Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Zlodeji na benzinkach

Autor Miro2 
Miro2
Zlodeji na benzinkach
27. 08. 2005 23:14
Davajte si pozor na benzínkach. Nenechávajte v aute cennosti a doklady. Dnes mi písal sms kamarát. Zastavil s rodinou na prvej benzinke v chorvatsku. Vystúpili s rodinou na pár minút z auta a nez sa vrátili zistili ze im ukradliy, fotak, mobil, pocitac. Skoda 100 000 Sk. Celý den stravili na policii a ambasade.
avatar Re: Zlodeji na benzinkach
28. 08. 2005 13:19
No tak to asi to auto ještě navíc nechali odemčené? Aspoň takový mám z toho příspěvku pocit... winking smiley

Já teda nevím ale na čerpacích stanicích nenechávám auto bez dozoru ani doma, myslím tím u nás v ČR!! Pokud bych se například měl jít najíst na benzínce do nějaké jejich restaurace, tak musím na auto vidět a nebo u něj musí někdo počkat, jinak bych nešel. Jsem nervózní když někam jedu sám a musím ho nechat bez dozoru jenom na chvíli když jdu na benzínce na wc, vždy si sebou vemu mobil i doklady. Když například musím jít nakoupit do marketu, je to to samé, doklady bych v autě nikdy nenechal. A o nějakém nechávání cenných předmětů na viditelných místech nemůže být už vůbec ani řeči. A to pořád mluvím o chování u nás, takže v zahraničí to samozřejmě praktikuju taky. Auto má sice alarm, ale kdo si dneska všímá toho že nějaké auto houká, ja myslím že nikdo....

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (28. 08. 2005 13:21).
Re: Zlodeji na benzinkach
28. 08. 2005 17:27
moje řeč. A myslím, že to tam v HR byla spíš náhoda, než pravidlo.
Re: Zlodeji na benzinkach
28. 08. 2005 17:59
Krade i personál benzinek ve spojení s pomocníky venku: "ochotný" kluk nabídne tankování a pošle vás dovnitř, tam zaplatíte kartou a dostanete pouze doklad o transakci, ne účet - kamarád si všiml rozdílu, vyhádal účet a bylo tam zboží navíc (cigarety) na INE v Šibeniku. Sám jsem asi dopadl stejně, stejný postup, jenom ten účet nemám a tak to nejde ověřit. Asi je nutný počkat u stojanu a zkontrolovat sumu, pak si to snad nedovolí.
Re: Zlodeji na benzinkach
28. 08. 2005 19:22
Na benzinu INA v Šibeniku je potřeba si dát bacha. Maník se ke mne hrnul, ale nedal jsem se a natankoval jsem sám, pak jsem sám vrátil hadici na stojan pod dohledem maníka a pečlivě si přečetl sumu na stojanu. Přišel jsem dovnitř a dal kartu, to jsem měl ještě sumu v hlavě, chlápek u kasy projel jednou, počkal tak 20 vteřin, udělal ksicht, projel podruhý, zase 20 vteřin, udělal druhej ksicht, přišel další chorvat a začal se dožadovat platby, maník ještě jednou projel kartu a pak začal lomit rukama, že to nejde a podobné keci a začal se bavit s tím druhým chorvatem. V tu chvíli jsem zaváhal a řekl jsem že zaplatím hotově. Okamžitě vypálil sumu, já mu ji dal. Při příchodu k autu už byl stojan snulovanej a já si uvědomil zhruba po odjetí 200 m od benziny, že ta suma co jsem zaplatil byla zhruba o 50 kun vyšší. Takže i když jsem o těchto praktikách věděl a dával si na to bacha stejně mne ty hajzly dostali. grinning smiley Maj to tam v Šibeniku velmi dobře vychytaný, takže bacha na ně.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Karlos (28. 08. 2005 19:23).
Raimund
Re: Zlodeji na benzinkach
28. 08. 2005 19:32
Mám stejnou zkušenost , ale platil jsem hotově .Stalo se na benzinové pumpě Čisto Provo OMW . Dejte si opravdu pozor.
avatar Re: Zlodeji na benzinkach
28. 08. 2005 20:48
To Karlos:
Pokud ti ta karta jinde fungovala bez problému, tak bych měl spíš strach když jí tam 3x projel a nakonec jsi platil v hotovosti aby na ní neudělal dodatečně transakci (abys to nezaplatil 2x). Jasně že by neseděl sice podpis, ale dohaduj se potom dodatečně s bankou...

