Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

jeden ridic, bez prespani, 1100kc

Autor rohlik 
jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 08:52
ahoj vsem,
do chorvatska chci jet poprve, bohuzel ze 4clenne posadky mam jediny ridicak, jezdi nekdo sam na "na jeden zatah", samozrejme s prestavkami? Dale pokud ridim sam, vyjet na noc? Dale chci vyjet ze soboty na nedeli, dle fora by nemely byt zacpy.
Jezdi nekdo v tomto case? trasu bych videl pres HK - Viden atd.

Diky Rohlik
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 08:53
jeste uprava ne 1100kc ale 1100km smiling smiley
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 09:10
Na jeden zátah to jezdí asi většina z nás. Já jsem si chvilku schrupnul jenom jednou a to když příšerně pršelo a byl jsem z toho už úplně hotový. Jezdil jsem to na jeden zátah po staré, tak teď po dálnici je to už sranda.
Ze soboty na neděli je to OK. Jel jsem tak už dvakrát a vždy pohoda.
Jestli pojedeš ve dne nebo v noci, to je na tobě. Já nemám klimatizaci a jedu s dítětem, tak to je jasný, že jedu v noci. Jestli máš klimatizaci a chceš něco v Chorvatsku vidět, tak jeď někdy po půlnoci a za svítání jsi už na chorvatském území. Odpoledne budeš na místě.
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 09:40
Rˇídím sám ,není problém ale osobně bych nejel na noc. Většina co jede na noc si odpoledne dáchne a pak jedou, to nedokážu a tak vyjíždím mezi druhou a třetí ráno sem tam pauza na cigáro (nic dlouhého,tak 5 minut) a když jsem kolem poledne u Zadaru tak do večera dojedu kamkoliv. H.S.cool smiley
avatar Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 10:18
no, já mám léty zavedený režim, večer naložím auto, dám si chrupku na 2 až 3 hodiny, o půlnoci po doplnění „nákladu“ a cestujících vyrazím. Na místě určení jsem pravidelně akorát, ještě se mě nestalo, že bych čekal na ubytování.
Až na pár výjimek, kdy se mě nepodařilo usnout, dojedu v pohodě, jinak toho mám „plné kecky“. Jsem ale zvyklý na podobné kousky, např. v jednom dnu Praha – Žilina a zpět, přes den jednání apod. V opačným případě bych asi byl opatrný a vyrazil brzo ráno. Pak ale stačí pár kolon a dojezd je za tmy a pokud jedu do neznámého místa, můžou být problémy s nalezením ubytování apod. I když i taky může být dobrá navigace velkým pomocníkem spinning smiley sticking its tongue out
Manžel to jezdí na jeden zátah neustále,z Berouna až na Hvar,i když jsem nikdy nebourala,jezdím bez problémů,má strach,říká,že by si vůbec neodpočinul,protože by sledoval cestu ještě více,než pořád poslouchat,brzdi,přeřad,nepředjížděj,hlídej si zrcátka,tak ho raději nechám a jede to sám,má 3 redbuly a v pohodě,
avatar Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 10:27
já upřednosťtňuji už jízdu ve dne - loni a předloni jsem jako na potvoru při cestě od moře chytl v noci mlhu, která trvala až do Grazu, na té štrece je to zabírák, i když se jel po dálnici....je fakt, že jsem odjížděl až v prvním týdnu záři....
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 10:43
Jo počasí umí dát zabrat. Poslední dva roky jsem měl smůlu a vždy mi slušný kus cesty propršel. Zvlášť v noci je to nepříjemné. Ještě, že je to většinou po dálnici.
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 10:53
Také již mnoho let jezdím na noc, vyrážíme mezi 8 a 9 večer a okolo jedné hodiny odpoledne bývám na místě na Pelješaci cca 1230 km.Během cesty řídím sám jsem trochu sobec a nechci se pustit volantu.Dá se to ujet bez problémů, ale je nutné dělat přestávky a hlavně jakmile přijdou příznaky únavy- zívání, mnutí očí ap nepřetahovat hned zastavit a dát pauzu, protože je důležité hlavně dojet v pořádku a na nějaké hodině navíc nezáleží.Tak přeji všem šťastnou a pohodovou cestu.
Zdravím Míla



