Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko (2)

Autor admin 
Re: Přes Maďarsko (2)
07. 08. 2011 14:06
Odjezd v pátek 23.7. z Olomouce do Bašky Vody přes Mikulov-A23/A2Vídeň-odbočka na A3 Eisenstadt-odbočka na S31 až skoro na maďarské hranice-Köseg-Szombathely-Redics-Dolga Vas-Lendava-Čakovec-Varaždin-Zagreb-Šestanovac-Baška Voda.
Jel jsem tuto trasu takto poprvé ( doposud přes Bratislavu-Csornou po 86 až do Lendavy a pak po stejné trase) a mohu ji jenom doporučit. Má to mnoho výhod, na hranicích bez absolutních problémů a front (oproti Macejlu), provoz od odbočky pod Vídní na A3 minimální a hlavně kvalita cest hlavně v Rakousku. Nevýhodou je Vídeň v kritické hodiny, ale měl jsem cestu tam štěstí, zpět včera to bylo horší. Nevím jak vypadá cesta s Csorne do Szombathely, ale dolů k Lendavě to je hodně opravené s úplně novými povrchy, jen to pořád mají jako staveniště s omezenou rychlostí na 40, ale jelo se mnohem rychleji ( 100-120 ). Špatné je pořád okolí Zalöva a legendárním železničním přejezdem. Na hranicích v Murskom Središti jen mávli rukou a jelo se dál. Dva semafory při cestě tam ( cca 2 min čekání ), zpět jen jeden přes mostek myslím v Kälocfe nebo kde už nevím.
Tankoval jsem tam i zpět v Lendavě natural 95 za 1,287 euro. Je to ve městě hned za druhým kruháčem, nová benzinka Petrol, čistá a udržovaná.
Takže všem kdo vyřážíte SRETAN PUT.
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 08. 2011 12:06
Díky všem za odpovědi ohledně zpoplatněné H7 u Dolga Vas. Asi to risknu, pojedu tam a budu doufat, že zrovna nebude stát za hraniční čárou HU/SLO aktivní policajt, lačný 300EUR... :-)

Jen pro jistotu - kdybych nakonec musel přes starý Goričan - pumpa INA tam funguje nonstop?
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 08. 2011 12:24
>
> Jen pro jistotu - kdybych nakonec musel přes starý
> Goričan - pumpa INA tam funguje nonstop?

daj si [map.hak.hr]
v lavom stlpci si zapni benzinske postaje INA
najdi si na mape ten Gorican a klikni na ikonku tej pumpy

ja som podla tejto mapy identifikoval obchody, podla informacii o bankomate, ktory sa v nich nachadzal smiling smiley
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 08. 2011 13:54
Pumpa na starém Goričanu je nonstop.Dnes v noci tam budu tankovat.Alespoň loni a předchozí roky tomu tak bylo.Další je až 40 km-Novi Marof.A před Záhřebem je ještě OMV.
Re: Přes Maďarsko (2)
09. 08. 2011 16:16
petr.olomouc> to som rád, že konečne niekto otestoval S31

