracujich v cizine, kteri na svatky navstivili sve blizke. Ale poslouchal jsem radio-zadny problem a dalnice smerem k hranicim byla od Zagrebu poloprazdna, sem tam auto, takze mne nic nevarovalo. Vrchol vzteku mne popadl, teprve po prujezdu cestarinou, kdy se had aut rozdelil na 4 pruhy (vyberci budky) a za nimi se to uplne zastavilo, jak se to snazilo sloucit zpet do jednoho a jeste kousek dal napojit na starou, kam odklaneli stridave dopravu policajti-tj. 5 pruhu do jednoho a k celnici jeste kilometr.
...
Do Chorvatska jezdivam na jare pravidelne (cyklistika) a jarni Chorvatsko opravdu nema chybu (vyprahle kamenite pouste kvetou, vsude pusto prazdno a jen nadherna priroda a v pozadi zasnezene vrcholky hor a pod vama more).Loni byly velikonoce prilis brzy a tak jsme vyjeli az na prvni kvetnove svatky a vubec mne nenapadlo, ze by mohl byt problem. Vraceli jsme se pozdeji a uvizli jsme hned u pobrezi v dalnicnim tunelu Sveti Rok (ostatne taky ne poprve) a dlouhe popojizdeni do kopce po dalnici. Mam stare zamilovane auto schopne sice jet dlouhodobe po nemeckych dalnicich 200+, ale na tento zacpovy rezim proste konstruovane neni-takze dalsi stres. Okamzite jsem tedy sjel do vnitrozemi a vyhnul se tim Male Kapele, pred Zagrebem se to totalne ucpalo, jak dalnice, tak stara, takze jsem koukl do mapy a vzal to sejdrem do Slovinska skrz hory pre Zagrebem po silnickach temer pro pesi. Nemam problem s dlouho cestou a klidne se vracim skrz Bosnu, tecou mi ale nervy kvuli nesmyslnym zdrzenim. Mimochodem chorvatske dalnice jsou uplne spatne i i kdyz uz je to lepsi nez byvalo a i ty nestastne jednotubusove tunely pravdepodobne do sezony zprovozni. Ale system, kdy nejdrive zastavite, vyzvednete si listecek, pak chvili jedete a opet zastavite oproti inteligentni platbe znamkou... Takove Lucko ve spicce je taky chutovka. Mimochodem konecne alespon rozsiruji dalnici u Zagrebu na vice pruhu.
...
Myslim si, ze muj prispevek mel urcite informacni hodnotu a vztek byl pochopitelny. Na x stranch se resi, jak objet placeny pidiusek slovinske dalnice. Nevsiml jsem si, ze by tam bylo upozorneni na mizernou kvalitu cesty od Murecku, takovy bocni houpak jsem jeste nezapsal (treba vznikl ale az tuto zimu) a to nejedu rychle (slovinske pokuty jsou jedny z nejvyssich na svete a zajem potrestat turisty vyhybajicim se zaplatit poplatek 50korun na km dlanice jiste take). Mimochodem Slovinsko mam projeto na kole take vcetne pobrezi a mohu zodpovedne rici, ze zadne more nemaji, ale cyklostezka na pobrezi v telese zrusene zeleznice Porecanka taky nema chybu. Jinak prejedete hranici SLO/HR a dostanete se z cistounke upravene Evropy na spinavy Balkan, ale i tak mam mnohem radeji usmudlane a divocejsi Chorvatsko. A to, ze jsem brzdil na tom krakem useku postupne kvuli dvoum srnam stojicim uprostred silnice a jen neochotne opoustejici vozovku o jezcich a drobne haveti nemluve se taky muze jako informace hodit pri zvazovani objizdne trati (ale opravdu to mohla byt nahoda). Ta delsi trasa je lepsi a samozrejme pomalejsi a kdyz prijedete do hranicniho mestecka a informacni cedule vas pole zpet na Mureck misto na prejezd ve meste (Mureck tam samozrejme napsany neni-to by vas trklo, to zjistite az podle mapy).
...
Do Chorvatska jezdim mnoh let vetsinou nekolikrat rocne, neznam hezci a pritom dostupnou krajinu, ale ta krasa se postupne vytraci i diky te dalnici. Driv byla jistota, ze az tam dolu se vetsina trmacet nebude a oni uz chystaji ostrov i na Peljesac. Dnes uz je jedina jistota, zastrcene ostrovy a ostruvky anebo jezdit mimo sezonu, co uz. Mimochodem verim vsem pomluvam o odpadovem hospodarstvi, kdo videl carokrasne kouty zaneradene skladkama s igelitaky na mile daleko rozfoukane vetrem. Ale porad neco zbyva a objevene kouty uz si nechavam pro sebe, driv jsem do tohoto fora krome nadavek na tunely daval i podrobnejsi informace a fotky (pri nejake havarii databaze starych prispevku zmizela). Preji vsem stastnou a hezkou dovolenou v jedne z nejkrasnejsich zemi na svete. Apropo vsimli jste si, ze horvati vydeseni z krize tento rok nevymysleji zadna protituristicka opúatreni s detmi a potravinami:-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?hot smiley
16. 04. 2009 07:46
oprava most skrz male more na peljesac
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 04. 2009 16:25
Tady je typicky obrazek, pred kterym turiste i chorvati zaviraji oci, neco podobneho jsem vzdy nasel i na tom nejkrasnejsim ostrove
[img11.imageshack.us]
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 04. 2009 18:16
jj je to pohled na mnoha místech i třeba na Hvaru kde se autem nedojede jen lodí a těžko tam kamna doplavou.Těším se až je vezmou do EU a nastolí jim kóty na všechno tak jako nám.