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Míla (18. 07. 2007 10:55).
JJ
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 11:07
To Rohlik: Taky jsem vždy řídil sám celou cestu.A to jsem měl v loni v autě další dva řidiče a nikomu se nechtělo. Ale když je pohoda, tak se to dá. Osobně mám raději cestu ve dne, i když jsem vyzkoušel obě varianty. Ve dne je sice větší provoz, ale je na co koukat a není to tak únavné. Zvládám to i bez klimatizace...inu co jiného se dá dělat, když ji moje Almerka nemáspinning smiley sticking its tongue out Taky mě to letos čeká a už se teším. Odkud a kdy jedeš, že píšeš o HK?
pgp
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 11:07
Jezdil jsem snad 10 let vždycky v noci (hlavně kvůli dětem a chybějící klimatizaci). Cesta tam byla v pohodě s jedním hodinovým zdřímnutím někde na odpočivadle v Rakousku. Horší to bylo při cestě domů. To přišla vždycky kolem druhé v noci krize. Je to asi tím, že je člověk utahaný z toho sluníčka a pobytu do večera u moře. Loni jsem poprvé vyjížděl ve tři ráno a jel jsem přes den. Bylo to supr, poprvé jsem viděl Vídeň přes den. Cesta zpátky taky v pohodě. Hlavní je se před výjezdem aspoň čtyři hodiny prospat abys přečkal krizi která většinou přichází při rozednění. Pravda je, že přes den je větší provoz ale zase skoro nehrozí že usneš za volantem a pokud máš klimatizaci tak se dá přečkat i nějaké to zdržení v zácpě.
Na závěr mé heslo - nespěchej, moře neutečethumbs up smiley
Přeji příjemnou cestu hlavně bez nehod!!!
ToBo
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 11:50
siel som tiez 1100 km na jeden zatah, v noci, minuly rok a bol som jediny sofer. dolezite je, aby clovek, ktory bude sediet na mieste spolujazdca, nespal. nemusi sa s tebou nejako velmi bavit, ale aby nespal. musis ratat s tym, ze ked nie si na to zvyknuty, cely dalsi den mas v kybli. chodis ako matoha. sli sme o osmej vecer zo zvolena (piatok, pred odchodom som soferoval este 200 km) a prisli sme o desiatej doobeda do omisu. VELKY POZOR NA MIKROSPANKY. nastastie som nechytil, ale nebol som daleko... kriza prisla nad ranom, ked vsetci v aute pospali... z ohladuplnosti k nim som nepustal ani radio nahlas... nech sa rozhodnes akokolvek, prajem ti vela stastia... ak rad soferujes, cestu si uzijes... ja idem tento rok skoro rano v piatok... ak nemas klimu, chod v noci...
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 11:52
Jezdím vždycky na noc směrem do Hr a každý rok se mi jezdí líp a líp. Jezdím mezi 19.00 až 21.00 hodin, podle toho jak se nám podaří sbalit a vyrazit. Hlavně žádný stresysmoking smiley. První přestávka asi po 3 hodinách(na čáře) apak asi po dvou, spíš podle potřeby. HLavně nepij povzbuzováky v první půli cesty(redbuly kafe atd.), jinak druhou půlku cesty zvadneš. Ale na druhou stranu pij, doplňuj tekutiny, ať tělo maká.thumbs up Kdyby na Tě přece jenom padnul spánek, tak si raděj chvíli dáchni.winking smiley
avatar Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 12:11
Já to jezdím taky celý sám.Mám výhodu,že manželka i když jedeme v noci ,tak nikdy neusne.Ale pravda je ta,když cítíš únavu je lepší dát chrupku a dojed o 2-4 hod. déle a vklidu :-)(poslouchám IZERA u toho se nedá spát :-))


Šťastnou cestu a pěknou dovču Vám všem! :-)
avatar Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 12:53
Jezdíme vždy na noc a to kvůli chybějící klimatizaci a dětem, aby cestu v noci prospali. Cestu sám bych asi nezvádl, protože dva tři dny před odjezdem špatně spím (asi už pracují nervy) a kolem 11 večer se mi chce spát, naštěstí to za mně odřídí žena, já si krátce odpočinu no a po půlnoci už jsem OK až do rána.
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 12:56
diky vsem za rady!!!!!!

