Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Chorvatská policie

Autor Caddy 
Re: Chorvatská policie
14. 10. 2007 22:52
To nejsou jenom policajti . Mám dojem že tímhle způsobem se chová čím dál víc Chorvatů .
chorvatsko = vysoke ceny, vetsinou nepriznivy pohled na cesky narod, a take bohuzel fasisticka policie (toto by si k nemcum nedovolilawinking smiley ... doporucuji BOJKOT!

[www.nova.cz]
Re: Chorvatská policie
15. 10. 2007 09:40
Reportáž novy z neděle 14.10.2007 o práci policie v Chorvatsku mě jen utvrdila v názoru na tento národ a letošní zklamání z dovolené. Docela by mě zajímal názor Vás ostatních přispěvovatelů.
Re: Chorvatská policie
15. 10. 2007 10:03
Ty záběry jsou hodně silná káva. Já si ale myslím, že hovado se najde všude (u policie zvlášť!) - u nás jsou přece taky mlátičky. Důležité je, jak se k tomu postaví vedení HR policie - zatím tedy nic moc !!! Ovšem jako důvod nevraživosti vůči HR, nebo dokonce bojkotu to nevidím.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
avatar Re: Chorvatská policie
15. 10. 2007 11:07
Hopkirk napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ty záběry jsou hodně silná káva. Já si ale myslím,
> že hovado se najde všude (u policie zvlášť!) - u
> nás jsou přece taky mlátičky. Důležité je, jak se
> k tomu postaví vedení HR policie - zatím tedy nic
> moc !!! Ovšem jako důvod nevraživosti vůči HR,
> nebo dokonce bojkotu to nevidím.

Já myslím, že k cizinci (natož ženským) by se málokterý policista takto zachoval. Připadalo mi to jako zásah proti teroristickému komandu. Jak už někdo psal, pokud by to byla Němka nebo Italka tak by si to dotyčný "posera" ani nedovolil. To by mu musela zabít dítě a ne nedat přednost na kruhovém objezdu (což je HR v době špičky normální způsob řízení). Celé mi to přijde jako science fiction. TV Nova by taky mohla trochu zapracovat a zjistit si něco více od tamních novinářů jejich "sesterské televize". V sobotu jim blahopřáli k "nejlepšímu" zpravodajství na světě, tak by se mohli trochu pochlapit. Takhle mi to přijde pouze jako bombastická bulvární zpráva po které druhý den neštěkne ani pes.
JIRKA Z R
Re: Chorvatská policie
15. 10. 2007 15:54
Prihodilo se to v centru Poreče v Istrii. Policista v civilu dostal vztek, když mu holky nedali prednost. Prudce je predjel a zablokoval. Vyletel z auta, ukazoval odznak. Holky neverily a nechteli ven. On jednu začal vytahovat z auta, ona ho kousla do ruky, a pak to začalo. on vola na pomoc kolegy...Lide kolem si mysleli, že se natači nejaky film... Tato zprava byla zde v každych novinach.."Policiste a holky v mini suknich se poprali"...Nebyt to policista v civilu, tak by se asi nic zvlaštniho nedelo. Never tomu, že by se toto nestalo byt v aute Nemky nebo Italky... Bohužel,ti civilni policiste jsou horši nežli ti v uniformach...Maji to asi z tech americkych serialek! Doufam, že se tento pripad po zasahu českeho ministerstva začne doopravdy vyšetrovat.
Re: Chorvatská policie
15. 10. 2007 17:23
No to byla síla.
V hrůze jsem si vzpomněl jak jsem před lety coby mladíček jel za komunistů autem na nějaké křesťansko-politické protestní setkání na Velehrad, policajti nás zastavili, obestoupili, zapsali a chtěli ať otočíme. My tenkrát dojeli a viděli co STB umí, ale nic se mi nestalo a přesto jsem měl vždycky stáhnutéj zadek, protože jsem posera. Jestli ty policajty nevyhodí a skončí to odebráním prémií na měsíc, tak to je moc. Pokud budete mít někdo informace jak se to vyvíjí, napište to. Tak to snad skončit nemůže, kdybychom měli poslat na velvyslanectví petici.
avatar Re: Chorvatská policie
15. 10. 2007 18:44
Někdo tady psal, že v každé policii se najde "mlátička vymatlaná".
Problém s HR policií je především ten, že její řady tvoří z 80% bývalí důstojníci HR domobrany a armády, tzn. že to jsou z poloviny nedotknutelní "národní hrdinové" s IQ tykve a rukama od krve !
Od těch pak čekejte slitování, normální chování ? Navíc k ženám ? Je jedno, jestli to byla Němka, Češka, Italka, byla to holka a to, jak se ten národní hrdina, co dostal svou policejní placku jako trafiku nejspíš za nějakou "etnicky čistou vesnici" někde ve Slavonii, tak za to by zasloužil pověsit za koule na místním náměstí s cedulí:
Budu se k ženám chovat slušně, páč koule mi právě uthli za fašismus !smoking smiley
Re: Chorvatská policie
16. 10. 2007 18:45
Tady je odkaz na večerní Střepiny z 14.10. [www.nova.cz] - s komentářem té ženy je to ještě horší, než se zdálo. Jsem fakt zvědav, jak se k tomu ti magoři postaví !!! Hrozím se toho, že se to klidně může stát komukoli z nás !!!