Inak, neviem, čo všetci máte s tým spoplatnením od hraničnej čiary.
Vždy sa chodilo cez kruhák a Dolgu Vas, a nič sa odvtedy nezmenilo. Toto je klasický prípad toho, ako vznikajú kačice. Niekto sem hodil túto ničím nepodloženú informáciu aj s odkazom na článok, v ktorom sa mimochodom vôbec nepojednávalo o tom či sú kruháky spoplatnené alebo nespoplatnené, iba sa tam zopakovala niekoľko rokov stará informácia, že spoplatnené sú aj objazdy miest (hlavne sa tým myslela H2 okolo Mariboru). Nikto si to samozrejme neprečítal ale hneď prebral informácie ako isté. Samozrejme že aj H7 je spoplatnená, ale tá začína až za kruhovým objazdom ako je to vidieť na fotke z kamery. Ak sem niekto dá relevantnú informáciu, prečo by rozbitá cesta medzi hraničnou čiarou a začiatkom H7 mala byť platená, tak potom ok. Je tam snáď nejaká značka? Zastavili tam už snáď niekoho policajti? Sprostredkovaná informácia od nejakého Poliaka nestačí, ktovie, ako to vôbec myslel.
Re: Přes Maďarsko (2)
10. 08. 2011 08:29
Juraj napsal(a):
-------------------------------------------------------
> petr.olomouc> to som rád, že konečne niekto
> otestoval S31
>
> Inak, neviem, čo všetci máte s tým spoplatnením od
> hraničnej čiary.
> Vždy sa chodilo cez kruhák a Dolgu Vas, a nič sa
> odvtedy nezmenilo. Toto je klasický prípad toho,
> ako vznikajú kačice. Niekto sem hodil túto ničím
> nepodloženú informáciu aj s odkazom na článok, v
> ktorom sa mimochodom vôbec nepojednávalo o tom či
> sú kruháky spoplatnené alebo nespoplatnené, iba sa
> tam zopakovala niekoľko rokov stará informácia, že
> spoplatnené sú aj objazdy miest (hlavne sa tým
> myslela H2 okolo Mariboru). Nikto si to samozrejme
> neprečítal ale hneď prebral informácie ako isté.
> Samozrejme že aj H7 je spoplatnená, ale tá začína
> až za kruhovým objazdom ako je to vidieť na fotke
> z kamery. Ak sem niekto dá relevantnú informáciu,
> prečo by rozbitá cesta medzi hraničnou čiarou a
> začiatkom H7 mala byť platená, tak potom ok. Je
> tam snáď nejaká značka? Zastavili tam už snáď
> niekoho policajti? Sprostredkovaná informácia od
> nejakého Poliaka nestačí, ktovie, ako to vôbec
> myslel.


Omlouvám se, pokud jsem způsobil zmatek ohledně Dolga Vas, nebylo to mým cílem. Pokusím se vysvětlit, proč jsem se vůbec na tuto trasu ptal.

Rozhodně mé informace nejsou nepodložené - našel jsem tuto oficiální slovinskou informaci:
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Odsek hitre ceste se začne v razcepu Dolga vas v katerem se odcepi od A5 in poteka po ravninskem terenu vse do madžarske meje. Dolžina štiripasovne ceste je 2,8 km in se konča s krožiščem, v nadaljevanju pa je cesta dvo oziroma tripasovna in predstavlja območje opuščenega mejnega prehoda.
Na odseku hitre ceste je zgrajen tudi priključek "Dolga vas" v obliki pol deteljice in navezuje regionalne ceste na hitro cesto.
Na hitri cesti pa še 3 nadvozi skupne dolžine 242 m in 1 most dolžine 9 m.
zdroj: [www.dars.si]

Nechal jsem si to přeložit překladatelkou, s tímto výsledkem:
H7 Dolga vas (Dlouhá ves) - hranice s Maďarskem
Úsek dálnice začíná na rozcestí "Dolga vas", kde se oddělí od A5 a vede rovinatým terénem až k maďarské hranici. Délka čtyřproudé silnice je 2,8 km a končí kruhovým objezdem, pokračování je potom dvou respektive tříproudá silnice a vypadá jako opuštěný hraniční přechod.
Na úseku dálnice je postavena také přípojka "Dolga vas" ve formě poloviční ???? asi polní cesty, protože deteljica je jetel???? a navazuje regionální cestu na dálnici.
Na dálnici jsou 3 nadjezdy v délce 242 m a 1 most délky 9m.

Z uvedeného překladu jsem usoudil, že je tam reálná možnost, že H7 je zpoplatněná komunikace až po čáru s HU (viz. použitá formulace "meja Madžarska = hranice s Maďarskem" a "v nadaljevanju = pokračování" ). Proto jsem položil moje dotazy, byly podložené těmito informacemi.

Děkuji za pochopení a přeji všem šťastnou cestu.
Re: Přes Maďarsko (2)
10. 08. 2011 10:28
macek7607 - zajímavá informace! Jezdím tama každý rok, ale teď si nedokážu vybavit, jak tam jsou značky a čísla silnic. Fakt je, že jsem tam neměl nikdy žádný problém. Informace z DARSu je ale jasná - H7 až po hranici s HU. Protože se do HR chystám za 3 dny, tak to pořádně omrknu a z hotelu dám vědět...
Re: Přes Maďarsko (2)
10. 08. 2011 19:32
Zkrátka musíme doufat, že Slovinci nebudou svině a nezačnou vybírat ihned za rondelem...
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
10. 08. 2011 21:46
Platene je to az ZA kruhacom.
Az ZA kruhacom je znacka.
Re: Přes Maďarsko (2)
11. 08. 2011 20:21
Pojedeme v září přes Maďarsko a starý Goričan bude v tu dobu zavřený. Je možno po přejezdu novým Goričanem z Maďarska do Chorvatska nějak sjet na benzínku na starém Goričanu? Nikdy jsme tudy nejeli, vždy zatím přes starý přechod.
Re: Přes Maďarsko (2)
11. 08. 2011 22:30
urcite ano, odbocite na prvom exite na Gorican (dedinu), tam sa obratite do protismeru a po dialnici sa vratite na odbocku na stary Gorican. Je to vsetko este mimo platenych usekov.