TO JJ:
ja jsem dal ok HK, ze Zeleznice u Jicina, a chci vyrazet az kolem 18.8. , zatim jen procitam fora, aby me prekvapilo co nejmin veci
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 13:08
Minuly rok poprve a to same jako ty cca. 1100 km. Deti v aute, bez klimy, u me jasna volba nocni jizda. Ono i tak jsem spis nocni jezdec. Jeli jsme z nedele na pondeli. Ze soboty na nedeli jsem jeste delal ridice na svatbe. Myslel jsem ze to nedam. Ale nakonec se ukazalo toto jako pozitivum, pac se mi trosku asi prestelovali bio hodiny. Spal jsem v nedeli do obeda, pak jsem nalozil auto a sel si jeste zdrimnout, uz to neslo, valel jsem se po posteli a max. tak klimbal (asi cestovni horecka). Netusil jsem do ceho jdu, tolik v kuse jsem jeste nikdy nejel i kdyz jezdim celkem dost nejdelsi streky ale tak 600 denne. Jeli jsme 2 auta, spojeni vysilackama, takze jsme se navzajem hlidali a obcas splkli, jakmile mi v aute vsechno usnulo, radio jsem vypnul a hodil si do usi prehravac s mixem oblibene muziky, spis rychlejsi. Ale jen tak lehce abych slysel i deni kolem sebe. Jakmile kterykolli z ridicu mel jen naznak unavy, protirani oci apod. tak jsme na sebe houkli a nejblizsi sjezd byl minimalne 20minut nas spinning smiley sticking its tongue out. Jinak to nema cenu. O Redbullech apod uz jsme tu diskutovali, mel jsem je u sebe ale nesel jsem do toho. V aute jsem popijel neperlivou mineralku a ovocnou stavu, a stridave cucal energitky, bonpari a zvykal. Cesta probehla bez jakychkoli problemu. Na ten redbull doslo taky rano po nastehovani do App. jsem si ho dal s velkym panakem slivovicky drinking smiley a hura s detma na plaz. Jsem se divil ze to se mnou neseklo thumbs up smiley
Zaverem, u kazdeho to je ale indivindi, takze pokud mas klimu jed klidne pres den, a hlidej se, sebemensi naznak unavy, sjed, zastav, protahni se, pri nejhorsim si klidne chvilku schrupni. A snaz se myslet na tyto 2 zasady kterych se ja drzim jako kliste:

1. Jedu na dovolenou ne na Grand Prix
2. Radsi stratim v zivote minutu nez v minute zivot

Hezkou dovcu a cestu bezproblemu. yawning smiley

--
TomKa
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 14:56
To s probdělou předešlou nocí jako pozitivum thumbs up potvrzuji. Minule jsem měl noční(druhou), která končila v den odjezdu. Dopoledne jsem si schrupnul, odpoledne povalování s balením a jízda na noc byla do rána v pohodě. Ten biorytmus se opravdu posunethumbs up smiley.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Pašák (18. 07. 2007 14:57).
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 15:00
Pašák: máš pravdu,bývám na tom úplně stejně.Ikdyž je to divné,jsem čilejší-a to při noční nespím,jako někteří fachmani...
Vyjíždím z Prahy ve 22,0 hod. První zastávka ve Znojmě, druhá před přechodem do Slovinska. Redbull. Další před Lublaní, poslední před koperem. V 8,00 hod bývám na Istrii. Když jsem jel do Omiše, řídila po dálnici v Chorvatsku 2 hod. má žena a já si hodil chrupku a super. Cesou zpět řídila v Rakousku a to bylo utrpení. jela 80 km/hod, takže jsem hned za hranicemi vzal volant a do prahy dojel já. Ale to bylo v roce 2005, nebyl bodový systém. Hlavně klid. Letos jsem už na Istrii byla a plánuji, že koncem sezony (od 15 září) zajedeme ještě na týden, ale už bez dětí. Prostě romantika
Radarus
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 15:15
Zásadně přes noc. Vyrážím tak v 17:00 z Pardubic, abych tam ráno byl. Výhoda je, že pracuju na směny přes noc a moje biohodiny jsou tak rozhozené, že mi probdělá noc nevadí. Ale jak zmínili již ostatní, pokud se přihlásí únava, tak hned zastavit. Krize je okolo 02:00. Hodně pít minerálky, klidně si naleju studenou vodu za krk a na hlavu a po cigárku se proběhnu a protáhnu. Pokud je únava větší, zavřu na parkovišti na 15 až 30 minut oči a natáhnu se na sedačce. K probrání mého organismu to plně stačí, ale připomínám, že jsem hodně zvyklý ponocovat. Několik známých si s sebou bere ministan pro dvě osoby a děti nechají v autě a rodiče stanují tak 3-4 hodiny. Karimatky si stejně do Chorvatska každý bere. V autě mám nejraději, když všichni usnou a já si pustím country. Rozumím textu a pobrukuji si spolu s přehrávačem. Pochopil jsem, proč dálkoví řidiči v USA poslouchají country. Má to pohodový švih a neusne se při tom. I když jinak country nemusím. Bohužel mé oblíbené Pink Floyd by byli na takovou štreku zabiják.
Další dobrá věc je občasná změna polohy, zvednout sedačku (pokud to jde) a sklopit mírně jinak opěradlo. Hodně to pomůže ztuhlému tělu.
A povzbuzující nápoje? Termoska s dobrou kávou a kofeinové nápoje jsou samozřejmost. A mám rád Capuccino z automatu na pumpách. Zkoušel jsem loni i tablety caffit. Bylo to lepší než redbully. Po nich se mi chce strašně na záchod. Předloni jsem na zpáteční cestě 1/2 hodiny před Vídní ve 4:00 ráno dal redbulla a ve Vídni v těch tunelech jsem prostě musel!!! zastavit a odskočit si ke zdi. Naštěstí takhle brzo ráno byl tunel prázdný.thumbs up smiley
Tak šťastnou cestu.
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
18. 07. 2007 16:33
No ja som 2005 zmákol Bratislava - Dubrovnik (ca. 1000 km), kým som odkväcol (stihol som zastaviť). Bol by som išiel aj ďalej, ale už od Brely sa na mňa nalepil nejaký chorvátsky pako (nič proti Chorvátom ako takým) s cisternou, išiel hádam 1 meter za mnou - zákruta - nezákruta. Pochrápal som 3 hodinky, potom zvyšok do Petrovacu, Crna Gora. Odchádzali sme vtedy o 13. hod. 30 km od Bratislavy, v Dubrovniku sme boli asi o piatej ráno, už svitalo.
Naspäť o 5:00 z Petrovacu, Dubrovnik, Mostar (2 hodky prestávka na mesto), Jajce, Banja Luka, Zagreb, Goričan, Lenti, Szobathely atď., naprosto v pohode. thumbs up thumbs up smiley

