Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na HVAR???

Autor pavel626 
Jitka1
Re: kdo se chystá na HVAR???
03. 09. 2006 21:02
Lumi, asi Te zklamu, jelikoz lidi ve sv.Nedjelji moc neznam a nechodim tam, nezlob se. ted je tady opravdu moc pekne a jen aby to vydrzelo.
Rohale, ucet je pro predsedu a to Ty nejsi, hlasil jsi se do jine funkce :-)
A pracovat budes, neboj!!!
Dnes schuzka ve Spilji opet nevysla protoze nejsou ucastnici. Ale zkonstatovali jsme s predsedou, ze jsou vsichni moc silni na foru a skutek utek.
Zdravim vsechny priznivce Hvaru
Re: kdo se chystá na HVAR???
04. 09. 2006 09:36
Pozdravujem všetkých v ID Hlavne Jitku1. Ďakujem Vám za peknú už druhú dovolenku v tomto roku na Hvare. Dúfam, že budúci rok sa uvidíme už niekedy začiatkom siedmého mesiaca. Hvar je krásny nielen keď kvitne levandula ale stále. Jitko dúfam, že tokaj chutnal. Budúci rok donesiem znova aj viac ak bude záujem. Ahóóójthumbs up
Fireball
Re: kdo se chystá na HVAR???
04. 09. 2006 11:30
To Franta PM: Ahoj, tak jsem se po dlouhé době dostal k netu (byl jsem měsíc služebně v Rumunsku). Kilometrů moc nebylo, asi 120-130, ale většinou byly dost výživné, např. z Jagodné po pěšině na kopec, po hřebeni na Brusje, tam asi hodinka bloudění v údolíčkách mezi políčky v různém stupni zanedbanosti, potupný návrat do Brusje (nenašel jsem žádné údolí vedoucí až na jižní pobřeží, i když pobřeží i silnici jsem viděl) přes Velo Grablje a Malo Grablje na jih a na závěr kozí stezka přes Lučiště do Jagodné. Dva defekty a přetržený řetěz... Ostatní byla klasika - Gromin Dolac, Zavala, ID, Humac... Časem přidám nějakou fotku.
Jsem rád, že gril posloužil a mladí byli spokojení. To místo je jedno z nejlepších v kempu. Měj se a třeba za rok!
Franta PM
Re: kdo se chystá na HVAR???
04. 09. 2006 13:38
No konečně Firebale, už jsem si myslel, že ses někde ztratil.
Jsem rád, že se ti nakonec v tom vedru podařilo něco nového projet, na fotky se moc těším. Tu cestu z Lučiště na Piščenu znám, pěkný drasťák, šel jsem to letos poprvé a vybral jsem si na to pravé poledne. Ještě teď se potím, když si na to vzpomenu, ale stálo to za to. Jestli si to jel na kole, tak klobouk dolů. Dal jsem pár fotek na galerii.
Ten příští rok už máme zabukovaný na posledních 14 dnů v červnu, ale budu tam jako hlídací dědeček. Kluci už se těší, že budou mít o 2 týdny kratší školu. Musím pro ně ještě vymyslet nějaký program.
Re: kdo se chystá na HVAR???
04. 09. 2006 17:02
Ahoj Priatelia Hvaru

Po peripetiách s prihlasovaním do fóra sa mi snaď podarí pripojiť aj príspevok.
V prvom, rade oslava dokumentaristu Frantu PM, jeho návod , jak zdolať Sv. Nikolu slavil úspech a úspešne koluje v batožine výstupuchtivých turistov. Nám sa Nikola podaril 23.8. ráno. Počasie bolo výborné , viditeľnosť až do Talianska.

P.S. Jitka, ešte raz ospravedlnenie za hektický odchod z ID. Dúfam že improvizovaná platba za pobyt v apartmane Luka prebehla bez problemov.
Emil.
Franta PM
Re: kdo se chystá na HVAR???
