Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Navigace

Autor pepuard 
Re: Navigace
31. 05. 2012 19:16
Hudobnik- to je to co jsem psal, je nesmyslné mít nastaveno, aby za mě o objížďce problému rozhodovala GPSka. Ona mi obrázkem
(trojúhelník s vykřičníkem) zobrazí že na mé cestě je událost, já na ní tapnu,otevřou se mi podrobnosti této události, a já zadám,
zda-li ji má ignorovat, nebo objet. Nevím jak u ostatních navi, ale u iGO lze nastavit, jak má GPSka reagovat na jednotlivé typy
událostí. Já mám u všech nastaveno, abych rozhodoval já. Když bych nechal vše na ní, stalo by se, že u události mokrá vozovka,
nebo déšť, by mě navi vedla do objížďky ve městě, do vedle ležící ulice, kde ale prší taky jen to nikdo nenahlásil.
V únoru v D před Mnichovem, mi také nahlásila na dálnici zácpu, zdržení 5 minut, samozřejmě jsem dal ignorovat.
Re: Navigace
31. 05. 2012 21:40
To Mara: ak to tak funguje, tak je to urcite v poriadku. Na Garmine sa tiez nieco ukaze, nejaka prekazka na ceste, ale zda sa mi to neprehladne, lebo to ukazuje aj to, co by mna nemuselo zaujimat. Mozno je chyba na mojej strane, to nevylucujem. Ale ked debata zacala o podpore, tak Garmin dodava takmer pravidelne aktualizacie map, a mali by byt teda vzdy najnovsie.
eny
Re: Navigace
01. 06. 2012 07:38
To hudobnik: taky používám IGO, tam jde tmc nastavit buď pouze na trase (což je přehledné) nebo vše (což je chaos). Třeba to má Garmin podobně. Pohledej v nastavení.
Re: Navigace
01. 06. 2012 16:34
L.K. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tak to máš špatnou navigaci yawning smiley. Já mám NAVIGON a
> "chytrá paní" v krabičce např. zahlásí: "Pomalu se
> pohybující vozidlo údržby - objížďka se
> nedoporučuje!" thumbs upsmiling smiley


Konečně někdo s pořádnou navigací thumbs up. Mám 72 Premium, před ní 8310. Pro mě prakticky dokonalá navigace. Přesné navigování, i hlasem (celými větami, prý nejrozsáhlejší slovník mezi navigacemi, já říkám, lze řídit se zavřenýma očima yawning smiley), detailní mapy Navteq, tunel mod zobrazuje jízdu tunelem i odbočky v něm realisticky, i vzdálenost do konce tunelu, velmi působivé. Co se týče TMC, lze nastavit tak, že hlásí problémy pouze na trase. Upozorní hlasem na problém v dostatečném předstihu, po kliknutí na ikonu výstrahy zobrazí přesné detaily, časovou ztrátu a dokonce i hlasem, česky (elektronicky zastřený, ale dobře srozumitelný yawning smiley ). Samozřejmě v případě, kdy navrhuje objížďku ukáže zároveň návrhy objízdných tras. V Německu (ale i jinde v západní Evropě) naprosto dokonale a přesně. V cz je hlášení nepřesné, možná kolem Prahy je to lepší. Od nás na východ a na jih TMC ještě nedorazilo. Ovšem s každou navigací je třeba umět zacházet a před vyjetím zkontrolovat trasu a případně upravit průjezdnými body. Pak nás spolehlivě povede a nebudeme se divit, že nás tahá skrze centra měst nebo zkratkou přes pole thumbs up smiley
avatar Re: Navigace
01. 06. 2012 17:22
ludanek: dej se prosím link na tvou navi nebo do SZ,děkuji
Re: Navigace
01. 06. 2012 17:47
Ja som za niekolko rokov mal moznost jazdit s iGO, MIO, TomTom, iGO, Sygic a zas TomTom.
Podla mojich skusenosti.
Sygic - ked ze dnes je uz v akcii za 1EUR, alebo u mobilnych operatorov zdarma, jasne to hovori, co je zac. thumbs down
Mio - celkom fajn, ale ked dostala krabicka nohy, nejak som toho ani nelutoval.
Garmin - poznam len turisticku navigaciu, auto nie.
iGO - vyborna navigacia. Prve roky presnejsie mapy nez TomTom a polial viem aj ako Garmin. Mnozstvo roznych moznosti nastavenia. Ale aj zlozitejsie ovladanie, hlavne za jazdy nie moc pohodlne.
TomTom - pre mna najlepsia navigacia. Aktualizacia map a ich presnost a podrobnost dnes rovnaka ako iGO. Ovladanie je na prvy pohlad akoby zastarale a nemoderne (tak ho oznacuju v redakcnych testoch), ale ked treba za jazdy nieco zadat v menu, clovek zisti, ze v jednoduchosti je krasa. Urobit jednoduche a prehladne ovladanie nie je vobec jednoduche.