Koukám že já jsem měl zatím štěstí, ještě se mě nic podobného nestalo. Vždycky si natankuju sám, platba proběhne na poprvé a dostanu i kompletní paragon (účet), auto mám vedené v účetnictví k podnikání takže jsem zvyklý jej vyžadovat. Letos například u benzínky INA na Goričanu mě dali potvrzení o transakci včetně paragonu úplně sami automaticky.
Zatím u jediné pumpy kde se mě maník hrnul k autu že mě natankuje bylo letos v Č.Hoře. Nechal jsem ho natankovat, přečetl stojan a šel jsem zaplatit, nikdo ale na mě nic nezkoušel a tranakce seděla přesně. Když jsem se vrátil k autu tak stojan ani nebyl ještě vynulovaný....

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (28. 08. 2005 20:49).
avatar Re: Zlodeji na benzinkach
28. 08. 2005 20:51
Ten samý poznatek na benzince v Makarské (blíže k Tučepy)
Re: Zlodeji na benzinkach
28. 08. 2005 21:17
To PetrK:
Ten Šibenik byl již předloni, takže dvojitá platba snad již nehrozí cool smiley A jinak za celou dobu co jezdím do HR se mi to stalo jen jednou a právě u výše zmiňované INY v Šibeniku. Doklady o zaplacení také dávám do firmy, tím pádem je též vyžaduji, ale oni to tak pěkně sehráli, že jsem ho ani nechtěl. sad smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Karlos (28. 08. 2005 21:18).
avatar Re: Zlodeji na benzinkach
28. 08. 2005 22:07
Je vidět Karlosi že to v tom Šibeniku umí a mají už skutečně praxi jak řádně zblbnout zákazníka, podle zdejší diskuse určitě nejsi sám.

A proto je to diskusní fórum tak skvělé, například nyní už vím že INA v Šibeniku je pumpa které je lépe se vyhnout.. winking smiley

** Petr **
Re: Zlodeji na benzinkach
28. 08. 2005 22:19
taky jsem bral na č.s.INA v Šibeniku,natankoval jsem si sám kolik jsem chtěl,nachystal si přesně hotovost a neměl jsem žádný problém.Maníkovi u kasy jsem musel připomenout,že se dává doklad,hleděl na mě jako blázen,ale doklad vydal a já jsem spokojeně odjel.Horší to bylo ve Slovinsku,tam jsem platil eurama a než jsem si to přepočítal,pěkně mě oprcali.
Martin P.
Re: Zlodeji na benzinkach
29. 08. 2005 11:44
No naši spolucestující taky doplatili na různé praktiky. Na první pumpě v Chorvatsku při cestě tam. Platil v Eurech a maník mu místo 20euro strčil v tom spěchu 10euro a 10KN no a jak všichni popisují v tom fofru si toho všiml až po několika kilometrech. Takže opravdu pozor. Já jsem se vyzbrojil Kunami a platil benzín s nima a bylo vše OK
JirkaV.
Re: Zlodeji na benzinkach
29. 08. 2005 15:14
Já zažil podobný pokus u Petrolu v Karlovaci,hned za mýtnicí.Tankoval jsem LPG a manik měl aktivní displej jen ze zadní strany stojanu,od auta neviditelný.Během tankování mě furt pobízel ,ať jdu na kasu,že to tam pokladník uvidí.Ale já nešel,počkal jsem ,až dotankuje a zvědavě okoukl,kolik,že se tam vešlo a já budu platit a to už mě u kasy nemohli natáhnout.Jen tam mají jakýsi zlepšovák,tlačítko,kterým dotlačí plyn na zaokrouhlenou sumu,i když už ventil zavře.Nebo taky možná jen cenu.....
avatar Re: Zlodeji na benzinkach
29. 08. 2005 17:09
Letos jsem platil celou cestu - Slovinsko-Chorvatsko benzín i dálniční poplatky kartou a bez problémů.Kartou jsem platil i benzín při výletě do Mostaru(BiH) a také bez problémů.Kurz vyšel tak 4,017Kč/1Kuna.Ve větších kempech lze také již platit pobyt kartou.Letos platilo kartou podle informací 80% turistů.Takže si myslím,že platit kartou je výhodnější než hotovostí.Na benzinkách jsem si i přes jejich ochotu vždy tankoval sám,u pokladny řekl číslo stojanu a pro jistotu ještě cenu nebo litry a vždy hned zkontroloval.Důvěřuj,ale prověřuj.Celou cestu jsem maximálně využil dálnici a poněvadž jezdím z větším přívěsem tak bych dnes již jinak nejel,i když je to za tu dálnici pálka.Jel jsem ve všední den tak celkem bez problémů.Jenom zpět byla zácpa před tunelem Sv.Rok.Kartou platím již několikátou dovolenou(benzín),dálnici letos poprvé.

