Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 06. 2023 06:14
@Martas74, to jses dobrej, ja si na cestu na noc netroufnu a to mam "jen" 46, asi neco delam v zivote blbe :-). My si cestu "tam" taky rozkladame na 2 dny, lip se mi vecer usina kdyz vim ze ta cesta nebude tak dluha a mame i dite, pro ktere predce jen ta cesta v aute je trochuj vice narocna. Cestu zpatky ale davam nejak v pohode na 1 zatah (zatim) - asi je clovek vice odpocatej.

Doprava nam houstne, koukam kdyz zvererni statistiku o kolik to je zase vice, neuveritelne. Takze i tech rizikovych situaci je proste vic, nerikajic o tech "mladasech v dodavkach" - pisu to s nadsazkou, samozrejme se to neda takto kategorizovat.

Ja mam doma jeste jedno Lasko, no pravdou je ze mi doma nejak nechutna, teda mne nechutna to jejich pivo ani tam, ale TAM uz to patri nejak ke kulture (a to jsem pivar - pivo mam fakt rad). :-).

Tak stastnou cestu vsem!
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 06. 2023 07:00
3 roky sem, 3 roky tam......v těch letech kolik je vám, jsem nějaké tři roky neřešil. To přijde až to naskočí, 50, (to ještě jde).60 (to už se to trochu láme), 70 (to už je to zlomený) hlavně když se podíváš na "nástěnku" pohřebního ústavu. A v 72 po zimě si myslíš, že už to nerozchodíš.
Takže s optimismem vpřed!
Cestou tam s přestávkou od půlnoci do 6 na parkovišti ve vodorovné poloze, cestou zpátky na jeden zátah za světla za 10 hodin, když nejsou zácpy, je člověk doma.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 06. 2023 07:26
@Kabinete302, klobou dolu! ;-)
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 06. 2023 09:54
martas74 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Hlavně dojet do cíle v pohodě a pořádku.

thumbs up

Jj, s klidem si dát i "jen pár" km před cílem "chrupec" na odpočívadle, když už to bezpečně nejde.
Vyjeli jsme s cca hodinovým zpožděním, pak se protáhla "obědo-večeře", následně +2,5h na BiH hranicích... a najednou to byly +4 hodiny. Co si budeme povídat po 45 to už není co bývalo ve 30 thumbs up smiley
A po nějakých 21 hodinách už tělo začalo říkat, že už fakt nééé...

Vždy si vzpomenu na tuto nehodu. Mám pocit, že tu někdo psal, že měli nějaký problém s autem, tudíž zdržení s opravou... a pak tlak, že paní musela do práce. Tak "tlačili" na to dojet (za každou cenu?)...
... a to jeli na dva řidiče.

Tak opatrně, ať si pak můžeme napsat jaká byla cesta...
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 06. 2023 11:35
Valeri kolik máš nalítáno na té Oktě3 za těch 8let.

.
.

_________________________Jirka_________________________
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 06. 2023 12:13
Relativně málo, 90t. mám 2 auta a nájezd cca 15t km/rok se dělí mezi ně
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 06. 2023 12:32
To je masakr ta nehoda.... Nekdy si clovek asi neuvedomi co je skutecne dulezite a zbytecne lpi a tlaci na nepodstatne...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 06. 2023 01:00
kabinet302 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ..........To přijde až to naskočí, 50, (to ještě jde).60 (to už se to trochu láme), 70 (to už je to zlomený) hlavně když se
> podíváš na "nástěnku" pohřebního ústavu. A v 72 po zimě si myslíš, že už to nerozchodíš....... Takže s optimismem vpřed!.............


Krásně a úplně přesně popsáno thumbs up grinning smiley . Do 50 jsem nic neřešil, pak ten čas začal nějak více utíkat a po 60 ještě víc. Po 65 jsem navíc zjistil, že jsem už v práci nějak pomalejší, než dřív a že každý rok je nějak čím dál více znát. Do 70 mám ještě 3 roky, tak jsem zvědav, nějak se na to vůbec netěším.

No a k té cestě, z Chebu k apartmánu v Žuljaně to mám 1290km, ta cesta mě trvá v průměru cca 19 hodin, samozřejmě s přestávkami. Zpáteční cestu domu bych na jeden zátak nedal, už roky si ji dělíme na dvě a nebo i tři části, že se někam ještě podíváme a s přespáním někde v APP. Asi nějaká psychologie nebo nevím, ale cesta domu mě vždy připadá doslova nekonečná.