04. 09. 2006 19:08
To: emil>>
Gratuluji ke zdolání SN. Jsem rád, že můj popis cesty někomu posloužil a že se vám povedlo počasí. Není vždy takové štěstí, aby bylo vidět až do Itálie. Doufám, že jste něco nafotili a že se pár obrázků objeví ve fóru na galerii. Zdravím všechny příznivce Hvaru.
Franta
Re: kdo se chystá na HVAR???
05. 09. 2006 07:33
tu Franta PM
Už je to na Kacha, pod ,menom Imelo.

To Jitka. Dostali sme mail, ďakujem, som rád že platba prebehla OK.
s pozdravom Emil
Re: kdo se chystá na HVAR???
06. 09. 2006 10:27
odkud jste do toho Talianska koukali ? Nebo že by kolem Hvaru byla zeměkoule placatá ?! grinning smileygrinning smileygrinning smiley
Re: kdo se chystá na HVAR???
06. 09. 2006 16:01
To Jirka K , z južnej strany Hvaru je to na Talianske pobrežie cca 200 km. Pri dobrej viditeľnosti je z najvyšších vrcholov Hvaru ( sv. Nikola 628 m.n m.) ďalekohľadom vidno Talianské pobrežie, resp. pobrežné kopce. Zem k tomu nemusí byť placatá. Pokiaľ sa pametám zo školy , tak zakrivenie zeme je 10 (?) meter na 70 km. Dohľadnosť 100 - 200 km nieje problém ani tu vo vnútrozemí. Ja napr z balkóna v Bratislave ( DNV) vidím bežne aj volným okom Viedeň ( 50KM) A Kopec Shneberg za Viedňou je vidieť ďalekohľadom až z Lomničaku . (pravda, iba pri optimálnej viditeľnosti.
Franta PM
Re: kdo se chystá na HVAR???
08. 09. 2006 09:44
Ano, nejen z toho nejvyššího kopce na Hvaru je vidět Itálie. Musíte však vylézt do hor, tak 400 až 500 m.n.m. Ale fakt za dobré viditelnosti (běžně v zimních měsících) jsou vidět i pouhým okem (bez dalekohledu) vrchoky Monte Gargána. Je to opravdu něco kolem 200 km. Když máte štěstí tak se to někdy podaří i průběhu letní sezony. Viděl jsem to několikrát, ale také jen v září. V červnu jsem zatím to štěstí neměl. Pokaždé byl opar.
Jarka_03
Re: kdo se chystá na HVAR???
08. 09. 2006 14:22
Krásne Vás všetkých pozdravujem z Bratislavy - zvlášť Teba Jitka. Dúfam, že si včera nerobila hanbu a poznala si všetky slovenské pesničky :-) A tiež dúfam, že si dnes láskavá k svojim hosťom aj napriek tomu, že svadobné koláče sú lákavejšie ako dnešné problémy rekreantov. Chii Chcem Ti ešte poďakovať - Irena bola spokojná, rovnako ako aj Igor. Zase máš o 2 navyše budúcu sezónu. Musím prezradiť ešte, že otcovi už kvasí burčiak zo sudov! Tie výpary ma raz zabijú!!! A tie ceremónie - typu nočných výprav v pyžame do pivnice... Ja viem - teraz hromžím, a raz mi to bude chýbať. Takí sme mi ľudia.
Pozdravujem aj Frantu PM !
Jitka1
Re: kdo se chystá na HVAR???
09. 09. 2006 21:28
Ahojte vsichni,
Jarka jsem rada, ze se oboum libilo, Igor uz ma rezervaci na buduci rok .
Slovenska svatba v ID byla krasna, romantika a klid, zadne blaznovstvi a levandule jako svatebni kytice a hostina na Scedru, pocasi i s castecnym zanmracenim mesice vyslo a more pri navratu ve 04,00 bylo jak sklo. Sice rano tezke , frmol jak ve spici sezony a dorazil me utopeny muj host ( 73roku-) nastesti chorvat, jinak by t bylo o hodne slozitejsi. Takze opravdu zpestreni.
Pro ty , kteri neveri, ze se vidi z vrcholuItalie jedine doporuceni, aby si na sv. Nikolu vylezli kdyz je dobra viditelnost a presvedcili se sami.