O týždeň neskôr Blava - Szombathely - Lenti - Goričan - Zagreb - Crikvenica ("smiešnych" 560 km) som chrápal už v Csorne !!! thumbs down Potom v Szombathely, pres Lenti, na hranici, proste som bol totálne mimo. Prečo ? Lebo sme vyrážali o polnoci a celý deň pred tým som nemohol spať - cestovná horúčka. K tomu zácpy za Zagrebom na Rijeku, klima na plné pecky nestíhala, horrrrrorrrr...

Osobne radšej jazdím cez deň. Nejako si ten môj organizmus nechce zvyknúť na "ponocovanie". Ale tak sedieť celú noc na terase pri borovičke, to zvládnem... smileys with beer.

Ešte sa mi stáva - to asi každému - že keď mi už klipkajú oči a zaspávam, len čo zastavím na parkovisku, spánok je FUČ ! Nie a nie zaspať. Samozrejme, keď sa pohnem, za 10 km znovu...
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
19. 07. 2007 07:46
Jezdil jsem vždy na noc a to trasa Brno - Gradac a řídím sám.Jedu na zátah až do Záhřebu,kde jsem dotankoval a hurá dál.Další pauza na Plitvicích,pak dle potřeby a únavy.Celkem se to dá .Letos snad s jiným vozem s dig.klimou tak uvidím jestli v noci nebo přes den.Odjíždím v 24.8. bouhžel jsem nesehnal ubytování mimo termín SO-SO.Ale odjezd asi posunu na neděli.Ještě uvidíme.Letos asi vyzkouším dálnici ,vždy jsem jezdil po staré a bylo to v pohodě.Pokud někdo jede v tento termín taky dejte vědět,třeba dáme někde cestou kafe.Viz odjezdový kalendář [emanuel.php5.cz] nick martini rosso.
Anonym_I
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
20. 07. 2007 06:37
Jel jsem jednou(felicia OK),brzo ráno v pátek,přes den prohlídka Vídně,večer(20,00) odjezd,přes Klagenfurt,tunel Podljubel,Ljubljana,Poreč ráno v 8,00.V 8,30ve vodě.Cestou v noci delší zastávka u motorestu+několik krátkých.

Letos: plán-odjezd čt(odj 26.7.)brzo ráno,přes den zastávky Rak(Alpy),přes noc na Plitvice,pá celý den na Plitv.jezera, na noc přejezd přes Kvarner na Istrii,ráno 8 ve vodě,pak ubytování v hotelu.
Cestou zastávky u motorestů nebo benzinek nebo přespání dle situace na místě.