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
avatar Re: Chorvatská policie
16. 10. 2007 19:08
vsadím 9:1, že tatínek té "chudinky nešťastnice" je advokát, nebo někdo z blízkého okolí...prachy na stůl...
Re: Chorvatská policie
16. 10. 2007 20:58
Zasloužili by ty poldové dostat pořádně do čumáku a nakopat do koulí!!!!
Takhle zmlátit ženský, to jsou hrdinové.
Chlapovi by se nepostavili takový sráčí.angry smiley
Re: Chorvatská policie
16. 10. 2007 21:23
Otázka je zda je vše pravda, zatím je tu vyjádření jen jedné strany a pravdivost zpráv uvedených na Nově je občas pochybná a policajti tam bývají ve většině případů ti špatní. Jeden příklad je to asi měsíc v hlavních zprávách bylo jak policajti honili autem motorkáře a pak ho srazili na křižovatce a Nova hned k tomu měla svěka, jak vše viděl a přesně takhle to popsal. Za několik dní na netu šlo video natočené přímo z toho policejního auta a bylo přímo vidět jak motorkář projel několik křižovatek na červenou a poté na křižovatce, kde svítí červená kličkoval mezi čekajícími auty a snažil se ujet, policejní auto přejelo po chodníku a když vjelo na silnici, tak motorkář narazil čelně do jeho boku a ještě se snažil utéct.
Re: Chorvatská policie
16. 10. 2007 21:40
Dobře, ale bylo nutné s takovou razancí napadnout dvě ženy???
Re: Chorvatská policie
16. 10. 2007 22:01
To se dá těžko posoudit, já jen chtěl napsat, že všechno není tak jasné jak to v televizi vypadá. Když si vzpomenu na 1 máje a Kateřinu od Zelených a zákrok Čermáka, kterého všichni politici okamžitě odsoudili a on byl vyhozen od policie. Zatím proběhly dva soudy a vždy byl zproštěn viny a to je sledovaný případ současné poslankyně a jak to na začátku vypadalo jasně.
avatar Re: Chorvatská policie
16. 10. 2007 22:04
to lami :
I kdyby ty dvě holky ukazovaly na toho zmetka paroháče a vystrkovaly na něj holé zadky, neopravňuje ho to k takto provedenému zásahu ! Nezlob se, ale tohle jsem viděl pouze při přepadu URNA na drogové dealery a nájemné vrahy, ne při porušení (údajném) přednosti v jízdě na kruhovém objezdu ! Kapišto ? A může si která strana konfliktu co chce vysvětlovat a přibarvovat - co vidím, vidím ! Pro mě jasná kausa a být příbuzným těch holek, nenechal bych to jen při nějaké protestní nótě Ministersva zahraničí ČR !
Aura nedotknutelnosti a neomylnosti HR policajtů mi hýbe žlučí zejména po několikeré osobní zkušenosti s nimi. Projel jsem téměř celou Evropu, ale nikde jsem nepoznal arogantnější policii, než právě v Chorvatsku, kdy zejména dopravní policie místo řešení bezpečnosti na rizikových úsecích, nebo podpoře a regulaci infarktových situací před mýtnicí a tunelem, většina těchto zmrdů se schovává někde na přehledném a bezpečném úseku silnice, nebo za cedulí obce/neobce někde na staré cestě u Plitvic a když navíc uvážím, že chytají pouze turisty, ale všichni se přitom nechají "koupit" za 50 Ěček, zvedá se mi kufr ! ! ! angry smiley
Re: Chorvatská policie
16. 10. 2007 22:22
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (21. 12. 2012 18:42).
Re: Chorvatská policie
17. 10. 2007 00:42
Fakt je, že po týhle reportáži bych chtěl toho blbce dostat do ruky a trochu s ním zacvičit. Další fakt je, že reportáž byla opravdu dělána jen z jedný strany, tudíž objektivita může být trochu jinde a já bych se po případné inzultaci dotyčného musel omluvit. Další fakt je, že nikdo nevíme, jak byla mladá paní psychicky vyrovnaná nebo zdravá před zásahem HR policie. A v žádným případě nesouhlasím s Modenou, že kdyby dělaly cokoli např. vystrkovaly zadky může to být policistům jedno. Tedy mělo by, ale uvědom si, že i když se dá těžko pochopit, tak i policajt je člověk a kdo se chová jako prase, tak riskuje to, že se s ním jako s prasetem bude zacházet. A když si ženská hraje na chlapa, tak riskuje, že s ní jako s chlapem budou jednat. Ale netvrdím, že je to tenhle případ. Mě reportáž přesvědčila na 90 procent a spolnila účel sledovaný televizí Nova - rozhořčila mě a probudila ve mě chuť dostat toho dobytka do ruky. Ale s odstupem - těžko říct, kde je přesně pravda slyším-li jen jednu stranu. To máš jako s domácím násilím. Ubrečená žena s odřeným loktem udává manžela na policii, že jí zbil. To, že ho napadla, když se v dobré náladě vrátil spokojen z podnikového večírku nejprve slovně a potom po něm hodila talířem a trefila ho, jaksi ze své výpovědi vynechává. To že se dotyčný manžel nejprve jen bránil a chtěl mít klid a neprobudit děti, což ona svým křikem udělala, také jaksi dotyčná neuvede a to že jediné zranění si způsobila ona, když se snažila utéct manželovi ve chvíli, když pochopila, že to přehnala, také neuvede. Takže když vyslechnete jednu stranu, je to vždy jednostrannéeye rolling smiley ať děláte co děláte. Domácí násilí je dnes stejné zaklínadlo jako rasismus či globální oteplování(tímto zdravím všechny Gaye, kteří se z toho radujísmiling bouncing smiley)..