Vzdyt ta Italie je jen pres louzi :-) zdravim vsechny .
Re: kdo se chystá na HVAR???
12. 09. 2006 13:54
Pro p.Jitka1
Psala jsem Vám e-mail, nevím, zda dorazil. Díky Hana Konečná
jitka1
Re: kdo se chystá na HVAR???
13. 09. 2006 11:48
Hanko, nic me neprislo.
Re: kdo se chystá na HVAR???
13. 09. 2006 13:19
Tak já se pokusím to poslat znovu. Platí tento e-mail? jitka.caric@vip.hr
Hanka
pavel56
Re: kdo se chystá na HVAR???
14. 09. 2006 19:16
Tak budu asi trošičku mimo téma (kdo už jste se vrátil...), ale byl jsem na Hvaru v ID, takže asi sem. Jel jsem 20.8. a bez problémů. Odjezd Plzeň v 15.00, příjezd do ID v 10.00 hod. Cesta pohoda. Odjezd 8.9. v 8.30 nalodění ve St.Gradu příjezd do Plzně 9.9. v 09.00 hod pohoda. Pobyt: perfektně zabezpečené ze strany Jitky, ještě jednou moc touto cestou děkuji. Jitko bezva. Splnilo moje představy. 25.8. krupobití, nové auto na maděru, škoda dle servisu cca -70-100 tisíc, neřeším, pojištěné. Pouze to se.. Ale člověk si nevybere, nebyl jsem sám. O tři dny později nad poloostrovem Korčula zaregistrováno tornádo, foto k dispozici, pěkný pohled po těch kroupách. Pr... jsem měl sevřenou. Místní nad věcí a v úpohodě. Jeden den pěkné vlny, hezky jsme se vyblbli - všichni. Od 2.9. vnučku bolel zub, léčily to zmrzliny, cca 5-7 denně. Vnučka spokojená. Perfektní domácí. Celou dobu žádný problém, auto oteřené, nekradlo se. Po návratu dne 10.9. v Plzni ukradli kryty kol, škoda cca 5000,-Kč. Celkové hodnocení. Paráda, až na ty menší problémy. Auto do servisu na 3-4 týdny, vnučka spokojená, mamina taky a já rovněž. Nechci děklat reklamu, ale přístup Jitky vysoko nad přístupen cestovek, které jsem zatím zažil. Je bezva. Jako předseda FKJC, zvolený za mé neúčasti: žádný člen v Spilji nebyl, jenom slib sem tam na netu. Ten je anonymní. Pivo 0,5 l 10,-kuňáků, zmrzlina 4,-, celkové ceny velmi dobré. Výlety St.Grad, Vrboska, Jagodná,Hvar a další paráda. Komáři a jiná havěť nic. Pouze jednou regisrována malá medůza (10 cm) na pláži v ID a popálila prcka na ruce. Druhý den v pohodě, medůza zlikvidována. Závěr: ID vřele doporučuji. To, co jsem získal za informace od Jitky a ostatních po netu sedí. Ahoj pavel a Jitko ještě jednou dík.
JItka1
Re: kdo se chystá na HVAR???
14. 09. 2006 22:51
Pavle, jsem rada , ze jste v poradku dojeli domu, skoda, ze uz po prijesde jse se musel setkat s realitou kradeni(tady jsou opravdu i hoste vsichni hodni a na tyto nesvary je zapomenuto). Jsem rada, ze se vam tady libilo a moje mozna mala vyjimka ve vsem je, ze jsem primo na miste a klasicka cestovka, protoze co naslibuji si musim i vylizat, nebo take schytat:-). To co jsi tady zazil jsi mel zkracene o jednoho utopeneho hr. hosta (73let) v nedeli a kdyby jsi zazil i to tak uz mas vse tady co se zde "zatim" odehralo vyjimecneho. pozdrav rodine J.
Franta PM
Re: kdo se chystá na HVAR???
