Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko (2)

Autor admin 
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
06. 05. 2013 21:20
Ono Lúčko má 10 závor pro oba směry včetně ENC, tudíž i když to přestaví většinou závor na směr k moři a "pikolíci" vydávají lístky, tak to ve špičce není žádná hitparáda... a za těch půl hodiny jsi cestou okolo už v Jestrebarsku grinning smiley Navíc se to občas za Lúčkem rozjíždí docela ztuha...
Samozřejmě je to pouze jedna z možných alternativ.... na "kochačku" se dá jet i přes BH thumbs up smiley
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 09:11
Ahojte všichni, " já som tuná nový "spinning smiley sticking its tongue out

Chcem vyzkoušet v červenci autem Hvar, ale protože jsme se nemohli dočkat a taky trochu natrénovat, projeli jsme trasu částečně do termálů Bukfurdó. Start z Bílovce, volil jsem nepoznanou trasu NJ, Vsetín, Val. Klobúky, Nemšová- napojení na SK dálnici Žilina - Bratislava- Moson- Csorna, vlastně 86-tka až k Buku. Trasa v pohodě, SK dálnice super, průjezd Blava bez problémů, v Maďarsku taky na pohodu. Silnice někde zalátané, ale bez děr. Opravují, v neděli při návratu pod Csornou kus vyfrézované silnice směr na Szombately, bez semaforů. Zážitek- jak mají zpomalovací " myšku" před vesnicí, tak přede mnou jedoucí EST kamion jel tak devadesát a bral to vlevo v protisměru, kde byl rovný úsek jako výjezd z dědiny. No v dědině jsem devadesát jet nechtěl, tak mi ujel.

Zdravím Admina, je to super, "večerníčky"spinning smiley sticking its tongue out od pana Bessyho / klipy/ nemají chybuthumbs up smiley, jsou tu dobré duše, je tu i jedna- plní přání líp jak zlatá rybka- jmenuje se: ..tkahot smiley

Všichni jste:thumbs up smiley, ahoj někdy, kolinyawning smiley
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 09:27
Tak tie kamiony, a najma s znackami EST, PL su klasikou 86-tky, a aj presne to co si zazil ty koline.
Najma v noci idu 110 mimo obce aj v obci. (je im to jedno). Len stale dumam ako im "funguju" tie omedzovace rychlosti, ktore kamiony maju mat.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil namazuma (07. 05. 2013 09:28).
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 10:26
To, že jedou kamiony jak prasata, vím. Ani za nimi raději moc nejedu, i když vím, že bych asi pokutu za rychlou jízdu nedostal, ale ten odlétající štěrk a kamínky od kol mě odradí. Ale že před obcí místo zpomalujícího retardéru využívají rovnou silnici v protisměru, to jsem vážně neviděl. V tomto obdivuji klid maďarské policie, kterou často ani já nevidím. U nás by to asi bylo jiné.
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 10:37
z toho obmedzovača stačí vytiahnúť poistku.
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 10:50
To ja som to teda zazil viackrat, a nic prijemne, preto som pisal klasika.
Najhorsie bolo, ked ma clovek male deti za sebou a kamion nalepeny a nervozny cely cas za vami v dedine (kabinu mate vysvietenu ako v solarku) uz to nevydrzi a zacne vas predbiehat smerom von z dediny do protismeru okolo toho ostrovceka a pekne mu to rozkmyta tej jeho naves......proste magor.
Teraz uz mam deti starsie 7+11 a chodim uz cez den takze vtedy si toho az tak nedovolia + posledné roky jazdím Nedele a kamiony cele HU tak 4-5ks.
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 11:17
Fakt nejlépe jet v neděli. Mám vždy takový pocit, když je míjím, aby z nich něco neodletělo přímo na mě. Před dvěma lety jsem jel v neděli a úplná pohoda. Potkal jsem jich jen několik.
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 11:38
Ahoj, no jel jsem to poprvé- 86 tku. Ten Estonec tirák se na mě taky zezadu lepil, pak předfrčel a předved mi ten manévr s využitím najetí do protisměru, aby nemusel zpomalovací retardér před dědinou. Jinak fikli mě i razantně Hungaroši s osobákama a to jsem jel i lehce rychlostně nad limit. Jak to mají s dodržováním rychlosti, příp. pokutami ? Jsou tam policajti moc aktivní?
Jinak v pátek ani v sobotu provoz moc nebyl, nejvíc jsem nevystih totálně zacpané Valašské Meziříčí na kruháčích v pátek v jedenáct h a pak v Klobúkách asi 1km 25- ctkou traktor. Zkušenost, že jsem měl startovat minimálně o dvě až tři hodiny dřív. Natrénovali a projeli jsme aspoň kus cesty a v červenci hurá směr Hvar. Do Chorvatska mám v plánu startovat cca ve 4 ráno.

