Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

auto

Autor kenad 
Re: auto
25. 12. 2011 07:40
Trosečníku,to víš že jedu, počítám začátek července,natankuju plnou a tradá na jih.Letos byla cesta úplně v poho,uvidíme jak příští rok.Mějte se,klucí a holky.Luiss.
Re: auto
25. 12. 2011 09:09
elton napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Kájo doufám, že nejsi zklamaný z toho, že mé
> servisní náklady jsou stejné jako u tebe a ještě
> to koupil levněji a lépe vybavené. A přesvěč mě,
> že ne.

Těším se, že zde budeš prezentovat kvalitní ekonomický rozbor. To bude alespoň kvalitní příspěvek, ne jen obecné tlachání.
avatar Re: auto
25. 12. 2011 09:33
Kájo, už jsem zde psal před pár stránkama náklady na mé auta. Najdi si to.
ps: nemůžeš překousnout, že jsou i auta se stejnýmy nebo nižšímy náklady na provoz než máš ty.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil elton (25. 12. 2011 09:36).
Re: auto
25. 12. 2011 09:52
Procházet kvůli tomu 60 stránek nehodlám.
avatar Re: auto
25. 12. 2011 09:55
Mě se to nechce opakovat.
Re: auto
25. 12. 2011 10:13
elton napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Mě se to nechce opakovat.

Takže samozřejmě nic nemáš a jen tlacháš.Takovou kalkulaci jistě nemáš, tam musíš počítat nejen náklady na servis, ale také PHM, zákonné pojištění ( minimálně), meziroční ztráta hodnoty vozu atd. Také záleží na počtu ujetých kilometrů za rok, protože, ten, kdo najede málo, má samozřejmě náklady na 1km větší. Tak to říkám svému kolegovi z práce,který ročně najede 5 tis.km, že se mu to auto nevyplatí, že za ty náklady může jezdit taxíkem a ještě na tom vydělá.
avatar Re: auto
25. 12. 2011 10:24
Popiš mi tvé náklady nájezd atd. od novoty do teď. Že tě to pořád baví. Náklady na provoz běžných aut jsou skoro stejné a jedno jestli je to Škoda, Fiat, Peugeot atd. Jenom u prémiových značek jsou náklady vysoké. Jinak ceny servisu škodovek znám, protože můj kamarád má salon.
Re: auto
25. 12. 2011 10:56
elton napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Popiš mi tvé náklady nájezd atd. od novoty do teď.
> Že tě to pořád baví. Náklady na provoz běžných aut
> jsou skoro stejné a jedno jestli je to Škoda,
> Fiat, Peugeot atd. Jenom u prémiových značek jsou
> náklady vysoké. Jinak ceny servisu škodovek znám,
> protože můj kamarád má salon.