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Pašák (17. 10. 2007 00:43).
Re: Chorvatská policie
22. 10. 2007 22:56
Chorvati jsou prasata a kdyby byli češi co kčemu tak se na ně vyserou a už tam nikdy nejedou a to by pro nás byla satisfakce ani jednu kunu nebo euro tam neutratit a on by je hlad naučil jak se k nám mají chovat. Stejně to moře je už špinavý.....
ladax
Re: Chorvatská policie
23. 10. 2007 07:22
Co tady zase čtu za provokovačky, no hrůza...... jste tu dozajista všichni na straně té děvčiny ,, ale pozor, opravdu to může být zcela jinak a kdoví, co se tam dělo. Mohla tam být i zbraň či vyhrožování atd, tyhle věci se dějí čas od času všude a odsuzovat policii, to je teď móda a velká i u nás!!!!!!!!!!!Je jasné, že tam došlo k potyčce a zásah policie byl tvrdší, ale buďme opatrní v soudech a ta davová psychóza k odporu CHorvatsko ... to je zase BLÁBOL, opravdu!!!!!!!!!!!!!!!!Nejsem , tak zcela přesvědčenej o miloučké holce z Česka a myslím, že i to koktání... rada právníka a třískat z toho peníze!!!!!!!!!!!!!!! ne nevěřím zcela a bezmezně...
Re: Chorvatská policie
23. 10. 2007 08:07
ladax napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Co tady zase čtu za provokovačky, no hrůza......
> jste tu dozajista všichni na straně té děvčiny ,,
> ale pozor, opravdu to může být zcela jinak a
> kdoví, co se tam dělo. Mohla tam být i zbraň či
> vyhrožování atd, tyhle věci se dějí čas od času
> všude a odsuzovat policii, to je teď móda a velká
> i u nás!!!!!!!!!!!Je jasné, že tam došlo k potyčce
> a zásah policie byl tvrdší, ale buďme opatrní v
> soudech a ta davová psychóza k odporu CHorvatsko
> ... to je zase BLÁBOL,
> opravdu!!!!!!!!!!!!!!!!Nejsem , tak zcela
> přesvědčenej o miloučké holce z Česka a myslím, že
> i to koktání... rada právníka a třískat z toho
> peníze!!!!!!!!!!!!!!! ne nevěřím zcela a
> bezmezně...

ladax: neřekla bych, že je tu nějaká davová psychóza proti Chorvatsku. Že se tu občas někdo takový najde, to je jasné, ale jinak nikdo neodsuzuje HR jako takové, ale pouze a jen ty "akční pány" co si akci spletli se zásahovou jednotkou URNA :-) Ať to bylo jak to bylo, na té nahrávce to zrovna v prospěch policistů nevypadalo.
A těch holek je mi opravdu líto a sympatizuji s nima.
..toť můj názor.
Re: Chorvatská policie
23. 10. 2007 08:11
To Pašák..

