Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na HVAR???

Autor pavel626 
Re: kdo se chystá na HVAR???
29. 01. 2009 16:10
moooc pěkný pohled dávám zelenou!!!!!!!!!!!!!!spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
29. 01. 2009 16:16
Mám ji víc, ale nedaří se mi to vložit, zatím to jenom zkouším. Sleduji forum už dlouho, moc mi pomáhají vaše zkušenosti a rady na našich cestách, ale až teď jsem se odvážila mezi vás vstoupit s příspěvkem. A nepodařilo se vložit přímo obrázek ani podle návodu.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
29. 01. 2009 16:30
Tak zkusím ještě jeden, je to z naší dovolené vloni na robinzonádě na Hvaru. Bylo to tam super a letos chceme jet znovu.





Upraveno 1krát. Naposledy upravil waja (13. 07. 2009 11:59).
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
29. 01. 2009 21:40
Ahoj,kde presne to je?Že by sme to tento rok "omrkli".Lebo takéto kúpania my môžmeyawning smiley
Dík za SZsmiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dada (30. 01. 2009 13:33).
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
31. 01. 2009 11:38
Taky mě to zajímalo, tak jsem trochu hledal. Podle stínů a podle obrysů Korčuly na prvním obrázku jsem usoudil, že se jedná o jižní pobřeží ve východní části ostrova a s pomocí Google Earth zátoku hledal. Zkuste si zadat do Google Uvala Ladjena.

Řadu hvarských zátok také najdete v našich popisech: východní část a západní část.

Michal
Re: kdo se chystá na HVAR???
02. 02. 2009 10:13
Zdravím, po loňské návštěvě ostrova Brač, jsme se s přítelkyní rozhodli, že přesvědčíme naše známé a letos navštívíme další z ostrovů Chorvatska a to Hvar. Po prohlédnutí všech dostupných objektů, jsme nakonec vybrali lokalitu zátoky Basina nedaleko Vrbosky.
Ubytování je již zarezervované, takže teď už jen odpočítávat čas do odjezdu.

