Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Cestovní pojištění+asistenční služba

Autor Tomáš539 
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
12. 10. 2024 15:34
Pojištění jsme do doby, než nastane pojistná událost.
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
02. 01. 2025 16:51
Tak autocare opět sleva 20%. Autocare
06. 01. 2025 13:59
Cestovní pojištění Evropa na 365dní od Kooperativy za 720Kč pro dvě osoby podmínka tři smlouvy u Koop.
Vloni jsem byl za podobných podmínek (o chlup lepších) pojištěn u AXY na 14 dní za 904Kč.

.
.

_________________________Jirka_________________________
06. 01. 2025 14:25
Ono je cestovko mnohdy součástí platební karty. Jen je legrační, že jsem za celou dobu (25-30 let?) ani nepřečetl podminky smlouvy.
06. 01. 2025 15:53
My máme pojištění u Česká-Generali,přiznám se že nevím kolik cestovní pojištění stojí, máme ho uzavřené na celý rok pro dva a není to víc než tisíc korun. Takže když jedeme jen do Hr,nebo letíme dál cestovkou nemusím řešit nové pojištění, kryje léčebné i materiální škody po celém světě.
Jediný ale je,že tu cenu jsme dosáhli díky sloučení více pojištění (dům,havarijní auto, moto)je to cena ve zvýhodněném balíku.

......................................................................................vjerni Adriatic
06. 01. 2025 17:14
Slevy ze souběhu více služeb, tak to je snad jasná "klasika", ne? smoking smiley

Ostatně, nejenom u pojištění, ale i u různých TV/mobil/optika operátorů atd.
Nicméně, zrovna v případě cestovního pojištění bych důrazně doporučoval zbystřit všem, kteří nejsou ve zcela 100% zdravotním stavu. Zejména, co se různých chronických (někde je i diabetes na výluku) a záchvatových onemocnění týká, rovněž po léčbě rakoviny atd. Obecně mají nejvíce výluk z pojištění ty (nej)větší pojišťovny (Allianz, ČSOB...).
Opravdu doporučuji si důsledně přečíst smluvní podmínky. U některých pojišťoven lze např. pojistit i epileptika, ale pouze pokud je 12 měsíců bez záchvatu a příčinou případné pojistné události nebude epileptický záchvat.
Prostě úraz pádem ze schodů a tím vyvolaný následný záchvat jsou OK, ale záchvat a následný pád jsou výlukou z pojištění... I na to je třeba brát zřetel při případném hlášení pojistné události.

Ostatně i u hlášení rozbitého (pojištěného) čelního skla u automobilu, pokud odpovíte na otázku: "Kdy se vám to stalo?", něco ve stylu: "Asi před měsícem...", tak nedostanete ani korunu, protože jste to nenahlásili včas... grinning smiley

Pozor i na úskalí rodinných pojištění, pokud je to různě "na hromádce", není jednoznačně společná domácnost a biologicky je to z různých vztahů...

Ono ta rodina je problém i u případné nehody auta "ve vláčku", případně např. se svým přívěsem atd.
06. 01. 2025 19:21
@Slavkove to teď myslíš obecně o pojištěních nebo naražíš jen na nějaké "běžné" pojištění (třeba k platební kartě) a teda tohleto "lepší", které si zde doporučujeme (např Cestovní pojištění Evropa na 365dní od Kooperativy), pokrývá i kdejaké výluky, které "běžné" pojištění nepokrývá?

Mimochodem 2x v životě jsem se snažil detailněji porozumět pojištění, jednou to bylo pojištění k automobilu (autocare a pod) a podruhé co mám k práci. Vždy to bylo několilk vysvětlujících a doplňujících emailů / telefonátů. Když to sečtu tak to je X hodin času, a popravdě stále tam jsou sekce, kde mi není jasné jak by se postupovalo.
06. 01. 2025 20:04
Opravdu pouze obecně a opravdu zejména s akcentem na ty zdravotní aspekty, ono i to CP ke kartám neřeší banka sama, ale vždy cestou nějaké pojišťovny (třeba KB - AXA, FIO - GČP a EA atd.) Navíc, ty produkty nemusí být zcela identické k tomu, co nabízí jinak...

Osobně to mám např. tak, že co mám k prémiovému účtu, respektive adekvátní kartě, tak mi ve verzi rodina neřeší dceru, neboť spadá do výluky. U AXA pojistitelná je...

Místní CK např. vždy klienty pojišťovala (v dobré víře, nejlepšího, bezproblémového pojištění) u Allianz, než jsem Yvoně Jandlové doporučil přečíst si pořádně výluky (zdravotní stav). Nestačila se divit... a kolik zájezdů různým (nejenom) seniorům se zdravotnímy problémy prodala i s tímto pojištěním, kde by okamžitě spadli do výluky. Naštěstí se nikdy nic nemuselo řešit...