Naopak cestu do Žuljany jedu vždy na jeden zátah a vůbec mě to nevadí, asi jak je člověk natěšený, nevím. Loni i letos jsem jel sám, protože i když pořád pracuji, tak jako důchodce už čas a délku dovolené nemusím řešit. Takže loni i letos jsem jel na měsíc, dva týdny jsem tu byl sám a pak za mnou druhá polovina přiletěla do Dubrovníku. Pracující musí holt s délkou dovolené šetřit grinning smiley .
Letos jsem měl zajištěné po cestě ubytování, ale nakonec jsem ho zrušil. Vyjel jsem z Chebu 18.5. odpoledne v 17 hodin a druhý den ve 12 hodin jsem už byl u apartmánu. Bylo v tom celkem 6 hodin přestávek, včetně ještě nákupu v Lídlu v Metkoviči. Měl jsem štěstí, že jsem se trefil do státního svátku v Rakousku, takže už na německé dálnici a hlavně na A9 v Rakousku byla cesta prakticky bez kamionů, chvílema jsem se na té opuštěné dálnici skoro bál. No a stejně jako loni, i letos jsem si s těžkým srdcem koupil předraženou, elektronickou slovinskou dálniční známku, protože objíždět se mě to nechtělo. Sice nespěchám, ale když jedu sám tak dlouhou trasu, nechci si ji zbytečně časově prodlužovat či nějak komplikovat. A stejně jako loni, tak i letos byla dálnice hlavně v úseku do Mariboru samé omezení, v jednom pruhu a tak podobně. Kdybych nejel sám, tak bych jim těch 15 éček za těch mizerných 65km vážně nedal. Zpět už po dálnici opět nepojedu.

Jinak ale cesta byla v pohodě, až jsem se sám divil, že jsem nějakou extra únavu nepociťoval. Pravda, provoz byl všude naprosto minimální. Přijel jsem v poledne a spát jsem šel stejně až po půplnoci. Zatím se mě nestalo, že bych sebou někdy po příjezdu do Žuljany nějak švihnul utahaný na postel. Kupodivu řízení mě pořád baví a cesta je pro mě samozřejmou součástí dovolené, nikam nespěchám, v klídku a pohodě. Ale uvidíme, jak to bude za rok, jak říkám, v tomhle věku je už holt každý rok znát. Já jsem takový noční pták, takže celé roky to dělám tak, že noc před odjezdem jdu spát třeba ve dvě ráno, vypnu jaké-koliv možné rušení jako je mobil a spím, dokud se nevzbudím. Nemám problém spát klidně i 12 hodin smiling smiley , takže odpoledne až vstanu se v klídku najím, dám kávu, naložím věci do auta a čerstvě vyspaný v podvečer vyjíždím. Jezdím tak nějak na hranici rychlostních limitů, pokud to provoz dovolí, jak jsem zvyklý, ne že bych spěchal ale jízdu si prostě užívám. Přestávkami ale nešetřím, nejpozději po 2 hodinách zastavím, protáhnu se, dám třeba kávu, případně něco pojím a jedu dál. Nespěchám, nehoním čas a neriskuji, je to vždycky o aktuálním stavu, jak se cítím. Letos jsem počítal s tím, že pokud mě přepadne únava, klidně to v autě někde na pár hodin "zalomím", ale nebylo třeba, nejdelší přestávku jsem měl asi 2 hodinky. Takže tak.

** Petr **
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 06. 2023 07:06
Hezky napsaný a popsaný.
A líbí se mi to, jak píšeš.....Jezdím tak nějak na hranici rychlostních limitů, pokud to provoz dovolí.....Přesně tak se snažím jezdit i já. A ne jak si někteří myslí ve vlákně Pokuty, že sedneme do auta a hned ...."dvě stě v městě" a po dálnici taky......