Myslím si, že v tomto svátečním období se můžeme oba dva věnovat jiným činnostem, než neplodné diskuzi stále dokola. Jak jsem již psal, do žádných salonů Škoda kvůli servisu nejezdím, Škodovka má totiž velkou výhodu, že o opraváře ve svém okolí doslova zakopávám a to za cenu 300 Kč/hodinu.Auto jsem kupoval jeté, takže počáteční ztráta hodnoty, kdy v průběhu prvních 3 - 4 let klesne hodnota vozu na cca polovinu, se mě také vyhnula. Z rozdílu pořizovací ceny a předpokládané hodnoty nyní odhaduji, že jsem z tohoto důvodu tratil cca 150 tis. Kč za 5 let, což dělá v průměru 30 tis. Kč/rok, aniž bych ujel 1km. Náklady na PHM mám cca 2 Kč/kilometr při současných cenách nafty. Servis po 15 tis. km mě přijde na cca 3 tis. Kč. Jednou za cca 100 tis. km je třeba měnit rozvody, celková cena cca 6 tis.Kč, k tomu čerpadlo chladící kapaliny za cca 1000 Kč.
Pneu 195/65 R15 Matador, které se dají v internetovém obchodě koupit za cca 1300 Kč/kus mě vydrží cca 40 tis.km.
Na autě je vše důležitého původní, kromě jedné stahovačky ve dveřích 2700 Kč, silentbloků na přední nápravě - hodnota pár stokorun, 2 čepů na spodních ramenech do 1000 Kč / 2 kusy, napínáku klínového řemene - kolem 2000 Kč + práce, kotoučů a destiček na zadní nápravě cca 3 tis. Kč ( přední byly před koupí již vyměněny a najel jsem s nimi dosud 100 tis. km). Další závadou byly zatuhlé stěrače, jejichž mechanismus bylo třeba rozdělat a vyčistit - cca 1000 Kč a posléze nové přední tlumiče - 4 tis. Kč.Na další práce si nevzpomínám, když, tak to byla drobnosti.
avatar Re: auto
25. 12. 2011 11:20
Celá tato nesmyslná debata se míjí skvěle účinky. Tys koupil ojeté, já fungl nové. Mě nezajímají rozvody a jiné věci, protože než najedu 160 000 kdy se mění u Peugeotu rozvody, tak to auto prodám a koupím jiné. Víš já počítám podle nových aut a v autorizovaném servisu. Jinak máš docela drahej servis, kámoš co má neznačkový servis mi dělá za 150 - 200kč/h. A na náhradní díly mám slevy v Auto Kelly (využívám na brzdy a jiný spotřební materiál) Druhé auto staré dva roky servisuji v autorizáku s 20%slevou na díly a práci (cena je 500,-kč/h mínus 20%) coš je příjemné. Jinak ty jsi ze staré školy, že škoda je opravit doma na koleně. Jdou tak opravit i jiné značky. Subdodavatelé do automobilek jsou stejní po celém světě pro všechny značky - Bosh, Valeo, Siemens atd. Mé auta jsou skoro z 50% dílu dělaných z česka a smontované ve francii. Škoda je taky dělaná stejně, jenom montovaná u nás. Hold svět se spojil a říká se tomu globalizace. Už bys mohl akceptovat, že ekcistuje i něco jiného a to něco má i někdo rád a ty jen tyto lidi urážíš.
Re: auto
25. 12. 2011 11:59
Nikoho neurážím, jen tvrdím, že v Č.R. se prodá nejvíce Škodovek a Ty a Tobě podobní jsou z tohoto pohledu menšina.A dovolil jsem citovat statistiku TÜW, které nevěříš. Ale to je naprosto Tvůj problém, já jsem tu statistiku nevymyslel a to, že pravidelně končí na chvostě francouzská auta, za to také nemohu.Mimo jiné se tou statistikou oháněl první Darko, aby upozornil, že se kvalita škodovek zhoršila.A toho nekritizuješ.Já jsem šel jen o něco dál a poukázal na úplnou statistiku, když ji již tedy někdo citoval.Ta čísla jsem již nějaký týden znal, ale nechtěl jsem to tady původně otvírat, protože jsem dopředu věděl, že to vyvolá bouřlivou reakci dotčených.
Netvrdím, že je to Tvůj případ, ale motivem nákupu zahraničních aut i jiného zahraničního zboží bývá u některých lidí se pochlubit před ostatními. Stále ještě někteří lidé mají v představě z dob socialismu, že co je zahraniční, je i vynikající. Mají v paměti Tuzexy a hon za Bony.Ano, jsem patriot, netajím se tím.V dnešním globalizovaném světě je mnohdy těžké zjistit, odkud který výrobek pochází. Na druhou stranu pokud se prodá víc věcí zhotovených u nás, tak budeme mít menší nezaměstnanost a snad i vyšší životní úroveň.