Treba si odskusat ovladania zariadeni a podla toho sa rozhodnut. Kazdemu vyhovuje nieco ine. A dolezite je zistit si pravidelnost a intervaly aktualizacii map.
Re: Navigace
01. 06. 2012 19:21
Dnes jsem se projel s Navigonem. Hezké prostředí, hodně realistická krajina, tunely také velmi realisticky, jak píše Ludánek, ale....... hláška typu "teď pojedete pět km po silnici" mě jaksi irituje. Je i zbytečně upovídaná. Taky mě dneska provedla po trase trochu nelogicky, ale hlavně asi o 7km delší na 50km. To jsem nerozdejchal. iGo je v logice počítání trasy asi nej.
Re: Navigace
01. 06. 2012 19:59
Ja nevim jak která navgace keca, ale takovou bych ja nechtěl. Vim že to tady nepatří ,proto mi promiňte


Re: Navigace
01. 06. 2012 23:03
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (06. 01. 2013 21:02).
Re: Navigace
02. 06. 2012 08:09
L.K. koukám, že si rád kopneš do každého. Prosím, jak je libo. Ale nepsal jsem, že je nejhorší a taky ne, že jsem s ní jel prvně. Pokud jsem se dotknul tvého mazlíčka navigace, tak jí vyřiď omluvu, asi to spíše pochopí než ty.
To že mi nahlásí, že mám jet X kilometrů po silnici, jí asi neodnaučím. O nastavení navigace mi nemusíš vyprávět, již léta navigace používám, sám si dělám instalace SW a nastavení si dělám až na úroveň systému, ne jen to, co mi nabídnou zaškrtávací políčka.
Re: Navigace
02. 06. 2012 08:45
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (06. 01. 2013 21:01).
Re: Navigace
02. 06. 2012 09:36
Pánové klíd. Jak jsem psal, mám iGO, v něm mám asi 10 možností hlasů, tak si
vyberu ten co mi vyhovuje, ten upovídanější(ten mám já) nebo ten méně upovídaný
(ten jsem tam dal ženě). S mapama je to stejné, buď tam nahraju od TomToma,
nebo NQ, já osobně používám velmi přesnou CEDA.
Re: Navigace
02. 06. 2012 14:25
Jsem se musel zaregistrovat.... pánové to netrefíte bez navigace do Chorvatska? To jedete poprvé? A snad i kdyby, tak jedete v průměru 90% po dálnici kde blbě sjet může akorát šikula na videu o pár řádku víš a řešíte kdo vám bude cestu napovídat... Na hajzl trefíte bez navigace nebo si zadáte po kolika km zastavit cool smiley
avatar Re: Navigace
02. 06. 2012 14:40
jirvo: ale oni se momentálně nebaví o tom jestli jedou do HR s navi nebo bez.Ty máš doma navi?
Re: Navigace
02. 06. 2012 14:42
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (06. 01. 2013 21:01).
Re: Navigace
02. 06. 2012 14:43
Vlastním Navigon 8110 jsem docela závislák