Nám se pro změnu vleče cesta k moři, chvílemi mám pocit. že je to "nekonečné". Cesta domů utíká pocitově rychleji. Když přejedeme SLO - A hranice, tak to říkáme, to už jsme skoro doma.
Nezávidím těm, co musí jet po dojezdu na naše hranice jet ještě 200 - 300 km, možná i víc. Je to nejspíš tím, že cesta na jih od nás ze Znojma se dá jet skoro celá po dálnici. Sice u nás jsou taky dálnice, ale já k těm českým nemám tak nějak "důvěru". Hlavně k té nejvytíženější. Když to mám jet, jsou to větší nervy , než celá cesta na jih.
Jelikož SLO dálnici cestou na jih jezdíme v noci, v září už bývá od osmi večer už tma, a někdy pořádně černá, rozhodli jsme se po dálnici. Doufám, že tam budou všechna "omezení" vyřešena a i tam se pojede v pohodě. No a zpět, podle nálady...rozhodujeme se , objet, neobjet. Nechám to na to září.
Cestou zpět děláme delší přestávku se svačinou na velkém klidném odpočívadle , které je hned za najetím na dálnici za "nájezdem z Murecku".Je tam pár kamionů, pár osobních aut a někdy ani to ně. Samozřejmě voda, záchody. Paráda. Je to někde na úrovni odpočívadla, kdysi značeného jako sjezd na P 225, jen ve směru na Graz.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 06. 2023 08:43
K tomu se přidám: také nezávodím, cesta patří k dovolené. Do rychlostních limitů se koukám vejít, i když jsem na silnici zrovna sám, v hustším provozu jedu s většinou. Kudy jezdím, jak často pauzíruji, to jsem tu několikrát popsal.
Sotva jsem se ocitl v důchodu, už jsme na zpáteční cestě našli apartmán a přespali tam. Pokochali se Rastocima, povečeřeli v Pedro, ráno na pohodu přes Cvetlin, Riegersburg a Slavonice domů. Následující rok jsme přenocování vynechali jak cestou tam, tak zpátky, pak následoval den s příklepovkou a další den ráno jsem jel na Bítov sbalit a odvézt služební karavan. O následcích jsem se zmínil tady. Medúzy se sice usadily, ale sajrajt po nich zůstal, pak už se staly noční jízdy utrpením, až jsem skončil na oční klinice a teď vidím snad i lépe, než v šestnácti.
O nočních jízdách se zákalem jsme se bavili loni tady
Brzy přezuji na sedmé gumy, tak můžu z vlastní zkušenosti potvrdit, co napsali kluci přede mnou: pominu-li stále přísnější a častější rychlostní omezení na silnicích (i o tom, jak se mi cesta na hranice v Hatích prodloužila v důsledku omezení a měření během posledních 9 let průměrně o 38 minut (to je zpomalení o 20 %), tak vše okolo nás nějak zrychluje. Hlavně kalendář.
Přesto si u Žuljanu nedokážeme odpustit...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 06. 2023 11:54
valeri napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Relativně málo, 90t. mám 2 auta a nájezd cca 15t
> km/rok se dělí mezi ně

To máš sotva zajeté auto.

.
.

_________________________Jirka_________________________
avatar
cvt
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 06. 2023 12:38
Zdravím,
jezdime od Berouna do Baška Vody již hooooooódně dlouho. Ze začátku ještě s dětmi jsme jezdili přes Vídeň ale to se nám nějak nelíbilo, takže Dolní Dvořiště, Linz atd. Vyrážíme tak kolem18-té a na místě jsme po deváté druhý den ráno.
Pár přestávek, jelikož jsme již také důchodci, jinak cesta na pohodičku, jaká je tam rychlost, tolik jedu+- a zpomalovačky dodržuji. Na cestu se vyloženě těším, ročně najezdím osobákem tak 20-27tisíc km a řízení mě prostě baví.
Zpět ráno tak kolem půl sedmé a doma jsme mezi 19-20. Protože teďko jezdíme s vnučkou, tak dálnici neobjíždíme. Na Světi Rok cestou tam sjedeme koukneme třeba na pramen Cetiny nebo někam jinam a dále po D1, podle počasí. Lákal mě přejezd velebitu, ale s oktávkami se mi tam nechtělo a teďko to zase nechci riskovat s vnučkou. No už se tam asi nedostanu a když zdravíčko dovolí tak příští rok se dvěmi vnučkami a tak za tři roky ještě s vnukem. Ale protože jsem trochu více dlouhodobě marod tak to zatím neřeším, moc to plánovat nemůžu. Ale přesto se těším. Odjezd 8.6, nějak se to táhne.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 06. 2023 13:18
Tak to už píšeš z Bašky Vody....Odjezd 8.6.....Tak to si už jistě užíváš. Jaká byla cesta?
avatar
cvt
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
10. 06. 2023 09:44
Sakra jsem se seknul, jak je člověk natěšenej. Nástup 8.7.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 06. 2023 21:44
Jeli jsme vcera cestu Nasavrky, Brno, Bratislava, Szombately, Stary Gorincan, Zagreb, Stinica, Lopar. Ojezd 9:30, prijezd 21:15. Celkove cesta velmi pohodova, provoz vcelku slaby, nikde jsme necekali, nijake kolony nevideli, jedine na Lucku v protismeru asi 100m "kolona". Dalnice za prechodem HU-HR rozkopana, v obou smerech se jede jednim pruhem, ale vcera se nijake kolony netvorili. Jedina neprijemnost - kdo se zastavujete v "Zelengaj" - bylo tam tolilk komaru, ze jsem se nemohl ani vycurat :-D.
Voda rano 24C, odpolene na jedne "tajne" mensi plazi 26C. (jsou tu plytke pisecnate plaze, kde se voda rychle ohreje).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 06. 2023 14:36
Odjezd po komplikacích až v neděli ve 3.00
Trasa přes Hu, SK zaplaceno předem.
Cestou větší provoz až Záhřeb Karlovac. Sjezd Gorna Brela. Krása. Nikdo ve vodě. Dost Němců teď tam i už zpět i v autech a karavanech.
Benzin 1,38
Smartk karta ok
Na apposi jsme první.
Příjezd po 1170 km v cca 15.40