MirekŠi
radek stipek
Re: Zlodeji na benzinkach
29. 08. 2005 19:20
U te INY v Sibeniku mne letos taky obrali. Natankoval jsem benzin do kanistru a platil jsem eu. Pri odchodu jsem se vsiml ze jsem dostal ucet na naftu a to jsem jim to musel rict ze ho chci. Kdyz jsem se dozadoval meho uctu tak to byl problem a nutili mi jine ale pockal jsem na svuj. Po prijezdu do mariny jsem zjistil ze mne natahli v prepoctu na eu cca o 60 kun na 45 litrech benzinu. Tak si tam davejte pozor .
Musím pochválit personál benzinky INA na magistrále, těsně před odbočkou na poloostrov Pelješac, omylem jsem mezi Kuny zamíchal i Eura, ale pán u pokladny mně na tento omyl upozornil. Takže asi jak kde.
Re: Zlodeji na benzinkach
29. 08. 2005 20:25
Tak když tu máme takové pěkné zážitky z té INY v Šibeniku, co kdyby někdo žijící v Chorvatsku dal třeba podnět někomu kompetentnímu, aby to tam trochu prošetřil. Třeba takovej JIRKA Z RI, by mohl přeložit co si tady píšem a poslat na patřičná místa. Je to jen návrh a nikoho do ničeho nenutím, ale ti "čerpadláři" v Šibeniku by si to zasloužili.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Karlos (29. 08. 2005 20:26).
Re: Zlodeji na benzinkach
29. 08. 2005 20:41
Není to jen Šibenik. Po zkušenostech u INA v Primoštenu platím jen v hotovosti, po dotankování přímo u stojanu odpočítám sumu a pak jdu platit. To samé praktikuji i na mýtnicích ( odpočítané peníze v Kn ).
Re: Zlodeji na benzinkach
29. 08. 2005 21:08
myslím, že by to stálo za pokus. Třeba tam pošlou kontrolu, která se bude vydávat za turistu. Přál bych jim to šmejdům.
Re: Zlodeji na benzinkach
29. 08. 2005 21:39
Souhlasím s Lumírem, benzínka INA na kopci v BIH, jestli myslel právě tuhle byl OK. Levně jsme tankovali, tak jsem tomu maníkovi nechal foršus.Když jsem se vrátil ještě jednou zpět pro mulťák, tak mi ho vrazil skoro zdarma, se slovy že to je OK. Takoví borci při cestě zkrátka potěší. Jinak 100x omílaná rada zní: stůjte u stojanu, když vám někdo tankuje,třeba si zatím umyjte skla,já si vždy tankuju sám!!! Neplaťte velkýma bankovkama, nejlepší je mít přesně, nebo skoro přesně. Nedejte obsluze šanci, buďte nad věcí, oni vždy vycítí vaši nepozornost. Čau K.
Veronika.
Re: Zlodeji na benzinkach
30. 08. 2005 08:40
Tankovali jsme ve Slovinsku a v Černé Hoře na kartu a vše OK. Obsluha natankovala, já mrkla na cifru a šla zaplatit. V Makarské platba v hotovosti v kunách taky bez problémů.
Jak už bylo stokrát psané, než jdu zaplatit, podívat se na cifru na stojanu a pak platit. Pokud se platí PK, tak před podpisem zkontrolovat částku a měnu.
Re: Zlodeji na benzinkach
30. 08. 2005 10:29
Již několik let to praktykuji takhle ve Slovinsku pošlu manželku k pokladně (protože plynule hovoří německy a anglicky) zeptá se kolik stojí 1 litr v eurech natankuji nacvakam na karkuli dám ji prachy donese účet a vráceno přesně v eurech. Zkušenosti s Chorvatskem nemám protože jsem tam netankoval a v Černé Hoře se platí jenom eurama (je to jejich měna) takže u stojanu víte hnet kolik je to euráčů, ale nikdy mi nedovolili si natankovat sám pokaždé nejakej pikolík.
paja2
Re: Zlodeji na benzinkach
30. 08. 2005 14:17
V ŠIBENIKU JSEM BYL TAKÉ OKRADENÝ ALE
MĚL JSEM ŠTĚSTÍ A VŠIML JSEM SI TOHO

LETOS JSEM TANKOVAL NA KARTU A SUPER.

