Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 08. 2007 08:31
Tak ja se vratil 16.8 ve ctvrtek brzo rano a do chorvatska odjizdel 8.8. ve stredu v 0:30 z Blanska cca 40km severne od Brna. Cesta bez prestavky na jeden zatah.Jidlo v aute .dve curaci cca 15min. Jeli jsme do Baska Vody spise do kempu vedle nej. Najeto 986km za 11,5h nikde zadny zdrzeni vzdy jsme prijeli a byli prvni. takze se to rychleji udelat neda. Leda lepsi auto a nenodrzovat predpisy. jeli jsme felicii kompbi na LPG 4 dospele osoby. Ale v tunelech jsme taky misto 80ky jeli 100kou apod. Cesta zpet byla jak pres kopirak.Takze kdyz dovolenou tak nejezdit o vikendech. Super vec.
VeraCB: Tvé zážitky jsem četla jedním dechem. Aspoň se něco dělo a nebyla nuda. Nejvíc by mi vadili ti velcí psi, neznámé prostředí a tma jak v pytli (předpokládám). Při troše představivosti bych čekala i medvěda. Jednou jsme taky měli v HU čurpauzu, to už jsme dojížděli do Letenye, děsná tma, žádné osvětlení kolem cesty a dokonce jsem měla pocit, že jedeme jinudy než ostatní. V roští něco děsně chrastilo, naštěstí jsme to rychle zvládli a upalovali dál.
Jak tady psal crash84, že kolem Zagrebu byla mlha, to se nám už taky stalo dvakrát. Nikde jinde jenom v tom úseku, směr Slovinsko. Proto teď, když je už dříve tma a noci jsou chladnější, bych radši cestovala přes den.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 08. 2007 20:55
vratili jsme se ve čtvrtek,cesta Split(Hvar) - Most bez těch ruznejch pauz a podobnejch blbin asi za 13 hod.,jelo se naprostá pohoda,menší čekání (asi 10 minutový) akorát na Lučku a Trakošćanu,jinák super cesta,žádný problemy
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2007 08:30
tak jako letitý zastánce cesty přes A9 jsem se včera při zpáteční cestě přes Linz těžce vypekl - PŘES LINZ NIKDY VÍCE v NEDĚlI odpoledne v sezoně!!!

přechod Macejl uzavřen, hnali to dokonce přes Rogatec, v Rakousku u přechodu Spielfeld čekání cca 1 hodinu, pak přišlo nejhorší - přes tunely Bosruck, Glainalm i 22 nových tunelů kolem Kirchtorfu tolální kolony jako třeba u Kapely nebo Roku...pořád jednička spojka, jednička spojka...
měl jsem dále obrovské štěstí, že když jsem přejel přes čáru v Železné Rudě tak až tam mi odešla spojka, že se to nestalo v cizině...odtahovka atd...
jsem nasrán yawning smiley
Můžeš prozradit, jaké máš auto?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2007 14:38
linda2 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Můžeš prozradit, jaké máš auto?
klidně, jel jsem autem Opel Vectra Club 1,8 16V, 3,8 let staré...najeto cca 40000 km, po servisní prohlídce...

na auto jsem nezanevřel, náhoda je blbec a porucha se může stát komukoli a kdykoli na čemkoli...

ale kdyby tu byl nějaký znalec, jak dobře poradit jak v cca pětihodinovém popojíždění šetřit spojku, tak bych byl rád o radu na nějakém vlákně....smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2007 14:56
Jeliman : asi by mi při takovém poskakování začaly vařit nervy...přepnul bych z "nejrychlejší" na "nejkratší"a zmizel z dálnice na vedlejší.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2007 15:58
jeliman:
Ako šetriť spojku? Možno pomôže, ak sa neposúvaš stále o 5 metrov, ale iba raz za čas sa pohneš povedzme o 20 metrov. Síce, ten Slovinec, čo bol za nami v asi hodinovej zápche pred tunelom Sveti rok, na nás občas blikol alebo zatrúbil, ja odmietam sa posúvať o 2 metre či 5 metrov len kvôli tomu, aby som bol za niekým napasovaný. Práve kvôli tej spojke.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2007 17:49
Když při tom popojíždění nepřidáváš plyn, ale popojedeš jenom citovka na volnoběh, tak se spojce nic neděje. Čím menší otáčky motoru při rozjezdu jsou, tím pro spojku lépe.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2007 19:41
Já když jsem popojížděl asi 2 hod. před tunelem Sv. Rok, tak jsem po každým popojetí vyřazoval na neutrál
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2007 20:25
jeliman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> tak jako letitý zastánce cesty přes A9 jsem se
> včera při zpáteční cestě přes Linz těžce vypekl -
> PŘES LINZ NIKDY VÍCE v NEDĚlI odpoledne v
> sezoně!!!
>
> přechod Macejl uzavřen, hnali to dokonce přes
> Rogatec, v Rakousku u přechodu Spielfeld čekání
> cca 1 hodinu, pak přišlo nejhorší - přes tunely
> Bosruck, Glainalm i 22 nových tunelů kolem
> Kirchtorfu tolální kolony jako třeba u Kapely nebo
> Roku...pořád jednička spojka, jednička spojka...
> měl jsem dále obrovské štěstí, že když jsem přejel
> přes čáru v Železné Rudě tak až tam mi odešla
> spojka, že se to nestalo v cizině...odtahovka
> atd...
> jsem nasrán yawning smiley


