Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Cestovní pojištění+asistenční služba

Autor Tomáš539 
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
12. 10. 2024 15:34
Pojištění jsme do doby, než nastane pojistná událost.
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
02. 01. 2025 16:51
Tak autocare opět sleva 20%. Autocare
06. 01. 2025 13:59
Cestovní pojištění Evropa na 365dní od Kooperativy za 720Kč pro dvě osoby podmínka tři smlouvy u Koop.
Vloni jsem byl za podobných podmínek (o chlup lepších) pojištěn u AXY na 14 dní za 904Kč.

.
.

_________________________Jirka_________________________
06. 01. 2025 14:25
Ono je cestovko mnohdy součástí platební karty. Jen je legrační, že jsem za celou dobu (25-30 let?) ani nepřečetl podminky smlouvy.
06. 01. 2025 15:53
My máme pojištění u Česká-Generali,přiznám se že nevím kolik cestovní pojištění stojí, máme ho uzavřené na celý rok pro dva a není to víc než tisíc korun. Takže když jedeme jen do Hr,nebo letíme dál cestovkou nemusím řešit nové pojištění, kryje léčebné i materiální škody po celém světě.
Jediný ale je,že tu cenu jsme dosáhli díky sloučení více pojištění (dům,havarijní auto, moto)je to cena ve zvýhodněném balíku.

......................................................................................vjerni Adriatic
06. 01. 2025 17:14
Slevy ze souběhu více služeb, tak to je snad jasná "klasika", ne? smoking smiley

Ostatně, nejenom u pojištění, ale i u různých TV/mobil/optika operátorů atd.
Nicméně, zrovna v případě cestovního pojištění bych důrazně doporučoval zbystřit všem, kteří nejsou ve zcela 100% zdravotním stavu. Zejména, co se různých chronických (někde je i diabetes na výluku) a záchvatových onemocnění týká, rovněž po léčbě rakoviny atd. Obecně mají nejvíce výluk z pojištění ty (nej)větší pojišťovny (Allianz, ČSOB...).
Opravdu doporučuji si důsledně přečíst smluvní podmínky. U některých pojišťoven lze např. pojistit i epileptika, ale pouze pokud je 12 měsíců bez záchvatu a příčinou případné pojistné události nebude epileptický záchvat.
Prostě úraz pádem ze schodů a tím vyvolaný následný záchvat jsou OK, ale záchvat a následný pád jsou výlukou z pojištění... I na to je třeba brát zřetel při případném hlášení pojistné události.

Ostatně i u hlášení rozbitého (pojištěného) čelního skla u automobilu, pokud odpovíte na otázku: "Kdy se vám to stalo?", něco ve stylu: "Asi před měsícem...", tak nedostanete ani korunu, protože jste to nenahlásili včas... grinning smiley

Pozor i na úskalí rodinných pojištění, pokud je to různě "na hromádce", není jednoznačně společná domácnost a biologicky je to z různých vztahů...

Ono ta rodina je problém i u případné nehody auta "ve vláčku", případně např. se svým přívěsem atd.
06. 01. 2025 19:21
@Slavkove to teď myslíš obecně o pojištěních nebo naražíš jen na nějaké "běžné" pojištění (třeba k platební kartě) a teda tohleto "lepší", které si zde doporučujeme (např Cestovní pojištění Evropa na 365dní od Kooperativy), pokrývá i kdejaké výluky, které "běžné" pojištění nepokrývá?

Mimochodem 2x v životě jsem se snažil detailněji porozumět pojištění, jednou to bylo pojištění k automobilu (autocare a pod) a podruhé co mám k práci. Vždy to bylo několilk vysvětlujících a doplňujících emailů / telefonátů. Když to sečtu tak to je X hodin času, a popravdě stále tam jsou sekce, kde mi není jasné jak by se postupovalo.
06. 01. 2025 20:04
Opravdu pouze obecně a opravdu zejména s akcentem na ty zdravotní aspekty, ono i to CP ke kartám neřeší banka sama, ale vždy cestou nějaké pojišťovny (třeba KB - AXA, FIO - GČP a EA atd.) Navíc, ty produkty nemusí být zcela identické k tomu, co nabízí jinak...

Osobně to mám např. tak, že co mám k prémiovému účtu, respektive adekvátní kartě, tak mi ve verzi rodina neřeší dceru, neboť spadá do výluky. U AXA pojistitelná je...

Místní CK např. vždy klienty pojišťovala (v dobré víře, nejlepšího, bezproblémového pojištění) u Allianz, než jsem Yvoně Jandlové doporučil přečíst si pořádně výluky (zdravotní stav). Nestačila se divit... a kolik zájezdů různým (nejenom) seniorům se zdravotnímy problémy prodala i s tímto pojištěním, kde by okamžitě spadli do výluky. Naštěstí se nikdy nic nemuselo řešit...

U některých pojišťoven, pokud zakopneš a omylem srazíš někoho ze schodů - utrpí újmu na zdraví a majetku, tak to pojišťovna zaplatí (máš-li to kryté v pojištění) pouze pokud jsi byl střízlivý. Jiná pojišťovna má třeba limit do 0,5 promile v základu, u další mají nulu, ale můžeš si připlatit "drink povolen" a do 0,5 promile je to pak OK atd.