4-12.5.2012 Split

neřídil jsem proto jsem vzadu na sedadle používal navigaci v nokii 5800 na zjištění kde sem a co vidím, přes slovinsko byla nokia jediná aktuální a schopná navigovat,
na jiných cestách loni do Hajduszoboszlo jsme jeli z Těšína i s Garminem a IGO a jsem osobně fanda Navigonu a vše ostatní mně nenadchlo co se NAVIGOVÁNÍ týká.
Na lodi jsme měli speciální námořní garmin 620 (pokud to nepletu) ten má jiné přednosti ale i jinou cenu.

Závěr: značení na cestách je dnes skvělé a dá se jet i bez navigace, informace o aktuální poloze jaké benzinky a odpočivadla jsou přede mnou a jak daleko či RDS-TMC cestu dost zpříjemní, mé doporučení pokud si navigaci koupíte používejte ji tam kde to znáte cca 100Km jako spolujezdec ne jako řidič a pak už víte jak moc se dá na ni spolehnout. V cizím městě neřeším zda projet mezi domy jedu slepě podle navigace sice "dál ale horší cestou" a jste vklidu nehádáte se s navigátorkou (manželkou, milenkou) a plně se věnujete řízení.
V srpnu jedem zas tak se snad potkáme :-)
avatar Re: Navigace
02. 06. 2012 14:51
čo sa týka mňa, všetky zvuky na navigácii mám vypnuté smiling smiley beriem to len ako pomocku do ktorej občas nahliadnem, niečo ako samolistovacia mapa kde je aj zakreslené kade mám ísť
Re: Navigace
02. 06. 2012 16:21
nevolej, možná mi nebudeš věřit, ale chlapů, starých ostřílených kamioňáků, kteří tvrdili, že se bez navigace hravě obejdou protože už maj Evropu projetou křížem krážem stokrát za těch 30 let co jezdí, tak těch chlapů za mnou přišlo hodně, protože viděli za oknem navigaci. A prosím tě, můžeš se mi mrknout na tuhle adresu, tuhle firmu a tuhle prdelku, protože já nemám dost podrobný mapy, a že jich tu v boudě mám. Dnes se bez navigace neobejdeš, stejně jako bez mobilu, který jsme dřív taky neměli. Jasně, do Splitu a na pláž v Chorvatsku trefí každej Jouda, ale ve velkých aglomeracích v západní Evropě jseš bez navigace v prdýlce. Máš to tu písemně yawning smiley.
eny
Re: Navigace
02. 06. 2012 17:46
Už je to tady milionkrát napsáno,tak ještě jednou. Pokud člověk jede po dálnici a okreskách,žádný problém,nějak se vymotá. Jiný problém,velké města,centra.Pokud hledám konkrétní ulici popř.dům někde ve velkém městě ,navi nemá konkurenci (pokud správně funguje). I v HR jezdíme na různé výlety a předem si nastavím, co chci najít ,k tomu nejbližší parkoviště, tak člověk jede v klídku a na místo,bez toho,že by stále visel očima na značkách,odboč.pruzích ap. ale už dopředu ví,kam bude odbočovat atd. Něco jsem už projel a hledat něco v centru Vídně (nebo v kterémkoliv jiném cizím městě) bez toho,že by člověk tušil,kde to je,je horor.Absolutně super,když potřebuješ třeba nejbližší nemocnici,zadáš a najdeš.Nepřátelé navigací to stejně nechápou (nebo ANO ale nechtějí si to přiznat).
Re: Navigace
02. 06. 2012 17:47
smazáno