1x zast odmoriste Merche tuším, Dobra.

Auto mi dovolilo jen do 140.
Slunko od včera.

Pivo od 2 do 3 e
Kafe e
Pizza střední 9

Hodi se nakupovat v Plodine, Lidl. Ne ve Studenac.

Zpět jedu hr, slo, aut, cz na poplatky to vyjde nakonec velmi podobně.

Ale nikomu Hu trasu neberu.

Ještě všichni opatrně. Byly to celkem závody v podání některých.

Výlet do Bosny plánujeme 2x.
Tak dám info.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 06. 2023 09:17
v HR jsem se na novém ňúbuku nemohl přihlásit
14.6. OV 10st,PR po D1 semaf - už druhý kamión jel na červenou,dále semaf,rondely a v rádiu ještě hlásili omezení pro opravy na výjezdu,jsem to vzal svou zkratkou a vyjel až za PR - nějak se to za ten rok změnilo a to dost podstatně či jsem trefil špatný den,celkově i dále rondelů přibylo a kamiónů též.
Sudoměřice/Skalica,Kúty na D2 - dost km jeden pruh - pokládka asfaltu.Levý,někde pravý drkotala či jsem zapoměl odemknout tlumiče ?
15st ale nic moc,Rajka,Janososs,M86 Szsombíci,Mursko - INA N 95 - 1,38 ouro,do Sv.Heli po okresce - zmizely TOI na Paka - nahoře ale byly,dole už ne,dálnice A 4 hodně km jen odstavný + 1 drkotavé pruhy s omezením na 80/60,ale nějak jsem to nedal ani já jak to svištěli kolem,
Lučko 3 auta,druhá pumpa zavřena,ale většinou i dále přeškrknuté WC či další symboly,Crodux WC zdarma,Karlovac ubytko.
15.6. 15st zdrávo
drkotala až po rozboč na Rijeku,provoz mírný,Brinje - jeden tubus obousměr,další několik omez na 1 pruh - údržby,ale v poho,provoz min.,
Sv.Rok za 19 st,uragán a autem házelo do stran i při sníž.rychlosti,kužely v omezení na 1 pruh po cestě rozházeny,že jsem musel dát kličku a ještě chytil hranolek tak 5 na 5 cm - naštěstí nic vedle nejelo,celkově od výjezdu podmračeno,jen místy něco slunce,přeháňky déšt,od poslední pumpy na Zagvozd déšt už hnusoba,před Makar. nová pumpa 1,77,Makar. gužva,že si pomůžu jet spodnější cestou,jenže od půlky je jednosměr,tak do přístavu a až po křiž.nad Kauflem semf. po 2 - 3 auta,pak už dobrý,Podgora dotank stále 1,38.
Blato stále déšť až do rána 15st.
16.6. voda 22 st,v noci vítr a další den 20st ale postupně zlepšování a přibývání lidí.TOI zmizely a zděnou budku teprve dodělávali - 50centů.Sprchy zdarma - zatím.Pekara zavřena,takže nahoru do " garáže " nebo kemp.Chlebíky + - 2 e,broskev 9,5 e,zmrzka 2 e,
burek mas. v kempu 3 e,ale žr... se nedal,tvrdý a ještě částečně připálený a ani do večera nezměkl...
dojel synátor s dalšíma dvěma vnučkama přes A,Hevíz nocleh,Szombíky a Lučko stál 1 hod a už to chtěl otočit.Pozval nás do Adriany na vychvalované
" miešané maso " asi 5 druhů - kuře,jatra s flaksou,skopové s kostí a ještě nějaké,něco málo hranolků,lístek salátu,kostečky cibule,ajvar a konzerv.kapie - na oko za 23 e + hrancle navíc - to skoro šlo i když,jak říkali,že se to nedá sež... to - bych - dal 2 x.Netuším,co stály karafy s bílým,pak pro děti pizza s kuku a syn s tuňákem - zkusil jsem,ale není to má parketa.Obsluha za trest,číšník jen z dálky nakoukl,zapálil cígo a nevšímák.Po dobré půlhodině jsem odešel...
Kolega od syna si stačil za tu dobu dobu dát jen celé jedno pívo.Přes den byl na plavbě Bol,Rat a ještě někde a ukazoval ceny tam - o třetinu až něco polovinu levnější !To neříkám,že dojeli jedni z Čech s přespáním ve SLO - vrchovatý talíř masa s hranolky,že to sotva dali a cena víc jak přijatelná.Prostě nás v HR dřou imr verre - co prostě sneseme ? !
Přeposlední den otevřeli na pláži pekaru alespoň na 1 šichtu,ale sortiment nic moc.
Přibyly rozestavěné další min 2 megadomy.
Šel kolem asi taky senior s psíkem - usnul pes,usnula manželka a už jel po svodidlech,ale pak ještě dojel na parkoviště - tel na policií,a nepochopil jsem UNIQ,náhr.auto a kolega prý odtah z ČR...
21.6. konečně voda podle představ,jenže