ALE DÍKY ZA PŘEDCHOZÍ UPOZORNĚNÍ - TRIKY S KARTOU.
PAJA2
Re: Zlodeji na benzinkach
30. 08. 2005 14:23
JEŠTĚ DODATEK,
MÁM TAKOVÝ DOJEM ŽE JAK V PRIMOŠTEJNU TAK V ŠIBENIKU SE U PUMP VYTVÁŘÍ PŘI PLACENÍ U M Ě L Ý CHAOS. NECHCI PODEZŘÍVAT CHORVATY ALE KOLIKRÁT SE MI ZDÁLO ŽE JE TAM HODNĚ LIDÍ Z OBSLUHY JEDEN MLUVIL PŘES DRUHÉHO VĚČNĚ SI NĚCO PŘEDÁVALI A JEN TAK MIMOCHODEM VÁS OBSLUHUJÍ. ČLOVĚKA TO POMĚRNĚ ZNEJISTÍ A PŘESTÁVÁ SE SOUSTŘEDIT NA PŘÍJEM PENĚZ.
Re: Zlodeji na benzinkach
30. 08. 2005 18:28
To Veronika:
Reaguji na tvé "jak už bylo stokrát psané". Mohu ti říct, že jsem to asi i stokrát četl a nevím kolikrát jsem již v Chorvatsku platil za benzín. Mohu tě též ubezpečit, že jsem si to vždy zkontroloval na stojanu, pak na pokladně a následně i na paragonu. Ale mohu ti garantovat, že oni roztočili takovej kolotoč, že jsem i na ten paragon zapoměl a vypadnul z tý pumpy jak idiot. A vůbec mne nevadilo, že je ten stojan již snulovanej. Jo, kdo umí ten umí angry smiley
Jitka 1
Re: Zlodeji na benzinkach
31. 08. 2005 09:12
je to strasne co ctu a zaroven nse stydim, ze i tady v hr. zacaly takoveto veci.
Uz i me o pripoctenych cigaretach rekl jeden z hostu, tak na INU volam a trosku jim to tam zavarime. Je to ostuda.
pozdrav od more
avatar Re: Zlodeji na benzinkach
31. 08. 2005 09:28
To Jitka 1

Jitko je to o lidech. Ty se nemusíš za nic stydět. Každý jsme jiný a obdobné věci se dějí i u nás. Jen si jich v tom kalupu nějak nevšímáme.
Re: Zlodeji na benzinkach
31. 08. 2005 19:32
Bylo by asi naivní si myslet, že i v HR "začaly takové věci", jak píše Jitka. Myslím, že skutečnost je jen takova, že místní šmejdi to pouze zdokonalili na stávající úroven a hlavně zřejmě mnohem větší rozsah. Pokud je jim to tolerováno, nebude to lepší.
Re: Zlodeji na benzinkach
31. 08. 2005 21:14
To Jitka 1:
Ty se nemas za co stydet. Takovy lidi se najdou vsude na svete. Vem to tak, ze kdyz zavolas na INU a oni tam udelaj trochu humbuk, tak ti budou minimalne vdecni vsichni co ctou tady to forum. A to je fajn, ne ? winking smiley Kdyztak dej vedet jak to dopadlo.



Upraveno 3krát. Naposledy upravil Karlos (31. 08. 2005 21:17).
JIRKA Z RI
Re: Zlodeji na benzinkach
31. 08. 2005 23:45
...TOHLE PRECI NENI ŽADNA NOVOTA...ZAČALO TO S PRVNI SAMOOBSLUHOU...POKLADNICE SI DA METLU K POKLADNE A PAK KAŽDEMU KDO TAM NENI MISTNI TU METLU ZAPOČITA..."...PROMINTE, JA MYSLELA, ŽE JE TA METLA VAŠE..."...TAKŽE KDYŽ U POKLADNY UVIDITE KRABIČKU CIGARET, TAK SI "DEJTE BACHA"...ABY TO NEDOPADALO JAKO S TOU LEGENDARNI METLOU...(A KRABIČKA CIGARET V KAPSE KASIRE)...ZDE BY MOŽNA POMOHLA JEN DOBRE MIRENA KAMERA - ALE TA JE NEJČASTEJI NAMIRENA DO OBLIČEJE KUPCU...A NE PRODAVAČU...AHOJ!
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 105
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.