Na tohle je dobrej automat - tomu je to šuma fuk ! Nemám ho též, páč by mi ta kverdlačka moc chyběla, ale na stau dobrá, mooooc dobrá !

Mimochodem - proč kua klucí furt jezdíte ze západu Čech
Železná Ruda . . . a pak náhle si děláte výlet po Rakousku na Gratz a přistanete v koloně u Lučka ?
Proč né Salzburg-Villach-Ljubljana-Karlovac ? Je tam mnohem, mnohem volněji i o sezóně a je to i mnohem přímější cesta od nás, od Plzně !drinking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2007 22:15
No, protože přes Villach na Novo Mesto je to zhruba o 100km dál,než přes Gratz a podle Route planu o hodinu delší. A cesta z Noveho Mesta na Karlovac taky nic moc. Jel jsem to jednou při cestě domu, a pak už nikdy. Ve všední den, kdy jezdím tam i zpět, není žádný problém jak u tunelů, tak v Lučku.
V neděli 19.8. jsme se vraceli ze severní Dalmácie do Brna. Zaznamenával jsem si cestu na GPSku a zkusil to promítnout na mapu včetně časů - snad z toho bude něco vidět:


Hm, nějak to nezobrazuje, takže snad takto:

[www.putfile.com]
Fido napsal(a):
-------------------------------------------------------
> No, protože přes Villach na Novo Mesto je to
> zhruba o 100km dál,než přes Gratz a podle Route
> planu o hodinu delší. A cesta z Noveho Mesta na
> Karlovac taky nic moc. Jel jsem to jednou při
> cestě domu, a pak už nikdy. Ve všední den, kdy
> jezdím tam i zpět, není žádný problém jak u
> tunelů, tak v Lučku.

Na vláknu: přes Linz nebo Vídeň od autora DDD popsána alternativní cesta, kterou také využívám.
Ahoj,

cesta k jadranu i zpět byla bez problémů. Vyjížděli jsme v pátek v 15:00 z Ostravy a na místě Živogošče, což je 22km pod Makarskou jsme byli v 7:30 vč. častých přestávek. Cesta vedla přes Makov, Blava, Rajka, Cszorna, Sombathely, Letenya, dále po dálnici přes Zagreb - Šestanovac (nový úsek ca 100km od Splitu) kde nebyly skoro žádné auta. Sjeli jsme z dálnice a jen pár minut a byli jsme v Brele. Pak už těch 20km nebyl problém. Jel jsem to na jeden zátah.

Cesta zpět vedla tím samým směrem a trvala celkem 14 hodin. Čas čisté jízdy 12 hodin. Délka trasy 1160km.

Novinka! Na dálnici v Chorvatsku se může platit mýtné kartou! Dokonce nechtěli ani pin či podpis. Prostě rychlovka. smiling smiley A ten kdo platí v EUR, tak mu vydají také v EUR. Donedávna to bylo v Kuna, a těžko si člověk dokázla na mýtnici přepočítat, zda mu vrátili správně!
Mýtné se platí kartou běžně už min. 2 roky, to není žádná novinka!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 08. 2007 12:21
Ahoj
tak my jsme se vrátili v pondělí 20.8 okolo poledne. Vyjížděli jsme z Pelješacu v půl osmé večer v neděli. Celá cesta 1.250 km bez problémů a kolon, sice když jsme
vyjížděli hlásili asi 3 km před Svetim Rokem a Lučkem, ale než jsme dojeli nikde nic.
Při cestě tam odjezd v sobotu 4.8 v 20,45 večer bez problémů také, jen Mala kapela asi 1,5 km kolona, ale za 20 minut jsme projeli pak už vše v pohodě.
Takže všem kdo pojedou přeji cestu bez kolon a jiných problémů a zároveň jim trochu závidím, ale zase se mám na co těšit.