MirekŠi
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 04. 2009 21:41
Jarda OL. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tome skvělá historka a bezvadně napsaná , dost
> jsem se zasmál až na mě z obýváku řvali , že
> neslyší televizi. Jarda OL

Tos myslel tuhle ?

Těch zatím 35 Eur není za 15 km, ale možnost užíávat půl roku celou jejich dálniční síť.

Ta je sice dobrá, ale Tomm už jí tady během roku vykládal více než desetkrát. thumbs up smiley
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 04. 2009 21:56
Nu, opakování je matkou moudrosti. Proto ji opakuji. A stydím se za českou malost, která z té rozhorlenosti nad slovinskou dálniční známkou čiší. 35 E, to je přibližně deset krabiček dlouhých marlborek... a z toho se tu dělá problém a je to důvodem k tomu ostouzet národ, který dokázal víc než my Češi. Nebo právě to je příčinou oné zloby?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 04. 2009 22:15
Protože nekouřím, tak nebudu přirovnávat 35 E k deseti krabičkám dlouhých marlborek, ale protože jezdím každý rok přes Slovinsko do Chorvatka, tak musím přirovnávat dálniční poplatky které cestou platím. Takže
7 E přes Rakousko pro mne cca 300 km za jednu cestu je při ceně 35 E za cca 20 km ve Slovinsku neporovnatelné. A ještě prosím o odpověď na Tvoji větu: " a z toho se tu dělá problém a je to důvodem k tomu ostouzet národ, který dokázal víc než my Češi. Kdo tady ostouzí slovinský národ?
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 04. 2009 22:58
Když budeš pozorně číst jednotlivé příspěvky rozhorlených, dočteš se o slovinských kreténech a podobně. Jména těch ostouzejících si pak můžeš dosadit sám...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 04. 2009 07:25
Tomiku, copak ten slovinsky narod tak uzasneho dokazal oproti jinym narodum (veda, technika ci umeni)? Co mam tak matny pojem tak vubec nic, snad jen, ze nebyli tak blbi a nevrhli se do bratrovrazedne valky jako Chorvati ci Srbove (ti dali alespon svetu nejvetsicho elektrotechnika vsech dob, bez jehoz vynalezu by nejezdilo ani tvoje auto), jinak Slovinci patri mezi porobene narody velkorise Rakousko Uherska stejne jako my, i kdyz si myslim, ze za Rakouska to nijak hrozne nebylo. Snad jen, ze maji v genech zakodovany rakousky smysl pro poradek, takove ty cukrkandlove vesnice jak z pohadky s osvetlenym kostelickem na kopecku jak z Ladovych pohlednic.
..
To o slovinskch kretenech mi ujelo a hned v dalsim prispevku jsem to opravil na buzeracni urednickou slozku slovinskeho naroda a za tim si stojim: Kdyz reknu urednicky buzeracni kreten, tak vidim slovinskeho celnika prohrabavajiciho auto. Toto forum se v posledni dobe uplne zvrhlo od fora poskytujiciho informace o nadhernem Chorvatsku na zamindrakovane osobni putky. Tva snaha mne urazit takovou sroubovanou krivackou vetou mne vytocila taky zbytecne. Mohl by jsi se dat na politiku, mas pro to talent. Zapory vydavat za klady, lakovat skutecnost na ruzovo, mluvit v krivackych vetach.