I když s některými výroky nejvyššího hradního pána nesouhlasím, tak je mě sympatické, že nechce být za každou cenu světový. Dokáže jít i proti většinovému názoru a má v mnohém pravdu - viz eurozóna, globální oteplování atd. Ale to jsem trochu uhnul od aut, avšak vše souvisí se vším.
avatar Re: auto
25. 12. 2011 12:16
Až budu kupovat další auto, tak mi přispěješ dvěstetisíc na škodovku abych se nemusel omezovat s výbavou? Víš mě vadí, že za něco co je jinde samozřejmost se u škodovky platí.
Re: auto
25. 12. 2011 12:23
Řekl jsem si, že už né, ale ono to nejde. Karle, opakuji, že Darko dal jen čistý odkaz. Po tvém okamžitém napadání napsal toto, cituji: to KarelM. :za umístěním odkazu nebyl žádný záměr,pouze příspěvek do vlákna o autech bez vedlejších úmyslů
A ty teď napíšeš toto: Mimo jiné se tou statistikou oháněl první Darko, aby upozornil, že se kvalita škodovek zhoršila.
Bez urážky, vykloktej si a nech už toho.
avatar Re: auto
25. 12. 2011 12:37
Ale no tak, Michale, nepochybuj o tom, že darko to tu dal především kvůli tomu nadpisu ...
Škodovky si ve spolehlivosti podle TÜV vedly pouze průměrně
avatar Re: auto
25. 12. 2011 12:42
To mělo pouze informační charakter, určitě. Ale něčí ješitnost se hned chytla.
Re: auto
25. 12. 2011 12:42
to KarelM : pokud si patriot, kup si Hyundai vyráběnou v Nošovicích.Je to výrobně čistě České auto: montovna a motorárna je v Nošovicích,kastle se lisují v Ostravě ( i pro Kiu ) a prvky interiéru v továrnách po celé Moravě.Jinak co se týče mé "olejničky", ta litrovka co mi zbyla od výměny se pořád válí v kufru a dolívat nemusím.Jinak tvé závady : zatuhlé stěrače a padajcí okýnka jsou chronické bolesti Octavie 1 a Golfu IV .
P.S. : přeji všem pěkné a klidné Vánoce a nekazte si zbytečně náladu.
Re: auto
25. 12. 2011 12:57
Hoši, napište stížnost do Německa za neobjektivní statistiku. A koupit si Hyundai? Proč by ne, pokud bude spolehlivý
Eltone, tak ten Tvůj Peugeot 5008 určitě nebyl o 200 tis. levnější než Oktávka.
A nebudu spekulovat kvůli Darkovi a jeho "čistých" úmyslech. Totéž, jako, že to jeho auto je olejnička - on ví proč.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Karel M. (25. 12. 2011 14:32).
avatar Re: auto
25. 12. 2011 13:01
Kájo, byl, Oktávka ve stejné výbavě a motoru vychází dráž. Stačí si dát konfigurátory a uvidíš. Jinak 5008 je MPV a to škodovka zatím nedělá.
Re: auto
25. 12. 2011 13:19
Eltone, nevím, mohu se později podívat. Ale co vím z Tvých prohlášeních, tak těžko můžeš hodnotit spolehlivost jednotlivých aut, pokud je tak střídáš.
Uvědom si, že spolehlivost můžeš zhodnotit až po hodně letech provozu a po více než 100 tis. najetých kilometrů. U nás je průměrné stáří aut kolem 14- ti let a závady se objevují většinou později. Pak se teprve ocení, že auto najede 200 až 300 tis.km bez závažnějších poruch.
avatar Re: auto
25. 12. 2011 13:33
Psal jsem ti, že mám dvě auta. 206sw je 8 let staré a má skoro 130000 a normálně ani jedna porucha. Druhé mám dva roky 5008 a přes 35000 a taky žádná porucha. Takže nevím co jsem střídal. Jo a co ty stěrače a okna? To by se ale nemělo stávat. no teda :-)) thumbs up smiley jinak si z tebe už docela dělám srandu, nad tvoji krátkozrakosti. A ty by sis najednou koupil Hyundai? Vždyť to není česká značka, teda měkneš :-))
Re: auto
25. 12. 2011 13:36
darko napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jinak tvé závady : zatuhlé stěrače a
> padajcí okýnka jsou chronické bolesti Octavie 1 a
> Golfu IV .
> P.S. : přeji všem pěkné a klidné Vánoce a nekazte
> si zbytečně náladu.