Upraveno 2krát. Naposledy upravil jirvo (04. 06. 2012 17:18).
Re: Navigace
02. 06. 2012 18:24
A co když tě cestou do HR potká třeba píchlá pneu, nebo třeba potřeba se dostat do nemocnice, nebo do autoservisu? To pak vyběhneš ve dvě ráno v Maďarsku a zvoníš na lidi aby ti poradili kdo v okolí třeba opravuje Renaulty, kde je první pomoc nebo bankomat? Já ťuknu do navi a vím. Stejně tak v Šibeniku před dvěmi lety jsem měl potřebu najít pneuservis, GPSka pomohla, ona věděla kde tam je, stejně tak ve stejném městě jsem hledal lékárnu, v Makarské loni bankomat, všechny tyto informace si s sebou vezu v GPSce.
Mnohokrát se mi stalo, že kamarád za mno přišel, hele nevíš kde je tu v okolí to či ono? No a já věděl.

Tyhle nepřipravený cestovatele mám opravdu moc rád, co se na cestu vydávají s autoatlasem 1:100000, a pak tápou když se dostanou do problému. Třeba v Maďarsku je pro mne opravdu se problém domluvit.
avatar Re: Navigace
02. 06. 2012 18:57
jirvo: pochopitelně že z Prahy do Plzně trfeí každý moula ale co pak?Zřejmě jsi tak dobrý že znáš všechny adresy,č.p. atd.Asi se nemá cenu o tom bavit.Pro toho kdo jezdí denně buď jako profi nebo i amatér se navi v každým případě vyplatí.
Re: Navigace
02. 06. 2012 23:12
smazáno



Upraveno 2krát. Naposledy upravil jirvo (04. 06. 2012 17:18).
Re: Navigace
02. 06. 2012 23:18
I když do Podgory trefím i poslepu, tak stejně navigaci na sklo plácnu. Za Vídní míváme spicha s druhou polovinou výpravy a já se nemusím stresovat kde je to odpočívadlo na kterém jsme se domluvili. Nemusím pak na dálnici už 50km před Gratzem řešit kdy už to bude. Stejně tak o kus dál před hranicema se Slovinskem nemusím citovat kdy už sjet na Murek.
Re: Navigace
02. 06. 2012 23:24
jirvo- ty si vybereš od každého jen to co se ti hodí! A co když dojde k maléru a ty budeš hledat v noci doktora? A nebo přes den cestou servis? To vše tam taky píšu a toho si vtipně nevšímáš.
Ano i já jsem buran, co každý den zapíná GPSku na cestu kterou znám po paměti. Důvodem je jak píšu TMC, znám mnoho řidičů a já jim do buranů nenadávám, kteří po ránu stojí v kolonách. Proč ne. Prostě jako ty navi nepoužívají, nebo prostě stejně jako ty neumí využít její potenciál.
Dříve lidé zatracovali železnici a raděj jezdili na volském povoze-dost mi je svými názory připomínáš.
Re: Navigace
02. 06. 2012 23:33
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JirkaD (26. 02. 2013 17:47).
Re: Navigace
02. 06. 2012 23:46
Hmm, a jak to budeš zvládat třeba ty, někde na dálnici, ve dvě hodiny ráno a v Maďarsku.
Ano, lze to tak, že pojedu do nejblíže ležící vesnice, tam zazvoním na první dům a rukama nohama se vyptám na doktora. To mi zabere dejme tomu půl hodiny, když budu mít štěstí, odešlou mě do 10 km vzdáleného městečka, dalších řekněme deset minut.
Navi to zvládá i ze zadáním zhruba do jedné minuty a bez zbytečného cestování. Promiň, ale já volím GPSku :-)
Re: Navigace
02. 06. 2012 23:53
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JirkaD (26. 02. 2013 17:47).
Re: Navigace
03. 06. 2012 00:11
smazáno



Upraveno 2krát. Naposledy upravil jirvo (04. 06. 2012 17:19).
avatar Re: Navigace
03. 06. 2012 00:15
V loni jsem měl poprvé navigaci a pomoha mě ve Vídni kdyš jsem špatně sjel z dálnice tak mně navedla zpět tak rychle až jsem se divil
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 308
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.