Zdarecyawning smiley
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 12:18
To Kolin: Trasu po 86 - tce jezdím v podstatě 10 let, jen jednou jsem jel přes Vídeň a Maribor. Nyní vzhledem k dopravním zácpám a také díky slovinským poplatkům bych tudy již nejel( myšleno na Vídeň a Maribor). Proto jedu ze Zlína na Uh. Brod, Strání, Nové město n. Váhom, kde najedu na dálnici až do Bratislavy ( sice rozšířená dálnice od Trnavy na 3 pruhy, ale omezena rychlost na 110 km/h - smysl sice přestávám chápat?) a přes celé Maďarsko po 86-tce, pak protnu Slovinsko přes Lendavu a v chorvatském Čakovci vjedu na dálnici. Je na uvážení, zda z Čakovce pokračovat na Varaždin po normální cestě a pak se teprve napojit na dálnici směrem na Zagreb. Ale já to vždy dělám již v Čakovci, i když si možná trochu zajedu. Hraniční přechod ze Slovinska do Chorvatska u Mursko Srediště vždy bez problémů a hlavně čekání, ti, co mají Passaty apod. se bojí, že budou více kontrolováni, tak ještě v Maďarsku odbočí na Lenti a Starý Goričan. Pro mě s hloupou Oktávkou zbytečné.
Před 3-4 lety byla 86-tka plná děr, když jsem tudy před 2 lety jel naposled, tak se povrch cesty dost zlepšil a byly zde nově opravené úseky. Mnohdy jsou vyjeté koleje od kamionů, což znepříjemňuje cestování. Jen je lepší nepotkávat kamiony, což je určitě v neděli. I tak se to dá, ale mám vždy blbý pocit je míjet a zvláště v noci to uhánějí hlava-nehlava, tak je lepší je pustit, ať jedou jak umí. Jinak policajti na této trase jsou splachovací, není je téměř vidět,až se někdy divím. Já přesto raději jezdím téměř vzorně, přes obce je mnohdy omezená rychlost na 30 - 40 km/h, jedu přibližně, jak káže zákon, ale většina řidičů aut mě má přesto za blbce,ať tedy jedou, neriskuji postihy.. S dodržováním rychlosti je to shodné s Chorvatskem, tam, když jedeš podle předpisu, jsi také za blbce. Jen s tím rozdílem, že tam jsou policajti již aktivnější a co projde místním, nemusí projít Tobě...
Jinak po 86-tce, což je asi 210 km, mě trasa i se zastávkou cca 20 minut trvá asi 3,5 hodiny, někdy i déle.Pokud se chytneš č-s. "vláčku", třeba v noci, tak ušetříš i více než hodinu. Ale to je již adrenalin a pokud nespěcháš, nedoporučuji.
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 12:56
Na 86- tce jsem policii nikdy neviděl. Až se divím, všichni jedou v obci i mimo 30 a víc přes limit. Tam by měli žně. Ta cesta, přes Maďarsko, než odbočím v Szombathely, hodně rychle uteče...
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 16:46
No ale treba povedat, ze sa sem-tam objavia. Cez den dedinu ja dodrzujem 55-60 tempomat a pri tej 30 tak 40, aby to ked tak nebolo moc drahe. Joj ale mimo obce rovne useky od 110-130.Tam sa s tym neparam., Mojho otca chytili v poslednej dedine smer SLO, pokutu platil cestou naspat na normalnej poste v nejakej dedine. A dokonca niekto z fora (nepamatam si nick) ma zakaz vstupu 5.r do HU kvoli rychlosti.
Takze vsetko s mierou.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil namazuma (07. 05. 2013 16:47).
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 18:01
... kolin, na 86tce jsem nikdy problémy se zvěří neměl ... ale nikdy neříkej nikdy ... proto ji jezdím za soumraku, či při rozednění, v noci tam asi něco projde jak píšou jiní účastníci zájezdu ( opravuji ... posádky vozidel )
dopraváky jsem tam párkrát viděl ( většinou za dědinou ) ... pokud jedu Hungáriu ráno kolem 04, ... tak to tam není ani čapa, to se dá 130 atd ... ale nikomu neradím, doporučená rychlost je totiž ... ( opravuji ... rychlost je daná Vyhláškou Hungáriacestáš yawning smiley )