U některých pojišťoven, pokud zakopneš a omylem srazíš někoho ze schodů - utrpí újmu na zdraví a majetku, tak to pojišťovna zaplatí (máš-li to kryté v pojištění) pouze pokud jsi byl střízlivý. Jiná pojišťovna má třeba limit do 0,5 promile v základu, u další mají nulu, ale můžeš si připlatit "drink povolen" a do 0,5 promile je to pak OK atd.

Opravdu je potřeba ty smluvní podmínky číst pořádně.
09. 01. 2025 09:34
Tak koukám na pojištění europ-assistance kde se uvádí 50% sleva na cestovko TravelCare, po zadání údajů to vychází jako loni bez slevy. confused smiley
09. 01. 2025 12:23
Pokud máš.balíček AutoCare s TravelCare, tak máš tu lepší verzi cestovka....Premium. Psal jsem.to tu již. Za další, maji asi někde.chybku i v tom, že pokud sis přidával k autu cestovko, nebo k cestovnímu auto (teď už si nepamatuji, o který případ se jedná), tak to v jednom případě nasadilo taktéž "divokou" cenu. Opět jsem to zde zmiňoval.
Nejlepší je si tam zavolat. Loni jsem s nimi měl delší rozhovor k vyjasnění co k čemu a za kolik, mluvil jsem s velice příjemným a hlavně!!!!znalým!!!! človíčkem, který vše ochotně vysvětlil a i se omluvil, že údaje na jejich www nejsou dostatečně srozumitelné.
09. 01. 2025 13:25
Já jen upozorním na další případnou výluku z pojištění, když se o nich zde již píše, což beru jako fakt zajímavé a důležité informace. Hodně je také problém s těhotenstvím, některé pojišťovny to mají rovnou jako výluku, některé pojistí maximálně do šestého měsíce těhotenství atd.
10. 01. 2025 06:37
Kluci, abych tomu rozuměl správně, to pojištění (co se týče "zdravotních nákladů"winking smiley - jelikož zdravotní pojištění, kterí si platíme v ČR/SR (klasická "kartička" např od VZP) nám platí v celé evropě , tak na tuto kartičku nám poskytnou v celé evropě stejnou péči jako by poskytli občanovi v dané zemi ve které se nacházíme, ne (tj. samou péči, kterou dostane chorvat v Chorvatsku)?
Tj, pokud se nepletu, tak to co si extra platíme, to je na to, aby nám to pokrylo náklady, které by měl při ošetření i sam Chorvat, ano? Takže kdyby nějaká pani musela rodit, asi by tam odrodila a platila by to moje standardní domácí pojišťovna a akorát by doplácela extra výlohy (za které by si musel platit i sám chorvat, nebo se pletu?).

Samozřejmě v některých zemích (třeba Švýcarsko), můžou být ty částky, které si sám občan doplání nemalé, ale v HR to asi tak nebude. co?
10. 01. 2025 07:38
Klasické zdravotní pojištění se dá uplatnit jen ve zdravotních zařízeních, která jsou financována z veřejnych zdrojů. Obvykle nemocnice. Je ti uhrazena nezbytná péče. Vše, co se doplácí v daném stâtě, doplatíš i ty, ať jsou to doplatky za léky, nebo třeba julínkovné. Zubař obvykle komplet hotově, vemeš si účet a zde ti zdravotní pojišťovna proplatí to, co platí tady.
Cestovní pojištění ti hradí "to ostatní" dle rozsahu pojištění.
10. 01. 2025 11:54
Zahajskej thumbs up
Ešte jedna podstatná vec-zdravotné poistenie nepokrýva repatriáciu zo zahraničia,čo môže byť veľká "pálka".
Preto už aj pri ceste do susedného štátu treba myslieť na komerčné cestovné poistenie smiling smiley
11. 01. 2025 11:12
Tož,to je dobrá připomínka i když trochu děsivá a jak říkám,člověk je dóóbře pojištěný do doby,než se něco semele...
Léta jen s CK a platím si i stornopojištění - UNIQVA - nikdo se mne neptal na zdravotní stav a vzhledem věku mám i dost zdrav.problémů.
Nyní už 50kč/den/osoba a domnívám se,že v tom je i repatriace - tak jsem to aspoň chtěl,když se teď tak dívám do smlouvy,budu se muset mrknout zvětšením na netu,protože se smlouvou je výtisk snad milimetrovými písmeny.
V případě,že bych si to i prodloužil,mohl bych se dopojistit ještě bankovní kartou.

Rovněž si nechám udělat i havárko u GČP,tady už to bylo vloni jinak,předtím jsem pojistku zadal od data výjezdu a teprve až jsem se vrátil,šel jsem to zrušit,teď se to počítalo přímo na dny zaplacené dovolené + cesta - co by se stalo,kdybych se tam zdržel - snad vyfotit auto kolem dokola vč. tachometru a poslat na pojišťovnu - netuším.
Představa je,že nás dokludí do chalupy vč.našeho miláška ať se stane cokoliv.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 54
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.