vsetko je pekne vidiet aj s ostatnymi benzinkami na [map.hak.hr]
Re: Přes Maďarsko (2)
12. 08. 2011 06:48
Taky to tak v září chceme udělat. Do HR vjedeme v pátek 2.9. kolem poledne, také přes dálniční Goričan, potom se výše popisovaným způsoben chceme dostat na INU na st. Goričanu, tam natankovat, koupit ENC a naobědvat se.
Re: Přes Maďarsko (2)
13. 08. 2011 12:17
Takže i já už jsem se bohužel vrátil.
Obě cesty přes maďarsko. Jel jsem tudy naposledy. 86ka se stále opravuje, nesmyslné 4cítky a 3cítky,
není kde se zastavit na jídlo. Je to tam jak v rumunsku, nic se tam za 25 let neudělalo.
Re: Přes Maďarsko (2)
13. 08. 2011 13:53
Moje řeč. Ta silnice byla zhruba do roku 2000 dobrá, vyjma díry v Zalalövu a kousek za ním. Od roku 2001 ta silnice chátrá. Loni se začala opravovat, ale opravy jdou pomaleji, než jak přibývá rozbitých úseků.
Re: Přes Maďarsko (2)
14. 08. 2011 20:10
Zdravím! V sobotu jsem projel 86 směrem do HR a není to takové drama, jako se líčí v posledních příspěvcích. Pravda je, že je tam šíleně moc omezení na 30 a 40km v hod., ale nikdo to nedodržuje. Ani díry nejsou tak dramatické. Ještě ke kruháči za HU - SLO hranicí. Od hranic po kruháč není žádná cedule s názvem silnice. Jen "tabule" s naznačením kruháče upozorňují hned za hranicí, že silnice od kruháče je placená. Takže bez problému tudy do HR...
Re: Přes Maďarsko (2)
14. 08. 2011 20:38
Když jsem tudy jel v r.2009 a pak přes slovinskou Lendavu, tak jsem si říkal, že tudy pojedu asi naposledy, jak byla cesta rozbitá a žádné opravné práce se nekonaly. Ještě jsem této cestě dal milost vloni. To se tady již rozběhly opravy. A letos je vidět, že se v opravách ještě větším tempem pokračuje. Takže si myslím, že pokud pojedu do Chorvatska i příští rok, tak určitě zase tudy, protože lze očekávat další zlepšení. Sice jsou zde nesmyslná omezení rychlosti, ale než je objíždět přes dálnici o 150 a více kilometrů, to raději pojedu po této silnici bez buzerace. Přes Goričan,kam bych se dostal po dálnici, jsem zavítal jen jednou a to mi stačilo. Pár aut přede mnou, které nechali čekat. Jeden buzerant ty stojící auta obcházel a ptal se, jestli nemáme cigarety, drogy a alkohol, a další se znovu vyptávali u budky, když jsem k nim přijel.Zbytečně ztracená 3/4 hodina a přede mnou pár aut.
Protože jedu z Moravy, tak nepojedu ani přes A ani SLO, abych musel zase objíždět jejich dálnici a přemýšlet, abych nedostal náhodou tučnou pokutu za to, že předčasně nebo jen "náhodou" vjedu na jejich placenou cestu. Zlatá 86-tka, a pokud ji jedeš v sobotu nebo v neděli jako já letos, tak je ještě zlatější bez kamionů.
Re: Přes Maďarsko (2)
17. 08. 2011 22:09
Dálnice M7 od křížení M7/M70 po hranice Letenye - Goričan je BEZ POPLATKU. Nikde nejsou cedule "Matrica" a ani na směrových cedulích to není yawning smiley
Re: Přes Maďarsko (2)
18. 08. 2011 13:19
Přesně jak píše Přema. Na novém Goričanu je budka s HU známkol nelogicky v protisměru (tedy ve směru do Chorvatska). Kdo nemá známku, projede kontrolou na přechodu, hned za ním odstaví auto a jde prokličkovat mezi autama, která stojí ve směru do Chor. a má známku. Já kupuji všechny známky v předstihu v Autoturistu.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil pepuard (18. 08. 2011 13:20).