Pujdu do sebe a mozna si tu dalnicni znamku koupim. Vzdyt na rozdil od tech zlych rakusaku, kteri mi umozni jezdit jen 10 dni mi slovinci daji uzasnou sanci jezdit celych 170 dni po jejich krasnych dalnicich namirenych uplne jinam nez potrebuji a to povazte jen za 5nasobek nez ti rakusaci a to se oplati
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 04. 2009 08:14
N, ono je něco pravdyna tom co píšeš, Vrgado, o struktuře jejich dálniční sítě. Jen jedna poznámka- oni tu dálnici nestavěli pro nás, ale především pro sebe. A to že pro většinu Čechů še Slovinsko smrsklo na 15 km průjezdu, není problém mým ani Slovinců. A co dokázali? Při zhruba stejných startovních podmínkách z počátku let devadesátých mají 2,5 násobnou výši HDP na jednoho občana, než my. To dokázali a to o něčem svědčí.
Ale budiž, tahle diskuze nemá smyslu. Jen mi prostě vadí ty silné výrazy, už proto, že tam mám pár známých a přátel, už proto, že znám větší spektrum Slkovinců než jen celníky a mám prostě jinou zkušenost. Amen.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 04. 2009 08:35
Pánové, jste dost mimo téma tohoto vlákna - ale ani já si neodpustím přidat dvě věty.

Cesta po dálnici je svým způsobem "zboží" a já si chci za rozumnou cenu koupit zboží, které právě potřebuji - tj. projetí cca 15 km dálnice. Pokud mi chce někdo vnutit něco předraženého, co více nepoužiji a hlavně právě nepotřebuji, tak nekoupím a poohlédnu se po jiné možnosti.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rosmarine (17. 04. 2009 08:40).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 04. 2009 13:18
Ne, nesouhlasim ta slovinska dalnice na Istrii Slovinskem je velkolepa a velmi stavebne narocna srovnatelna s opevovanymi chorvatskymi dalnicemi. Slovinske silnice i 4. tridy jsou vetsinou nadherne udrzovane s novym asfaltem (teda samozrejme s vyjimkou toho tranzitu-ten je rozmlaceny opravdu velmi pekne). Proti tomu tech par kilometru chybejici dalnice po rovine je uplny nic a dalnice mela davno stat uz i kvuli tem lidem, co v sezone nemuzou prejit na druhou stranu ulice sve vesnice. A ta jejich dalnicni znamka je predrazena-rekl bych zlodejna. Opravdu jako cizinec nevyuziji jejich pulrocni znamku. Jak je mozne, ze pro tyto ucely nemaji kratkodobou znamku, kdyz vsechny ostatni staty ji mit mohou? O zpoplatnenem kruhaci nemluve, teda pokud opravdu je bezplatna okrska, zpoplatneny kruhac s policajty vybirajici 150euro pokuty a bezplatna okrska. Jestli tohle vam neprijde jako buzerace, tak uz nevim. Silna slova jsem si mohl odpustit, to je pravda. Loni jsme ve Slovinsku stravili uzasnou dovolenou na kole. Lidi prijemni, vsude poradek, cistota a slovinstine je lepe rozumet nez chorvatstine.
...
Narod nemusi nic dokazovat, jsou pracoviti, sikovni a vyhnuli se valce, ja jim preji. Az na slovinske celniky jsem nikdy zadnou spatnou zkusenost se slovinci nemel (zato s chorvaty jo). Ale nic mimoradneho ve svetovem meritku opravdu nedokazali, ale zkusim zagooglit:-)

Ale trvam na tom, ze situace na tranzitu Rakousko-Chorvatsku je naschval ze zavistivosti (asi politiku ne normalnich lidi) vuci chorvatum, ktery si odskacou turiste z uplne jinych zemi. Vztahy techto zemi jsou dlouhodobe napjate a naschvaly si opravdu delaji.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 04. 2009 16:08
vrgada...
píšeš dobře, ale dlouze....
vše je jednodušší a prostší...
když z Macejlu do Durmance (v HR) na cca 60 km,si cca milion projíždějících turistů tranzitem nekoupí ve SLO ani párek v rohlíku, nebo kofolu,
a akorát to tam zasmradí a ucpou, tak to naštve....
jednoduše, chcete profrčet v pohodě, tak si ten zbytek zaplaťte...ve vinjetách....
zda je to moc, nebo málo, tak snad od toho je "snad " EU, ale nevěřím..