22.6. zpět 03 30hod
Makar už semaf,min provoz až někde po Split a houstlo,Brinje ok,stále přelepeny některé symboly na pumpách,WC někde 0,5 e,
někde v pumpě zadara a zadnější už hajzlmadam s kasičkou,děti zdarma,
někde od Sv.Roku protisměr houstnul a pak i skoro stál,pak zase zrychlil či stál = poslední dva roky totožné,
min.před Karlovacem drkotala,BA už min 1,40 někde i 1 88 e,
Demerje 1 auto.Lučko kolonka,od toho v protisměru stojící kolony od SLO tak i od BUDA - letmo 176 kamiónů + dodávky a osobáky - počítám tak min 25 km.Sesvete uzavřeny,Sv. Heli,Paka - už byly TOI,Mursko - 1,40 e / SLO 1,44 /,při výjezdu za celnicí z SLO / HU zastavení
" oranž kombinézou " která něco lovila v tabletu - asi někde měli rychlostní čidla či co - pak nás odmávnul - vedle stál zamaskovaný skříňák a vedle ještě auto poliši zřejmě HU - nepochopil jsem kde a co se mělo dít,že nás zastavili,
HU - 30st až pomalu do dom.BA na BM - VY - OL - velice rychle jsem se z dálnic vyléčil při stání a poskakování.
spotřebu ještě raději ani nepočítám
OV v 19hod,dnes ještě noha placatá od plynpedálů,třeba se zase nadopovat a přežít další den - na jak se říká - stáří není pro starý...
tož tak " ve zkratce "
takže už načisto bez těch třech brebentilek - už za 18 pokud dožijem...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 06. 2023 10:38
Jako román dobrý, ale nějak moderně zpracované......dost nepřehledné, teda aspoň za sebe.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 06. 2023 13:27
@kabinet302
Kdyby tady šel dát palec jako na soc. sítích, tak už ho máš. grinning smiley grinning smiley grinning smiley
je to taková čtenářská křížovka. grinning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 06. 2023 08:16
To přežiju.....A hlavně, že sis zaluštil. Někde i s překladem.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 06. 2023 08:28
Ty kráso, tak tohle jsem četl hodně dlouho a nevím jestli jsem vše pochopilyawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 06. 2023 10:02
Člověče, asi si budu muset pozvat Ivana Mládka, aby mi ty Zkratky nebo co to je, rozluštil. Musel jsem to číst 6x, abych si z toho něco vzal. No nic. Každý jsme nějaký.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
30. 06. 2023 12:53
Ahoj, tak my návrat včera po skvělé, ale komplikované dovolené. Ve smyslu, život míní a auta, daně a ostatní mění.
Letos poprvné maďarskem tak nějak Blava, Szombately a Lenti a dál na sv. Helenu. Mě ta cesta nebavila vůbec, ale je to určitě dobrý pro někoho, koho to baví. Až jednou - a já pojedu tou dodávkou s postelí jednou jo.