tohle byla 86ka při rozednění v roce 2009 ...





avatar Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 18:41
Bessy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...
> ale nikomu neradím, doporučená rychlost je totiž ... ( opravuji ... rychlost je daná Vyhláškou Hungáriacestáš yawning smiley )
>

Místní Rendőrség (policie)... gyorshajtás (nepřiměřená rychlost) = büntetés (trest)... a jejich "Magyárosz Flastroš" jsou také celkem jasně dané thumbs up smiley... vřele doporučuji se podívat na bonus za 81 v obci moody smiley
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 19:17
Nevím jak tedˇ,ale policajti byli pravidelně v Csorně.Občas na začátku obce (směrem od SK),často kousek za Tescem,u té polorozpadlé průmyslové budovy a velmi často,až pravidelně, za přejezdem ve směru od HR.
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 05. 2013 21:59
este ma napada aj pri Tescu (ten shoping center) v Szombathely stavaju a meraju na tej dvojprudovke po kruhaci. Tam sa clovek lahko rozbehne. Je tam tusim kusok 90tka.
Re: Přes Maďarsko (2)
08. 05. 2013 20:36
Já se divim že vás baví jezdit přes takovýhle "kotáry" Zkuste to střihnout rovnou přes Ukrajinu a Rumunsko tam to může bejt podobně zajímavý.smoking smiley
Re: Přes Maďarsko (2)
08. 05. 2013 20:55
Mě by zajímalo kudy jezdíš ty.Možná bys jel z Moravy přes Německo.
Re: Přes Maďarsko (2)
08. 05. 2013 21:04
Už som raz išiel aj po takej diaľnici. Ale baví ma jazdiť aj po kotároch, vidím, zastavím, pokochám, odpočiniem, prespím, väčšinou mám čas. Prešiel som tak hodne krajín a hodne som videl. Z diaľnice vidíš akurát tak hovno. Alebo sa dá ísť aj lietadlom. To vidíš dve letiskové haly.
Re: Přes Maďarsko (2)
08. 05. 2013 21:24
No dyť říkám Ukrajina, Rumunsko tam toho taky uvidíš Ještě bys mohl nakouknout do Bulgarie a když už tam budeš tak to natáhni do Turkey sice si nepatrně zajedeš ale za to pokochání to určitě stojígrinning smiley
Re: Přes Maďarsko (2)
08. 05. 2013 21:35
jirvo neprud tu prosim a pis k veci a nie o ruskych socialistickych republikach.



Upraveno 3krát. Naposledy upravil namazuma (22. 05. 2013 18:20).
Re: Přes Maďarsko (2)
08. 05. 2013 22:28
Jirvo ten kdo jede z Ostravska po 86. jede nejkratší cestou a ztrácí cca dvě hodiny. I to je jen v případé plynulosti jízdy na dálnicích, což je vzácné.Takže nechápu ty kotáry.Jel jsi tam někdy?Dlouho jsem tu trasu také zatracoval, ale posledních asi patnáct let to je tradice.
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 05. 2013 07:58
Jirvo je malý provokatér.Kdoví,že byl už někde za hranicemi.
smileys with beer
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 05. 2013 10:11
postman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jirvo ten kdo jede z Ostravska po 86. jede
> nejkratší cestou a ztrácí cca dvě hodiny. I to je
> jen v případé plynulosti jízdy na dálnicích, což
> je vzácné.Takže nechápu ty kotáry.Jel jsi tam
> někdy?Dlouho jsem tu trasu také zatracoval, ale
> posledních asi patnáct let to je tradice.