Reportáž byla jednostranná proto, že chorvati nechtějí komunikovat. Kdyby řekli svoji verzi tak bych jim i možná věřil, ale takhle bohužel je vše proti nim a o jejich aroganci a pohrdání cizinci již není pochyb.
Možná se časem ozvou a vysvětlí "zásah"...
Světlana
Re: Chorvatská policie
23. 10. 2007 13:32
Taky si myslím, že zásah policie byl nepřiměřený, ale soudit se neodvažuji. Nebyla jsem tam a nevím co tomu předcházelo. S dívčinou nesympatizuji, její koktání bylo tak nepřirozené a nahrané,že mě veškerá lítost přešla. Takže jsem začala opravdu pochybovat, jestli to bylo opravdu jen nevinné nedání přednosti. Kdyby opravdu jen slzela, tak určitě uvěřím, ale tohle byl špatný herecký výkon, který mě nepřesvědčil. Je škoda, že se chorvati k tomu odmítli vyjadřovat, kdyby zveřejnili, co bylo skutečnou příčinou, možná by jsme soudili jinak. Jednou jsem viděla zásah české policie na drogové prodejce a tam se chovali úplně stejně, a bylo jim jedno jestli se jedná o mladistvou nebo ne. Nikdo z přítomných ani nehlesl a ani neprotestoval proti zásahu.
avatar Re: Chorvatská policie
23. 10. 2007 15:30
jakýkoli "nepřiměřený zásah" kdekoli v Evropě lze parádně zúročit...nejde o nic, akorát najít vychcaného advokáta, který zařídí ostatní...
ta Nána, která je dodnes "mimo" a nemůže se ztoho "strašného zážitku" na věky vzpamatovat, asi něco vysoudí...
jímá mne hrůza, kdyby ta holčina byla snědší pleti...to by teprve bylo tóčoyawning smiley
Re: Chorvatská policie
23. 10. 2007 21:23
To snad nemyslíš vážně ??? Srovnávat zátah na ty co prodávají drogy - což je závažná trestná činnost - s nějakým neprokázaným dopravním přestupkem ?
Když mi nedá někdo přednost tak ho prostě stluču ? Nakonec , nejsem si zcela jist ale mám pocit že ta holčina řekla že to auto jí na kruhovém objezdu předjelo a donutilo zastavit a ne že mu nedala přednost .
Já těm holkám věřím , myslíte si že kdyby ten zákrok byl v pořádku že už by dávno nebylo vydáno nějaké prohlášení chorvatské policie nebo dokonce obvinění , pokuta nebo jiný trest ? To byl zákrok jako na ozbrojeného pachatele závažné trestné činnosti a ne nějakého pravděpodobně smyšleného dopravního přestupku .
Holt , policajti měli smůlu že to někdo natočil s tím prostě NEPOČÍTALI takže asi tak .
avatar Re: Chorvatská policie
23. 10. 2007 21:35
Dopoledne v červenci letošního roku odjíždíme z Rabu domů..Přečkáme čekání u tunelu,profičíme dálnici, vjedeme do Maďarska, cestou v Maďarsku naviguji a říkám - 50,40,30 - určené rychlosti.Přejedem Slovensko a vjíždíme do naší republiky. Šílená bouřka - šlehá to kolem auta,děsná tma, jednolitý proud vody.Bojím, bojím,bojím, ale konečně vjíždíme do našeho městečka, zde již bouřka přešla. Příjíždíme kolem půlnoci k našemu domu - konečně doma!!!.Plno aut- centrum města. Jen si chceme vybalit, pak někde auto ustavíme. Vyjdem z auta - v tom k nám odněkud ze tmy přiskočí dva policajti - a začne to. Poprvé v životě mě někdo oslovuje občanko a manžela občane.
Že by mezitím u nás stanné právo? Ne , jen městká policie.Když chci po manželovi klíče od domu, zastaví mi cestu - se slovy teď hovořím já s občanem.Když znovu zopakuji, že chci klíče/ přece nebudu čurat u vlastního domu jak ta paní u tunelu/ - vytáhne vysílačku a začal na ni chrčet a volat posilu.Čekám, že se každou chvíli vynoří jednotka rychlého zásahu.Pravda, v tuto chvíli se ozvaly bojovné kořeny mých předků, a sdělila jsem mu, že ani tři zásahové jednotky mu v mém případě nezajistí ani odměnu ani zvýšenou hodnost, a byla jsem připravena položit život v boji před vlastním domem. No abych to zkrátila - naštěstí ten druhý byl rozumný a řekl tomu prvnímu ať toho nechá....Byla to vyloženě buzerace.No, ale kdyby byli oba stejní....zde plně platí - dej někomu malému moc a.... Musím říci, že plně souhlasím s tím, aby se zákony dodržovaly, sama je taky dodržuji, ale.....takže i v naší zemi, v našem městě.....
naše městská policie
avatar Re: Chorvatská policie
23. 10. 2007 22:39
Je od vás všech moc hezké, jak přesně den po znovurozmáznutí od televize NOVA (mimochodem - dle mého převlečená červená knihovna,střižená Bleskem a jiným odpadem, tzn. plná hovensad smiley) se zde proberete k novým reakcím, novému odboji.
Sice zde tím tlachání prd dokážeme, ale nové poznatky z té jednostranné reportáže přece jen jsou :
1.jednostranná reportáž to byla proto, že se druhá strana odmítá vyjádřit
2.koktání oné dívenky bylo značně podivné, nicméně připouštím, že i takoví lidé existují a i pro menší podněty se "kácí k zemi"
3.chorvatské straně zjevně nestojíme ani za odpovídající (byť i negativní) odpověď a i z toho lze "cosi" usuzovat