Cesta tam 18.6 přes den. Pohoda. Na dálnicích v HR benzín i 1,38. Více se dá všude na webu najít .
Smart karta natlačená tak akorát. Fungovalal dobře. Po 1170 km celkem v pohodě. Ubytování asi po 8mé, místo asi po 20té. Byl jsem rád že auto to s chrchlající převodovkou dojelo. Jel jsem do 140.

Dva výlety Bosna, doporučuji na jídlo Billilo a Mandija jaz. Plus vodopády. Ceny dobrý.
Co je pikantní, tak - jelikož jsem jel s kolegy - jinými dvěma auty a oni vezli moje dítě... Normálně vás ze Shengenu nechejí odvézt dítě s cizím jménem než máte vy v autě celá rodina a nikdo se nad tím ani nepozastavil.
Zpet totéž.

Cesta zpět. Gradac až Trogir po magistrále. Včera. Málo lidí dole, od Omiše, kde se brutálně staví už více. Čechů po skrovnu. Cesty prázdné. Objevili jsme nově ostrov Čiovo, paráda, chtěli jsme tam přespat, nebylo kde. Plno, draho, bazény, výhledy na jachty pecka.

Procházka Trogirem. Pivo 5,20, Pizza 13. Atd.. Proti Gradaci za 2,80 v Bistonu....
Odjezd s těžkým srdcem z trogiru, po placení hodina euro a půl.
Cca v 17.00.

Trasa dálnice, slovinsko, rakousko, brno, ol.
Cesta dobrý, pár kamionů, busů a poláci.

Do protivky kupodivu nikdo moc s loděma, bylo citít, že to začne dnes.

Máme vyzkoušené pátky, soboty, neděle, dlouho středy a pondělky. Zatím vypadá na cestování ideál čtvrtek. Ale chápu, vrátil jsem se včera, poslední možný den.
Ve 3 ráno doma, ale bylo to už únavný.

Tankujte určitě v HR, slovinsko dražší, rakousko, tak tam jsem málem při placení omdlel.

Ceny v dalmacii: Plodine dražší než Lidl v \Ploče. Studenac nebo Tommy ceny dost zajímavé. Trhy také. No holt už jen aby nám přidali práci a a zavedli eura a možná si jednou řekneme, že je to pořád dobrý.

Omlouvám se, že to není moc technické, ale když už to jedu po 25tý, nějak se mi nechce psát čísla a data, vždyť to znáte.

Hac.hr aplikace funguje skvěle.
Durmanec tubus uzavírka.
Něco užšího i při průjezdu před a kolem Maribor a Graz.
Slovinska viněta se kupuje za Maceljem nově je potřeba SPZ a nebo se to dá přes aplikaci. Já zkusil papírovou formu, trvá to, ale borec ti v balíčku za 16 + 9 prodá i rakouskou. Všichni řikají "mininum vineta" smiling smiley

Pak jen na bývalé "euročáře" rakušák, stop a mával. Nevím proč, bylo dost v noci. A pak ještě jednou nás stáhli na váhu, zřejmě kontrola vinet. Viden hladká.

Kdo potřebuje jet, dálnice super. Kdo chce "cestovat" objíždějte nebo jeďte jinudy, ale s kolegou jsme to jeden večer počítali a prosím neukamenovat, ale to HR je dovolená už tak drahá taky (a pro nás ještě dostupná), že nemám cenu řešit tu cestu, vyjde to šul nul všude stejně.

ps: Slavkove, jak je to s placením v Hu za 9ti místné auto? prosím.