15. 09. 2006 12:50
Ty jooo, Pavle ty už jsi tak dlouho doma a ani se neozveš. Měls tam být 3 týdny, nebo nééé? Já myslel, že se vracíš až tento víkend. To tedy byla smršť informací, chvály a konstatování reality-show. Hlavně, že konec dobrý, všechno dobré. Musíš si to přebrat z té lepší stránky. Tak doufám, že příští rok si to zopákneš, co?
Franta
P.S. Ty francouzký auta fakt nic nevydrží
pavel56
Re: kdo se chystá na HVAR???
15. 09. 2006 18:29
Franto omlouvám se, běhám kolem auta. Jinak nejvíc to odsra.. škodovky (nejvíc octavie) a W. Byl jsem tam 18 dní a paráda. Jakmile dořeším problémy s autem a služební cestu do Polska tak se ozvu. Mám honičku.Až zpracuju fotky tak Ti ukážu. Zážitek. Až Ti bude Zdeněk povídat o cestě na pláž Loviště, jak říkám oslíků, tak se budeš taky divit. Mamina málem zkolabovala, já příšel o záda, Zdeněk to odtahal, ale za ten zážitek to stálo. Zatím čau pavel
Re: kdo se chystá na HVAR???
16. 09. 2006 10:48
Jo,jo...taky jsme tam byli.....auto nám semlely kroupy,některé byly ve velikosti vlašského ořechu.....ale Jitka říkala,že jsme vlastně měli štěstí,že o 5km dál padaly ve velikosti citronuspinning smiley sticking its tongue out
Tornádo nad Korčulou jsme taky viděli,dokonce 3 vedle sebe....ale prý to byly jen malý místní tornáda,tak jsme se nenervovali smiling smiley
Ale jinak se nám tam moooc líbilo....akorát jsme se boužel trefili do nejošklivějšího týdne,který asi letos na Hvaru byl....na ostrově kde skoro nikdy neprší totiž pršelo několikrát.Ale i tak jsme byli denně ve vodě,vždycky se to nějak vybralo a skoro pořád bylo teplo.Známí co byli v té době na pevnině se měli mnohem hůř.....déšť skoro trvalý a děti chodily ve svetru a čepicieye popping smiley
Re: kdo se chystá na HVAR???
16. 09. 2006 21:42
Ja som do ID akurát asi hodinu pred tým krupobitím prišiel. Auto som zaparkoval pod hustý strom a to ho zachránilo. Ale po tom krupobití už ten stro hustý nebol. Ale bolo to aj tak zaujímavé. Síce počas týždňa skoro každý deň pršalo do stredy ale aj tak sme sa kúpal každý deň. Bolo super. Ešte raz ďakujem ti Jitko. Budúci rok ak sa nič nestane tak tam budem od 22.6.2007. Už je to len necelých 10 mesiacov.Hurá budúci rok na Hvar.thumbs up
Re: kdo se chystá na HVAR???
17. 09. 2006 17:34
ahojky všem tady tak jsem se v pohodě a v klidu vrátil z krásného Hvaru. Zdravím Jitku se kterou jsem se i když jen na chvilku seznámil osobně. podrobnější zprávičku napíši v týdnu a na tebe Jitko bubu mít prosbičku asi víš o co jde takže ti to pošlu mailikem. zatim se mějte.
Re: kdo se chystá na HVAR???
18. 09. 2006 07:52
Ahoj,
Add. počasie.
Tie krúpy v ID som tiež zažil, bolo to naozaj adrenalínové. Auto čiastočne pod stromom, napriek tomu som si domov zopár dolíkov ako suvenír doniesol. Ak to poteší škodovkárov, tak potlčené boli aj Audiny, Volvá, Mercedesy... skrátka bez rozdielu rasy a vierovyznania. V Hr. rozhlase som však počul, že Hvar obišiel ešte relatívne dobre. Na Korčuli a Peliešaci to bolo ešte dramatickejšie. ( citróny). Po návrate domov som si so záujmom pozrel domáce video, ktoré kamoš natočil v tom čase vo Sv. Stefan v Černej hore. Úplne regulérne tornádo jak z amerického filmu. Chobot z mrakov až do mora a cucalo to poriadne. Takže počasie v tomto roku na južnom Jadrane bolo pestré.