jinak, my jsme tranzitní zemí v jiném směru, pro náklaďáky, a na těch pár rozbitých dálnicích jsme zavedli Kapschvovo elektronické mýné ...a nikoho jsme se neptali...samozřejmě u cizích jsme v cenách dobytkové....

co ty nato, s národnostními úvahami ???
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 04. 2009 23:26
Mack, drtivá většina z nás si ve Slovinsku kupuje nebo kupovala benzin a naftu - to je slušný přínos do státní pokladny, ne? Rozhodně za to utratíme více než za párek ap.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 01:10
Já teda vždycky kupuji benzín ve Slovinsku a k tomu ještě většinou něco dobrého a jak psal někdo nahoře
kdyby byla dálnice až k HR hranicím tak bych známku neřešil i když oproti Rakousku drahá sranda.
Ale za těch 15km to prostě nedám radši boční zhoupnutí a srny na silnici.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 08:43
ahojte

koukám na příspěvky a každý ma svoji pravdu a určitě
hodně info je pravdivých, ale nás zajímá pouze jedno:
A to že se platí, pro většinu nás, nesmysl, a bolí nás to !!!
Mě to taky s..., i když je to zlomek ceny dovolené
ale proč neustále davat více a více.
Nic víc, někdo zaplatí druhý ne ...

A zpět k tématu vlákna....

TAK KDO SE VRÁTIL A ŘEKNE NĚJAKOU DRAHOU INFO?

bob
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 10:34
mack napsal(a):
-------------------------------------------------------
> vrgada...
> píšeš dobře, ale dlouze....
> vše je jednodušší a prostší...
> když z Macejlu do Durmance (v HR) na cca 60 km,si
> cca milion projíždějících turistů tranzitem
> nekoupí ve SLO ani párek v rohlíku, nebo kofolu,
> a akorát to tam zasmradí a ucpou, tak to
> naštve....
> jednoduše, chcete profrčet v pohodě, tak si ten
> zbytek zaplaťte...ve vinjetách....
> zda je to moc, nebo málo, tak snad od toho je
> "snad " EU, ale nevěřím..
>
> jinak, my jsme tranzitní zemí v jiném směru, pro
> náklaďáky, a na těch pár rozbitých dálnicích jsme
> zavedli Kapschvovo elektronické mýné ...a nikoho
> jsme se neptali...samozřejmě u cizích jsme v
> cenách dobytkové....
>
> co ty nato, s národnostními úvahami ???

Nemáš pravdu. Rozdíl je v tom velký. "My" kasírujeme kamiony a ty vlastní spediční firmy, které provozem a tedy i tou jízdou kamionů po dálnici vydělávají. Slovinci kasírují rodiny s dětmi. Také ještě musím uvést, že je tady systém mýta, což je oproti známce rozdíl, protože takhle bych si mohl ve Slovinsku vybrat, jak daleko pojedu po jejich dálnici a kolik za to hodlám utratit (tedy pokud díky jejich nenažranosti by nebyl 1 km za 10 Euro), ale s půlroční známkou tuto možnost nemám a tedy jsem a nejen já, obětí vydírání ze strany Slovinska. Jak už tady někdo psal, tak ve Slovinsku skoro každý tankoval a z toho, při tom provozu, byl slušný výdělek pro čerpací stanici, ale také pro stát z DPH apod.. Také Rakousko je tranzitní zemí a nezaznamenal jsem, že by se takhle chovali. Rakouská známka na 10 dní za cca 8 Euro mluví za všechno.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 11:59
Jen dodám k předešlé připomínce a kdo z nás si v Rakousku natankoval benzín a koupil si ten párek na benzince? A Rakušáci ač nás nemají nijak zvlášť v oblibě tak nám tranzit neznepříjemnují zdražováním známky. Myslím, že mýtné by bylo nejrozumější ať každý zaplatí za takovou vzdálenost, kterou ujede. Samozdřejmě rozumné ceny. Ale toho se nedočkáme.sad smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 13:30
to jarik...
tak jsme dospěli v rozboru problémové ceny vinjet od národnostní nesnášenlivosti Slovinců a Chorvatů, přes označení do slovinských kreténů až po jímavý příspěvek, že ti zloduchové si dovolují si kasírovat i cit : " Slovinci kasírují rodiny s dětmi" ( doufám, že ty děti nemají nafouklá bříška od hladu) smiling smileysmiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 13:53
mack napsal(a):
-------------------------------------------------------
> to jarik...
> tak jsme dospěli v rozboru problémové ceny vinjet
> od národnostní nesnášenlivosti Slovinců a
> Chorvatů, přes označení do slovinských kreténů až
> po jímavý příspěvek, že ti zloduchové si dovolují
> si kasírovat i cit : " Slovinci kasírují rodiny s
> dětmi" ( doufám, že ty děti nemají nafouklá
> bříška od hladu) smiling smileysmiling smiley