To jsou opravdu velmi závažné závady. To, že Tvoje olejnička Xsara benzínová bere olej - pochlub se, kolik doliješ mezi výměnama a že má problémy v zimě s odvzdušněním skříně, následkem čeho může dojít k okamžité ztrátě veškerého oleje z motoru - to proti těm mým závadám je jenom sranda a detail.To jsou ty chronické nedostatky, s kterým se to auto "narodilo".



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Karel M. (25. 12. 2011 14:35).
avatar Re: auto
25. 12. 2011 13:39
Karle, přečti si to znovu pořádně a vyvrať větu s olejničkou.

darko napsal(a):
-------------------------------------------------------
> to KarelM : pokud si patriot, kup si Hyundai
> vyráběnou v Nošovicích.Je to výrobně čistě České
> auto: montovna a motorárna je v Nošovicích,kastle
> se lisují v Ostravě ( i pro Kiu ) a prvky
> interiéru v továrnách po celé Moravě.Jinak co se
> týče mé "olejničky", ta litrovka co mi zbyla od
> výměny se pořád válí v kufru a dolívat
> nemusím.Jinak tvé závady : zatuhlé stěrače a
> padajcí okýnka jsou chronické bolesti Octavie 1 a
> Golfu IV .
> P.S. : přeji všem pěkné a klidné Vánoce a nekazte
> si zbytečně náladu.
Re: auto
25. 12. 2011 13:55
Nepochopil jsem, proč bych měl vyvracet, že je to olejnička, když tomu tak je. Ať se pochlubí, kolik tam doleje oleje, z jeho vyjádření také může vyplývat, že se ten olej v kufru válí jen tak pro strýčka Příhodu. Já tedy olej v kufru nevozím, protože mě to těch 15 tis. km vždy vydrží s dostatečnou rezervou.
A neříkej, že zrovna u 206 nebyla ani jedna, byť malá závada.Napiš zrovna, že to jezdí na vodu s nulovými provozními náklady.
avatar Re: auto
25. 12. 2011 13:59
je mi líto, že nevěříš, ale 206 neměla ani jednu závadu, jen výměny oleje, filtrů, jednou brzdy (ono se s tím jezdí, tak se opotřebují) No a nejhorší závada co bývá je, že se musí jednou za čas umývat. V září prošla svou třetí STK s čistým štítem.thumbs up smiley

ps: teď jedu po návštěvách, ale večer to zase proberem. Zatím se měj.grinning smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil elton (25. 12. 2011 14:01).
Re: auto
25. 12. 2011 14:10
Bavit se s Tebou již odmítám - ztrácet drahocenný čas nesmyslnou diskuzí. To víš, konečně jsem došel na to,že ti Francouzi jsou ale skvělí a dokonalí.Kde se na ně hrabeme my, Češi. Pozor, ještě je třeba vychválit další jižanský národ - Italy. Co kdyby se ještě nedej Bůh ozval někdo, kdo jezdí s Fiatem - samozřejmě také bez jediných problémů a závad, jak jinak.
Re: auto
25. 12. 2011 14:56
ta litrovka by mě při gejzíru oleje,který by měl podle tebe nastat,by mě stejně nezachránil.Vezu i Fridex i brzdovku,může se někomu hodit,třeba odstavené Oktávce smiling bouncing smileysmiling bouncing smiley . Kakám na to,jdu žrát cukroví a vy ostatní pojdˇte taky.Karel atˇ si píše sám ze sebou...
Re: auto
25. 12. 2011 14:59
70 procent dílu na škodovky se vyrábí mimo uzemí CR. Takže vydělávají pouze v zahraničí. U nás je pouze levná montovna aut.
Re: auto
25. 12. 2011 15:04
darko napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ta litrovka by mě při gejzíru oleje,který by měl
> podle tebe nastat,by mě stejně nezachránil.Vezu i
> Fridex i brzdovku,může se někomu hodit,třeba
> odstavené Oktávce smiling bouncing smileysmiling bouncing smiley . Kakám na to,jdu žrát
> cukroví a vy ostatní pojdˇte taky.Karel atˇ si
> píše sám ze sebou...