Re: Přes Maďarsko (2)
18. 08. 2011 21:56
Jen dodám,:
Při zpáteční cestě z Hrvt. přes Letenye(starý Goričan)
Chorvatský celník mně ujistil,že tento hraniční přechod bude letos v provozu jistě do posledního dne v září.
Re: Přes Maďarsko (2)
20. 08. 2011 18:34
Nevíte někdo jaký auta používá maďarská dálniční policie.
Dík Karel
Re: Přes Maďarsko (2)
20. 08. 2011 20:03
Viděl jsem Focus kombi a Octavku RS 1.gen.
Re: Přes Maďarsko (2)
21. 08. 2011 08:24
octavie III RS, mondeo III ST facelift, vacsinou pomalovane, na kontrolu dialn. znamok pouzivaju co najmensie, Fiat Cinquecento, Ford Fiesta, Opel Corsa s kamerou na streche odparkovane na vyjazde alebo prijazde na dialnicu
Re: Přes Maďarsko (2)
21. 08. 2011 08:57
Maďarská dialničná polícia nálepky nekontroluje, len výnimočne pri priestupku. Kontroluje ich dialničná spoločnosť a majú rôzne autá, ale vždy sú oranžovej farby a s kamerou.
Re: Přes Maďarsko (2)
22. 08. 2011 07:16
U Policie jsem viděl Focus combi a v pátek 19.8.,na dálnici stál oranžový Fiat Punto,myslel jsem,že je to údržba,ale nikoho nezastavovali.
Re: Přes Maďarsko (2)
22. 08. 2011 09:59
Focus Combi 2gen po fl. v barvách policie? Taky jsem viděl. Punto asi kontrolovalo známky.
Re: Přes Maďarsko (2)
22. 08. 2011 21:04
Včera návrat, cez Maďarsko po 86. Tam cez hraničný prechod Redicz na Dolga Vas, potom cez centrum Lendavy na Mursko Središte po starej. Potom na Čakovec a Varaždin a na dialnicu a do Primoštenu. Naspäť to isté ale z dialnice dole až na Čakovec. Cesta v pohode, v noci sme stretli 4 líšky a 1 jazveca. Naspäť cez deň, na večeru sme sa stavili v obci Nadasd v polovnmíckej csarde po pravej strane. Odporúčam halászle a nedávať si druhý chod, lebo mali asi 3/4 litra. Ceny primerané. Potulovala sa tam medzi stolmi laň, nevedeli sme či to je ich atrakcia alebo nie. No chodila aj po ceste tak treba dávať pozor. Premávka zhustla až za Szombathely.
Re: Přes Maďarsko (2)
22. 08. 2011 22:44
Zdravím,
v pátek pojedu přes Maďarsko do Chorvatska a chci se pro jistotu zeptat, jestli nejsou tyto dva úseky nějak zpoplatněny.


Děkuji




avatar Re: Přes Maďarsko (2)
22. 08. 2011 23:12
Neboj se,jsou zdarma.
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
22. 08. 2011 23:32
No jsou zadara pokud máš vozidlo do 3,5 t
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
23. 08. 2011 12:18
Kdesi som tu na fóre videl, kde si môžem cez internet zaplatiť maďarský diaľničný poplatok. Nemôžem to nikde nájsť. Vie niekto, kde to je? Alebo kto by mi v tomto poradil, či sa to dá a ako?
Minulý rok pri spiatočnej ceste som platil diaľnicu hneď za prechodom Goričan, po ľavej strane pri takom motoreste bola búdka s veľmi nepríjemnou babou a keďže som nemal forinty a kartou sa platiť nedalo, tak som platil v eurách, ale taký kurz mi baba vypočítala, že som až žasol, o koľko ma od.bala.
Vraj sa to dá zaplatiť aj dopredu cez internet...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 216
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.