Ne, to nemají, ale nic se nemá přehánět. To je to samé, jako země, která by byla dlouhá 1000 km a nedala se objet a každý rok přes ní jezdily rodiny na dovču měla 1 litr benzinu za 250 Kč, protože si dovedou spočítat, že si tam každý musí natankovat a tak by toho sprostě využívali. Neberu Slovincům to, že si mohou určit cenu dálničních známek, ale jejich jednání mně připadá prostě sprosté.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 14:14
Když jsme se loni vraceli domů, jediný zádrhel celé cesty byla HR hranice při výjezdu z MNE, kde nám Černohorci popřáli Sretan put a debilové Chorvati nám zajistili 2 hodinovou frontu před vstupem na jejich území ! Nikdy jsem nenarazil na problém se slovinským celníkem a to jsem ty hranice absolvoval cca 30x a vícekrát - to jako info pro vrgadu !

Několikakilometrová fronta stála z obou stran celnice a naprosto všichni, většinou západní turisté z D, NL, B, I, a GB, měli chorvatských celníků právě dost a mnoho jich z výjezdu i příjezdu otáčelo a vydávalo se raději oklikou přes BIH ! Pochopil bych, kdyby v té frontě stáli většinou příslušníci MNE, SRB a BIH, ale proč probírali a dlouze zkoumali pasy turistů z EU ? Otevřen jeden vjezd i výjezd a kolem celnice postávalo asi 5 chrabrých HR hrdinů/celníků (dle mnoha rozhovorů s místními to dostali bývalí veteráni, hodnosti pak podle počtu odkráglovaných Srbů), kteří se nám zjevně pošklebovali a vysmívali se nám, jak se všichni smažíme v dopoledním slunci - v mém případě i s 2 malými dětmi ! Dle mého skromného názoru je tohle jednání totální ukázka zmrdismu (promiňte mi prosím ten výraz, ale jiný mi nenapadá) a takto mě Chorvati stihli nasrat na zbytek průjezdu jejich Lijepu Hrvatsku ! ! ! Vzhledem k tomu, že jsme během dovolené absolvovali jednodenní výlet do Albánie, kde jsou velmi přísná opatření na obou stranách celnice s vízy, kontrolami osob a někdy i obsahu kufrů u Albánců, Černohorců, Makedonců, Kosovských Albánců a Srbů, srovnám li obě situace na celnicích, ta HR byla v tomto ohledu skutečným výsměchem všem normálním lidem a jasným signálem pro všechny západní turisty, že území Chorvatska se smí opouštět jen směrem na západ a sever, nikoliv směrem k jihu, byť by to byl pouze výlet do MNE z HR destinace, tzn. ne tranzit !