Míla
mia
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 08. 2007 18:47
Ahoj, vrátili jsme se taktéž v pondělí 20.8. V pět ráno jsme byli v Kralupach nad Vltavou, ze Šibeniku jsme vyjížděli v neděli ve 14 hod, v kolonách před tunely (Sveti Rok 2,5km, Mala Kapela 2 km) a Lučkem (4km) jsme strávili asi hodinu. Dálnici si zacpali hlavně Chorvaté vracející se do vnitrozemí.
Do Chorvatska jsme odjížděli ve čtvrtek 9. 8. ve 21 hodin a cesta byla v pohodě, Chorvatské dálnice byly poloprázdné, nikde jsme nečekali. Všem, co na dovču pojedou, přeji šťastný návrat.
My jsmw se vrátili ve čtvrtek 23.8., vyjížděli jsme z Trogiru v 11,00 hod., doma v Uherském Hradišti jsme byli před 22,00 hod. Cestou jsme několikrát zastavili ještě se pokochat Chorvatskem.....Kolony v Chorvatsku nikde nebyly, v Rakousku před Vídní se hodně opravuje, tam to občas zatuhlo, ale vše max. 10 minut.Všem, kdo teprve pojedou přeji šťastnou cestu a nám, co už jejavascript:editor_tools_handle_superscript()
javascript:editor_tools_handle_superscript()n vzpomínáme příští krásnou dovču!!!
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
25. 08. 2007 23:29
Ahoj,
dneska večer jsem se vrátil z Chorvatska, po nějakém to nejnutnějším vybalení jsem si sednul k počítači se sklenkou dobrého chorvatského vínka drinking smiley a se slzou v oku angry smiley si dělám pořádek ve fotografiích a video sekvencích. A chci se taky podělit s zážitky z cesty.
Vím, že mnozí si budou o mě myslet, že jsem bláhový, ale zásadně jezdím se zabezpečeným ubytováním a z tohoto důvodu tedy od soboty do soboty – tedy na cestu v ten nejméně vhodný čas. Pravidelně odjíždím z Prahy o půlnoci z pátku na sobotu a zatím jsem měl, abych pravdu řekl, poměrně špatné zkušenosti s tím, co se dělo ve Slovinsku a většinou i dále do Lučka. I s pomocí tohoto fóra jsem si tedy připravil cestu přes Maďarsko a dále po dálnici, jako náhradu pak starou cestu, případně Bosnu a rozhodnutí jsem ponechal podle aktuální situace, kterou mě schopný příbuzný doma v příhodný čas zjišťoval na [www.hak.hr]. Dobrá zpráva – informace na daném webu jsou aktuální a v danou chvíli použitelné.
Letos jsem jel do Omiš-Duce, vyjížděl jsem z Prahy o půlnoci z 17. a 18.8. po trase – Praha – Bratislava – Rajka – Csorna – Szimbathely – Zalabaksa (za ní jsem sjel ze silnice 86) – Lenti – Tornyiszentmiklós – Goričan – dálnice A4 do Zagrebu – dálnice A1 až do sjezdu na Blato – sjezd do Omise (takže jsem se vyhnul pravidelné sobotní koloně před Omiší ze Splitu). Mimochodem, o sjezdu jsem se tady dočetl, že je to adrenalin – není to tak, pohoda, jen to chce rozvahu a klídek, což když je člověk z dálnice rozjetý a z celé cesty unavený, ale jde to v pohodě.
Výsledek byl přímo excelentní. Cesta byla bez většího zdržení, jak na hranicích, tak i na dálnici v HR. Pouze před tunelem Sveti Rok byla kolona cca 2 km dlouhá, ale co se dělo v protisměru, byl přímo úděs – cca 25 km stojící kolona. Zanedlouho od zvěda taky přišla zpráva, že směr k moři uzavřeli a tunel pustili jednosměrně. Měli jsme štěstí, ale můžu zodpovědně říci, že kdybych jel klasicky, tedy přes Slovinsko, byl bych na daném místě, možná o cca 2 hodiny později, tedy průšvih. Takto jsem celou trasu i s drobným hledání na místě jel podle počítače 11,33 čistého času (včetně cca 0,5 hod. poskakování před uvedeným tunelem apod.), celkem jsem jel 13 a 1/4 hodin.
No, a zpět to bylo ještě excelentnější. Vyrazil jsem ráno v 6 hodin, jel jsem přes Split, jinak trasa shodná. Opět jsem si vystál cca 1/2 hodiny, tentokrát na Lučku a přijel jsem do Prahy v 6 večer (tedy 12 hodin), čistého času podle počítače 10,30 hod. Mimochodem, v protisměru někde mezi Lučkem a Karlovacem se stal nějaký průšvih a stálo to tam asi v délce 20 km – ošklivý pohled.
K vlastní cestě po Maďarsko – cestou tam do rozednění jsem jel jako „podělaný“, nejlépe schovaný za nějakým tirákem – bál jsem se lesní zvěře – neviděl jsem ani jedinou. Cesta byla chvílemi trochu rozbitá + nějaké ty vyjeté koleje – ale u nás to není mnohde o nic lepší. Jet se dalo, a to poměrně svižně bez nějakého rizika. Měřit jsem tam viděl jenom jednou při cestě zpět (v databázi radarů navigace místo bylo), jinak asi měřit u cedule konec obce není jen specialitou naší policie…… Vidím, v podstatě, jediný problém, a to nedostatek parkovišť na trase, zvláště za tmy je to nepříjemný, ale zase za 3 hodiny to lze přejet a na polodálnici M70 při cestě tam, ale i před Rajkou na cestě zpět je parkoviště vyhovující. Takže příště do Chorvatska jedině přes Maďarsko a magoři ať magoří, jak chtějí.
Jo, a k náhradní trase přes Bosnu. Udělal jsem výlet do Mostaru, viděl jsem tam situaci, „nasál atmosféru“, viděl tam jezdit nějaké ty mírové sbory, trochu popřemýšlel, proč vlastně svět „vyhazuje peníze“ za jejich pobyt a usoudil jsem, že tato varianta je pro mě tabu i kdybych měl před tunely stát 10 hodin. smoking smiley
Všem, kteří to mají ještě přes sebou přeji pěknou dovču spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 08. 2007 07:39
to prof.Klaus
napsal jsi to hezky, ale větu "Takže příště do Chorvatska jedině přes Maďarsko a magoři ať magoří, jak chtějí " jsi si mohl odpustit.
Cestovatel, třeba z Chebu, který nepojede přes celou republiku do Maďar, je holt dle tebe magor.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 08. 2007 08:34
Jeliman thumbs up asi tak nějak.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 08. 2007 08:51
jeliman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> to prof.Klaus
> napsal jsi to hezky, ale větu "Takže příště do
> Chorvatska jedině přes Maďarsko a magoři ať
> magoří, jak chtějí " jsi si mohl odpustit.
> Cestovatel, třeba z Chebu, který nepojede přes
> celou republiku do Maďar, je holt dle tebe magor.