Chtěl bych se zeptat, jestli tady někdo byl v této zátoce a zdali má třeba nějaké informace nebo zkušenosti o daném místě? Na netu jsem našel jen obecné info spinning smiley sticking its tongue out
Re: kdo se chystá na HVAR???
02. 02. 2009 15:26
Nebudem opakovať údaje Admina z hlavnej stránky Hvaru . Lokalita Basina je podľa môjho pozorovania v posledných troch rokoch navštevovaná turistami (okrem domácich) najmä z I, D,SLO, ale pomerne veľa vidieť Poliakov potom CS a SK. V minulom roku som ale plno vozidiel so Švedska ?! Vlastná doprava je nevyhnutnosťou a len s ňou je lokalita príťažlivá kombináciou kľudu , romantiky a dobrej dostupnosti do ďalšíchj ostrovných turistických centier za pár minút. Po 4 km ste vo Vrboske ( neodbočuje sa ale až na hlavnej ceste ale križovatku skôr vľavo vedie rovná asfaltová cesta cez Starigradské pole čo je kratšie o necelé 2 km ). Asi 6,5 km je Stari Grad ( použiť rovnakú križovatku sa už naoplatí, pretože skratka v posledných 500 m uiž nie je asfaltová ) V Starom Grade, či už v mestečku alebo pri trajektovom prístave vo veľkom obchodnom dome sa nakupuje lepšie z ľahším j prístupom vozom zo západnej straqny než ísť až do vzdialenejšej Jelsy.
V Basine možno nakúpiť a jesť skromne .1. na poslednej odbočke z príjazdnej cesty v sezónom bufete ktorý slúži ako obchod aj posedenie , ( dovážajú tu aj čerstvý chlieb doobeda a funguje aj stánok so zeleninou. 2. v obchodíku oznčenom ami tours basina ( súčasne je to cestovka , požičovňa - vyplatí pozrieť ich stránky s peknými leteckými zábermi lokality ) 3. reštaurácia v Basine .Cesta je síce krátka a asfaltová ,ale úzka ,jednopruhová ,v strednej časti od odbočenia z hlavnej sa prudko kľukatí obklopená vysokým kamenným múrom .Ľahšie sa jazdí preto úsek v noci než cez deň . Ohľaduplne sa čaká na miestach pre vyhnutie . Na šťastie vozidiel ide málo.Z Basiny vedia krásna pešia cesta zeleňou do Vrbosky ( ústí na ňou alebo pri zátoke Maslina) asi 2,1 km . Pri odbočení ešte pred Basinou vedú dobré cesty do krásnych zátok oproti Bolu na Brači .Prsty zálivov Basiny majú pri dobrej viditeľnosti krásny výhľad na Biokovo nad Makarskou a vľavo bližší koniec Braču. Nástup na vnútrozemskú trasu je cez Vrbanj 4 km ( Basina správne patrí tejto obci a jej obyvateľom ) ,Svirče,Vrisnik, Pitve ....stojí za to.
Re: kdo se chystá na HVAR???
03. 02. 2009 19:13
To: doky1
Děkuji moc za vyčerpávající informace. Doufám, že se nám tam bude líbit. Máme takový plán, že bysme chtěli projet vše zajímavé na ostrově.
Re: kdo se chystá na HVAR???
03. 02. 2009 21:16
To Digx :
Informácie nie sú prirodzene vyčerpávajúce. Chcel som len upozorniť na niektoré výhody a nevýhody lokality ako pre koho podľa toho pre koho .
Ešte jedna zvláštnosť miesta . V niektoré hodiny , spravidla ráno , sa obajavuje prekvapivý jav. Na konci zátoky kde je plytká voda, jemné kamienky, je prekvapivo chladná voda . Naopak na " rate " t.j. hrote mysu,hoci je voda hlboká ,je voda oproti tomu mimoriadne teplá . Vplýva na to čas prílivu a odlivu .Počas prílivu natečie voda do dutín v skalnatom brehu a v noci sa ochladí. Počas odlivu zase voda vytečie ochladí plytké more . Po chorvátsky "plima" a " oseka ". Kompenzačná výhoda je v tom , že tento jav pôsobí ako prirodzená klimatizácia obytných priestorov v svahu . Domy v Basine takmer všetky v prvej alebo druhej rade smiling smiley
Re: kdo se chystá na HVAR???
04. 02. 2009 16:09
Tak to je zajímavé, akorát si myslím, že asi budeme výše. Tady je výhled z našeho apartmánu: [www....]
Nevadí mi, že tam nebude živo. Když člověk bude chtít mezi lidi tak veme auto a jede...
Už jsme takto byli na Brači a pod Omišem v Lokva Rogoznici 2x. Vždy to bylo super. Klidné místo!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Digx (04. 02. 2009 16:12).
Re: kdo se chystá na HVAR???
13. 02. 2009 10:29
Dobrý den, nemá někdo nějaký hezký tip na Zavalu. Apartmán za slušnou cenu, tj. max. 12e. Chystáme se mimo sezonu, konec května začátek června. Dvě děti, dvoulete a čtyřleté. Takže aby byla hezká skrytější plážička.
Díky za tipy
Lucka
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
13. 02. 2009 23:31


Není to můj obrázek, ale jak si prohlížím Hvar - město Hvar, našla jsem tuto alej....která mě fakt dostala....
Tak to se teda moc těším.....
.Na celý Hvar...
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
14. 02. 2009 11:56
taky pěkné místo...




Upraveno 2krát. Naposledy upravil hajduk (16. 02. 2009 10:45).
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
17. 02. 2009 15:48
Rero napsal(a):
-------------------------------------------------------
> > Není to můj obrázek, ale jak si prohlížím Hvar -
> město Hvar, našla jsem tuto alej....která mě fakt
> dostala....
> Tak to se teda moc těším......Na celý Hvar...

Máš se opravdu nač těšit, mě Hvar taky "dostal". Jóóóóó...
Alej je cestou do zátoky Pokonji dol jižně od Hvaru. Jsou v ní lavičky, které skýtají odpočinek před spalujícím sluncem na cestě do (ze) zátoky.
Re: kdo se chystá na HVAR???
18. 02. 2009 11:03
Zdravím všechny příznivce Chorvatska! Máme projetou celou střední a jižní Dalmácii, dvakrát ostrov Vis, ale na Hvaru jsme ještě nebyli, tak o něm letos uvažujeme. Protože mám ráda na dovolené pohodlíčko, dívala jsem se na hotely a padl mně do oka hotel Lavanda ve Stari Gradu. Nemáte někdo zkušenosti s tímto hotelem?
Díky za odpověď
Věra
Re: kdo se chystá na HVAR???
18. 02. 2009 19:25
jeliman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> kontrolní otázka,
> jak je to, prosím, s trajektovou dopravou na Hvar,
> když zamrzne moře ?...confused smiley
> [ekolist.cz]
> mather-lake_hg_z.jpg