Všem přeji dobrou dovolenou a dobře dojeĎte.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2023 04:55
Zatim jen cesta tam na Mljet. Neslo jinak nez v patek. Okolo pul treti jsme dorazili do Vidne a prujezd zacpou ttrval pres hodinu a bylo to hodne neprijemne, protoze nam blbla klimatizace v aute. Nasledoval husty provoz, ale dalo se to a dokonce i IGL bylo zaple jen tesne u Graze. Lucko prujezne i zbytek cesty do Otocace byl v pohode. Za sera jsme dojeli do hotelu. Rano jsme vyrazili do medvedi skolky ve Velebitu a ve spravnou dobu krmeni a pak k pramenum Gacky, kde jsme se naobedvali. Casovy plan na trajekt nevysel kvuli dlouhe prutrzi na dalnici a omezeni rychlosti az na 60. Most na Peljesac je uzasny. Chteli jsme puvodne udelat v Ploce velky nakup, ale uz jsme nechteli riskovat, ze se nevejdeme na posledni trajekt. Zbytecne, byl skoro prazdny. Na misto jsme dojeli za tmy. Zaver, meli jsme docela stesti, dokonce ani okolo Mariboru nas to nezdrzelo na dlouho
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 07. 2023 08:52
Zatím cesta na Vir: odjezd v neděli 2.7. ve 4h ráno od Prostějova, Brno, Bratislava, Jánossomorja, Szombathely, Lenti, INA Goričan, tam jsme byli před 10 h. Tankování, WC. Málo lidí aut, spousta volného prostoru, klid, pohoda, doporučuji. WC v pohodě. Na A4 je pouze jedna funkční benzínka, když jsme jeli kolem tak byla dle očekávání plná, řady čekajících na tankování a tak. Doporučuji INA Goričan. Na Lučku zdržení tak 5 minut, Lučko-Bosiljevo, hustější provoz, ale jelo se pořád nad 100 km/h. Od Bosiljeva již menší provoz. Zdržení na mýtnici Zadar asi 10 nebo 15 minut. Jelo s námi ještě jedno auto, neměli ENC, tedy jsme bohužel ENC nepoužili.Příjezd na Vir asi kolem 15:30. Cesta zcela v pohodě. Měl jsem z cesty trochu respekt po tom co se dělo na silnicích v HR v sobotu, ale bylo to nad očekávání dobré.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 07. 2023 09:11
MartinR
thumbs up Krásnu a pohodovú dovolenku smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 07. 2023 11:17
Zatím cesta Pce-Ruskamen. Odjezd 2.7. 19.30h. Mezi Jihlavou a Hatěmi 3 semafory, před Znojmem nejdelší čekačka. MOL 22.15h před Hatěmi nafta 32.50, nebral jsem, měl jsem z Pce za 30.50, až v Chorvatsku před sjezdem k moři za 1.30 eur. Koupena známka 9.90 eur online.Vídeň 23.00 docela provoz, ale pořád jsme jeli podle předpisů. Před Grazem IG-l pak už ne. Spiefild 1.15h koupena známka 16eur online. Záchod 0.5eur. Kolem Mariboru jedním pruhem a pěkným lijakem. Macejl průjezd jako nikdythumbs up. Mýto do Záhřebu kartou 164,-kc. Na Lučku první ve 3h. Chrupka na Vukova Gorica 2h. Nějaké pauzy, parkoviště Krka záchod 1eur, a tankování, sjezd Šestanovac 8.55h placeno kartou 645,-kc. V Ruskamenu 9.20h. Čistý čas jízdy 10.50h, průměrná rychlost 97km/h, spotřeba 4.8l, ujeto 1050km.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mirekpce (03. 07. 2023 11:20).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 07. 2023 12:48
@mirekpce
Kde prosím tankuješ okolo toho Sestanovace? Já jezdím do Brely, tak vždy tankuji v Zadvarje(Ina). Asi 5km od Brely. Většinou nejlevnější benzina po cestě. Ale teď když tam mají zastropováno, tak je to asi úplně jedno. Jestli dálnice, či jinde. Aspoň tedy podle tady psaných příspěvků.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 07. 2023 13:13
..... parkoviště Krka záchod 1eur, a tankování, smiling smileyyawning smiley sjezd Šestanovac 8.55h placeno kartou 645,-kc.
Tankoval na Krka yawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 07. 2023 13:27
@vlado tt

Vidíš... ani číst pořádně neumím. grinning smiley grinning smiley grinning smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 205
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.