to Jeliman:
slova "magoři ať si magoří" byla narážka na Rakousko a slavný výrok našeho ministra zahraničí v době blokád hranic. V žádným případě to nebylo myšleno na lidi, kteří jezdí klasicky odkudkoliv. Mrzí mě, že jsem to napsal tak, že to není dostatečně jednoznačné a tím umožnil nedorozumění smileys with beer
cesta z Chorvatska
26. 08. 2007 19:55
Vyjizdeli jsme vcera v 11.hod. dopoledne ze Zadaru.Asi zhruba v polovine dalnice do Zagrebu zacaly kolony-nekolika kilometrove,obvzlast pred tunelem Mala kapela.Po dlouhem popojizdeni jsme chvili jeli a opet dlouhe kolony a to uz z vice stran,kdy lide najizdeli do 1.pruhu.To se delo asi 50km pred Mariborem.Kdo nemel natankovano,mel obavy,jestli dojede k benzine,protoze se popojizdelo po 1m asi 2 hodiny.Dalsi nechtenou zastavku jsme meli v Mariboru,kde se pred nami,asi 100m stala bouracka a stali jsme dalsi 2 hodiny v tunelu,ktery mel 200m a ten jsme za ty 2hod. projeli.Celkem jsme jeli 21hodin do Pribrami,byl to des a bes.Za Grazëm uz to slo.
Vyjizdeli jsme vcera v 11.hod. dopoledne ze Zadaru.Asi zhruba v polovine dalnice do Zagrebu zacaly kolony-nekolika kilometrove,obvzlast pred tunelem Mala kapela.Po dlouhem popojizdeni jsme chvili jeli a opet dlouhe kolony a to uz z vice stran,kdy lide najizdeli do 1.pruhu.To se delo asi 50km pred Mariborem.Kdo nemel natankovano,mel obavy,jestli dojede k benzine,protoze se popojizdelo po 1m asi 2 hodiny.Dalsi nechtenou zastavku jsme meli v Mariboru,kde se pred nami,asi 100m stala bouracka a stali jsme dalsi 2 hodiny v tunelu,ktery mel 200m a ten jsme za ty 2hod. projeli.Celkem jsme jeli 21hodin do Pribrami,byl to des a bes.Za Grazëm uz to slo.
prt
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 08. 2007 10:17
Tak už jsme se také vrátili, bylo tam krásně tak snad za rok.
Cesta tam začala v pátek 10.8. v 19:00 z Brna, jelo se klasicky Mikulov Wien Graz Maribor celkem v pohodě díky midax plánu přes Wien za chvilku. Před přechodem Macejl fronta a stála ještě před kopečkem zdržení cca 1 h, ale to mebylo nic proti tomu co bylo v opačném směru kolona cca 5-6 km a vůbec se to nehýbalo u tunelu mala kapela jsme byli cca ve 3:00 a v pohodě, sveti rok taky pohoda. Jinak celou cestu v chorvatsku dost hustě pršelo takže to stálo za prd, ale aspoň se umylo auto, na dálnici byla omezená rychlost celou cestu na 100km. Sjezd u Šibeniku cca 6:00 dále po magistrále na čiovo v klidu.
Cestu zpátky jsem se rozhodl jet přes maďary. Výjezd v pátek 24.8 v 22:00 z Omiše.
V dugopolje na dálnici a až po Varaždin úplná pohoda v obou směrech, občas jsem zapnul i dálková světla. Kasírka u zagrebu ve frontě 3 ano slovy tři auta před námi cca 2:00 příjezd . Cesta na Lendavu mizerně značená ve slovinsku celé rozkopané naštěstí je to jen pár kilometrů. Maďary v pohodě část už za světla, ale vleče se to. Bratislava cca 8:00 nový tunel úplně super cesta přes Blavu cca 10 minut sjezd Lamač a po stará kolem dálnice na Břeclav. Z Břeclavi po dálnici Příjezd Brno cca 9:30.
Doufám že to tak stačí
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 08. 2007 10:30
to susan:

my sme sli o 18.tej zo Zadaru a nebolo to o nic lepsie, z mytnice Trakoscan po Spielfeld cca 5 hodin, nechal som sa nahovorit ist spat cez Rakusko. Nabuduce, ak nejake bude, asi naspat cez Madarsko.

inak zaujimalo by ma ako to vyzeralo smerom cez Madarsko na Slovensko resp. Cechy v sobotu 25.8. v popoludnajsich hodinach. ak ma niekto info nech napise
dakujem.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 08. 2007 10:53
Tak uz jsem taky doma. Odjezd z Opavy v nedeli 12.8 v 17:30 do Gradacu. Cesta byla pohadkova, Viden bokem Seyring, nikde ani naznak nejakeho zdrzeni ci kolony, na hranicich na obcanky, pouze mavali jen na A/SLO se ptal co deti, tak jsem mu rekl ze jsou obe napsany na druhe strane, otocil obcanky vratil a popral stastnou cestu. U mytnic max do 3 aut, tunely prazdne. V 06:00, jsem stal na odpocivadle nad Baskou Vodou a pozoroval vychod slunka jak krasne zacina zalevat Brac. V 7:15 jsem stal pred apartmanem v Gradacu. Nadherne necele 2tydny u more, mnohdy az moc horke.
Zpet jsem se rozhodl pro cestu ze ctvrtka na patek z 23 na 24. Oproti planovanemu patku odpoledne.
Tankovani v Gradacu 21:14 a start, az po brelu v kolone asi 25 aut, ktera ale jela plynule rychlostne lehce za hranici povolene rychlosti, takze no problem.
Timto zdravim debila v tmave modrem nebo zelenem Seatu Toledo se zlinskou poznavackou, kteremu to evidentne nestacilo a to co predvadel pri riskantnim predjizdeni tesne pred zatackama do kterych nemohl videt apod. nejenom mi ale i dalsim ridicum ktere takto predjizdel evidentne nahanelo husi kuzi. Nevim co si tim dokazoval ale byl to totalni blb, a kvuli takovym pak zbytecne na cestach umiraji nevinni.
Po najezdu na dalnici tezka pohoda, jeli jsme po ni misty uplne sami. Nejvetsi zdrzeni na HR/SLO hranici asi do 10minut. Proste to u Slovincu stalo bez zjevneho duvodu, na SLO/A bezproblemu hladky prujezd, potvrzuji kontrolu aut, stali tam odstaveny pasik a A8 ka se zvednutyma kapotama.
Ve Vidni jsme byli kolem 7 rano a chytili rani spicku, ovsem opet pres Seyring tak se jelo sice na zahustene silnici ale plynule. Hranice A/CZ bezproblemu, po najezdu na dalnici v Brne jsme konecne pochopili ze jsme doma smiling smiley)) 3kamiony vedle sebe se predjizdely skoro 5 minut. smiling smiley))) Navrat do Opavy v 11:00.