Pod slovy "kotáry" si představuji něco jiného, alespoň na Valašsku to jsou kopce a někdy dost strmé. Tam o kopec nezavadíš.
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 05. 2013 10:30
Jedu na Brno,někdy Otrokovic
e.Přes Bumbalku jen jednou.
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 05. 2013 11:02
Na 86 tke je len maďarská pusta, bohužiaľ žiadne kotáre. Rumunské a Bulharské kotáre sú fakt pekné. Ukrajinské kotáre nepoznám, ale raz sa tam vyberiem.
Jirvo poraď nám prosím, ktorá cesta je lepšia ako tie Maďarské kotáre.
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 05. 2013 12:09
to jirvo: přes ty tvoje "kotáry" se jezdí běžně dálničními rychlostmi.Podívej se na videa od Bessyho
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 05. 2013 12:09
Karel M. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> postman napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jirvo ten kdo jede z Ostravska po 86. jede
> > nejkratší cestou a ztrácí cca dvě hodiny. I to
> je
> > jen v případé plynulosti jízdy na dálnicích,
> což
> > je vzácné.Takže nechápu ty kotáry.Jel jsi tam
> > někdy?Dlouho jsem tu trasu také zatracoval, ale
> > posledních asi patnáct let to je tradice.
>
>
> Pod slovy "kotáry" si představuji něco jiného,
> alespoň na Valašsku to jsou kopce a někdy dost
> strmé. Tam o kopec nezavadíš.

Z Ostravy ? ? ....... jo to je ta poslední vesnice za Brnem že ?
Ale že by to bylo přes Maďarsko nejrychlejší to dost silně pochybuju thumbs down
zkus si zadat trasu do Googlu nebo jinam do plánovače tras . Ať se tu nedohadujem
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 05. 2013 12:46
plánovač je jedna věc a skutečnost druhá.Až budeš stát půl hodiny v koloně u Poysdorfu,popojíždět Vídní v zácpě a v Macelju čekat tři hodiny na hranici,tak ti "kotáristi" budou dávno za Zagrebem.Projel jsem tři různé varianty,tak vím o čem mluvím.Stále nám chybí ta tvoje supr zázračná trasa...
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 05. 2013 13:06
jirvo - ty Tvoje provokaterské kecy mě už celkem se*ou. A dávám za pravdu darkovi. Až budeš stát někde v koloně, tak my už budem dávno fuč, protože jak se píše, plánovač je jedna zkušenost, realita druhá.
Já sám jsem z Ostravy, jezdili jsme kdysik i Rakousku, i 86tku a ted dálnici Maďarskou. Rakousko už nikdy, gord po super vynálezu u Slovinců - pár km dálnice a drahé dálniční známky. A říkej si co chceš, ale at pojedu HU po dálnici, nebo po 86tce, tak furt budu rychlejší, než ty přes A a SLO.

Navíc, sám jsem se o tom loni přesvědčil, zcela náhodou jsme se potkali se známými sousedy v Pakoštane. Oni vyjížděli o hodinu dřív jak my a do Pakoštane přijeli 5 min před námi. A to jeli tu slavnou A a SLO trasu smiling smiley My o hodinu později a přijeli jsme jen 5 min po nich, přes HU po dálnici smiling smiley Tak Ti nvm no.. thumbs up smiley

Hrvat Mishell

______________________________________________________________________________________________________________________
Krk, Trogir, Makarska, Stupin Čelinne, Podgora, Gradac, Turanj, Pakoštane, Pakoštane (2012 - 2x), Pakoštane, Pakoštane,..



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hrvat Mishell (09. 05. 2013 13:08).
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 05. 2013 13:09
Vídní v zácpě? Tam sem nikdy nestál :-) leda dodržoval 80km limit, ale furt jel, kdy jsi tam jel naposled tam už je obchvat.
Až pojedeš skrz ves za traktorem, kombajnem tak si to užij
Hele jsem schopen se vsadit ale za nějakej peníz aby se to vyplatilo (15 - 20 tis)
kdo bude na Lučku dřív samo muselo by se to doladit aby každýho někdo nezávislej hlídal, ale jedině by se ukázalo kudy je to rychlejší. Šel bys do toho?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 239
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.