Opravdu je potřeba ty smluvní podmínky číst pořádně.
09. 01. 2025 09:34
Tak koukám na pojištění europ-assistance kde se uvádí 50% sleva na cestovko TravelCare, po zadání údajů to vychází jako loni bez slevy. confused smiley
09. 01. 2025 12:23
Pokud máš.balíček AutoCare s TravelCare, tak máš tu lepší verzi cestovka....Premium. Psal jsem.to tu již. Za další, maji asi někde.chybku i v tom, že pokud sis přidával k autu cestovko, nebo k cestovnímu auto (teď už si nepamatuji, o který případ se jedná), tak to v jednom případě nasadilo taktéž "divokou" cenu. Opět jsem to zde zmiňoval.
Nejlepší je si tam zavolat. Loni jsem s nimi měl delší rozhovor k vyjasnění co k čemu a za kolik, mluvil jsem s velice příjemným a hlavně!!!!znalým!!!! človíčkem, který vše ochotně vysvětlil a i se omluvil, že údaje na jejich www nejsou dostatečně srozumitelné.
09. 01. 2025 13:25
Já jen upozorním na další případnou výluku z pojištění, když se o nich zde již píše, což beru jako fakt zajímavé a důležité informace. Hodně je také problém s těhotenstvím, některé pojišťovny to mají rovnou jako výluku, některé pojistí maximálně do šestého měsíce těhotenství atd.
10. 01. 2025 06:37
Kluci, abych tomu rozuměl správně, to pojištění (co se týče "zdravotních nákladů"winking smiley - jelikož zdravotní pojištění, kterí si platíme v ČR/SR (klasická "kartička" např od VZP) nám platí v celé evropě , tak na tuto kartičku nám poskytnou v celé evropě stejnou péči jako by poskytli občanovi v dané zemi ve které se nacházíme, ne (tj. samou péči, kterou dostane chorvat v Chorvatsku)?
Tj, pokud se nepletu, tak to co si extra platíme, to je na to, aby nám to pokrylo náklady, které by měl při ošetření i sam Chorvat, ano? Takže kdyby nějaká pani musela rodit, asi by tam odrodila a platila by to moje standardní domácí pojišťovna a akorát by doplácela extra výlohy (za které by si musel platit i sám chorvat, nebo se pletu?).

Samozřejmě v některých zemích (třeba Švýcarsko), můžou být ty částky, které si sám občan doplání nemalé, ale v HR to asi tak nebude. co?
10. 01. 2025 07:38
Klasické zdravotní pojištění se dá uplatnit jen ve zdravotních zařízeních, která jsou financována z veřejnych zdrojů. Obvykle nemocnice. Je ti uhrazena nezbytná péče. Vše, co se doplácí v daném stâtě, doplatíš i ty, ať jsou to doplatky za léky, nebo třeba julínkovné. Zubař obvykle komplet hotově, vemeš si účet a zde ti zdravotní pojišťovna proplatí to, co platí tady.
Cestovní pojištění ti hradí "to ostatní" dle rozsahu pojištění.
10. 01. 2025 11:54
Zahajskej thumbs up
Ešte jedna podstatná vec-zdravotné poistenie nepokrýva repatriáciu zo zahraničia,čo môže byť veľká "pálka".
Preto už aj pri ceste do susedného štátu treba myslieť na komerčné cestovné poistenie smiling smiley
11. 01. 2025 11:12
Tož,to je dobrá připomínka i když trochu děsivá a jak říkám,člověk je dóóbře pojištěný do doby,než se něco semele...
Léta jen s CK a platím si i stornopojištění - UNIQVA - nikdo se mne neptal na zdravotní stav a vzhledem věku mám i dost zdrav.problémů.
Nyní už 50kč/den/osoba a domnívám se,že v tom je i repatriace - tak jsem to aspoň chtěl,když se teď tak dívám do smlouvy,budu se muset mrknout zvětšením na netu,protože se smlouvou je výtisk snad milimetrovými písmeny.
V případě,že bych si to i prodloužil,mohl bych se dopojistit ještě bankovní kartou.

Rovněž si nechám udělat i havárko u GČP,tady už to bylo vloni jinak,předtím jsem pojistku zadal od data výjezdu a teprve až jsem se vrátil,šel jsem to zrušit,teď se to počítalo přímo na dny zaplacené dovolené + cesta - co by se stalo,kdybych se tam zdržel - snad vyfotit auto kolem dokola vč. tachometru a poslat na pojišťovnu - netuším.
Představa je,že nás dokludí do chalupy vč.našeho miláška ať se stane cokoliv.
03. 02. 2025 15:30
Koukám na Auto Care že má 30% slevu, má to cenu využít?yawning smiley
04. 02. 2025 09:46
Má. Už jen z toho důvodu, že se auto chechtá kvůli vyhozeným penězůmsmiling smiley
A teď vážně....cokoli, co ti může pomoci s autem daleko od domova, je dobré. Pojišťuji již mnoho let, ani jednou jsem nevyužil. Bojím se toho, že se na to jednou vykašlu a pojedu domů na odtahovce za velký peníz. Murphy totiž nespí.
04. 02. 2025 13:48
Já jsem poprvé pojistil a hned jsem na Hvaru využil když jsem si zabouchl klíče od auta v kufru.. Loni jsem již pojistil na celý rok. a letos pojistím zase.
04. 02. 2025 13:55
Já udělal pojištění od června do září, jedeme 2x tak to vyšlo levněji než dělat dvě pojistky.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 90
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.