Statistika palubniho pocitace:

Fabia Combi, 1,4Mpi klasika
Opava - Gradac - Opava
Celkem 2308 km
spotreba 6.5l/100km
prumerna rychlost na cele trase 90 km/h (to mi prislo celkem maso minimalne mimo dalnici jsem se snazil dodrzovat rychlostni limity)

Jiz druhym rokem se mi osvedcilo cestovat tam z nedele na pondeli a zpet v jiny den nez sobotu.

Vsem co teprv pojedou stastnou cestu, a hezke pocasi.

--
TomKa
Původně jsem tu vůbec nechtěl psát, ale pak proč né když jako dlouhodobý pasívní čtenář má to tu pročtené celé....
Cestoval jsem tam (Pelješac) v pondělí přes Slovinsko asi tři dny (termálka, jeskyně atd...) takže to tu rozpisovat nebudu.
Zajímavá byla rozhodně cesta zpět vyhnul jsem se "sobotě zpět" a jel v pátek (tuším 17.8.). Zajímavé že o cestě v pátek zpět tu nebylo mnoho příspěků, tak jsem to risknul přes Rakousko. Vyjeli jsme 8:30 z Orebiče do Trpanju trajekt - Ploče kde jsme byli asi o 2h později a dráž než kdybych jel dookola, ale co by člověk neudělal kvůli zážitkům dítěte, pak oběd v Brele a v 15:30h jsem vyjel jako na koni, úvod tedy nic moc. Dálnice v pohodě až na 5km frontu před Svetim rokem, 1h zpoždění, už to mně mělo varovat, Malou Kapelu jsem pro jistotu minul po staré přes plitvice. Cesta plynulá ale husto tak jako by snad dálnice ani nebyla.
Lučko mně zcela ukolébalo v tom že to bude v poho, skoro plynule jsem jej přejel. Zarazili jsme se poprvé v Krapině už ani nevím kolik času jsem tam zazdil, benzínu jsem neměl moc a Slovinci všechno komplet zavřeli, to už vlastně byla noc a já měl nervy. To jim nedaruji. Podruhé to zazdili Rakušané, v tu dobu jelo hrozně němců, prohlíželi jim všem pasy, nechápu proč nám ale ne. Celkem jsem tam ztratil asi 4h a nadával si že jsem nejel přes Maďarsko. V protisměru to bylo husté taky v Krapině, fronta několik kilometrů a pouštěli sem tam auto. Už aby tam ty celnice zrušili a Slovinci ani nemusí stavět dálnici, průjezd bude plynulý....
Pak už to šlo jak po másle. V Rakousku jsem nejel víc jak 150 a stejně mě skoro všichni předjeli, takže si nedělám iluze o tom jak všichni dodržují limity. Vídeň podle Midaxe a ráno za Brnem směr Havířov mi tankodrom D1 připmněl že jsem v Česku. Domů jsme dojeli přesně po 24h. Shrnuto: 17h z Brely je celkem dost, nemělo by to být víc jak 14h a celkově termín návratu nepovažuji vůbec za vhodný i když samo že může být hůř....
Ale vzpomínáme rádi na dovču a to přeji i ostatním.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 225
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.