Poslední poznámka mimo téma - srovnám-li národnostní hrdost jednotlivých evropských národů od ignorace až po fašismus, mezi národnostní fašisty lze jednoznačně zařadit Chorvaty a Srby !!! Nemají v dnešní Evropě konkurenci ! V tomto Srovnání jsou nám skutečně naturelem mnohem bližší Slovinci, jen mají jaksi více uklizeno, kreténem je může nazvat jen závistivý Chorvat . . . grinning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 15:12
chodím na stránky jedného futbalového klubu na slovensku a tam platí pravidlo, že sa tam nesmie tahat politika. Ak áno tak nick dostane ban, poprípade sa celá téma vymaže. Takže navrhujem ban modenovi, poprípade zmazat tému, pretože posledné príspevky sú všetky offtopic.
Ak nemáte čo povedať k téme Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? tak sem radšej nič nepíšte
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 16:04
rado, chod teda na slovenské stránky, je jedno jakého fotbalového klubu, či jiného debilního zaměření a nás radši, pokud se ti zde nelíbí, vynechej cool smiley
Zdraví Pako, co je pako
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 17:30
Modena napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Když jsme se loni vraceli domů, jediný zádrhel
> celé cesty byla HR hranice při výjezdu z MNE, kde
> nám Černohorci popřáli Sretan put a debilové
> Chorvati nám zajistili 2 hodinovou frontu před
> vstupem na jejich území ! Nikdy jsem nenarazil na
> problém se slovinským celníkem a to jsem ty
> hranice absolvoval cca 30x a vícekrát - to jako
> info pro vrgadu !
>
> Několikakilometrová fronta stála z obou stran
> celnice a naprosto všichni, většinou západní
> turisté z D, NL, B, I, a GB, měli chorvatských
> celníků právě dost a mnoho jich z výjezdu i
> příjezdu otáčelo a vydávalo se raději oklikou přes
> BIH ! Pochopil bych, kdyby v té frontě stáli
> většinou příslušníci MNE, SRB a BIH, ale proč
> probírali a dlouze zkoumali pasy turistů z EU ?
> Otevřen jeden vjezd i výjezd a kolem celnice
> postávalo asi 5 chrabrých HR hrdinů/celníků (dle
> mnoha rozhovorů s místními to dostali bývalí
> veteráni, hodnosti pak podle počtu odkráglovaných
> Srbů), kteří se nám zjevně pošklebovali a
> vysmívali se nám, jak se všichni smažíme v
> dopoledním slunci - v mém případě i s 2 malými
> dětmi ! Dle mého skromného názoru je tohle jednání
> totální ukázka zmrdismu (promiňte mi prosím ten
> výraz, ale jiný mi nenapadá) a takto mě Chorvati
> stihli nasrat na zbytek průjezdu jejich Lijepu
> Hrvatsku ! ! ! Vzhledem k tomu, že jsme během
> dovolené absolvovali jednodenní výlet do Albánie,
> kde jsou velmi přísná opatření na obou stranách
> celnice s vízy, kontrolami osob a někdy i obsahu
> kufrů u Albánců, Černohorců, Makedonců, Kosovských
> Albánců a Srbů, srovnám li obě situace na
> celnicích, ta HR byla v tomto ohledu skutečným
> výsměchem všem normálním lidem a jasným signálem
> pro všechny západní turisty, že území Chorvatska
> se smí opouštět jen směrem na západ a sever,
> nikoliv směrem k jihu, byť by to byl pouze výlet
> do MNE z HR destinace, tzn. ne tranzit !
>
> Poslední poznámka mimo téma - srovnám-li
> národnostní hrdost jednotlivých evropských národů
> od ignorace až po fašismus, mezi národnostní
> fašisty lze jednoznačně zařadit Chorvaty a Srby
> !!! Nemají v dnešní Evropě konkurenci ! V tomto
> Srovnání jsou nám skutečně naturelem mnohem bližší
> Slovinci, jen mají jaksi více uklizeno, kreténem
> je může nazvat jen závistivý Chorvat . . . grinning smiley

Musím s tebou souhlasit. Nevím jestli to tady někdo nepsal, ale Slovincům se někdy vyčítá, že mají velké fronty na hranicích a že to dělají schválně, aby naštvali Chorvaty nebo znepříjemnili turistům cestu do Chorvatska. V tomhle se jich musím zastat, protože Slovinsko je vstupní země do EU a hlavně do Schengenského prostoru, kde potom už žádné kontroly nejsou a proto to musí dělat důsledněji, ale s těmi dálničními známkami mně stejně leží v žaludku :-D Kdyby třeba mýto na Maribor bylo v jednom směru 5 Euro nebo 10 denní známka za max. 10 Euro, ale takhle ................
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 18:23
No vidíš rado, skús napísať nejaký príklad a máš po nose. Presne takým spôsobom dochádza k tomu, že veľa ľudí, ktorí tu majú čo napísať už radšej nepíšu. Alebo píšu veľmi málo.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 20:12
...Eifele...ale jsou i vyjímky...a vůbec...kdo se letos vrátil...?grinning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 22:09
ja a bylo tam pekne, omlouvam se, ze me rozhorceni nad prejezdem hranice tu spustilo takovou lavinu
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 04. 2009 22:17
vrgada napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ja a bylo tam pekne, omlouvam se, ze me rozhorceni
> nad prejezdem hranice tu spustilo takovou lavinu

Buď v pohodě. S tím příspěvkem, který jsi napsal musím souhlasit. Slovinsko je krásné, ale asi to opravdu dělají naschvál .................
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 129
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.