A kolik tam doleješ litříků mezi výměnami, raději se nepřiznáš. Odhaduji minimálně 4 až 5 litrů, nebo možná i více. To, že Ti litřík nepomůže v případě nenadálého úniku je jasné.A to, že ten gejzír může ostatně nastat, víš velmi dobře, jako spousta majitelů této značky, kteří se tím, hlupáci, ještě chlubí na internetu. To však samozřejmě není Tvůj styl přiznat i negativní věci, jako od některých zde diskutujících. Samozřejmě žádné závady se zatím nevyskytly, všechny systémy pracují normálně, jen kosmická loď náhodou spadla, jak jsme slýchali v minulosti od Sovětů.
Kvůli životnímu prostředí doporučuji vozit s sebou Vapex. Moje "já" však říká, ani kapka nazmar - takže ani deci oleje spotřeba a jezdí to samozřejmě zdarma.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Karel M. (25. 12. 2011 15:26).
Re: auto
25. 12. 2011 15:10
ajax napsal(a):
-------------------------------------------------------
> 70 procent dílu na škodovky se vyrábí mimo uzemí
> CR. Takže vydělávají pouze v zahraničí. U nás je
> pouze levná montovna aut.

To je zajímavé, že se říká, že nás automobilový průmysl živí a ono to vlastně nemá téměř žádný vliv. Tak ať žije krize, v které jdou nejvíc auta dolů. K čemu vlastně je pro nás nějaké šrotovné, třeba v Německu.
avatar Re: auto
25. 12. 2011 16:34
----> Karel M.
oponenti ať si něco přečtou třeba ZDE
jinak se mi líbí zarputilý vánoční flejm majitelů vozů nižších ( středních?) tříd o otázku, které z jejich lidových vozítek je lepší...yawning smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jeliman (25. 12. 2011 16:36).
Re: auto
25. 12. 2011 17:20
Jelimane, Ty máš jaké auto, pokud to není třeba tajemství.
Jinak jsem se podíval na ten TÜW konkrétně,a to na P 206, který také vychvaluje Elton, a který údajně 8 let jezdí bez jakékoliv sebemenší závady:

- stáří 4 - 5 let: hodnoceno 120 vozů: Š. Octavia ,59. místo, 9,6% závad
Š. Fabia, 85. místo, 12,2% závad
Peugeot 206, 114. místo, 17,4% závad

- stáří 6 - 7 let: hodnoceno 104 vozů: Š. Octavia 36.místo, 15,2% závad
Š. Fabia 61. místo,18% závad
Peugeot 206, 68. místo, 19% závad

- stáří 8-9let: hodnoceno 85 vozů: Š. Octavia 41. místo, 22% závad
Š. Fabia, 38. místo,21,5% závad
Peugeot 206, 51. místo,22,9% závad

- stáří 10-11 let, hodnoceno 73 vozů: Š. Octavia, 25. místo, 24,2% závad
Š Fabia 27. místo, 24,5% závad
Peugeot 60. místo, 31,1% závad

Toto je jen pro ilustraci, pro ty, co říkají, že je vše nesmysl a neví, jak ta statistika vypadá. Případné protesty prosím neposílejte na mě, ale na ty, co statistiku vypracovali. Pokud má někdo zájem, rád najdu i jiné vozy zde uvedené.Jinak práci čest a rukám klid.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 187
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.