Je mi z tohohle přístupu HR odpovědných míst čím dál víc smutno, ale domnívám se, že pakliže jednoho "národního hrdinu" Gotovinu odmítají dlouhé roky vydat k řádnému mezinárodnímu soudu i za cenu sankcí a ústrků, z nějaké "ublížené paniky" co včil koktá se nepo*erou, aby jiného národního hrdinu sankcionovali !

Nema problema . . .angry smiley
Re: Chorvatská policie
24. 10. 2007 08:29
Pokud bych odmitnul policajtovi vylezt z auta v americe, tak bych asi na te kapote lezel taky a predpokladam, ze by se tu nikdo z Vas tomu nedivil ...¨, Jeliman ma pravdu, jeste, ze to nebyla romka, to byla diskriminace.
avatar Re: Chorvatská policie
24. 10. 2007 08:53
Len na odľahčenie - viete, ako sa volá dcérska spoločnosť TV NOVA na Slovensku?
Nie?
TV JOJ alebo TV HNOJ.
Takú má táto stanica prezývku vzhľadom na informačnú hodnotu, úroveň a kultúru jej príspevkov.
Takže by som bral príspevky týchto (aj iných) komerčných televízií trochu s odstupom - jediným ich kritériom je totiž šokovať a pútať pozornosť, a to za každú cenu - pravda ide bokom!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil roman92 (25. 10. 2007 10:54).
Světlana
Re: Chorvatská policie
24. 10. 2007 09:19
Ale já to přeci nesrovnávám. Já jenom poukazuju, že víme jenom jak to vyložili v televizi, tedy na Nově, ale neznáme tu druhou stranu. Může být klidně někdo pako, ale aby reagoval takhle na dopravní přestupek. tak to se nestává ani ve filmu.Proto říkám, že pravděpodobně tam mohlo jít o úplně něco jiného než bylo nedání přednosti v jízdě. Je smutné, že se k tomu hr.nevyjadřuje ale kdo ví, třeba mají důvody, proč to nechat tak jak to je.
linda2
Re: Chorvatská policie
25. 10. 2007 18:48
Čtu příspěvky a přemýšlím. Tohle se asi normálně děje ve všech zemích, možná denně, policisté se tak asi chovají nejen k turistům, ale mimo sezonu také ke svým lidem. Tenkrát měli smůlu. Byli filmování, s čímž nepočítali. Pochybuju, že se někdy dozvíme, co se v tomto případě vyšetřilo. Taky se mi nezdálo to koktání napadené slečny (nebo paní). Bylo to až moc "nafintěné".
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 83
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.