Zpět za týden v so večer, v neděli Bled(Julské alpy) a pak směr ČR.
Chci cestou něco vidět,nejen se přivalit k moři a pak zpět,navíc cesta nebude tak únavná.
Snad plán vyjde
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
08. 04. 2009 21:02
Už jsme jeli pod SPLIT několikrát s dětma : vyjíždíme večer kolem 18:00,
čas nikdy neměřím protože stojíme klidně i 16 krát kvůli dětem.
Moje vyzkoušená rada pro řidiče : Namíchám si obyčejnou vodu + 5 citronů ,
nepiju žádné kupované minerálky ani energodrinky- ty pomáhají krátkodobě a potom tě zlomí.
A koupím si na cestu 2 tabulky hořké čokolády a po cestě po kostičkách pojídám -
to probudí i mrtvolu, fakt to člověka probudí - vyzkoušejte uvidíte.Důležitá je i hudba -
néééé ENYA nebo ti různí zpívající mnichové. Rytmická , Rocková,Beatová-třeba AC/DC.
Jezdíme kolem plitvic ne kvůli penězům ale kvůli tomu častému zastavování , malá chce kolikrát čurat
nebo kakat a zkus zastavit okamžitě na dálnici 45 km před odmorištěm.....prostě nikam nespěcháme.
v roce 2007 jsem strávil za volantem,resp.vzhůru 27 hodin. Vyjeli jsme ráno na slovensko k babce
s lékama,pak hned na odpoledne na Senecké zlaté jazerá a večer odtama do Omiše-nemiry.
U plitvic už čokoláda sežraná ale v poho. Majitel po příjezdu nalil OREHOVICU a byl jsem mrtvý.
Zpátky domů jezdíme ráno abychom viděli v HR to,co nevidíme přes noc.
avatar Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
08. 04. 2009 22:26
Jen pro doplnění, pokud byste cestovali po staré na jih s dětmi a cítili se unaveni, tak u Peručka jezera nám nabízeli před 2 lety apartmán za 10Euro osoba den.
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
09. 04. 2009 11:48
My večer naložíme auto a jdeme zalehnout. Po druhé hodině se probudím, uvařím do termohrnku kafe, probudím mojého, ten posnídá koblihy s kakaem(vždy zdůrazní: a zítra snídam krafny). Probudíme děti a frčíme. Kafíčko z termohrnku popíjím přes celý Maďarsko, holky chrní a můj řídí na jeden zátah až k moři (samo, že jsou čůrací zastávky a na občasné protáhnutí). Pak si vyhlídneme nějakou vesničku/městečko, kde asi tak zůstaneme. Holky a drahá polovička si zajdou na pláž, no a já jdu sehnat bydlení. Pak si jenom pro ně dojdu, kde si hodíme věci na apartmá a už klídeček a krásná dovolená. I když řidičák mám, tak raději do řízení nekecám a nechávám to na manželovi, pouze funguju jako povzbuzovač udržující hovor, měnící hudbu, popřípadě podávač svačiny nebo kafe. Jezdíme tak už víc jak 10 let a pořád si i tu cestu užívame.
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
09. 04. 2009 20:23
Ahoj rohlik! Už 12 let se chystame, že vyjedem brzo ráno ale ještě to nevyšlo tak si vždy někde za Plitvicema schrupnu a ráno jsem v Živogošči. Jezdím nejraději v sobotu a přes maďary tam je to bez kamionů a potom Goričan po dálnici do Karlovace a potom po starý vnitrozemím až po výjezd nad Brelou. Jde o to jaký máš auto podle mě pro slabší je to lepší přes maďary je to samá rovina a pokud nemůžu jet stále 130tkou tak je dálnice zbytečná. A kilometrově to vyjde stejně jako přes Vídeň. Čau Karel
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
09. 04. 2009 21:04
Me se dari vyjizdet "brzo" rano.Jezdim kolem 5:00 a kolem 19:00 jsem v Zivogosci.Mnoho kratkych prestavek na curani apod.
Jezdim pres SLO, mam relativne pohodlne auto, tak nejsem ani rozlamany.Chce to pohodlne auto, klimu, ale predevsim zalezi jak kdo snasi cestovani.U me je dulezite byt vyspany a zatim to zvladam.
Pred lety jsem jednou a naposled vyjel v 20:00 a o pulnoci jsem byl mrtvej.... .
Re: jeden ridic, bez prespani, 1100kc
09. 04. 2009 21:13
Já vyrážím tak kolem 16 hod z Hradce. Po půlnoci přijdou na řadu energy drinky a sladkosti, pravidelně stavím. Na záchodě se vždycky pořádně opláchnu studenou voudou, protáhnu ses a jede se dál. Druhý den kolem poledne bývám na místě. Jezdíme na Pelješac. Chce to, jak už tady někdo psal, pořádný rock. Já ale preferuji českou scénu. A co je ještě lepší, jsou Cimrmani, u toho spát prostě nelze.

Js13 Pelješac Blaževo
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 240
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.