S pozdravom Emil.
P.S. Pavel56, zverejníš niekde tvoje foto ?
Franta PM
Re: kdo se chystá na HVAR???
18. 09. 2006 09:34
To: Pavel56 >>>
Pavle omlouvám se za tu nemístnou ironii. Znáš mě. Doufám, že auto v pořádku.
Jsem rád, že se vám tam líbilo. Na fotky se moc těším. Zdeněk se v pohodě vrátil v sobotu večer. Dostal jsem SMSku. Snad se tento týden najde chvilka na pokec. I když zase jak znám Zdeňka, tak po tom pracovním půstu bude chtít všechno dohnat a na nějaké klábosení nebude mít čas. Tak možná
Jinak ta zátoka s bílou pláží, asi 2km za Sv.Nedjeljí, se nejmenuje Loviště, ale Lučiště. Nebo jste možná byli někde jinde?

To: Marcel>>>
Tak to sa naozaj opet stretneme vo Špilje. My tam budem (v Jagodni) od 16.6.do 30.6.2007.

Zdravím všechny příznivce Hvaru a v tuto chvíli zvlášť všechny účastníky vinobraní "ahoj makáči, pozdravujte Jitku, moc se ve vinici nepředřete a večer u vínka a rakije ukažte, že také něco vydržíte".
Franta
Franta PM
Re: kdo se chystá na HVAR???
30. 10. 2006 15:54
Tak co nového na Hvaru. Jak to, že se ještě neozvali brigádníci? Jak bylo na vinobraní? To vás ta Jitka tak strhala, že se ani nechcete podělit o čerstvé dojmy?
Zdravím Jitku a všechny příznivce Hvaru. Mám to za 7 a půl měsíce.
Franta
jitka1
Re: kdo se chystá na HVAR???
30. 10. 2006 17:11
Franto taky zdravim, brigadnici se asi opravdu unavili a trepe se jim ruka, ale to je asi vekem :-)
Ted se berou olivy a v sobotu jsem se jeste koupala, je tady porad pekne .
Re: kdo se chystá na HVAR???
30. 10. 2006 19:30
Franto, bylo to skvělé akorát jsem si ještě po tom dopřával trochu více volna než je zdrávo. Bylo to o něčem jinem než bývá rodinná dovolená. Jitka se o nás starala víc jak o vlastní.
No co dodat. Příště zase a na delší dobu 6 dní bylo málo.
Franta PM
Re: kdo se chystá na HVAR???
01. 11. 2006 12:37
tak to jsem rad, ze se vinobrani vydarilo. doufam, ze bude dobry i ten konecny produkt. to asi ochutname az za dva tri roky.
jitko tady u nas uz asi zacina zima. z krasneho zari a rijna najednou hupanec do silnych studenych větru. drzte nam palce at to prezijem ve zdravi a na shle v pulce cervna na hvaru.smileys with beer
Jitka2
Re: kdo se chystá na HVAR???
01. 11. 2006 14:46
Franto, vinobrani letos o 50% mene nez vloni, to kvuli krupobiti v srpnu, ale co je to je, vysledek uz bude za rok.
Tady uz je taky koupani asi konec, bura ochladila more a tak snad az pristi rok.
Musime uznat, ze nam pocasi pralo dost dlouho, tak uz je i v poradku, ze prijde zima.Ja se zase tesim na lyzovani na Novy rok v Beskydech, snad bude snehu aspon tolik jako tuto zimu. Zdravim vsechny .
Admine nejde me to prihlasit na Jitka 1 .
Re: kdo se chystá na HVAR???
06. 12. 2006 11:44
Akosi to tu umrelo. Pozdravujem všetkých priaznivcov Hvaru. Tebe Jitko samozrejme taky. Za malú chvíľku tu máme nový rok a potom to je už len kúsok k vytúženému letu. Už sa naviem dočkak.Len aby sme boli zdraví. Ako to teraz vyzerá na Hvare. Pozerám cez web kameru do Jelse. Ako rád by som si dal kávičku a teplý koláčik.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 94
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.