Vypada to blede, asi jsme jim to počasí přivolali. Jitka ušetří za trajekt...nemusí vozit sníh z Čech....a její vnoučátka zažily první pravou zimu.
Re: kdo se chystá na HVAR???
18. 02. 2009 23:36
Na Hvaru jsem poprve cistila z auta snih, napadlo ho nekde 10 cm :-)), je zima a i vnouce ktere mam doma uz ma fotku ve snehu. Skoly zavrene a deti ( nejenom ony), si uzivaji snehu. Jestli ho tam mate malo, tak vam ho v sobotu privezu :-)
Re: kdo se chystá na HVAR???
19. 02. 2009 10:03
Jituš, píšeš zvesela, takže jsi všechno určitě skvěle zvládla a to je dobře smiling smiley
Přivez nám raději vůni moře, levandule a kousek sluníčka, jestli ho máš od loňska schované yawning smiley
Těším se a přeji hlavně šťastnou cestu!
Re: kdo se chystá na HVAR???
19. 02. 2009 17:18
abych pravdu řek byla by zajímavá fotka našich (myslím tím každého Hvaráka) pláží a plážiček kde si užíváme sluníčka a moře jak jsou zasněžené a za nimi moře to by v nás asi nechalo zvláštní pocit (alespon na mě jo) na který bych si určitě v létě vzpoměl a asi by mě ten mráz projel po celém tělě.........bbbrrrrrrrspinning smiley sticking its tongue out
Re: kdo se chystá na HVAR???
21. 02. 2009 08:48
Ivan Dolac 18.2.2009




avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
21. 02. 2009 09:33
Stejná pláž, stejné místo, stejný úhel focení v červenci 2008 - náš výlet, a seznámení s Jituš...
Ale podle lidového přísloví -" Únor bílý, pole sílí.."..by měl být Hvar letos v létě ještě více zelený než obvykle, a sklizeň vína by měla být rekordní......Tak se tam na tom Hvaru držte, a chystejte na léto krásné počasí.......Zdraví R.

Re: kdo se chystá na HVAR???
22. 02. 2009 10:05
Rohale díkec a Rero perfektně doplnil to jsem měl přesně na mysli (dal jsem zelenouthumbs upspinning smiley sticking its tongue out ) Rohale ty jsi tam byl???????
Re: kdo se chystá na HVAR???
22. 02. 2009 10:10
jasně dnes ráno jsme z tama dojeli do Brna i s Jitkou thumbs up smiley
Re: kdo se chystá na HVAR???
22. 02. 2009 10:38
Rohale Ty by jsi se z toho snehu tam ani nevyhrabal, ale na rozdil ode me umis vkladat fotky :-)). Zdravim z Brna a tesim se na setkani s ostatnimi v Mistrinehot smiley
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
01. 03. 2009 12:45
...předně podotýkám, že tato fotoprezentace není má práce...čímž se omlouvám jejímu tvůrci, který ji umístil na You Tube...
prosil bych, pokud má někdo na videu ...( nemyslím fotky na tzv. vláknu ...Místo pro vaše video ) ...zpracovanou oblast Ivan Dolac, jestli ji může ukázat, resp. umístit na You Tube...
...nicméně tato fotoprezentace, doplněná příjemnou hudbou...je inspirací...na rok 2009..?smiling smiley


avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
07. 03. 2009 11:35
Hledejte MIldoušegrinning smiley


Re: kdo se chystá na HVAR???
07. 03. 2009 16:08
4.20 odchází s červeným lehátkem do svého apartmánu na kafíčko smoking smiley
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
07. 03. 2009 16:32
P.S.1...Podgoranine...děkuji...a jestli ta opřená tyčka na videu o pláži ...je lyžařská hůlka transformovaná na Neptunovu harpunu...pak není pochyb o tom, že je nablízku i Mildous...
P.S.2...tohle není moje video...nikdy jsem tam nebyl...grinning smiley



...fakt jsou tam takové vlny....?



Upraveno 3krát. Naposledy upravil Bessy (07. 03. 2009 19:22).
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
07. 03. 2009 17:27
Vlny? No jasné!!!smiling smiley

avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
07. 03. 2009 18:56
Červenec 2008 - náš jednodenní výlet do Ivan Dolac - foukal trochu větřík...ale voda teploučká......a takhle to bylo na té plážičce....paráda....proto letos právě tam jedu......Zdraví R.

Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 239
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.